|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
|
|
|
#2342 |
|
BAN stały
|
Jedziemy nad wodę popluskać się dziś u nas tak fajnie ciepło ale nie jest duszno co najważniejsze, może zgrzeszymy jakimiś lodami po drodze a zjadła bym włoskiego mmm...
Miłego popołudnia dziewczyny
|
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam dziś troszkę więcej energii...mam nadzieję że to dobrze wróźý i że zacznę się w końcu lepiej czuć.
Zrobiłam dzisiaj mięsa z rusztu i warzywa gotowane, było pysznie i lekko ![]() Jak mięska się piekły zrobiłam szarlotkę i później jà spróbujemy Sniło mi się dziś ze się obudziłam i miałam całą wkładke we krwi, chyba za bardzo przeżywam jutrzejsze genetycznie badanie
|
#2344 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę się uspokoiłam bo sprawdziłam w internecie jacy lekarze przyjmują tam gdzie jutro jadę i okazuje sie ze obydwoje są na magicznej liście uffff
|
#2346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2347 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez myje okna, nie codziennie ale zdarza sei. Jak nie ma problemow z ciaza to nie trzeba w lozku lezec
|
|
#2348 |
|
Zadomowienie
|
"Dobre rady i dziurę w dupie ma każdy " dobre
![]() Co do snów to mi się dziś śniło, ze mój mąż zaczął ćpać i być agresywny, prawie z płaczem się obudziła... Przegielam wczoraj ze sprzątanie kręgosłup mnie boli...jak dobrze ze niedziela dziś ..miłego dnia jadę w odwiedziny noworodka przyjaciółki.
Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-07-21 o 14:57 |
|
|
|
#2349 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ty tez niedlugo bedziesz taki miala U mnie pewnie dlatego szybciej,ze to nie pierwsza ciaza. Pewnie,ze tak,kazda ciaza jest inna. Ja teraz tez slabo sie czuje od jakis 3 tyg. Mam codziennie mdlosci,raz albo dwa razy dziennie wymiotuje,do tego bole glowy,sennosc i rozdraznienie. W poprzedniej ciazy natomiast czulam sie swietnie,moglam gory przenosic. Pracowalam do 8 miesiaca. Nie rozumiem jak ktos moze porownywac,mowic,ze powinnas robic w ciazy to czy tamto. Nie spodziewali sie,cieszyli,bo dziecko urodzilo sie jako zdrowe,czy miala badania prenatalne nie wiem,bo po fakcie nie dalo sie z nia rozmawiac,tak cierpiala.
|
|
#2350 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie tylko mi sie on sni ale on to robi!!
|
|
|
#2351 |
|
Gang Iren
|
Mojej córce zdarza się lunatykować. Doszło do tego,że wykręcałam klamki z okien,bo kiedyś śpiąc próbowała wyjść z domu,co prawda drzwiami,ale po tym wydarzeniu bałam się co może zrobić.
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
) podobno fajny jest na zjednoczeniaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2353 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny, ale Wam zazdroszczę kopania maluchów, u mnie na razie nic, co mogłabym uznać za ruchy. Ja pewnie muszę poczekać do tego 20 tygodnia. Mam przynajmniej nadzieję, że w tym tygodniu u położnej posłucham bicia serca.
|
|
|
|
|
#2354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Że jedne kobiety mają ciężkie porody,a później jest z nimi wszystko ok i szybko wracają do siebie. A znowuż inne mogą mieć lekkie, ale później siada im psychika bądź są jakieś komplikacje zdrowotne u nich lub dzieci (ale broń boże nie wynika to z lekkiego porodu) i tu podałam przykład mojej koleżanki, że chwali swój łatwy poród, ale mówi że później było z nią gorzej (nie wynikało to z jej lekkiego porodu, ale stanu psychicznego). O, może teraz zrozumialej będzie ![]() Wróciliśmy z TŻ z długiego spaceru, zjedliśmy lody. Ale odcinek lędźwiowy mnie tak teraz boli, że szok i ugotowałam się na tym gorącu ![]() Czas na obiadek... Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-07-21 o 15:52 |
|
|
|
|
#2355 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Niestety ja w ciąży nie czuję się najlepiej - kompletnie nie mam sił, jestem non stop wyczerpana, nawet nie wiem czym, a mdłości nie odpuszczają. Na początku (jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży) strasznie się forsowałam, a że zawsze byłam bardzo, bardzo aktywna dziwił mnie trochę brak energii. Tłumaczyłam to sobie pogodą i wypijałam hektolitry kawy i napojów energetycznych, by nie spuścić z tonu (do dziś martwię się, czy tym nie zaszkodziłam maleństwu). Gdy dowiedziałam się o ciąży odstawiłam niezdrowe "dopalacze", ale dalej żyłam na pełnych obrotach, mimo, że czasem padałam z nóg, bo przecież "ciąża to nie choroba" ![]() . Na efekt nie czekałam długo, bo kilka dni - dostałam plamień. Gin nic niepokojącego nie zobaczył podczas badania, więc orzekł, że pewnie się przemęczam. Trafił w sedno. Dostałam duphaston, trzy dni odpoczywałam - o zgrozo - śpiąc w dzień, co nigdy mi się nie zdarza. Wszystko póki co jest OK, ale jak mi ktoś takie farmazony gada, że "ciąża to nie choroba" lub mówi mi jak powinnam żyć i się zachowywać, staję się bardzo nieprzyjemna. Tylko ja wiem, jak się czuję, a nie jestem osobą, która mało od siebie wymaga. Teraz jestem odpowiedzialna za inne życie i zrobię wszystko, by je chronić. |
||
|
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po mnie zawsze widać jak coś jest nie tak. Zaraz na twarzy można zobaczyć ze coś mnie boli albo ze jestem zmęczona, , jestem blada, mam wory pod oczami,zaczerwienione oczy. Zawsze było widać ze mam okres ![]() Teraz ciągle słysze-połóż się bo źle wyglądasz
|
|
#2357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
A śpię owszem, duzo, ale zabiera mi to może ze 3 godziny dodatkowe w trakcie doby, nie wyłącza, na amen
|
|
#2359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, szczęściara z Ciebie, że tak dobrze znosisz ciążę, choć i ja dziś nie mogę narzekać, oprócz dwóch godzin rano, gdy myślałam, że zaraz obejrzę swój żołądek od wewnętrznej strony, jest nawet okej
|
|
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Rozmawiałam dzisiaj z moja mama i nagle mówi: "Wiesz, bo ja muszę Ci sie do czegoś przyznać..." Zamarłam lekko, przez głowę przelecialo mi milion myśli, a ona dokonczyla "no bo nie wytrzymalam i kupiłam pakę ubranek na allegro"
|
#2361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, to będzie jej pierwszy?Dziewczyny ciągle nie mogę się zdecydować i biję się z myślami, gdzie po urodzeniu umieścić maluszka. Czy wstawić łóżeczko do naszej sypialni, czy od początku przyzwyczajać dziecko do swojego "kąta". Sypialnia jest bliziutko pokoju dziecięcego (potencjalnego na razie), ale boję się, że będzie ciężko mi tam chodzić na karmienie. Pewnie na początku będę też nasłuchiwać, czy dzidzia oddycha, czy wszystko u niej dobrze. Z drugiej strony nie chciałabym później problemów z przenoszeniem do swojego pokoju. Znam parę, z którą w łóżku śpi 5-latka, bo boi się być w swoim pokoju. A jakie Wy macie plany? Jakie argumenty za? Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-07-21 o 18:54 |
|
|
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ewidentnie nie może sie doczekać. Regularnie tez pyta, czy na pewno bedziemy jej podrzucali dziecko czasem
|
|
#2363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Ja się w ciąży na początku czułam fatalnie przez koszmarne zawroty głowy (zdarzało się, że trzymałam się ścian) i pewnie też z tym związane mdłości, ale takie że chcę wymiotować a nie mogę. Potem miało być lepiej a od drugiego trymestu miałam być pełna energii i w ogóle wrócić do formy. A g*wno prawda
teraz przede wszystkim to nie radzę sobie psychicznie z najprostszymi rzeczami, irytuję się bez powodu, byle co a ja beczę, zwykły pracowy stres odbieram jak sytuację kryzysową. I krzyczę bez powodu i w ogóle aferki robię ![]() Fizycznie niby jest lepiej ale teraz z kolei ciągle jestem śpiAca i jeśli w ciągu dnia nie mogę odpocząć to o 20 już lulam. A do czego zmierzam - owszem, ciąża to nie choroba ale czas zupełnie wyjątkowy. To, że nie rozumie tego facet albo kobieta która nie była w ciąży ale żeby to była mama czy teściowa to dla mnie szok Ja czuję, że nie chcę pracować bo to nie jest życie a wegetacja. W pracy wydajna za bardzo nie jestem, po godzinach nie siedzę a w domu robię wszystko tylko w trakcie dnia potrzebuję 2 drzemki. Po pracy wracam do domu i od razu spać - nawet sobie obiadu nie robię na następny dzień bo padam na twarz. Chyba nie powinnam się tak przemęczać mając w sobie drugie życie. Dlatego jeszcze tydzień i te parę miesięcy będzie dla mnie i dla optymalnego rozwoju maluszka. ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Shiloh jak siostra?
