Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-25, 09:54   #1951
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Neni witaj w domu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 09:54   #1952
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

a ja chyba pojde na spacer z aparatem, porobie jakies fotki, bo juz mam dosyc siedzenia w domu i czekania) hahah

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 09:56   #1953
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

En za kikuta.
u nas odpadnie na dniach.czkawka to zmora nic nie pomaga. ulewa rzadko.dlawi sie czasem.z odbijaniem r6znie bywa

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 09:57   #1954
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Czekam aż się pranie skończy, maluje się i wybywamy z domu. Do skarbowki muszę skoczyć, rossmana i potem gin. Wizyta o 15:20 ale pewnie się opóźni, ale dam znać co i jak po. Trzymajcie kciuki.

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
a ja chyba pojde na spacer z aparatem, porobie jakies fotki, bo juz mam dosyc siedzenia w domu i czekania) hahah
ach ten męczący talent;-) ruszaj miednica, ruszaj ja zaraz będę bujac przy prasowaniu :-D

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 09:58   #1955
magolina
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Kciuki za wizyty, porody, badania itp.

Samantha opuchlizna naprawdę przerażająca

Fiazo nacierpiałaś się, ale najważniejsze, że wszystko dobrze sie skończyło

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Hej

Gratuluję kolejnym dzielnym mamusiom - Adrianie, Marionette, roxi, yevele i oczywiście mojej parze - Lachrymie
Gdybyś się pospieszyła o 2 minutki to była by z nas prawdziwa para

Sorki, że dopiero dziś się odzywam, ale wczoraj wróciliśmy o 17 do domu, a po 18 już mieliśmy teściów w gościach. Pojechali późno i nie marzyłam o niczym innym jak o łóżku.
W łóżku bardzo fajnie ... się leżało Od 5 dni spałam łącznie może 6 godzin? Młody ciągle wisi na cycku, najchętniej właśnie nocą.

Dziękuję Wam za gratulacje Bardzo się wzruszyłam jak je czytałam

Ogólnie czuję się bardzo dobrze tylko rana mnie ciągnie i nie mogę siedzieć. W poniedziałek mam mieć ściągane szwy, nawet nie wiem ile ich mam?

Tęskniłam za Wami bardzo Ale nie nadrabiam, bo nie dam rady
W klubie kilka fotek ode mnie
witamy w domku

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
A dziś mamy z tz rocznicę ślubu- trzecią- i tak fajnie jakby się Mały dziś urodził- trzecia rocznica w trójkę
Najlepszego

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

Siemaneczko żabki
Ciesze sie ze mam Was
Juz mi lepiej,wziełam wczoraj ciepły prysznic,do tego ciepłe mleko na gardło i uspokojenie i przechodzi....Laurka dała pospac do 8.30 z przerwamu na swe sprawy.Potem krzyczała troche bo ją brzuszek bolał choc nie wiem czemu bo naprawde uwazam na to co jem no i wysypało jej czółko troszke.Dzis moze polozna bedzie to wypytam i wgl.
Umyłam włosy,wymalowałam mordeczke,ubrałam ulubioną bluzke sprzed ciąży lepiej mi.Tz zadzwonił co ma kupic na zupke szpinakową A wczesniej marudził ze jej nie bedzie jadł choc nigdy nie spróbował
Cieszę się, że juz lepiej i humorek wrócił

Cytat:
AA byłabym zapomniała:
Laura ma dziś 3 tygodnie
3 tygodnie temu o 20.45 wykluła sie
najlepszego i zdrowka dla Laury

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

A nam odpadł dzisiaj kikut ! prosimy o brawa dla małego tygrysiątka
za kikutka, i dla pieskowego synka, że taki jest grzeczny

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Witajcie
Gratuluję wszystkich narodzonych dzieciaczków

Niestety nie jestem jeszcze z wami na bieżąco, ale postaram się już teraz być. Dzisiaj jest pierwszy dzień, kiedy czuję się jako tako "ogarnięta". To była pierwsza noc bez wielkich wrzasków małego. W szpitalu miałam ochotę siedzieć i ryczeć razem z nim. W domu było już lepiej, bo TŻ ma do niego anielską cierpliwość i go uspokaja jak krzyczy. A dzisiaj obudził się tylko 3 razy na karmienie i to bez płaczu, tylko czekał aż mamusia się zorientuje, że nie śpi Dzięki temu jestem względnie wyspana, a przynajmniej nie towarzyszy mi niemiłosierny ból głowy

Muszę wam pochwalić mojego TŻ Strasznie się garnie do zajmowania się małym. Jak tylko zacznie płakać zaraz leci do niego, wstaje w nocy, kąpie. Jedynie do pampersa jeszcze się nie przekonał, ale nadejdzie taka chwila, że go zmieni I wszystko byłoby pięknie, gdyby nie fakt, że moi nienormalni teściowie dzisiaj przyjeżdżają Teściowa oczywiście przez telefon wszystko wie najlepiej, że na pewno mam za mało pokarmu, na pewno źle kąpiemy i źle, że już wyszliśmy na pierwszy krótki spacer. No i oczywiście będę miała zapalenie piersi... Jak TŻ jej powiedział, że mam dość pokarmu, bo jak się mały naje, to śpi 2-3 godziny, a w nocy nawet dłużej, to oczywiście było, że za długie przerwy... Jak mi zacznie truć nad głową, że wszystko robię źle, to ją wywalę stąd.

A mały jest niesamowity. A najbardziej niesamowite jest to, że zmienia się każdego dnia

Uzewnętrzniłam się, to mogę teraz ponadrabiać chociaż ogólnie
Brawa dla Tż

a teściową olej jak się będzie za bardzo wtrącać, albo daj jej do zrozumienia, że Ty jesteś mamą i Ty wiesz najlepiej co dla Waszego dziecka jest najlepsze. Życzę dużo siły i cierpliwości do teściowej
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 10:00   #1956
fiazo
Zakorzenienie

U nas najwiekszy problem to ze sie nie najada moim mlekiem chocby wisial i godz. Jutro podpytam polozna wczesniej jadl i spal mi 3h

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 10:02   #1957
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość

ach ten męczący talent;-) ruszaj miednica, ruszaj ja zaraz będę bujac przy prasowaniu :-D

.
Ty lepiej juz nic nie rob.
bo to nie dziala, to Twoje szalenie.
napisałam Ci, że Filip chyba sie dobrze bawi jak Ty szalejesz i nie chce wyjsc.
Ty idz polez, odpocznij, zebys miala sile przeć.
nie szalej tak
i porodzik w niedziele bedzie!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-25, 10:03   #1958
dzoan
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny
Jakaś aktywna noc dla naszych maluchów, bo mój też szalał aż mnie kłuło w szyjce czy w cewce..sama już nie wiem..ale nie przyjemne to Na siku to w ogóle latałam - min. 6 razy to na pewno
Siostra smaruje teraz wafla masą krówkową a ja zaraz zabieram się za składniki na dzisiejszą zapiekankę makaronową z pieczarkami, papryką, kurczakiem..i osobno jeszcze kalafior zapiekany.. mama pewnie do 13 już będzie

fiazo fajny Twój mąż
kallisto wsparcie masz rzeczywiście ogromne
Sam dzięki przy Was czuję się bezpieczniejsza pod względem mojego zdrowia psychicznego
malaczarnakejtświetny sen
sarna a ja tak sobie myslałam, że gdyby przyszło mi jechać do szpitala z mamą i siostrą, to chyba kazałabym im opuścić piętro na którym będę rodzić, żeby moich jęków i krzyków nie słyszały..później w oczy bym im nie mogła spojrzeć
Neni Witaj! wreszcie wróciłaś do domku i do nas
tysia wszystkiego najlepszego z okazji Waszego święta! oj na pewno fajnie by było dzisiaj urodzić, jeszcze masz cały dzień na to trzymam
Rockyyy dla Laurki za jej pierwsze 3 tyg życia

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 10:06   #1959
sammi24
Zadomowienie

Dzień dobry

Ja wstałam dopiero o 10.00 oczywiście po wstaniu na śniadanie z Tż o 6.00

Fiazo niesamowity opis, strasznie się namęczyłaś. Dla mnie w tym wszystkim najgorsze było to, że do końca nie wiadomo było jak to się skończy, sn, cc, co będzie z Tobą..Najważniejsze, że się udało i teraz życzę Tobie duużo zdrowia

Neni fajnie, że już w domu jesteście. Teściów szybko miałaś na wizycie z ulewaniem to chyba częsty problem u naszych mamuś ale to niech one się wypowiedzą dokładnie bo ja nie w temacie

Samanta swietna ta wyliczanka zalet ciąży, chyba sobie gdzieś zapiszę a nogi - nieciekawie

Rocky dobrze, ze dzisiaj lepiej tak sobie pomyslałam, jakie to uczucie włożyć jedną z ulubionych bluzek sprzed ciązy...ahhhh brawa za 3 tyg dla Laurki

Enle za kikutka fajnie, że wyrywacie się do babci, udanej wizyty no i prawa dla piesiorka

Domi w moich planach jest dzisiaj pogratulować Ci narodzin dziecka

Mela ja czuję w kościach, że u Ciebie zacznie się coś przed wizytą u gina

Magdalenne ups, to zanosi się na niezłą konfrontację z teściową. Tryzmaj się

Misiaczka niezłe jaja z tym imieniem

Kejt
ale sen

Tysia wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu!!!:roza :

Madi i zaniosłaś ten mocz z 3 rano czy "dorobiłaś" na świeżo? kurde, ja od dwóch dni idę dać zbadać mocz i krew i co dzień rano stwierdzam, że jestem tak głodna, że nie dam rady, a to tylko 500 m od nas

U nas dzisiaj zanosi się na gorąc, a wczoraj było tak fajnie...ja się biorę znowu za wicie gniazda

Gdzie jest Magolina??? może po zdjęciu krążka już szaleje
edit: łee, już Cię widzę Magolinko

Edytowane przez sammi24
Czas edycji: 2013-07-25 o 10:08
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 10:08   #1960
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Ty lepiej juz nic nie rob.
bo to nie dziala, to Twoje szalenie.
napisałam Ci, że Filip chyba sie dobrze bawi jak Ty szalejesz i nie chce wyjsc.
Ty idz polez, odpocznij, zebys miala sile przeć.
nie szalej tak
i porodzik w niedziele bedzie!
Ale poprasowac muszę przed porodem, bo w czym mąż będzie chodził do szpitala? ;-)

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 10:16   #1961
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Neni witaj w domu
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Neni Witaj! wreszcie wróciłaś do domku i do nas
Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Neni fajnie, że już w domu jesteście. Teściów szybko miałaś na wizycie z ulewaniem to chyba częsty problem u naszych mamuś ale to niech one się wypowiedzą dokładnie bo ja nie w temacie
Dzięki dziewczyny
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 10:16   #1962
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Naprzeciwko mieszka moja teściowa
To całkiem niedaleko mojej
Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

Ja juz po wizycie gin powiedział ze ciaza donoszona i moge rodzic

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość

A ja się chwalę, że spakowałam torby do szpitala.

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
ja jak zwykle wpadam..powiedzcie mi czy do becikowego jest potrzebny pesel dziecka?

czyli jak tak to moge skladac o becikowe dopiero za ok 30 dni ...nie?

czy dochody do becikowego sa liczone na gospodarstwo domowe czy tylko na mnie i na mala?(gosp.dom to bylo by ja moi rodzice i mala...?)

swiadczenia z pracy to moga byc te swistki co sie dostaje z pracy czy co?

tz przyniosl papiery z urzedu i glowa mala jak sie to wypelnia to dajcie spokoj eh...
chyba wystarczy sama data urodzenia
o pesel możesz dzwonić na wielicką wcześniej i pytać czy już jest- ja dzwoniłam w 3 tygodniu i był do odbioru
raczej na Ciebie i Małą
my nie zanosiliśmy żadnych świadectw pracy nic takiego tylko zaświadczenia z us i zus
Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Hej kochane witam sie z Wami po długiej nieobecności.
Dominiś jest już od piątku w domku, nie wyrabiam się z niczym bo ciągle by się tylko przytulał i chciał, żeby go na rękach nosić

Tak w ogóle to stęskniłam się za wami czuję się niedoinformowana co u was ale 3 tygodni nie dam rady nadrobić
Nie nadrabiaj- my nie nadrabiamy he he he i przytulaj Małego ile tylko możesz... Kiedy jak nie teraz?
Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
U nas narazie ok, jakoś daję sobie radę karmimy się mm bo mały nie zdolny do ssania cyca, jedynie specjalny smoczek zdaje egzamin no i ja uboga w pokarm byłam, już powoli zanika.
Krążeniowo maluszek jest wydolny, operacja serduszka za ok. 2 miesiące.
Co do zespołu D. to czekamy jeszcze na ostateczne wyniki ale wstępne potwierdziły. Na dniach chcemy się zgłosić do ośrodka wczesnej interwencji, podobno kompleksowo pomagają takim dzieciaczkom więc będzie dobrze, musi być dobrze
Ja się czuję bardzo dobrze, nie czuję, że rodziłam poród też dobrze wspominam, jak znajdę chwilkę to skrobnę jakiś opisik psychicznie też już do siebie dochodzę a w okruszku jestem zakochana po uszy
To tak w skrócie
Każdego dnia będzie coraz lepiej
Cytat:

Ide się kąpac i spac bo źle mi jak cholera,mam nadzieje ze jutro jak sie obudze to mi humor wróci
Lepiej?
Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość

zgodnie z obietnicą i u mnie torba spakowana (przed samym wyjazdem wrzuce jeszcze tylko kosmetyczke) i mam takie pytanie do mam juz rozpakowanych , brałyście do szpitala rożek,pieluchy tetrowe, jakąś kawe herbate?
Rożka nie brałam... co prawda w szpitalu dawali ale robił tylko za podkładkę w mydelniczce- było za gorąco na rożki
Pieluchy tetrowe tak, herbatę brałam, ale nie używałam- za gorąco... kawa nie wskazana,za to mineralna szła litrami
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Sms od yevel:
"Nasza córka Karinka przyszła na świat dziś poprzez sn o godz. 13.12. Waży 3200g i mierzy 54cm. Poród - lepiej nie pisać"

Gratulacje dla kolejnej kobietki i jej dzielnej mamy!

Będzie miał mój Mały Książę z kogo żonę wybrać
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
hej
wybaczcie ale nie nadrobię 35stron
dziś mój syn dał mi w kość, wisiał na cycu, ale spać nie chciał nigdzie
nie mam kiedy kompa włączyć nawet żeby posiedzieć z wami

jutro idę do poradni hepatologicznej-zobaczymy co z moim zdrowiem

Ciekawe ile mam do nadrobienia?

My już po spacerze 2 godzinnym- musieliśmy wrócić bo za gorąco
Chałupa ogarnięta bo wieczorem mamy gości
Jeszcze tylko ugotować makaron i nawet obiad gotowy, do popołudnia się chyba zanudzimy na śmierć

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 10:16   #1963
magdalennne
Wtajemniczenie

Jakieś ekspresowe to karmienie
W ogóle on czasami przy karmieniu wydaje takie dziwne dźwięki - jakby kwilenie. Oddycha ciężko przez nosek, mam wrażenie, że coś mu tam zalega jeszcze.
Ech dużo jeszcze się musimy nauczyć
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 10:20   #1964
enlevee
Zakorzenienie

dziewczyny a ja chciałam spytac odnosnie becikowego jak sie nie jest w zwiazku malzenskim. Bo ktos mi powiedzial w urzedzie, ze jezeli Tz uznał dziecko to dochody są liczone na naszą 3 mimo, że nie jestesmy małzenstwem. No i tutaj oszalałam, bo wszędzie są zupełnie inne informacje. Jak to jest w koncu??
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 10:31   #1965
Neni1984
Zakorzenienie

Kiss - na kawę i herbatę to za gorąco, za to wody duuużo. Ja piję mało wody, ale jak przystawiłam Małego do piersi to automatycznie strasznie chciało mi się pić. I tu bardzo przydatna była woda w butelce z dziubkiem, bo mogłam pić na leżąco. Wystarczy 1 taka butelka, a potem przelewałam do niej z dużej butli.

Pieluchy tetrowe koniecznie - min 5-7 sztuk.
Szlafrok nie przydał mi się wcale, czwartej koszuli też nie użyłam.
Nakładki higieniczne na toaletę - rewelacja, bo na Małysza ciężko jest po nacięciu, a usiąść na taki kibel - brr.
Rożka nie miałam, dostałam szpitalny ale za gorąco było na opatulanie.
Herbatniki i biszkopty polecam wziąć - ratowały mnie w nocy, gdy byłam głodna.

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Magdalenne mój też ciężko oddycha, bo ssać cyca to wysiłek dla Malucha
Robi takie "khy khy" jak je i czasami przestaje ssać-pooddycha sobie trochę i dalej "khy, khy"
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 10:46   #1966
Margosia__
Zakorzenienie

Ha ha ha... jeszcze tylko 2 strony ale Neni wróciła więc już mogę nie nadążać, a jak wróci jej Para to już w ogole
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
U nas najwiekszy problem to ze sie nie najada moim mlekiem chocby wisial i godz. Jutro podpytam polozna wczesniej jadl i spal mi 3h
Moze kryzys laktacyjny? Wtedy raczej nie dokarmiaj, a Mały Ssak sam zwiekszy produkcję mleka
Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
A dziś mamy z tz rocznicę ślubu- trzecią- i tak fajnie jakby się Mały dziś urodził- trzecia rocznica w trójkę

Cytat:

Siemaneczko żabki
Ciesze sie ze mam Was
Juz mi lepiej,wziełam wczoraj ciepły prysznic,do tego ciepłe mleko na gardło i uspokojenie i przechodzi....Laurka dała pospac do 8.30 z przerwamu na swe sprawy.Potem krzyczała troche bo ją brzuszek bolał choc nie wiem czemu bo naprawde uwazam na to co jem no i wysypało jej czółko troszke.Dzis moze polozna bedzie to wypytam i wgl.
Umyłam włosy,wymalowałam mordeczke,ubrałam ulubioną bluzke sprzed ciąży lepiej mi.Tz zadzwonił co ma kupic na zupke szpinakową A wczesniej marudził ze jej nie bedzie jadł choc nigdy nie spróbował
Dobrze, że humor lepszy
Cytat:

Cytat:
Witajcie

Niestety nie jestem jeszcze z wami na bieżąco, ale postaram się już teraz być. Dzisiaj jest pierwszy dzień, kiedy czuję się jako tako "ogarnięta". To była pierwsza noc bez wielkich wrzasków małego. W szpitalu miałam ochotę siedzieć i ryczeć razem z nim. W domu było już lepiej, bo TŻ ma do niego anielską cierpliwość i go uspokaja jak krzyczy. A dzisiaj obudził się tylko 3 razy na karmienie i to bez płaczu, tylko czekał aż mamusia się zorientuje, że nie śpi Dzięki temu jestem względnie wyspana, a przynajmniej nie towarzyszy mi niemiłosierny ból głowy

Muszę wam pochwalić mojego TŻ Strasznie się garnie do zajmowania się małym. Jak tylko zacznie płakać zaraz leci do niego, wstaje w nocy, kąpie. Jedynie do pampersa jeszcze się nie przekonał, ale nadejdzie taka chwila, że go zmieni I wszystko byłoby pięknie, gdyby nie fakt, że moi nienormalni teściowie dzisiaj przyjeżdżają Teściowa oczywiście przez telefon wszystko wie najlepiej, że na pewno mam za mało pokarmu, na pewno źle kąpiemy i źle, że już wyszliśmy na pierwszy krótki spacer. No i oczywiście będę miała zapalenie piersi... Jak TŻ jej powiedział, że mam dość pokarmu, bo jak się mały naje, to śpi 2-3 godziny, a w nocy nawet dłużej, to oczywiście było, że za długie przerwy... Jak mi zacznie truć nad głową, że wszystko robię źle, to ją wywalę stąd.

A mały jest niesamowity. A najbardziej niesamowite jest to, że zmienia się każdego dnia
Poczekaj aż Mały zrobi się kontaktowy... to jest dopiero uczucie jak patrzy i się do Ciebie uśmiecha

A teściową skrzycz
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
hej moja mala dzis dala czadu cala noc nie jadls tzn od 21...ale nawet nie plakala poprostu zaciskala wargi i bi hu hu...dopiero o 8zjadla a ja zdarzylam przeszulac polowe netu na ten temat ale oczywiscie znalazlam same powazne rzeczy wiecie jak jest z wojkiem gooogle...

powiedzcie mi czy tez czujecie sie zagubione?niewiecie co zrobic i ze nie ogarniecie wszystkiego?niewiem czy to jakas lekka deprecha(ale u mnie?)czy poprostu nowa sytuacja...?

czy waszym dziecia sie ulewa? eh mojej tak nie zawsze ale jednak...
co robicie jak dzidzia ma czkawke?
czy sie krztusza maluchy wasze?sory za pytania ale tak mnie to nurtuje
Na czkawkę nic- przechodzi
Mój się kilka razy zakrztusił Ale radzimy sobie z tym dzielnie
Ulewać też się zdarzy

Oswoisz się z sytuacją i nie będziesz zagubiona
Pamiętaj, że jesteś najwspanialsza Mamą na świecie (no zaraz po mnie oczywiście)
Cytat:
Sorry, że ja tak z doskoku i zdawkowo, ale ciągle coś robię, kręcę się po domu i zbieram porozrzucane wszędzie dziwne rzeczy

Niedługo postaram się napisać opis porodu.

Z pozytywnych rzeczy - brzuch jest już nieduży i schudłam 7 kg Mało ale jak mi lekko
A jak cudownie się wczoraj kąpało!! Szok! Jak takie proste rzeczy mogą cieszyć I do męża mogę się przytulić normalnie, a nie bokiem
A koszulki, które nosiłam w ciąży robią mi za tuniczki prawie
Cieszę się

za lecące w dół kg
Cytat:
Ja mojego mało noszę w ogóle. Zwykle przy cycu mi zasypia, więc bach go do łóżeczka - położna powiedziała, żeby tylko na boczku układać właśnie w razie ulewania. A jak nie zaśnie, to na chwilkę a i tak rzadko mu się odbija
Położna mówiła, że Dzieciom Kp nie musi się odbijać
Robimy dokładnie tak samo jak Wy, chyba, że widzę, że mu się mleczko cofa (zaczyna mlaskać usteczkami) to wtedy Go podnoszę

Gluciątko nie lubi się wieczorem nie wykąpać
Budził się dosłownie i z zegarkiem w reku co pół godzinki, z czego 20 min. cycolił he he he
Niech się cieszy, że ma matkę cyborga i jej to zbytnio nie sprawiło problemu

Mały
Stary 2013-07-25, 10:47   #1967
madi82
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja wstałam dopiero o 10.00 oczywiście po wstaniu na śniadanie z Tż o 6.00

Fiazo niesamowity opis, strasznie się namęczyłaś. Dla mnie w tym wszystkim najgorsze było to, że do końca nie wiadomo było jak to się skończy, sn, cc, co będzie z Tobą..Najważniejsze, że się udało i teraz życzę Tobie duużo zdrowia

Samanta swietna ta wyliczanka zalet ciąży, chyba sobie gdzieś zapiszę a nogi - nieciekawie

Rocky dobrze, ze dzisiaj lepiej tak sobie pomyslałam, jakie to uczucie włożyć jedną z ulubionych bluzek sprzed ciązy...ahhhh brawa za 3 tyg dla Laurki

Enle za kikutka fajnie, że wyrywacie się do babci, udanej wizyty no i prawa dla piesiorka

Domi w moich planach jest dzisiaj pogratulować Ci narodzin dziecka

Mela ja czuję w kościach, że u Ciebie zacznie się coś przed wizytą u gina

Magdalenne ups, to zanosi się na niezłą konfrontację z teściową. Tryzmaj się

Misiaczka niezłe jaja z tym imieniem

Kejt
ale sen

Tysia wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu!!!:roza :

Madi i zaniosłaś ten mocz z 3 rano czy "dorobiłaś" na świeżo? kurde, ja od dwóch dni idę dać zbadać mocz i krew i co dzień rano stwierdzam, że jestem tak głodna, że nie dam rady, a to tylko 500 m od nas

U nas dzisiaj zanosi się na gorąc, a wczoraj było tak fajnie...ja się biorę znowu za wicie gniazda

Gdzie jest Magolina??? może po zdjęciu krążka już szaleje
edit: łee, już Cię widzę Magolinko
Stwierdzilam jednak,ze bedzie nie dobry i po 6 dorobilam na swiezo hehe

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 10:49   #1968
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Jakieś ekspresowe to karmienie
W ogóle on czasami przy karmieniu wydaje takie dziwne dźwięki - jakby kwilenie. Oddycha ciężko przez nosek, mam wrażenie, że coś mu tam zalega jeszcze.
Ech dużo jeszcze się musimy nauczyć
Jeżeli coś Mu zalega w nosku to możesz wkropić sól fizjologiczna- 2-3 kropelki do każdej dziurki i sobie to wykicha potem
Cytat:
dziewczyny a ja chciałam spytac odnosnie becikowego jak sie nie jest w zwiazku malzenskim. Bo ktos mi powiedzial w urzedzie, ze jezeli Tz uznał dziecko to dochody są liczone na naszą 3 mimo, że nie jestesmy małzenstwem. No i tutaj oszalałam, bo wszędzie są zupełnie inne informacje. Jak to jest w koncu??
Nie pomogę bo mam męża

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Stwierdzilam jednak,ze bedzie nie dobry i po 6 dorobilam na swiezo hehe
Dobrze, że miałaś z czego

Mały
Stary 2013-07-25, 10:51   #1969
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:

:
wielkie
Cytat:
Witajcie

Uzewnętrzniłam się, to mogę teraz ponadrabiać chociaż ogólnie
dla TZa
nie przejmuj sie tesciową,olej takie gadki,ja ostatnio jeszcze od tescia słyszałam ze mam za mało tłusty pokram bo Laura zjadła,kimneła sie i znowu chciała cycka ale wez mu tłumacz ze noworodki tak mają ,,na żadanie" i ze kiedys odciagnelam mleko i jak postało to była wartwa tłuszczu
Cytat:
a no i muszę Wam powiedzieć, że pies jest tak cudowny do dziecka, że to aż szok !!

balismy sie, bo on był zawsze mega mega mega zazdrosny nawet o nas nawzajem, ale dziecko delikatnie lize po główce jak sie mu da powąchać, stoi pod łóżeczkiem jak psy tesciow chca wejsc do pokoju. No cud miód jestem z niego taka dumna
dla pieskowego syna odnalazł sie w roli brata
Cytat:
No Ty mogłabyś na przykład rodzić

Tysia gratuluję rocznicy

Mamy problem z ulewaniem Pomimo tego, że noszę go do odbicia - żadki kiedy odbija i ulewa mi po prawie każdym karmieniu. Może za krótko go noszę?
Dziewczyny rozpakowane - jak długo nosicie maluchy do odbicia??
Ja kilka minut Laurke nosze,czasem odbije sie po chwili,czasem to dluzej trwa a czasem wcale i zdarza sie jej ulac

czytałam wczoraj w ,,Mamo to ja" ze noworodkom do 2-3 tyg. zdarza sie ze sie nie chce odbic....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-25, 10:52   #1970
madi82
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Neni witaj w domku :beer:

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 10:59   #1971
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Kiss - na kawę i herbatę to za gorąco, za to wody duuużo. Ja piję mało wody, ale jak przystawiłam Małego do piersi to automatycznie strasznie chciało mi się pić. I tu bardzo przydatna była woda w butelce z dziubkiem, bo mogłam pić na leżąco. Wystarczy 1 taka butelka, a potem przelewałam do niej z dużej butli.

Pieluchy tetrowe koniecznie - min 5-7 sztuk.
Szlafrok nie przydał mi się wcale, czwartej koszuli też nie użyłam.
Nakładki higieniczne na toaletę - rewelacja, bo na Małysza ciężko jest po nacięciu, a usiąść na taki kibel - brr.
Rożka nie miałam, dostałam szpitalny ale za gorąco było na opatulanie.
Herbatniki i biszkopty polecam wziąć - ratowały mnie w nocy, gdy byłam głodna.

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Magdalenne mój też ciężko oddycha, bo ssać cyca to wysiłek dla Malucha
Robi takie "khy khy" jak je i czasami przestaje ssać-pooddycha sobie trochę i dalej "khy, khy"
Magdalenne ,Neni Laura tez sie nasapie,naparska przy jedzeniu,czasem tak samo odpoczywa

A przy karmieniu chocbym wczesniej sie napiła to i tak mnie suszyyyy niesmowicie.

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Mela

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Margosia Laurce na czkawke pomaga jak sobie mleczka łyknie

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Zaczełam cwiczyc cwiczonka od poloznej (masło maślane) wczoraj to były tylko stóp i dłoni a dzis ramionka doszły.Jade dzien po dniu.Napisane jest ze mozna w dobe po porodzie cwiczyc ale polozna mi mowila ze lepiej 1,5 tyg.poczekac wiec czekałam az do 3 tyg. bo nie miałam kiedy... powoli dojde do konkretniejszych na miesnie brzuszka.I zapytam gina czy moge szalec na orbitreku to sobie go we wrzesniu ze Sląska przywioze
Stary 2013-07-25, 11:00   #1972
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

Margosia Laurce na czkawke pomaga jak sobie mleczka łyknie
Młody potrafi czkać jedząc

Mały
Stary 2013-07-25, 11:05   #1973
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Młody potrafi czkać jedząc
Laura tez,az cała podskakuje a lozko drży

No gdzie ta polozna???Poszłabym na spacer,lepiej sie czuje,pogoda w miare bo 21 st. i nie wieje...Poczekam do 14 na nią i ide.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-25, 11:08   #1974
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Laura tez,az cała podskakuje a lozko drży

No gdzie ta polozna???Poszłabym na spacer,lepiej sie czuje,pogoda w miare bo 21 st. i nie wieje...Poczekam do 14 na nią i ide.
Zostaw jej kartkę, gdzie Was szukać

Mały
Stary 2013-07-25, 11:15   #1975
Rockyyy
Zakorzenienie

Taa ,,jesteśmy w terenie,w razie czego-kom."

Dziecko mi sie wybudza.

Ostatnio me zycie kręci się wokół moich cycków i przewijaka nie zebym narzekała ale poznym wieczorem mam czasem dosc.

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Bd pozniej
Stary 2013-07-25, 11:17   #1976
sarna405
Zadomowienie

u mnie dziś na drożdżowo
Palcuszek drożdzowy się piecze ze śliwkami a na obiad kluchy z sosikiem i buraczkami
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:19   #1977
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Taa ,,jesteśmy w terenie,w razie czego-kom."

Dziecko mi sie wybudza.

Ostatnio me zycie kręci się wokół moich cycków i przewijaka nie zebym narzekała ale poznym wieczorem mam czasem dosc.
Zabierz Tż na lody Poprawia nastrój
Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
u mnie dziś na drożdżowo
Palcuszek drożdzowy się piecze ze śliwkami a na obiad kluchy z sosikiem i buraczkami
ooo...Kluchy

Mały

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-25, 11:19   #1978
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

witam sie z Wami
Gratuluje mamusiom ktore swoje pociechy maja juz przy sobie
Trzymam kciuki za porodziki oby byly szybkie i malo bolesne

mam pytanko do dziewczyn ktore pisaly plan porodu czy pisalyscie date na planie

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:42   #1979
sarna405
Zadomowienie

ciekawa jestem jak mi wyjdą kluchy 1 raz robię zawsze kupowałam

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

dziewczyny nie raz mam zielonkawe upławy macie tak? zazwyczaj białe sa ale dziś np był zielonkawy śluz a teraz już go nie ma
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:47   #1980
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

wróciłam ze spaceru.
spociłam się jak świnia, ledwo chodzę
i nic, nic się nie dzieje
dupa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości