Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-23, 23:45   #3571
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A kate naprawde super wyglądała... co te kosmetyczki potrafią zrobić.. a ona tak wcześnie już wylazła ze szpitala?? jakoś szybko.. ??
pewnie w Anglii jak w Kanadzie, rodzisz i następnego dnia do domu. bratowa nawet się na obiad nie zalapala a 3 dniowy Antos pojechal ciotce pokazac Niagare

Cytat:
no to dobrze ze z tatem w porządku..
oo tatem, dawno nie slyszalam tej formy na slasku z tatą.

Cytat:
są dwa rodzaje 5w1?? a pamiętasz nazwy?? ja już mam tak serdecznie dosyć tych szczepionek i myślenia co wybrać.. ze masakra..
infanrix albo pentaxim

Cytat:
a i kiedy trzeba wykupić szczepionkę?? i to trzeba w czymś przewieźć tak? jak to wygląa
kupujesz i przechowujesz w lodowce. transport chyba do 20 min. jeśli dobrze pamiętam, bo pediatra cos przebakiwal jak mi receptę wypisywal on nie bardzo chce dawac wcześniej, bo boi się, ze ludzie je będą wozic tydzień w nagrzanym samochodzie itd. recepcjonistka dala nam torbe termo taka specjalna do przechowywania szczepionek, można ja kupic w aptece http://www.aptekamodrzewiowa.pl/imag...ermo_small.jpg cos takiego. temp. od 2-8 stopni, wiec lodowka. my kupiliśmy dzisiaj, tz pojechal wieczorem, wiec już chłodniej było. jutro szczepimy, wiec znow do torby (ona jest wielokrotnego użytku).
http://www.aptekamodrzewiowa.pl/artykul_zdrowie_25.html
http://www*doz*pl/czytelnia/a1696-Ja...ac_szczepionki zamiast gwiazdek kropki
poczytaj sobie.

Cytat:
ale co podpisać?? ze się zapoznałaś czy co??
ze zostałam poinformowana o kalendarzu szczepien, o rodzajach szczepionek spośród których możemy wybierac, ze sprawuje opieke nad osoba objeta obowiązkiem szczepien i takie tam

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
My jutro idziemy szczepic. Tutaj wszystko jest bezplatnie tylko nie szczepia na wzw b I nie wiem.czy szukac jakos prywatnie tycj szczepien czy na razie dac sobie spokoj... Jutro bedzie 5w1 I doustna na pneumokoki albo rota, juz nie.pamietam. Mam nadzieje, ze Sofinka to dzielnie.zniesie. Poza tym ja ide na badanie glukozy zobaczymy czy cos sie zmienilo.
zazdrościmy. wiedzialas kiedy emigrować doustne to rotawirusy. a zoltaczke ja darowałabym sobie...chociaż jak była szczepiona po porodzie to może lepiej dac te przypominające i mieć to już z glowy.
trzymamy kciuki za dzielna Sofcie! Nelka tez jutro ma ciezki dzień
aaa i nie popsula Ci się corka, tylko marudzi, bo ja dopadl kolejny skok dobrze, ze ktoś nazwal te marudzenia...przynajmniej jest na co zwalic

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-07-23 o 23:37
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 23:52   #3572
karota11
Zadomowienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
za fitnessik

ja bym chciała 10 kg ale to nierealne raczej.. ale jak będzie -5 kg to juz będę cała w skowronkach

niech se trzasnie z cycora!!
o właśnie się zastanawiałam czy by się dało tak bezpośrednio.. ale chyba jednak mam za krótkie cycki..chociaz rano jak z nich sika fontanna to jakby dobrze nakierować to by chlusło do buzi... dzisiaj mi siupały 3 strumimenie z lewego

te słownik lonely...a najlepsze ze ja nigdy nie zauważam u lonely tylko dopiero jak Wy coś naskrobiecie i się zbijacie..

szczęściara:p ale super.. jaka to?? też muszę kupić.. a tak nie lubie grzebać na tym allegro.. ehh

motyl co ty za durnoty opowiadasz!! wracaj bo pojade do Łodzi? dobrze pamiętam i ci nastukam

no co TY ona spi jak na 3?? ale smiesznie jak doroślak
mój w ogóle nie śpi na brzuchu ale jak już na nim leży to albo ma całkiem wyprostowane nogi albo właśnie taką żabę..

u nas też skok rozwojowy i padam na ryj... ja chce moje grzeczne dziecko!! wczoraj np. przez godzinę jedną ręką grzechotałam, drugą trzymałam smoczka.. jak cokolwiek puściłam to bym płacz.. w koncu przyszedł tato z pracy powiedziałam mu gdzie ma szukać mleka i uciekłam na siłownie.. ze mnie to dopiero wyrodna matka.. a potem zadzwonilam czy sobie dobrze radza i mnie TŻ opierdzielił ze jak w koncu udało mu się małego uśpić to go swoim telefonem obudziłam...

prawie zasikałam majtki

hej duzy chlopak

dzisiaj pytałam znowu ze szczepieniami.. 9 tydzien prawie a my jeszcze nie zaszczepiliśmy..ta lekarka znowu namawiała na skojarzone.. ja chciałam częściowo na NFZ a częściowo sobie kupić lepsze alternatywy np. zamiast tego euvaxu engarix oraz zeby wziąśc infanrix ale mówiła ze lepiej już skojarzona.. i naprade ja już głupieje.. tak się przestraszyłam tym postem cloche ze oni jakiś totalny syf do tych szczepionek dają i w ogóle tego nie kontrolują ze bym w ogóle wolała nie szczepić...

mówisz, ze duży? To ile malutki Twój waży?
u nas cały czas kzyczeli,z e mało przybiera, lekarz cały czas kontrolował, wczoraj skończyliśmy 8 tydzień z wagą własnie 4390
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 00:08   #3573
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
czy ja mogę się nie zgodzić, żeby mi zaszczepili wszystkimi szczepionkami na jednym szczepieniu??tylko my już mamy obsuwę 3 tygodniową.. bo jesteśmy w 9 tygoniu.. bym chciała te pierwsze dawki rozłożyć chociaż na dwie wizyty.. i pytałam się lekarki i ona pomachała głową, że jak nie chce tylu wkłuć to żebym wzięła 5w1 bo one są lepsze.. ale na szczepienia jestem zapisana do innej więc możę by się udało??

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

http:// www.doz. pl /apteka/p10039-Infanrix_DTPa_iniekcje_05 _ml_szczepionka_ampulko_-_strzykawka_1_zestaw
to jest ta 5w1?? czy to coś innego.. bo na to mam receptę i ja już nie wiem.. jakoś nie mogę się dogadać z żadnym lekarzem czym szczepić..trzeba tylko spacje wykasować..

możesz się nie zgodzić, bo to Ty sprawujesz piecze nad szczepieniami swojego dziecka znajoma nie szczepi wcale. dostaje co jakiś czas pisemko z sanepidu, ze ma się zglosic albo zapłaci 5tys grzywny za każdym razem jak zjawia się w przychodni pielegniarka prawie jej dziecko z rak wyrywa i już biegnie z igla hehe. ale ma od prywatnego pediatry odroczenie szczepien, informuje, ze dziecko jest chore, ma straszny kaszel...i już.

zrob tak jak ja. poszlam i mowie, ze przyszłam zaszczepić mala na wzw. a na kolejna, wybralismy skojarzona chciałabym się zglosic za tydzień, bo jestem przed wyplata lekarz stwierdził, ze nie ma sprawy i ze mam przyjść za 2 tyg.
zresztą teraz masz latwo, jest znow afera szczepionkowa, wiec mow ze obawiasz się odczynu u dziecka i nie chcesz obciazac kilkoma szczepionkami naraz. niech zrobi jedna, a na druga przyjdziesz w innym terminie. zasyp go argumentami przewrażliwionej mamuśki to na pewno wyjdzie na Twoje

nie 5w 1 to ta druga Infanrix IPV + Hib a 6w1 to Infanrix hexa ta która wrzucilas to tylko blonnica, tezec i krztusiec (3w1?) może o tej szczepionce mowila Justyna?

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:53 ----------

https://www.facebook.com/photo.php?f...count=1&ref=nf hehehe orzeszkowa rozerwalo...
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 05:19   #3574
vil84
Wtajemniczenie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Justyna, a kleszcz Cie nie uzarl? Wtedy robi sie takie kolko.

Od prawie dwoch tyg Mlody spi do 4-5, ponadaje pol godziny i idzie jeszcze troche pospac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 06:34   #3575
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ma nozki podkurczone, troche jak w brzuszku u mamusi. woda go trzyma, rodzic podtrzymuje tylko brode. glowe myje normalnie
Hmmm ciekawe hiii bala bym sie

Michal spal od 21-4;30 zjadl i do 5:40 piospal....a mi sie chce spaccc jeszcze..
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 07:33   #3576
Elusiek
BAN stały

http://wyborcza.pl/1,75476,14280306,...enie.html?as=1 dziś na Polsacie przy przeglądzie pracy dziennikarz dziwił się że dziecko może płakać 10 minut
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 07:38   #3577
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Hej:-*
Nadrobiłam Was,ale co pocytowałam to albo mały,albo ktoś przyszedł. Cytowanie znikało,a strony leciały nie ogarnęłam he he

Z tego co pamiętam to Tymek też był w szpitalu szczepiony tym Euraxem B 12006 czy jakoś tak:-/ ale u niego nic nie działo się po tym.
Dzisiaj szczepienie. Miało być tydzień temu ale babki nie było.przełożyli na dzisiaj.

MOTYLEK!!!! Jaj sobie nie rób z tym odchodzeniem. Wiem,że swoje przeżyłaś,ale jesteśmy tu by wspierać się nawzajem:-*

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 08:00   #3578
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

Michal spal od 21-4;30 zjadl i do 5:40 piospal....a mi sie chce spaccc jeszcze..
zazdroszczę. I. szaleje od 6, a w nocy też mu się nie chciało spać..
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 08:10   #3579
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
widzialyscie pierwsze fotki małego ksieciunia?

http://plejada.onet.pl/pierwsze-zdje...williama/3jh7g jak to możliwe, ze on tak bez czapko-korony?!

fajnie, ze Kate się pokazala z poporodowym brzuszkiem... slicznie wygląda!
jak obejrzalam ta krótką relację to aż sie wzruszylam bo przypomnial mi sie moj porod w sumie to dwa miesiace temu a jak patrze na mojego synka to on jest juz taki duży a Kate rewelacja ja wygladalam jak zwloki
pobyt za dobe w tym szpitalu to 25 tys wiec co bedzie siedziec tak dlugo a podatnicy beda placic

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
tacie nic poważnego się nie stało, jest potłuczony, ma odme i stłuczone płuco. Nie zakładali mu na razie drenu do klatki, obserwują go.
Zastanawiam się czy stres nie wpłynął na mój pokarm. Po wypadku Niki jadł 3 razy i było ok, a wieczorem po kąpieli zaczął ssać pierś i nagle się strasznie rozpłakał, zmieniłam pierś to nie pomogło, a jak dałam mu wodę to bardzo łapczywie pił. Mama pojechała po mm, ale w miedzy czasie udało mi sie go uśpić. Nie wiem czy to głód, czy zmęczenie czy emocje z całego dnia wychodzą
dobrze ze tacie nic powaznego sie nie stalo bo wypadek na motorze to mogl sie naprawde zle skonczyć - zdrówka życzę
a dziecko na pewno odczulo ten caly stres moj bardzo silnie reaguje na moj niepokój czy zdenerwowanie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
kurde mój synek jest w wieku Twojego a na macie wytrzymuje max 15 minut i mu się nudzi, mama jest najlepszą zabawką nie muszę nosić ale muszę z nim gadać, machać jego łapkami itp. i wtedy jest szczęśliwy cały czas myslałam, że mój jest jeszcze za mały żeby się interesować dłużej zabawkami ale widzę, że taki charakterek

dzisiaj cieszył michę do moich włosów przez 10 minut
no wlanie moj tez tak ma i zastanawiam sie czy w ogóle kupowac mu mate bo ma karuzele ale tylko slucha muzyki a nie patrzy sie na zwierzaczki a sa intensywnych kolorow poza tym on glowke trzyma glownie na boki a nie prosto

antoinettee
o kurcze to sie nacierpialaś przy tym porodzie współczuję i jak czytam takie opisy to sie ciesze ze zadecydowali u mnie o cc mimo ze bardzo chcialam rodzic naturalnie z mezem tak mi brakuje tej chwili we troje zaraz po porodzie

wczoraj bylismy z Kubusiem u lekarza on na kontroli i ja też tz sie smial ze dziecko bylo krocej niż ja wazy 5,5 kg już ma prawie dwa misiace tylko ta kupa mnie niepokoi bo jest co 4 dni dzisiaj trzeci zobaczymy co bedzie ale lakarka powiedzia ze to normalne jak go brzuch nie boli ale w sumie to jest troche niespokojny moze to od tego juz sama nie wiem.
Ja z kolei szykuje sie na kolejna wizyte w szpitalu bo juz przed ciaza wychodzila mi 3 grupa cytologii i póki jestem na macierzyńskim to musze zrobić z tym porządek . Czy miala któraś usuwaną nadżerkę ? jak to wygląda?
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 08:50   #3580
karolina2121
siedzę i myślę

dziewczyny ile kosztuja Biedronkowr Dady 2 i 3 ? ile szt. w paczce?

Stary 2013-07-24, 08:52   #3581
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
Ja z kolei szykuje sie na kolejna wizyte w szpitalu bo juz przed ciaza wychodzila mi 3 grupa cytologii i póki jestem na macierzyńskim to musze zrobić z tym porządek . Czy miala któraś usuwaną nadżerkę ? jak to wygląda?

ja miałam już kilka razy nadżerkę i mam znowu, z tym, że grupę 2
różnie miałam leczoną, albo globulki a raz coś mi aplikował gin na fotelu i leżałam 5 minut, w każdym razie nie zgadzaj się na wypalanie, to jest średniowieczna metoda z dużym ryzykiem powikłań
Stary 2013-07-24, 08:54   #3582
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość

Dada 2, 78 szt. za 28,99 zł; wychodzi 0.37 gr/szt.
Dada 3, 64 szt. za 28,99 zł; wychodzi 0.45 gr/szt.

Wczoraj kupowałam pampki więc info jak najbardziej aktualne No chyba, że każda Biedronka może ustalać swoje ceny

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-07-24 o 09:00
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 08:56   #3583
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V

Cytat:
jak obejrzalam ta krótką relację to aż sie wzruszylam bo przypomnial mi sie moj porod w sumie to dwa miesiace temu a jak patrze na mojego synka to on jest juz taki duży a Kate rewelacja ja wygladalam jak zwloki
pobyt za dobe w tym szpitalu to 25 tys wiec co bedzie siedziec tak dlugo a podatnicy beda placic

dobrze ze tacie nic powaznego sie nie stalo bo wypadek na motorze to mogl sie naprawde zle skonczyć - zdrówka życzę
a dziecko na pewno odczulo ten caly stres moj bardzo silnie reaguje na moj niepokój czy zdenerwowanie

no wlanie moj tez tak ma i zastanawiam sie czy w ogóle kupowac mu mate bo ma karuzele ale tylko slucha muzyki a nie patrzy sie na zwierzaczki a sa intensywnych kolorow poza tym on glowke trzyma glownie na boki a nie prosto

antoinettee
o kurcze to sie nacierpialaś przy tym porodzie współczuję i jak czytam takie opisy to sie ciesze ze zadecydowali u mnie o cc mimo ze bardzo chcialam rodzic naturalnie z mezem tak mi brakuje tej chwili we troje zaraz po porodzie

wczoraj bylismy z Kubusiem u lekarza on na kontroli i ja też tz sie smial ze dziecko bylo krocej niż ja wazy 5,5 kg już ma prawie dwa misiace tylko ta kupa mnie niepokoi bo jest co 4 dni dzisiaj trzeci zobaczymy co bedzie ale lakarka powiedzia ze to normalne jak go brzuch nie boli ale w sumie to jest troche niespokojny moze to od tego juz sama nie wiem.
Ja mialam ponpierwszym porodzie , siadasz na fotel gin bieze przyzad z koncowka taka cienka i wypala dziwne uczucie troszke bolalo ale do aytrzymania i smrod spalenizny unosi sie w powietrzu hii rob nie ma co zaniedbywac

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

zazdroszczę. I. szaleje od 6, a w nocy też mu się nie chciało spać..

marze o przespanej nocy hii

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Nadrobiłam Was,ale co pocytowałam to albo mały,albo ktoś przyszedł. Cytowanie znikało,a strony leciały nie ogarnęłam he he

Z tego co pamiętam to Tymek też był w szpitalu szczepiony tym Euraxem B 12006 czy jakoś tak:-/ ale u niego nic nie działo się po tym.
Dzisiaj szczepienie. Miało być tydzień temu ale babki nie było.przełożyli na dzisiaj.

MOTYLEK!!!! Jaj sobie nie rób z tym odchodzeniem. Wiem,że swoje przeżyłaś,ale jesteśmy tu by wspierać się nawzajem:-*
Kciuki za Tymka daj znac jak zniosl
Stary 2013-07-24, 08:59   #3584
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość

78 sztuk 28 zl ale to jest 2 trójka ponić droższa ale nie wiem ile bo jeszcze nie kupuje

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja miałam już kilka razy nadżerkę i mam znowu, z tym, że grupę 2
różnie miałam leczoną, albo globulki a raz coś mi aplikował gin na fotelu i leżałam 5 minut, w każdym razie nie zgadzaj się na wypalanie, to jest średniowieczna metoda z dużym ryzykiem powikłań
no wlasnie bede miala jakiś zabieg usuwania bo wychodzi gr 3 ale to chyba jest zamrazanie nie wypalanie ale musze sie dowiedziec ponoć przy takiej grupie nie ma innego wyjscia

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

bo ta wadliwa seria to 12001 moj też był szczepony serią 12006 i nic mu nie jest
Stary 2013-07-24, 09:03   #3585
nuna2
Zakorzenienie

Hej dziewczynki. W ogóle nie mam czasu na wizaz... Nie wiem, czy to ja jestem niezorganizowana czy co... Ale ile razy włączam komp mała się budzi... Za chwile mnie wykreślicie stąd:P
Stary 2013-07-24, 09:06   #3586
karolina2121
siedzę i myślę

Dziękuję Jenny i Becik
Stary 2013-07-24, 09:12   #3587
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
a ile przytyłaś w ciąży??

i ile dałaś za matę??

A kate naprawde super wyglądała... co te kosmetyczki potrafią zrobić.. a ona tak wcześnie już wylazła ze szpitala?? jakoś szybko..

ale co podpisać?? ze się zapoznałaś czy co??
m
13 kg

57zł+koszt wysyłki

za granicą tak szybko się wychodzi, szkoda, że u nas nie

tak, że się zapoznałam
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
My jutro idziemy szczepic. Tutaj wszystko jest bezplatnie tylko nie szczepia na wzw b I nie wiem.czy szukac jakos prywatnie tycj szczepien czy na razie dac sobie spokoj... Jutro bedzie 5w1 I doustna na pneumokoki albo rota, juz nie.pamietam. Mam nadzieje, ze Sofinka to dzielnie.zniesie. Poza tym ja ide na badanie glukozy zobaczymy czy cos sie zmienilo.
Ja bym nie szczepiła bo i tak w przyszłości będzie musiała się zaszczepić przed jakimś zabiegiem
Cytat:
czy ja mogę się nie zgodzić, żeby mi zaszczepili wszystkimi szczepionkami na jednym szczepieniu??tylko my już mamy obsuwę 3 tygodniową.. bo jesteśmy w 9 tygoniu.. bym chciała te pierwsze dawki rozłożyć chociaż na dwie wizyty.. i pytałam się lekarki i ona pomachała głową, że jak nie chce tylu wkłuć to żebym wzięła 5w1 bo one są lepsze.. ale na szczepienia jestem zapisana do innej więc możę by się udało??
no myślę, że tak
Cytat:
.chociaż jak była szczepiona po porodzie to może lepiej dac te przypominające i mieć to już z glowy.
ale tak naprawdę nie będzie miała z głowy bo i tak jak dorośnie będzie musiała się szczepić...

===

wiecie co? właśnie zauważyliśmy z mężem, że Bartosz ma w jednym oku rzęsy długaśne a w drugim krótkie jedne po mamusi, drugie po tatusiu

siema z rana

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 09:32   #3588
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki. W ogóle nie mam czasu na wizaz... Nie wiem, czy to ja jestem niezorganizowana czy co... Ale ile razy włączam komp mała się budzi... Za chwile mnie wykreślicie stąd:P
ja tez nie jestem często a co wejde to widze twoje posty wiec nie jestes tak rzadko poza tym przyjdzie czas ze bedziesz tu jeszcze siedziec u mnie jest tak ze jak maly spi to mam do wyboru tez isc spac , ogarniac mieszkanie i obiad lub relaks przy necie z nim spie po poludniu bo do mi sie nie chce

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Ja mialam ponpierwszym porodzie , siadasz na fotel gin bieze przyzad z koncowka taka cienka i wypala dziwne uczucie troszke bolalo ale do aytrzymania i smrod spalenizny unosi sie w powietrzu hii rob nie ma co zaniedbywac
to ja mam miec robione w szpitalu na znieczuleniu mam przyjsc rano a wyjde wieczorem tyle mi powiedzial na razie i tak czekam bo to dopiero za jakies 2 miesiace
Stary 2013-07-24, 09:34   #3589
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
m
13 kg

57zł+koszt wysyłki

za granicą tak szybko się wychodzi, szkoda, że u nas nie

tak, że się zapoznałam

Ja bym nie szczepiła bo i tak w przyszłości będzie musiała się zaszczepić przed jakimś zabiegiem

no myślę, że tak

ale tak naprawdę nie będzie miała z głowy bo i tak jak dorośnie będzie musiała się szczepić...

===

wiecie co? właśnie zauważyliśmy z mężem, że Bartosz ma w jednym oku rzęsy długaśne a w drugim krótkie jedne po mamusi, drugie po tatusiu

siema z rana
Heee dobra rozkmina ma cos z Ciebie i meza hehhe

Cytat:
Nie boj sir zostajesz na liscie do konca istnienia forum hiii nie masz wyjscia
Stary 2013-07-24, 09:40   #3590
karbie1984
Raczkowanie

recepta jest chyba miesiąc ważna
karbie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 09:43   #3591
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Dada 2, 78 szt. za 28,99 zł; wychodzi 0.37 gr/szt.
Dada 3, 64 szt. za 28,99 zł; wychodzi 0.45 gr/szt.

Wczoraj kupowałam pampki więc info jak najbardziej aktualne No chyba, że każda Biedronka może ustalać swoje ceny
W każdej biedrze jest tak samo;-)

Cytat:
e nikt tu nikogo nie skreśla:-*

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 09:48   #3592
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
hej ja czasem siedzę z młodym przed kompem, bo inaczej byłoby ciężko. a jak tam Julka?
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 09:51   #3593
becik_4
Zadomowienie

mój królewicz jak wczoraj nie chcial spac w dzien tak dzisiaj spi caly czas - super fakt ze u mnie na rekach
Stary 2013-07-24, 09:58   #3594
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
nie ważne jak będzie miał na imię, milion chłopców teraz urodzonych na wyspach będzie miało tak samo na imię
Pewnie tak będzie

Cytat:
mam pytanko do dziewczyn ktore maja karuzele z tiny love ( lesne zwierzeta) czy jak wlaczacie zeby sie krecila to bardzo slychac ten mechanizm? bo u mnieraczej tak i nie wiem czy to normalne czy po prostu jestem przewrazliwiona i mnie to denerwuje ?
Ja mam inną karuzelę (Wyspa marzeń) ale niczego nie słyszę

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

Mój Maluszek leży na macie.. skończyła mu się muzyka, chciałam mu włączyć.. patrzę a on leży w tej ciszy, gapi się na małpkę i delikatnie ją dotyka, a jak się ruszy to zabiera rączkę
do tej pory tylko radośnie wymachiwał wszystkimi kończynami.. nóżkami uderzał rytmicznie w grzechotkę
dla Wiktorka

Cytat:
a chociaż dobrze Was pokierowała?
Pokierowała dobrze, ale nie do tej spółdzielni co chcieliśmy

Cytat:
a nie wpisują Wam w książeczkę szczepień???
Też mnie to dziwi... My normalnie mamy wszystko wpisane do książeczki.

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-07-24, 10:02   #3595
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez mam nadzerke, juz od 7 lat, ale to długa historia, cytologia zawsze 1 grupa. Musze isc zrobic z tym w koncu porzadek, ale juz nie do mojego gina ciazowego zdzierusa tylko na NFZ i chyba wymrazanie, juz myslalam, ze bedzioe okazja bo w srode tydzien temu dostałam drgawek i goraczki, ale nic mnie nie bolało, a w piatek wyczułam guza w piersi. Połozna kazałam mi przystawiac małego tak zeby to masował i robic okłady z kapusty i po weekendzie zeszło, wiec okazja przepadła

Idziemy dzisiaj na bioderka, mielismy miec tydzioen temu ale z ta goraczka bym sie nie dowlokla, a juz by bylo z glowy

Just jak piałas o tej macie to tez myslałam, że w jakims konkursie ja wygrałas

dziewczyny, czy wasze dzieci maja takie dni, ze bardziej ulewaja ? Kuba wczoraj non stop i to bardzo duze ilosci, a dzisiaj jak narazie to troszeczke mu poleciało nie chce siac paniki ale nie wiem czym to moze byc spowodowane
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 10:04   #3596
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Pokierowała dobrze, ale nie do tej spółdzielni co chcieliśmy
a Wy należycie do Centrum? Bo ja też tam bym pewnie Was pokierowała o tej drugiej (RSM??) nigdy nie pamiętam, że jest

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Just jak piałas o tej macie to tez myslałam, że w jakims konkursie ja wygrałas
chciałabym

Stary 2013-07-24, 10:07   #3597
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
a Wy należycie do Centrum? Bo ja też tam bym pewnie Was pokierowała o tej drugiej (RSM??) nigdy nie pamiętam, że jest
, do RSM. Tylko u nas w B-cach już nikogo nie było i pokierowali nas do Was, bo tam częściej i dłużej dyżury są A mój mąż zamiast powiedzieć o jaką spółdzielnię chodzi to po prostu spytał gdzie spółdzielnia ale przynajmniej W. miał spacer

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-07-24, 10:15   #3598
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
, do RSM. Tylko u nas w B-cach już nikogo nie było i pokierowali nas do Was, bo tam częściej i dłużej dyżury są A mój mąż zamiast powiedzieć o jaką spółdzielnię chodzi to po prostu spytał gdzie spółdzielnia ale przynajmniej W. miał spacer
na szczęście to bardzo blisko

Stary 2013-07-24, 10:31   #3599
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
a jaką kupiłąś??

ej zarzućie mi jakas fajną mate edukacyjną... muszę coś poszukać ale mi się strzsznie nie chce.. chce jakąs super zbajerzoną..
Kupiłam w końcu z Tiny Love - Kick&Play => http://allegro.pl/tiny-love-mata-edu...382015082.html

Ale zastanawiałam się jeszcze nad:
1) FP Rainforest => http://allegro.pl/fisher-price-mata-...401936401.html
2) Tiny Love Move&Play => http://allegro.pl/tiny-love-mata-edu...396990844.html
3) Bright Stars => http://allegro.pl/bright-starts-akty...392611269.html (tylko patrząc na moja TL to jest sporo mniejsza)
4) Tiny Love Leśni przyjaciele => http://allegro.pl/duza-mata-edukacyj...402087462.html
5) Tiny Love Discover => http://allegro.pl/tiny-love-mata-edu...388414901.html
6) Bright Stars pszczółka =>
http://allegro.pl/bright-starts-mata...383944220.html

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
prawie sobie płuca wyplułam ... Przemuś po raz pierwszy cieszył się do zabawki, śmiał się na głos pechowo że do wiatraczka, i tylko jak się kręcił
dla Przemka

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Dziś o 23.40 kończymy miesiąc.

Cytat:
Złożyłam dziś wreszcie wnioski o becikowe, dodatkowy 1000 i rodzinne. Babka powiedziała, że raczej dostaniemy. Rodzinne tylko do końca sierpnia, potem już pewnie nie dostaniemy ale dobre i parę groszy ;-)

Cytat:
oooooo jak dobrze że ktoś mnie rozumie my mamy tylko to, co poniżej, ale: jest jedyne, wymuskane, więc nie ma opcji żeby ktokolwiek poza mężem prowadził, a czasem jest problem wjechać pod nim bo szura po wjeździe .... ostatnio musiał wyjmować deseczki z bagażnika i po deseczkach wyjeżdzać z dziury
był teraz właśnie na weekend w Kielcach na zlocie i zaś jakieś nagrody nałapał
Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
to masz okropnego męża my też mamy zabawkę, ale ja prowadziłam ją za namową męża, niewielu osobon daje prowadzić, ale swojej żonie. nie ma opcji żeby nie dał
Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
O Vil widze, ze twoj maz ma podobne pasje do mojego teraz mamy trzy auta, moje, jego zwykłe i to , fajne jest ale to ile kasy i czasu w nie włożył mnie przeraza i do tego nie mozemy z nim jezdzic na zloty bo wyje tak, ze mały by słuch stracil, a ostatnio usłyszałam, że jestem za gruba bo drze po asfalcie jak jechalismy razem moglby sobie tansze hobby znalezc
Wow! Ale bryki
A peugeota prawie nie poznałam

Cytat:

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Ależ Nelka jest słodka i naprawdę podobna do Julki. Na dwóch zdjęciac, które dodałaś wygląda jak moja mała ;-)
Jaka śliczna Juleczka

Cytat:
aaa wlasnie! JAKIE SA ULUBIONE ZABAWKI WASZYCH MALUSZKOW? poleccie cos. mamy kilka zwykłych grzechotek, oballe...pana misia

dajcie znac, bo planuje uatrakcyjnić mlodej zycie podobają mi się lamaze (slonik, lala, los itd.)
Chyba jeszcze W. nie ma ulubionej zabawki.

Mamy: leżaczek, matę, karuzelkę (na wszystko zagląda i czasami gada do zwierzaków), przytulankę konika z fp (przy nim czasami zasypia), oballa, capitana calmari z lamaze, kilka zwykłych grzechotek, książeczkę z tiny love i książeczki kontrastowe.

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Dżizaz, co za dzień dzisiaj, padam na twarz. Jeśli dziecię ma skok rozwojowy, to ja mam zdecydowanie dół
Ale na zdjęciach panicz jest grzeczny
Śliczny!

Cytat:
nie wiem czy Wam pisałam ... kilka dni temu dostałam pismo z Zus-u, że "mają wątpliwości co do pobieranego świadczenia rodzinnego" i mam się zgłosić z kompletem dokumentów. pewnie chodzi o ten dodatkowy zasiłek, 77 zł dodatkowo .... no masakra, sami uznają że przysługuje a potem że mają wątpliwości no i nie wiem co im nie pasi, całym naszym dochodem jest obecnie zasiłek macierzyński w wysokości minimalnej krajowej
Masakra

Cytat:
ja chcialam pochwalic moje cycory i mojego malego ssaczka o 10tej wydoil ze mnie 110 ml, potem o 14tej 100 ml i o 17:30 70 ml, dorobilam mu wiec 60 ml humany. nastepny posilek tez zaczynamy od cyca!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-07-24 o 10:24
Stary 2013-07-24, 10:41   #3600
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013

Cytat:
oo, w koncu relacja z bujaczka! kupie go
ja mam pomysl taki, zeby zamiast maty kupic - uwaga uwaga, znalazlam w koncu, jak to sie nazywa po polsku - stojak gimnastyczny/edukacyjny sa takie nawet ktore mozna na wysokosc regulowac. i mozna go stawiac w lozeczku albo wlasnie nad lezaczkiem. gdzie sie chce
Wklej jakiegoś linka jak to wygląda

Cytat:
http://allegro.pl/listing/listing.ph...k+gimnastyczny
to ten badyl z zabawkami z maty edukacyjnej
To mi się jednak bardziej mata podoba

Cytat:
A my Wojtusia z Rodos przywieźliśmy w ogole śmiesznie bo tam jest taka swiątynia płodności.. i kobiety które miały problem z zajściem w ciąze powinny na kolanach wejsc do świątyni bogini jakiejś tam... no i potem jak zajdą w ciąże to trzeba nazwać córkę Tsampika a syna Tsampikos.. co prawda my w światyni nie byliśmy ale się potem śmieliśmy ze tak syna nazwiemy jak nie mieliśmy pomysłu...
Co za imiona

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
a i rozmawialam dziś z moją kuzynką o jej porodzie, do 8 cm przespała skurcze, potem stwierdzila że po wstać bo coraz bardziej łupie i po kilku min chciała kupę, a to już parte, 3 razy poparła i mała wyskoczyła, normalnie stworzona do rodzenia
Poród marzenie

Cytat:
gdybym teraz miała szczepic to chyba zamieniłabym euvax b (zoltaczkowy) na ten engerix który tu dziewczyny polecaly... my już zoltaczke mamy za sobą została nam jej ostatnia trzecia dawka w 7 miesiącu.
Ja też bym teraz wzięła engerix...

Cytat:
dziewczyny - dziś w końcu się zważyłam... zostało mi 5kg do wagi sprzed ciąży
Oby szybko zeszło

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
to chyba każdy - ja też musiałam podpisać
Ja też.

---
W. się obudził, więc zmykam szykować jedzonko; a potem na 12:30 zmykamy na usg bioderek. Do usłyszenia

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości