|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Cytat:
przydałoby mi się na spotkania z taką jedną babą
|
||
|
|
|
#2252 |
|
Wtajemniczenie
|
Najprawdopodobniej
.bardzo dużo takich rad mi dawała.ogolnie stara się nie wtrącać,ale czasem coś tam podpowie ![]() To tylko zależy teraz od zarobków tz i od tego,czy macie jakieś oszczędności,nieruchomosc i itp,dopłaty (typu wohngeld) |
|
|
|
#2253 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiele z tych rzeczy pamietam
|
|
|
#2254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2255 |
|
Wtajemniczenie
|
Muminek poszukaj w swojej okolicy caritasu lub donum vitae.trzeba zrobić termin i one wyliczają wszystko,tak raczej nie powiedzą,czy się należy,czy nie
Oj tak,piękne to były czasy....ostatnio przechodziłam nad kablem i przypomniało mi się,jak to w gumę się grało .a teraz pewnie po dwóch skokach bym padła ze zmęczenia
|
|
|
|
#2256 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Swietne! Cytat:
![]() Jak urodzilam corke to mialam takie zalecenie,by dopajac woda z glukoza (10 lat temu) Cytat:
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Ja tez. Raczej nie przewiduje przerwania pracy wczesniej niz pod koniec listopada.
|
|
#2258 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
widziałam kilka dni temu, ale akurat nie miałam na nią smaka. co innego dzisiaj leżę i marudna jestem przez te plecy, ochrzaniłam tzta a on taki dobry dziś dla mnie, w tej aptece byl, sniadanie do lozka podal, herbatke zrobil, czekoladke przyniósl dla osłody... a ja na niego nakrzyczalam ze spal do 12 jak zwykle. stwierdzil "Ja Cie tak kocham, a ty taka niedobra dla mnie jestes" EHH.... glupia ja
|
|
#2259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie nie ma netto a poza tym tamten smak jest nie do podrobienia
|
|
|
#2260 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze troche i do pracy zmykam, dobrze ze za barem stoje to legginsy na dupke wciagne
Powiem szczerze ze troche sie wstydze kiedy sobie pomysle ze klienci beda sie pytac jak zauwaza brzuch.. Chyba w glowie mam zakodowane ze nie wypada z brzuchem z talerzami latac :/ pracuje w naprawde dobrej restauracji i w przeciagu roku jestem juz druga z brzuchem.. Poki daje rade to bede sobie tam dorabiac ale momentami sie boje, jak np musze do 23 pracowac (teraz juz tylko 1-2 razy w tyg) czy dzidzius to jakos odczuwa..
|
|
#2261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale sobie powspominalam |
|
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Cicici;41881050
Kochane ale ja bym nie kupila bo potrzebuje mamy i tesciowej jak nie one to kto? Biorac pod uwage ze bede duzo czasu sama z dzieckiem :/ Moja mama przyjedzie na miesiac, potem Tz 1,5 miesiaca urlopu i mam nadzieje ze tesciowa tez zawita A w moim wieku rady sa cenne (mam dopiero 22 lata) [/QUOTE]Serio tak wolisz? Ja myśle, ze posiedze z mężem tydzien-dwa, a potem zostanę sama. Pewnie mama bedzie wpadac popołudniami, teściowej jednak nie chciałabym na głowie.
|
#2263 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Do pl mam 1300 km :/
|
|
|
#2264 |
|
Gang Iren
|
Właśnie zobaczyłam zdjęcie które z znienacka zrobił mój mąż wczoraj.
I doszło do mnie,że już chyba nie wygladam na kogoś kto ma trochę brzuszka,ale na ewidentnie w ciąży. A to dopiero kończy się 15 tydzień. Zobaczcie (i po wyjściu zauważyłam dopiero,że koszulka zrobiła się za krótka)
|
#2265 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogole mam poczucie, ze od paru tygodni nie rośnie. Ale od kiedy czuje, ze młody sie rusza czuje sie duuzo spokojniejsza. Normalnie pewnie panikowalabym, ze cos jest nie tak, ze przestał rosnąć
|
|
#2267 |
|
Rozeznanie
|
Cicici my Tez Tu calkiem sami . Tz nie ma kontaktu z nikim tak się ulozylo a moi rodzice i reszta w polsce Tez 500 km. Ale mam nadzieję że dam radę i też mam jak ty 22 lata .
Gosia-jaki ładny brzuszek
Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2013-07-20 o 16:32 |
|
|
|
#2268 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Już widać, że coś tam siedzi ![]() Ja chyba mogę się spodziewać krągłości dużych, na piłeczke nie mam co liczyć. O ile jeszcze w ciazy to zniosę to później może być gorzej jak przyjdzie do wracania do dawnej formy.
|
|
#2269 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- A teraz to juz spadam do pracy, bede pewnie pozno bo mamy Live Music i bufet :/ milej soboty dziewczyny
|
|
|
#2270 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zarejestrowalam sie ostatnio na nowo w klubie Hipp i przyslali mi probke olejku do masazu oraz dziennik ciazy z opisem danego tygodnia .musze sobie poprzegladac---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
.pierwszy porod ZAZWYCZAJ trwa dluzej.od pierwszych skurczy,czy odejsciu wod uplynie kilka godzinmama przyda Ci sie do pomocy w porzadkach domowych,gotowaniu,bo przez pierwsze kilka dni nie bedziesz chciala wypuscic maluszka z rak .Ale tez pomoze Ci przy pierwszych kapielach,pielegnacji,ubi eraniu.Tylko uwazaj,bo wiele osob ze starszego pokolenia ma jeszcze w glowie stare metody i potem doradzaja takie glupoty,jak u mnie,czy Gosi
|
||
|
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam wlasnie relacje z porodu dziewczyny z wątku lipcowego. Przespala cała 1 fazę porodu, obudziła sie na parte i od razu urodziła. Tez tak chce
|
#2272 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na porodówke pojechala też niemal na finisz i poród wspomina bardzo dobrze. Bylam u niej tego samego dnia to i wyglądała bardzo dobrze, wcale nie była wymeczona.
|
|
#2274 | |
|
Gang Iren
|
Dzięki dziewczyny
Ten brzuszek mnie zaskoczył,że taki już duży,ale ja lubię siebie z brzuszkiem ![]() Cytat:
O jak fajnie ![]() Ja chyba i tym razem będę prosić o ZZO.
|
|
#2275 |
|
Rozeznanie
|
ja to mam jednak superową mamę, jak jej powiedziałam, że podrzucę wnuka w okolicach sierpnia bo jedziemy na wesele (z rodzicami tz tez) to powiedziala ze może się zająć, ale tylko z dokładną instrukcją obslugi, ile czego i kiedy. Sama eksperymentować nie będzie. Mowi, że jedynie instrukcji ds. kupy nie potrzebuje, bo tu to sie akurat chyba za wiele nie zmieniło
![]() ![]() więc koszulka pt "mama nie potrzebuje Twoich rad" u nas na pewno będzie zbędna - nie mam koleżanek które urodziły i są "wszechwiedzące", a ani mama moja ani tzta nie wykazują natury wodzirejskiej w temacie i chwala im za to
|
#2276 |
|
Gang Iren
|
Zapomniałam wam pisać,że moja teściowa zaproponowała,że przyleci pod koniec stycznia na 2-3 tygodnie,żeby mi pomagać po porodzie... ja to tak nie bardzo tego chcę,pierwsze dwa tygodnie będzie Radek ze mną w domu,więc tyle mi wystarczy. No ale odmówić głupio. Moja mama jest w Anglii też,ale na jej pomoc niestety liczyć nie mogę
|
#2277 |
|
Wtajemniczenie
|
gosia brzuszek widać. U mnie tez zaczyna byc widoczny
|
|
|
|
#2278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie też już mocno widać, taki Twój brzuch + warstwa ok 3cm tłuszczyku na wierzch , siłą rzeczy to musi wystawać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#2279 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o 21 pojechała do szpitala a położna powiedziała, żeby wracała do domu bo może urodzi za kilkanaście godzin ale na razie nie i ma nie zawracac sobie głowy porodem na razie, no to wróciła do domu wzięła ciepłą kapiel, pospała troszkę....a potem się zaczęło ok 1 w nocy, pojechała do szpitala (oddalony o ok 20 km) i w szpitalu rodziła jakieś 10 min i córka już była na świecie a ja wczoraj poczułam pierwsze kopniaczki wieczorem i to takie mocniejsze, wcześniej czułam tylko przesuwającą się jakby kulkę jak przyłożyłam rękę do brzucha i leżałam.... a wczoraj to było coś niesamowitego |
|
|
|
|
#2280 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.

Ale za 2 tygodnie wracam do pracy; pracuję z dziećmi, więc trochę sie obawiam jakiegos grypiska od nich nie złapać, ale do grudnia myślę, że popracuje.w domu umarlabym z nudów...
przydałoby mi się na spotkania z taką jedną babą

.a teraz pewnie po dwóch skokach bym padła ze zmęczenia

to musiało być straszne przeżycie