Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-21, 20:43   #4441
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Witam niedzielnie
Wróciliśmy znad oceanu...nogi mnie bolą Fajnie było pospacerować nad wodą, chociaż pogoda się trochę popsuła i słonka prawie nie było, ale temperatura fajna i do chodzenia w sam raz. Byliśmy na pysznych lodach gałkowych a raczej łopatowych, po porcje końskie

Kupiliśmy małej tą przytulankę Konika Morskiego z FP za 9,99 Mam nadzieję, że się jej spodoba...

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
A i jeszcze dzisiejszy brzuchol
śliczny brzusio i ciuszki

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny, wpadłam tylko na chwilę, na nadrabianie na razie brak mi siły. Mąż (jak to fajnie brzmi) jeszcze śpi a mnie obudziła córka na jedzenie
Wczoraj wszystko się ślicznie udało z ceremonii jestem bardzo zadowolona, cieszę się że wybraliśmy to miejsce, wszystkim się bardzo podobało i a wszystko działo się przy akompaniamencie fortepianu. Jak mi TŻ przysięgę składał to stanęły mi łzy w oczach ze szczęścia i wzruszenia i swoją mówiłam łamiącym się głosem. Z jednej strony cieszę się że jest już po i jesteśmy małżeństwem a z drugiej taka chwilę na moment przysięgi mogłabym co chwilę przeżywać. Świat nie istniał, byliśmy tylko my dwoje
ide spróbować jeszcze zasnąć jak się uda to jeszcze wpadnę przed wyjazdem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Pięknie, pięknie, pięknie fotki plisssssssss

Cytat:
Napisane przez Kathrin Von Hexe Pokaż wiadomość
Dziewczyny, myślałyście może o zrobieniu metryczki dla maleństwa? Ja jestem jak najbardziej na tak. Tylko nie mogę się na wzór zdecydować. Wrzucam przykładowe metryczki dla zainteresowanych.
Nie myślałam o tym, ale fajny pomysł...mi się najbardziej podoba wzór z bucikami te inne jakieś napstrykane...

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
wklejam już sonde bo nei widze nowych tytułów. GŁOSUJCIE!!

i brzusz- 28tc.
ciężko coś wybrać...

piękny

Cytat:
Jeśli w środę na usg genetycznym się potwierdzi, że będzie chłopczyk, to skuszę się na te pościele:

http://allegro.pl/ala-i-as-posciel-z...383096301.html

http://allegro.pl/amy-7-el-cudna-pos...378974551.html

Nie wiem tylko czy wybrać je wrozmiarze 120x90 czy 135x100...
Śliczna
Sama się teraz rozglądam i nie wiem co wybrać

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
A ja Wam tylko powiem : ze przyjechaly Majeczkowe rzeczy I chyba sie posikam ) Załącznik 5334408

czekamy na fotki
Widzę, że masz ten pojemnik na zużute pieluchy...też się zastanawialiśmy nad nim, ale chyba sobie darujemy...mamy kosze duże na zewnątrz, więc te śmierdzące bomby małż będzie wynosił, żeby w chacie nie waliło

Nie zacytowały mi się Twoje wcześniejsze posty...widziałam tą Nianię Elektroniczną dziś w Smithsie...też planujemy kupić, ale nie wiem jaką

A co do wyjazdu z Majeczką to w przyszłym roku chyba tylko do Polski...żeby poznała rodzinkę, jak juz będzie miała z 1,5 roku to może gdzieś na wczasy

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
I mamy dziś na suwaczku 100 days to go
Gratuluję studnióweczki

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
a tak w ogóle to melduję się w 21 tygodniu

nadal nie czuję nic przypominającego kopniaczki czasem są to tylko bulgotki

jak Wasze plany wakacyjne?

my chcemy jeszcze pokorzystać i wybieramy się 7.08 na 5 dni nad morze
już nie mogę się doczekać

życzę udanych wizyt i trzymajcie kciuki za moją, wtorkową - może maluch pokaże Mamie i Tacie co ma między nóżkami to byłby piękny prezent w 2 rocznicę ślubu
śliczny brzusio
Fajnie, że wakacje w planach, odpocznijcie i naładujcie akumulatorki na nadchodzące wydarzenia My w tym roku nigdzie nie lecimy, tylko jedno/dwudniowe wypady...

Maomami super, że z zębami już lepej
Stary 2013-07-21, 20:54   #4442
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie!

Na wstępie chciałam pogratulować Anouli pięknego ślubu i wzruszeń podczas składania przysięgi, to taki uroczy moment, który zostaje na bardzo długo w pamięci!
Dziekuje

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Anoula jak się czujesz jako żona ?
Na razie jeszcze malo sie zmienilo, ale fajnie jest jak TZ mowi do mnie zono

Cytat:

WSZYSTKIEGO DOBREGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA!! OBY KAŻDY DZIEŃ RAZEM BYŁ TAKIM SZECZĘŚLIWYM JAK TEN WCZORAJSZY!! - Przepraszm że dopiero dzisiaj ale nie miałam wczoraj dostępu
i brzusz- 28tc.
Dziekujemy i za brzuszek
Cytat:
Super Anoula ze wszystkim sie podobało - ze Tobie se podobało to najwazniejsze. Jak odpoczniesz to pokaz nam fotki

wlasnie fotek niestety nie bedzie na razie :x zapomnialam

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość

Super że jesteś zadowolona to najważniejsze, bawcie się dobrze PS.uwielbiam do tej pory do ukochanego mówić "mężu")
nie dziwie sie te mi sie to podoba

Cytat:
A ja Wam tylko powiem : ze przyjechaly Majeczkowe rzeczy I chyba sie posikam ) Załącznik 5334408

teraz juz tylko skladac i ukladac

Cytat:
Super, że wszystko się udało Identyczne miałam wrażenie podczas przysięgi, tyle że my mieliśmy ślub kościelny, to czułam nas dwoje i Boga tak blisko, jak nigdy wcześniej ani potem. Całej reszty po prostu nie było
szwagierka tez mowila ze tak czula

Cytat:
Trele te liście to chyba ikea

gratuluje studniowki

Cytat:
życzę udanych wizyt i trzymajcie kciuki za moją, wtorkową - może maluch pokaże Mamie i Tacie co ma między nóżkami to byłby piękny prezent w 2 rocznicę ślubu

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

Pięknie, pięknie, pięknie fotki plisssssssss
mialam przygotowanego pendriva ale zapomnialam zabrac od mamy wiec fotki po naszym powrocie

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Nadrobilam, dziewczyny to juz pewnie ostatni przekaz przed wyjazdem TZ jednak zdecydowal ze wezmiemy laptopa wiec moze uda mi sie kiedys dorowac do wizazu i sie z Wami przywitac z wakacji, ale na pewno nie bede na biezaco, wiec pewnie, do zobaczynia w nowym watku
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 20:57   #4443
Angie_gg
Raczkowanie

Chwalę się Majkowym Jamajkowym wózkiem;-) kolor dokładnie taki, jak na zdjęciu, bo kocham wszystko co niebieskie;-)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wozek-coneco-barracuda-blekitny.jpg (84,0 KB, 23 załadowań)
Angie_gg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 21:00   #4444
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrobilam, dziewczyny to juz pewnie ostatni przekaz przed wyjazdem TZ jednak zdecydowal ze wezmiemy laptopa wiec moze uda mi sie kiedys dorowac do wizazu i sie z Wami przywitac z wakacji, ale na pewno nie bede na biezaco, wiec pewnie, do zobaczynia w nowym watku
Bawcie się dobrze, wypoczywajcie i cieszcie sobą
No trudno poczekamy na fotki...a Ty skrobnij coś czasem

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
Chwalę się Majkowym Jamajkowym wózkiem;-) kolor dokładnie taki, jak na zdjęciu, bo kocham wszystko co niebieskie;-)
Super bryka
Stary 2013-07-21, 21:23   #4445
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Dzisiaj chyba więcej nadrabiania niż pisania wczoraj

Witam się wieczorkiem

Ale dzisiaj był piękny dzień.Pojechaliśmy na wycieczkę za miasto nad jeziorko,rozpaliliśmy ognicho,były kiełbaski.Tylko połowy nie udane,żądnej rybki :///
Ale sobie odpoczęłam fajnie i miło.
Tylko jakiś katar mnie dopadł,nochal zatkany
Cytat:
Dzień dobry dziewczyny, wpadłam tylko na chwilę, na nadrabianie na razie brak mi siły. Mąż (jak to fajnie brzmi) jeszcze śpi a mnie obudziła córka na jedzenie
Wczoraj wszystko się ślicznie udało z ceremonii jestem bardzo zadowolona, cieszę się że wybraliśmy to miejsce, wszystkim się bardzo podobało i a wszystko działo się przy akompaniamencie fortepianu. Jak mi TŻ przysięgę składał to stanęły mi łzy w oczach ze szczęścia i wzruszenia i swoją mówiłam łamiącym się głosem. Z jednej strony cieszę się że jest już po i jesteśmy małżeństwem a z drugiej taka chwilę na moment przysięgi mogłabym co chwilę przeżywać. Świat nie istniał, byliśmy tylko my dwoje
ide spróbować jeszcze zasnąć jak się uda to jeszcze wpadnę przed wyjazdem

Witaj żoneczko

Zapamiętasz ten moment na pewno do końca życia

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość

Mamuśki a wy używacie jakiś kremów do buźki dla kobiet w ciąży????

W tej chwili mam int. nawilżający z Iwostinu

Rybko zgrabniutki brzuszek

Cytat:
Bardzo ładna.

To są wzory na haft krzyżykowy, który można naszyć na dowolne rzeczy (poduszki, serwetki) albo oprawić w ramkę i powiesić albo postawić gdzieś w pokoiku maleństwa.

Jest w sieci kilka osób, które wykonują haft krzyżykowy na zamówienia, ale to jest bardzo drogie, bo wymaga sporo pracy, dlatego ja mam zamiar poświęcić trochę czasu i sama wyszyć taka metryczkę dla maleństwa.

Jeśli ktoś będzie chętny, to mam trochę wzorów i mogę wysłać na e-mail.
Fajne te metryczki,miła pamiątka

Moja teściowa para się haftem krzyżykowym,wyszywa piękne obrazki,może coś takiego by mi zrobiła jakbym ja poprosiła

Kociak Na kaca najlepsza jest praca.To tak na tego przyszłego kaca, bo pewnie do tej pory mu już przeszło
Ale dla mnie osobiście jedynym sposobem na kaca jest jego przeleżenie,przespanie

Biorę magnez 3x dziennie Asmag, i nic mnie nie męczy

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
witam dziewczyny w piękny słoneczny dzień.
Mam pytanie bo od jakiegoś czasy łykam prenatal classic ale niestety mam po nim straszne zaparcia bo tam jest sporo żelaza. możecie polecić jakieś inne witaminki ważne żeby był jod w nich. Ja już tego prenatalu nie będę łykać a wizyta dopiero za 2 tyg i nie wiem na co zamienić.
W ubiegłym tyg byłam u endokrynologa /pisałam wcześniej o złym wyniku tsh/ robiłam ponownie badania i tsh było ponad 5/. udało mi się wcisnąć do najlepszego endo u mnie. Uspokoił mnie jak zobaczył badania bo powiedział że na początku ciąży nie miałam niedoczynności i o maluszka się w ogóle nie martwi, mówił że moja tarczyca nie wyrabia w ciąży ze względu że to moja 3 ciąża i organizm jest bardzo obciążony. Powiedział ze po porodzie powinno raczej wrócić do normy. zapisał mi euthyrox 25 i kazał powtórzyć badania za 6 tyg żeby skorygować dawkę hormonu. A maluszek już od ok 8 tyg sam sobie wytwarza hormony tarczycy i już moich nie potrzebuje. Zrobił mi też usg tarczycy i powiedział ze wszystko jest ok. uff to mnie uspokoił bo jak odebrałam wyniki to mi się płakać chciało.
Fajnie że wszystko ok

Cytat:
No nie poród miałam na mysli , tylko to dzieciatko ) chcialabym miec to juz za soba, tak jej zazdroszcze ..

Przy okazji przypomnialam wczoraj sobie ze moj pierwszy termin minołby w sobote , moze rodziłabym z nia? Jakby nie Majka to pewnie byłoby mi teraz cholernie cieżko ;(

Ale teraz najważniejsze że jest Majka

Cytat:
ja się boję wystawiać brzuch na słońce..
Miłego dnia też zjadłabym loda a wczoraj jadłam WATĘ CUKROWĄ aż się zdziwiłam że miałam taką ochotę..
a w ogóle byłam na zakupach chyba w czwartek to było i oglądałam dziecięce ciuszki i tak widziałam piękny granatowy kocyk, i mówie do mojego że może kupimy dla Małego, a taka babka obok co stałz- niech Pani kupi zielony, żółty, albo w ogóle jakiś jakby w razie co mogła Pani dziewczynkę połozyc.. no to jej powiedizałm ze wiem jaka płeć a ona mi na to że tydzień przed tp poszła na USG i lekarz nadal zapierał się ze bedzie dziewczynka i okazał się chłopiec- babka musiała na szybko kupować wózek i inne. Aż się boję teraz chłopięce ciuchy kupowac ;D ja potwierdzenie płci bede miała za jakiś miesiac
No właśnie takie sytuacje jakimś cudem się zdarzają
Dlatego jestem sceptyczna...troszeczkę

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 21:29   #4446
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
ładniutki

My dziś jednak pojechaliśmy nad jeziorko ale wieczorem jak już słońce tak nie prażyło, też nie wstydzę się brzuszka wręcz przeciwnie ale nie chcę go wystawiać na słońce i na gapiących się ludzi, po za tym i tak nie zmieścił.am się w stanik od stroju więc założyłam majteczki od stroju zwykły stanik i na to bokserkę i czułam się swietnie niby wypoczęłam a teraz jestem taka padnięta że idę chyba zaraz spać
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 21:31   #4447
Miss Triss
Zadomowienie

Witajcie tą wieczorną porą.
Cytat:
Życzę dużo odpoczynku i wspaniałej pogody na wakacjach. Naładujcie akumulatory porządnie!

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Wózek pierwsza klasa! Mi też bardzo się podoba taki kolorek, ale na razie wstrzymujemy się z zakupem, bo jeszcze nie znamy płci Bąbelka.
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 21:35   #4448
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
69 dni.. przecież to chwila moment i zleci

a ja posprzątałam kuchnię i pokój i sypialnię ale tak powierzchownie
jutro mam zamiar wysprzątać szafki w kuchni
aż TŻ mnie pytał czy mam już syndrom wicia gniazda
Ja chyba mam serio syndrom wicia gniazda, wysprzątałam tak powierzchownie również, za głębię się nie biorę w kuchni, bo i tak jak będzie remont to to się zrobi, a teraz to nie mam nawet ochoty sie tam zanurzac...
Cytat:
Hej Mamuśki

może na urlopie uda mi się być z Wami na bieżąco

jeszcze tydzień i zaczynam najdłuższy urlop na świecie

ja kopniaczków też nie, chociaż od 3 dni takie postukiwanie, może raz dziennie jak leżę w łóżku na boku i tak strasznie serce mi wali, ale to tak "puk puk" i koniec. Wcześniej też to czułam, ale baaardzo rzadko,w ięc myślę, że za tydzień to już będę spokojnie czuła Lulę, Ty swojego Bąbla również:d Jeszcze bedziemy miały dosyć
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Witam Was moje kochane mamusie, od razu przepraszam ale nie nadrobie bo od środy wieczorkiem mam ponad 30 stron Przepraszam Was też że się nie odzywałam ale mąż we czwartek rano porwał mnie i dopiero dzisiaj wróciliśmy, zabrał mnie do Sącza do rodziny, gdzie niestety nie ma internetu, na telefonie też zasięg słaby, zrobił mi odwyk od telefonu i internetu.
Teraz zaczynam wracać pomału spowrotem
jakoś się ogarnę i będę z Wami, widzę że już jest sonda na nowy tytuł.

U nas ogólnie lepiej, moje zęby wreszcie dają mi święty spokój (tfu tfu odpukać), póki co niestety zostały mi jeszcze zajady i jedna afta/bąbel jakiś na wardze, ale wszystkie z buzi wreszcie poznikały, dziąsła już nie są takie nabrzmiałe, wczoraj pierwszy raz od ponad tygodnia zjadłam kromkę chleba. Tak więc wreszcie zaczynam normalnie jeść.

Aaaaaaaaaaaa dodatkowym plusem wyprawy do rodzinki jest fakt że przywieźliśmy wózek dla Zuzanki bo szwagierka tam wywiozła, póki co jest w częściach już wyniesiony na strych ale jest już u nas

A Zuzka kopie jak szalona, teraz najbardziej można zauważyć i poczuć jak leżę na którymś boku, tak wtedy skacze, no i jest z niej po tatusiu nocny marek w ciągu dnia kopnie od czasu do czasu ale wieczorem i w nocy tak szaleje mała rozrabiara kochana

Uciekam teraz do mycia i chyba lulu
Te zęby to jakaś mordęga
Cytat:
Ja tez sie ciesze cholernie I nie moge sie doczekac ! Ale chyba powoli sobie uswiadamiam co mnie czeka .. O porodzie dotychczas myslalam jak o czyms co trzeba przetrwac bo na koncu czeka na mnie moje dziecko.
Teraz zaczynam sie zastanawiac jak to Bedzie, czy dam rade..

I mam jakies przeczucie ze bedzie cesarka dlatego chce tak strasznie sprawdzic ulozenie małej ..
A moze to nadzieja a nie przeczucie ??

ja ostatnio też zastanawiam się jak to będzie, zaczynam czuć że będę rodzić

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 21:38   #4449
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Ja chyba mam serio syndrom wicia gniazda, wysprzątałam tak powierzchownie również, za głębię się nie biorę w kuchni, bo i tak jak będzie remont to to się zrobi, a teraz to nie mam nawet ochoty sie tam zanurzac...

ja kopniaczków też nie, chociaż od 3 dni takie postukiwanie, może raz dziennie jak leżę w łóżku na boku i tak strasznie serce mi wali, ale to tak "puk puk" i koniec. Wcześniej też to czułam, ale baaardzo rzadko,w ięc myślę, że za tydzień to już będę spokojnie czuła Lulę, Ty swojego Bąbla również:d Jeszcze bedziemy miały dosyć

Te zęby to jakaś mordęga

ja ostatnio też zastanawiam się jak to będzie, zaczynam czuć że będę rodzić

Jak dobrze wiedzieć że nie jestem sama w oczekiwaniach na kopniaki
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 21:39   #4450
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładny wózeczek Akurat kolor nie w moim guście, ale bryka pierwsza klasa

Anoulka wszystkiego naj naj najjjjjj

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-07-21, 21:43   #4451
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Trele te liście to chyba ikea

właśnie piję Bavarię,Wasze zdrowiczko

Trele To już prawie jedna nogą na porodówce

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Witam Was moje kochane mamusie, od razu przepraszam ale nie nadrobie bo od środy wieczorkiem mam ponad 30 stron Przepraszam Was też że się nie odzywałam ale mąż we czwartek rano porwał mnie i dopiero dzisiaj wróciliśmy, zabrał mnie do Sącza do rodziny, gdzie niestety nie ma internetu, na telefonie też zasięg słaby, zrobił mi odwyk od telefonu i internetu.
Teraz zaczynam wracać pomału spowrotem
jakoś się ogarnę i będę z Wami, widzę że już jest sonda na nowy tytuł.

U nas ogólnie lepiej, moje zęby wreszcie dają mi święty spokój (tfu tfu odpukać), póki co niestety zostały mi jeszcze zajady i jedna afta/bąbel jakiś na wardze, ale wszystkie z buzi wreszcie poznikały, dziąsła już nie są takie nabrzmiałe, wczoraj pierwszy raz od ponad tygodnia zjadłam kromkę chleba. Tak więc wreszcie zaczynam normalnie jeść.

Aaaaaaaaaaaa dodatkowym plusem wyprawy do rodzinki jest fakt że przywieźliśmy wózek dla Zuzanki bo szwagierka tam wywiozła, póki co jest w częściach już wyniesiony na strych ale jest już u nas

A Zuzka kopie jak szalona, teraz najbardziej można zauważyć i poczuć jak leżę na którymś boku, tak wtedy skacze, no i jest z niej po tatusiu nocny marek w ciągu dnia kopnie od czasu do czasu ale wieczorem i w nocy tak szaleje mała rozrabiara kochana

Uciekam teraz do mycia i chyba lulu
To super że z zębami out.
Mała łobuzica

Cytat:
Hej Mamuśki

może na urlopie uda mi się być z Wami na bieżąco

jeszcze tydzień i zaczynam najdłuższy urlop na świecie

Gratki za tydzień

No w końcu dziecię mogło by się ujawnić

Malutki zgrabniutki brzuszek
Planów brak,krótkie wycieczki muszą nas zadowolić

Anoula Miłego wyjazdu!!!!

Cytat:
Widziałam go ostatnio na żywo w wersji czerwonej.Zwrócił moja uwagę
Ostatnio w mieście za wózkami się rozglądam,co jakiś przejedzie to ja żurawia zapuszczam

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
ładniutki

My dziś jednak pojechaliśmy nad jeziorko ale wieczorem jak już słońce tak nie prażyło, też nie wstydzę się brzuszka wręcz przeciwnie ale nie chcę go wystawiać na słońce i na gapiących się ludzi, po za tym i tak nie zmieścił.am się w stanik od stroju więc założyłam majteczki od stroju zwykły stanik i na to bokserkę i czułam się swietnie niby wypoczęłam a teraz jestem taka padnięta że idę chyba zaraz spać
Wkuzrają mnie te ciekawskie przeciagające się spojrzenia,wtedy patrzę na ta osobę tak samo intensywnie i ona miesza się i spuszcza wzrok

Ja też jestem zmęczona nic nierobieniem

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-21, 21:49   #4452
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Nie martwcie się! Ja też nie mogłam się bardzo doczekać aż poczuje mojego Bąbelka, a mam dość sporo spyrki na brzuchu i myślałam, że nawet jak już zacznie kopać to nic nie poczuje przez nią, ale trzy dni temu Maluszek się wiercił i razem z mężem czuliśmy jak się przewraca w środku. Aż nam mowę z wrażenia odebrało.
Nie długo także Wy poczujecie swoje Maluszki.
Stary 2013-07-21, 21:49   #4453
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
No ja nawet nie wyczekuję, bo sezon wre i nie mam kiedy
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

właśnie piję Bavarię,Wasze zdrowiczko

Trele To już prawie jedna nogą na porodówce

To super że z zębami out.
Mała łobuzica

Gratki za tydzień

No w końcu dziecię mogło by się ujawnić

Malutki zgrabniutki brzuszek
Planów brak,krótkie wycieczki muszą nas zadowolić

Anoula Miłego wyjazdu!!!!

Widziałam go ostatnio na żywo w wersji czerwonej.Zwrócił moja uwagę
Ostatnio w mieście za wózkami się rozglądam,co jakiś przejedzie to ja żurawia zapuszczam

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Wkuzrają mnie te ciekawskie przeciagające się spojrzenia,wtedy patrzę na ta osobę tak samo intensywnie i ona miesza się i spuszcza wzrok

Ja też jestem zmęczona nic nierobieniem
Ja za wózkami się tez rozglądam, same ładne widzę

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-07-21, 22:01   #4454
nemosek
Zakorzenienie

A ja się dzisiaj lekko przestraszyłam.Oczywiście starałam sie nie dopuszczać do siebie żadnych głupich myśli.
Dziecię od rana nie dawało znaków.Nawet jak zjadłam śniadanko cisza.
Rano bolały mnie plecy,tż robił mi masaż i najpierw leżałam prawie na brzuchu ale tak delikatnie z kołdrą pod cycochami żeby nie ugniatać brzuszka,potem zmieniłam pozycje na klęcząco leżącą żeby małego nie zgniatać...
Wybraliśmy się do Kościoła i dalej nic nie czuję,myślę sobie co jest,zawsze było parę stuków puków.
Wróciliśmy do domu i dopiero zjadłam porcję lodów to się zaczęło,jak się młode rozszalało,kopniaki,wygin anki,dosłownie olimpiada w brzuchu
Dostał małą reprymendę od mamy i taty żeby na przyszłość tak nie denerwować
Nad wodą znowu miał mega aktywność,normalnie chyba pierwszy raz tak Go wzięło.

Teraz naszą ulubioną rozrywką jest obserwacja brzucha jak tylko zacznie kopać

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Już niedługo Cię skopie

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Nie martwcie się! Ja też nie mogłam się bardzo doczekać aż poczuje mojego Bąbelka, a mam dość sporo spyrki na brzuchu i myślałam, że nawet jak już zacznie kopać to nic nie poczuje przez nią, ale trzy dni temu Maluszek się wiercił i razem z mężem czuliśmy jak się przewraca w środku. Aż nam mowę z wrażenia odebrało.
Nie długo także Wy poczujecie swoje Maluszki.
Super uczucie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-21, 22:04   #4455
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Super uczucie
Ooooooooooo taaak! Uwielbiam jak teraz się wierci i biega małymi stópkami po moim brzuchu. A wczoraj wieczorem, tuż przed snem, trzymając rękę na podbrzuszu poczułam dwa takie mocne kopnięcia, że aż się zdziwiłam, że takie maleństwo potrafi tak mocno kopnąć!

Bąbelek znowu mnie smyra od środka, mąż już leży w łóżku i nawołuje abym kończyła, bo przecież on musi jutro wcześnie rano wstać, a ja mu stukam na klawiaturze i nie daje spać. Więc się żegnam na dziś, życzę miłej nocki, kolorowych snów o swoich Maluszkach i do zobaczenia jutro!

Edytowane przez Miss Triss
Czas edycji: 2013-07-21 o 22:09

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-21, 22:14   #4456
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Ooooooooooo taaak! Uwielbiam jak teraz się wierci i biega małymi stópkami po moim brzuchu. A wczoraj wieczorem, tuż przed snem, trzymając rękę na podbrzuszu poczułam dwa takie mocne kopnięcia, że aż się zdziwiłam, że takie maleństwo potrafi tak mocno kopnąć!

Bąbelek znowu mnie smyra od środka, mąż już leży w łóżku i nawołuje abym kończyła, bo przecież on musi jutro wcześnie rano wstać, a ja mu stukam na klawiaturze i nie daje spać. Więc się żegnam na dziś, życzę miłej nocki, kolorowych snów o swoich Maluszkach i do zobaczenia jutro!
To znaczy że nasze maluchy zdrowe i silne!!!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-21, 22:28   #4457
budowniczka
Rozeznanie

Co do pościeli, to super ta za 85 zł
Ja mam tą na oku:
http://allegro.pl/posciel-komplet-se...392610175.html i jeszcze ewentualnie ta: http://allegro.pl/posciel-komplet-z-...389719604.html

Trele
ale wszystkiego...

Dziewczyny strasznie się rozpędzacie z tymi zakupami! ide coś poczytać co piszecie
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 23:13   #4458
nemosek
Zakorzenienie

Piękne te wszystkie pościele co tutaj wklejacie,nie można się zdecydować taki wybór

Dobranoc

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-22, 00:22   #4459
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

PAULA - co do kosza na bomby to zakup mojej mamy. Jak fla mnie nic potrzebnego, sama bym nie kupila. Tymbardziej ze jako byla cleanerka swirtnie wiem ze z tym zapaszkiem nie do konca jest tak super .. Niby mozesz wrzucac I wrzucac I nie cuchnie. Ale potem musisz to oproznic I mozesz zemdlec

Jesli natomiast chodzi I nianie - ja sama kupilabym z AngelCare . Duzo czytalam I sa nie zawodne ..

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-22, 05:54   #4460
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

Dzień dobry śpiochy!
Mam na dzisiaj ambitny plan, zobaczymy co z niego wyjdzie

Mała od wczoraj wieczora szaleje niemiłosiernie, aż mnie momentami boli..

Ja niani nie kupuje, bo w moim przypadku to zbędny wydatek wypróbuję sobie te aplikacje, które można zainstalować na telefon
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-07-22 o 05:56
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 06:53   #4461
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

dzień dobry...
kurde pospałabym jeszcze,ale córa spać nie dała....

wczoraj mąż przyłożył rękę do brzucha i poczuł kopniaka.... dłuuuga przerwa i się maleństwo baaaardzo rozszalało... mąż uradowany

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

ktosiula za usg

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 07:16   #4462
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
super! i fajny kolor, podoba mi się

ktosiula, za wizytę!

śniadanie zrobione, zjem i wstawiam zupę niech bulgocze a potem biorę się za naleśiki i sprzątanie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-22, 07:26   #4463
Miss Triss
Zadomowienie

Dzień doberek!

Ale piękny dzień u mnie, trzeba to wykorzystać i może jakieś pranie zrobić, trochę posprzątać, ale tak mi się nie chce ....
Najpierw trzeba zjeść śniadanie, bo Maluszek już się dopomina.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-22, 07:29   #4464
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

Ja też musze posprzątać i pranie zrobic... Lenia mam...

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Cytat:
Super wozek

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 07:30   #4465
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ale piękny dzień u mnie, trzeba to wykorzystać i może jakieś pranie zrobić, trochę posprzątać, ale tak mi się nie chce ....
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Ja też musze posprzątać i pranie zrobic... Lenia mam...
ja Wam mogę posprzątać mam dzisiaj wenę

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-22, 07:34   #4466
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
ja Wam mogę posprzątać mam dzisiaj wenę
Oooo to ja bardzo chętnie poproszę, bo u mnie dzisiaj ciężko z chęciami.
Stary 2013-07-22, 07:43   #4467
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo to ja bardzo chętnie poproszę, bo u mnie dzisiaj ciężko z chęciami.
no to już wsiadam w pociag i jadę rodzinę przy okazji odwiedzę

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-22, 07:50   #4468
domii29
Zakorzenienie

Dzień dobry
Jestem już po glukozie, niesamowicie niedobre to było ale na szczęście mam to już z głowy
A teraz idę Was nadrabiać
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 08:05   #4469
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
no to już wsiadam w pociag i jadę rodzinę przy okazji odwiedzę
Świetnie! Ale pewnie zajedziesz dopiero na wieczór.

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Dzień dobry
Jestem już po glukozie, niesamowicie niedobre to było ale na szczęście mam to już z głowy
Proszę powiedz coś więcej o tym badaniu, bo wszystko przede mną a nie mam bladego pojęcia co to jest.
Stary 2013-07-22, 08:07   #4470
nemosek
Zakorzenienie

Witam się z ranka,ale cudna pogoda dzisiaj u nas

Cytat:
Dzień dobry
Dobrze że już po
I co pobierali ci krew przed i po?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-07-22 o 08:08
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości