|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#16591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
Cytat:
dlatego wazne jest, zeby zebrac jak najwiecej informacji o tym, w jaki sposob przejsc na ta diete prawidlowo i zdrowo. ze swojej strony polecam beztluszczowe i bezcholesterolowe tofu jako dodatek do wielu potraw. jest bogactwem bialka i nie tuczy ![]() poczytaj troszke na temat tej diety, bo nie mozna pod zadnym pozorem jedynie wyrzucic miesa z talerza. trzeba wiedziec czym je zastapic. powodzenia i smacznego
|
|
#16592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak mnie najdzie ochotka budyniowa to na pewno wyprobuje
|
|
#16593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to ciesze sie bardzo i gratuluje pierwszej babki a w dodatku najlepszej ![]()
|
|
#16594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to dodaj jakichs fajnych przypraw i ciut cebulki i pomidorka (jesli lubisz) ja tak lubie bardzo. albo zjedz na slodko, z owocami. ja dzis zrobilam sobie takiego omleta: 2 jajka, troszke mąki, troszke mleka, do tego dosypalam platkow owsianych i ociupinke cukru. szczypta soli-nie wiem w sumie czy potrzeba ![]() nastepnie po usmazeniu pol zjadlam z nutella a pol polalam jogurtem nat + kilka truskawek. pysznosci!
|
|
#16595 |
|
Wtajemniczenie
|
wg mnie zupelnie nienaturalnie wyglada ten brzuszek z Twojego avka. nienaturalnie wychudzony i do tego, cos mi sie zdaje ze jest poprostu.. wciągniety ![]() zdjeciami mozna bardzo manipulowac... sama sprawdz na sobie, zrob sobie kilka zdjec swojego brzuszka - jedno stojac normalnie, inne z podniesionymi rękami, inne leząc, inne jak masz wciagniety brzuch. albo poogladaj watek "pokaz brzuch" bo tam dziewuchy kombinowaly jak by ladnie swoj brzuszek pokazac ![]() mi sie tam najbardziej podoba brzuszek z avka Agness i od jutra powracam do codziennych brzuszkow. chyba zaczne A6W
|
#16596 |
|
BAN stały
|
wczoraj:
- muesli czekoladowe, otreby gran, jogurt activia nat, kawa - 50g makaronu razowego z miesem mielonym i sosem do spaghetti, jabłko, zielona herbata - gruszka, lyzka muesli i otrebow gran, 200ml mleka - kawa, 1 wasa, 50g wiesniaka, 2 plasterki weldiny z indyka, lyzka otrebow gran. - bylam na osiemnastce, wiec jak to na imprezie, zjadłam pare winogron, 1/2 kotleta devolja bez panierki (sciagalam), surkowki, 1/7 kawała tortu, 5 setek noi duzo soku, bo to przepita byla
|
|
|
|
#16597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#16598 |
|
Raczkowanie
|
Tak sądzicie to ja postaram się przeglądnąć parę jadłospisów i postaram się nanieść poprawki sorki ale ja naprawdę się na tym nieznam....
|
|
|
|
#16599 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#16600 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() A ja od dzisiaj 'powróciłam' Mam nadzieje że wytrwam kolejne dłuuugie dni bo zależy mi żeby wyglądac dobrze na wakacjach!:P Proszę o ocenke jeśli można: Śniadanko 3 suszone śliwki !3! łyżki owsianki na mleku 1,5% z !1/2! kostą twarogu ![]() Mam nadzieje że wystarczająco bialkowo:P II śniadanka nie było bo byłam na zkupach ![]() Obiadek tuńczykw sosie własnym 150 gram 50 gram kaszy jęczmiennej buraczki <czy buraki moge jeść w ilościach nieokreślonych czy raczej mam sie hamować?>Podwieczorek<rekompensata braku drugiego śniadanka >omlecik z dwóch jajek z połową pomidorka szczypiorkiem i cebulką ![]() Kolacja 200 gram wieśniaka I jak?
|
|
|
|
#16601 |
|
Zakorzenienie
|
Nic nie schudłaś?
Musze sobie znalezc jakies dodatkowe zajęcia. Tylko zupełnie nie wiem co. Chce cały czas cos robic, nie siedziec w domu. Psa mi nie kupią.... niestety...Pozostaje mi rower tudziez robienie na drutach
|
|
|
|
#16602 |
|
BAN stały
|
Aaaa! Dziś mam zwariowany dzień :/ Remont w domu trwa
![]() I nie było drugiego śniadanka... ![]() Zjadłam już obiad: - pierś z kurczaka na oliwie z oliwek + gotowane warzywa (kalafior, kukurydza, marchewka, groszek, fasolka zielona) Czy dobrze to połączyłam? Tak ma być ![]() - białko + warzywa + tłuszcz ?? CZY ŹLE ROBIĘ Będę wdzięczna za odpowiedź...A jeśli chcę jeść ryże, makarony etc. - to z czym łączę? |
|
|
|
#16603 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwisz się? bardzo mało białka,brak zdrowych tłuszczy,mało warzyw i zastanawiam się czy nie za mało kalorii.
|
#16604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#16605 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#16606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybym ja miała ten wolny czas już ja bym sobie odpowiednio go zorganizowała Jest mase rzeczy, które można robić Jak masz dużo wolnego czasu może jakaś praca dorywcza Chyba lepsze to niż robienie na drutach. Choć zależy kto co lubi A może masz gdzieś w okolicy schronisko Jak psa nie chcą Ci kupić zawsze Ty możesz do tych psiaków iść
|
|
|
|
|
#16607 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie miało być lepiej a było
1śn owsianka ze słonecznikiem i rodzynkami maślanka szkl. 2śnszkl. maślanki ob. rosół gotowana pierś z kurczaka surówka z kiszonej kapusty 2 ziemniaki podw mała porcja lodów kawałek szarlotki kol. będzie ?? jeszcze nie wiem może kanapka z ciemnego pieczywa z sopocką pomidorem sałatą?? nie wiem mnie za ciekawie to wygląda? |
|
|
|
#16608 |
|
Wtajemniczenie
|
No to pięknie, bylam poza domem i moj obiad to byl jeden maly odpustowy obwarzanek i cukierek czekoladowy orzechowy
teraz juz mi sie nie chce robic obiadu wiec jem podwieczorek. Znowu mnie do słodyczy ciągnie :/
|
#16609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#16610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obiadek ładny ![]() Ja bym postawiła na bardziej białkową kolację Zdrowych tłuszczy brakuje
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#16611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#16612 |
|
Wtajemniczenie
|
ostatecznie wyszło tak:
ś: omlet (dwa jajka, łyżka mąki razowej, łyżka wody) z teflonu z sosem truskawkowym (100g półtłustego twarogu, 100g serka wiejskiego, 6 truskawek) IIś: dwa jajka sadzone z dwoma plasterkami szynki drobiowej, dziesięć orzechów włoskich, 50g półtłustego twarogu o: mały obwarzanek (taki ze sznurka), cukierek czekoladowy z orzechami, kawa p: twarożek (100g chudego twarogu, 100g serka wiejskiego), garść ziarenek słonecznika, tabletka z witaminami k: 140g tuńczyka w sosie własnym Modle sie zeby mi sie nie zrealizowala chcica na cos slodkiego, blagam, kiedy tyle czasu ich nie jadlam, dlaczego teraz nie moge przestac ?
|
#16613 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba troszkę za dużo
- 2g na kg masy ciała (przy redukcji), dodaj więcej zdrowych tłuszczy
|
|
#16614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Italiaanko,a Ty jesteś za białkową kolacją? Czy uważasz,że można zjeść np. kanapkę z czymś białkowym? Lub coś mniej białkowego niż twarogi,serki wiejskie,mięso chude?
|
|
|
|
#16615 |
|
Wtajemniczenie
|
Szloch, zaraz zostane sama w domu a wtedy nie bede miala juz zadnych hamulców
|
#16616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ps.A tak w ogóle,mój 3000 post ![]()
|
|
|
|
#16617 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak bo reszta żre. Tylko moze bedzie ich niewygodna ilosc, bo nie moga sie skapnac ze ja bralam :/ Musze jakos wytrzymac. Za 45 minut wychodze
|
#16618 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#16619 |
|
xxyy
|
moje menu z 4 ostatnich dni
prosze o ocenke czwartek: śniadanie: 150 g sera bialego chudego + 150 gram jigurtu light II śniadanie: szklanka soku pomidorowego obiad: warzywa na patelnie, 400 g kefiru piatnicy 0% podwieczorek: mieseczka zupy kapuscianej ( kapusta, seler, pietruszka, koncentrat pomidorowy plus przyprawy) kolacja: mieseczka zupy kapuscianej nienajlepiej ale zle sie czulam piątek: śniadanie: omlet z 2 jajek małych i 2 łyżek mąki z łyżeczką dżemu nieskoslodoznego plus 50 g sera białego chudego i dwie łyżki jogurtu light II śniadanie: lody big milk i big trio 3 kotlety sojowe, kawa z mlekiem obiad: warzywa na patelnie z ryżem, dwa kotlety sojowe, kawa z mlekiem podwieczorek: jogurt light (150 g) mrożony kolacja: 150 g sera wiejskiego z 2 lyzkami jogurtu owocowego light ( uwielbiam to polaczenie i polecam ) jestem zadowolona z tego dnia, ale nie wiem czy słusznie? ![]() sobota: śniadanie: 3 kromki chleba sojowego z 150 g serka wiejskiego 3% (zapieczone w kombiwarze, pycha) II śniadanie: lód włoski śmietankowo-truskawkowy Obiad: 3,5 kawałka pizzy ( na cienkim spodzie, z serem żółtym, pieczarkami i ketchupem) Podwieczorek: kilka michałków Kolacja: omlet z 2 białek, jednego żółtka , 2 lyzek maki i 3 lyzek dżemu nieskoslodzonego ( slodoznego fruktoza, 119 kal/100 g ), brzoskwinia z puszki troche malo warzyw moim zdaniem, niezbyt zdrowo, ale i tak jestem zadowolona niedziela śniadanie: omlet z 2 jajek, 2 lyzek maki, posmarowany 3 lyzkami dzemu nieskoslodzonego i twarożkiem domowym piatnicy, kawa z mlekiem II śniadanie: omlet z 2 białek, 1 zoltka, 2 lyzek maki z 4 lyzeczkami dzemu light, 3 polowki brzoskwini ze sloiczka Przekąska: 75 g serka homo z jedna polowka brzoskwini ze słoiczka, pol szklanki coca-coli Obiad: 2 ziemniaki z 50 g serka wiejskiego 3% i koperkiem, pol opakowania warzyw na patelnie, troche kalafiora i brokula, surowka z polowy selera i polowy jabłka kawa z mlekiem Kolacja: 100 g sera białego chudego, 3 lyzki jogurtu light myslicie ze dzisiejszy dzien ok?
|
#16620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a dzisiaj tez cos malutko , czmeu tlyko 50 g wiesniaka do obiadku i gdzie podwieczorek ?kolacja troche za mala zwlaszcza ze nie jestes na redukcji bo by z Ciebie nic nei zostalo ![]() poztaym jakos malo warzywek i owockow , ale tak ogolnie to hcyba nie jest zle , tylko kochana jedz wiecej bo jeszcz strasnzi emalo , ja chyba odhcudzajac si ejadlam wiecej a ja dzis tak : sn; banan skrojony , wymiesznay ze skzlanka otrebow granulowanych , zalane jogurtem wisniowym 2sn; obwarzanek ( si euzalenzilam :P) , pare plastrow syznki i 5 ogorkow kisoznych , zapp ob; gulasz z indyczka , mldoe zimeniackzi ze szczypiorkiem , salatka grecka , kawalek senrika na zimno z delekty po; 3 jablka skrojone z garscia rodyznek ko; bedzie bula ziarnista z syznka i zileonym ogorkiem + wiesniak 3% do tego litr coli light:/ wiem z enie zdrowo ale tka mnei na slzo na izmna kole z lodowki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

Więc zjadłam ze słodkimi owockami

niestety...

Chyba lepsze to niż robienie na drutach. Choć zależy kto co lubi