|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#662 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Albo i nie i miej to dla siebie cambria04 ja płacę 140 za wizytę z USG |
|
|
|
|
#663 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i dobrze, bo głupio by mi było Ale jak Tobie się nie upomniał, to w sumie fajnie, ponad dwie stówki w kieszeni, można wydać na coś innego
|
|
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że następnym razem będę na tyle ogarnięta, że się zapytam, ale nie wspomnę o poprzednich
|
#665 | ||||||
|
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
tez bym chciala trojke, ale nie wiem nawet czy na drugie mnie bedzie pozniej stac ![]() Cytat:
a chociaz w Twoim miescie to wesele? Cytat:
to imprezowy sierpien sie zapowiada ![]() Cytat:
ja tez zawsze mialam II nawet jak posiew niczego nie wykrywal - nic sie nie martw Cytat:
Teraz zaplacilam 100 zl, ale ten nowy lekarz bierze 85 zl wiec troche zaoszczedze ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#666 |
|
Raczkowanie
|
nie bój się on tam dobrze to zapamiętał albo zapisał
mój z kolei to tak zagaduje, że po 5 razy porflel wyjmuje i chowam. Dziewczyny ja już nie mogę z tymi mdłościami wczoraj smażyłam kotlety na wieczóe mężowi tzn jednego bo reszte musiał dokończyć sam bo ja siedziałam już w kibelku, a dzisiaj po pracy mówię sobie a odgrzeje wczorajszego kotlecika jak tylko poczułam zapach to mnie od razu wyrzuciło do wc to jest trochę smieszne ale i męczące jutro wesele mamy na czas obiadu chyba wyjdę z lokalu moje mdłości są całodzienne niestety ciekawe ile będą trwały
|
#667 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Pocieszam sie ze gdyby mnie chcieli zwolnic to na pewno nie mieliby dylematow czy to juz wypada czy jeszcze nie Poza tym pracujemy by zyc a nie zyjemy by pracowac - czyz nie?
|
|
|
|
|
#668 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za 17 tydzień i dzidziusiaCytat:
za serduszko i kartę ciąży![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#669 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
poza tym zapomniał abyście mnie dopisały
Asia 22 lata pierwsza ciąża, OM 04.06.2013, TP 14.03.2014
http://www.suwaczek.pl/cache/a36f317b2e.png Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014 Edytowane przez asialll Czas edycji: 2013-07-19 o 20:51 |
|
|
|
#670 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#671 | |
|
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny za pocieszenie co do tej II grupy cytologii, trochę się uspokoiłam... już nawet miałam odwoływać nasz jutrzejszy wyjazd nad morzem byłam taka załamana i coś sobie oczywiście wmawiałam, że z Kropką może być nie tak... ale co ma być to będzie, a wierzę, że będzie zdrowa
![]() Cytat:
ps. biorę dziennie 13 tabletek dosutnych (1x tarczyca, 3x magnez, 6x na pęcherz furaginum, 2xtrilac osłonowo, 1x kwas foliowy) i dwie dowcipne :O jakas masakra, bo nie mam apetytu oprócz tej ostatniej sałatki warzwynej... żyję tylko na tabletkach
|
|
#672 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć kobiety
![]() ja tak z doskoku jak zwykle, nie ogarniam ![]() podczytuję was oczywiście! witam nowe przyszłe mamusie, cieszę się że już serduszka słyszycie i wszystko z fasolkami ok! ![]() ![]() co do samopoczucia to u mnie kiepściunio także łączę się z wami tak samo zmagającymi się z mdłościami jak ja ![]() a wieczorami bierze mnie takie spanie że oczy mi się zamykają żywcem! ostatnio chodzę spać z moją dwulatką nawet przed 21 ![]() co do wesel też mamy kilka ale chodzimy na same śluby. np. jutro idziemy. ja straciłam w lutym tatę więc wesela odpuszczamy w tym roku. cambria ja prywatnie płacę 140zł, chodzę do tego samego lekarza co 2 lata temu z córką i już się podniósł 20 zł ![]() co do mojej durnej pracy to zrobię tak jak mówicie - pójdę na L4 ale uwierzcie mi że boję się im powiedzieć że jestem w ciąży! ehh ![]() tak się cieszę że weekend i 2 dni wolnego że sobie tego nie wyobrażacie. a już piątek wieczór buuuuuu Edytowane przez Castia Czas edycji: 2013-07-19 o 21:13 |
|
|
|
#673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przykro mi ![]() A powiedz mi, gdzie Ty pracujesz że aż tak się boisz powiedzieć?
|
|
#675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak chcesz mieć pewność to udaj się na usg
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#676 |
|
Wtajemniczenie
|
elunka a w takiej firmie produkcyjnej, nic specjalnego -dział handlowy ale szefowa zołza, przemiał ludzi okropny. brak szacunku do człowieka - ciśnienie na wyniki sprzedaży. to branża budowlana - a kryzys robi swoje, jest marna sprzedaż - a ona furii dostaje codziennie że nie zarabia tyle ile sobie założyła. czepia się o wszystko. chodzi non stop zła i się wydziera o wszystko
ehh szkoda gadać - pomyłka ta praca ale moje dni sa już tam na szczęscie policzone uffffff
|
|
|
|
#677 |
|
Raczkowanie
|
na usg byłam 10 dni temu, było serduszko i wszystko ok... nie jest wskazane takie czeste usg, więc chyba nie będę ryzykować teraz.
|
#678 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A dlaczego nie jest wskazane częste usg? Bo ja byłam dzisiaj (ale sama) i chciałam za 2 tyg. iść z mężem żeby też mógł zobaczyć...
|
|
#680 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
usg to jakby nie patrzec tez w pewnym stopniu napromieniowywanie, więc zaleca się je w ciązy co 4 tygodnie najczęściej.. przynajmniej tak gdzies czytałam, jak są jakieś inne opinie to mnie poprawcie.
|
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie przejmuj się, ja bym codziennie chodziła do pracy z myślą "Ja wam pokażę"
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Fajne, wszystko takie nowe
bo w zeszłym roku chyba remontowalio kurcze, współczuję ![]() bo troszkę plamiłam... Cytat:
|
|
|
|
|
#683 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...sie_35862.html tu sa skróty ale twoich nie ma moze on inna ma maszyne , mój tez ma inna i do konca nie wiedziała co oznaczaja literki na opisach ![]() to zalezy od lekarza jeden chce co dwa tyg drugi co ms znam nawet przypadek ze kobita na poczatku chodziła co 2tyg i pod koniec a reszte ciazy co połtora ms ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
a ktora je kwas foliowy? jesli jeszcze nie jecie to wazne zeby kupic i jesc ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Ja tez płace niecała 100 i za kazdym razem mmam usg i 3 zdiecia dzidka
|
|
#684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hejka ![]() Biorę kwas foliowy oczywiście, i za wizytę płaciłam około 100 zł (zależy co było). Teraz chcę iść do poradni, bezpłatnie. Zapaleniem pęcherza nie martwcie się dziewczyny! Nic maluszkowi nie będzie Po całym tygodniu czuję się super, nawet teraz jeszcze spać mi się nie chce We wtorek mam pierwszą wizytę, nie mogę się już doczekać serduszka
|
|
|
#685 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A zalecane są w ciąży 3 USG
Edytowane przez 23Paula23 Czas edycji: 2013-07-19 o 23:30 Powód: :) |
|
|
|
|
#686 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam w sobote
![]() Usnęłam z córą o 21 i obudziłam sie teraz wrrrrrrrr kąpanie,przebieranie,jedz enie picie no i nie chce sie spać Kurcze zauwazyłam ze troszke mi brzuszek wypchnęło już, musze jutro znaleźć zdjecie z poprzedniej ciąży i porównać ![]() ale wydaje mi sie ze ze w tamtej ciazy pozniej był widoczny niz teraz Dziewczyny,któraś pisała o cene wizyty, ja płace 70 zł z usg, wszelakimi badaniami ,zdjęciami itd wiec chyba nie mam co narzekać Cytat:
Cytat:
Cytat:
a na zdjęciu widać znacznie więcej niż kropkę, szkoda ze nie dał CI fotki ![]() Ja miałam om 16 maja i dwie wizyty zaliczone, z kazdej zdjęcie i widać różnice w wielkosci mojego dzindolka ![]() Dobrej nocki
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Następna za 2 ciekawe czy też ulgowa... oczywiśćie zawsze robi usg. ps. czytam Ciężąrówką przez 9 miesięcy. Całkiem przyjemna lektura. Ktoś posiada?
Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-07-20 o 06:43 |
|
|
|
|
#688 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w pracy była laska co rodzi teraz na dniach, a do konca czerwca pracowala- ale ona jest pracoholiczką, wszystkie się stukały po glowie, że ona już z takim brzuchem a jeszcze się męczy, nie wiadomo po co, a uwierz, że wyglądała na bardzo zmęczonąCytat:
Cytat:
![]() Wyrywanie zęba-ech,że też teraz się musiałaś nacierpieć. Ja wczoraj byłam u dentysty, nie mogłam brać znieczulenia, ale w przypadku rwania zęba to chyba konieczność Cytat:
za serduszkoCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#689 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
faktycznie duzo tego Cytat:
na pewno - tez nie mamy czym sie stresowac jakos to bedzie...Cytat:
no to tym bardziej to olej - przyjdz ze zwolnieniem i sie nie tlumacz Cytat:
|
||||
|
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() ALe wy duzo dziargacie nie nadazam... Rossa nie martw sie tak ja tez i pewno wiekszosc z nas zyje teraz na tabl.Infekcje musisz wyleczyc i juz,a pamietaj ze to dopiero poczatek i pewno nie jedno ci jeszcze beda leczyc w ciazy,nie martw sie dzidzius na pewno na tym nie ucierpi! Side za serduszko piekne chwile!Cambria ja place 200zl plus badania i leki. Headzik gratuluje! wiem co czujesz z tymi mdlosciami... Paula na fundusz tylko 3-4 usg ja sobie tego nie wyobrazam! ja chodze co 4tyg i to dla mnie za malo,chociaz jak widac jak dzidzia tak rosnie szybko piekne przezycie Katekate tez po tej kuracji bede brac lactovaginal. Teqiba wesele niestety nie w miejscu zamieszkania,ale w domu rodzinnym wiec jak bede zmeczona po prostu wychodzimy i juz. Leze w lozku jem sucha bulke ktora od godziny nie moge zmeczyc Edytowane przez Gianna M Czas edycji: 2013-07-20 o 11:04 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

ja w sierpniu mam 4 wesela, a tym jedno swoje to co ja mam powiedzieć
((( jestem załamana, byłam dzisiaj u gin z wynikami krwi i okazało się, że mam zapalenie pęcherza i II grupę cytologii czyli jakiś stan zapalny;( dostałam furaginum i lactovaginal dopochwowo, ale strasznie się martwię czy ta infekcja nie zaszkodzi maluszkowi
to było tylko zerknięcie czy jest ciąża, później czy jest puls, wydruk, skierowanie na badania i do widzenia. Poprzednie pacjentki siedziały po 15 minut
Poza tym jakbym miała płacić 130zł (bo tyle kosztuje wizyta kontrolna ciężarnych) co trzy dni, to już bym do niego nie poszła, więc pewnie dlatego...

Albo i nie i miej to dla siebie 

za 17 tydzień i dzidziusia
?

Perfect Housewife