|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
|
#3122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() może dlatego,ze spodenki ma ciut za duże (rozmiar 68) ale normalnie nosi jeszcze ciuszki 62 ![]() Ash- super wygląda tatuś w chuście z Małą no i ta bariera 3 miesięcy jest naprawdę magiczna w domu mam zupełnie inne dziecko ![]() Antoinette- Julka nie wygląda na rozrabiakę jak śpi cudna jest
|
|
|
|
|
#3123 |
|
Wtajemniczenie
|
piszę z doskoku
mamy dzisiaj ciężki dzień chyba zmiana klimatu misiowi nie służy, albo wywołała duży stres a może to co innego?? Nie spal w dzień prawie, płakał, az sie zanosił. Ewidentnie był zmęczony. Nawet na dworze płakał w wózku, tylko na moich rękach się uspokajał. Przez pół godziny z nim leżałam zanim zasnął. Co chwile otwierał oczy i sprawdzał czy jestem, jak byłąm to zamykał, a jak wyszłam na chwilę to płakał. Nie mam pojęcia co może być. Nawet cycek go nie uspokajał. Może brak leżaczka, zmiana klimatu, nocna podróż, amoże skok rozwojowy?? oby się poprawiło
|
|
|
|
#3124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
spokojnie, pewnie jest tak jak piszesz...Mały jest zmęczony i dlatego tak reaguje... Bądź przy nim tak długo jak tylko możesz,zeby zapewnić mu poczucie bezpieczeństwa ![]() na pewno się poprawi |
|
|
|
|
#3125 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
my dalej u mamy - kształtuje nam się fajny tryb dnia - wstawanko 7-8, jedzonko, 2 godziny opowiadania co się śniło
potem pół h drzemki, piciu, zabawa, jedzonko, i dłuuugi spacer - Młody miał tyle wrażeń dziś że jak poszłyśmy z nim do babci na obiad to wył jak opętany - przyszłyśmy do domu i aniołek, gada, cieszy się, bawi - nie wiem o co biega, może prababci nie lubi - ale to ta fajna prababcia a ja w międzyczasie byłam spotkać się z koleżanką, a za godzinę przychodzi inna koleżanka, pobawi się trochę z Przemkiem, potem wykąpiemy, i czas na winko a potem impreza całonocna ;] Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja kupiłam też dziś kolejnego Nuka - mamy przerobionego niebieskiego, żółtego, fioletowego, teraz dostał zielonego w motylki ![]() ale już duży Robaczek Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki aby bunt szybko się zakończył ![]() Cytat:
przystojniak ze ślicznotką Cytat:
Cytat:
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-07-20 o 17:05 |
|||||||||
|
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Od wczorajszego popołudnia jesteśmy już przeprowadzeni Co prawda mamy jeszcze trochę kartonów i worków do rozpakowania ale już jesteśmy u siebie Póki co zmykam nas szykować, bo idziemy na spacerek i do teściów na grilla Miłej soboty Pochwalę się jeszcze jaką metamorfozę przeszło nasze "M" w ciągu 3 miesięcy. Zdjęcia z 17.07 to na chwilę przed zwożeniem mebli
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-07-20 o 17:08 |
|
|
|
#3128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlaczego nie jesz nabialu? mlody ma skaze bialkowa? watpie... jedz normalnie nabial, bo za 5 lat dostaniesz osteoporozy. na co ci to? ci pediatrzy pewnie napedzaja swoim kolegom po fachu pacjentki...ja jem ogorki, cukinie, pomidory, ba - w szpitalu nawet papryke i fasolke szparagowa jadlam. jak nie bylo nic innego, a ja przymieralam z glodu, to zaryzykowalam. i nie widzialam, zeby mlody mial z brzuchem gorzej. moze jak bym tej fasoli sie nazarla az po kokardke, to by byla inna sprawa... a co do temperatury wody do dopajania - ja nie dopajam, ale podaje mlodemu leki rozpuszczone w temp pokojowej. i pije mi to z lyzeczki i zyje. ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3129 |
|
Wtajemniczenie
|
Jenny super zdjęcia !!! i fajne mieszkanko
![]() też mamy zdjęcia "przed i po" wrzucę Wam kiedyś
|
|
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
Jenny gratuluje! swietnie sobie daliscie rade
![]() o nozyczkach byla mowa... ja mam takie z firmy reer i sa rewelacyjne, tylko nie wiem czy w pl dostepne ![]() http://www.baby-markt.de/Pflege-Erna...lingen-83.html udalo mi sie taniej dorwac
|
|
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
Jenny
łazienkę też macie skończoną? My byliśmy z Bartusiem na spacerku, dwa razy przysnął, pojadł i zrobił kupę a teraz siedzi w bujaku i cieszy się do okna |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle dziś od rana daliśmy raz bebilon comfort, później już moje mleko i jestem zachwycona, tylko w sumie nie wiem czy to na pewno bebilonu zasługa, bo dziś póki co 0 problemów brzuszkowych, kupka i pierdki szły ładnie bez żadnych problemów....kurcze, aż się zachęciłam, tym bardziej, że Młody z tymi cyckami to ma nie wiem co....raz pije ładnie, raz nie. W dodatku mam jeden dylemacik. Bo prawie zawsze jest tak, że on pije sobie gładko tych 5-7 min, później odbicie. No i moim zdaniem jest głodny skoro często chwyta znów cycka, ale jednocześnie już po tej przerwie nie raz je niespokojnie...więc co myślicie? To mimo wszystko głód czy po prostu chwyta cycka bo jest w zasięgu? No i jeszcze jedno pytanie czy Waszym dzieciom też się odbija na "mokro" tzn. chodzi mi o odgłos, bo czasami to jest zwykły bek, a czasami bez ulania taki jakby mokry odgłos, że zawsze sprawdzamy czy się nie ulało. No i ostatnie pytanie czy to ulanie to naprawdę nic takiego? Czy po kilku razach w ciągu dnia to za dużo? Bo mojemu od kilku dni co jedzenie się ulewa i czasami sporo. No i czy po takim ulaniu karmić czy nie? Czy to znaczy, że już jest za dużo?
|
|
#3133 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratuluje to już ? 100 lat dla Wojtusia Cytat:
ja tam zawsze zakładam ciuchy umożliwiające karmienie, karmiłam już na ławkach, na cmentarzu etc. Mimo wszystko jakbym była przyparta do muru wzięłabym swoje odciągnięte mleko zamiast mm.
|
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was miała krwiaka po porodzie??? ja mam i sie zastanawiam jak długo tam jeszcze bedzie
podmywam sie tantum rosa na zmiane z nadmanganianem potasu ja chce juz usiaść na tyłek, i karmic w innych pozycjach niż na leząco |
|
|
|
#3135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i on je jednego cyca, więc zawsze z drugiego mogłam odciągnąć Oj teraz Ci nie powiem czy odbija "na mokro" ulanie to naprawdę nic takiego skoro dziecko przybiera ładnie na wadze ![]() Agnes ale w upał nie ma co ryzykować ze swoim odciągniętym mlekiem Ja już też się niczym nie przejmuję i ostatnio karmiłam na ogródku piwnym na rynku cycem nie świecę, więc nie widzę problemu ![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
Ty jesteś z Rybnika, prawda?? Gdzie w końcu rodziłaś bo nie pamiętam
|
||
|
|
|
#3136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zuzia ma dopiero 9 dni a ja jeszcze nie siedze na tyłku wiec daleko sie nigdzie niewybiore ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
a rodzilam w Rydultowach |
||
|
|
|
#3137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze trochę i krocze przestanie dokuczać masz już wyjęte szwy?jesteś zadowolona ze szpitala?? |
|
|
|
|
#3138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja beka jak stary facet
|
|
|
#3139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czasem na leżąco, zaraz po karmieniu odbije i coraz rzadziej ulewa |
|
|
|
|
#3140 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
ale nie pamietam ile schodzil Cytat:
to trzymam kciuki zeby sie poprawilo mysle ze zmeczony i dlatego taki niespokiojny Cytat:
metamotfoza super kuchnia extra z tym rozem a wlasnie a co z lazienka? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Nie moge sie doczekax jutra oby tylko ta sobota minela juz sie boje jazdy hee ja juz chyba podswiadomie czekam na nia ...Wykapalam mlodego szybciorem oczywyscie placz przy ubieraniu , buzie zatkalam herbatka heee i kiwam go w lezaczku....
|
|
#3141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzooo oszybko Wam to poszło ![]() ![]() Wiktor przepięknie się uśmiecha
|
|
#3143 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
chodzić nie mogłam i szlag mnie trafial ze taka piękna pogoda a ja nie jestem w stanie iść z dzieckiem na spacer :-\ |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3144 | |||||
|
BAN stały
|
jak szybko
Cytat:
super wygląda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak aniołek wygląda Cytat:
Adi od 2 nocy spał po 5 h od 22.30 do 3.30 a tu tylko krótka przerwa na pampersa i pół butelki i sen do 6
|
|||||
|
|
|
#3145 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"u mnie Bartek miał klebsielie po urodzeniu. to jest bakteria która wywołuje sepsę i jak nie jest w pore wykryta to dziecko moze nawety umrzec. objawia się to jak w przypadku bartka drganiem rączek, sincami pod oczkami. ogólnie tego nie zauwazyłam i spadkiem krwinek białych i płytek krwi.Bartus dostawał dwa antybiotyki. radziłabym się przebadac tez rodzicom, bo u mnie stwierdzono, ze niby ja byłam nosicielem, a to bakteria mozna sie zarazic miedzy innymi w publicznych toaletach itp. dla dorosłego jest nie grozna. nawet człowiek nie wie ze jest nosicielem, a dla dzieci śmiertelna. kiedys w łodzi był przypadek ze iles tam nowórodków zmarło. bartek dostawał dwa antybiotyki i potem do drugiego roku życia był monitorowany w tym kierunku. co jakis czas musielismy sie zgłaszac na badania krwi i moczu. i ogólnie Pani doktor sprawdzała czy przez to nie rozwija sie powiedzmy wolniej, bo tak tez mogłoby byc." ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
ale to chyba bardziej pode mnie (jod i te sprawy ) zobaczymy czy tatuś załatwi jakiś fajny urlop, bo jak nie to tylko wypad weekendowy...znajoma wrocila wczoraj z nad morza z niewiele starsza od Neli corka. mowila, ze na plazy same namiociki z maluszkami nawet noworodki się wczasowaly! ![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- diabelska ciotka jest pod wrazeniem my tez mamy diabli-stroj ale jeszcze go młodej nie zalozylam ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3147 |
|
Wtajemniczenie
|
Wojtuś dziękuje ciociom za 3miesięczne życzenia
jak to szybko zleciało szkoda tylko, ze głównie te 3 miechy były pod znakiem płaczu z powodu bólu brzuszka![]() ale ważne , że już wychodzimy na prostą diabli- to na 100% nie są potówki.. jenny- ale super macie mieszkanko ![]() no i Wiktorek śliczny vil- wy też tak jak my preferujecie nuki ![]() fajnie,ze Wam chusteczki z pampersa służą ![]() ale Ci dobrze- winko, imprezka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- w ciechocinku trwa festiwal romów ![]() ![]() mieszkamy dosyć daleko od tężni ,a muzykę słychać na całego ;p |
|
|
|
#3148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marchewka zapomniałam napisać, u nas ta sama bakteria. Tylko nam to wytłumaczyli tak, że bakteria pojawia się wtedy gdy coś się dzieje w żółądku i jest tak jak Ci napisali np. nieżyt spowodowany założmy tak jak w naszym przypadku alergią, to ta bakteria wtedy jakby się ożywia, bo ona podobno jest cały czas w organizmie człowieka, tylko niekatywna. Tak nam przynajmniej wytłumaczyli. Ale zwątpiłam ![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
aaaaa Veronic jak będziemy jechać do teściowej, to przejedziemy przez Ciechocinek to umówilibyśmy się na randkę Wojtkowo-Matyldową ;>
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-07-20 o 21:01 |
||
|
|
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...iace.html?as=1 do przeczytania
|
|
|
|
#3150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

no a teraz się naje pięknie i wypluwa bo nie jest głodny i wtedy muszę go bujać za udo tak z 20 sekund i śpi jak aniołek
mamy dzisiaj ciężki dzień
a może to co innego?? Nie spal w dzień prawie, płakał, az sie zanosił. Ewidentnie był zmęczony. Nawet na dworze płakał w wózku, tylko na moich rękach się uspokajał. Przez pół godziny z nim leżałam zanim zasnął. Co chwile otwierał oczy i sprawdzał czy jestem, jak byłąm to zamykał, a jak wyszłam na chwilę to płakał. Nie mam pojęcia co może być. Nawet cycek go nie uspokajał. Może brak leżaczka, zmiana klimatu, nocna podróż, amoże skok rozwojowy??
potem pół h drzemki, piciu, zabawa, jedzonko, i dłuuugi spacer - Młody miał tyle wrażeń dziś że jak poszłyśmy z nim do babci na obiad to wył jak opętany - przyszłyśmy do domu i aniołek, gada, cieszy się, bawi - nie wiem o co biega, może prababci nie lubi - ale to ta fajna prababcia 

chyba milion razy go przepraszałam że ze mnie taki osioł
Miłej soboty 

dlaczego nie jesz nabialu? mlody ma skaze bialkowa? watpie... jedz normalnie nabial, bo za 5 lat dostaniesz osteoporozy. na co ci to? ci pediatrzy pewnie napedzaja swoim kolegom po fachu pacjentki...
07.07.2012 
100 lat dla Wojtusia
masz już wyjęte szwy?
my tez mamy diabli-stroj