|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
I taaaaki do mamy podobny
![]() Cytat:
A zapomniałam wam jeszcze napisac wcześniej, że maseczka jest śmierdząca Ale to chyba odkryła każda z was zaraz po nałożeniu ![]() I rzeczywiście fantastycznie depiluje, ja wąsiku nie mam do tej pory ![]() Cytat:
A ja może znowu pokażę swoją ekshibicjonistyczną częśc osobowości, ale ja i tak bym wskoczyła w górę stroju ![]() Cytat:
Cytat:
nieźle nie? Ja też trochę słońca złapałam latając na zakupy do biedry szkoda tylko, ze mam opalony tylko dekolt i ręce![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
domciątko w końcu coś ruszyło !Cytat:
![]() I miłego dalszego urlopowania ![]() Cytat:
![]() Powiem ci, że jak ja miałam podwyższone ciśnienie i dostałam od ginki przykaz codziennego mierzenia x3 i zapisywania, od razu wróciło mi do normy ![]() Cytat:
![]() Wracaj do nas jak najszybciej! ![]() Szkoda, że natrafiłaś na takie babsko w szpitalu, ja ciągle powtarzam, że ludzie, którzy nie mają za grosz empatii nie powinni pracowac w takich zawodach ![]() A przede wszystkim info od Roxi (które miałam przekazac wcześniej ale o tym zaraz):Jutro będzie miała cc o 7.30 Da nam znac, jak tylko będzie w stanie. Dzisiaj jakaś lekarka patrząc na jej tp chciała przełożyc cc, ale biedna Roxi wystała się pod drzwiami ordynatora, który potwierdził jutrzejszą datę. Także jutro ok. 8 Weronika będzie z namiRoxi kochana, trzymamy mocno kciuki i czekamy na jakiekolwiek info! A co do opóźnienia, rozmawiałam z Roxi po 14, ale chwilę po tym udało mi się dodzwonic do ginki i umówic na wizytę na 16 a że mam do niej kawałek, bo muszę przejechac cały Wrocław, to zaczęłam latac jak poparzona po całym domu, bo musiałam się szybko ogarnac i skoczyc do pracy tżta po wyniki kochany wyszedł na przystanek i podał mi je w tramwaju więc udało mi się zdążyc nawet wysiedziałam się jeszcze w kolejce ![]() A co na wizycie: -mój mały klusek waży już 2930g ), serducho wali jak trza, przepływy ok- ale co za tym idzie waga mamusi też ruszyła ważę 71.2kg więc mam 9,5kg od początku... niby w miesiac przytyłam 2kg, ale polowa z tego to mały dzięki bogu ![]() - w kapie wszystko git - a co do spojenia dostałam skierowanie do poradni ortopedycznej... na wysyp informacji się nie nastawiam, bo rozejścia to ja raczej nie mam (wtedy pewnie tylko bym leżała wyjąc z bólu), no ale przynajmniej sprawdzę co tam się dzieje. -następna wizytka za 2tyg zobaczymy czy coś ruszy ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Zaraz chyba zbiorę się do lidla, bo chodzi dzisiaj za mną zimna pepsi ) i mam zamiar delektowac się KOŃCÓWKĄ ciąży
Alek Edytowane przez tweedledee Czas edycji: 2013-07-23 o 19:34 |
|||||||||
|
|
|
#1502 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() dziewczyny... Mam skurcze ![]() Nieregularne, ale promieniuja do kręgosłupa i trwają ok. minutę każdy... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Cytat:
tez mnie chyba cos lapie, tylko ze ja glupia jestem i nie wiem czy to to boli coraz mocniej, jakby mnie ktos sciskal ciekawe jak to sie zakonczy
|
|
|
|
|
#1504 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Cytat:
oby wszystko poszło sprawnie a Ty szybko doszła do siebie. No i czekamy na info, że Weroniczka już na świecieTweed brawa za wizytę Cytat:
Edytowane przez magolina Czas edycji: 2013-07-23 o 19:35 |
||
|
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1506 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Idzia proroku nasz chyba teraz kolej na Ciebie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
super rośnie księżniczka Cytat:
niech sie tesciówka buja,przeciez mały jeszcze przybierze na wadze Pilnuj cisnienia Gratulacje!!!!!!! Boże czasem naprawde nie wiem czemu tacy ludzie co potrafią dobic kobiete w ciąży/rodzącą pracują w zawodzie lekarza/poloznej/pielęgniarki
|
|
#1507 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
Kejt ja tez ide pod prysznic i ogarne sie troche ... jak ma cos byc to niech bedzie i zeby sie nie rozeszlo juz.
|
|
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipco
Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby bóle sie nie rozmyły!! ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Ale gafę popełniłam, Roxi, sorry za wiktorię, to chyba było odności dzisiejszego wyczekiwania pod drzwiami ordynatora!
|
|
#1510 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Lauritos znow spi przy radiu Eska
![]() Cytat:
![]() Adriana super ze juz w domku ![]() Magolina u nas było baardzo ciepło wiec Laura spała w kaftaniku i Pampersie,na noc jeszcze spioszki jej zakładałam albo samego pajaca.
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipco
Ale wam fajnie.
Idzia skoro medium jesteś to kiedy ja urodzę?
|
#1513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. za wizyte,klusek juz ciąży i ciśnie na kape do wyjscia ![]() 3.Korzystaj z koncówki-ja nie spełniłam ostatniej ciążowej zachcianki i żal mi do dziś a miałam ochote na zimną cole i Laysy zielona cebulka.Wszamac mega pake i zapić colą Cytat:
szykuj kape i oczyiscie zdawaj relacje ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Mela fajnie ze sąsiadka w ciąży,Twoja mała bedzie mieć towarzystwo w zbliżonym wieku ![]() Roxi megaaasne,bd o Tobie mysleć przy porannym karmieniu ![]() Ojejuu dziewczyny ale zle sie czuje,głowa mnie boli,gardło Mam lekką gorączke.Tz wrocił z pracy i zajął sie Laurą więc spałam 2 h jak zabita ale potem mi ja przyniosł do karmienia...Wziełam Paracetamol,płukałam gardło.Oby cos wiecej sie nie rozwineło,no i zebym Laurki nie zaraziła.Czekam az wstanie,wykapiemy ja i ide w kime.
|
|
#1514 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
świetna wiadomośćCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))co ile minut masz te skurcze? ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- idzia, malaczarna weźcie mnie do grupy!! tez chce z Wami rodzic. jakies fluidy skurczowe prosze mi tu slac!! |
|
|
|
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
Mykam kobitki.Wykapiemy Laurke i w kimeee.
![]() za porodziki
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Rocky nie całuj malej, a tak to karmiac dajesz dziecku przeciwciała.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mąż luzak poszedł w tej chwili na rower, powiedział, żeby dzwonić ![]() Ale uroczyście przy mnie skasował grę, w którą grał przez ostatnie 2 tygodnie, żeby go nie kusiła w czasie porodu :P Wysyłam skurczyki, chociaż to nic przyjemnego i żebyś mnie potem nie wyklinała :P |
|
|
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Mała Czarnamoze cos z tego bedzie ? ![]() dla męża za męską decyzj ę odnosnie skasowania gry
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
no ok, doszła kolejna opcja - zaczyna mnie czyścić
![]() Oby to nie szło na marne. Serio idę pod prysznic. Obym nie musiała z niego wyskakiwać na 2-kę :P |
|
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
malaczarna niech tak szybko cie nie bierze, bo ty jeszcze 23 urodzisz, wstrzymaj sie do polnocy na akcje
|
|
|
|
#1522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bo ja tak mam dziś od 3 rano tylko że skurcz średnio co 45 min. Wykańczające
|
|
#1523 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę. Mały właśnie bardzo ładnie waży, przecież do właściwego tp masz miesiąc. A do cc 2 tygodnie, mały spokojnie przekroczy 3kg no i trzymam kciuki za ciśnienie, żeby jednak było w normie Cytat:
tylko nie przesadzaj z ostrością tego carry ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() O, trzeba to w notatkach zapisać jeszcze któraś mama pisała, że pomaga "Zuzia, lalka nieduża" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Magolina w sumie to mnie też zastanawiało, co lepiej wziąć z ubranek do szpitala i tak wychodzi, że body i pajacyki, ew śpioszki. Ja profilaktycznie wezmę kaftanik/i. Kurde, wszystko od pogody zależy..cinżka sprawa ![]() Enle ja też latem opalona chodziłam, a teraz wyglądam jak córka młynarza zauważyłam, że od chodzenia po dworze nos mi się opalił i mam takiego ciemnego kulfonika ale ja niestety słońca muszę unikać, bo zaczynają mi plamy wyłazić Idzia pierwsze słyszę, żeby taksówkarz odmówił podwiezienia rodzącej że co niby??? że zaleje mu auto wodami?Tweed za wizytę. Ale malutko przytyłaś no trzymam kciuki za Roxi ![]() Elaine, Margos dajecie nadzieję na jedzenie owoców przy kp ![]() KEJT no to dawaj, dawaj!!!!!!!!!!!!! A ja byłam z Tż u urologa, kanaliki odetkane jeśli kojarzycie sprawę No i jeszcze z newsów, to na naszym osiedlu dzisiaj w nocy skradziono tablice rejestracyjne z dwóch aut. Także dobra passa złodziejaszków trwa
|
|||||||
|
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
Kejt, Idzia trzymam kciuki zeby sie rozkrecilo i gładko i szybko i bez nadszarpania kapy poszło
![]() Wy sie meczcie a my jutro od rana bedziemy świetowac
|
|
|
|
#1525 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to napisz, czy w takim kaftaniku i pampersiku Laurka leżała jeszcze w coś owinięta? bo my z Tż widzieliśmy takie maluszki opatuchane w rożki i kocyki w upały gdy zwiedzaliśmy porodówkę i normalnie nas zamurowało ![]() No i zdrówka ![]() Cytat:
![]() Oliath aleś Lilo podpasła wielkie ![]() No to Kejt i Idzia ![]() ![]() : kciuki:---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkim mamusia życze grzecznych dzieciaczków tej nocy
Wszystkim przeterminowanym spokoju i relaksu przed wielkim wydarzeniem jakie Was czeka A tym którym termin daleki, śpijcie jak najdłuzej sie da i jedzcie nawet w nocy o północy!! i cieszcie się, że możecie siedzieć na tyłku ![]() a ja ide męzowi obiad zrobic, potem pewnie bedzie cycowanie a potem ide w kime i tatus niech zabawia dziecko, a co! Dobrej nocy |
|
|
|
#1527 |
|
Zadomowienie
|
A ja chciałam tylko napisać jaka mnie naszła refleksja
![]() Otóż, drogie mamy dajecie nadzieję, że można w miarę szybko się pozbierać i rozpracować system po porodzie. Przecież dzisiaj większość z rozpakowanych dziewczyn spamowała
|
|
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
ok,ja już wykąpana i pachnąca w razie W.
Siedzę na piłce... coś tam się kurczę, ale chyba delikatniej. Przynajmniej nie promieniuje tak do kręgosłupa. No ale może to tylko przepowiadacze
|
|
|
|
#1529 |
|
Zadomowienie
|
Ja na dzisiaj mówię dobranoc, jutro z rana wizyta u gina
paaaIdzia i Kejt ![]() ![]() mam nadzieję, że z rana będziemy gratulować maluszków
|
|
|
|
#1530 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie po kilku dniach
![]() Gratuluje nowych dzieciaczków i witam nowe mamusie ![]() A ja sie pochwale czym zajmowałam sie przez ostatnie kilka dni, ![]() W weekend wstawimy jeszcze łóżeczko a za pare miesiecy nasze łóżko wyjedzie do sypialni. Ogólnie padły mi baterie wiec całego pokoju nie cyknełam ale jak wstawie łóżeczko to bede sie chwalic jeszcze raz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:21.

domciątko w końcu coś ruszyło !
ale o tym zaraz):
Da nam znac, jak tylko będzie w stanie. Dzisiaj jakaś lekarka patrząc na jej tp chciała przełożyc cc, ale biedna Roxi wystała się pod drzwiami ordynatora, który potwierdził jutrzejszą datę. Także jutro ok. 8 Weronika będzie z nami
a że mam do niej kawałek, bo muszę przejechac cały Wrocław, to zaczęłam latac jak poparzona po całym domu, bo musiałam się szybko ogarnac i skoczyc do pracy tżta po wyniki
oby wszystko poszło sprawnie a Ty szybko doszła do siebie. No i czekamy na info, że Weroniczka już na świecie
Pilnuj cisnienia 

Mam lekką gorączke.Tz wrocił z pracy i zajął sie Laurą więc spałam 2 h jak zabita ale potem mi ja przyniosł do karmienia...Wziełam Paracetamol,płukałam gardło.Oby cos wiecej sie nie rozwineło,no i zebym Laurki nie zaraziła.Czekam az wstanie,wykapiemy ja i ide w kime.
D... zimna ... jak na złość wysztsko...

no trzymam kciuki za Roxi