Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-22, 14:27   #4771
kar_inka
Raczkowanie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Witajcie mamusie

Przyszedł czas, że i ja się ujawnię ;-) Jesteśmy w 21 tyg. ciąży, termin mamy na 3 grudnia

Początkowo was podczytywałam, ale za bardzo przeżywałam, tym bardziej, że my od początku musieliśmy dmuchać na zimne, i od drugiego miesiąca jesteśmy w domku na zwolnieniu. Teraz jak już najtrudniejszy czas za nami to czuję się bardziej pewnie

A no i wszystko wskazuje, że rośnie nam córeczka A co do imienia to mamy kompletny brak natchnienia póki co....
kar_inka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 14:30   #4772
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez kar_inka Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie

Przyszedł czas, że i ja się ujawnię ;-) Jesteśmy w 21 tyg. ciąży, termin mamy na 3 grudnia

Początkowo was podczytywałam, ale za bardzo przeżywałam, tym bardziej, że my od początku musieliśmy dmuchać na zimne, i od drugiego miesiąca jesteśmy w domku na zwolnieniu. Teraz jak już najtrudniejszy czas za nami to czuję się bardziej pewnie

A no i wszystko wskazuje, że rośnie nam córeczka A co do imienia to mamy kompletny brak natchnienia póki co....
witaj a imię już macie wybrane?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 14:41   #4773
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie mamusie

Witaj Ile masz lat, to pierwsza ciąża ?
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 14:44   #4774
naan0007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
no i jestem
uwaga! wstawiam swoje zdjęcia więc wrażliwe kobietki proszone są o odejście od monitora

pytanie nr 1: która sukienka? (chociaż widząc się na zdjęciach wstępną decyzję mam podjętą ale wolę się upewnić)
pytanie nr 2: jaka fryzura? (ta ze zdjęcia nie utrzyma mi się długo bo moje włosy są anty lokowe
pytanie nr 3: jakie dodatki?

Ps: ale mam gańdy grube w tej czarnej po porodzie przymusowo "Ewka" i powrót do dukana....
Dłuuuga piękna, przepiękna!!!
naan0007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 14:52   #4775
lineczka1989
Zakorzenienie

usmażyłam w końcu naleśniki z 50cioma przerwami, ale usmażyłam

odpocznę chwilę i biorę się dalej za robotę
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-22, 14:58   #4776
Trele_Morele
Zakorzenienie

I dalej szaleją
Ja mam małą przerwę w malowaniu , więc nadrabiam choć ze dwie strony ..
Cytat:
Hej kobietki
Nawet was trochę ponadrabiałam i gratuluję poznanych płci, udanych wizyt, dobrych wyników badań, super zakupów, pięknych brzuszków, zwożenia dziecięcych rzeczy i przede wszystkim gratuluję Świeżo Upieczonym Żoneczkom zamążpójścia i pięknych uroczystości
Współczuję dolegliwości i tych górnolotnych jak i tych dolnolotnych wszystkich związanych z rozchodzeniem się kości i więzadeł jak i wszystkich wstrętnych skurczy i wizyt w szpitalach

Anoula widzę, że wózio to też mój typ nawet ogłoszenie na portalu regionalnym dałam czy ktoś ma do sprzedania a jak się nie znajdzie to nowy kupimy bo cena przystępna ja to lubię takie gadżeciarskie wózki ale niestety większość jest poza moim zasięgiem cenowym:/ choćby stokke albo mood ale ten mieści się w moich wymaganiach wyglądowych i cenowych

Ja ostatnio nie udzielam się bo ciężko się wbić przy takim tempie
Dobrze powiedziane o tych dolegliwościach
A co do wózków t mamy chyba ten sam gust - mój Quinny już stoi , ale jeszcze w kartonie rtozłożony na części pierwsze
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Coś Ci bardzo powoli to zbieranie się idzie

A Ty się TRELE mrówkami przejmowałaś
O mrówkach już zapomniałam , mam nadzieję że raz na zawsze . Razem z sąsiadką je wytępiłysmy Rajdem w proszku . I nie wiem co lepsze..
Na trzeci dzień mój Tz obudził mnie z rykiem ; Kur*** one są nawet w lodówce |
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

ja dziś nic nie robię, zbieram moc na sprzątanie po remoncie

Dziewczyny dajecie dzieciaczkom druge imię?
Ja właśnie zastanawiałam się nad tym żeby dac małej na drugie imie , imie babci . Tylko której ? Żeby żadna nie walnęła focha ?
A teraz sobie myślę że może dałabym jej moje imię ? hm?

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie życzenia

Witam się jako żona )) Było cudownie! Wszystko poszło jak powinno. Nawet nie wiem od czego zacząć, bo tyle się działo. Wytańczyłam się za wszystkie czasy, aż sama siebie podziwiam, bo wytrzymałam do około 5. Jakoś przed 6 spać poszliśmy. Najpierw przyjechali kamerzyści z fotografem i zaraz po nich starsza. Kamerowali jak mnie ubierała. Później kilkanaście zdjęć w domu w różnych ujęciach. Koło 14.50 była orkiestra, nieźle dali czadu pod blokiem Po 15 był Tomek z rodziną. Na błogosławieństwie wszyscy się wzruszyli, ojciec się popłakał Później jeszcze zrobili nam sporo zdjęć i wyjazd do kościoła. Tam poszło szybko i sprawnie. Chrześnica obrączki niosła ♥ Jakoś szczególnie nie stresowałam się. Na przysiędze powstrzymywałam się przed łzami. Po kościele życzenia i na salę. Jedzenie było przepyszne, zwłaszcza dania gorące. Orkiestra spisała się rewelacyjnie, goście byli zachwyceni, my zresztą też. Bardzo dużo bawiliśmy się, mnóstwo osób do tańca mnie prosiło. Pod koniec już tak zmęczona byłam, suknia taaaka ciężka się wydawała, na nogach pęcherze. No wesele naprawdę było bardzo udane, bawiliśmy się rewelacyjnie. Każdy zachwycał się suknią. Nie spodziewałam się, że tak dobrze to wyjdzie. Z niczym nie nawaliliśmy. Nie wiem jeszcze ile zebraliśmy, bo wszystko jest u Tż. Tyle by opowiadać. Za jakieś 4 tygodnie mają być zdjęcia i film.

Póki co mam tylko kilka zdjęć. Dzisiaj będę miała więcej Załączników wgrać nie można, więc tak Wam pokażę

http://img837.imageshack.us/img837/1496/fgcq.jpg z mamą i teściową. Po 4 było, więc już zmęczona

http://img33.imageshack.us/img33/9130/fu3l.jpg mąż co mina

http://img23.imageshack.us/img23/8311/o3b9.jpg fryzura

http://img826.imageshack.us/img826/7579/48eg.jpg i jej bok
Miki - wyglądałaś nieziemsko . Fryzura 0 boomba. A do mamy jesteś strasznie podobna . Fajnie że wszytsko poszło po waszemu
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
a ja mam wesele 29 września i 5 października i na obydwóch będę wyglądała jak słonica i nie mam pojęcia w co się ubiorę
Ja się dziś z facebooka dowiedziałam że moja NAJLEPSZA przyjaciółka się zaręczyła . Ta sama któras miała być chrzestną Mai . Ciekawe co świruje ..
Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanko, czy można sobie w ciąży farbować wosy szamponem koloryzującym?
Ja pofarbowałam na początku ciąży takim bez amoniaku . Biegłam do fryzjera z kapturem . Wogole nie złapało a jak złapało to nie pytaj .. Póżniej dwa razy farbowałam zwykłą farba , ta sama co przed ciąża ale strasznie szybko się wypłukała i od początku nie była taka . Fryzjerka twierdzi że hormony . Teraz już odpuszczam ( choć wyglądam strasznie ) oszczelę się po porodzie )

Cytat:
Napisane przez magdalenka:) Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, moge do Was dolaczyc?
Moze napisze cos o sobie - mam 30 lat, jestem w 23 tc, z usg wychodzi 100 % dziewczynka
Oczywiście

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 15:07   #4777
Olenka_24
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanie do Tych z Was które używają poduszki rogala do spania Jakie macie w niej wypełnienie ? Bo są dwa rodzaje, jedne są z kulką silikonową a inne są z kulką styropianową i nie wiem którą wybrać Może coś doradzicie ?
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-22, 15:19   #4778
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
I dalej szaleją
Ja mam małą przerwę w malowaniu , więc nadrabiam choć ze dwie strony ..
Dobrze powiedziane o tych dolegliwościach
A co do wózków t mamy chyba ten sam gust - mój Quinny już stoi , ale jeszcze w kartonie rtozłożony na części pierwsze

O mrówkach już zapomniałam , mam nadzieję że raz na zawsze . Razem z sąsiadką je wytępiłysmy Rajdem w proszku . I nie wiem co lepsze..
Na trzeci dzień mój Tz obudził mnie z rykiem ; Kur*** one są nawet w lodówce |

Ja właśnie zastanawiałam się nad tym żeby dac małej na drugie imie , imie babci . Tylko której ? Żeby żadna nie walnęła focha ?
A teraz sobie myślę że może dałabym jej moje imię ? hm?

Miki - wyglądałaś nieziemsko . Fryzura 0 boomba. A do mamy jesteś strasznie podobna . Fajnie że wszytsko poszło po waszemu

Ja się dziś z facebooka dowiedziałam że moja NAJLEPSZA przyjaciółka się zaręczyła . Ta sama któras miała być chrzestną Mai . Ciekawe co świruje ..

Ja pofarbowałam na początku ciąży takim bez amoniaku . Biegłam do fryzjera z kapturem . Wogole nie złapało a jak złapało to nie pytaj .. Póżniej dwa razy farbowałam zwykłą farba , ta sama co przed ciąża ale strasznie szybko się wypłukała i od początku nie była taka . Fryzjerka twierdzi że hormony . Teraz już odpuszczam ( choć wyglądam strasznie ) oszczelę się po porodzie )

Oczywiście
fryzjerka nie jestem ale slyszalam ze moze wyjsc zupelnie inny kolor wlosow niz zwykle...

Co sie tak obijacie po obiadku? :P
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 15:25   #4779
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Co sie tak obijacie po obiadku? :P
wszystkie odpoczywają

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-22, 15:31   #4780
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Przeoczyłam Naszą wczorajszą imprezę Studniówkową... to co dziś już 99 dni Nam zostało

Cytat:
to jest po porodzie to wole teraz na zapas potem to normalnie drugi pierwszy raz to u nas łącznie będzie już trzeci
To znaczy ? Mamy się zacząć bac , czy cieszyć
Cytat:
Termin mam na 18 listopada. Imie juz wybrane - bedzie Oliwia, a drugie Oktawia.
.
Tez mam na drugie Oliwia :paznokcie:
Cytat:
Napisane przez slimaczek19 Pokaż wiadomość
ale melduję się po usg połówkowym Fasola zdrowa 550 g (22t5d) i prawdopodobnie dziewczynka
czyli będą dwie Księżniczki w domu
Dziewczynka Gratulacje !

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Chciałam wam pokazać co wczoraj pokupowałam Małemu, ale nie chce sie załadować no i się poryczałam
Oj Baby w ciąży to mają problemy nie ?
Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Laseczki, pomykam z piesem na łąkę pożyczać frisbee, bo już mnie od godziny prosi, a ja nie mogę zwlec tyłka sprzed komputera.
Nie piszcie zbyt dużo.
JAkiego masz psa ? ;> POka poka
Cytat:
ja też zaraz zmykam umówiłam się na robienie paznokci w stópkach, nie wiem jeszcze czy znów żele zrobie czy hybrydy może
Kurde ja tez muszę się gdzieś umówić , bo jakbym zaczęła rodzić to tylko w skarpetach żeby nikt nie widział

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
trele Ty masz dzisiaj 31tc czy 30t i któryś tam dzień? w sensie masz skończone tygodnie czy zaczęty 31? bo jak cos to 8 miesiąc wita
30t2d więc jeszcze chwilka

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
ja też mam kreche na brzuchu a moje cycki wygladaja okropnie są znacznie wieksze i otoczka zrobila się bardzo ciemna i znacznie wieksza co sądzicie o usg3d? warto pojsc, i wydac, czy jednak sobie odpuscic? czy wszytsko widac na ekranie, jak widzialam na zdjeciach w necie?
Ja byłam , i jeszcze raz bym nie poszła . Wszytsko zależy od sprzętu ( u mnie był dobry) Ułożenia dziecka i wielu innych .. U mnie było akurat dziecko tak rozbrykane że obraz nie dawał rady przetwarzać . Efekt taki sobie. Widziałam nosek , usteczka , małe rączki - fajne , ale drugi raz bym za to nie zapłaciła tyle kasy .

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-22, 15:46   #4781
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:

JAkiego masz psa ? ;> POka poka
Przedstawiam Wam mojego psińca - Wiktora. Wołamy na niego różnie Wiko, Wikuś, Fufuś itd. Przekochane psisko.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Wiktor.jpg (141,5 KB, 6 załadowań)
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-22, 15:49   #4782
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Przedstawiam Wam mojego psińca - Wiktora. Wołamy na niego różnie Wiko, Wikuś, Fufuś itd. Przekochane psisko.
jak pozuje

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-22, 15:56   #4783
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
hahaha apropo księżnej Kate to nawet na tablica.pl są ogłoszenia wózków używanych z tekstem "o ten wózek pytała wczoraj księżna Kate!"
Hahaha .. Swoją droga ciekawe jaką będzie miała karoce.
Ja ostatnio widziałam takie ogłoszenie ;

SEKS !!!!!
Już był , a teraz szukam taniego wózka . Proszę o kontakt :xxx-

Cytat:
Oto moje łowy
Cytat:
no i jestem
uwaga! wstawiam swoje zdjęcia więc wrażliwe kobietki proszone są o odejście od monitora

pytanie nr 1: która sukienka? (chociaż widząc się na zdjęciach wstępną decyzję mam podjętą ale wolę się upewnić)
pytanie nr 2: jaka fryzura? (ta ze zdjęcia nie utrzyma mi się długo bo moje włosy są anty lokowe

Ps: ale mam gańdy grube w tej czarnej po porodzie przymusowo "Ewka" i powrót do dukana....
Pierwsza I nie wiem co Ty od siebie chcesz .. Bardzo fajna babka. I wiesz co ? Zawsze chciałam mieć taki nosek
Cytat:
Witajcie mamusie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie do Tych z Was które używają poduszki rogala do spania Jakie macie w niej wypełnienie ? Bo są dwa rodzaje, jedne są z kulką silikonową a inne są z kulką styropianową i nie wiem którą wybrać Może coś doradzicie ?
W mojej są albo pierze albo wata :

Cytat:
wszystkie odpoczywają
Albo nadrabiają
Cytat:
Wiesz co ? Rozwaliłaś mi uczucia . Bokser
MIałam boksera , wyrwałam ggo ze schroniska , bez dolnych zębów , krok od zapaści , kości widoczne to mało .. ja widziałam jak jemu pracują narządy wewnętrzne . Walczyłysmy o niego razem z mama prawie rok . Pies nie pił czystej wody , bo takowej nie znał . Jadł tylko suchy chleb - jedyne co trawił . Wyprowadziłyśmy go na pełnego energii psa. Potem przyszedł wyjazd do UK , oczywiście przyjechał z nami . Tu zdechł jako sędziwy 13 latek. To był najlepszy pies jakiego w zyciu miałam .

Teraz mam buldoga francuskiego . Mega popierdółkę , ale wierze że jest jeszcze młody i tez wyjdzie kiedyś na mądrego psa ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-22, 15:56   #4784
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie mamusie

Witaj u nas
Super, że już lepiej u Was kompletujesz juz wyprawkę??

Cytat:
model pierwsza klasa

Byłam na mieście po małe zakupki i na poczcie...wszamałam 2 kanapki ze srem i mogę wizażować dalej
Stary 2013-07-22, 16:00   #4785
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

SEKS !!!!!
też to widziała, ale w interecie

z tego co gdzieś wyczytałam w jakichś plotkach to kupili wózek Bugaboo, tylko jaki model nie pamiętam paskudny, bo go oglądałam :P

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-22, 16:05   #4786
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz co ? Rozwaliłaś mi uczucia . Bokser
MIałam boksera , wyrwałam ggo ze schroniska , bez dolnych zębów , krok od zapaści , kości widoczne to mało .. ja widziałam jak jemu pracują narządy wewnętrzne . Walczyłysmy o niego razem z mama prawie rok . Pies nie pił czystej wody , bo takowej nie znał . Jadł tylko suchy chleb - jedyne co trawił . Wyprowadziłyśmy go na pełnego energii psa. Potem przyszedł wyjazd do UK , oczywiście przyjechał z nami . Tu zdechł jako sędziwy 13 latek. To był najlepszy pies jakiego w zyciu miałam .

Teraz mam buldoga francuskiego . Mega popierdółkę , ale wierze że jest jeszcze młody i tez wyjdzie kiedyś na mądrego psa ..
Ja również bardzo kocham ta rasę! Są niesamowicie mądre i bardzo uczuciowe, cały czas muszą z kimś być.
My mojego zabraliśmy z pseudohodowli gdzie wszystkie psiaki były zaniedbane, zabrudzone, zapchlone i zarobaczone. Miał 3 tygodnie jak do nas trafił i nie wiedział jak pić, jeść, wychodzić na spacer. Teraz ma prawie trzy latka i jest naszym oczkiem w głowie.

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
jak pozuje
Nauczyłam go co nieco, pozowania też.
Stary 2013-07-22, 16:08   #4787
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Nauczyłam go co nieco, pozowania też.
a ja myślałam że on tak sam z siebie się usadowił

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-22, 16:12   #4788
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Nie martwcie się! Ja też nie mogłam się bardzo doczekać aż poczuje mojego Bąbelka, a mam dość sporo spyrki na brzuchu i myślałam, że nawet jak już zacznie kopać to nic nie poczuje przez nią, ale trzy dni temu Maluszek się wiercił i razem z mężem czuliśmy jak się przewraca w środku. Aż nam mowę z wrażenia odebrało.
Nie długo także Wy poczujecie swoje Maluszki.
No ja już nie mogę tak bardzo się doczekać, a byłam chuda i teraz w sumie też jestem (przytyłam może z 2kg) a nadal czekam.

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
A ja się dzisiaj lekko przestraszyłam.Oczywiście starałam sie nie dopuszczać do siebie żadnych głupich myśli.
Dziecię od rana nie dawało znaków.Nawet jak zjadłam śniadanko cisza.
Rano bolały mnie plecy,tż robił mi masaż i najpierw leżałam prawie na brzuchu ale tak delikatnie z kołdrą pod cycochami żeby nie ugniatać brzuszka,potem zmieniłam pozycje na klęcząco leżącą żeby małego nie zgniatać...
Wybraliśmy się do Kościoła i dalej nic nie czuję,myślę sobie co jest,zawsze było parę stuków puków.
Wróciliśmy do domu i dopiero zjadłam porcję lodów to się zaczęło,jak się młode rozszalało,kopniaki,wygin anki,dosłownie olimpiada w brzuchu
Dostał małą reprymendę od mamy i taty żeby na przyszłość tak nie denerwować
Nad wodą znowu miał mega aktywność,normalnie chyba pierwszy raz tak Go wzięło.

Teraz naszą ulubioną rozrywką jest obserwacja brzucha jak tylko zacznie kopać

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Już niedługo Cię skopie

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Super uczucie
Ja jak narzekam że nie kopie jeszcze to Tż się śmieje i mówi że jak mnie w końcu kopnie to tak że z łóżka spadnę

Cytat:
Co do pościeli, to super ta za 85 zł
Ja mam tą na oku:
http://allegro.pl/posciel-komplet-se...392610175.html i jeszcze ewentualnie ta: http://allegro.pl/posciel-komplet-z-...389719604.html

Dziewczyny strasznie się rozpędzacie z tymi zakupami! ide coś poczytać co piszecie
Fajne te pościele

Cytat:
No ja też chciałabym całowac już te maciupeńkie stopki, no ale na mnie jeszce czas.. z 87 dni jeszce
choć porodu boję się niesamowicie.

Witam i ja z ranka a ja już od 8 w pracy bo mam zamieszanie z papierami, muszę tu posprawdzać bo kasy oddawać nie mam zamiaru........
w nocy co chwile sie budziłam z okropnym bólem brzucha.. nie wiem, niby skurcze moze ze dwa poczułam, a reszta to taki ból jak przy zaparciach... ale przecież mam biegunkę.. Rano chciłam napić się mleka z kawą ( haha, taka słaaaaaaaba kawa. ) i zwymiotowałam . Nie wiem co sie dzieje
wiec w sumie ani sie nie napiłam ani nic nie zjadłam ... papiery się w nie zgadzają.. prawdopodobnie przyjedzie szef to sprawdzić ...

poza tym boli mnie głowa, zamazuje mi się obraz i straciłam węch- wszystko mi śmierdzi! nawet wczorajsza kolacja mi śmierdziała ze leeeedwo zjadłam.. ale jadłam ją przy oknie, bo nie dałabym rady... nie wiem czy to zmęczenie czy jak .. oby minęło .

wrzucam nowe zdobycze Kacpra- czapeczka kaftanik i śpiochy plus pieluchy flanelowe i do wózka takie misie do przyczepienia
Rybko współczuje stanu zdrowia Piękne rzeczy Kacperka (a tak na marginesie mój Tż ma na imię Kacper )

Cytat:

Dziewczyny dajecie dzieciaczkom druge imię? Bo u mnie w rodzinie niby się daje, ale my znów nie mamy pomysłu. Ostatnio tż już pojechał do urzędu to mi się przypomniało że nie wybraliśmy drgiego i na szybko mu sms pisałam że ma wpisać Anne albo Pauline
My raczej nie dajemy drugiego imienia, wydaję się nam że same z nim problemy, wszędzie trzeba wpisywać i zaznaczać że ono jest, oboje z Tżetem mamy dwa imiona.

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie życzenia

Witam się jako żona )) Było cudownie! Wszystko poszło jak powinno. Nawet nie wiem od czego zacząć, bo tyle się działo. Wytańczyłam się za wszystkie czasy, aż sama siebie podziwiam, bo wytrzymałam do około 5. Jakoś przed 6 spać poszliśmy. Najpierw przyjechali kamerzyści z fotografem i zaraz po nich starsza. Kamerowali jak mnie ubierała. Później kilkanaście zdjęć w domu w różnych ujęciach. Koło 14.50 była orkiestra, nieźle dali czadu pod blokiem Po 15 był Tomek z rodziną. Na błogosławieństwie wszyscy się wzruszyli, ojciec się popłakał Później jeszcze zrobili nam sporo zdjęć i wyjazd do kościoła. Tam poszło szybko i sprawnie. Chrześnica obrączki niosła ♥ Jakoś szczególnie nie stresowałam się. Na przysiędze powstrzymywałam się przed łzami. Po kościele życzenia i na salę. Jedzenie było przepyszne, zwłaszcza dania gorące. Orkiestra spisała się rewelacyjnie, goście byli zachwyceni, my zresztą też. Bardzo dużo bawiliśmy się, mnóstwo osób do tańca mnie prosiło. Pod koniec już tak zmęczona byłam, suknia taaaka ciężka się wydawała, na nogach pęcherze. No wesele naprawdę było bardzo udane, bawiliśmy się rewelacyjnie. Każdy zachwycał się suknią. Nie spodziewałam się, że tak dobrze to wyjdzie. Z niczym nie nawaliliśmy. Nie wiem jeszcze ile zebraliśmy, bo wszystko jest u Tż. Tyle by opowiadać. Za jakieś 4 tygodnie mają być zdjęcia i film.

Póki co mam tylko kilka zdjęć. Dzisiaj będę miała więcej Załączników wgrać nie można, więc tak Wam pokażę

http://img837.imageshack.us/img837/1496/fgcq.jpg z mamą i teściową. Po 4 było, więc już zmęczona

http://img33.imageshack.us/img33/9130/fu3l.jpg mąż co mina

http://img23.imageshack.us/img23/8311/o3b9.jpg fryzura

http://img826.imageshack.us/img826/7579/48eg.jpg i jej bok
Jejku jak pięknie wyglądałaś:lo ve: jeszcze raz wszystkiego dobrego

Cytat:
może miałaś a nie wiesz? u mnie to było z tymi ogólnymi badaniami (morfologia itp) i to bez obciążenia cukier mierzyli czyli bez picia tej glukozy

Ja mam za niecałe 2 tygodnie wesele u znajomych i będę was prosiła o radę w sprawie sukienki bo nic nie kupiłam więc idę w którejś ze swoich i mam dwa typy (długa i krótka) ale to jak cyknę fotki to poproszę o opinię w której lepiej
Ja glukoze mam co miesiąc zlecaną razem z resztą badań.

Cytat:
Witam
Polecasz? czyli niedziela udana

to ja mam to samo, ale węzy sie boje panicznie!!!!!! buuu

Boże, tymi zakupami powodujecie u mnie kompleksy ja mam mało co ...

Eh zastanawiam się czy jest jakiś zamiennik Pretalau DHA? Coś tańszego... co bierzecie?
Mi na pierwszej wizycie lekarz kazał brać pregna plus, teraz jak byłam dołożył mi do tego Pregna DHA i za te witaminy wychodzi 90 zł

Cytat:
Oto moje łowy
Łowy udane, piękny sweterek

Cytat:
no i jestem

Sukienka nr 1 piękna i bardzo ładnie w niej wyglądasz

Edytowane przez Sylwiaaa88
Czas edycji: 2013-07-22 o 16:15
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 16:12   #4789
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Witam dziewuszki i maluszki
Dwie godziny was nadrabiałam ale jestem na bierząco ktoś pisał o usg3 czy 4 d, ja miałam 4d jak byłam na genetycznych, lekarz pewnie tak dla mojej radochy mi włączył, mnie bardzo ucieszyło, podejrzewam że jak pójdę na połówkowe to mi też właczy bo ma taką opcję a po za tym chodzę prywatnie więc jakby co to będę nalega.ła żeby pokazał, zesztą wrzucę zaraz jak zeskanuję zdjęcie z tego usg A po za tym u nas dziś upał, byłyśmy z mamą polatać po lumpkach, co nie co kupiłyśmy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-22, 16:22   #4790
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie mamusie

Witaj
Cytat:
usmażyłam w końcu naleśniki z 50cioma przerwami, ale usmażyłam

odpocznę chwilę i biorę się dalej za robotę
Jejku podziwiam w taką duchotę jeszcze smażenie naleśników(swoją drogą były pyszne hehe)Ja się cieszę że dziś nas teściowa zaprosiła na obiad nie musiałam siedzieć w tej gorącej kuchni, słońce tak nam tam daje że szok, zero przewiewu.
Cytat:
Ciekawe czemu najpierw nie powiadomiła Ciebie a dopiero potem fb..
Cytat:
Cudny zdjęcie jak z okładki
Cytat:

SEKS !!!!!

Dzastina IMPREZUJEMY

Edytowane przez kyte
Czas edycji: 2013-07-22 o 16:25
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 16:25   #4791
metkaa
Zakorzenienie

tz udało sie wyrwac dzis wczesniej z pracy, bylismy na usg i bedziemy mięli drugiego syna
mały jest kluchą waży już 330 g i termin porodu przesunąl mi sie na 03.12
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 16:27   #4792
kyte
Wtajemniczenie

A tak w ogóle coś De dawno u nas nie było..?

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
tz udało sie wyrwac dzis wczesniej z pracy, bylismy na usg i bedziemy mięli drugiego syna
Super!!
Rodzinka.pl będzie
Stary 2013-07-22, 16:27   #4793
ktosiula
Wtajemniczenie

Ale mam nadrabiania! To najpierw nam napisze co u nas a potem doczytam do końca.

Dziękuję bardzo za kciuki! Przydały się!
Mały Mikołaj zdrów jak ryba, waży 380g, wszystkie pomiary prawidłowe i w normie. Teraz sie obrócił i mamy ułożenie pośladkowe. Widziałam jego piękne stópki i sisiorka Mam nawet foto buziuniu w 3d ale taki chuderlaczek z niego i ma smutną minkę :P Kolejny raz z USG termin porodu wyszedł nam na 4 grudzień także szykuję się na poród w grudniu. U mnie w ogóle od pierwszego USG w 5 tygodniu za każdym razem mamy 7 dni różnicy względem OM - pewnie już tak zostanie do końca.

Ale nerwów się najadłam dzisiaj trochę, bo umówiona byłam na 9, przyjeżdzam a tam prądu nie ma. O 12 włączyli i dopiero koło 13 weszłam, a jeszcze miałam później wizytę u kardiologa i się bałam, że nie zdąrzę. Założyli mi znowu Holtera, mam nadzieję, że wyniki będą dobre.

No i mam filmik z USG, jak mąż wróci z pracy to będziemy oglądać, bo miał ze mną być na badaniu ale jak sie okazało, że nie wiadomo do której prądu nie będzie to musiał jechać do pracy...Z resztą już tak fajnie malca nie widać w całości na obrazie bo większy jest, mam filmik z 12 tygodnia to jest extra! A to nóżkę prostuje, a to rączką kopnie

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
Chwalę się Majkowym Jamajkowym wózkiem;-) kolor dokładnie taki, jak na zdjęciu, bo kocham wszystko co niebieskie;-)
Śliczny wózek! Mnie dreszcz przechodzi na samą myśl o wyborze wózka, ciągle coś mi się nie podoba :P

Cytat:
w nocy co chwile sie budziłam z okropnym bólem brzucha.. nie wiem, niby skurcze moze ze dwa poczułam, a reszta to taki ból jak przy zaparciach... ale przecież mam biegunkę.. Rano chciłam napić się mleka z kawą ( haha, taka słaaaaaaaba kawa. ) i zwymiotowałam . Nie wiem co sie dzieje
wiec w sumie ani sie nie napiłam ani nic nie zjadłam ... papiery się w nie zgadzają.. prawdopodobnie przyjedzie szef to sprawdzić ...

poza tym boli mnie głowa, zamazuje mi się obraz i straciłam węch- wszystko mi śmierdzi! nawet wczorajsza kolacja mi śmierdziała ze leeeedwo zjadłam.. ale jadłam ją przy oknie, bo nie dałabym rady... nie wiem czy to zmęczenie czy jak .. oby minęło .
Dziwne masz jakieś te objawy, faktycznie to może być jakaś jelitówka.
Gastrolit możesz bo to same elektrolity. Trzymam kciuki, żeby Ci szybko minęło.

Cytat:
Hej dziewczyny, moge do Was dolaczyc?
Moze napisze cos o sobie - mam 30 lat, jestem w 23 tc, z usg wychodzi 100 % dziewczynka
Hej Gratuluje córeczki !

Cytat:
motylku, mam taką:
https://plus.google.com/photos/10793...JSku-KX7u3J3QE
tylko tu są fotki dawno robione jak brzusio był ledwo widoczny, teraz to jest większa kulka i buciki do tego kupiłam fajne, na żywo super wygląda (bo na fotkach to jakoś tak wiejsko mam wrażenie )

a na drugi dzień to:
http://allegro.pl/ciazowa-sukienka-k...278697607.html
kolor chabrowy
Acelinka a tą drugą sukienkę już masz w domu? Fajna jest? Może wrzucisz jakieś foto bo za taką cenę to chętnie bym sobie też kupiła

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 16:28   #4794
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Witam dziewuszki i maluszki
Dwie godziny was nadrabiałam ale jestem na bierząco ktoś pisał o usg3 czy 4 d, ja miałam 4d jak byłam na genetycznych, lekarz pewnie tak dla mojej radochy mi włączył, mnie bardzo ucieszyło, podejrzewam że jak pójdę na połówkowe to mi też właczy bo ma taką opcję a po za tym chodzę prywatnie więc jakby co to będę nalega.ła żeby pokazał, zesztą wrzucę zaraz jak zeskanuję zdjęcie z tego usg A po za tym u nas dziś upał, byłyśmy z mamą polatać po lumpkach, co nie co kupiłyśmy
zdjęcia poprosimy
Cytat:
Jejku podziwiam w taką duchotę jeszcze smażenie naleśników(swoją drogą były pyszne hehe)Ja się cieszę że dziś nas teściowa zaprosiła na obiad nie musiałam siedzieć w tej gorącej kuchni, słońce tak nam tam daje że szok, zero przewiewu.
dlatego często robiłam sobie przerwy w smażeniu
Cytat:
gratuluję

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-22, 16:33   #4795
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Mały Mikołaj zdrów jak ryba, waży 380g, wszystkie pomiary prawidłowe i w normie. Teraz sie obrócił i mamy ułożenie pośladkowe. Widziałam jego piękne stópki i sisiorka Mam nawet foto buziuniu w 3d ale taki chuderlaczek z niego i ma smutną minkę :P Kolejny raz z USG termin porodu wyszedł nam na 4 grudzień także szykuję się na poród w grudniu. U mnie w ogóle od pierwszego USG w 5 tygodniu za każdym razem mamy 7 dni różnicy względem OM - pewnie już tak zostanie do końca.

Ale nerwów się najadłam dzisiaj trochę, bo umówiona byłam na 9, przyjeżdzam a tam prądu nie ma. O 12 włączyli i dopiero koło 13 weszłam, a jeszcze miałam później wizytę u kardiologa i się bałam, że nie zdąrzę. Założyli mi znowu Holtera, mam nadzieję, że wyniki będą dobre.

No i mam filmik z USG, jak mąż wróci z pracy to będziemy oglądać, bo miał ze mną być na badaniu ale jak sie okazało, że nie wiadomo do której prądu nie będzie to musiał jechać do pracy...Z resztą już tak fajnie malca nie widać w całości na obrazie bo większy jest, mam filmik z 12 tygodnia to jest extra! A to nóżkę prostuje, a to rączką kopnie
Gratuluję udanego USG Trzymam kciuki za te badania.
Stary 2013-07-22, 16:35   #4796
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje, będa super braćmi
Imię wybrane??

Cytat:
A tak w ogóle coś De dawno u nas nie było..?
pewnie szaleje w ogodzie i w domu

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ale mam nadrabiania! To najpierw nam napisze co u nas a potem doczytam do końca.

Gratuluję udanej wizyty i zdrowego synusia

A ja dziś cyknęłam fotkę to wrzucam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzusio.jpg (84,4 KB, 34 załadowań)
Stary 2013-07-22, 16:36   #4797
acelinka
Zakorzenienie

motylku] ta dluga cuuudna
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-22, 16:38   #4798
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

A ja dziś cyknęłam fotkę to wrzucam
jaki zgrabny
Stary 2013-07-22, 16:39   #4799
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Tak jak obiecałam zdjęcia w 3d Tu mój synek ( o którym jeszcze nie wiedziałam że jest synkiem) miał 12 tyg i 2 dni ciekawe jak teraz wygląda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg skanowanie0007.jpg (75,3 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg skanowanie0008.jpg (73,0 KB, 31 załadowań)
Stary 2013-07-22, 16:42   #4800
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Tak jak obiecałam zdjęcia w 3d Tu mój synek ( o którym jeszcze nie wiedziałam że jest synkiem) miał 12 tyg i 2 dni ciekawe jak teraz wygląda
Ale chudzinek
Teraz nabrał ciałka to pewnie bardziej dzidziusiowo wygląda

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości