|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#16531 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
Co myslicie o jajku sadzonym z plasterkiem szynki drobiowej i to wszystko z teflonu ? Złe połaczenie ?
|
#16532 |
|
Wtajemniczenie
|
+ warzywa. Połączenie jak najbardziej dobre.
|
|
#16533 |
|
Rozeznanie
|
Italianko wiem, że jest dużo łatwych wartościowych dań, ale mi brakuje właśnie smykałki i przede wszystkim odwagi do kombinowania. Akurat serka wiejskiego jakoś z warzywami przełknąć nie mogę, raz zjadłam i strasznie mnie przymuliło, więc znowu się zniechęciłam, a jeść samego naokrągło sie nie da :/ Ajj chyba znowu szukam troche dziury w całym. Może wezmę sie porządnie za te odżywianie w nadchodzący długi weekend, jakby mi się udało wyrobić choć trochę jakies dobre nawyki to później już byłoby mi łatwiej
W każdym razie dziękuję za podpowiedzi ![]() Pozdrawiam. |
|
|
|
#16534 |
|
Wtajemniczenie
|
Ok to sobie to zrobie na sniadanie, oczywiscie razy dwa bo takim jednym sie nie najem. teraz tylko wykombinowac warzywa :/ bedą ogorki kiszone, czegos innego nie przeboleje
|
#16535 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#16536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
białka będzie wtedy dość
|
|
|
#16537 |
|
Zakorzenienie
|
od jutra ostro się za siebie biorę
|
|
|
|
#16538 |
|
Zakorzenienie
|
czy ktos moze podac przyklad niekorzystynych polaczen w jadlospisie? konkrety
|
|
|
|
#16539 |
|
Zakorzenienie
|
phenomena : np. owsianka + orzechy, słonecznik
|
|
|
|
#16540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Przepraszam, nigdy Cię nie zrozumiem. Nie zwracaj na mnie uwagi.
Cytat:
|
|
#16541 |
|
Raczkowanie
|
:/czemu to złe połączenie??
ja takie śniadanka jadam:/
|
#16542 |
|
Zakorzenienie
|
Po tym wszystkim co przeczytałam o białku, byłam trochę przerażona faktem, że dostarczam go tak niewiele organizmowi =='
Zaplanowany jadłospis na dziś: Ś: owsianka (płatki owsiane, + 30 g rodzynkow, lyzka wiorek, 3 lyzki otrebow - zastanawiam sie nad lyzka ziaren slonecznika, ale troche wyzej bylo wspomniane ze to zle polaczenie...) II ś : mała kromka ciemnego chleba wieloziarnistego z 1 jajkiem + danone activia Obiad: Pyzy z mięsem (200 g) lub 4 paluszki rybne z ryżem bądź kaszą. Nie wiem która opcja lepsza... Podwieczorek: truskawki, maliny, wiśnie (mrożonka xD) Kolacja: serek wiejski + otręby i troche przypraw... No i tradycyjnie: zielona, czerwona herbata, wapń, magnez, woda z cytryna, woda min, kawa zbozowa. Spodziewam się że za mało białka... (ale nie wiem w czym mogę jeszcze dostarczyć je org.) oraz warzyw - problem w tym że ja strasznie nie lubię warzyw (nie licząc strączkowych) i trochę mi to utrudnia... Byłabym wdzięczna gdyby ktoś zechciał wprowadzić 'poprawki' do tego co napisałam wyżej. Chciałam też zapytać o jeszcze dwie rzeczy. Chcąc utrzymać stałą wagę (po diecie) ile przeciętnie powinnam dostarczać kcal org. ? (byłam na 1000 kcal przez 5 miesięcy...) Oraz jak to jest w końcu z tymi 'złymi połączeniami' tłuszczy i węglowodanów. Pomocne byłyby przykłady. Pozdrawiam! |
|
|
|
#16543 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak białko i warzywa,to i zdrowe tłuszcze,jak węgle+białko to już bez zdrowych tłuszczy.
Cytat:
|
|
#16544 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Wizazanki
![]() Dzien zaczynam od porządnej miski muesli(7łyżek+250 ml mleka 0,5%+troche bakali z ms ![]() Miłego słonecznego dnia! ![]() ;* |
|
|
|
#16545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#16546 |
|
Zakorzenienie
|
No ba, jasne ze porządny
Lolcia kochanie, Ty sie znasz Zeby UTRZYMAC WAGE powinnam jesc tyle ile wynos moje zapotrzebowanie energetyczne, które wyliczyłam z tego wzoru, tj powinnnam jesc tyle ile mi wyszło tj 1862,35 Czyli 1800 i powinnam utrzymac wage? Ja chce taki brzuszek jak mam w avatarku ![]()
|
|
|
|
#16547 |
|
Zakorzenienie
|
Lolcia123 trochę namieszałaś poprawiając tą dietę
![]() po pierwsze albo się jest na 10PŻ albo na zbilansowanej a nie trochę tak a trochę siak, nie można wybrać sobie z każdej diety co nam się podoba i pomieszać, bo to nie ma sensu co do ryb: chudą łączymy z ww tlustą nie poza tym w posiłku jajko i activia jest bardzo mało białka zaledwie 7-9g rodzynek bym nie jadła poza tym dieta 1000 kcal przez tak długi czas zrujnowala metabolizm i moim zdaniem najpierw powinno sie pomyśleć co zrobić z tym fantem, bo jak po 1000 kcal zaczniesz tak jeść to raczej będziesz tyć najlepiej dodawać po 100-150 kcal i zabrać sie za porządny trening szczegolnie siłowy, bo stan Twojego LBM, po 5 mc diety 1000 kcal musi być tragiczny Po takich dietach ma sie np. BMI poniżej normy a BF powyżej
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
#16548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Dziękuje za poprawke
|
|
#16549 |
|
Zakorzenienie
|
[quote=LoLcIa123;4188648]Tak,powinnaś jeść tyle ile wynosi Twoje zapotrzebowanie,a ten brzuszek w avku strasznie wychudzony
.Dziękuje Lolcia Ten brzuszek w avku jest śliczny, taki mi sie marzy... Zeby miec podobny, brzuszki,skakanka,przysia dy,chyba nie wystarczą Diewczyny,błagam co cwiczyc zeby nie obrosnąć w tłuszczyk i miec ładny brzuszek płaski Naszczęście marzenia nic nie kosztują
|
|
|
|
#16550 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=orzeszek01;4188662]
Cytat:
|
|
#16551 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dzisiaj z rana sie pomylilam i zamiast do sosu dac 50g twarogu to dalam 100 i przez to dostarczylam mojemu organizmowi w sniadaniu minimum 40g białka :/ I jak na zlosc w drugim bedzie niedobor... a moglam te 50g sobie zjesc na drugie sniadanie i wtedy by bylo ok
no cóz, nastepnym razem bede bardziej uwaznaP.S. Dziewczyny, bez urazy, ale co Wy widzicie trudnego w robieniu omleta ? Mnie za pierwszym razem wyszedl bez najmniejszego problemu
|
#16552 |
|
Zakorzenienie
|
Ten brzuch jest moim zdaniem tragiczny, ze tak powiem... wklęsły... wychudzony...
|
|
|
|
#16553 |
|
BAN stały
|
Jestem tu na forum Dietetyka dopiero od wczoraj a już mogę stwierdzić, że z orzeszek01 jest coś nie tak
Nie obraź się proszę, ale czytałam też Twoje wcześniejsze wypowiedzi. Jesteś tu już jakiś czas i podziwiam Cię, że tyle schudłaś, ale chyba przestałaś trochę panować nad sobą. Nie wiem ile teraz ważysz, wzrost i wymiary, ale mam wrażenie, że stawiasz sobie jakieś chore cele na drodze. Po co Ci brzuszek ze zdjęcia z av? A przypominasz sobie jaki miałaś kiedyś? A jaki masz teraz po zrzuceniu wagi? Ujędrniaj go jakimiś ćwiczeniami, ale nie stawiaj sobie za cel wklęsłego brzucha z sześciopakiem, bo możlwe, że nigdy tego nie osiągniesz i tylko będziesz przygnębiona i rozczarowana...A swoją drogę dzień doberek Wizażanki |
|
|
|
#16554 | |
|
xxyy
|
Cytat:
jestem ciemna i nie wiem
|
|
#16555 | |
|
xxyy
|
Cytat:
|
|
#16556 |
|
Zakorzenienie
|
Atram - Bf (Body Fat). Tłuszcz w organizmie
|
|
|
|
#16557 |
|
Zakorzenienie
|
Seemore a jak się robi omlet podaj przepis
Orzeszek na ładny brzuszek najlepsza Aerobiczna 6 Weidera Ja wczoraj zaszalałam z jedzeniem nawet nie będę pisać porażka! Ale dziś będzie lepiej 1śn owsianka ze słonecznikiem i rodzynkami szklanka maślanki jabłko potem się zobaczy |
|
|
|
#16558 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam podobne wymiary i wszyscy mi mówią,że dobrze wyglądam A ważę więcej i jestem od Ciebie niższa Może to wszystko zależy od budowy ![]() Ps. A ten brzuch na avku,moim zdaniem również straszniee wychudzony
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#16559 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Dzisiaj wpalaszowalam dwie kromki chleba zytniego Light + pol sloiczka dzemu Light truskawkowego Materne. Dobrze, ze slodzony jest fruktoza ![]() Dzis w planie na obiad mam rybke
|
#16560 |
|
Zakorzenienie
|
Stwierdziłam,że jem za dużo białka
![]() Dziś tak będzie: Śn: owsianka z jabłkiem,kawałkiem twarogu,łychą otrębów Będzie: IIŚn: kromka wielozbożowego z chudą wędliną,warzywami O: ryba,warzywa P: wiejski150g,kawałek twarogu,orzechy,słoneczni k K: chudy twaróg Według dziennika posiłków: B:192 T:41 W:141
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:16.

W każdym razie dziękuję za podpowiedzi 

ja takie śniadanka jadam:/

i miec ładny brzuszek płaski