Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,57%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 1 1,79%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 20 35,71%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 21 37,50%
Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! 8 14,29%
Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 4 7,14%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-26, 09:00   #751
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Ladan ale super dzień widzę, że D. w końcu się nawrócił na dobra drogę oby tak dalej
Stary 2013-07-26, 09:05   #752
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Amelka miałam Ci pisać,że fajny kolor wózeczka, podzielam miłość do szarości

Rusałka w mojej Biedrze jak jestem rano to zawsze jest tylko jedna kasa czynna! I nigdy w życiu nie było tak,żeby nie było kolejki. Nikt mnie nigdy nie przepuścił. Widocznie nie wyglądam jakbym miała mdleć i puchnąć...

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
uciekam robić się na bóstwo, wypłata wczoraj wpłynęła, jadę z Jakubem po książki do szkoły i chyba cos od Wróżki Zębuszki wylukać, bo mu się już bardzo dolna jedynka rusza...

Ja oczekuję wypłaty dzisiaj w samo południe! Mam nadzieję,że policzyli mi całą +500 zł z poprzedniego miesiąca, bo jak nie to

(rozliczają L4 zawsze do 19-20 dnia miesiąca,a ja poprzednie L4 miałam do 27 czerwca i mi nie przelali za końcówkę miesiąca). Teraz mąż im zaniósł 17tego rano, mam nadzieję,że do nich dotarło.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 09:08   #753
kaska87
Zakorzenienie

o ja wypłatę dopiero za tydzień będę miała, ale małż w przyszły czwartek
Motyl oby przelali te 500zł

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 09:12   #754
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
o ja wypłatę dopiero za tydzień będę miała, ale małż w przyszły czwartek
Motyl oby przelali te 500zł
Ja mam zawsze 27, ale jak dzień wolny to wcześniej

No ja też mam nadzieję,bo przecież meble trzeba zapłacić, podłogę no i aparat mieliśmy kupować...Jak mi znowu rozłożą to ich

Stary 2013-07-26, 09:18   #755
logoasia
Zakorzenienie

Cześć dziewuszki
gratuluję wszystkim rozpoczętych tygodnitak tu dziś pozytywnie, milo się was czyta

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
heloł z ranka
ja dzis znow lezakuje
kazdego dnia rwa odrobine mija i moze do poniedzialku bedzie ok, do przyszlej soboty musze byc nowka sztuka bo jade na wesele na ktorym jestem druhna i nie chcialabym wiochy zrobic taka polamana

dzis jak zwykle maz mnie obudzil w cudowny sposob, wycalowal mnie cala i pierwsze co uslyszalam ze taaaka sliczna i ponetna dziewczyna mu w lozku lezy czy mu sie jeszcze sni
kocham go bo pieszczoch jest cudowny
w nagrode zrobilam mu jajecznice na kurkach na sniadanie i kanapke z lososiem.do pracy
nigdy nie robie mu sniadan, ale za takie przymilanki sie nalezy, szczegolnie ze wrocil wczoraj z pracy po 14godz zrobil mi kolacje i pomyl kuchnie

dzis mam w.planach wypad do tesciowej bo wrocila z sanatorium i ryczy ze miesiac maciusia nie widziala

[/COLOR]a co do donoszonej ciazy to jak dla mnie.skonczony 38tc czyli dwa tygodnie przed porodem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ciepły i serdeczny mąż to podstawa aż się uśmiechnęła jak czytalam

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Czeeeść!!

Ja pierniczę, kretony robole wrócili! Coś tam dokańczają na tej elewacji i od 6 rano się drą i śpiewają. NIENORMALNI. Jak mój mąż będzie wychodził to im coś powie, głuptoki...

Karolson
dzięki za życzonka

Stawiam wszystkim imieninowe koktajle owocowe, lody, soczki, wodę i co tam chcecie:pijem y:
wszystkiego dobrego kochana!!
Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Śliczny kolor i ładne te wstawki Kumpela ma chyba taki sam w swoim komisie.

Ojj to trzymamy kciuki żeby było dobrze!!

Cudowna noc - znowu pół nocy łaziłam bo nie mogłam usnąć Pożarłam Duplo i potem jakoś zasnęłam. Jestem nieprzytomna.

Wczoraj wkurzyłam się w Tesco - nikt kurna nie przepuści ciężarnej w kolejce a jak widzą wolną kasę to lecą jakby mieli se nogi połamać! Klapy na oczach i udają że brzucha nie ma a ty stój z tym ciężkim koszykiem. aż ręce odpadają. W Biedrze tak samo - nikt nie przepusci bo go ubędzie i będzie musiał 2 minut dłużej poczekać w kolejce Już powiedziałam TŻ ze po ciąży to będę wszystkie baby w ciąży przepuszczać żeby nie czuły się tak jak ja.

Ooo dziś TŻ się wkurzy boi przyjedzie kurier z kurtką z Tchibo Znowu co
kupiłam Dobra spadam robić pranie małych ciuszków i prasować
ja tam nie pytam czy przepuszczą poprostu sie przeciskam i kładę na ladę

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
dzień dobry
wczoraj D. zabrał nas do Ustronia nad Wisłę, pozbierał gałązki w lesie, zrobił ognisko, usmażyliśmy kiełbaski, posiedzieliśmy nad wodą... było super no i tylko nasza 3 a później pojechaliśmy do naszej ukochanej karczmy góralskiej dzień cudowny! wrzucam kilka fot
rzeczywiście cudowny dzień ślicznie wyglądasz!
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 09:22   #756
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

kurka...znow pare dni bylo dobrze a dzis rano na ktg 2 skurcze... Wrrr no nie dojde do ladu bo jak jest lepiej to chyba tylko po to zeby za chwile bylo gorzej...co ciekawe zazwyczaj skurcze sa rano a potem w poludnie i wieczor ktg ok...nie wiem od czego to zalezy wrrr...

Teraz czekam na laske panska zeby odpieli mi kroplowke i zebym mogla isc pod prysznic ale cos dzis maja zwolnione ruchy przy piatku :P

poza tym maz jutro odbiera klucze od nowego mieszkania i moglibysmy sie przeprowadzac tzn maz powoli zacznie...i wkurza mnie to lezenie bo chcialabym byc przy przeprowadzce bo dalej nie wiem na jaki kolor scian sie zdecydowac a tu kutwa sie nie zanosi wrrrr

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

nio i jeszcze jak maz zacznie nas przeprowadzac to nie bedzie mial czasu mnie odwiedzac w szpitalu bo sie nie rozdwoi po pracy buuuu
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 09:22   #757
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c

Cytat:
kurcze Passion miała wizytę i się do tej pory nie odezwała mam nadzieję, że nie jest w szpitalu znowu
No wlasnie...

Stary 2013-07-26, 09:24   #758
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
kurka...znow pare dni bylo dobrze a dzis rano na ktg 2 skurcze... Wrrr no nie dojde do ladu bo jak jest lepiej to chyba tylko po to zeby za chwile bylo gorzej...co ciekawe zazwyczaj skurcze sa rano a potem w poludnie i wieczor ktg ok...nie wiem od czego to zalezy wrrr...

Teraz czekam na laske panska zeby odpieli mi kroplowke i zebym mogla isc pod prysznic ale cos dzis maja zwolnione ruchy przy piatku :P

poza tym maz jutro odbiera klucze od nowego mieszkania i moglibysmy sie przeprowadzac tzn maz powoli zacznie...i wkurza mnie to lezenie bo chcialabym byc przy przeprowadzce bo dalej nie wiem na jaki kolor scian sie zdecydowac a tu kutwa sie nie zanosi wrrrr

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

nio i jeszcze jak maz zacznie nas przeprowadzac to nie bedzie mial czasu mnie odwiedzac w szpitalu bo sie nie rozdwoi po pracy buuuu
leż grzecznie
niech mąż zrobi zdjęcia mieszkania, wrzuć je do programu do aranzacji, mozesz go ściągnąć chyba na stronie dulux, i tam możesz pokolorować mieszkanko
Stary 2013-07-26, 09:25   #759
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam niezłą akcję.
Ten dom gdzie mieszkamy praktycznie stał pusty, wprowadziliśmy się zaraz po ślubie. Dodam,że pierwszy raz "na swoim" więc nie znaliśmy się na rachunkach itp
Nie wiedziałam jak się rozlicza prąd, gaz i wodę, ale za wodę i prąd normalnie przychodziły rachunki, a za gaz nie.
Aż w końcu w marcu przyszedł jeden rachunek na 3500.Dostaliśmy go dopiero początkiem kwietnia,bo się okazało,że listonosz zaniósł do T. a jej jakoś on zaginął
Mój mąż poszedł do gazowni i zapytał panią czy można to na jakieś raty rozłożyć (urządzaliśmy się, ciągle kupowaliśmy jakieś sprzęty i meble więc nie mieliśmy wtedy oszczędności).Babka powiedziała,że oczywiście,że wystarczy jak będą widzieli,że są wpłaty a żadnego podania pisać nie trzeba (gdybym ja tam była to bym prosiła,żeby mi to dała na piśmie, ale mój mąż to wiecie )
Tego dnia wpłaciłam bodajże 800 zł. Tydzień później wracam po pracy do domu,chcę się umyć, a tam zimna woda. Wychodzę na zewnątrz i patrzę, a tam budki z gazem nie ma, a w skrzynce list,że jak chcemy ponownego założenia to mamy wpłacić wszystko +150 za założenie. Miałam ochotę ich zabić, no ale nie miałam dowodu,że ta pani tak powiedziała.W końcu wpłaciliśmy wszystko z debetu,ale złaaaa byłam.
Także przez tydzień nie mieliśmy gazu, ładna patologia co nie?

A najlepsze,że tydzień po odłączeniu przyszło nam pismo z gazowni,że zamierzają nam odłączyć gaz jak nie wpłacimy. Data na piśmie była już po odłączeniu gazu. Ładny bajzel tam mają

Kurcze dobrze,że to już był kwiecień a nie styczeń np.

Susanna ja też stałam wczoraj w kolejce w biedrze. Byłam chyba piąta jak podeszłam-oczywiście nikt mnie nie przepuścił mimo,że miałam dosłownie kilka rzeczy a przede mną ludzie z koszami maksymalnie wypchanymi . A przepraszam stał jeden żulik tylko z piwem

ladan świetne fotki

Cytat:
nie śpię od 5:30, młody sobie gimnastykę urządził...
i zbałamuciłam starego ... normalnie ja nie mogę tak koło niego sobie leżeć i się gapić w sufit... mam taką chcicę... a ten się trochę boi bo młody będzie czuł... to mu powiedziałam że najwyżej go kopnie bo siedzi nogami do dołu... mina tż bezcenna

hehe sobie wyobrażam
Ale generalnie za zbałamucenie gratki

Cytat:
to teraz już w sumie dzidzia moze wyskakiwać... sentymentalnie mi jak myślę o 37 tc, Jakub mi wyskoczył wtedy właśnie z wagą 3400 i 54 cm
Uuuu niezła waga Jakby siedział spokojnie do 40tc to pewnie by zaważył ok. 3800-3900g

Cytat:
kurcze Passion miała wizytę i się do tej pory nie odezwała mam nadzieję, że nie jest w szpitalu znowu

Wczoraj wieczorem o Niej pomyślałam. Miała dać znać po wizycie i się nie odezwała...
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 09:26   #760
butterfly20
Zakorzenienie

Kupiłam sobie na próbę ten balsam pod prysznic z Nivei. Ładnie pachnie i faktycznie zostaje na skórze, więc może to fajny pomysł dla zabieganych Mamuś?Nie wiem wprawdzie jeszcze, czy nie zapycha, no ale się okaże.
No i nie polecam mycia nim stóp-jak posmarowałam to się ślizgałam pod prysznicem i walczyłam o przetrwanie

Stary 2013-07-26, 09:28   #761
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:

Niefajnie się leży w szpitalu tym bardziej,że u Ciebie to już trochę trwa ale jeszcze chwilka i Bartuś będzie bezpieczny U Ciebie to już chyba 34tc ?
A z malowaniem to tak jak podpowiada logoasia
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 09:33   #762
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:

Mam te same odczucia, nawet w kasie z pierwszeństwem nikt mnie nagle nie widzi. Ja uznałam,że też będę puszczać ciężarne w przyszłości dodając,że mnie nikt nie wpuszczał
Wczoraj w sklepiku osiedlowym stałam w kolejce i za mną była pani, która brała tylko paczkę cukierków i widziałam,że ma wyliczoną kasę (a ja więcej zakupów i płaciłam kartą). No to jej mówię,żeby poszła przede mnie, a ona popatrzyła na mój brzuch, zdziwiła się i ładnie podziękowała
W kasie pierwszeństwa np. w Auchan przeważnie stoją... emeryci. No to też osoby starsze i być może do nich też jest ta kasa adresowana choć na obrazku jest namalowana baba w ciąży
A takie osoby które mają 1-2 rzeczy to też przepuszczam. Bez sensu żeby stały ileś tam minut za mną Fajnie się ta babka zachowała :

Cytat:
a mnie wczoraj miła pani przepuściła w Biedrze i pomogła zakupy wyłożyć na taśmę i popakować... a tak od razu klapki na oczy...
kiedyś mnie jeszcze żulik w carrefourze przepuscił
Znajoma mówiła że jak ją ktoś w ciąży przepuszczał w kolejce to albo żule albo takie łyse, duże chłopaki w dresach tzw. ABS'y Była w szoku

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Susanna - ja jak jest kasa z pierwszensrwem i jest mi zle to podchodze i mowie przepraszam ale to jwst kasa z pierwszenstwem. I juz ;p

Ale fakt z lidlu wszystkie kasy otwarte, 5 osob przede mna i jedynie starsza pani za mna sie odezwala. Kasjer mi zgrzewki wody pozniej chcial do koszyka wstawiac ' bo ja pani niewidzialem w kolejce, taki mlyn' ale widac ze glupio mu sie zrobilo
Taa żeby wszędzie byĸy kasy pierwszeństwa to bym się sama pchała ale w małych Tesco czy Biedrach nie ma

Jeśli chodzi o płatności i oszczędzanie to mam na eKoncie tak ustawione, że z każdej transakcji (przelew czy wypłata z bankomatu) od kwoty wyjściowej jest pobierane 5% z konta i przelewane na specjalne konto oszczędnościowe Super sprawa, zupełnie nieśwoiadomie oszczędzam i uzbierała się tam już niezła sumka bo tak żeby co miesiąc od razu np. przelać jakąś kwotę to mi zupełnie nie szło :/ a tak nie odczuwam tych ubytków na koncie
Cytat:

Rusałka w mojej Biedrze jak jestem rano to zawsze jest tylko jedna kasa czynna! I nigdy w życiu nie było tak,żeby nie było kolejki. Nikt mnie nigdy nie przepuścił. Widocznie nie wyglądam jakbym miała mdleć i puchnąć...
Mnie też nigdy, przenigdy nikt nie przepuścił

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość

ja tam nie pytam czy przepuszczą poprostu sie przeciskam i kładę na ladę
Eee to ja tak nie potrafię - ciapa ze mnie

Cytat:
Samba ważne żebyś miała podstawowe rzeczy w mieszkaniu a potem na bieżąco jakoś pójdzie. Po woli się urządzicie

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 09:34   #763
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
dzień dobry
wczoraj D. zabrał nas do Ustronia nad Wisłę, pozbierał gałązki w lesie, zrobił ognisko, usmażyliśmy kiełbaski, posiedzieliśmy nad wodą... było super no i tylko nasza 3 a później pojechaliśmy do naszej ukochanej karczmy góralskiej dzień cudowny! wrzucam kilka fot
Slicznie wygladasz i zazdroszcze wyjazdu...probuje mojego TZ gdzies namowic, ale on ma teraz wylacznie program remont i przeprowadzka, zeby jak najszybciej skonczyc. Z jednej strony to dobrze, ze mu tak zalezy, ale z drugiej, odpoczynek by mu sie przydal. Znow schudl
A ja wlasnie jem sniadanie w aucie
Pewnie jak ktos mnie widzi, to sobie mysli, ze te ciezarne takie zarloczne.
A ja nie jadlam sniadania, bo bylam u lekarza i poprosilam o skierowanie na proby watrobowe. W nocy strasznie swedzily mnie dlonie. Niby przeszlo, ale wole sie upewnic, czy nie mam cholestazy (bo ja panikara jestem). I pojechalam na czczo, zeby je odrazu zrobic. Smiesznie, bo panie z punktu pobran zapamietaly mnie jako ta "szczupla pania w ciazy, ktorej urosl tylko brzuszek"

Stary 2013-07-26, 09:35   #764
rusałka_1
Zakorzenienie

ja już po śniadanku
Zaraz zabieram się za muffinki na wieczór, a później koreczki

Cytat:

rozumiem, że Ci ciężko tyle leżeć, ale najwidoczniej Bartek chce żeby mam sobie odpoczywała
Tak jak dziewczyny radzą, możesz trochę Tżtowi zdalnie pomóc w wyborach dot.przeprowadzki

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 09:38   #765
butterfly20
Zakorzenienie

Kurczaki mam problem natury ubraniowej.

Jadę za godzinę z Teściową na zakupy ( tylko,że osobno bo ona jakieś sprawy załatwia na mieście), była u mnie się umówić i wyglądała jak laska! Biała, prosta,elegancka sukienka, do tego miała turkusowy naszyjnik i bransoletkę dokładnie pod kolor butów!!!I paznokcie na czerwono.
I muszę się jakoś sensownie ubrać,przecież nie mogę przy niej wyglądać jak pachoł jakiś
I teraz rozmyślam jakie ja mam buty,żeby mi kolorystycznie pasowały do której z ciążowych bluzek. Jak ja nie znoszę być hipopotamem

Stary 2013-07-26, 09:46   #766
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczaki mam problem natury ubraniowej.

Jadę za godzinę z Teściową na zakupy ( tylko,że osobno bo ona jakieś sprawy załatwia na mieście), była u mnie się umówić i wyglądała jak laska! Biała, prosta,elegancka sukienka, do tego miała turkusowy naszyjnik i bransoletkę dokładnie pod kolor butów!!!I paznokcie na czerwono.
I muszę się jakoś sensownie ubrać,przecież nie mogę przy niej wyglądać jak pachoł jakiś
I teraz rozmyślam jakie ja mam buty,żeby mi kolorystycznie pasowały do której z ciążowych bluzek. Jak ja nie znoszę być hipopotamem
wiesz co.. myślę, ze czegokolwiek nie założysz, będziesz wyglądała supermyślę, ze teściowa chciala bardziej się upiększyć, bo Twój brzuszek sam w sobie jest urokliwy

Edytowane przez logoasia
Czas edycji: 2013-07-26 o 09:48
Stary 2013-07-26, 09:53   #767
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co.. myślę, ze czegokolwiek nie założysz, będziesz wyglądała supermyślę, ze teściowa chciala bardziej się upiększyć, bo Twój brzuszek sam w sobie jest urokliwy

Dziękuję Wiesz o co chodzi-babska próżność

W ogóle to śniłaś mi się dzisiaj, miałam to pisać z rana, ale budyń.

Ja już byłam jakoś zaraz przed terminem cc, więc ty też miałaś już prawie donoszoną ciążę. I urodziłaś, tylko okazało się,że to nie chłopczyk, a dziewczynka I odwiedzałam się w szpitalu, nie wiem skąd się tam wzięłam

Stary 2013-07-26, 09:55   #768
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katee86 Pokaż wiadomość
Hej, jadę na IP. Byłam wczoraj i nie chciałam zostać, ale w nocy ból mi promienieje w kierunku pleców. Pewnie zostawią mnie na obserwację. Nie będę miała neta. Trzymajcie się.
Ojejku... Oby wszystko było ok!

Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaa!

witamy w 35tc

Cytat:
hej

witam się w 28 tygodniu

Ladan - góry Nam też z TŻ marzy się jakiś wypad, ale teraz w niedzielę ma być 36 stopni, chyba wybierzemy się na Chechło po 15.

TŻ był dziś u mnie już o 5:30! Każdy w domu u mnie już chodził, mama do pracy wyszła pierwsza, siostra jechała na wycieczkę, więc ją podrzuciliśmy z TŻ, a tata do pracy... Jeszcze TŻ się zdążył ojcu autem pochwalić, stali na dworze i plotkowali jak baby
Pojechaliśmy na glukozę i się okazało, że ja nie miałam obciążenia glukozą, tylko zwykłą glukozę... Hmm, to kiedy on ma mi zamiar dać skierowanie na obciążenie glukozą?! Dostanę to w ogóle czy nie? Głupi...

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 09:57   #769
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Wiesz o co chodzi-babska próżność

W ogóle to śniłaś mi się dzisiaj, miałam to pisać z rana, ale budyń.

Ja już byłam jakoś zaraz przed terminem cc, więc ty też miałaś już prawie donoszoną ciążę. I urodziłaś, tylko okazało się,że to nie chłopczyk, a dziewczynka I odwiedzałam się w szpitalu, nie wiem skąd się tam wzięłam
hehenie strasz mnie, ma być chłop!! za jakies dwa tygodnie pewnie usg III trymestru, zapytam gina dla pewności
Stary 2013-07-26, 10:00   #770
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam JAki tu ruch od 6
Ja też miałam kiepską noc;/ Adi nie chciał spać z nami tylko poszedł do babci na dół ...miał wrócić i nie wrócił tylko spał z babacią a mi się serce kroiło i było tak pusto ze do 2 w nocy spać nie mogłam tylko się snułam i biegałam do kibelka chyba z 10 razy jak nie więcej bo mi mały urządził chyba impreze na pęcherzu
A tż nie wiem jak ale budzi się w nocy obejmuje mnie i mówi taki zaspany " wszystkiego najlepszego z okazji 5 rocznicy ślubu" Ja patrze na zegarek a tam godzina 0:00!!!! Nie wiem jak on się tak obudził bo spał jak zabity a budzika nie nastawiał.
Mówicie że ma być 37stopni a tż jedzie po siostre na lotnisko do Kraka i chce żebym ja pojechała do bloku do jego rodziców : noł łej w tym wypadku...wole na boso po trawce chodzić niż się kisić w bloku w taki dzień
5 rocznica? wow to wszystkiego najlepszego

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
a może bysmy do niej napisały? jest jej telefon w klubie?

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość

Znajoma mówiła że jak ją ktoś w ciąży przepuszczał w kolejce to albo żule albo takie łyse, duże chłopaki w dresach tzw. ABS'y Była w szoku

:
no niestety ja zauważyłam, że najgorsze są właśnie baby te w średnim wieku i starsze! paranoja ale tak jest

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Witam w 33 tygodniu.

Wczoraj byłam u lekarza, mały już sie obrócił, główką ma ładnie na dole.

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 10:00   #771
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
TŻ był dziś u mnie już o 5:30! Każdy w domu u mnie już chodził, mama do pracy wyszła pierwsza, siostra jechała na wycieczkę, więc ją podrzuciliśmy z TŻ, a tata do pracy... Jeszcze TŻ się zdążył ojcu autem pochwalić, stali na dworze i plotkowali jak baby
Pojechaliśmy na glukozę i się okazało, że ja nie miałam obciążenia glukozą, tylko zwykłą glukozę... Hmm, to kiedy on ma mi zamiar dać skierowanie na obciążenie glukozą?! Dostanę to w ogóle czy nie? Głupi...
sprężył się mężuś
co za młot z tego lekarza, powinnas miec obciążenie glukozą trzeba bylo zaplacic za to, mialabys juz z glowy
Stary 2013-07-26, 10:01   #772
kaska87
Zakorzenienie

Agusia tą glukoze się chyba do 28 albo 30tc robi

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 10:01   #773
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katee86 Pokaż wiadomość
Hej, jadę na IP. Byłam wczoraj i nie chciałam zostać, ale w nocy ból mi promienieje w kierunku pleców. Pewnie zostawią mnie na obserwację. Nie będę miała neta. Trzymajcie się.
daj znać najszybciej jak bedziesz mogła trzymam kciuki

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaa!

witamy w 35tc
gratki!

Aleksander
Stary 2013-07-26, 10:02   #774
logoasia
Zakorzenienie

a swoją drogą, powiedzcie mi... o co chodzi z tym klubem? czasem mi przeleci gdzies w postach, ale nie rozumiem
Stary 2013-07-26, 10:03   #775
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c

Cytat:
heloł z ranka
ja dzis znow lezakuje
kazdego dnia rwa odrobine mija i moze do poniedzialku bedzie ok, do przyszlej soboty musze byc nowka sztuka bo jade na wesele na ktorym jestem druhna i nie chcialabym wiochy zrobic taka polamana

dzis jak zwykle maz mnie obudzil w cudowny sposob, wycalowal mnie cala i pierwsze co uslyszalam ze taaaka sliczna i ponetna dziewczyna mu w lozku lezy czy mu sie jeszcze sni
kocham go bo pieszczoch jest cudowny
w nagrode zrobilam mu jajecznice na kurkach na sniadanie i kanapke z lososiem.do pracy
nigdy nie robie mu sniadan, ale za takie przymilanki sie nalezy, szczegolnie ze wrocil wczoraj z pracy po 14godz zrobil mi kolacje i pomyl kuchnie

dzis mam w.planach wypad do tesciowej bo wrocila z sanatorium i ryczy ze miesiac maciusia nie widziala

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

a co do donoszonej ciazy to jak dla mnie.skonczony 38tc czyli dwa tygodnie przed porodem

o kolejna para godna naśladowania
kanapka z łososiem?
a ja racze się pastą z makreli i białego serka
kocham rybki

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
hej

witam się w 28 tygodniu

Aleksander
Stary 2013-07-26, 10:03   #776
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
dokladnie, mi sie wydaje ze do 28
Stary 2013-07-26, 10:03   #777
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
sprężył się mężuś
co za młot z tego lekarza, powinnas miec obciążenie glukozą trzeba bylo zaplacic za to, mialabys juz z glowy
No ja się pytam jej, a ona, że nie bo gdyby to miało być na krzywą cukrową to on by zaznaczył czy to ma być 50g czy 75g, a to jest tylko na glukozę. Więc czym to się różni? Rozumie, że po kolejnej wizycie znowu polecę na glukozę z obciążeniem... Chyba go zabiję na wizycie... Już spisałam sobie na kartce wszystko, żebym nic nie zapomniała. Muszę być do niego miła ten ostatni raz, żeby mi wpisał w kartę ciąży tę wizytę w 8 tygodniu, żeby becikowe dostać Ale już za tydzień wizyta prywatna

Mama foka
Stary 2013-07-26, 10:04   #778
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Czeeeść!!

Stawiam wszystkim imieninowe koktajle owocowe, lody, soczki, wodę i co tam chcecie:pijem y:
wszystkiego najlepszego Aniu i wszystkim Aniom na wątku życzę samych słodkości

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dziendoberek
Ale jestem nie wyspana:/
Szykuje się własnie na standardową wizyte.Dzis wezmą wymaz na paciora.Ciekawe jak dlugo trzeba czekac na wynik...
Trzymajcie kciukasy za moja wizyte bo jak zwykle mam stresa:/
No i dzis 36 czyli rozpoczety 37(!)Coraz blizej,oj blizej
ooooo to jeszcze chwilka!

Aleksander
Stary 2013-07-26, 10:04   #779
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c

Cytat:
h

[/COLOR]a co do donoszonej ciazy to jak dla mnie.skonczony 38tc czyli dwa tygodnie przed porodem

No właśnie w książce i w pary innych źródłach było, że 37 skończone i dziecko nie jest uznawane za wcześniaka.No ale lepiej urodzić w twrminie
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 10:05   #780
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Mhm, czyli już, że tak powiem "umarł w butach"...

Mama foka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości