|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 | |
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
A który tydzień u ciebie? I od kiedy poczułaś to przesuwanie się? U mnie na razie cisza,już nie mogę się doczekać.
![]() |
#2282 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() To musi być cudowne ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Messu, a który to tydzień u Ciebie? Nie znalazłam Cię na pierwszej stronie ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
Wtajemniczenie
|
Messuah: gratulacje
![]() Ja powoli zaczynam czuć takie przesuwanie, łaskotanie ![]() Dzisiaj znów bolał mnie żołądek, ale szybko ból minął, chyba mi sie wszystko do góry przesuwa i dlatego. Dzisiaj załapałam się na mega okazje. Kupiłam dwa białe, bawełniane staniczki za 13 zł sztuka. Są superowe ![]() Będę Was mniej podczytywać bo wyjazd niebawem, a i parę spraw trzeba pozałatwiać jeszcze. Z tych mniej przyjemnych rzeczy: siostra trafiła do szpitala z silnym bólem i krwawieniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2284 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no brzuszek elegancki- widać, że zamieszkały ![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
marzenie ![]()
![]() |
#2285 |
Gang Iren
|
Kciuki za siostre,oby wszystko bylo dobrze!
#2286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fajnie , który to tydzień?
![]() |
#2287 |
Raczkowanie
|
we wtorek zaczynam 19 tc
![]() a przesuwającą się kulkę poczułam w 16 tc ![]() a kopniaczki to z jednej strony takie dziwne uczucie a z drugiej coś niesamowitego ![]() dziewczyny szukam na necie jakiś dres ciążowy i nic nie mogę znaleźć, znalazłam tylko jeden typ odpowiedni na ciążę ale jakoś do mnie nie przemawia bo wolałabym jakiś rozpinany na zamek (bluza) i tak się zastanawiam czy nie kupic zwykłego dresu nie na ciążę tylko rozmiar większy a i dzisiaj obeszłam cale miasto za dresem i nic nie znalazłam (szukam coś taniego bo teraz nie opłaca mi się kupować super dres skoro mam nadzieje, za rok już powrócę do swojego rozmiaru 36/38) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2288 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I mam trochę schiza, bo odkąd mdłości wróciły nie czuję malucha. Ale staram się nie panikować. Niby u mnie skończony 18 tydzień a jedzeniowo jest strasznie. Fajnie Ci! Mam nadzieję, że ja też niedługo poczuję takie kopniaczki.
![]() |
#2289 |
Wtajemniczenie
|
gosia: piękny okrągły brzuszek, u mnie powoli coś się zaokragla i nawet, że zaczyna być widać
![]() Messuah: to ja w 16 tc i już zaczynam coś czuć, znaczy się, że chyba dobrze się dzieje ![]() Jestem +2 kg na plusie, położna pochwaliła, że dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2290 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykład: zawsze sądziłam, że jak ktoś mnie napadnie, to oddam torebkę i będę uciekać. Kilka lat temu jednak stało się to faktem, a ja zachowałąm się zupełnie inaczej - zaczęłam krzyczeć, siłować się, aż się przerwróciliśmy, torebka się rozerwała, ale koleś uciekł. Co ciekawe, obok stał drugi, który się przyglądał, a trochę dalej po drugiej stronie ulicy 3 czy 4 innych z ekipy. Nie chcę myśleć, co by się mogło stać ... Co do snów, to TŻowi śnił się nasz syn, jakoś niedługo po pogrzebie. Otworzył oczka i powiedział, że kocha mamusię i tatusia. Chyba nie muszę pisać, jak na to zareagowałam. ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
Obecna ciąża nie jest beztroska, ciągły lęk, zwłaszcza, że teraz nie jest już bezproblemowa. Tak bym się chciała w pełni cieszyć ciąża... No nie potrafię. ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- A jeszcze co do kurtek, płaszczy w zimie - w ciąży mi było gorąco, do grudnia chodziłam w jesiennym płaszczu i przeważnie w balerinkach. ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-07-20 o 18:04 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2291 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2292 |
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Ale Wam zazdroszczę tych ruchów. Sama już nie mogę się doczekać
![]() Ale u mnie połowa mija z początkiem września, więc muszę jeszcze poczekać ![]()
#2293 |
Zakorzenienie
|
Witam się na weekend. Podczytuję Was, ale się nie udzielam, bo doba dla mnie za krótka. Mam nadzieję, w przyszłym tyg już się to zmieni. Przestanę zastępować księgową, skończą się nadgodziny, będzie więcej czasu dla siebie. U mnie dziś kiepsko. Pojechałam z mężem na imieniny do ciotki. Posiedziałam z godzinkę, coś tam dziobnęłam na talerzu i w pewnym momencie tak mnie brzuch rozbolał, taki przeszywający ból z prawej strony podbrzusza. Przypomniał mi się od razu ból miesiączkowy. Skurcz robił się coraz mocniejszy. Miałam problem żeby wstać od krzesła. Poleciałam do wc, ale na szczęście żadnego plamienia. Problem stanowiło podniesienie się z ubikacji. Mąż po 2 kieliszkach a ja już wizja, że muszę czym prędzej na IP. Ledwo zasiadłam za kierownicą, prawa noga mi cierpła, do szpitala mieliśmy jakieś 6 km. Z 1 km przed szpitalem ból zaczął ustępować, zanim zaparkowałam, wygramoliłam się z auta to po skurczach nie było już śladu. Zrobiliśmy dłuższy spacer po terenie szpitala i stwierdziłam, że nie mam z czym zgłaszać się na IP bo już nic mnie nie boli, nie ciągnie.
Głupio mi teraz jak nie wiem co, rozwaliłam imieniny ciotki, zaczęła się przejmować, że to od jej jedzenia, teściowa spanikowana. Jutro pojedziemy na powtórkę imienin. Czy ktoś też miał takie ostre bóle podbrzusza? Ta cała bólowa akcja trwała ok 30 min.
#2294 | |
Zakorzenienie
|
Właśnie odwiedzili nas przyjaciele i dostałam kilka ciuszków ciążowych J 3 koszulki i rybaczki J
Oczywiście używane przez koleżankę ale w bardzo dobrym stanie. Takie fajne śmieszne te koszulki- z dzieciaczkiem w bańce – cos podobnego tylko dzieciak sobie pływa https://www.google.pl/search?q=koszu...ml%3B277%3B400 ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2295 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napisała mi smsa, że zrobili jej badania na mocz i zmierzyli ciśnienie. Później przewieźli do szpitala innego w celu zrobienia USG. Tam pobrali krew i powiedzieli, że musi czekać do poniedziałku, bo teraz nie ma kto jej zrobić USG. Jak to możliwe, że ani jeden lekarz nie ma dyżuru który robi USG?! To jakaś paranoja kur.... ![]() Hosenka: ![]() kotek_mamrotek: ja miałam tak, ciągnięcie bardzo ostre z lewej strony, aż się wyprostowac nie mogłam. Wystraszyłam się jak nie wiem. Ale ból minął, ja podjerzewam, że chyba to od pęcherza było, ale mogę się mylić. Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-07-20 o 20:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2296 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2297 |
Zakorzenienie
|
Shiloh:
Jakoś mi się nie chce wierzyć, że nie ma lekarza ![]()
#2298 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2300 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
Tutejsza sluzba zdrowia ma plusy i minusy jak wszedzie,ale ja sie zawsze spotykam z milym traktowaniem,a w Polsce nie zawsze tak bylo. Nachodzilam sie tu po lekarzach,bo mialam troche problemow zdrowotnych,oprocz tego jakies wirusy dzieciakow,no i druga ciaza tutaj.
![]() |
#2301 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak widać wszędzie na świecie dochodzi do takich paranoi ![]() Co do pogrubionego to brakuje mi słów aby skomentować. Przecież tak nie można, to niebezpieczna dla zdrowia!! Niech Twoja siostra gdzieś indziej idzie tam gdzie natychmiast jej wszystkie badania porobią
![]() |
#2303 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() |
#2304 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Co do usg w Polsce też bywa podobnie, szczególnie w dyżury nocne.
Jak trafiłam z krwawieniem (poronienie zagrażające) na IP, przyjęto mnie na oddział w poniedziałek popołudniu, a na usg czekałam od 17- zrobiono mi dopiero po 21szej, bo jedyna lekarka która miała dyżur akurat miała 2 cesarki. Całe szczęście że maleństwo było silne, bo byłam pewna że niestety niż już nie będzie... Następne usg miałam zlecone w środę po rannym obchodzie a doprosiłam się i zrobili mi dopiero w piątek. I to po kilkukrotnym przypomnieniu-w końcu położna zadzwoniła z dyżurki do lekarza że od 2 dni czekam na badanie. A usg miałam wpisane w kartę zleceń. Położne były ok, ale lekarze totalnie wszystkich zlewali. Koleżanka z sali po przyjęciu zgłosiła że leczy się na tarczyce - hashimoto, też miała mocne krwawienia, prosiła o leki i badania tsh, ale jej codziennie odmawiano "bo te badania są drogie i może je tylko zlecić ordynator" Po 3 dniach wyprosiła ordynatora by zlecił badania a poparły ją położne.
#2306 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Wtajemniczenie
|
Wróciliśmy właśnie z urodzinowego grilla od znajomych. Echh...wściekła jestem. Oczywiście wszyscy się domyślili, że jestem w ciąży no bo nic nie chciałam pić, do tego kiepsko się czułam i tak mnie głowa napier....., że masakra, więc nie miałam zbyt imprezowego nastroju. No i zaczęły się dobre rady, że trzeba wyluzować, bawić się, nie myśleć o ciąży, relaksować się, że nie mogę mieć takiego złego nastroju...znawcy, kurde, którzy nie mają pojęcia o ciążach i dzieciach. Ależ mnie zapienili. Z racji tego wróciliśmy już do domu....moja głowa buuuu
![]()
![]() |
#2308 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Ale czuc je juz przez brzuch? Ja czuje regularne kopniaki od 1,5 tygodnia, ale maz przez nie może jeszcze zupełnie ich wyczuć i troche sie frustruje biedak.
#2309 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Paula, jak dla mnie to zwykły ordynus bez cienia empatii, a nie lekarz :/ Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-07-20 o 21:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2310 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ja nie rozumiem czegos takiego!! I co z tym zrobiliscie? Ja bym zaraz u dyrekcji byla,skarge pisala no nie wiem,ale gosc by pozalowal.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:17.