Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-23, 21:07   #1531
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Kejt co u Ciebie? Bo u mnie do jasnej ciasnej jest mega nieregularnie, a do tego zrobilo sie lżej po kąpieli, czyli póki co nici z porodu No i po tej kąpieli cisza, ulgę przyniosła, czyli takie przepowiadacze. Ja nie chce wiedziec jak boli poród, jak przepowiadacze tak mnie bolały, że tż mówi, że dyszałam jak ,,stary zbok"
Ale na dwójeczkę mnie ciśnie nadal
Chociaż jest dobra wiadomość, bo czop podbarwiony krwią poszedł, czyli coś te moje skurcze wskórały.

Wyszykowałam się, umyłam włoski, ogoliłam i w domu już popłoch, bo stwierdzili, że jak ja już takie rzeczy poczyniam to znaczy, że mówię serio. Bo ja to jestem z tych co jak coś się dzieje, to cicho siedze i mówię że jeszcze czas itp.

Kate rodziła od tamtego weekendu, to i ja moge tak samo
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 21:09   #1532
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Gratuluje swiezo upieczonym mamusiom!
A reszta nie obijac sie :p ja ide w kime juz bo od 24 nocka moja bo tz do pracy jutro. ..
I na dobranoc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1374606592486.jpg (55,5 KB, 73 załadowań)
Stary 2013-07-23, 21:10   #1533
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Witam sie po kilku dniach

Gratuluje nowych dzieciaczków i witam nowe mamusie

A ja sie pochwale czym zajmowałam sie przez ostatnie kilka dni,

W weekend wstawimy jeszcze łóżeczko a za pare miesiecy nasze łóżko wyjedzie do sypialni.
Ogólnie padły mi baterie wiec całego pokoju nie cyknełam ale jak wstawie łóżeczko to bede sie chwalic jeszcze raz
bardzo ładnie
Śliczny kosz mojżesza!

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Kejt co u Ciebie? Bo u mnie do jasnej ciasnej jest mega nieregularnie, a do tego zrobilo sie lżej po kąpieli, czyli póki co nici z porodu No i po tej kąpieli cisza, ulgę przyniosła, czyli takie przepowiadacze. Ja nie chce wiedziec jak boli poród, jak przepowiadacze tak mnie bolały, że tż mówi, że dyszałam jak ,,stary zbok"
Chociaż jest dobra wiadomość, bo czop podbarwiony krwią poszedł, czyli coś te moje skurcze wskórały.

Wyszykowałam się, umyłam włoski, ogoliłam i w domu już popłoch, bo stwierdzili, że jak ja już takie rzeczy poczyniam to znaczy, że mówię serio. Bo ja to jestem z tych co jak coś się dzieje, to cicho siedze i mówię że jeszcze czas itp.

no ja też spokojniej.. ale kicam na piłce. U mnie czop siedzi cały czas.
Poobcinałam paznokcie na krótko, pozmywałam lakier. Włosy myłam w ciągu dnia, będę musiała przeprostować, ale na razie mi się nie chce :P i jeszcze się nie malowałam

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 21:14   #1534
AgaPlast
Zadomowienie

No i zapomniałam ze mam równo miesiąc do TP ostatni dzień LWA i bardzo bym chciała by moja bianka była tym lwem jak TZ a nie panna
Od 05.08. zaczynam mega porządki to może biance sie znudzi i wyjdzie troche wczesniej
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 21:16   #1535
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
bardzo ładnie
Śliczny kosz mojżesza!

no ja też spokojniej.. ale kicam na piłce. U mnie czop siedzi cały czas.
Poobcinałam paznokcie na krótko, pozmywałam lakier. Włosy myłam w ciągu dnia, będę musiała przeprostować, ale na razie mi się nie chce :P i jeszcze się nie malowałam
czyli luzik ... uff ... bo juz czulam presję, że muszę zaczać rodzić skoro ty rodzisz ...

Po kąpieli mały zaczął szaleć, bo byl taki spokojny, ale jak mi sie tak macica ściskała to on biedny siedział cicho Ja mam takie bóle od góry w dól i w plecy szło. Tylko takie co 20 min., potem 15, potem 10 (mysle spoko rodze, no i zeby nie bylo wesolo to ...) potem znowu 15, 17, 13 az sobie w wannie poleżałam i teraz mnie chwyciło, ale to juz jest az 45 min od ostatniego skurczybyka
Stary 2013-07-23, 21:18   #1536
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Tweed za wizytę. Ale malutko przytyłaś no trzymam kciuki za Roxi

A ja byłam z Tż u urologa, kanaliki odetkane jeśli kojarzycie sprawę
No i jeszcze z newsów, to na naszym osiedlu dzisiaj w nocy skradziono tablice rejestracyjne z dwóch aut. Także dobra passa złodziejaszków trwa
No nie wiem czy tak malutko, jak ja generalnie mała jestem
Dzisiaj w sklepie tż jeszcze rzucił mi komplementem, że tak cieszy się, że za niedługo Pimpik będzie z nami (tu myślałam, że wyleje na mnie wszystkie swoje ojcowskie uczucia ), bo całkiem ładnie mi z brzuszkiem, ale lepiej wyglądam jak jestem szczupła
W odwecie kupiłam sobie pakę chipsów i pepsi, które już spałaszowałam w całości

Sami, to co, możecie się teraz swobodnie brac za przetykanie Ciebie?

Fajne macie to osiedle

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Wszystkim mamusia życze grzecznych dzieciaczków tej nocy
Wszystkim przeterminowanym spokoju i relaksu przed wielkim wydarzeniem jakie Was czeka
A tym którym termin daleki, śpijcie jak najdłuzej sie da i jedzcie nawet w nocy o północy!! i cieszcie się, że możecie siedzieć na tyłku
uwierz mi iwonko, intensywnie wdrażam tę radę w życie
Cytat:
ok,ja już wykąpana i pachnąca w razie W.
Siedzę na piłce... coś tam się kurczę, ale chyba delikatniej. Przynajmniej nie promieniuje tak do kręgosłupa. No ale może to tylko przepowiadacze
Cytat:

Dziewczyny, chyba już zauważyłyście, że regularnosc to pojęcie względne w niektórych przypadkach Ja tam bym nie porzucała myśli o porodzikach

kejt, ale póki jesteś gdzie planujesz kupic te nakładki na laktator? Bo nie wiedziałam, że za kawałek gumy będę musiała 30zł zabulic
Stary 2013-07-23, 21:19   #1537
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
czyli luzik ... uff ... bo juz czulam presję, że muszę zaczać rodzić skoro ty rodzisz ...

Po kąpieli mały zaczął szaleć, bo byl taki spokojny, ale jak mi sie tak macica ściskała to on biedny siedział cicho Ja mam takie bóle od góry w dól i w plecy szło. Tylko takie co 20 min., potem 15, potem 10 (mysle spoko rodze, no i zeby nie bylo wesolo to ...) potem znowu 15, 17, 13 az sobie w wannie poleżałam i teraz mnie chwyciło, ale to juz jest az 45 min od ostatniego skurczybyka
nie no, bez Ciebie nie rodzę:P
Filip też kopie, ale mniej niż codziennie. I między skurczami tylko.
Ja czuję tylko w kręgosłupie krzyżowym + napięcie macicy palpacyjnie wyczuwam. Na skurczu brzuch robi się kwadratowy.
Czekamy.
Ale teraz na skurczach też mnie kapa boli. Ale szyjka wysoko bardzo, więc nie nastawiam się bardzo.

Filipiśko

Stary 2013-07-23, 21:20   #1538
tweedledee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
A reszta nie obijac sie :p ja ide w kime juz bo od 24 nocka moja bo tz do pracy jutro. ..
I na dobranoc
Ale śliczna żabka z Hani

I jako rasowa teściowa gratuluję pierwszego miesiąca życia
Stary 2013-07-23, 21:21   #1539
AgaPlast
Zadomowienie

Teraz w spokoju ponadrabiam bo widze ze wiele sie wydarzyło
Maluchy rosna , te w brzuszkach również
Co chwilke jakis sie pojawia po drugiej stronie brzuszka
Współczuje problemów z kp i ogólnym samopoczuciem zarówno mamuś jak i dwupaczków.
Za te co spac nie moga to trzymam kciuki by sie wyspały dzisiaj spokojnie. Dzieciaczki niech dzisiaj nie maja kolek humorków itd. i niech ida sobie gdzies wszelkie dolegliwosci ciążowe.
Spokojnej nocki
Stary 2013-07-23, 21:22   #1540
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
nie no, bez Ciebie nie rodzę:P
Filip też kopie, ale mniej niż codziennie. I między skurczami tylko.
Ja czuję tylko w kręgosłupie krzyżowym + napięcie macicy palpacyjnie wyczuwam. Na skurczu brzuch robi się kwadratowy.
Czekamy.
Ale teraz na skurczach też mnie kapa boli. Ale szyjka wysoko bardzo, więc nie nastawiam się bardzo.
ja tez mam kwadratowy brzuch na skurczu Nawet nie chciałam tego pisać bo myslalam ze jestem jakas psychiczna, ze mi sie wydaje i ze to nie mozliwe ... Ale skoro ty tak mówisz to widocznie tak moze byc.

A dlaczego tak sie robi?
Stary 2013-07-23, 21:24   #1541
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez mam kwadratowy brzuch na skurczu Nawet nie chciałam tego pisać bo myslalam ze jestem jakas psychiczna, ze mi sie wydaje i ze to nie mozliwe ... Ale skoro ty tak mówisz to widocznie tak moze byc.

A dlaczego tak sie robi?
bo macica przy obkurczaniu otacza maluszka, który nie jest okrąglutki, tylko kanciasty

Filipiśko

Stary 2013-07-23, 21:29   #1542
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Ej dziewczyny nie wycofujcie się. Zacznijcie rodzic!

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 21:30   #1543
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
bo macica przy obkurczaniu otacza maluszka, który nie jest okrąglutki, tylko kanciasty
no tak ... logiczne

Ale Ci powiem, że ta kąpiel na serio mi pomogla, aż cudownie jest teraz A ja nie raz w nocy mecze sie, wierce, krece i nadal boli. Chociaz tak jak dziś to jeszcze ani razu nie miałam, takiej ilości skurczów, w takich odstepach i tak silnych.

Matko poród to musi masakrycznie boleć, skoro przepowiadacze takie straszne są ... chyba, że ja nie wiem i rodzę już Po wyczynach Anulki aż boje się na kibelek siadać. A kiedyś mi się śniło, że trafiłam na porodówkę prawie z pełnym rozwarciem

O kurcze znowu mnie zaczyna boleć

Mela ja się boję i nie wiem czy jestem gotowa na poród ... tylko ja nie wiem czy w ogóle jestem gotowa

Znowu mnie łapie ... na długo ta kąpiel nie pomogła. I cały czas mnie goni z dwójką, ile można...?

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-07-23 o 21:33
Stary 2013-07-23, 21:34   #1544
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
no tak ... logiczne

Ale Ci powiem, że ta kąpiel na serio mi pomogla, aż cudownie jest teraz A ja nie raz w nocy mecze sie, wierce, krece i nadal boli. Chociaz tak jak dziś to jeszcze ani razu nie miałam, takiej ilości skurczów, w takich odstepach i tak silnych.

Matko poród to musi masakrycznie boleć, skoro przepowiadacze takie straszne są ... chyba, że ja nie wiem i rodzę już Po wyczynach Anulki aż boje się na kibelek siadać. A kiedyś mi się śniło, że trafiłam na porodówkę prawie z pełnym rozwarciem

O kurcze znowu mnie zaczyna boleć
Może dzieci chcą nam dać przespać ostatnią noc? :P
Ja też miałam skurcz niedawno, ale aż tak nie bolał. Po prostu duże napięcie macicy i w kapie. Chyba się położę, zobaczę jak w spoczynku się zachowuje.. będę w tel.
W ogóle mam Twój nr jakbyśmy się przeniosły na porodówkę
I do prezesowej też mam

Filipiśko

Stary 2013-07-23, 21:44   #1545
magolina
Wtajemniczenie

Idzia, Kejt mocne kciuki, żeby to jednak porodzik się zaczynał

Karolajn
Hania śliczności dziewczynka

Tweed
ja też wdrażam w życie rady odnośnie najedzenia sie przed porodem, bo codziennie chodze obżarta spać

Sammi za udaną wizytę u urologa

AgaPlast bardzo ładny pokoik

Dobrej nocy życzę i mam nadzieję, że porodziki się rozkręcą
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 21:46   #1546
AgaPlast
Zadomowienie

No to nadrobiłam

Dotka, Teso, Adriana fajnie , że już w domeczku z maluszkami.

Margosia Piotruś śliczny i taki duży już

Domi super .ze cos sie ruszyło trzymam kciuki by było teraz z górki

Oli Lilo cudnie tyje.

karolajn Hania tez śliczna i taaaaaka duża i ma słodką fryzurke

MAGDALENNE GRATULACJE DLA CIEBIE I KAMILKA!
Stary 2013-07-23, 21:51   #1547
Oliath
Zakorzenienie

KAROLAJN, Hania wyglada tak dorosle ! Lilo nabrala polinkow i ma gruby brzusio, ale wyglada nadal niemowlaczkowato i wazy tylko (i az ) 3780 - a Hanulka ile, tak z ciekawosci?
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 22:00   #1548
dzoan
Zakorzenienie

malaczarnakejt, idzia oby to były TE bóle!

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie u diabetologa, ale nie mam dobrych wieści. Dostałam insuline na noc ale to była moja ostatnia wizyta przed porodem
Pochodzilam po galerii trochę i żałuje, bo brzuch mnie boli w dole i twardnieje. Dobrze ze jutro wizyta u gina
na szczęście jesteś już na wylocie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Szybciej byś urodziła - napewno nie chcesz?
wiesz..jakoś nie.. akurat z wypróżnianiem problemów nie mam

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
A wiecie co ja teraz zrobię....
Idę się przejśc po piętrach..w dół i górę...a pierniczę najwyżej jutro będą mnie pachwiny bolały! Może ten LEW wreszcie zaryyyczyyyy!!!
a ja zamiast chodzić, to siedzę, leżę.. i jak Lol ma mi się wstawiać główką, skoro mu nie pomagam ale przez te opuchnięte stopy i łydki unikam chodzenia..a przez upały z domu nie wyłażę.. masakra jakaś

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
A przede wszystkim info od Roxi (które miałam przekazac wcześniej ale o tym zaraz):
Jutro będzie miała cc o 7.30 Da nam znac, jak tylko będzie w stanie. Dzisiaj jakaś lekarka patrząc na jej tp chciała przełożyc cc, ale biedna Roxi wystała się pod drzwiami ordynatora, który potwierdził jutrzejszą datę. Także jutro ok. 8 Weronika będzie z nami

Roxi kochana, trzymamy mocno kciuki i czekamy na jakiekolwiek info!

A co do opóźnienia, rozmawiałam z Roxi po 14, ale chwilę po tym udało mi się dodzwonic do ginki i umówic na wizytę na 16 a że mam do niej kawałek, bo muszę przejechac cały Wrocław, to zaczęłam latac jak poparzona po całym domu, bo musiałam się szybko ogarnac i skoczyc do pracy tżta po wyniki kochany wyszedł na przystanek i podał mi je w tramwaju więc udało mi się zdążyc nawet wysiedziałam się jeszcze w kolejce

A co na wizycie:

-mój mały klusek waży już 2930g także pięknie przytył w miesiąc, bo aż 1kg (teraz wiem, czemu nagle zrobiło mi się tak ciężko i zaczęło doskwierac spojenie), serducho wali jak trza, przepływy ok
- ale co za tym idzie waga mamusi też ruszyła ważę 71.2kg więc mam 9,5kg od początku... niby w miesiac przytyłam 2kg, ale polowa z tego to mały dzięki bogu
- w kapie wszystko git
- a co do spojenia dostałam skierowanie do poradni ortopedycznej... na wysyp informacji się nie nastawiam, bo rozejścia to ja raczej nie mam (wtedy pewnie tylko bym leżała wyjąc z bólu), no ale przynajmniej sprawdzę co tam się dzieje.
-następna wizytka za 2tyg zobaczymy czy coś ruszy

Roxi zaciskam już dziś.. czekamy na Twojego Maluszka!

Tweed za wizytę i dobrze, że masz to skierowanie..tak w razie w i dla świętego spokoju

Cytat:

W weekend wstawimy jeszcze łóżeczko a za pare miesiecy nasze łóżko wyjedzie do sypialni.
Ogólnie padły mi baterie wiec całego pokoju nie cyknełam ale jak wstawie łóżeczko to bede sie chwalic jeszcze raz
kosz mojżesza świetny!

Cytat:
I na dobranoc
Fajowo wygląda..

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 22:02   #1549
mela1234
Zakorzenienie

Idę spać. Życzę żeby wam się rozkręcilo (nigdy nie jesteśmy pewne czy jesteśmy gotowe).
I niech Domcia do was dolaczy.

Stary 2013-07-23, 22:04   #1550
dzoan
Zakorzenienie

Idę do wyrka już.. mąż mnie dobił przez co przepłakałam i przeleżałam cały wieczór w sypialni..z dala od niego.. Dlatego też teraz tam wracam, nie mam ochoty na jego towarzystwo.
Śpijcie smacznie

..a te które mają rodzić na porodówkę

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 22:05   #1551
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Idę spać. Życzę żeby wam się rozkręcilo (nigdy nie jesteśmy pewne czy jesteśmy gotowe).
I niech Domcia do was dolaczy.

Ja też idę kimać. Oby mnie mocne regularne skurcze obudzily ;-) dobranoc!

Filipiśko

Stary 2013-07-23, 22:05   #1552
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
hejka, przepraszam, ze jestem poza watkiem, ale niestety wiekszosc rzeczy nie idzie po mojej mysli. po pierwsze polog nie jest dla ludzi. jestem oslabiona i obolala, ledwo daje rade wziac prysznic. czesto kreci mi sie w glowie i od porodu spalam cale 5 godzin :/ jestem wykonczona.
i druga rzecz- karmienie
Mala bardzo malo je, ucieka glowka od piersi, pomimo tego, ze dlugo juz nie jadla. wscieka sie przy karmieniu, prezy ze zlosci i nie pije. noc byla fatalna... musialam jej dac troszke mm, zeby choc troche sie przespala. maz dzis przywozi kapturki- moze bedzie lepiej. boje sie, ze jak zacznie spadac duzo na wadze, bo nas nie wypuszcza. mam dosyc..

Trzymajcie sie
Będę trzymać mocno za kp

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Trzymajcie mnie.. dostałam smsa od koleżanki z parteru (matki mojej chrześnicy) 'hej..co u Ciebie..jesteś w domu czy w szpitalu? nic się nie odzywasz..niepokoję się o Ciebie' I jak mam to odebrać? Jakbym mogła w każdej chwili umrzeć? Czy jakby moja ciąża była zagrożona? A może jakbym była sierotą i nie potrafiła urodzić dziecka w porę? Ten sms przy 'urodziłaś już?', to dopiero w.urw!
Cholera może mam co dzień wszystkim meldować o moim samopoczuciu..nic tylko siedzieć i napierd.. po klawiaturze telefonu..
Przepraszam Was za tego nerwa

:
O masakra

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
czesc my juz w domu ... na poczatku mam pytanie jak napisac ten nieszczesny wniosek o roczny 80% szukam i znalesc nie moge...

a tak to ogarniam sie z nowa sytuacja czuje sie troche jak w jakims amoku.. :P

mam mały problem z kp .. mam mleka w cholere ale mala chyba przyzwyczaila sie do kp na lezaco... i na siedzaco sie krztusi co jakis czas bo je za lapczywie a ja strach.. w nocy myslalam ze bede odciagac i dawac jej z butli ale narazie walcze musimy sie zgrac... oglnie ogarnianie itp ale jakos daje rade bedzie mnie wiecej jak wprowadzw jakis rytm.tesknie za wami bardzo !! wieczorami moze mi sie uda cos podczytac... pozniej wam wkleje zdjecie mojej mordki bo tz wziol moj tel i nie mam z czego zgrac..

za kp

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Witam!
Niestety z nadrabiania nici... Wczoraj zaczelam, ale moja domowa syrena strazacka zalaczyla alarm i musialm biec gasic pozar

Dziekujemy z Franiem za wszystkie mile slowa!

U nas niby dobrze, a jednak ja caly czas sie niepokoje ze maly nie wystarczajaco zjada. Byla u nas dzisiaj srodowiskowa i schudl 300g. Kazala wiecej go przystawiac, ale mamy ten problem ze on zaraz zasypia i nie moge go dobudzic. Smyram po nozkach, raczkach, szyjce. NIC! Jak mu wyciagne cyca i chce wlozyc drugi raz to juz buzi nie chce otworzyc. Boje sie ze wypija tylko mleko I fazy. Taka czuje sie bezradna

Oczywiscie milion porad od innych ktore tylko mnie stresuja. Typu odciagaj i dawaj butle, nie odciagaj, przystawiaj, jak nie chce to nie przystawiaj, budz go, nie budz go. Mozna zwariowac. Nawet probowalam juz tym odciaganiem bo pomyslalam, ze z butli lepiej mu bedzie szlo, ale nic mi sie nie odciagalo. Ogolnie mam wrazenie, ze lepiej bym sobie dala rade bez presji innych, wczuwajac sie w to co mi instynkt i serce mowia...

Sprawa druga mama i Tz zupelnie sie nie dogaduja. W domu atmosfera taka ze siekiera w powietrzu staje. Nie mam juz sily na lagodzenie wszystkiego... Mama caly czas nam daje milion dobrych rad. Przyznaje, ze czasami jej slucham, ale czasem mnie denerwuje jak za kazdym razem gdy dochodze do Franka mowi, nie bierz go bo potem sie rozpiesci ze nie dasz rady, a najchetniej sama by go 'dzigu dzigu' ciagle. Ogolnie maly jest placzliwy i strachliwy. Spal dzisiaj ze mna i byl spokojny a w lozeczku co chwile miauczal i podskakiwal trzesac raczkami jakby sie czegos wystraszyl...

Dziewczyny co tu robic z tym cyckowaniem? Karmic go czesciej po te pare minut? Wczoraj ladnie jadl po 20 min i wiecej. Dzisiaj w nocy po 20min,ale w dzien zjadl mi tylko raz o 7.30 z 15min ciagnal i okolo 9 z 10min. Ale jak chce go dostawiac czesciej to sie drze na caly glos i nie chce lapac cyca... Moze to ja cos zle robie? Moze jestem za bardzo zestersowana? Przyznaje ze stresuje mnie jak ciagle mama patrzy mi na rece itd. wiem, ze ona to robi w dobrej wierze, no ale...

Przepraszam Was, ze pisze tylko o sobie, ale czuje sie bezradna, denerwuje mnie wiele rzeczy.

Dziekuje, ze moglam sie tutaj wyzalic... Nawet jesli nie dotrwalyscie do konca moich wypocin...
Co do kp to ja nie wiem bo sie nie znam jeszcze,ale moze byc , ze masz za duzo stresu.
Musisz uważać bo se chyba Twoja mama nie zdaje sprawy, ze możesz stracić mleko przez takie cos.
Moja sis jak urodziła to mieszkała po porodzie z moimi rodzicami. Raz, ze duzo ludu było w domu, a dwa to wlasnie mały był zdezorientowany bo nie wiedział kto jest jego matka i doszło do tego, ze wył jak moja siostra sie nim zajmowała, a jak moja mama to był spokojny.
Strasznie to siostra przeżyła. I powiedziała mi jak ja zaszlam w ciaze, zebym pamietala, ze dziecko ma jedna matkę i to ona sie dzieckiem zajmuje, buduje więź. I ze każda matka ma instynkt wrodzony i da sobie radę sama.

Pewnie Twoja mama chce pomoc,ale nie tedy droga jest. Musisz mamie powiedzieć, ze to jest wnuczek,a nie jej dziecko i zeby dała se na luz trochę i dała Wam wolna rękę.

Trzymam zeby sie ułożyło

Cytat:
Noż ku.wa! Teraz mąż do mnie zadzwonił, że napisała do niego ta właśnie koleżanka z parteru czy u mnie wszystko w porządku.. bo się nie odzywam..czy nie jestem w szpitalu czasem.. bo nie odpisałam od razu, a minęło ledwo pół godz? Szału można dostać.. Ja pierd.! 3 min. próbowałam coś odpisać, ale mam takiego nerwa, że czekam aż przejdzie..bo zaraz dosram po chamsku

Współczuje

Cytat:
Hej,

ja tez mam juz dość, do ciężkiej ... (pi, pi pi) ... no ile mozna pisać ,,urodziłaś?" Czy Ci ludzie zdurnieli do reszty? Co oni sobie myślą, że urodze i za godzine powysylam do wszytskich sms-y, żeby jak sępy mogli się zlecieć do szpitala i oglądać mnie w stanie, w którym pewnie ja sama nawet nie chciałabym na siebie patrzeć ...

Jak ja mam już tego dosyć Chyba też będę nie miła i zacznę odpisywać ,,odpier.... się! " aaaaaaaaaaaaaa ... mam ochote krzyczeć
No chyba inaczej sie nie da

Dziewczyny napiszcie do wszystkich , ze urodzilyscie i ze były komplikacje i będziecie 2tyg.w oddziale gdzie nikogo nie wpuszczaja prócz Tz

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Dziewczynki macie pozdrowienia i całusy od NENI

Pisała, ze tęskni za namisa jeszcze w szpitalu.
Pozdrowienia dla Neni

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Tez mamy z MAM butelke.tz kupił w aptece w razie czego .
Ja kupiłam taki zestaw szczerze to wzięłam go bo miał dwa smoczki gratis. Jak sie patrzyłam na te wszystkie butelki to dla mnie one takie same wszystkie.
Wyszło na to, ze mam dwie duże dwie małe i 6 małych od laktatora, a do tych laktatorowych jeden smoczek

Ja to w ogóle jestem zakrecona. Ze stresu jak poszłam do sklepu i wczesniej pytam ciotke ile bym tych ręczników potrzebowała czy codziennie nowy dawać czy jak? To ona,ze tak ze 4-5 mi styknie. Wyszłam z 10ma. Babka przy kasie stwierdziła,ze wykupilam cały dział noworodkowy

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ja byłam najlepsza dzisiaj w nocy Tż mnie obudził jak się przewracał na drugi bok, a ja go odpycham... ten sie pyta o co mi chodzi a ja mówię, żeby Małego nie zgniótł... A on taki wystraszony "To Młody śpi z nami?" aja mówię, że nie i poszłam dalej spać

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41916775]Szlaaaaaaaaaaaaaaaaaag Młody usnął na tapczanie, to mi koszą trawę pod oknem, oczywiście już chyba 3. godzinę, bo sobie robią godzinne przerwy :/:/:/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Oj

ja zasypiam jak ktos kosi trawę. Uwielbiam ten dźwięk

Teso -

En- padlam z Twojego snu
Wyobrazilam sobie Ciebie taka rozbiegana z tymi wózkami hehe.

Hej

Zauważyłam, ze ja sie w Wami chyba 4razy dziennie to witam to żegnam

U mnie pochmurno,ale za to nie jest taka gorac. Klima odpocznie i rachunek za prąd bedzie mniejszy bo ból straszny jest przez to :/

Wczoraj w Ikea kupiłam canopy i dwa przescieradla białe. Szkoda,ze maja tylko biel, nieb,i róż. Wszystko mam na zielono wiec nie chciałam nieb to mysle biały bedzie lepszy w razie W. Mam juz 4przescieradla

Nie wiem czy zdarze reszte nadrobić bo nie mam ani jednej ścierki czy recznika w domu i muszę pranie zrobic i jeszcze z mama na skype sie umowilam.

Wiec tymczasem

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 22:13   #1553
idzia111
Zakorzenienie

misiaczka jakie masz cukry konkretnie, ze az insuline musisz brac?
Stary 2013-07-23, 22:18   #1554
misiaczka555
Wtajemniczenie

Tak zawzięcie nadrabialam, że usnelam
Obudził mnie skurcz nóg, standard....
Widze ze dużo z was juz by chciało urodzić, szkoda że maluchy nie chcą współpracować. Najważniejsze że kiedyś wyjść MUSZĄ

Ja mam przeciwstawne pragnienia, jednocześnie chce urodzić i nie chce jakoś łatwo jest mi ogarnąć to moje dziecię w brzuchu. Za dużo przy niej nie mam roboty
Szkoda tylko tego bujaczka bo jak narazie sowa sie w nim buja

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
po prostu wkur.ia mnie już to siedzenie w domu !!!!!!!
mam dość duzego brzucha i ogólnie jest do dupy. Na spacer nie pójde bo tocze się jak kula, poza tym nie chce mi sie chodzić wokół bloku, jak mam iść gdzieś dalej jak zaraz siku mi sie chce :mur:
Mam o samo i jest to MEGA uciążliwe. Mnie dodatkowo sprawia ból taki ucisk na pecherz
Cytat:
ja też do kibelka wstaję w nocy jak babcia.. jakoś ciężko się dźwignąć z łóżka z pozycji leżącej
Oj cieżko, coraz częściej proszę TZ zeby mnie...pchnął

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość

Grunt, że ostatnia wizytka do porodu. A insulina na noc to do porodu, tak? a po już nie? czy źle myślę? odpoczywaj po wojażach po galerii

A ja byłam z Tż u urologa, kanaliki odetkane jeśli kojarzycie sprawę
No i jeszcze z newsów, to na naszym osiedlu dzisiaj w nocy skradziono tablice rejestracyjne z dwóch aut. Także dobra passa złodziejaszków trwa
Tak. Insuline odstawiam w dniu porodu
super że TZ juz po zabiegu

Cytat:
na szczęście jesteś już na wylocie
moje jedyne pocieszenie

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 22:20   #1555
mela1234
Zakorzenienie

Dzoan a czym cię wkurzyl maz?

Stary 2013-07-23, 22:20   #1556
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
misiaczka jakie masz cukry konkretnie, ze az insuline musisz brac?
4 razy z rzędu miałam ponad normę cukier na czczo. Tzn. 101, 92, 100, 91

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-07-23, 22:28   #1557
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:

Uuu to czekam na porodzik

Cytat:
I na dobranoc

Cytat:
różnie, co 15- 5 minut... nieregularnie, ale ostatni trwał prawie 2 minuty z uciskiem na odbyt. idę pod prysznic się ogarnąć, chociaż myślę, że to u mnie fałszywy alarm. Spróbuję się zbadać. Jak nie dosięgnę, to znaczy, że to nie to :P
A mąż luzak poszedł w tej chwili na rower, powiedział, żeby dzwonić
Ale uroczyście przy mnie skasował grę, w którą grał przez ostatnie 2 tygodnie, żeby go nie kusiła w czasie porodu :P

Wysyłam skurczyki, chociaż to nic przyjemnego i żebyś mnie potem nie wyklinała :P
Oby sie rozwijało

Cytat:

No bajka uwielbiam taki kolor.
A ten mojzeszowy bujaczek az zazdroszczę jaki śliczny

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Hej.
Zanim nadrobię wieści z wizyty.
Mały waży 2600. Łożysko już ma zwapnienia i jest 3 stopnia. Serduszko ładnie bije, na ktg nie zapisały się żadne skurcze.
Co do ciśnienia, mam 3 razy dziennie je mierzyć, jeżeli przez 3 dni będą utrzymywać się skoki ciśnienia to do szpitala. Odpoczywać.
Teściowa stwierdziła, że moje dziecko strasznie mało waży.
Idę nadrabiać.
Brawa za wizytę
Głupoty gada. Przecież jeszcze nie radzisz wiec moze nabrać wagi. Nie każde dziecko musi byc indykiem zaraz. Jeśli wszystko sie ładnie rozwinęło to to najważniejsze

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Widzę, że się nie stęskniłyście za mną, ale trudno

Chciałam tylko powiedzieć, że ostatni tydzień spędziłam w szpitalu i to był najgorszy tydzień mojego życia. Wróciliśmy co prawda w trójkę i to jest dobra wiadomość 20.07 o godz. 22:44 na świat przyszedł Kamilek z wagą 3900 i 57cm długości Niestety po 3 dniach podawania oksytocyny, sztucznego wykonania rozwarcia za pomocą cewnika foleya, przebicia pęcherza płodowego główka nie obniżyła się do kanału rodnego i poza skurczami akcja nie ruszyła, więc zdecydowano o cesarskim cięciu. Na porodówce usłyszałam wiele niemiłych słów od strony pani doktor, która chyba nawet nie wie, jak mogła wpłynąć na moją psychikę... Opiszę wam to później wszystko. A teraz lecę nakarmić głodomora i idziemy na ekspresowy spacer
Gratulacje

Tweedledee - za wizytę

Oliath - za wagę Lilo

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 22:35   #1558
kiss12550
Zadomowienie

cześć Brzuszki

ja tu tylko na chwilkę bo Tż krzywo patrzy że się nim nie zajmuje
obiecuje sie tu jutro pojawić i wtedy nadrobie

dzoan- mam nadzieję że z Tżtem to nic poważnego...nosek do góry

magdalennne - gratuluje Kamilka duży chłopczyk

a i bardzo dziękuje dziewczyny, Wy wiecie za co

do jutra , spokojnej nocy
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 22:36   #1559
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
4 razy z rzędu miałam ponad normę cukier na czczo. Tzn. 101, 92, 100, 91
mi sie zdarzyło w całej ciąży raz mieć 91 i raz chyba 94 ... a tak to 75-85

Mi lekarz nic nie mówił na te dwa incydenty ... sama to byłam pewna, że powyzej 100 daje sie insuline.

A jak po posiłkach masz? mierzysz godzine po czy 1,5? Bo nie wiem czy wiesz, ze czasami po godzinie jest ok, a po 1,5 juz nie. Mnie lekarz kazal mierzyc 1,5 godz. bo to wg niego optymalny czas jest. Ale ja i tak przewaznie mierze 1 godz a potem za 30 min drugi raz. I kilka razy zdarzylo sie, że po 1 godz mialam 100, a po 1,5 aż 120, a po 2 znowu 100. Tylko, że on mowi, ze tak jest jak sie je weglowodany zlozone, bo one cukry wolniej uwalniaja.

Dobranoc!

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-07-23 o 22:37
Stary 2013-07-23, 22:57   #1560
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
mi sie zdarzyło w całej ciąży raz mieć 91 i raz chyba 94 ... a tak to 75-85

Mi lekarz nic nie mówił na te dwa incydenty ... sama to byłam pewna, że powyzej 100 daje sie insuline.

A jak po posiłkach masz? mierzysz godzine po czy 1,5? Bo nie wiem czy wiesz, ze czasami po godzinie jest ok, a po 1,5 juz nie. Mnie lekarz kazal mierzyc 1,5 godz. bo to wg niego optymalny czas jest. Ale ja i tak przewaznie mierze 1 godz a potem za 30 min drugi raz. I kilka razy zdarzylo sie, że po 1 godz mialam 100, a po 1,5 aż 120, a po 2 znowu 100. Tylko, że on mowi, ze tak jest jak sie je weglowodany zlozone, bo one cukry wolniej uwalniaja.

Dobranoc!
Nie miałam pojęcia ze takie różnice w pomiarze mogą być. Mam mierzyć po godzinie ale przyznaje ze najczęściej zwlekam tak z pól godz bo liczylam ze będzie niższy cukier to sie przeliczylam.
Po posiłkach nie jest źle. Rzadko przekraczam normę.

Opowiem wam moja przygodę z insulina
Lekarz wysłał mnie na przeszkolenie z obsługi tego ustrojstwa. I babka wykład mi zrobiła a potem podeszła do mnie i podciagnela mi sukienkę do góry i pokazuje mi palcem na udzie gdzie kluc. Mówię ok. A ta wciska mi do ręki ten sprzęt z igłą i insulina i każe mi pokazać jak to bede wstrzykiwac. Myślałam ze tak na niby a ona wyrwała mi z ręki, zdjęła oslonke z igły a insuline zrobiła na zero i każe mi sobie wbić w udo. Ja panika i mówię ze w domu sobie sama na spokojnie zrobię i tutaj nie bede sie kluc. Ta mi wciska ten sprzęt do ręki, ja zaciskam pięści i tak sie silujemy. Ona była silniejsza i mi włożyła w rękę ten sprzęt i trzymając moja rękę swoją silna lapa wbila mi igle w udo miałam ochotę jej przywalic. Co ciekawe NIC nie poczułam ale wyszłam obrazona

MAJA🍼

23.08.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości