|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Adaś też niemobilny tylko brzuch-plecy-brzuch ![]() ej no to decydować się Laski i to szybko bo musiałabym jakieś noclegi połapać i żeby jakieś jaja później nie wyszły bo ja zmieniam o 180 stopni, specjalnie dla Was, plany wakacyjne ![]() zarypiste te smoczki, aż szkoda że mój nie używa, rokendrolowe mi sie podobają ![]() w sensie że my z Jagienką przy okazji czy koleżanki przy okazji ![]() kurde mojemu często w oczkach zbierają się takie jakby śpiochy i też się zastanawiam czy to nie alergiczne jakieś ![]() ej to ja też muszę zrobić ogóry ![]() masz jakiegoś fiutka na oku Cytat:
---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
co się stało?????? |
|||||
|
|
|
#452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
Cytat:
U nas nadal nie ma akcji brzuch plecy, tylko plecy brzuch. Ale ale - dzisiaj oprócz minimalnego pełzania do tyłu zaobserwowałam dość spore unoszenie zadka. Nic z tego nie wynika ale miło popatrzeć ![]() No ja nie chcę nic mówić ale w związku z Panem Paralotniarzem też będę rewidować swoje plany. Myślę, że jak tego 5tego wyjedziecie to się spokojnie tam złapiemy na parę dni. My jak będziemy jechać to pewnie jakoś tak jak Państwo Paralotniarstwo czyli sam początek sierpnia. Dzisiaj będę z poświęceniem ogarniać wieczorem ![]() Oj tam oj tam No może nie na ale koło ![]() Mówisz, że to jednak może być ząb Ale to by była dwójka albo i nawet trójka bo to tak daleko dość
Edytowane przez dzika_kaka Czas edycji: 2013-07-25 o 11:45 |
||
|
|
|
#453 |
|
Rozeznanie
|
a, szkoda gadać. mam nadzieję, że z czasem zmienię swoje podejście.
w okolicach lutego następnego roku będziemy spodziewać się braciszka lub siostrzyczki Kubusia...
|
#454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gratuluję Kochana Domyślam się, że na razie jesteś w szoku i nie wiesz, co o tym myśleć, ale już niedługo zmienisz podejście i stwierdzisz, że to najlepsze, co Was spotkało
|
|
#455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale Ty rewidujesz o kilkanaście km, a ja o kilkaset ![]() nie to ja sie tak nie bawię, Wy się już wcześniej spotkacie z Jagienką a ja dopiero 5-go to mi tak głupio będzie ![]() Cytat:
![]() gratuluję |
||
|
|
|
#456 |
|
Rozeznanie
|
widzę, że rozmawiacie o ząbkach i mobilności dzieciaczków.
Kuba ma 4 ząbki, nie chodzi jeszcze, dopiero przymierza się do raczkowania. na razie jak chce dostać coś, co leży trochę dalej, to odpycha się nogami i wyciąga ręce z całych sił ![]() za to z uwielbieniem przekręca się z brzucha na plecy i odwrotnie ![]() i bardziej lubi leżeć na brzuchu i tak też się bawi (pamiętacie jak panikowałam, że nie lubi leżeć na brzuchu i nie podnosi głowy? )co do siedzenia: siedzi już sam, ale zdarza mu się bach! więc samego go jeszcze nie zostawiam, np. na podłodze
|
#457 |
|
Zadomowienie
|
yyy nie normalnie szok ale gratuluje i nie smuc sie będzie dobrze musisz dbac o siebie
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla Kubusia zdolny chłopczyk
|
|
|
|
|
#459 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no, mam nadzieję, że tak będzie ![]() na razie jedyną myślą jaka mnie pociesza to to, że mała różnica wieku między rodzeństwem jest dobrym rozwiązaniem dla dzieci...
|
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
Dzika to może być ząb
|
|
|
|
#461 |
|
Zadomowienie
|
propozycja na lato dla tych które mieszkają na wsi http://studentpotrafi.pl/15391/Basen...-zrobic-samemu
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#462 |
|
Rozeznanie
|
spadam z Kubą na dwór i po zakupy.
dziś będę polować na takie coś do wózka: http://canpolbabies.com/pl/produkty/...rownica/page:7 buźka
|
#463 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myślałam że właśnie krótkie a tułów długi bo body mi na 80 niktórych firm nosi a spodnie mam jedne 68 i nadal za długie Cytat:
Cytat:
zwłaszcza że widzisz u męża już nic się nie uda zrobić w tym wieku (ktoś mu zaniedbał ) a jakby coś wyszło u Jaśka to spokojnie żeby uniknąć i żeby się nie rozwinęło to raczej nic (pytałam czy jakoś stymulować rozwój ale powiedziała że nie), ale jeśli coś wyjdzie to im szybciej zaczniemy działać tym lepiej ![]() Cytat:
pomimo że we dwójkę chwilowo jesteśmy to nic ogarnąć porządnie nie możemy po 2h krzyku Jasiek zasnął mężowi na rękach ![]() i tak od poniedziałku a cholera u pani doktor rozanielony wczoraj |
||||
|
|
|
#464 |
|
Zadomowienie
|
mam pytanie jest konto na fb z tego watku.. znaczy sie z wami ... nie wiem jak to powiedzieć.. ale wiecie o co mi chodzi ?
|
|
|
#465 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobre ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale co niby można zrobić bo nie bardzo rozumiem u mnie też wszyscy mają wadę wzroku, niewielkie ale sąwspółczuję, mój wczoraj miał ciężki dzień, dzisiaj, póki co, spokój
|
|||
|
|
|
#466 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratki ![]() Na pewno po początkowym szoku się rozkochasz w tym stanie! Ściskam mocno! Cytat:
Cytat:
![]() Ja na razie spotykam się z kategoryczną odmową tżta co do zmiany planów. Co za dziad no. Ale siem nie poddam! Poza tym nie wiem czy uderzymy w samo Chłapowo, jak dla mnie to za blisko Władka. Może skoczymy do Ostrowa albo Karwii, to w sumie blisko. No pomyśli się. Cytat:
![]() A jakieś biegunki, ślinienia i inne takie miał? Bo u nas zupełnie nic teraz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Żeby Jan takie rzeczy
|
||||||
|
|
|
#467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u męża w rodzinie są to poważne wady, i brat i mama mieli np operacje brata córka nosi okulary odkąd skończyła roczek i jeśli wyszłaby jakaś wada to właśnie okularami np lub rehabilitacją czy naświetlaniem można ją naprawić, a lepiej szybciej bo wtedy większe szanse na wyleczenie ![]() mój mąż niby nosił okulary jako dziecko ale nie wiem czy miał zasłaniane słabsze oko czy nie, czy wystarczająco szybko się za to zabrali itd bo teraz jedno ma zdrowe - 0 a drugie ponad 3 i niczym się już nie da tego skorygować już nawet ciężko mi ocenić czy to faktycznie 100% przez zęby bo czasem posmaruję maścią, dam gryzaki i jest znośnie a czasem jak dzisiaj nic totalnie nie pomaga ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
jak widzisz wszystko "do czasu" Edytowane przez T'ai Czas edycji: 2013-07-25 o 12:39 |
||
|
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
Lady-jakbyś nie zauważyła pomiędzy moimi dziećmi jest 15 miesięcy różnicy(u Was chyba też tak będzie?)
Jestem najszczęśliwasza na świecie, te dwa szkraby, no nie mogłoby byc inaczej |
|
|
|
#469 |
|
Rozeznanie
|
Lady_kiss cieszyłabym się na Twoim miejscu
Dzika_kaka moje też można powiedzieć, że niemobilne, przemieszcza się jedynie do tyłu, leżąc na plecach... i zastanawiam się jak ją zachęcić do raczkowania...
|
#470 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
my jeździmy w spacerówce od ponad miesiąca.
Cytat:
Cytat:
kupiłam właśnie trzy ![]() Cytat:
![]() W jakim sensie? Po kąpieli i uśpieniu dziecka![]() Tak jest Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() flaszkę karmi i będziemy obalać na plaży Cytat:
Cytat:
|
|
#471 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no chyba ze mnie nie chcecie i dlatego tak kombinujecie ![]() ja też nie wiem o co chodzi |
|||
|
|
|
#472 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Dzisiaj już lepiej, bo sobie loda kupiłam. To znaczy może nie boli jakoś strasznie, ale to dziąsło jest rozpulchnione i jest to strasznie nieprzyjemne i irytujące. Na dodatek praktycznie w nocy nie spałam, bo moja księżniczka co chwilę budziła się z płaczem. Jak uspokajałam ją to zasypiała i tak wkoło Macieju Zębów nie widzę także nie wiem o co chodziło. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
No nic nie będę się stresować, zwłaszcza, że to było dawno i teraz jest wszystko w porządku - przynajmniej w moim odczuciu. Ale wspomnę o tym lekarzowi jak będę na szczepieniu. Cytat:
![]() ![]() A reszta się sama ułoży, zobaczysz ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Dorcia jest, ale grupa jest już zamknięta. |
||||
|
|
|
#473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sprzedam wam hita ![]() gotowe? ![]() Jasiek już drugi raz dzisiaj zasnął bujany na rękach po godzinę się męczyliśmy aż odkryliśmy jak go uśpić skutecznie chyba skok bo pasuje opis
|
|
|
|
|
#474 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam dzisiaj chałkę
![]() Trzymam kciuki za powrót starego dobrego Jana Cytat:
Cytat:
![]() A szef chce wp.ier.dol? ![]() Wolałabym się nawalić winem Jezzuuu jak mi się chce wina ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Czekamy na teścia, porzucamy dziecko i jedziemy na zakupy. Trzeba upolować tżtowi jakieś obuwie wakacyjne, coś a la sandały z koziej pały, aczkolwiek powiedział, że sandałów nosić nie będzie ![]() A że w ccc -40% ...
|
|||
|
|
|
#475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet nie wiedziałam, że jest zamkni ętaa czemu ![]() e to luzik skok przejdzie i nie dość że odzyskacie dziecko, to jeszcze jakaś nowa umiejętność wpadnie![]() Cytat:
uwaga, M odbył rozmowę i ma wolne do 8
|
|
#476 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Ja też ostatnio kupiłam chałkę, ale pisze na niej bułka francuska A smakuje w sumie jak chałka.
|
|||
|
|
|
#477 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() GRATULACJE!!!!! Fajnie ,że organizujecie sobie mini zjazd nad morzem...zazdraszczam bardzo!!! A może innym razem zrobimy zjazd w górach co Wy na to
|
||
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#479 |
|
Zadomowienie
|
Heloł!
powiedzmy, że z czytaniem jestem na biezaco tylko na pisanie troche czasu mi braknie ![]() ale chyba nawet nie zauwazylyscie, że mnie nie ma ![]() czytałam o tych szczepionkach i Czarus był szczepiony ta lipna seria, nawet 2 razy ale nic mu nie dolega, od urodzenia jest zdrowiutki, więc raczej nie ma się czym martwić dołączane się do grupy mamusiek z wyjacymi dziecmi dzis Czarus przechodzi samego siebie, ciągle marudzi, jesc za bardzo nie chce no i nadal ma problemy z zasypianien ![]() zębów na razie nie widac, chociaż zauwazylam takie wybrzuszenie na dolnym dziaselku po prawej stronie tylko tak jakby w miejscu 5 albo 4 ![]() a właśnie jak wygladaja dziasla kiedy się zabki wyzynaja? może pozniej wrzuce fotke z nad jeziora - Czarusia wioslarza ![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- co do mobilnosci, to Czarus obraca sie tylko z plecow ba brzuch, odwrotnie probuje, ale nie wie co z rekoma zrobić i go blokuja pelza do tylu, tylko mam wrażenie, że robi to tak nieswiadomie troche "przez przypadek" dupke też podnosi dziś na spacerze, jak siedzielismy na laweczce w cieniu, to przysiadly się 3 starsze babki i nie mogly uwierzyc, że Czarus skonczyl niedawno 7 miesiecy, myslaly że coś kolo roczku ma ![]() jeszcze go zaczepialy żeby zabki pokazał, ale ja mowie, że on szczerbaty jeszcze, to jedna powiedziala, że jej pierwsze zabki wyszły jak miala rok i 4 miesiace i do dzis ma swoje zdrowe choć już swoje lata ma aaa, i w kauflandzie pampersy sleep&play po 2 dyszki za pake więc bardzo fajna promocja, ja juz skorzystalam ![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- juz foto w albumie
|
|
|
|
#480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czaruś cool ![]() ja pomimo,że pracuję to czytam i cos skrobnę zawsze,mało bo mało, ale się boję, bo wiesz..... Dzika teraz ma władzę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.

W ogóle wyrąbiste są te smoczki!
i żeby jakieś jaja później nie wyszły bo ja zmieniam o 180 stopni, specjalnie dla Was, plany wakacyjne 

Wczoraj zauważyłam, że ma jakby przecięte dziąsło i już się podjarałam, że ząb idzie i od tego ta historia ale moja mama mówi, że musiała sobie czymś przeciąć, bo jak zęby idą to wygląda zupełnie inaczej. W każdym razie myślę, że może ten płacz w ostatnich dniach od tego 

Domyślam się, że na razie jesteś w szoku i nie wiesz, co o tym myśleć, ale już niedługo zmienisz podejście i stwierdzisz, że to najlepsze, co Was spotkało 

skok przejdzie i nie dość że odzyskacie dziecko, to jeszcze jakaś nowa umiejętność wpadnie