|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 3,57% |
| Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka |
|
1 | 1,79% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
20 | 35,71% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
21 | 37,50% |
| Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! |
|
8 | 14,29% |
| Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
4 | 7,14% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Cytat:
|
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Amelka miałam Ci pisać,że fajny kolor wózeczka, podzielam miłość do szarości
![]() Rusałka w mojej Biedrze jak jestem rano to zawsze jest tylko jedna kasa czynna! I nigdy w życiu nie było tak,żeby nie było kolejki. Nikt mnie nigdy nie przepuścił. Widocznie nie wyglądam jakbym miała mdleć i puchnąć... ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
Ja oczekuję wypłaty dzisiaj w samo południe! Mam nadzieję,że policzyli mi całą +500 zł z poprzedniego miesiąca, bo jak nie to ![]() ![]() ![]() ![]() (rozliczają L4 zawsze do 19-20 dnia miesiąca,a ja poprzednie L4 miałam do 27 czerwca i mi nie przelali za końcówkę miesiąca). Teraz mąż im zaniósł 17tego rano, mam nadzieję,że do nich dotarło.
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
o ja wypłatę dopiero za tydzień będę miała, ale małż w przyszły czwartek
![]() Motyl oby przelali te 500zł
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja też mam nadzieję,bo przecież meble trzeba zapłacić, podłogę no i aparat mieliśmy kupować...Jak mi znowu rozłożą to ich ![]() ![]() ![]()
|
|
#755 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewuszki
gratuluję wszystkim rozpoczętych tygodni ![]() Cytat:
aż się uśmiechnęła jak czytalamCytat:
wszystkiego dobrego kochana!!Cytat:
poprostu sie przeciskam i kładę na ladę![]() Cytat:
ślicznie wyglądasz!
|
||||
|
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
kurka...znow pare dni bylo dobrze a dzis rano na ktg 2 skurcze... Wrrr no nie dojde do ladu bo jak jest lepiej to chyba tylko po to zeby za chwile bylo gorzej...co ciekawe zazwyczaj skurcze sa rano a potem w poludnie i wieczor ktg ok...nie wiem od czego to zalezy wrrr...
Teraz czekam na laske panska zeby odpieli mi kroplowke i zebym mogla isc pod prysznic ale cos dzis maja zwolnione ruchy przy piatku :P poza tym maz jutro odbiera klucze od nowego mieszkania i moglibysmy sie przeprowadzac tzn maz powoli zacznie...i wkurza mnie to lezenie bo chcialabym byc przy przeprowadzce bo dalej nie wiem na jaki kolor scian sie zdecydowac a tu kutwa sie nie zanosi wrrrr ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- nio i jeszcze jak maz zacznie nas przeprowadzac to nie bedzie mial czasu mnie odwiedzac w szpitalu bo sie nie rozdwoi po pracy buuuu |
|
|
|
#757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() niech mąż zrobi zdjęcia mieszkania, wrzuć je do programu do aranzacji, mozesz go ściągnąć chyba na stronie dulux, i tam możesz pokolorować mieszkanko
|
|
|
|
|
#759 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze dobrze,że to już był kwiecień a nie styczeń np. Susanna ja też stałam wczoraj w kolejce w biedrze. Byłam chyba piąta jak podeszłam-oczywiście nikt mnie nie przepuścił mimo,że miałam dosłownie kilka rzeczy a przede mną ludzie z koszami maksymalnie wypchanymi . A przepraszam stał jeden żulik tylko z piwem ![]() ladan świetne fotki ![]() Cytat:
hehe sobie wyobrażam Ale generalnie za zbałamucenie gratki ![]() Cytat:
Jakby siedział spokojnie do 40tc to pewnie by zaważył ok. 3800-3900g Cytat:
Wczoraj wieczorem o Niej pomyślałam. Miała dać znać po wizycie i się nie odezwała... |
||||
|
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam sobie na próbę ten balsam pod prysznic z Nivei. Ładnie pachnie i faktycznie zostaje na skórze, więc może to fajny pomysł dla zabieganych Mamuś?Nie wiem wprawdzie jeszcze, czy nie zapycha, no ale się okaże.
No i nie polecam mycia nim stóp-jak posmarowałam to się ślizgałam pod prysznicem i walczyłam o przetrwanie
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niefajnie się leży w szpitalu tym bardziej,że u Ciebie to już trochę trwa ale jeszcze chwilka i Bartuś będzie bezpieczny A z malowaniem to tak jak podpowiada logoasia |
|
|
|
|
#762 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A takie osoby które mają 1-2 rzeczy to też przepuszczam. Bez sensu żeby stały ileś tam minut za mną Fajnie się ta babka zachowała :Cytat:
Była w szoku ![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o płatności i oszczędzanie to mam na eKoncie tak ustawione, że z każdej transakcji (przelew czy wypłata z bankomatu) od kwoty wyjściowej jest pobierane 5% z konta i przelewane na specjalne konto oszczędnościowe Super sprawa, zupełnie nieśwoiadomie oszczędzam i uzbierała się tam już niezła sumka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c
Cytat:
![]() A ja wlasnie jem sniadanie w aucie ![]() Pewnie jak ktos mnie widzi, to sobie mysli, ze te ciezarne takie zarloczne. A ja nie jadlam sniadania, bo bylam u lekarza i poprosilam o skierowanie na proby watrobowe. W nocy strasznie swedzily mnie dlonie. Niby przeszlo, ale wole sie upewnic, czy nie mam cholestazy (bo ja panikara jestem). I pojechalam na czczo, zeby je odrazu zrobic. Smiesznie, bo panie z punktu pobran zapamietaly mnie jako ta "szczupla pania w ciazy, ktorej urosl tylko brzuszek" ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#764 | |
|
Zakorzenienie
|
ja już po śniadanku
![]() Zaraz zabieram się za muffinki na wieczór, a później koreczki ![]() Cytat:
![]() Tak jak dziewczyny radzą, możesz trochę Tżtowi zdalnie pomóc w wyborach dot.przeprowadzki
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczaki mam problem natury ubraniowej.
Jadę za godzinę z Teściową na zakupy ( tylko,że osobno bo ona jakieś sprawy załatwia na mieście), była u mnie się umówić i wyglądała jak laska! Biała, prosta,elegancka sukienka, do tego miała turkusowy naszyjnik i bransoletkę dokładnie pod kolor butów!!!I paznokcie na czerwono. I muszę się jakoś sensownie ubrać,przecież nie mogę przy niej wyglądać jak pachoł jakiś ![]() I teraz rozmyślam jakie ja mam buty,żeby mi kolorystycznie pasowały do której z ciążowych bluzek. Jak ja nie znoszę być hipopotamem
|
#766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, ze teściowa chciala bardziej się upiększyć, bo Twój brzuszek sam w sobie jest urokliwy
Edytowane przez logoasia Czas edycji: 2013-07-26 o 09:48 |
|
|
|
|
#767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Wiesz o co chodzi-babska próżność![]() W ogóle to śniłaś mi się dzisiaj, miałam to pisać z rana, ale budyń. Ja już byłam jakoś zaraz przed terminem cc, więc ty też miałaś już prawie donoszoną ciążę. I urodziłaś, tylko okazało się,że to nie chłopczyk, a dziewczynka I odwiedzałam się w szpitalu, nie wiem skąd się tam wzięłam
|
|
#768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ladan - góry TŻ był dziś u mnie już o 5:30! Każdy w domu u mnie już chodził, mama do pracy wyszła pierwsza, siostra jechała na wycieczkę, więc ją podrzuciliśmy z TŻ, a tata do pracy... Jeszcze TŻ się zdążył ojcu autem pochwalić, stali na dworze i plotkowali jak baby ![]() ![]() Pojechaliśmy na glukozę i się okazało, że ja nie miałam obciążenia glukozą, tylko zwykłą glukozę... Hmm, to kiedy on ma mi zamiar dać skierowanie na obciążenie glukozą?! Dostanę to w ogóle czy nie? Głupi...
|
|
|
#769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie strasz mnie, ma być chłop!! za jakies dwa tygodnie pewnie usg III trymestru, zapytam gina dla pewności
|
|
|
|
|
#770 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co za młot z tego lekarza, powinnas miec obciążenie glukozą trzeba bylo zaplacic za to, mialabys juz z glowy
|
|
|
|
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia tą glukoze się chyba do 28 albo 30tc robi
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
a swoją drogą, powiedzcie mi... o co chodzi z tym klubem? czasem mi przeleci gdzies w postach, ale nie rozumiem
|
|
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c
Cytat:
![]() ![]() kanapka z łososiem? a ja racze się pastą z makreli i białego serka kocham rybki ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- ![]()
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie, mi sie wydaje ze do 28
|
|
|
|
#777 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale już za tydzień wizyta prywatna
|
|
|
#778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wszystkim Aniom na wątku życzę samych słodkości![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#779 |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c
No właśnie w książce i w pary innych źródłach było, że 37 skończone i dziecko nie jest uznawane za wcześniaka.No ale lepiej urodzić w twrminie
|
|
|
|
#780 |
|
Wtajemniczenie
|
Mhm, czyli już, że tak powiem "umarł w butach"...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.

wszystkiego dobrego kochana!!
Pożarłam Duplo i potem jakoś zasnęłam. Jestem nieprzytomna.
Znowu co

)

a tż jedzie po siostre na lotnisko do Kraka i chce żebym ja pojechała do bloku do jego rodziców : noł łej w tym wypadku...wole na boso po trawce chodzić niż się kisić w bloku w taki dzień