Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-23, 19:25   #1501
tweedledee
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Taaaki jestem wielki
I taaaaki do mamy podobny
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
TWEED robiłam tą maseczkę Twoją wczoraj....faktycznie mocno peelingująca jest fajna trochę żelatyna śmierdzi,ale daje radę....
Najlepsze jak nie mogłam z buzi zdjąć bo mi tak zaschła na włoskach... i ból niezły to pomoczyłam woda i pieknie odeszło
Tak, ze spoko przetestowana
Ooo, widzisz A zapomniałam wam jeszcze napisac wcześniej, że maseczka jest śmierdząca Ale to chyba odkryła każda z was zaraz po nałożeniu
I rzeczywiście fantastycznie depiluje, ja wąsiku nie mam do tej pory
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Ja z młodym w ogrodzie. On w cieniu, ja opalania ryjek cycki bym oddziała w kostium kapielowy ale teściu pomyka to tu to tam
Nie za dobrze Wam?
A ja może znowu pokażę swoją ekshibicjonistyczną częśc osobowości, ale ja i tak bym wskoczyła w górę stroju

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Ale mam nerwa... Przegrałam aukcję z huśtawko- bujaczkiem dla Adasia- niech to... :banghead:
Zwalam na hormony ta złość ale...- żeby tego co wygrał posralo teraz tak porządnie
Miłego popołudnia- przesyłam chcącym rodzic moje gromy- mam nadzieje, ze zaraz złapią Was skurcze Tymczasem!
Hahahahahah, sorry cynamonku, ale z podkreślonego strasznie się uśmiałam
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Ej opalilam się, ale jajca to takie dziwne mieć na sobie inny kolor niż biały

nieźle nie? Ja też trochę słońca złapałam latając na zakupy do biedry szkoda tylko, ze mam opalony tylko dekolt i ręce
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
No jesli w najbliższym czasie się nie zacznie to będzie oznaczało, że szczescie do mnie wróciło. Bo normalnie to jak już nie mam czym jechać to powinnam zacząć rodzić, a najlepiej to w nocy po północy, żeby śmieszniej było

Sorry, że się nie odnoszę do postów waszych, ale ganiam cały czas z dwójeczkami Wczoraj myslałam, że to od śliwek, poza tym wczoraj było tylko troche, a dzis caly dzien No nie wiem czy to tak wygląda oczyszczanie się przed porodem czy co

Piję duzo wody, żeby się nie odwodnić ... nie wiem co robić, czuje jak mi po kichach jeździ
idzia, a może to serio TO?
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
wróciłam od położnej
i mam DOBRE wieści ))

mam rozwarcie 1-2cm
szyjka miekka i rozciągliwa

położna mówi, że włożyła jeden palec i jeszcze troszke luzu było.
miałam ten masaż szyjki macicy, udało się zrobić, było w miarę ok, nawet nie bolało tak bardzo.
nie było super przyjemnie, ale spoko.
także czekam żeby coś szybciej ruszyło teraz.

jestem też zapisana na indukcje porodu na 27 lipca.
w razie gdybym jednak nie urodziła do tego czasu
choć położna mówi, że chyba raczej na dniach zacznę!

także chyba Dobrze co nie?
domciątko w końcu coś ruszyło !
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Wpadam sie tylko pochwalic, ze moja Lilo w 1 miesiacu zycia, karmiona tylko piersia (nie liczac tych dni w szpitalu - celem szybkiego wyjscia) PRZYBRALA NA WADZE 940 G!!!
Ogromne brawa dla Lili

I miłego dalszego urlopowania
Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Hej.
Zanim nadrobię wieści z wizyty.
Mały waży 2600. Łożysko już ma zwapnienia i jest 3 stopnia. Serduszko ładnie bije, na ktg nie zapisały się żadne skurcze.
Co do ciśnienia, mam 3 razy dziennie je mierzyć, jeżeli przez 3 dni będą utrzymywać się skoki ciśnienia to do szpitala. Odpoczywać.
Teściowa stwierdziła, że moje dziecko strasznie mało waży.
Idę nadrabiać.
Agrafko, najważniejsze, że z małym jest wsio ok. A teściowa tak jak dziewczyny pisały miej w doopie, znawczyni wagi

Powiem ci, że jak ja miałam podwyższone ciśnienie i dostałam od ginki przykaz codziennego mierzenia x3 i zapisywania, od razu wróciło mi do normy
Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Widzę, że się nie stęskniłyście za mną, ale trudno

Chciałam tylko powiedzieć, że ostatni tydzień spędziłam w szpitalu i to był najgorszy tydzień mojego życia. Wróciliśmy co prawda w trójkę i to jest dobra wiadomość 20.07 o godz. 22:44 na świat przyszedł Kamilek z wagą 3900 i 57cm długości
Magdalene, jak to nie tęskniłyśmy

Wracaj do nas jak najszybciej!
Szkoda, że natrafiłaś na takie babsko w szpitalu, ja ciągle powtarzam, że ludzie, którzy nie mają za grosz empatii nie powinni pracowac w takich zawodach

A przede wszystkim info od Roxi (które miałam przekazac wcześniej ale o tym zaraz):
Jutro będzie miała cc o 7.30 Da nam znac, jak tylko będzie w stanie. Dzisiaj jakaś lekarka patrząc na jej tp chciała przełożyc cc, ale biedna Roxi wystała się pod drzwiami ordynatora, który potwierdził jutrzejszą datę. Także jutro ok. 8 Weronika będzie z nami

Roxi kochana, trzymamy mocno kciuki i czekamy na jakiekolwiek info!

A co do opóźnienia, rozmawiałam z Roxi po 14, ale chwilę po tym udało mi się dodzwonic do ginki i umówic na wizytę na 16 a że mam do niej kawałek, bo muszę przejechac cały Wrocław, to zaczęłam latac jak poparzona po całym domu, bo musiałam się szybko ogarnac i skoczyc do pracy tżta po wyniki kochany wyszedł na przystanek i podał mi je w tramwaju więc udało mi się zdążyc nawet wysiedziałam się jeszcze w kolejce

A co na wizycie:

-mój mały klusek waży już 2930g także pięknie przytył w miesiąc, bo aż 1kg (teraz wiem, czemu nagle zrobiło mi się tak ciężko i zaczęło doskwierac spojenie), serducho wali jak trza, przepływy ok
- ale co za tym idzie waga mamusi też ruszyła ważę 71.2kg więc mam 9,5kg od początku... niby w miesiac przytyłam 2kg, ale polowa z tego to mały dzięki bogu
- w kapie wszystko git
- a co do spojenia dostałam skierowanie do poradni ortopedycznej... na wysyp informacji się nie nastawiam, bo rozejścia to ja raczej nie mam (wtedy pewnie tylko bym leżała wyjąc z bólu), no ale przynajmniej sprawdzę co tam się dzieje.
-następna wizytka za 2tyg zobaczymy czy coś ruszy

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Zaraz chyba zbiorę się do lidla, bo chodzi dzisiaj za mną zimna pepsi kupię do tego chipsiki solone (nawet pomimo zrzędzenia tżta) i mam zamiar delektowac się KOŃCÓWKĄ ciąży

Edytowane przez tweedledee
Czas edycji: 2013-07-23 o 19:34
tweedledee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 19:27   #1502
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:

Chciałam tylko powiedzieć, że ostatni tydzień spędziłam w szpitalu i to był najgorszy tydzień mojego życia. Wróciliśmy co prawda w trójkę i to jest dobra wiadomość 20.07 o godz. 22:44 na świat przyszedł Kamilek z wagą 3900 i 57cm długości Niestety po 3 dniach podawania oksytocyny, sztucznego wykonania rozwarcia za pomocą cewnika foleya, przebicia pęcherza płodowego główka nie obniżyła się do kanału rodnego i poza skurczami akcja nie ruszyła, więc zdecydowano o cesarskim cięciu. Na porodówce usłyszałam wiele niemiłych słów od strony pani doktor, która chyba nawet nie wie, jak mogła wpłynąć na moją psychikę... Opiszę wam to później wszystko. A teraz lecę nakarmić głodomora i idziemy na ekspresowy spacer
Brawo dla Ciebie i Kamila!

dziewczyny... Mam skurcze
Nieregularne, ale promieniuja do kręgosłupa i trwają ok. minutę każdy...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 19:31   #1503
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość

partnerko nie zawodzisz tez mnie chyba cos lapie, tylko ze ja glupia jestem i nie wiem czy to to

boli coraz mocniej, jakby mnie ktos sciskal

ciekawe jak to sie zakonczy
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 19:32   #1504
magolina
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

A przede wszystkim info od Roxi (które miałam przekazac wcześniej ale o tym zaraz):
Jutro będzie miała cc o 7.30 Da nam znac, jak tylko będzie w stanie. Dzisiaj jakaś lekarka patrząc na jej tp chciała przełożyc cc, ale biedna Roxi wystała się pod drzwiami ordynatora, który potwierdził jutrzejszą datę. Także jutro ok. 8 Wiktoria będzie z nami

Roxi kochana, trzymamy mocno kciuki i czekamy na jakiekolwiek info!

A co do opóźnienia, rozmawiałam z Roxi po 14, ale chwilę po tym udało mi się dodzwonic do ginki i umówic na wizytę na 16 a że mam do niej kawałek, bo muszę przejechac cały Wrocław, to zaczęłam latac jak poparzona po całym domu, bo musiałam się szybko ogarnac i skoczyc do pracy tżta po wyniki kochany wyszedł na przystanek i podał mi je w tramwaju więc udało mi się zdążyc nawet wysiedziałam się jeszcze w kolejce

A co na wizycie:

-mój mały klusek waży już 2930g także pięknie przytył w miesiąc, bo aż 1kg (teraz wiem, czemu nagle zrobiło mi się tak ciężko i zaczęło doskwierac spojenie), serducho wali jak trza, przepływy ok
- ale co za tym idzie waga mamusi też ruszyła ważę 71.2kg więc mam 9,5kg od początku... niby w miesiac przytyłam 2kg, ale polowa z tego to mały dzięki bogu
- w kapie wszystko git
- a co do spojenia dostałam skierowanie do poradni ortopedycznej... na wysyp informacji się nie nastawiam, bo rozejścia to ja raczej nie mam (wtedy pewnie tylko bym leżała wyjąc z bólu), no ale przynajmniej sprawdzę co tam się dzieje.
Roxi kochana mocne kciuki za jutrzejsze cc oby wszystko poszło sprawnie a Ty szybko doszła do siebie. No i czekamy na info, że Weroniczka już na świecie

Tweed brawa za wizytę

Cytat:
No i git niech się pięknie rozkręci i dajesz na porodówkę

Edytowane przez magolina
Czas edycji: 2013-07-23 o 19:35
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 19:32   #1505
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie

Cytat:
partnerko nie zawodzisz tez mnie chyba cos lapie, tylko ze ja glupia jestem i nie wiem czy to to

Haha ja też nie wiem:-P ale kape ogole :-P czyżby ten mój wymarzony 24?

Filipiśko

Stary 2013-07-23, 19:33   #1506
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Idzia proroku nasz chyba teraz kolej na Ciebie
Cytat:
wróciłam od położnej
i mam DOBRE wieści ))

mam rozwarcie 1-2cm

miałam ten masaż szyjki macicy, udało się zrobić, było w miarę ok, nawet nie bolało tak bardzo.

super wiesci,w koncu cos rusza,wydaje mi sie ze Sarenka nie pozwoli Ci czekac do 27 i wykluje sie na dniach
Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość

Ja sie opalam i czuje jak mi przez to cieplo mleko w cyckach sie produkuje chyba nie skisnie co?

.
Hahah bedzie cieplutki.Ja sie wczoraj prysznicowałam ciepłą wodą i jak stałam i sie oliwką smarowałam to mi zaczeło mega kapac mleko.Zachlapałam kafelki
Cytat:
ja mam ok 4 cm i cisza.... ale u mnie to wiesz po pessarze tak sie zastopowało
A ja tez mam czuja, że normalnie to są Twoje..godziny na wizazu.. bez Sary
oo 4 cm to duzo wg mnie
Cytat:
[

Wpadam sie tylko pochwalic, ze moja Lilo w 1 miesiacu zycia, karmiona tylko piersia (nie liczac tych dni w szpitalu - celem szybkiego wyjscia) PRZYBRALA NA WADZE 940 G!!!

*
super rośnie księżniczka
Cytat:
Hej.
Mały waży 2600. Łożysko już ma zwapnienia i jest 3 stopnia. Serduszko ładnie bije, na ktg nie zapisały się żadne skurcze.
Co do ciśnienia, mam 3 razy dziennie je mierzyć, jeżeli przez 3 dni będą utrzymywać się skoki ciśnienia to do szpitala. Odpoczywać.
Idę nadrabiać.
niech sie tesciówka buja,przeciez mały jeszcze przybierze na wadze Pilnuj cisnienia
Cytat:
Gratulacje!!!!!!!

Boże czasem naprawde nie wiem czemu tacy ludzie co potrafią dobic kobiete w ciąży/rodzącą pracują w zawodzie lekarza/poloznej/pielęgniarki
Stary 2013-07-23, 19:33   #1507
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:

Proszę, prosze w takim razie Idzia i dla Ciebie żeby to było TO.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 19:35   #1508
idzia111
Zakorzenienie

Kejt ja tez ide pod prysznic i ogarne sie troche ... jak ma cos byc to niech bedzie i zeby sie nie rozeszlo juz.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 19:36   #1509
tweedledee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipco

Cytat:
Haha ja też nie wiem:-P ale kape ogole :-P czyżby ten mój wymarzony 24?

kejt, nie za dobrze by ci było??!!

Trzymam kciuki, żeby bóle sie nie rozmyły!!

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Ale gafę popełniłam, Roxi, sorry za wiktorię, to chyba było odności dzisiejszego wyczekiwania pod drzwiami ordynatora!
Stary 2013-07-23, 19:38   #1510
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Kejt ja tez ide pod prysznic i ogarne sie troche ... jak ma cos byc to niech bedzie i zeby sie nie rozeszlo juz.
Mi mąż wlazl do lazienki, to poskacze na piłce;-)

Filipiśko

Stary 2013-07-23, 19:39   #1511
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
P.S. Mój syn uwielbia piosenki małej Natalki Kukulskiej
Lauritos znow spi przy radiu Eska
Cytat:
Cobys się podbudowała nadrób wątek to zobaczysz jak NIE tęskniłyśmy!!!
Kochana my myslałaysmy, ze Ty juz dawno masz maluszka!!!
Ale musiałaś mieć przejścia...a doktorka...żal....
Własnie,Magdalennerozmawiałysmy o Tobie i wniosek był taki ze nie odzywasz sie wiec pewnie urodziłas

Adriana
super ze juz w domku

Magolina u nas było baardzo ciepło wiec Laura spała w kaftaniku i Pampersie,na noc jeszcze spioszki jej zakładałam albo samego pajaca.
Stary 2013-07-23, 19:39   #1512
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipco

Ale wam fajnie.
Idzia skoro medium jesteś to kiedy ja urodzę?
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 19:46   #1513
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
A ja może znowu pokażę swoją ekshibicjonistyczną częśc osobowości, ale ja i tak bym wskoczyła w górę stroju

A co na wizycie:

- w kapie wszystko git

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Zaraz chyba zbiorę się do lidla, bo chodzi dzisiaj za mną zimna pepsi kupię do tego chipsiki solone (nawet pomimo zrzędzenia tżta) i mam zamiar delektowac się KOŃCÓWKĄ ciąży
1. Ja tez bymw góre wskoczyła,a jak !?

2. za wizyte,klusek juz ciąży i ciśnie na kape do wyjscia

3.Korzystaj z koncówki-ja nie spełniłam ostatniej ciążowej zachcianki i żal mi do dziś a miałam ochote na zimną cole i Laysy zielona cebulka.Wszamac mega pake i zapić colą
Cytat:

PORODZIK
szykuj kape i oczyiscie zdawaj relacje

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Mela fajnie ze sąsiadka w ciąży,Twoja mała bedzie mieć towarzystwo w zbliżonym wieku

Roxi megaaasne,bd o Tobie mysleć przy porannym karmieniu

Ojejuu dziewczyny ale zle sie czuje,głowa mnie boli,gardło Mam lekką gorączke.Tz wrocił z pracy i zajął sie Laurą więc spałam 2 h jak zabita ale potem mi ja przyniosł do karmienia...Wziełam Paracetamol,płukałam gardło.Oby cos wiecej sie nie rozwineło,no i zebym Laurki nie zaraziła.Czekam az wstanie,wykapiemy ja i ide w kime.
Stary 2013-07-23, 19:53   #1514
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!

piszę jedną ręką bo mój ssaczek znów na piersi wisi, dziś ma dzień, że wymaga karmienia co godzinę, ja już ledwie zipię od 6 rano na nogach, spac nie chce, pośpi maksymalnie godiznkę i znów krzyk o karmienie lub trzymanie na rękach
może Tymuś potrzebuje dziś mega przytuleń

Cytat:
Nasz samochód tż rozłożył i wymienia część zawieszenia. A, że robi to po pracy to długo schodzi. Mieliśmy awaryjnie w razie W (czyt. porodu) samochód teścia, ale popsuł się D... zimna ... jak na złość wysztsko...

Gdyby się teraz zaczęło to nie mam czym jechać do szpitala Zostaje taxi, ale nie mogę się jakby co przyznać, że to do porodu bo nie przyjmą zlecenia

No jesli w najbliższym czasie się nie zacznie to będzie oznaczało, że szczescie do mnie wróciło. Bo normalnie to jak już nie mam czym jechać to powinnam zacząć rodzić, a najlepiej to w nocy po północy, żeby śmieszniej było
Przypomina mi się jak nam sie samochód popsuł i w ostatniej chwili udało się pożyczyć od brata a potem była porodówka

Cytat:
wróciłam od położnej
i mam DOBRE wieści ))

mam rozwarcie 1-2cm

świetna wiadomość

Cytat:

bardzo ładnie przybrała

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Dziewczyny ktore już urodziły - jakie ciuszki dla Maluszka najlepiej sprawdzają się do szpitala???? bo nie wiem co zapakować. Jedni piszą body, inni kaftaniki i półśpiochy i już głupieje
u mnie w szpitalu dzieciaczki były tylko ubrane kaftaniki, pampersa no i niedrapki. I leżały w rożku. Żadne śpioszki, czy body mi sie nie przydały.

Cytat:
Hej.
Idę nadrabiać.

Cytat:

Chciałam tylko powiedzieć, że ostatni tydzień spędziłam w szpitalu i to był najgorszy tydzień mojego życia. Wróciliśmy co prawda w trójkę i to jest dobra wiadomość 20.07 o godz. 22:44 na świat przyszedł Kamilek z wagą 3900 i 57cm długości
GRATULUJE

Cytat:
Szybciej byś urodziła - napewno nie chcesz?

Ja uciekam- mąż nareszcie wrócił z pracy. Młody dzisiaj kima cały dzień więc spodziewam się zabawowo- towarzyskiej nocy

coś czuje, że nas też czeka taka noc

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 19:59   #1515
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:

czyli co poród zgodnie z planem i marzeniami 24 lipca??))
co ile minut masz te skurcze?

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

idzia, malaczarna
weźcie mnie do grupy!! tez chce z Wami rodzic.
jakies fluidy skurczowe prosze mi tu slac!!

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 19:59   #1516
Rockyyy
Zakorzenienie

Mykam kobitki.Wykapiemy Laurke i w kimeee. do jutra

za porodziki
Stary 2013-07-23, 20:01   #1517
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Rocky nie całuj malej, a tak to karmiac dajesz dziecku przeciwciała.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 20:02   #1518
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
czyli co poród zgodnie z planem i marzeniami 24 lipca??))
co ile minut masz te skurcze?

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

idzia, malaczarna
weźcie mnie do grupy!! tez chce z Wami rodzic.
jakies fluidy skurczowe prosze mi tu slac!!
różnie, co 15- 5 minut... nieregularnie, ale ostatni trwał prawie 2 minuty z uciskiem na odbyt. idę pod prysznic się ogarnąć, chociaż myślę, że to u mnie fałszywy alarm. Spróbuję się zbadać. Jak nie dosięgnę, to znaczy, że to nie to :P
A mąż luzak poszedł w tej chwili na rower, powiedział, żeby dzwonić
Ale uroczyście przy mnie skasował grę, w którą grał przez ostatnie 2 tygodnie, żeby go nie kusiła w czasie porodu :P

Wysyłam skurczyki, chociaż to nic przyjemnego i żebyś mnie potem nie wyklinała :P

Filipiśko

Stary 2013-07-23, 20:05   #1519
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Rocky nie całuj malej, a tak to karmiac dajesz dziecku przeciwciała.
Postaram sie ....jak kicham to juz uciekam dalekooo.

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Mała Czarnamoze cos z tego bedzie ? dla męża za męską decyzj ę odnosnie skasowania gry
Stary 2013-07-23, 20:11   #1520
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

no ok, doszła kolejna opcja - zaczyna mnie czyścić
Oby to nie szło na marne. Serio idę pod prysznic. Obym nie musiała z niego wyskakiwać na 2-kę :P

Filipiśko

Stary 2013-07-23, 20:17   #1521
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

malaczarna niech tak szybko cie nie bierze, bo ty jeszcze 23 urodzisz, wstrzymaj sie do polnocy na akcje

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 20:26   #1522
yevele
Zadomowienie

Cytat:
no ok, doszła kolejna opcja - zaczyna mnie czyścić
Oby to nie szło na marne. Serio idę pod prysznic. Obym nie musiała z niego wyskakiwać na 2-kę :P
mam nadzieję że to to
bo ja tak mam dziś od 3 rano tylko że skurcz średnio co 45 min.
Wykańczające
Stary 2013-07-23, 20:39   #1523
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Hej witamy sie z Kacperkiem w wersji rozpakowanej
Dziś już jesteśmy w domku
Jak będę mieć chwile to wysmaruje wam mój opisik porodu rodzinnego z teściową
Położna się śmiała że takiego porodu rodzinnego jeszcze nie miała
Na razie próbuje opanować nawał mleczn
Super, że nadajecie już z domku poród z teściową - ciekaweeee

Cytat:
Hej.
Idę nadrabiać.
za wizytę. Mały właśnie bardzo ładnie waży, przecież do właściwego tp masz miesiąc. A do cc 2 tygodnie, mały spokojnie przekroczy 3kg teściowa chyba nadgorliwa no i trzymam kciuki za ciśnienie, żeby jednak było w normie

Cytat:
robię sobie do jedzenia bardzo ostre curry, może taka podwojona siła wywoławcza poruszy coś!!
)
Domi gratulacje za takie dobre wieści po spotkaniu z położną chyba humor od razu lepszy? tylko nie przesadzaj z ostrością tego carry

Cytat:

Chciałam tylko powiedzieć, że ostatni tydzień spędziłam w szpitalu i to był najgorszy tydzień mojego życia. Wróciliśmy co prawda w trójkę i to jest dobra wiadomość 20.07 o godz. 22:44 na świat przyszedł Kamilek z wagą 3900 i 57cm długości Niestety po 3 dniach podawania oksytocyny, sztucznego wykonania rozwarcia za pomocą cewnika foleya, przebicia pęcherza płodowego główka nie obniżyła się do kanału rodnego i poza skurczami akcja nie ruszyła, więc zdecydowano o cesarskim cięciu. Na porodówce usłyszałam wiele niemiłych słów od strony pani doktor, która chyba nawet nie wie, jak mogła wpłynąć na moją psychikę... Opiszę wam to później wszystko. A teraz lecę nakarmić głodomora i idziemy na ekspresowy spacer
Hej Kamilku, wiiitaj dobrze, że się odzywasz, że też policzki Cię nie piekły, bo tu ciągle ktoś pytał gdzie się podziewasz

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

Ja po wizycie u diabetologa, ale nie mam dobrych wieści. Dostałam insuline na noc ale to była moja ostatnia wizyta przed porodem
Pochodzilam po galerii trochę i żałuje, bo brzuch mnie boli w dole i twardnieje. Dobrze ze jutro wizyta u gina

Idę ponadrabiac
Grunt, że ostatnia wizytka do porodu. A insulina na noc to do porodu, tak? a po już nie? czy źle myślę? odpoczywaj po wojażach po galerii

Cytat:
O, trzeba to w notatkach zapisać jeszcze któraś mama pisała, że pomaga "Zuzia, lalka nieduża"

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Wyżyłam się trochę na podwórku zamiatając i wyrywając chwasty, poszłam do sklepu i po drodze wstąpiłyśmy do sąsiadów do Antka bo zaprosił Małgosię na trampolinę. I okazało się, że sąsiadka w ciąży. 6-7 tydzień! Cieszę się. Poprzednią ciążę też miała po mnie i między naszymi dziećmi jest 10 mcy różnicy, teraz będzie ok 8 i ponownie rocznikami różne. A zagadnęłam ją bo ostatnio u niej na słupie bocian przesiaduje. Mówię wam my mamy magiczne bociany. Poprzednio też u niej na słupie przesiadywał i okazało się, że Antek w drodze. U mnie na łąkę przelatuje, a do niej na słup
Mela, to teraz po porodzie chyba zacznie się poganianie bocianów u Was fajnie, że dzieci po sąsiedzku będą w zbliżonym wieku, zawsze raźniej podczas zabaw

Cytat:

A wiecie co ja teraz zrobię....
Idę się przejśc po piętrach..w dół i górę...a pierniczę najwyżej jutro będą mnie pachwiny bolały! Może ten LEW wreszcie zaryyyczyyyy!!!
Lwie, opuść swoje legowisko!!!!

Magolina
w sumie to mnie też zastanawiało, co lepiej wziąć z ubranek do szpitala i tak wychodzi, że body i pajacyki, ew śpioszki. Ja profilaktycznie wezmę kaftanik/i. Kurde, wszystko od pogody zależy..cinżka sprawa

Enle
ja też latem opalona chodziłam, a teraz wyglądam jak córka młynarza zauważyłam, że od chodzenia po dworze nos mi się opalił i mam takiego ciemnego kulfonika ale ja niestety słońca muszę unikać, bo zaczynają mi plamy wyłazić

Idzia pierwsze słyszę, żeby taksówkarz odmówił podwiezienia rodzącej że co niby??? że zaleje mu auto wodami?

Tweed za wizytę. Ale malutko przytyłaś no trzymam kciuki za Roxi

Elaine, Margos
dajecie nadzieję na jedzenie owoców przy kp

KEJT no to dawaj, dawaj!!!!!!!!!!!!!

A ja byłam z Tż u urologa, kanaliki odetkane jeśli kojarzycie sprawę
No i jeszcze z newsów, to na naszym osiedlu dzisiaj w nocy skradziono tablice rejestracyjne z dwóch aut. Także dobra passa złodziejaszków trwa
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 20:46   #1524
iwona335
Zakorzenienie

Kejt, Idzia trzymam kciuki zeby sie rozkrecilo i gładko i szybko i bez nadszarpania kapy poszło
Wy sie meczcie a my jutro od rana bedziemy świetowac
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 20:53   #1525
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Magolina u nas było baardzo ciepło wiec Laura spała w kaftaniku i Pampersie,na noc jeszcze spioszki jej zakładałam albo samego pajaca.
Aha, czyli kaftanik jak najbardziej. Rocky jesli będziesz zaglądac nocką albo wczesnym rankiem to napisz, czy w takim kaftaniku i pampersiku Laurka leżała jeszcze w coś owinięta? bo my z Tż widzieliśmy takie maluszki opatuchane w rożki i kocyki w upały gdy zwiedzaliśmy porodówkę i normalnie nas zamurowało
No i zdrówka ja myślę, że to przemęczenie daje się we znaki, po takim wysiłku i niedoborze snu pewnie wszelkie zarazki i inne paskudy będą się plątać wokół nas

Cytat:
Ale uroczyście przy mnie skasował grę, w którą grał przez ostatnie 2 tygodnie, żeby go nie kusiła w czasie porodu :P
Poświęcenia przyszłych ojców wprawiają w osłupienie

Oliath
aleś Lilo podpasła wielkie

No to Kejt i Idzia : kciuki:

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
mam nadzieję że to to
bo ja tak mam dziś od 3 rano tylko że skurcz średnio co 45 min.
Wykańczające
A może się rozkręci, tydzień już dostojny
Stary 2013-07-23, 20:56   #1526
iwona335
Zakorzenienie

Wszystkim mamusia życze grzecznych dzieciaczków tej nocy
Wszystkim przeterminowanym spokoju i relaksu przed wielkim wydarzeniem jakie Was czeka
A tym którym termin daleki, śpijcie jak najdłuzej sie da i jedzcie nawet w nocy o północy!! i cieszcie się, że możecie siedzieć na tyłku

a ja ide męzowi obiad zrobic, potem pewnie bedzie cycowanie a potem ide w kime i tatus niech zabawia dziecko, a co!
Dobrej nocy
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 20:58   #1527
sammi24
Zadomowienie

A ja chciałam tylko napisać jaka mnie naszła refleksja

Otóż, drogie mamy dajecie nadzieję, że można w miarę szybko się pozbierać i rozpracować system po porodzie. Przecież dzisiaj większość z rozpakowanych dziewczyn spamowała
Stary 2013-07-23, 21:05   #1528
malaczarnakejt
Zakorzenienie

ok,ja już wykąpana i pachnąca w razie W.
Siedzę na piłce... coś tam się kurczę, ale chyba delikatniej. Przynajmniej nie promieniuje tak do kręgosłupa. No ale może to tylko przepowiadacze

Filipiśko

Stary 2013-07-23, 21:06   #1529
sammi24
Zadomowienie

Ja na dzisiaj mówię dobranoc, jutro z rana wizyta u gina paaa

Idzia i Kejt mam nadzieję, że z rana będziemy gratulować maluszków
Stary 2013-07-23, 21:06   #1530
AgaPlast
Zadomowienie

Witam sie po kilku dniach

Gratuluje nowych dzieciaczków i witam nowe mamusie

A ja sie pochwale czym zajmowałam sie przez ostatnie kilka dni,

W weekend wstawimy jeszcze łóżeczko a za pare miesiecy nasze łóżko wyjedzie do sypialni.
Ogólnie padły mi baterie wiec całego pokoju nie cyknełam ale jak wstawie łóżeczko to bede sie chwalic jeszcze raz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P7230201.jpg (45,2 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7230202.jpg (37,9 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7230203.jpg (34,4 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7230204.jpg (54,1 KB, 34 załadowań)
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości