|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 3,57% |
| Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka |
|
1 | 1,79% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
20 | 35,71% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
21 | 37,50% |
| Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! |
|
8 | 14,29% |
| Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
4 | 7,14% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Cytat:
![]() I oto jest pytanie... A jak z opcją do ucha to podziękuję. Na jednym się przejechałam. Chciałabym taki do czoła co wygląda jak do kodów kreskowych. |
|
|
|
|
#632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Cytat:
Cytat:
rusałko Ty masz podobny termin jak ja prawda ? Pierzesz już ciuszki ?
|
|
#633 | ||
|
Zakorzenienie
|
rzeczywiście cichutko tu dzisiaj
![]() Cytat:
![]() bardzo ładnie wygląda (mamy bardzo podobny kolor i w ogóle łóżeczko, ja dostałam od siostry ).drewnianą komodę z przewijakiem i regał, jak przyjdą to się pochwalę ![]() a twoje mają być też jakoś na początku sierpnia, tak? ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
![]() ja będę czekać na meble (póki co i tak nie mam gdzie ciuszków dać). będą z początkiem sierpnia, potem muszą wywietrzeć. Tak do połowy września chciałabym mieć wszystko zrobione, więc najszybciej pewnie zacznę w połowie/końcem sierpnia. najbardziej przeraża mnie prasowanie ![]() a ty??
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż stolarze już niejednokrotnie zaskakiwali mnie szybkim wykonaniem więc może im się uda mnie zaskoczyć w przyszłym tygodniu :rolley es:Misiu ja poprałam kilka ubranek na sam początek,dwa kocyki, jeden ręcznik i pieluszki tetrowe. Tak na wszelki wypadek,żeby w razie w (tfu tfu) już było gotowe. A resztę mam zamiar na spokojnie prać i prasować jak będę mieć mebelki, więc do połowy sierpnia skończę
|
|
#635 | |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV
tassia, nie mecza mnie w pracy szczegolnie. mam mniej zadan nawet zeby sie nie przemeczac co mnie wkurza bo siedze tam i sie nudze.. mysle ze nie beda miec nic przeciwko wychodzeniu normalnie po 8h pracy, ale narazie glupio mi pytac bo dopiero co wrocilam z dlugiego urlopu
ale chyba musze powili myslec o tej rozmowie z szefem.. a tutaj 12h to taki standrad bo to startup jest..joasiek gratulacje mgr!! ![]() policzanka, sliczny pokoik! rusałka gratulacje 3 trymestru! ![]() Diorisha dzieki za wiesci od dirty! alez sie ciesze ze u nich coraz lepiej. dzielne kobietki! a co do opowiesci o Twojej siostrze to bardzo podziwiam ludzi z taka sila - dobrze ze sie nie poddaje i walczy o malego choc nawet nie potrafie sobie wyobrazic jak musi byc jej ciezko.. a historyjka ze swinia bezcenna ![]() misia zgrabniutki brzuszek i juz calkiem pokazny dobrze ze juz w domu jestesciezmienniczka wow! pieknie rysujesz! drugie pobranie juz za mna, na szczescie ciagle czuje sie dobrze. a mala po tym cukrze rozbrykala sie na calego ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c
Cytat:
|
|
|
#637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszyscy mówią, że ja powinnam już zacząć. Ale to w sumie jeszcze 3 miesiące.
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe czy się sprawdzi
Polegałam na opinii Bajki ![]() Cytat:
![]() W sobotę wybieramy się do komisu kumpeli - ma przystawkę do łóżka, która mnie interesuje i łóżeczka też jakieś ma. Może w koncu coś kupimy ![]() Wyprasowałam jasne ubranka - wszystkie jakie miałam to wyprałam. Teraz został jeszcze "tylko" kolor. |
|
|
|
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I powiem Ci,że to prasowanie to nie takie hop siup. Te malutkie rzeczy przewracam na lewo, potem prasuję, potem na prawo i składam. A to wszystko takie malutkie a pomimo to troszkę to zajmuje. Najgorsze jeszcze do tego te upały. Więc lepiej to robić mniejszymi partiami. Nie wiesz ile będziesz na chodzie,więc lepiej zacząć wcześniej niż za późno. Z tego też powodu ja mam całą wyprawkę kupioną, bałam się szpitala (przez te nerki) i tego,że nie będę już mogła tak łazić.
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2
ale tu dzis cichutko, nawet ja nadrobilam wszystko
tzn dzisiejszy dzien :Pmisia fajnie ze juz jestescie w domku i wszystko jest ok ![]() ale mnie wykancza to lezenie...moglabym spac caly czas... |
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
jestem, ale malutko napisałyście
![]() zaraz mi wysadzi brzuch chyba- zjadłam na raz jogurt panna cotta z truchawami ten duży z biedry mam czysty domek, małż posprzątał na błysk ![]() i chyba przez te hormony ciążowe czy coś dzisiaj mam motyle w brzuchu tak kocham tego mojego męża normalnie ![]() no i się jaram bo jutro powinna być paczka od rodzyneczki
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-07-25 o 20:13 |
|
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV
Cytat:
![]() cos mnie sennosc zaczyna brac po tej glukozie.. zaraz ostatnie pobranie i smigam na wielki obiad (na pewno nie na slodko!!)Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#643 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 20
TZ malowal lakierobejca × 2 i raz bezbarwnym lakierem. Najpierw poscieral stara farbe.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Wow, bun mi urosl o 6 cm - teraz juz 92 mam nadzieje, ze juz sie troche ustabilizuje.Czyli jest wiekszy o 50% w stosunku do stanu wyjsciowego Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
mam disco z Mikim
ej! tańczyć mi się chce
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
ja już po wizycie, czuję niedosyt ale szczęście we wtorek wraca mój gin
szyjka bez zmian, dostalam leki na te bakterie i lutka zmieniła mi na "pod język" , wiec mam spokojnie leżeć![]() Cytat:
Edytowane przez logoasia Czas edycji: 2013-07-25 o 20:23 |
|
|
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lezec i wypoczywac w takim razieWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy I
Cytat:
i ile wam zeszło tej lakierobejcy i lakieru bezbarwnego ?ale mam zgagę
|
|
|
#649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oni oczywiście śpią razem, chociaż zaścielone mają dwa łóżka. No, ale co? Przecież nie będę dziewczyny wyciągać z łóżka brata Niech dzieci zaczną uświadamiać, a nie mnie w takiej roli stawiają... Ja tu też wakacje chcę, a nie chodzić i pilnować nie dość, że dwulatka, to jeszcze ich dwoje ![]() Dobra, odmeldowuje się i dobrej nocy ![]() Odezwę się jutro, najpóźniej po USG
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2013-07-25 o 20:37 |
||
|
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
a ja w brzuchu w pępku mam 108
![]() :d ziekuje:, urósł o 1 cm przez ostatnie półtora miesiąca
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
Dla fanek sówek nr 20
http://allegro.pl/piekne-maty-edukac...403354267.htmlZostawiłybyście dziecko w aucie idąc na zakupy?Ja w życiu, nawet kota bym nie zostawiła... Szoking http://www.tvn24.pl/szokujaca-kampan...,342105,s.html
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
Matal olej, nie jesteś przyzwoitką. Puściła dziewczynę to sama powinna pomyśleć o uświadamianiu i zabranianiu
![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- No ok, do bankomatu to 2 minuty. Ale już do sklepu lub do banku to w życiu.
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
aż mnie ciarki przeszły jak to obejrzałam,
ludzie potrafią być tak nieodpowedzialni
|
#655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dziecka... ehhh szkoda gadac.... duzo ludzi tak robi jakby mózgów nie mieli napewno słyszałyscie mase historii i podpalonych samochodach, ukradzionych autach z malymi dziecmi czy szczytem - jak policja odholowala samochod na parking policyjny z kilkumiesiecznym malenstwem... ja rozumiem do bankomatu czy do jarzyniaka, gdzie widzi sie dziecko clay czas...ale do marketu? masakra
|
|
|
#656 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak będą chcieli to się będą pukać nawet jak rodzice będą a ścianą. Może być tak, że oni wiedzą na tyle dużo że ich nie trzeba uświadamiać jakoś szczególnie Za to rodziców możnaby uświadomić, że do seksu nie trzeba wspólnego spania, ba! nawet łóżka nie trzeba Pamiętam jak moja mama przeżywała jak u mojego brata pierwszy raz dziewczyna na noc została. A ojciec jej tylko powiedział, żeby sobie odpuściła bo w dzień też da się dzieci robić mam 26 stopni w mieszkaniu... to ma być północ Europy ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- ej no baby... jak ja dorwę chwilę to nikt nie wizażuje... idę zatem będę na fonie czytać
09 października 2013 18:45 Ninka |
||||
|
|
|
#657 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wpadaj do mnie. Też sama siedzę...![]() Cytat:
dla TŻaŚwinka Peepa, My Little Pony i Truskawkowe Ciastko to ulubione bajki Mai. zawsze razem je oglądamy ![]() Cytat:
Dobre wieściCytat:
Cisza tu jak nigdy Ja po południu z tej duchoty umierałam. Tal źle się czułam że szok
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Co tu taka cisza? Idę chyba spać, bo nie najlepiej się czuję, znowu mi żołądek dokucza. Dobranoc
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
Bosz, znowu Was na chwilę zostawić i nie dość, że stary do nadrobienia, to jeszcze 22 str nowego wątku... szalone Baby
![]() :brzyda l:Nie nadrabiam, nie mam siły... a poza tym jutro raniutko jadę nad jezioro i znowu na trzy dni wypadnę z obiegu, więc bez sensu ![]() Od poniedziałku za to obiecuje się regularnie meldować i grzecznie udzielać W skrócie, zwiedziłam sobie trzy szpitale w okolicy Wrocławia, jak kogoś interesuje, to w poniedziałek napisze recenzję Na tapecie były: Oława, Trzebnica i Ząbkowice Śląskie.Zwiedziłam też arboretum w Niemczy - zdecydowanie polecam, trzeba Frankenstein czyli Ząbkowice Śląskie - można, ale nie trzeba ![]() Nową Ikeę - można, nie trzeba, ale duuuża jest - wyszłam stamtąd z ulubionym napojem, ręczniczkiem dla dziecia i mętlikiem w głowie jeśli chodzi o materac. Aha i zakochałam się w Ikeowskiej pościeli ![]() Aha, po dzisiejszej wizycie u oczologa, zgłupiałam, bo babeczka z miejsca gdzie robią zabiegi powiedziała, że moje oczy absolutnie się nie kwalifikują, rozrzedzenia jeśli są to minimalne, ciśnienie też zmierzone i w górnej granicy normy... jednym słowem wszystko jest ok i spokojnie mogę sobie rodzić naturalnie I chyba zaufam jednak specom od lasera ![]() Fajnie widzieć tytuł Ktoś mi powie czy się Dirty odezwała
|
|
|
|
#660 |
|
czyli Endżi
|
Mam mieszane uczucia w kwestii mojej sr, położna mówi czasem sprzeczne rzeczy z tymi, z którymi spotkałam się przedtem.
Np że pleśniawki występują wyłącznie u większych niemowlaków, nigdy u noworodków. A ja czytałam, że maleństwo może złapać grzyby od matki w trakcie porodu naturalnego jeśli ta choruje na grzybicę pochwy. Potem, że noworodek rodzi się z odruchem ssania. A pan specjalista z NUK na BM mowił, że na samym początku dziecko uczy się tego ssania, wyciska pokarm, pokazywał nawet symulację na filmiku. Położna gorąco zapewniała, że nic z tych rzeczy. No i że na rynku w ogóle nie ma mleka początkowego modyfikowanego, które ma w składzie kwasy Omega. A Enfamil ma. ![]() No ale podbudowałam się dzisiaj Myślałam, że na tym etapie jestem już totalnie nieruchawą słonicą, ale okazuje się, że ta gimnastyka na sr to dla mnie z palcem w nosie Wręcz lekko żenujące to machnięcie nóżką, rozciągnięcie rączki, półprzysiad... Ale inne panie odpuszczały, nawet nie chciały spróbować, bo mówią, że nie mają siły ![]() Położna mnie stopowała, mówi, że jestem bardzo sprawna i mam wolniej się podnosić z tych przysiadów itd
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

Chyba jestem uzależniona
Ale z tymi komputerami dostanę kręćka, nawet nie mam siły z tym walczyć, korzystam, że brat z dziewczyną poszedł na spacer...

Chociaż stolarze już niejednokrotnie zaskakiwali mnie szybkim wykonaniem więc może im się uda mnie zaskoczyć w przyszłym tygodniu
:rolley es:

mam nadzieje, ze juz sie troche ustabilizuje.
Niech dzieci zaczną uświadamiać, a nie mnie w takiej roli stawiają... Ja tu też wakacje chcę, a nie chodzić i pilnować nie dość, że dwulatka, to jeszcze ich dwoje 

idę zatem
wpadaj do mnie. Też sama siedzę...