Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-24, 13:09   #691
babku
Zadomowienie

Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość
Szczerze powiedziawszy to właśnei teraz dostałam jakiegoś kopa żeby zacząć dbać o paznokcie. Jakoś napatrzyłam się na kobietki które w ciąży miały wy***ane na to jak wyglądają i przez to się strasznie zapuściły. Obiecałam sobie samej że nie pozwolę aby i mnie to dosięgnęło.
Ja mam dokładnie to samo. A ponieważ jestem już dość długo na L4 to mam czas na wszystko. Wydaje mi się, że dzięki temu, że bardziej teraz dbam o siebie, to i czuje się jakoś lepiej.
Pazurki, włoski, brwi i ogólnie ciałko mam dopieszczone jak nigdy Chciała bym po porodzie mieć choćby połowę tego samozaparcia do dbania o siebie.
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Kyte z tymi szczepionkami to dla mnie propaganda.
Taki pic na wodę, żeby kupować i szczepić skojarzonymi. Nie wierzę w takie działania. Tzn. nie podważam tego, że szczepienia mogą szkodzić ani tego, że te były źle przechowywane ale jakoś z reguły objawy czy reakcje organizmów są podobne w przypadku reakcji poszczepiennej.
Kiedyś trochę czytałam o takiej farmaceutycznej propagandzie i to co oni z nami robią, to jest naprawdę zadziwiające. W którymś momencie człowiek naprawdę nie wie już w co wierzyć.

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
nemosek

dzidzia
- a moze za bardzo sie na tym skupiacie?Mala wie, ze ma dzieki temu wasza uwage?Skarcic, ale bardziej skupic sie na pozytywnych rzeczach?Np chwalic jak sie ladnie razem bawia? Moim zdaniem im wiecej kar za zle przewinienie tym bardziej sie to zaostrza,kolo sie zamyka, trzeba jakos odciagnac ja od zlego zachowania skupiajac sie na tych lepszych. Na mojego tylko to dzialalo.Krotkie nie wolno, tak sie nie robi, to boli, bez wiekszego zwracania na to uwagi. Bo czasem dla dziecka lepsza jest kara, krzyk, jakiekolwiek zainteresowanie niz brak zainteresowania. Bo taka jest prawda, ze jak dziecko jest ciche i grzeczne, rzadko sie za to chwali.A to wcale nie takie oczywiste
Już któryś raz zwracam uwagę na to, że całkiem mądra z ciebie babka Mam bardzo podobne poglądy odnośnie wychowania dzieci. Tylko czy te poglądy będę umiała wykorzystać w praktyce

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
ja też już zapowiedziałam, ze jak będę mogła ćwiczyć to 2 razy w tygodniu zostawiam dziecko tatusiowi/ babci i idę na fitnes
Też mam taki plan, ale znów obawiam się jak to wyjdzie z tym w praktyce I nawet nie chodzi mi tylko o te moje ćwiczenia i powrót do formy, tylko tez o to, żeby tatuś mógł posiedzieć sobie sam na sam z bobasem.

A co do ćwiczeń dla ciężarnych, to na mnie rewelacyjnie działa cały czas basen. Chodzę od samego początku (czasem to nawet 3 razy w tygodniu jak mam dużo czasu) i wystarczy, że zrobię sobie jakąś przerwę, a już czuje kręgosłup. Teraz właśnie jest ten moment, kiedy powinnam popływać. Planuję wybrać się jutro

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
A mi się jakiś czas temu śniło że urodziłam już synka i się dziwiłam że tak szybko ale jedno co mnie ucieszyło to to że mogłam sobie zaplić tak tęsknie za fajkami
A ja chyba przestałam już tęsknić za fajkami. Długo trwała moja tęsknota i pewnie jeszcze nie raz zatęsknię, ale jest mi teraz bardzo dobrze z myślą, że w końcu się uwolniłam.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 13:12   #692
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Ja mam dokładnie to samo. A ponieważ jestem już dość długo na L4 to mam czas na wszystko. Wydaje mi się, że dzięki temu, że bardziej teraz dbam o siebie, to i czuje się jakoś lepiej.
Pazurki, włoski, brwi i ogólnie ciałko mam dopieszczone jak nigdy Chciała bym po porodzie mieć choćby połowę tego samozaparcia do dbania o siebie.
Jak długo już jesteś na L4 ? masz leżące czy chodzące?
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 13:13   #693
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Ja już umówiłam się z moim osobistym że kilka razy w tygodniu (zycie zweryfikuje ile) udajemy że nie ma mnie w domu (albo o ni idą na długi spacerek) i wtedy będę mieć czas na zajęcie się tylko i wyłącznie sobą.
TŻ sam mi powiedzial, ze bedzie zmalym gdzies wychodzil, tylko zastanawiam sie czy nie bedzie to spedzony czas przed garami

Cytat:
ja też już zapowiedziałam, ze jak będę mogła ćwiczyć to 2 razy w tygodniu zostawiam dziecko tatusiowi/ babci i idę na fitnes

a właśnie, możecie polecić jakieś ćwiczenia dla ciężarówek? chciałabym poćwiczyć bo czuję się taka skapciała
wystawiałam jakiś czas temu link ale zaczelysicie marudzidzic ze Wam sie nie chce! Lenie jedne

Cytat:
Ja ze swoim się wczoraj pokłóciłam, ale nie o pracę tak jakoś ogólnie o wszystko i poszliśmy spać, za długo dobrze było mojego też nie widzę cały dzień, bo juz o 5.30 wychodzi a jest po 18 w domu.

Ładny brzuszek rzeczywiście w 11tyg miałaś już sporawy

Jest ekstra, ale u nas cena prawie tysiak

A mi się jakiś czas temu śniło że urodziłam już synka i się dziwiłam że tak szybko ale jedno co mnie ucieszyło to to że mogłam sobie zaplić tak tęsknie za fajkami

trzymam
nie wolno palić... ja juz CHYBA nigdy nie zapale ... mam ten plus ze mnie nie ciągnie, wogole!

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Mam Tardyferon Fol, tam jest chyba 90 mg żelaza. Biorę już 3 opakowanie chyba, najpierw co drugi dzień tak około miesiąca, a później codziennie po jednej. Teraz pewnie będę musiała 2 razy dziennie. Hemoglobina i hematokryt mi sporo spadły. Hb tak jak pisałam 10,1, a Ht chyba 32 % o ile dobrze pamiętam.

Proszę ćwiczenia, tam są różne zestawy:
https://www.youtube.com/watch?featur...&v=O_lq1ttGxwE

Lecę do lekarza!!!!
ja tez mam tardyferon fol zazywam 2 x dziennie wczesniej baralam 1x to nadal spadalo!!!

De
masz racje, to są dzieci, ale bardziej zadziwnia reakcja przedszkolanki, czy tez matki... zalezy pod czyja opieką jest dziecko
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 13:17   #694
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam taki plan, ale znów obawiam się jak to wyjdzie z tym w praktyce I nawet nie chodzi mi tylko o te moje ćwiczenia i powrót do formy, tylko tez o to, żeby tatuś mógł posiedzieć sobie sam na sam z bobasem.

A co do ćwiczeń dla ciężarnych, to na mnie rewelacyjnie działa cały czas basen. Chodzę od samego początku (czasem to nawet 3 razy w tygodniu jak mam dużo czasu) i wystarczy, że zrobię sobie jakąś przerwę, a już czuje kręgosłup. Teraz właśnie jest ten moment, kiedy powinnam popływać. Planuję wybrać się jutro
o niee, u mnie basen w rachubę nie wchodzi ja się nie pokażę w stroju kąpielowym
ja się jakoś będę mobilizować, powieszę znowu na lodówce zdjęcie jakiejś laski z niezłym ciałkiem i jazda z ćwiczeniami

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
TŻ sam mi powiedzial, ze bedzie zmalym gdzies wychodzil, tylko zastanawiam sie czy nie bedzie to spedzony czas przed garami

wystawiałam jakiś czas temu link ale zaczelysicie marudzidzic ze Wam sie nie chce! Lenie jedne
własnie też się boję, że ten czas co będę miała dla siebie będę wolała przeznaczyć na pranie, sprzątanie gotowanie a nie na to żeby odpocząć

mi widocznie umknął gdzieś ten link, bo już od dawna się zbierałam żeby ćwiczyć

ja to bym chciała pójść na jogę dla ciężarnych, ale niestety w mojej mieścinie nie ma takich dobrodziejstw, a fajnie by było się spotkać z innymi mamuśkami
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 13:19   #695
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Jak długo już jesteś na L4 ? masz leżące czy chodzące?
Praktycznie od początku. Nie pamiętam już dokładnie, ale od 9 tygodnia na pewno jestem już na L4.
Stary 2013-07-24, 13:22   #696
lineczka1989
Zakorzenienie

http://moto.onet.pl/aktualnosci/rodz...m-i-kate/gywx2

tak patrzę na te zdjęcia księżnej Kate i ona wcale nei wygląda na zmęczoną tym porodem, który podobno trwał 11 godzin, a po nim dostarczono książęcej parze pizze i do księżnej przyjechała jej fryzjerka
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-07-24 o 13:24
Stary 2013-07-24, 13:29   #697
babku
Zadomowienie

Cytat:
o niee, u mnie basen w rachubę nie wchodzi ja się nie pokażę w stroju kąpielowym
ja się jakoś będę mobilizować, powieszę znowu na lodówce zdjęcie jakiejś laski z niezłym ciałkiem i jazda z ćwiczeniami [COLOR="Silver"]

ja to bym chciała pójść na jogę dla ciężarnych, ale niestety w mojej mieścinie nie ma takich dobrodziejstw, a fajnie by było się spotkać z innymi mamuśkami
Ja tam lubię chwalić się moim brzuszkiem, tylko kostium chyba niebawem będę musiała wymienić, bo mi się moje silikony powoli nie mieszczą
Tak się z mężem śmiejemy, że sylikony sobie zrobiłam, bo wyłączając moją skromność, muszę przyznać, że piersi mam teraz super Urosły może mało, ale za to zrobiły się bardzo jędrne i okrągłe. Jak ja bym chciała, żeby tak już zostało

Odnośnie jogi to jeszcze przed ciążą zrobiłam dwa podejścia, ale to stanowczo nie dla mnie. Może być też tak, że źle trafiłam, ale jakoś nie mam ochoty trzeci raz próbować.
Stary 2013-07-24, 13:32   #698
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Ja tam lubię chwalić się moim brzuszkiem, tylko kostium chyba niebawem będę musiała wymienić, bo mi się moje silikony powoli nie mieszczą
Tak się z mężem śmiejemy, że sylikony sobie zrobiłam, bo wyłączając moją skromność, muszę przyznać, że piersi mam teraz super Urosły może mało, ale za to zrobiły się bardzo jędrne i okrągłe. Jak ja bym chciała, żeby tak już zostało

Odnośnie jogi to jeszcze przed ciążą zrobiłam dwa podejścia, ale to stanowczo nie dla mnie. Może być też tak, że źle trafiłam, ale jakoś nie mam ochoty trzeci raz próbować.
Ja się łudziłam że wejdę w stanik od stroju no ale niestety musiałam iść w normalnym, też się cieszę bo urosły z B do C chociaż tak mi dziwnie jest teraz z nimi
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 13:33   #699
babku
Zadomowienie

Cytat:

tak patrzę na te zdjęcia księżnej Kate i ona wcale nei wygląda na zmęczoną tym porodem, który podobno trwał 11 godzin, a po nim dostarczono książęcej parze pizze i do księżnej przyjechała jej fryzjerka
Pizza i fryzjer no cóż chyba możemy jedynie pomarzyć Uciekam, bo umówiłam się z mamą na miasto. Miłego popołudnia mamuśki.
Stary 2013-07-24, 13:34   #700
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

nie chodzi o to że się nie chcę chwalić brzuchem, tylko chodzi o moje nogi i tyłek, nigdy ich nie lubiłam, a teraz nie dość że na udach wyskoczyły mi pojedyncze rozstępy a na dodatek mam jeszcze większy cellulit niż przed ciążą i paskudnie to wygląda może bym się i skusiła na basen ale bym musiała sobie biodra przepasać jakimś pareo czy czymś takim, poza tym nie umiem pływać więc bym siedziała w jaccuzi [czy jak się to pisze] i na tym koniec :P

a moje cycochy nic nie urosły nadal

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-07-24 o 13:35
Stary 2013-07-24, 13:35   #701
ryba91
Zakorzenienie

czytam własnie na sroce - te chusteczki z lidla dla dzieci nawilżające- wczorajszą wieczorową porą kiedy naszła mnie ochota na tortille samorobki, udałam się do lidla i zakupiłam również jedną paczkę- z tym że dla siebie ;D no i kosztowały 3,99 - zużyłam do tej pory z 5 sztuk ale ogólnie wydają się fajne, nie jakas sucha masakra albo ociekające wodą .. no ale dzisiaj czytam na sroce i widzę ze polecane na pewno jedną paczkę kupię na przetestowanie u małego

a co sądzicie o białym jeleniu do prania ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-24, 13:36   #702
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
nie chodzi o to że się nie chcę chwalić brzuchem, tylko chodzi o moje nogi i tyłek, nigdy ich nie lubiłam, a teraz nie dość że na udach wyskoczyły mi pojedyncze rozstępy a na dodatek mam jeszcze większy cellulit niż przed ciążą i paskudnie to wygląda może bym się i skusiła na basen ale bym musiała sobie biodra przepasać jakimś pareo czy czymś takim, poza tym nie umiem pływać więc bym siedziała w jaccuzi [czy jak się to pisze] i na tym koniec :P

Haha ja tez nie umiem i ubolewam nad tym, przez to ze nie umiem plywac to bym sie 2 lata temu utopiła w jeziorze
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 13:40   #703
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

masakra... pewnie go obsmarują w mediach...
ciekawe ile po porodzie zjemy pizze

Cytat:

j tam sie lubie chwalić brzuchem ale... mam tensam problem. Nogi jak nogi- grube i cellulit ale brzuch ? ostatnio mi takie rozstępy wyszły ze jakaś masakra. wstyd. Tylko mąż może je widzieć. Teraz nad wodą bede w krótkich spodenkach i blzce na ramiączkach
Stary 2013-07-24, 13:43   #704
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
ja się jakoś będę mobilizować, powieszę znowu na lodówce zdjęcie jakiejś laski z niezłym ciałkiem i jazda z ćwiczeniami

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

własnie też się boję, że ten czas co będę miała dla siebie będę wolała przeznaczyć na pranie, sprzątanie gotowanie a nie na to żeby odpocząć

mi widocznie umknął gdzieś ten link, bo już od dawna się zbierałam żeby ćwiczyć

Dokladnie tak ja na joge zapisze sie od 7 mc. teraz ciwcze.. ale uwaga... ciwczenia na miesnie brzucha w linku do tej laski spowodowaly u mnie skurcze!
Cytat:
Praktycznie od początku. Nie pamiętam już dokładnie, ale od 9 tygodnia na pewno jestem już na L4.
ja jestem od 15 tc..
Stary 2013-07-24, 13:44   #705
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
czytam własnie na sroce - te chusteczki z lidla dla dzieci nawilżające- wczorajszą wieczorową porą kiedy naszła mnie ochota na tortille samorobki, udałam się do lidla i zakupiłam również jedną paczkę- z tym że dla siebie ;D no i kosztowały 3,99 - zużyłam do tej pory z 5 sztuk ale ogólnie wydają się fajne, nie jakas sucha masakra albo ociekające wodą .. no ale dzisiaj czytam na sroce i widzę ze polecane na pewno jedną paczkę kupię na przetestowanie u małego

a co sądzicie o białym jeleniu do prania ?
ja będe próbowała załatwić sobie z cleanic'a chusteczki, ale zobaczymy :P

też tak własnie w sklepie patrzyłam na tego jelenia i sie nad nim zastanawiam bo w sumie on jest hipoalergiczny więc spoko, ale z drugiej strony czy przyzwyczajać dziecko od razu do takiego proszku
Cytat:
Haha ja tez nie umiem i ubolewam nad tym, przez to ze nie umiem plywac to bym sie 2 lata temu utopiła w jeziorze
mnie TŻ do jeziora wciągał na siłę, bo się boję wody, to się popłakałam i obraziłam na niego bałam się że się utopię, coś mi się do nogi przyczepi, wiem że może się to Wam wydać głupie ale ja się tak panicznie boję wody że szok jeszcze jak sama małymi kroczkami wejdę po kolana to jest dobrze, ale jak ktoś mnie na siłę wciąga to jest już źle

ale chyba wiem dlaczego się boję bo kiedyś byłam z moim tatą na basenie i On mnie do tego głębokiego basenu wepchnął i chyba od tego momentu już mi ta panika została

Nela 5/11/13

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-24, 13:44   #706
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam z pochmurnej wyspy...Pogorszyła się pogoda i ochłodziło, typowo irlandzka aura Byliśmy rano wymienić prawko, bo zmieniliśmy adres i trzeba...Dobrze, ze miałam stare zdjęcia, bo teraz niewyjściowo wyglądam do fotek

za kolejne tygodnie mamusie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Po raz kolejny zapomniałam napisać :

Dzisiaj mamy z Jaśkiem STUDNIÓWKĘ !!
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Zrobię dziś chyba foto brzucha bo jest ogroooomny! A gdzie tu do końca .

Moja córka coraz bardziej pozytywnie nastawiona na przyjęcie braciszka. Co wieczór jak się kładę koło niej na pogawędkę to każe sobie o nim opowiadać. Oczywiście przy tym wprowadzam treści ograniczone ale też informuje o tych gorszych aspektach posiadania rodzeństwa. Ale ją wszystko raduje, o wszystko pyta, opowiada swoje wyobrażenia. Bardzo pozytywnie nas zaskakuje.

Za to mam problem z siostrzenicą (we wrześniu kończy 2 lata). Gryzie moją córkę tak, że jej krwiaki wychodzą. Taki jej sposób na odreagowanie. A mnie krew zalewa. Żadne działania nie przynoszą skutku. Mam ochotę zadziałać niewychowawczo. Masakra

Ktoś ma jakiś pomysł/patent?
Nie mogę patrzeć na to jak Alisa cierpi .

Poza tym o mało bylibyśmy bez wózka bo w piwnicach u mojej mamy doszło do kradzieży. Do niej też probowali, ale nie udało się pokonać zabezpieczenia.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Pokazuj brzuchol
Ale fajne rozmowy macie z córcią...a w sprawie gryzienia to bym nie pozwoliła na to, a jak nic ni działa na siostrzenicę to ograniczenie kontaktów będzie najlpeszym wyjściem
Złodziei bym ubiła

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny założyłyście nowy wątek nie nadrobię nie dam rady.
Mam nadzieje, że wszystko w porządku u Was, u mnie pojawiły się nowe zmartwienia ale staram się o tym nie myśleć, maksymalnie zajmuje sobie czas różnymi rzeczami by nie myśleć.

3.08 zaczynam III trymestr!!! I jestem zmartwiona. Brzuszek mam malutki, lekarz przedłużył sobie urlop a ja się bujam z porządną anemią i nie wiem co się dzieje. Na czwartek zapisałam się do innego lekarza, do którego chodzę, kiedy mnie coś martwi ale ostatnia u Niego wizyta była 2,5 miesiąca temu...więc...będzie ciekawie.
Kochana nie zmartwiaj się, widocznie tak Twoja uroda, że brzuś mały i wyskoczy jeszcze aż się zdziwisz Dobrze, że wybierasz się na wizytę szybciej.

Cytat:
Poza tym u nas upał!!
aaa no i czuje się o niebo lepiej . Wczoraj biegunka ustąpiła ( oby na zawsze!!) skurcze przeszły popołudniu.. jedyny wypadek jaki wczoraj miałam to serce mnie zaczęło boleć i szybko bić, po czym straciłam przytomność.. a że byliśmy w tunelu to nie bardzo było co zrobić bo ani zasięgu ani ludzi .. Mąż kupił wodę i AMERYKANA napiłam się, zjadłam tą słodką 'drożdżówkę' posiedziałam i mi się lepiej zrobiło, pojechałam do mamy ( ten wypadek miała jakaś babka, która ma zastępstwo za moją mamę na czas urlopu.. no i niby miała zostać bo nie mieli pracownika jednego, ale dał rade).
Mama nas odwiedziła i kupiła mi pięęęęęęęękne szklanki i dla nas dwie takie inne- fajne duże piękne na nowe mieszkanie.
Mieliśmy jechać do ZATORLANDU ale niestety finansowo lipa.. wiec w sobote jedziemy nad wodę bo ma być do 35 stopni!!!

Wzrok pogorszył mi się niesamowicie. wczoraj wsiadłam do "9" zamiast "5" - mąż mnie wyśmiał, ale 3 razy sprawdzałam czy to 5 i była 5 a potem sie okazało ze 9 .. i tak sobie godzinkę podróżowałam

Poza tym w niedziele idę z mamusią na zakupy. Chcę kupić ten proszek, płyn, już powoli jakieś chusteczki i pampersy- to sie nie zepsuje, a potem bedzie mi łatwiej, jakąś wanienkę.. stwierdziłyśmy z mamą że tak to poczytam skład itd a przez neta nie, a jak mi się spodoba to mogę przez neta potem zamawiać wieksze ilości
Jejciu u Ciebie to zawsze coś

Fajne zakupki z mamą się szykują

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wkroczyliśmy z maluchem w 23 tydzień! (Czyżby to już 6 miesiąc???). Z tej okazji wrzucam małe porównanie brzuszkowe!
super brzuszkowe porównianie!! śliczna piłeczka

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku!
Wpadłam tylko na chwilkę że u nas wszystko ok pogoda póki co bardzo dobra, chodzimy na spacery TŻ co raz częściej czuje kopniaki od małej i teraz sam przychodzi, kładzie rękę na brzuchu i mówi do małej żeby kopała tatę bardzo nas rozpieszcza
Widziałam w końcówce starego wątku że domi ma ustaloną datę ślubu GRATULUJĘ
Cieszę się, że podróż poślubna udana Korzystajcie ile wlezie

Niunia20 silna babka z Ciebie. Mocno zaciskkam kciuki, żeby szybko sie Wam udało

Tradycyjnie jak na tą porę lecę na miasto
Stary 2013-07-24, 13:45   #707
Trele_Morele
Zakorzenienie

Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
no ja właśnie wczoraj meża namawiałam na tą poduche, ale stwierdziłam ze sprawdze czy to sie nada na takiej 'zwykłej' tak ją ułożyłam, wiązałam podwinęłam że prawie poducha rogal wyszła, ale obudziłam się o 3 z jeszcze większym bólem.
Poza tym mam pytanie, bo już 30 masz tydzień.. masz takie uczucie jakby coś chcialo z Ciebie wyjść, 'przednią'stroną, ale nic Cię nie boli? bo ja się boje sikać, bo mam takie uczucie jakbym meeeeeeega wielki zastój moczu miała a potem nagle miałby chlusnąć .. a wyleci 3 krople
poza tym też masz tak dużo śluzu? normalnie musiałam zmienic wkładki na extr długie,.
nie śmiejcie się, ale no inaczej tego opisać się nie da
Ja sluzu mam Od poczatku znac nie wiecej , wiec ciezko mi jest stwierdzic czy teraz jest jeszcze wiecej , wydaje mi sie ze to zalezy Od dnia.
Co do nacisku tam na dole to pisalam juz kiedys ze jak siadam na kibelek to czuje takie parcie na krocze jakby dziecko chcialo wyjsc albo cos mi mialo zaraz peknac. Ale z siusiu nie mam zadnych problemow .. A te uplawy sa normalne tylko jest iCh wiecej?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 13:46   #708
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
masakra... pewnie go obsmarują w mediach...
ciekawe ile po porodzie zjemy pizze

j tam sie lubie chwalić brzuchem ale... mam tensam problem. Nogi jak nogi- grube i cellulit ale brzuch ? ostatnio mi takie rozstępy wyszły ze jakaś masakra. wstyd. Tylko mąż może je widzieć. Teraz nad wodą bede w krótkich spodenkach i blzce na ramiączkach
ja na brzuchu rozstępów nie mam, bo TŻ oglądał ostatnio ale te nogi
Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Dokladnie tak ja na joge zapisze sie od 7 mc. teraz ciwcze.. ale uwaga... ciwczenia na miesnie brzucha w linku do tej laski spowodowaly u mnie skurcze!
no to teraz dałaś mi do myślenia

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-24, 13:49   #709
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Też skończyłam pedagogikę, a dokładnie resocjalizację A Ty lineczka?
No prosze ja po 2 latch wzielam dziekanke I juz nie wrocilam ;( moje kolezanki teraz zostaly mgr I zadna nie pracuje w zawodzie bo to ciężki pod tym katem zawod. A jak u Ciebie

KCIUKI DLA ANI

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-24, 13:53   #710
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Mój cellulit też mnie zaczął przerastać zawsze był, ale teraz to już jest kosmos na szczęście póki co nie dorobiłam się żadnych rozstępów, ale wszystko jeszcze przede mną
zauważyłam, że zaczęłam unikać krótkich spodenek, z czym raczej nigdy nie miałam problemu mimo tego, że zawsze byłam szersza w biodrach i na udkach pojawiał się cellulit
Jakoś mam obawę, że wyjdę na miasto/plażę i wszyscy pomyślą "o w ciąży jest i się tak spasła "

A jaccuzzi w ciąży chyba nie jest zalecane?

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Też nie umiem pływać, a szkoda.. chętnie bym sobie pochodziła teraz na basen - kręgosłup nie daje mi żyć
Stary 2013-07-24, 13:53   #711
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Mój cellulit też mnie zaczął przerastać zawsze był, ale teraz to już jest kosmos na szczęście póki co nie dorobiłam się żadnych rozstępów, ale wszystko jeszcze przede mną
zauważyłam, że zaczęłam unikać krótkich spodenek, z czym raczej nigdy nie miałam problemu mimo tego, że zawsze byłam szersza w biodrach i na udkach pojawiał się cellulit
Jakoś mam obawę, że wyjdę na miasto/plażę i wszyscy pomyślą "o w ciąży jest i się tak spasła "

A jaccuzzi w ciąży chyba nie jest zalecane?
też mam takie obawy, chociaż z drugiej strony mam w nosie kto co pomyśli, ale jednak... ;]

nie wiem tak przykładowo powiedziałam o jaccuzzi :P

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-24, 13:57   #712
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ja sluzu mam Od poczatku znac nie wiecej , wiec ciezko mi jest stwierdzic czy teraz jest jeszcze wiecej , wydaje mi sie ze to zalezy Od dnia.
Co do nacisku tam na dole to pisalam juz kiedys ze jak siadam na kibelek to czuje takie parcie na krocze jakby dziecko chcialo wyjsc albo cos mi mialo zaraz peknac. Ale z siusiu nie mam zadnych problemow .. A te uplawy sa normalne tylko jest iCh wiecej?

no raczej może z siusiu nie mam problemu, tylko właśnie tki nacisk, i myślałam ze to tak mi sie mega siku chce, ale nie bo ledwoco, a nie piecze nic. . .upławy są normalne, nie śmierdzą, nie mają innego koloru tylko jest tego tak dużo.. normalnie powiedziałabym że sie ze mnie leje

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

mamy paźdz-wrześ mają fajny tytuł wątku ! pewnie na cześć tej malutkiej
Stary 2013-07-24, 13:58   #713
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]mamy paźdz-wrześ mają fajny tytuł wątku ! pewnie na cześć tej malutkiej
widziałam właśnie fajny

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-24, 14:08   #714
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już umówiłam się z moim osobistym że kilka razy w tygodniu (zycie zweryfikuje ile) udajemy że nie ma mnie w domu (albo o ni idą na długi spacerek) i wtedy będę mieć czas na zajęcie się tylko i wyłącznie sobą.

Filmik bomba z jakiegoś powodu garfield mi stanął przed oczami
Mam dokładnie taki sam plan I ten sam układ jak bedzie wyjdzie w praniu nawet nie martwie sie o to jak tatus sie bedzie stawial , bardziej o to czy bede potrafila spuscic dziecko z oczu :mysli:

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:

a właśnie, możecie polecić jakieś ćwiczenia dla ciężarówek? chciałabym poćwiczyć bo czuję się taka skapciała
Ja pomalowałam w poniedzialek 5 futryn przez caly dzien I wczoraj mialam takie cholerne zakwasy w udach jak bym na koniu cala noc jezdzila okrakiem to pewnie Od kucania co chwila

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-24, 14:10   #715
Madzik 89
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny myślicie że opłaca się kupić http://tablica.pl/oferta/lezaczek-bu...g-ID37XUZ.html ?
Powiem nieskromnie, że ja wyrwałam taki sam tylko w inne wzorki za 45 zł ale i tak się opłaca bo nówki kosztują ponad 200 zł.
20.08.2016
Madzik 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:13   #716
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
też mam takie obawy, chociaż z drugiej strony mam w nosie kto co pomyśli, ale jednak... ;]

nie wiem tak przykładowo powiedziałam o jaccuzzi :P
ja niby też mam to gdzieś, ale to jakoś tak męczy wewnętrznie

Cytat:
no raczej może z siusiu nie mam problemu, tylko właśnie tki nacisk, i myślałam ze to tak mi sie mega siku chce, ale nie bo ledwoco, a nie piecze nic. . .upławy są normalne, nie śmierdzą, nie mają innego koloru tylko jest tego tak dużo.. normalnie powiedziałabym że sie ze mnie leje

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

mamy paźdz-wrześ mają fajny tytuł wątku ! pewnie na cześć tej malutkiej
Też zwróciłam na to uwagę i mi się spodobał

Cytat:
Mam dokładnie taki sam plan I ten sam układ jak bedzie wyjdzie w praniu nawet nie martwie sie o to jak tatus sie bedzie stawial , bardziej o to czy bede potrafila spuscic dziecko z oczu :mysli:

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Ja pomalowałam w poniedzialek 5 futryn przez caly dzien I wczoraj mialam takie cholerne zakwasy w udach jak bym na koniu cala noc jezdzila okrakiem to pewnie Od kucania co chwila

Plan mamy wszystkie ten sam A jak to wyjdzie, to później się przekonamy
A dlaczego akurat "całą noc" ?
Stary 2013-07-24, 14:15   #717
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
ja na brzuchu rozstępów nie mam, bo TŻ oglądał ostatnio ale te nogi

no to teraz dałaś mi do myślenia
No pani ginekolog mnie opie##**ła, ze tak powiem, ze na cwiczenia przyjdzie czas po porodzie...
Stary 2013-07-24, 14:16   #718
Madzik 89
Zadomowienie

Tak w ogóle to witam się w 24t 2d czyli 25 tygodniu
Zostało nam jeszcze 112 dni do porodu
20.08.2016
Madzik 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:21   #719
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny polecicie mi jakieś ciasto z wiśniami? Takie bez kombinowania najlepiej
Zajrzyj na mojewypieki .pl
Ktos tutaj polecal ciasto z tamtad . Ja zrobilam z wisniami wlasnie I juz innego ciasta nie rusze, będę piekła tylko z tamtad. Teraz sie czaje na ciasto z porzeczka albo borowkami ?

A co do palenia to wiem ze to okrutne ale ja tez tesknie I dziennie powtarzam mojemu Tz ze ja czym szybciej urodze tym szybciej zapale

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Powodzenia na wizycie

Też sobie poćwiczę, tylko najpierw skończę jeść

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

http://www.mojewypieki.com/przepis/c...nka,-najlepsze
O to wlasnie to ciasto

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
czy ktoś wie jak liczyc ruchy i od kieDY ?
wyczytałam że :
a) 10 kopów na 12 godzin między 28-32 tyg
b) 10 ruchów na godzinę >32tyg
c) 10 kopów co 4 godzziny od 28 tyg.

I SIĘ POGUBILAM
W mojej karcie ciazy pisze ze po 25 tyg powinnam czuc 10 ruchow na dobe. Jesli jest iCh mniej - tel do połoznej. Ale to Anglia takze wiesz ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-24, 14:29   #720
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madzik 89 Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to witam się w 24t 2d czyli 25 tygodniu
Zostało nam jeszcze 112 dni do porodu
za tydzień
mi zostało jeszcze 95 dni , przegapiłam 100-dniówkę

Cytat:
Zajrzyj na mojewypieki .pl
Ktos tutaj polecal ciasto z tamtad . Ja zrobilam z wisniami wlasnie I juz innego ciasta nie rusze, będę piekła tylko z tamtad. Teraz sie czaje na ciasto z porzeczka albo borowkami ?

A co do palenia to wiem ze to okrutne ale ja tez tesknie I dziennie powtarzam mojemu Tz ze ja czym szybciej urodze tym szybciej zapale

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

O to wlasnie to ciasto

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

W mojej karcie ciazy pisze ze po 25 tyg powinnam czuc 10 ruchow na dobe. Jesli jest iCh mniej - tel do połoznej. Ale to Anglia takze wiesz ..

Ciasto pychoootka dwa razy z wiśniami robiłam i znikało w godzinę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości