Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2012 Ma - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-25, 11:27   #451
Ma_majka
Zakorzenienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez 4n3t4 Pokaż wiadomość
Tak patrzę, że przesadzacie Wasze dzieciaczki do spacerówek. A jeździ któreś jeszcze w gondoli? My nadal używamy gondoli. Nasza jeździ na leżąco na pleckach, albo na brzuszku. Jak jej podniosę oparcie to muszę ją co chwilę poprawiać, bo się przesuwa na bok i jeszcze mam stracha że się gibnie bo tak niepewnie siedzi.
mój już dawno w spacerówce, gondola była beee

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość

u nas noc dzisiaj dużo lepiej jak wczoraj, mimo iż od 5.30 jestem na nogach, a młody właśnie odbywa drzemkę.
w ogóle to mi rano zleciał z mojego łóżka jak przysnełam, na szczęście z kołdrą i nic mu się nie stało, nawet się nie uderzył ale siebie to powinnam walnąć w łep za to
całe szczęście że nic się nie stało

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Kimnęło mi się wczoraj jak usypiałam Ewkę, proszę wypaczyć zatem moją wieczorną niedyspozycję. Ale widze, że nikt nie zauważył mojej nieobecności

A! I dzisiaj zaobserwowałam, że moje dziecko minimalnie ale jednak pełza do tyłu. Jesteśmy chyba ostatnim niemobilnym dzieckiem w wątku więc czas i pora

No to git malina. U nas koncepcja pewnie podoba. Teraz trzeba tżta przekonać do Chłapowa. Albo chociaż okolic...

http://sklep.mambaby.pl/produkty_smo..._mam_soft.html
Modelka nie chciała pozować, bo gardzi smokiem w innych sytuacjach niż sen a sen jest dla mięczaków, także rozumisz W ogóle wyrąbiste są te smoczki!

To tak przy okazji, nie?

O widzisz no, o tym nie pomyślałam... A propos to już jest z nim ok. Ma taką trochę sapkę ale to praktycznie tylko jak je. Więc chyba wyrośnie po prostu z tego. Za to często trze oczka i nosek - boję się, że jednak może mieć na coś alergię

To ja też wezmę. Bitwa na słoiki

Dżizas ja od czerwca idę i dojść nie mogę. A przy okazji miałam się zapisać na wizytę u chirurga, żeby mi tego fiutka koło oka wyciął. Skleroza raz, brak czasu dwa
ja zauważyłam ale już nic nawet nie piszę bo się przyzwyczaiłam że nas olewasz

Adaś też niemobilny tylko brzuch-plecy-brzuch

ej no to decydować się Laski i to szybko bo musiałabym jakieś noclegi połapać i żeby jakieś jaja później nie wyszły bo ja zmieniam o 180 stopni, specjalnie dla Was, plany wakacyjne

zarypiste te smoczki, aż szkoda że mój nie używa, rokendrolowe mi sie podobają

w sensie że my z Jagienką przy okazji czy koleżanki przy okazji

kurde mojemu często w oczkach zbierają się takie jakby śpiochy i też się zastanawiam czy to nie alergiczne jakieś

ej to ja też muszę zrobić ogóry

masz jakiegoś fiutka na oku

Cytat:

Podejrzewam, że w wieku Wiktorki też będzie u nas pustka paszczowa Wczoraj zauważyłam, że ma jakby przecięte dziąsło i już się podjarałam, że ząb idzie i od tego ta historia ale moja mama mówi, że musiała sobie czymś przeciąć, bo jak zęby idą to wygląda zupełnie inaczej. W każdym razie myślę, że może ten płacz w ostatnich dniach od tego
mojemu jak wychodziła dwójka górna to też miał taką jakby rankę, też początkowo myślałam że coś ugryzł i rozciął sobie

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez lady_kiss Pokaż wiadomość
cześć kochane.
widzę już kolejny wątek

przepraszam Was za moje milczenie...
wcześniej trwałam w niepewności, a od dwóch tygodni trwam w strachu...

co się stało??????
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:42   #452
dzika_kaka
Zakorzenienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
przepraszam Was za moje milczenie...
Cosiedziejesie?

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
ja zauważyłam ale już nic nawet nie piszę bo się przyzwyczaiłam że nas olewasz

Adaś też niemobilny tylko brzuch-plecy-brzuch

ej no to decydować się Laski i to szybko bo musiałabym jakieś noclegi połapać i żeby jakieś jaja później nie wyszły bo ja zmieniam o 180 stopni, specjalnie dla Was, plany wakacyjne

w sensie że my z Jagienką przy okazji czy koleżanki przy okazji

masz jakiegoś fiutka na oku

mojemu jak wychodziła dwójka górna to też miał taką jakby rankę, też początkowo myślałam że coś ugryzł i rozciął sobie
Powiedz to mojemu dziecku

U nas nadal nie ma akcji brzuch plecy, tylko plecy brzuch. Ale ale - dzisiaj oprócz minimalnego pełzania do tyłu zaobserwowałam dość spore unoszenie zadka. Nic z tego nie wynika ale miło popatrzeć

No ja nie chcę nic mówić ale w związku z Panem Paralotniarzem też będę rewidować swoje plany. Myślę, że jak tego 5tego wyjedziecie to się spokojnie tam złapiemy na parę dni. My jak będziemy jechać to pewnie jakoś tak jak Państwo Paralotniarstwo czyli sam początek sierpnia. Dzisiaj będę z poświęceniem ogarniać wieczorem żeby przekonać M do Chłapowa. Wisicie mi za to flaszkę

Oj tam oj tam

No może nie na ale koło

Mówisz, że to jednak może być ząb Ale to by była dwójka albo i nawet trójka bo to tak daleko dość

Edytowane przez dzika_kaka
Czas edycji: 2013-07-25 o 11:45
dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:45   #453
lady_kiss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Lady- hej!
A co się dzieje?
Cytat:
co się stało??????
a, szkoda gadać. mam nadzieję, że z czasem zmienię swoje podejście.
w okolicach lutego następnego roku będziemy spodziewać się braciszka lub siostrzyczki Kubusia...

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

lady_kiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:47   #454
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
w okolicach lutego następnego roku będziemy spodziewać się braciszka lub siostrzyczki Kubusia...
Ha! Od razu sobie to pomyślałam, ale nie chciałam pisać
Gratuluję Kochana Domyślam się, że na razie jesteś w szoku i nie wiesz, co o tym myśleć, ale już niedługo zmienisz podejście i stwierdzisz, że to najlepsze, co Was spotkało
Stary 2013-07-25, 11:50   #455
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

No ja nie chcę nic mówić ale w związku z Panem Paralotniarzem też będę rewidować swoje plany. Myślę, że jak tego 5tego wyjedziecie to się spokojnie tam złapiemy na parę dni. My jak będziemy jechać to pewnie jakoś tak jak Państwo Paralotniarstwo czyli sam początek sierpnia. Dzisiaj będę z poświęceniem ogarniać wieczorem żeby przekonać M do Chłapowa. Wisicie mi za to flaszkę

Mówisz, że to jednak może być ząb Ale to by była dwójka albo i nawet trójka bo to tak daleko dość

no ale Ty rewidujesz o kilkanaście km, a ja o kilkaset
nie to ja sie tak nie bawię, Wy się już wcześniej spotkacie z Jagienką a ja dopiero 5-go to mi tak głupio będzie

Cytat:
gratuluję
Stary 2013-07-25, 11:52   #456
lady_kiss
Rozeznanie

widzę, że rozmawiacie o ząbkach i mobilności dzieciaczków.
Kuba ma 4 ząbki, nie chodzi jeszcze, dopiero przymierza się do raczkowania. na razie jak chce dostać coś, co leży trochę dalej, to odpycha się nogami i wyciąga ręce z całych sił
za to z uwielbieniem przekręca się z brzucha na plecy i odwrotnie
i bardziej lubi leżeć na brzuchu i tak też się bawi (pamiętacie jak panikowałam, że nie lubi leżeć na brzuchu i nie podnosi głowy? )
co do siedzenia: siedzi już sam, ale zdarza mu się bach! więc samego go jeszcze nie zostawiam, np. na podłodze

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

Stary 2013-07-25, 11:53   #457
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

Cytat:
yyy nie normalnie szok ale gratuluje i nie smuc sie będzie dobrze musisz dbac o siebie
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:54   #458
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
widzę, że rozmawiacie o ząbkach i mobilności dzieciaczków.
Kuba ma 4 ząbki, nie chodzi jeszcze, dopiero przymierza się do raczkowania. na razie jak chce dostać coś, co leży trochę dalej, to odpycha się nogami i wyciąga ręce z całych sił
za to z uwielbieniem przekręca się z brzucha na plecy i odwrotnie
i bardziej lubi leżeć na brzuchu i tak też się bawi (pamiętacie jak panikowałam, że nie lubi leżeć na brzuchu i nie podnosi głowy? )
co do siedzenia: siedzi już sam, ale zdarza mu się bach! więc samego go jeszcze nie zostawiam, np. na podłodze
dla Kubusia zdolny chłopczyk
Stary 2013-07-25, 11:54   #459
lady_kiss
Rozeznanie

Cytat:
gratuluję
Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Gratuluję Kochana Domyślam się, że na razie jesteś w szoku i nie wiesz, co o tym myśleć, ale już niedługo zmienisz podejście i stwierdzisz, że to najlepsze, co Was spotkało
dzięki dziewczyny.
no, mam nadzieję, że tak będzie
na razie jedyną myślą jaka mnie pociesza to to, że mała różnica wieku między rodzeństwem jest dobrym rozwiązaniem dla dzieci...

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

Stary 2013-07-25, 11:55   #460
Ma_majka
Zakorzenienie

Dzika to może być ząb przypominam że mojemu jako pierwsza wyszła górna dwójka
Stary 2013-07-25, 12:01   #461
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

propozycja na lato dla tych które mieszkają na wsi http://studentpotrafi.pl/15391/Basen...-zrobic-samemu

Stary 2013-07-25, 12:12   #462
lady_kiss
Rozeznanie

spadam z Kubą na dwór i po zakupy.
dziś będę polować na takie coś do wózka: http://canpolbabies.com/pl/produkty/...rownica/page:7

buźka

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

Stary 2013-07-25, 12:19   #463
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

super chłopaczki
śliczny pokoik! ależ Jan ma dłuuuugie nogi! mój to chyba połowa z tego

ja myślałam że właśnie krótkie a tułów długi bo body mi na 80 niktórych firm nosi a spodnie mam jedne 68 i nadal za długie
Cytat:

A! I dzisiaj zaobserwowałam, że moje dziecko minimalnie ale jednak pełza do tyłu. Jesteśmy chyba ostatnim niemobilnym dzieckiem w wątku więc czas i pora
Jasiek od kilku dni też dopiero pełza do tyłu

Cytat:

Tai- o co chodzi z tym okulistą?Jestem zainteresoiwana, bo sama mam dużą wadę wzroku, mąż małą. Julcia miała już jedno takie badanie w klinice okulistycznej, właśnie z tymi kropelkami i było wszystko ok, lekarka kazała przyjść na kontrol jak dziecko zacznie mówić(żeby mogła powiedzieć co widzi).
A co Wam mówiła?W jaki sposób można leczyć oko(żeby nie powstała wada) u tak małego dziecka?
obciążenie genetyczne rozmawiałam nawet z pediatrą i powiedział że w takiej sytuacji warto sprawdzić (mąż ma wadę, jego mama zeza, brat wadę, córka brata ), a babka wczoraj potwierdziła że dobrze robimy iż sprawdzamy zawczasu
zwłaszcza że widzisz u męża już nic się nie uda zrobić w tym wieku (ktoś mu zaniedbał ) a jakby coś wyszło u Jaśka to spokojnie
żeby uniknąć i żeby się nie rozwinęło to raczej nic (pytałam czy jakoś stymulować rozwój ale powiedziała że nie), ale jeśli coś wyjdzie to im szybciej zaczniemy działać tym lepiej

Cytat:
gratuluję

ja już nie daję rady
pomimo że we dwójkę chwilowo jesteśmy to nic ogarnąć porządnie nie możemy
po 2h krzyku Jasiek zasnął mężowi na rękach
i tak od poniedziałku
a cholera u pani doktor rozanielony wczoraj o co tu chodzi
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 12:25   #464
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

mam pytanie jest konto na fb z tego watku.. znaczy sie z wami ... nie wiem jak to powiedzieć.. ale wiecie o co mi chodzi ?

Stary 2013-07-25, 12:26   #465
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
propozycja na lato dla tych które mieszkają na wsi http://studentpotrafi.pl/15391/Basen...-zrobic-samemu
dobre

Cytat:
spadam z Kubą na dwór i po zakupy.
dziś będę polować na takie coś do wózka: http://canpolbabies.com/pl/produkty/...rownica/page:7

buźka
też się rozglądam za kierownicą

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość

ja myślałam że właśnie krótkie a tułów długi bo body mi na 80 niktórych firm nosi a spodnie mam jedne 68 i nadal za długie

obciążenie genetyczne rozmawiałam nawet z pediatrą i powiedział że w takiej sytuacji warto sprawdzić (mąż ma wadę, jego mama zeza, brat wadę, córka brata ), a babka wczoraj potwierdziła że dobrze robimy iż sprawdzamy zawczasu

ja już nie daję rady
pomimo że we dwójkę chwilowo jesteśmy to nic ogarnąć porządnie nie możemy
i tak od poniedziałku
no chyba że na zdjęciu tak wygląda, ale już któryś raz zauważam te długi e nóżki Jaśka

ale co niby można zrobić bo nie bardzo rozumiem u mnie też wszyscy mają wadę wzroku, niewielkie ale są

współczuję, mój wczoraj miał ciężki dzień, dzisiaj, póki co, spokój
Stary 2013-07-25, 12:28   #466
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa właśnie to samo pomyślałam!
Gratki
Na pewno po początkowym szoku się rozkochasz w tym stanie! Ściskam mocno!

Cytat:
O to to!

Cytat:
no ale Ty rewidujesz o kilkanaście km, a ja o kilkaset
nie to ja sie tak nie bawię, Wy się już wcześniej spotkacie z Jagienką a ja dopiero 5-go to mi tak głupio będzie
Oj tam oj tam, no już kilka czy kilkanaście to naprawdę nie robi różnicy, nie dramatyzuj
Ja na razie spotykam się z kategoryczną odmową tżta co do zmiany planów. Co za dziad no. Ale siem nie poddam! Poza tym nie wiem czy uderzymy w samo Chłapowo, jak dla mnie to za blisko Władka. Może skoczymy do Ostrowa albo Karwii, to w sumie blisko. No pomyśli się.

Cytat:
Dzika to może być ząb przypominam że mojemu jako pierwsza wyszła górna dwójka
Będę monitorować
A jakieś biegunki, ślinienia i inne takie miał? Bo u nas zupełnie nic teraz

Cytat:
Dobre

Cytat:
i tak od poniedziałku
Ja wiem, że tak nie powinnam pisać ale to miód na moje skołatane serce. U nas to samo. Jakoś mi ciut lżej, jak wiem, że nie tylko u nas taki hardkor.
Żeby Jan takie rzeczy

Stary 2013-07-25, 12:33   #467
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

no chyba że na zdjęciu tak wygląda, ale już któryś raz zauważam te długi e nóżki Jaśka

ale co niby można zrobić bo nie bardzo rozumiem u mnie też wszyscy mają wadę wzroku, niewielkie ale są

współczuję, mój wczoraj miał ciężki dzień, dzisiaj, póki co, spokój
mnie ciężko tak ocenić bo nie mam porównania z innymi dzieciaczkami tak na żywo

u męża w rodzinie są to poważne wady, i brat i mama mieli np operacje
brata córka nosi okulary odkąd skończyła roczek
i jeśli wyszłaby jakaś wada to właśnie okularami np lub rehabilitacją czy naświetlaniem można ją naprawić, a lepiej szybciej bo wtedy większe szanse na wyleczenie
mój mąż niby nosił okulary jako dziecko ale nie wiem czy miał zasłaniane słabsze oko czy nie, czy wystarczająco szybko się za to zabrali itd
bo teraz jedno ma zdrowe - 0 a drugie ponad 3 i niczym się już nie da tego skorygować

już nawet ciężko mi ocenić czy to faktycznie 100% przez zęby bo czasem posmaruję maścią, dam gryzaki i jest znośnie a czasem jak dzisiaj nic totalnie nie pomaga

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:

Ja wiem, że tak nie powinnam pisać ale to miód na moje skołatane serce. U nas to samo. Jakoś mi ciut lżej, jak wiem, że nie tylko u nas taki hardkor.
Żeby Jan takie rzeczy
spoko
jak widzisz wszystko "do czasu"

Edytowane przez T'ai
Czas edycji: 2013-07-25 o 12:39
Stary 2013-07-25, 12:46   #468
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Lady-jakbyś nie zauważyła pomiędzy moimi dziećmi jest 15 miesięcy różnicy(u Was chyba też tak będzie?)
Jestem najszczęśliwasza na świecie, te dwa szkraby, no nie mogłoby byc inaczej

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 13:41   #469
4n3t4
Rozeznanie

Lady_kiss cieszyłabym się na Twoim miejscu sami pewnie nie podjęlibyście takiej decyzji, a tak Ktoś zadecydował za Was i będzie super zobaczysz

Dzika_kaka moje też można powiedzieć, że niemobilne, przemieszcza się jedynie do tyłu, leżąc na plecach... i zastanawiam się jak ją zachęcić do raczkowania...

4n3t4 - po prostu Aneta!
4n3t4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 15:04   #470
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
A jeździ któreś jeszcze w gondoli?
my jeździmy w spacerówce od ponad miesiąca.

Cytat:
I na 17 jadę do ginekologa. Cytologii po porodzie jeszcze nie robiłam

Cytat:
A! I dzisiaj zaobserwowałam, że moje dziecko minimalnie ale jednak pełza do tyłu.

http://sklep.mambaby.pl/produkty_smo..._mam_soft.html

720

Dżizas ja od czerwca idę i dojść nie mogę.

kupiłam właśnie trzy

Cytat:
Jagna- witaminę D kupujesz na receptę?
To po czym Ty te porzeczki zrywałaś, co?
Pytałam już kiedyś, ale chyba nie odp.- masz domek z ogródkiem , tak?
kupuję na receptę Juvit D, bo po. 1 nie jest w kapsułkach, które mnie denerwują, a po2. kosztuje ok.3zł
W jakim sensie? Po kąpieli i uśpieniu dziecka
Tak jest dom z ogrodem

Cytat:
Muszę kupić jeszcze jakiś jeden na zmianę i mam problemy decyzyjne Chyba tego czerwonego robaczka wezme http://sklep.mambaby.pl/produkty_smo...m_monster.html
o tego właśnie wzięłam. I jeszcze taki z biedronkami i z napisem rock'n'roll girl

Cytat:

Cytat:
no my na dzień dzisiejszy jedziemy, aczkolwiek podobno szef mojego męża jeszcze nie powiedział ostatniego słowa.

Cytat:
Wisicie mi za to flaszkę
flaszkę karmi i będziemy obalać na plaży

Cytat:
gratulacje

Cytat:
mam pytanie jest konto na fb z tego watku.. znaczy sie z wami ... nie wiem jak to powiedzieć.. ale wiecie o co mi chodzi ?
nie wiemy

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 15:29   #471
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
u męża w rodzinie są to poważne wady, i brat i mama mieli np operacje
brata córka nosi okulary odkąd skończyła roczek
i jeśli wyszłaby jakaś wada to właśnie okularami np lub rehabilitacją czy naświetlaniem można ją naprawić, a lepiej szybciej bo wtedy większe szanse na wyleczenie
mój mąż niby nosił okulary jako dziecko ale nie wiem czy miał zasłaniane słabsze oko czy nie, czy wystarczająco szybko się za to zabrali itd
bo teraz jedno ma zdrowe - 0 a drugie ponad 3 i niczym się już nie da tego skorygować
aaaa! to widzę że coś bardziej skoplikowanego niż zwykła krótkowzroczność

Cytat:
Oj tam oj tam, no już kilka czy kilkanaście to naprawdę nie robi różnicy, nie dramatyzuj
Ja na razie spotykam się z kategoryczną odmową tżta co do zmiany planów. Co za dziad no. Ale siem nie poddam! Poza tym nie wiem czy uderzymy w samo Chłapowo, jak dla mnie to za blisko Władka. Może skoczymy do Ostrowa albo Karwii, to w sumie blisko. No pomyśli się.

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
no my na dzień dzisiejszy jedziemy, aczkolwiek podobno szef mojego męża jeszcze nie powiedział ostatniego słowa.
a idźcie Wy w pierony! skończy się tak, że pojedziemy w góry i
no chyba ze mnie nie chcecie i dlatego tak kombinujecie

Cytat:
nie wiemy
ja też nie wiem o co chodzi
Stary 2013-07-25, 15:49   #472
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

gryzaczek Sola sobie schłodź

Dzisiaj już lepiej, bo sobie loda kupiłam. To znaczy może nie boli jakoś strasznie, ale to dziąsło jest rozpulchnione i jest to strasznie nieprzyjemne i irytujące.
Na dodatek praktycznie w nocy nie spałam, bo moja księżniczka co chwilę budziła się z płaczem. Jak uspokajałam ją to zasypiała i tak wkoło Macieju
Zębów nie widzę także nie wiem o co chodziło.

Cytat:

Tak patrzę, że przesadzacie Wasze dzieciaczki do spacerówek. A jeździ któreś jeszcze w gondoli? My nadal używamy gondoli. Nasza jeździ na leżąco na pleckach, albo na brzuszku. Jak jej podniosę oparcie to muszę ją co chwilę poprawiać, bo się przesuwa na bok i jeszcze mam stracha że się gibnie bo tak niepewnie siedzi.
W spacerówce. Dosyć szybko się przesiadłyśmy z uwagi na problemy schodowe.

Cytat:

Sola- pewnie te drżenia przez tą szczepionke były...ale dobrze, że w nic to się nie rozwinęło.
KU... maleństwo ledwo co ujrzy świat, a już mu świństwo aplikują w rączkę
Cytat:
Napisane przez mmm12345 Pokaż wiadomość
drżenia to akurat niekoniecznie efekt szczepionki, dużo noworodków to ma, pamiętam, pytałam o to, bo też to mieliśmy, a nie szczepiliśmy się tą wadliwą serią.
zresztą - łatwo mi mówić - ale też nie demonizowałabym. Znaleźliby jedną zanieczyszczoną i też by musieli całą serię wycofać, takie procedury pewnie są.
No właśnie przez to że było to po urodzeniu to trudno stwierdzić co było przyczyną. Mógł to być też jeszcze niedojrzały układ nerwowy, coś tam z wapniem, podobno z cukrem też może być związane.
No nic nie będę się stresować, zwłaszcza, że to było dawno i teraz jest wszystko w porządku - przynajmniej w moim odczuciu. Ale wspomnę o tym lekarzowi jak będę na szczepieniu.

Cytat:
Gratulacje
A reszta się sama ułoży, zobaczysz

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Dorcia jest, ale grupa jest już zamknięta.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 16:09   #473
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa! to widzę że coś bardziej skoplikowanego niż zwykła krótkowzroczność
tak jak byłam dzieciakiem to też okulary miałam i lekko mi oko "leciało" ale w porównaniu z tym co u nich w rodzinie się dzieje to pikuś

sprzedam wam hita
gotowe?
Jasiek już drugi raz dzisiaj zasnął bujany na rękach
po godzinę się męczyliśmy aż odkryliśmy jak go uśpić skutecznie
chyba skok bo pasuje opis
Stary 2013-07-25, 16:10   #474
dzika_kaka
Zakorzenienie

Kupiłam dzisiaj chałkę

Cytat:
spoko
jak widzisz wszystko "do czasu"
Trzymam kciuki za powrót starego dobrego Jana

Cytat:
Lady_kiss cieszyłabym się na Twoim miejscu sami pewnie nie podjęlibyście takiej decyzji, a tak Ktoś zadecydował za Was i będzie super zobaczysz
Jak poszłam dzisiaj na spacer i myślałam sobie o takiej sytuacji to dokładnie to samo przyszło mi do głowy. Ja pewnie na początku też bym się załamała ale z drugiej strony drugi mały potworek

Cytat:
kupiłam właśnie trzy
o tego właśnie wzięłam. I jeszcze taki z biedronkami i z napisem rock'n'roll girl

flaszkę karmi i będziemy obalać na plaży
Ja kupuję w kerfurze i nie ma aż takiego wyboru jak na stronie

A szef chce wp.ier.dol?

Wolałabym się nawalić winem Jezzuuu jak mi się chce wina

Cytat:
a idźcie Wy w pierony! skończy się tak, że pojedziemy w góry i
no chyba ze mnie nie chcecie i dlatego tak kombinujecie
Szukaj kwatery od 5tego i nie marudź!

Czekamy na teścia, porzucamy dziecko i jedziemy na zakupy. Trzeba upolować tżtowi jakieś obuwie wakacyjne, coś a la sandały z koziej pały, aczkolwiek powiedział, że sandałów nosić nie będzie
A że w ccc -40% ...

Stary 2013-07-25, 16:42   #475
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Dzisiaj już lepiej, bo sobie loda kupiłam.

Dorcia jest, ale grupa jest już zamknięta.
a w domu lodów nie było

nawet nie wiedziałam, że jest zamkni ęta
a czemu

Cytat:
chyba skok bo pasuje opis
e to luzik skok przejdzie i nie dość że odzyskacie dziecko, to jeszcze jakaś nowa umiejętność wpadnie

Cytat:
Ja kupuję w kerfurze i nie ma aż takiego wyboru jak na stronie

A szef chce wp.ier.dol?

sandały z koziej pały,
nie mam kerfura

uwaga, M odbył rozmowę i ma wolne do 8 musimy teraz wymyślić strategię ale jestem os rana ze strachu przed tym wyjazdem

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 17:29   #476
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
a w domu lodów nie było

nawet nie wiedziałam, że jest zamkni ęta
a czemu
Była jakiś czas temu dyskusja i część dziewczyn była za tym, żeby tak było. Ja osobiście byłam za tym, żeby była dla każdego kto się dłużej udziela.

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:
zanim pojawiły się te ząbki to ze 2 tygodnie albo i lepiej gorzej jadł
teraz jest troszkę lepiej ale marudzenie w pokoju nie chce sam zostać, co więcej najlepiej jak się nim cały czas zajmuję

w albumie Jasiek wakacyjny i pokoik
jakość tragiczna się zrobiła jak je załadowałam, nie wiem dlaczego
Słodki Pokoik również śliczny. Jak już Ci siedzi to proponowałabym obniżyć łóżeczko, bo nie znasz dnia ani godziny

Cytat:
Wstawiłam i ja zdjęcie do albumu Do siadania Tymkowi nie spieszno, ale za to opanował już pozycję do raczkowania Teraz tylko kombinuje jak by tu ruszyć
Śliczny Tymcio Brawo

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
Kupiłam dzisiaj chałkę
Ja też ostatnio kupiłam chałkę, ale pisze na niej bułka francuska A smakuje w sumie jak chałka.
Stary 2013-07-25, 17:38   #477
goba
Zadomowienie

Cytat:
A! I dzisiaj zaobserwowałam, że moje dziecko minimalnieK ale jednak pełza do tyłu. Jesteśmy chyba ostatnim niemobilnym dzieckiem w wątku więc czas i pora
Adaś też niemobliny, jedyne co, to turla się na około..

Cytat:
ale fajnie
GRATULACJE!!!!!

Fajnie ,że organizujecie sobie mini zjazd nad morzem...zazdraszczam bardzo!!! A może innym razem zrobimy zjazd w górach co Wy na to
goba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 17:48   #478
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goba Pokaż wiadomość

Fajnie ,że organizujecie sobie mini zjazd nad morzem...zazdraszczam bardzo!!! A może innym razem zrobimy zjazd w górach co Wy na to
Ty masz chociaż blisko góry. A ode mnie daleko i nad morze i w góry

Ale góry też lubię - proponowałabym spotkanie na Giewoncie
Stary 2013-07-25, 18:30   #479
villemi
Zadomowienie

Heloł!
powiedzmy, że z czytaniem jestem na biezaco tylko na pisanie troche czasu mi braknie
ale chyba nawet nie zauwazylyscie, że mnie nie ma

czytałam o tych szczepionkach i Czarus był szczepiony ta lipna seria, nawet 2 razy
ale nic mu nie dolega, od urodzenia jest zdrowiutki, więc raczej nie ma się czym
martwić

dołączane się do grupy mamusiek z wyjacymi dziecmi
dzis Czarus przechodzi samego siebie, ciągle marudzi, jesc za bardzo nie chce no i nadal ma problemy z zasypianien

zębów na razie nie widac, chociaż zauwazylam takie wybrzuszenie na dolnym dziaselku po prawej stronie tylko tak jakby w miejscu 5 albo 4

a właśnie jak wygladaja dziasla kiedy się zabki wyzynaja?

może pozniej wrzuce fotke z nad jeziora - Czarusia wioslarza

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

co do mobilnosci, to Czarus obraca sie tylko z plecow ba brzuch, odwrotnie probuje, ale nie wie co z rekoma zrobić i go blokuja
pelza do tylu, tylko mam wrażenie, że robi to tak nieswiadomie troche "przez przypadek"
dupke też podnosi

dziś na spacerze, jak siedzielismy na laweczce w cieniu, to przysiadly się 3 starsze babki i nie mogly uwierzyc, że Czarus skonczyl niedawno 7 miesiecy, myslaly że coś kolo roczku ma
jeszcze go zaczepialy żeby zabki pokazał, ale ja mowie, że on szczerbaty jeszcze, to jedna powiedziala, że jej pierwsze zabki wyszły jak miala rok i 4 miesiace i do dzis ma swoje zdrowe choć już swoje lata ma

aaa, i w kauflandzie pampersy sleep&play po 2 dyszki za pake więc bardzo fajna promocja, ja juz skorzystalam

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

juz foto w albumie
villemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 19:21   #480
goba
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ty masz chociaż blisko góry. A ode mnie daleko i nad morze i w góry

Ale góry też lubię - proponowałabym spotkanie na Giewoncie
ja tam dla rozgrzewki proponuję przejsc się najpierw po Orlej Perci

Cytat:
Napisane przez villemi Pokaż wiadomość

juz foto w albumie
Czaruś cool
ja pomimo,że pracuję to czytam i cos skrobnę zawsze,mało bo mało, ale się boję, bo wiesz..... Dzika teraz ma władzę
goba jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości