Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-22, 20:40   #1111
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość

Madi jak tam u ciebie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
uspokoiło się, jedynie lekko brzuch się napina u góry:/

Mela...czekamy na royal baby...i nasze wtedy wypuścimy

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 20:40   #1112
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Madi Ty juz sie Pessara pozbylas? bo nie doczytałam Jak tak to czekamy na Don Witta
Stary 2013-07-22, 20:40   #1113
rasha90
Raczkowanie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość

Piszecie dużo o KTG. Mi gin nie zlecała. Powinno się mieć KTG pod koniec ciąży?
też się nad tym zastanawiałam, ale mój lekarz nic o tym nie mówił, teraz już może zobaczymy się dopiero PO wszystkim, więc pewnie nie zawsze każą...

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
Przyznam szczerze,że mam podobne myśli,może nie każdego dnia mnie dręczą,ale myślę na ten temat chyba od samego początku ciąży. Chciałabym jak każda mama urodzić zdrowe dziecko,a pomimo różnych badań prenatalnych nie można niestety wykluczyć wszystkiego i ten cień strachu się ciągnie ,aż do rozwiązania. Ładne nie musi być,chcę by było zdrowe!
za względu na tż baliśmy się, że Małej może coś być, ale zaraz na drugiej wizycie u gina (7-8 tydzień) pytałam o to, powiedział że nie ma najmniejszego powodu do niepokoju ale żadnych dodatkowych badań nie zlecał, więc starała się o tym nie myśleć, zgodnie z zasadą, że martwieniem się mogę więcej szkody niż pożytku narobić. Ale jak byłam dosłownie kilka minut przed pierwszym USG to myślałam że zejdę z nerwów, potem z ulgi pół drogi w autobusie wyłam patrząc na zdjęcia
Najważniejsze, żeby Mała była zdrowa. Chociaż tż mówi, że a) jeszcze przecież nie wie, czy jest jego (jak ja go strzelę przez ten łeb...) b) jak nie będzie ładna/lub będzie czarna, żółta,jakakolwiek inna to nie jest taki pewien czy będzie kochał durne toto że szok
Stary 2013-07-22, 20:42   #1114
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Madi Ty juz sie Pessara pozbylas? bo nie doczytałam Jak tak to czekamy na Don Witta
tak...i Fenoterolu też już nie zażywam

Don Witto..podoba mi się

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 20:45   #1115
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
hyhy..u mnie gdyby nie teł to bym była mega daleko w tyle a tak to na bieżąco jestem

hyhy..no tak,u nas Igorek chętnie na mojej piersi/brzuchu zasypia..iu nas w łóżku jakoś tego swojego łóżeczka nie lubi..

U mnie po 2tyg nie ma boli..

Paulinka: hihi fajny opis! Trochę te skurcze cię wymeczyly..ale poszło szybko

Katerine: piękna waga maleństwa..porzadna

Ktoś ma namiary na Magdalen e?

Dajecie smoczka swoim malenstwom?
Ją parę razy dałam, chwilę po ciumkagła i wypluwa

surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 20:47   #1116
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
tak...i Fenoterolu też już nie zażywam

Don Witto..podoba mi się

Don Witto-jak to godnie brzmi
Stary 2013-07-22, 20:50   #1117
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio

Cytat:
Napisane przez [B
elaine-blath[/B];41905451]

Lemurki: nagle zainteresowanie?
Niestety takJa wiem,że nadwrażliwa teraz jestem i wszystko do siebie przyjmuję za bardzo,ale cóż zrobić.Nosi mnie i wszystkich bym pogryzła
Kłaniam się nisko mamom karmiącym piersią,Wasze rady są bezcenne;czytam je z wielką uwagą.
I okazuje się,że bezczynność mnie rozkłada...Dopóki pracowałam,nic nie bolało,nic nie dokuczało.A teraz z łóżka podnieść się ciężko,bo nagle rwa kulszowa się pojawiła
lemurki_malutkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 20:57   #1118
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Ja uciekam obiad podgrzewać bo mąż niedługo z pracy wraca
A Młody jak tak będzie dalej kimał to mi się w końcu to mleko w piersiach zsiądzie i tyle będzie miał mały Kombinator

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

1) Widzę, że ty też miałaś leczo, u hnas dzisiaj tż zażyczył sobie placuszków na śmietanie z bananami, to mu zrobiłam, ale leczo za mną chodzi już od paru dni, więc i tak właśnie pojechał do sklepu, bo chyba nie zasnęłabym, gdybym dzisiaj nie zjadła

2) I karmi

3) Ależ się dzisiaj ucieszyłam, że mam Alka jeszcze w brzuchu. Nie urodzę, dopóki ten baran z góry nie skończy remontu, serio!!! Przecież gdybym miała tutaj niemowlaka, chyba depresji bym się nabawiła, przecież ten facet w najmniej oczekiwanym momencie zaczyna tak borować, że cała chata lata, a ja nic nie mogę do tżta nawet powiedzieć

4) Aaa no i chciałam się pochwalić, że po tym, jak powiedziałam tżtowi, że już odstawiłam wszystkie leki antyskurczowe i że w środę skończę 36tc, czyli już będzie w miarę bezpiecznie, zaoferował, że mnie dziabnie Święto narodowe
ad1 u nas tez dzisiaj leczo

ad2 Karmi

ad3 u mnie jeden baran nad nami skończył remont (który trwał od zimy po 2h dziennie), a zaczął baran z dołu. Niech no mały się urodzi

ad4 no to miłego dziabania

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość

A ja właśnie dostałam kebaba od Tżta! Mniom!
A mnie przeszło z fast foodami pewnie apetyt wróci jak tylko urodzę

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, nie nadrabiam, bo nie mam na razie chwili. Przyjechała Moja Mama, więc nie mam kiedy posiedzieć przy komputerze. Udało mi się jednak napisać dla Was relację Pisałam ją na raty, więc mam nadzieje, że ma jednak ręce i nogi (jest meeeega długa, więc oby chociaż jedna z Was dotrwała do końca )

Relacja:

Do szpitala trafiłam we wtorek na patologię ciąży. Od razu mi powiedziano, że zaczekają z wywoływaniem do piątku/soboty (takie procedury), a teraz będą badania ( milion KTG, usg, morfologia, mocz itp itd.).
klask i:
Mega pozytywny opis mąż super akcje miał a poród super sprawny, tylko pozazdrościć

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Po jakim czasie mamusie powinny zacząć regularnie nadrabiać? Ja nadal w tyle i nieogarnięta, ale jestem z wami myślami i wspieram na odległość. Mam nadzieję, że wybaczycie.
Anulka za chwilę wszystkie będziemy wpadać na chwilę. Normalna sprawa po porodzie są inne priorytety

Iwona
ale słodziak

Zanim nadrobię dalej to wieści z USG:

- mały ma 3260 g (dr powiedział, że "średniaczek", a ja do terminu mam 2 tygodnie zgodnie z tp )
- ma pięknie pływające jajeczka
-wód mam, ze hoho
- łożysko II stopień
- wszystkie przepływy super
- narządy super, nereczki też - to dla nas b. ważne bo w rodzinie pojawiały się u chłopców problemy u noworodków w tym temacie
- wszystkie wymiary się wyrównały i idę równiuteńko z suwaczkiem
- dr zmierzył jakąś strukturę o skrócie pkF (jeszcze nie sprwdzałam co to), ale ma 4,5 mm, a powiedział że jak ma 7mm to porodzik
- obejrzeliśmy małego w 3d - mówię Wam, czysty wypisz wymaluj Tż, usta i nos jakby zdjęcie mojego męża będzie piękny że tak skromnie napiszę

No i mamy film z tego USG, jak to lekarz pow. ostatnie wewnątrzmaciczne, bo potem to już sami będziemy go nagrywać

I chyba tyle.

A teraz ze dwie godziny walczyliśmy z programem szpiegującym na lapku firmowym Tż Bo jego koleżanka z pracy dzisiaj chciała chyba zaświrować i przy okazji korzystania z jego kompa zainstalować jakis program antyszpiegujący. I mu zainstalowała ale wirusa pod wdzięczną nazwą Internet security pro
Ale daliśmy radę i to w trybie awaryjnym, jestem z nas dumna
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 20:59   #1119
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
A proszę:
2 jajka
szklanka gęstej śmietany, ja dodałam 200g
2 łyżeczki proszku do pieczenia
pół szkl. cukru (można dac nieco mniej, jak lubisz mniej słodkie)
mąka (tak żeby masa była jak gęsta śmietana)
banan
dziękuję za przepis, zapisałam sobie na przyszłość..na przyszłość, bo moje obawy sprawdziły się..mąż zeżarł banana a siedziałam kurde obok..tak szybko się do niego dobrał, że nim spostrzegłam już połowę miał w ziapie muszę czekać na dostawę owoców

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Hej

Ja miałam średnio przespana noc. Po 5 mnie ból brzucha złapał i poszłam siku,które zamieniło sie w 2.
Młody mi naprawde daje w kość z tym pecherzem, choć teraz to chyba mysle, ze se wierci otwór do wyjścia na świat jakims wiertlem w szyjce. Wierci sie w nocy i gmera mi na dole.

Ja mam jakis suchy duszacy kaszel i nos zatkany w nocy znowu
Z rana mam gluty w gardle i charcze jak jakis stary papierosnik

Lecę sie ogarniac bo mam dzis wizytę. Ciekawe co lekarz powie ?
Zapowiedzialam juz Tz , ze najpóźniej we środę bedzie atakowany, a on

Pozdrawiam
za wizytę..
a ja już się nie chcę dziabać.. za bardzo to zniosłam poprzedniej nocy

Zrobiłam dżemik do słoików z czerwonej porzeczki, odrobiny czarnej oraz zielonego i czerwonego agrestu.. pyszny wyszedł nawet lepszy niż truskawkowy

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 21:00   #1120
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
uspokoiło się, jedynie lekko brzuch się napina u góry:/

Mela...czekamy na royal baby...i nasze wtedy wypuścimy
Ja już sama nie wiem. U taty mi brzuch twardnial. Teraz leze to czuje swój krzyż. Naprawdę się dziś nagimnastykowalam i dziwne że nic się nie dzieje. Chyba pojadę do stajni wsiąść na kobylke swoją i wtedy może coś się ruszy.
Ja marudze a mam równo tydzień do terminu, a co ma powiedzieć Domcia?

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 21:03   #1121
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, nie nadrabiam, bo nie mam na razie chwili. Przyjechała Moja Mama, więc nie mam kiedy posiedzieć przy komputerze. Udało mi się jednak napisać dla Was relację Pisałam ją na raty, więc mam nadzieje, że ma jednak ręce i nogi (jest meeeega długa, więc oby chociaż jedna z Was dotrwała do końca )

Relacja:

Do szpitala trafiłam we wtorek na patologię ciąży. Od razu mi powiedziano, że zaczekają z wywoływaniem do piątku/soboty (takie procedury), a teraz będą badania ( milion KTG, usg, morfologia, mocz itp itd.). Ok. 3 w nocy z wtorku na środę obudziły mnie skurcze- regularne co 7-8 min, ale nie bolało jakoś bardzo. O 5- zgłosiłam to POŁOŻNEMU (tak- facetowi w wieku ok 30 lat!), podłączył mnie pod KTG- ale nie zapisało nawet małego skurczyka! Skurcze miałam już cały
czas od tej pory, ale zmieniały swoje nasilenie (słabły) i trochę się rozmywały w czasie. Podłączano mnie jeszcze 2 razy pod KTG do godziny 14 i NIC A NIC nie pisało, a ja skurcze czułam (niestety również w kręgosłupie :/ ). W międzyczasie przyjechał do mnie TŻ, a ja kazałam mu zadzwonić do pracy i odwołać urlop na czw i pt, żeby nie tracić- bo ja i tak nie urodzę ( ). Ok 16 wygoniłam go do domu. Od 17 skurcze się troche nasiliły, ale nie były regularne. Ja cały czas sobie spacerowałam po korytarzu. W międzyczasie miałam jeszcze zrobione USG, gdzie oszacowano wagę Małej na 3550g. Po 18 zgłosiłam położnej, że skurcze się nasilają i są co 8 minut. Podłączyła mnie pod KTG, pod którym leżałam z 50 min i wiłam się już z bólu, a skurcze zwiększyły swoją częstotliwość (5 min). Po 19 odłączono mnie od KTG, na którym ponownie NIC się nie zapisało. Położna zapytała czy wytrzymam 10 min, aż lekarz przyjdzie na obchód, a ja O IRONIO zgodziłam się, bo myślałam, że to jeszcze nie to, albo że potrwa do rana co najmniej.
Napisałam sms do mamy "chyba rodzimy" i do TŻ, żeby się przygotował, bo zaraz mnie lekarz będzie badać i możliwe, że coś rusza. Lekarz przy badaniu skwitował "jest nieźle, jedziemy na porodówkę" i nic więcej nie powiedział, więc z położną zgłupiałyśmy trochę. Kazała mi się przebrać w koszulę a pakowanie rzeczy zostawić TŻjak przyjedzie. Zadzwoniłam do TŻ, żeby przyjeżdżał, posadzili mnie na wózek, a lekarz "mamy 8 cm", a ja gały jak 5zł i jedyna myśl "będę rodzić sama, TŻ nie zdąży". Dojechaliśmy na porodówkę, położyli mnie na łóżku, KTG, położna mnie bada "ooo... tu jest praktycznie pełne rozwarcie, na następnym skurczu przemy". A ja kolejna mądra myśl "Będę rodzić sama, niech zoostawią chociaż pępowinę TŻtowi do przecięcia". Zaraz zleciała się banda ludzi: 2 położne, studentka, jakaś salowa, w międzyczasie słyszałam jak wołają ekipę od noworodków, bo to JUŻ. W międzyczasie, na ok 10min. przed parciem odeszły mi wody, a raczej chlusnęły, jak to określiła położna. Zaczął się skurcz i kazali mi przeć. Skurcz się skończył, chwila przerwy, ja w myślach czarna rozpacz, że jestem tu sama, a tak chciałam, żeby był TŻ i patrzę, a oto wpada obłądowany moimi torbami, które zostały na patologii. Ja leżę rozkraczona, a on od frontu wchodzi drzwiami. I wywiązuje się komiczny dialog:
położne "Pan do kogo?"
TŻ "do żony"
położne "do której żony"
TŻ "do tej na fotelu"
Ja [ z anielską ulgą ] "do mnie!!"
położne "no to ma Pan szczęście, że nie pomylił Pan drzwi, że nie pomylił Pan żony"
I od tej chwili mogłam już rodzić 2 skurcze i położyli mi Mojego Sinego Kurczaczka na brzuchu, a ja "to już??". Wszyscy w śmiech. Ja "i co, dziewczynka??" "tak".. no i tu już były łzy szczęścia i jeszcze mój głupi tekst "kurcze, a ja tak chciałam sobie poskakać na tej piłce co tam leży". Położna już nie wyrobiła "No ładnie, pierwszy poród ekspresowy, zamiast się cieszyć, to ona na piłce by poskakała". Ja na to "No gdybym była w domu to chyba bym na porodówkę nie zdążyła", na co położna "NA PEWNO byś nie zdążyła".Później już była tylko radość radość radość. TŻ przeciął pępowinę. Malutką zaczęli badać. COś długo im to szło, więc zaczęłam się martwić. Okazało się, że przez tak szybki poród, nie zdążyła sama się "odśluzować" i musieli to robić kilkukrotnie, żeby serduszko ładnie zaczęło bić. Pani Dr powiedziała, że długie porody są bardzo męczące dla dziecka, ale tak szybkie są sporym szokiem. Całe szczęście Malutka dostała 10pkt i wszystko już było ok. Później leżeliśmy 3 godzinki i przytulaliśmy się we 3. Było pierwsze ciąganie piersi. Było cudnie. JEST CUDNIE!! Malutka jest fanstastyczna. Współpracuje z nami jak może. Pozwala rodzicom wszystkiego się uczyć. Nie płacze, tylko piszczy jak młody pisklaczek. Robi cudaczne minki i wodzi za wszystkim swoimi cudnymi oczkami, które są jeszcze bardzo ciemne, ale widać, że mają zielonkawo-niebieskie zabarwienie, więc myślę, że będzie je miała po mamusi. Włoski ma ciemniejsze po tatusiu. Jest
takim Naszym Małym Króliczkiem. Kochamy ją niesamowicie. Czasami aż mi się płakać chce z radości i zachwytu oraz miłości do tej małej istotki, której jeszcze 5 dni temu nie było na świecie.
KONIEC
Aż się wzruszyłam. Dobrze, że tż zdążył
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 21:05   #1122
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Hej!
byłam na krótkim spacerze i zakupach z mężem. Wróciłam i po siku na papierze odrobina żywej krwi... Kilka razy przetarlam i to samo, więc stres, w lusterku nic nie widziałam i poprosiłam męża, żeby zerknął. Ale to naczynko jakieś. Ufff... Ostatnio mam swedziawki na zewnątrz, bez uplawow i widocznie się zadrapalam jakoś. Leze teraz i odpoczywam. Brzuch lekko czuje, ale dziś nie rodzimy.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 21:08   #1123
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Domciatko, piekne zdjecia

Elaine, czyli jednak zapalenie piersi, w sumie tak tez pomyslalam Oby antybiotyk szybko zaczal przynosic ulge!

Sliczna Mala
Moze zakladaj jej niedrapki?

Paulinka, bardzo fajny opis porodu. Super, ze tak szybko Ci poszlo

Ja porobilam co moglam w mieszkaniu i juz wrocilam do domu, TZ dalej sie tam grzebie. Wolalam tam nie zostawac, bo dzis w planach malowanie farba olejna i lakierowanie drewna, a ja juz wole nie przebywac przy swiezo otwartej farbie Jutro planujemy zaczac tapetowac korytarz, mam nadzieje TZ wyrobi sie ze wszystkim aby ten plan moc zrealizowac.
nie chce jej dawac niedrapek, jest tak gorąco,szkoda mi jej
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 21:09   #1124
Marionette18
Raczkowanie

Dziewczyny Franus Was wita!
Foto robione zaraz po porodzie
A teraz poki spi nadrabiam i moze uda sie opisik strzelic

Dziekuje za wszystkie kciuki! I gratuluje swiezo upieczonym mamusiom!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0338.jpg (72,4 KB, 56 załadowań)

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!

Edytowane przez Marionette18
Czas edycji: 2013-07-22 o 21:10
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 21:11   #1125
Charlize89
Rozeznanie

Lachryma
Irmith
Marionette

dla was i waszych maluszków
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 21:13   #1126
rasha90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
śliczny
Stary 2013-07-22, 21:13   #1127
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość

ad2 Karmi

ad3 u mnie jeden baran nad nami skończył remont (który trwał od zimy po 2h dziennie), a zaczął baran z dołu. Niech no mały się urodzi

klask i:
Mega pozytywny opis mąż super akcje miał a poród super sprawny, tylko pozazdrościć

Anulka za chwilę wszystkie będziemy wpadać na chwilę. Normalna sprawa po porodzie są inne priorytety

Iwona
ale słodziak

- mały ma 3260 g (dr powiedział, że "średniaczek", a ja do terminu mam 2 tygodnie zgodnie z tp )
-wód mam, ze hoho
- łożysko II stopień
- narządy super, nereczki też - to dla nas b. ważne bo w rodzinie pojawiały się u chłopców problemy u noworodków w tym temacie
- dr zmierzył jakąś strukturę o skrócie pkF (jeszcze nie sprwdzałam co to), ale ma 4,5 mm, a powiedział że jak ma 7mm to porodzik
- obejrzeliśmy małego w 3d - mówię Wam, czysty wypisz wymaluj Tż, usta i nos jakby zdjęcie mojego męża będzie piękny że tak skromnie napiszę

No i mamy film z tego USG, jak to lekarz pow. ostatnie wewnątrzmaciczne, bo potem to już sami będziemy go nagrywać

I chyba tyle.

A teraz ze dwie godziny walczyliśmy z programem szpiegującym na lapku firmowym Tż Bo jego koleżanka z pracy dzisiaj chciała chyba zaświrować i przy okazji korzystania z jego kompa zainstalować jakis program antyszpiegujący. I mu zainstalowała ale wirusa pod wdzięczną nazwą Internet security pro
Gratuluje udanej wizyty

surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 21:15   #1128
Asiunia1230
Raczkowanie

Do mnie mąż przed chwilą dzwonił z pracy czy przypadkiem nie rodzę i zawiedziony
Ostatnio jak do niego zadzwoniłam się o coś spytać to myślał, że to już.
Dzisiaj rano uznał, że małe mogłoby się określić kiedy się rodzi. Chyba już też się nie może doczekać. Ja się czuje jakby ta ciąża trwała wieczność

Chyba mój luby chciał się z pracy wyrwać, bo pracuje dzisiaj do 2:00. Cwaniaczek
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 21:23   #1129
idzia111
Zakorzenienie

paulinka super opis

Kejt nie czochraj się tak już mnie wystraszyłaś, myślałam, ze mnie w bambuko chcesz zrobic
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 21:24   #1130
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:

kolejny Słodziak super ma usteczka czekamy na opis
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 21:25   #1131
jakierka
Zadomowienie

Cytat:

Slodziaczek
Stary 2013-07-22, 21:33   #1132
sammi24
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41907419]Artusiątko je niebotyczne ilości... Po tych 80 ml płakał i był niespokojny. Dałam 100 i już drugi raz zasnął mi bez problem od razu po jedzeniu Oczywiście na rękach, jak odłożę, to jest ryyyyk [/QUOTE]

Artuś szybko zorientował się w temacie. Sprytne te dzieciaczki są no ale jak nie kochać takiego malusiątka, które u mamy w ramionach czuje się najlepiej

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Oczywiscie zaraz po wejsciu na wizaz popoludniu Laura zaczeła krzyczec w koncu zapakowałam ją do wozka,jak stałam tak sie nie przebierałam i poszłam z nią na spacer-na przystanek poTza.Jechał do pracy autobusem bo wczoraj po odpuście wypił o pare kielonków za duzo i miał dzis mega kacora No i dziecko spało 2 h Jak wstała przewienłam ją,nakarmiłam,ciach do fotelika i skoczylismy do Lidla na szybkie zakupy.Spi juz trzecią godzine.Czekam az wstanie
I jak bryka Bebetto się sprawuje? kurcze, skoro na zakupy już Wam się udało wyrwać to chyba jest nieźle

Cytat:
Ja porobilam co moglam w mieszkaniu i juz wrocilam do domu, TZ dalej sie tam grzebie. Wolalam tam nie zostawac, bo dzis w planach malowanie farba olejna i lakierowanie drewna, a ja juz wole nie przebywac przy swiezo otwartej farbie Jutro planujemy zaczac tapetowac korytarz, mam nadzieje TZ wyrobi sie ze wszystkim aby ten plan moc zrealizowac.
Podziwiam Was za zacięcie do tego 28.07 chyba zdążycie z remontem przy takim tempie?

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Ja mam jakis suchy duszacy kaszel i nos zatkany w nocy znowu
Z rana mam gluty w gardle i charcze jak jakis stary papierosnik

Lecę sie ogarniac bo mam dzis wizytę. Ciekawe co lekarz powie ?
Zapowiedzialam juz Tz , ze najpóźniej we środę bedzie atakowany, a on

Pozdrawiam
Kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

Ktoś ma namiary na Magdalen e?
Pewnie maluszka już tuli i cycoli

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Zrobiłam dżemik do słoików z czerwonej porzeczki, odrobiny czarnej oraz zielonego i czerwonego agrestu.. pyszny wyszedł nawet lepszy niż truskawkowy

Dziewczyny ja zmykam spać, jutro do labka rano i na ktg na 10.40.
Dobrej nocy i skurczy dla potrzebujących
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 21:39   #1133
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hej!
byłam na krótkim spacerze i zakupach z mężem. Wróciłam i po siku na papierze odrobina żywej krwi... Kilka razy przetarlam i to samo, więc stres, w lusterku nic nie widziałam i poprosiłam męża, żeby zerknął. Ale to naczynko jakieś. Ufff... Ostatnio mam swedziawki na zewnątrz, bez uplawow i widocznie się zadrapalam jakoś. Leze teraz i odpoczywam. Brzuch lekko czuje, ale dziś nie rodzimy.

Buu a szkoda Porodzik na dzis fajna sprawa-tak zacząć porodowo tydzien
Cytat:

Sammi za wizyte fajna waga maluszka,w sam raz

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:

I jak bryka Bebetto się sprawuje? kurcze, skoro na zakupy już Wam się udało wyrwać to chyba jest nieźle

:
Powiem Ci ze super Jestem mega zadowolona
Skrętne koła to cudowna sprawa.
Wgl kiedys mi sie nie podobała opcja fotelik w stelażu ale musze przyznac ze dalej mi sie to nie widzi ale to mega wygodna opcja i dzis ją przetestowalismy i bedziemy stosowac Ale tylko podczas zakupow bo na spacer to oczywiscie gondola.
Ktos gdzies pisał ze dziecko w foteliku chyba nie powinno lezec dluzej niz 2 h ????Jakos tak??Nie pamietam czy to o to chodziło???

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Donia Laurita wlasnie została wykąpana i stara sie zasnąć w łóżeczku.Juz prawie....
Stary 2013-07-22, 21:40   #1134
iwona335
Zakorzenienie

co do wózka jedo bartatina, są rzeczy które mi sie nie podobają:

- brakuje mi przekłądanej rączki, jak swieci słońce trzeba ciagnac wózek za sobą, przekładana raczka jednak jest potrzebna
- i okienko w budce do wietrzenia- przereklamowane, jak sie je otworzy to oczywiscie słońce świeci dziecku prosto na twarz

za to prowadzi sie go super,dziecko ma taką amortyzacje, że żadna dziura i żaden kamień nie straszny
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 21:41   #1135
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Podziwiam Was za zacięcie do tego 28.07 chyba zdążycie z remontem przy takim tempie?
Tego dnia sie przeprowadzamy czy zdazymy czy nie, wiec im wiecej zrobimy tym lepiej dla nas Na pewno nie zdazymy lazienki, ale bedzie mozna sie kapac, wiec nie wplynie to na nasz komfort

Spokojnej nocy i na jutrzejszym ktg
Stary 2013-07-22, 21:43   #1136
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
paulinka super opis

Kejt nie czochraj się tak już mnie wystraszyłaś, myślałam, ze mnie w bambuko chcesz zrobic
jak mnie swędzi to co mam robić? jutro zadzwonie do gina chyba...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 21:44   #1137
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Domi księżna Kate urodziła ci już ziencia teraz Sara może już wyskakiwac
Chociaż nie wiem czy chciałabym aby moja córka wchodziła do takiej znanej/ ważnej rodziny i uzerala sie z całym światem.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 21:45   #1138
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ją parę razy dałam, chwilę po ciumkagła i wypluwa

to może i dobrze
Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
też się nad tym zastanawiałam, ale mój lekarz nic o tym nie mówił, teraz już może zobaczymy się dopiero PO wszystkim, więc pewnie nie zawsze każą...

za względu na tż baliśmy się, że Małej może coś być, ale zaraz na drugiej wizycie u gina (7-8 tydzień) pytałam o to, powiedział że nie ma najmniejszego powodu do niepokoju ale żadnych dodatkowych badań nie zlecał, więc starała się o tym nie myśleć, zgodnie z zasadą, że martwieniem się mogę więcej szkody niż pożytku narobić. Ale jak byłam dosłownie kilka minut przed pierwszym USG to myślałam że zejdę z nerwów, potem z ulgi pół drogi w autobusie wyłam patrząc na zdjęcia
Najważniejsze, żeby Mała była zdrowa. Chociaż tż mówi, że a) jeszcze przecież nie wie, czy jest jego (jak ja go strzelę przez ten łeb...) b) jak nie będzie ładna/lub będzie czarna, żółta,jakakolwiek inna to nie jest taki pewien czy będzie kochał durne toto że szok
dlaczego ze względu stara siebaliscie o badania? Ma w rodzinie przypadki nieprawidłowości?
Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Niestety takJa wiem,że nadwrażliwa teraz jestem i wszystko do siebie przyjmuję za bardzo,ale cóż zrobić.Nosi mnie i wszystkich bym pogryzła
Kłaniam się nisko mamom karmiącym piersią,Wasze rady są bezcenne;czytam je z wielką uwagą.
I okazuje się,że bezczynność mnie rozkłada...Dopóki pracowałam,nic nie bolało,nic nie dokuczało.A teraz z łóżka podnieść się ciężko,bo nagle rwa kulszowa się pojawiła
hyhy..mialam tak samo..szczegolnie na początku jak przestałam pracować,ale potem znowu było ok.

Cytat:

ad2 Karmi

klask i:

Iwona ale słodziak

-wód mam, ze hoho
- łożysko II stopień

I chyba tyle.

braea za wizytę!!

Asiunia: ja na ktg byłam dopiero pod koniec 39tygodnia.i potem w 40..wczesniej nowo było takiejpotrzeby

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 21:47   #1139
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
co do wózka jedo bartatina, są rzeczy które mi sie nie podobają:

- brakuje mi przekłądanej rączki, jak swieci słońce trzeba ciagnac wózek za sobą, przekładana raczka jednak jest potrzebna
- i okienko w budce do wietrzenia- przereklamowane, jak sie je otworzy to oczywiscie słońce świeci dziecku prosto na twarz

za to prowadzi sie go super,dziecko ma taką amortyzacje, że żadna dziura i żaden kamień nie straszny
fajnie ,niech Wam słuzy jak najlepiej
Cytat:
Tego dnia sie przeprowadzamy czy zdazymy czy nie, wiec im wiecej zrobimy tym lepiej dla nas Na pewno nie zdazymy lazienki, ale bedzie mozna sie kapac, wiec nie wplynie to na nasz komfort

niech Wam idzie szybcutko robota Grunt ze bedzie jak sie ochlapac a jak juz bedziecie na miejscu na stałe to jakos sie to ogarnie

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Domi księżna Kate urodziła ci już ziencia teraz Sara może już wyskakiwac
Chociaż nie wiem czy chciałabym aby moja córka wchodziła do takiej znanej/ ważnej rodziny i uzerala sie z całym światem.
No dokładnie
Ale tescie wydają sie spoko,zwłaszcza tesciowa
Stary 2013-07-22, 21:47   #1140
jakierka
Zadomowienie

Cytat:

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości