|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie rodze, temperatura spadła ![]() ![]() skylie ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Aaa... jeszcze dzisiaj nieźle się wkurzyłam rano
![]() Okazało się, że mi malutkie rozstępy na pośladkach się pojawiły- bez przesady... dwa tygodnie po porodzie ![]() ![]() I w związku z tym moje pytanie- jakich kremów dziewczyny używacie? Nie wiem jaki krem kupić do biustu żeby to dziadostwo trochę mniej widoczne było- nie wiem, który jest bezpieczny przy karmieniu piersią... No i na dupsko też by się coś przydało- od dzisiaj zaczynam smarować pośladki Palmersem bo kiedyś próbki dostałam ale może macie coś lepszego, sprawdzonego? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Skylie gratulacje!! ![]() ![]() A ja ledwo chodzę tak mnie boli to spojenie łonowe ![]() ![]() TŻ sprząta dom, a ja tak się zmęczyłam porannym wyjściem do miasta, że spałam do teraz ![]() No ale dokupiłam kilka sztuk bodziaków z długim rękawem, bo mam większość z krótkim się okazało. Idę trochę ponadrabiać. Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-07-20 o 16:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#544 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() http://www.mamamio.com/uk/tummy-rub-...rk-butter.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#545 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
to już? tak szybko?? wow wielkie wielkie gratulacje skylie!!!! przykro mi że nie dołączyłam do ciebie moja paro, ale bardzo się cieszę z Twojego szczęścia!!!! ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- cynamonowa ja uzywam BIO OIL i PALMERS |
|
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Skalie gratuluję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Zadomowienie
|
Muszę poczytać czy można stosować Wasze kremy na piersi jak się karmi- dzięki Dziewczyny
![]() A jak nie to trudno- będę miała "pamiętkę" po Adasiu- życie ![]() Uciekam bo Młody coś tam powoli zaczyna pojękiwać. Miłych porodów i do napisania! ![]() P.S. domi- wyjątkowo mocno trzymam kciuki żeby coś się u Ciebie ruszyło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Zakorzenienie
|
cynamonowa dzieki wielkie!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipco
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41882229]Ta herbatka to w większości glukoza, więc pewnie godzinę da radę
![]() Ja się cieszę, że ją mam, bo przy wymiotach ją podałam, żeby Mały mi się nie odwodnił, jakby zwymiotował znowu mlekiem. Poza tym jak będzie znowu upał, to może podam. Mam jeszcze z kopru włoskiego, ale tego nie podawaj do kościoła, bo będą bączki na cały kościół ![]() A i herbatki z Hippa opłaca się kupować w Rossmannie, mi TŻ kupił w aptece za 15 zł, a w R. wczoraj oglądałam za 11 ![]() Ja na początku nie umiałam, a teraz to odciągam z zamkniętymi oczami (dosłownie, w nocy tak to wygląda ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ja to tyle pokarmu nie mam, widze ze jak mala ciumka ok 15-20 minut to z cycka robi sie flaczek a nie chce podkrecac laktacji na sile bo co jazrobie z tym mlekiem ![]() pytałam o tą herbatka w razie jakies "awarii" |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Raczkowanie
|
Chciałam tylko się zameldować, że u nas wszystko ok
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 | |||||
Rozeznanie
|
Mała ma drugą drzemkę, mąż pojechał do pracy a ja mam czas dla siebie
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nadal się mało rusza? Może zjedz coś słodkiego albo napij się zimnej wody... Na Jaśka to działa ![]() ![]() Życze udanej imprezy grillowej ![]() Cytat:
![]() Na początku ciąży miałam okropne mdłości, ale dzięki temu, że Gosia była malutka przesypiała większość doby i nie była bardzo wymagająca. Poza tym mam wspaniałego męża, który bardzo dużo pomaga przy małej - od początku ją kąpie, obcina pazurki, bawi się z nią, przebiera itp... Teraz Gosia również nie jest bardzo wymagającym dzieckiem. Dlatego uważamy, że decyzja o drugim dziecku była trafna. Sama jestem ciekawa jak to będzie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#553 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Bodziaki zapinane z przodu są najlepsze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Sky gratulacje!!!!!!!!!
Cytat:
Problemem jest nie butelka, a smoczek, a konkretnie dziurka w smoczku. Ja mam w domu pół apteki smoczków. Obecnie najlepiej sprawdza mi się Avent, butelka dołączona do laktatora i smoczek, oni mają numerację bodajże 1 - ten najmniejszy. Ale dla Artusia jest już trochę za malutki i pije z tego samego w sumie, tylko już bardziej wyrobionego (wyparzanie trochę rozciąga te smoczki). Jeszcze takie znośne ma Canpol chyba się nazywają Mini i kosztują jakieś śmieszne pieniądze, coś koło 3 zł. I w aptece można dostać jednorazowe smoczki dla wcześniaków, ale one mają aż 3 dziurki... TT też mam i fatalnie się z niej krztusił. A ile razy odbijasz w czasie jedzenia? Bo mi Artuś ulewa najbardziej, jak się nie odbije, bo wiadomo, łyka powietrze i nie starcza miejsca w żołądku. Podsumowując: złe są i za duże i za małe dziurki, bo i w tych i w tych dziecko łyka powietrze. Niestety trzeba do tego dojść metodą prób i błędów ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#555 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A z tą wagą to narażasz mi się, oj narażasz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sama dawaj ![]() Cytat:
![]() Nie wiem, co Ci doradzić - serio. Niby masz jeszcze czas, ale jesteś już po terminie ... A kiedy miałaś ostatnie porządne badanie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kupowałam tu: http://allegro.pl/drewniane-literki-...261931160.html Czekałam ok tygodnia i są śliczne i bardzo estetycznie wykonane ![]() Ja wzięłam przyklejane na taśmę dwustronną (można zażyczyć sobie wieszane na kokardkach- na stronie wszystko jest napisane). Surka poczytaj sobie tutaj o przybieraniu na wadze i siatkach centylowych: http://www.rodzinko.pl/karmienie-pie...ne-piersi.html http://www.nursing.com.pl/ArchiwumMa...tylowe_57.html Bebe witaj ![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-07-20 o 17:33 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Zakorzenienie
|
skylie
![]() ![]() ![]()
#557 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#558 |
Raczkowanie
|
Gratulacje Skylie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Skylie GRATULACJE-A Oleńka wcale nie malutka ![]() ![]()
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." |
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
SKYLIE calujemy Was mocno!
CYNAMONKU ja nieustajaco packam sie palmersem maslem na brzuch ciazowy. Nie mam ani jednego rozstepu/a. Skora sie trzesie ale ladnie wyglada. Licze na to ze z czasem, jak zaczne cwivzyc wszystko wroci do normy. ------ Antoni Pijaweczka zawisl na cycku... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Zauwazylam nowe mamusie... Witam Was serdecznie! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, nie wiem co się dzieje, ale co jakiś czas łapią mnie bóle tam na dole. Z początku myślałam że kupa, ale już robiłam
![]() A małe kopie i się zapiera niesamowicie. Termin mam na 12 sierpnia, trochę to za wcześnie na poród. Ale może się wczoraj przepracowałam... Albo wzięłam sobie do serca to co powiedziała gin, a mianowicie, że po 21 lipca mogę rodzić ![]() Te bóle trochę jak na okres, trochę jak na kupę... Jakby takie kłucie na dole szyjki. W nocy z kolei wstawałam ze 4 razy na siku, a za jednym razem nie mogłam się podnieść.. byłam jak jak sparaliżowana. Bolało mnie wszystko na dole i w pachwinach. Coś gęstego jak czop zauważyłam ze 2 tygodnie temu było to jak białko kurze. Ale gin uznała, że to mógł być tylko śluz. Ahh może sobie tylko wkręcam. W końcu nie mogę się już doczekać mojego dzidziusia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
skylie- GRATULACJE ! kolejna dziewczynka jest z nami i jeszcze jakie ladne imie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#563 |
Zakorzenienie
|
moje dziecko mnie rozpieszcza, śpi po 3 h, szybki cyc i znowu śpi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Zakorzenienie
|
A propos laktacji. Polozna mi tlumaczyla zeby na sile nie odciagac pokarmu zeby nie zaczela sie robic nadprodukcja. Najlepiej jak mlode niedociagnie cyca do konca czyli jak czujemy jeszcze ciezar to odciagnac tyle zeby poczuc lekkiego flaka ale nie do konca. Bo cycek-mozg zakoduja ze trzeba znowu produkowac i poleci kolejny nawal i tak w kolko kosztem naszego zdrowia i mleka ktore ostatecznie mozna na pozniej zamrozic. Po dwoch tygodniach maly Laktator tak powinien nam uregulowac laktacje ze zastojow ani nadprogramowych "litrow" nie powinno byc. Bedziemy produkowac tyle ile nasze dziecko potrzebuje. I w sumie to wszystko sie sprawdza. My karmimy sie na zadanie. 15-20 min papusiamy. Cycek flaczeje na tyle ile trzeba, Antos przybiera na wadze. Ja nie musze z kapusta siedziec a laktator pewnie sprzedamy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Jedynie brodawki z deczka obolale bo Antos lubi podgryzac ale juz po wizycie poloznej chyba wyjdziemy na prosta. Dobra spadam bo Pijaweczka beknąć musi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie- mojemu małemu od dzisiaj rana ropieje oczko
![]() poradzcie coś!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Zadomowienie
|
kejt - chyba masz rację ze sprzatanie uśpiło malucha , już jest lepiej
![]() bebe- dziękuje już jest dobrze ![]() ![]() skylie - gratulację!!! neni- mnie też dzisiaj kapa boli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś z kanalikami:/ Więcej nie pomogę bo nie mam wiedzy a nie chcę Ci namotać:/ Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje Skylie!!! Ola jednak - pięknie! Ale super i w sumie po czasie,,ale chyba szybciorem! |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 |
Raczkowanie
|
Neni dziękuję właśnie od tej osoby chciałam kupić, od razu mi się spodobały.
enlevee mojej sąsiadce małej 4,5 msc też się tak z oczkiem robiło i okazało się że zatkany kanalik łzowy pediatra jej kazała ciepłą wodą lub solą fizjolog. i wypisała Atecortin, i przeszło tymczasowo bo tak ponoć u maluszków jest z tymi kanalikami łzowymi co nie oznacza że twojemu -oby nie- to dolegało. |
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Zakorzenienie
|
Asiunia tu na wątku taka tendencja...niech Domciątko powie....te co mają terminy się przeterminowują a rodzą te co mają do porodu jeszcze ho ho tak, ze szykuj się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.