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#2365 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
a pracę mam w 80% stojącą i nie jestem w stanie tak pracować (na zmianie są 2 osoby i tą druga nie jest w stanie zrobić wszystkiego sama). Jak jestem na zwolnieniu mamy zastępstwo, więc wszyscy na tym korzystają.Najgorsze, czego nie mogę zrozumieć, że to po mamie właśnie mam to, że za długo nie mogę stać (teraz to się nasiliło) więc akurat ona powinna zrozumieć. I zupełnie nie rozumiem, że nie dopuszcza do siebie, że lekarze właśnie kazali jak najwięcej odpoczywać (nie jeden), tylko ona wie lepiej. A po mnie też widać ciągle bladość i podkrążone oczy mimo długiego snu, ale "to przez to, że się nie ruszasz". Już chyba wolałabym wymiotować ciągle, to by nie było gadania Dzięki dziewczyny za wsparcie. Już nie narzekam dalej...
|
|
#2366 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
O fajnie! Cytat:
Synka jeszcze nie przeniosłam,bo jego pokój jest niegotowy,ale za kilka miesięcy będzie przeniesiony,córa miała rok jak przeszła do swojego pokoju i nie było z tym problemu. U nas zalecają aby maluch przynajmniej do ukończenia pół roczku był w sypialni rodziców,bo minimalizuje to ryzyko śmierci łóżeczkowej,tak im wyszło z badań. Położna nawet sprawdzała czy łóżeczko stoi w naszej sypialni. Czasem dzieci budzą się co pół godziny nawet,wystarczy podać smoczek,pogłaskać czy cokolwiek,mi by się nie chciało latać do drugiego pokoju.
|
|
#2367 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Myślałam o niani elektrycznej, żeby miało u siebie z tym bajerem od bezdechu Trzeba będzie pomyśleć
|
|
#2368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Ejani, narzekaj ile potrzebujesz
U nas maluch przez pół roku będzie (taki jest plan). Boję się jak tż to zniesie = czy nie będzie musiał spać w innym pokoju jeśli Niunio nie będzie grzeczny. Tż na razie nie bierze pod uwagę takiej ewentualności
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#2370 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moi znajomi których maluch spał w swoim łóżeczku w sypialni nie mieli najmniejszego problemu by go potem przenieść do siebie. Problemy mieli ci, którzy właśnie spali wspólnie.---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
bo nie bardzo rozumiem dlaczego Tż miałby spać w innym pokoju? Ja mam nadzieję, że mój mąż również będzie wstawał w nocy do malca, a nie tylko ja. W życiu nie zgodzę się żeby spał w innym pokoju-dziecko jest wspólne
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:51.

Miłego popołudnia dziewczyny

a pracę mam w 80% stojącą i nie jestem w stanie tak pracować (na zmianie są 2 osoby i tą druga nie jest w stanie zrobić wszystkiego sama). Jak jestem na zwolnieniu mamy zastępstwo, więc wszyscy na tym korzystają.