|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
To widzę, że nie jestem sama w HUMORKACH CIĄŻOWYCH...
![]() Ja wczoraj nienawidziłam swojego mężczyzny i chciałam spać osobno mówiąc, że wkurza mnie jego chrapanie a dzisiaj go znowu kocham nad życie i w ogóle love.... Masakra ![]() p.s. Kobietki jak Wy się czujecie w taką upalną pogodę? Bo ja wystarczy, że wyjdę z domu do sklepu i czuję, że mi słabo od razu... :/
|
#3092 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Na początku przeszedł mi przez głowę chłopiec,a teraz bardziej skłaniam się ku dziewczynce. Ale jakoś pewności nie mam w tej ciąży.
|
|
#3093 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tak na serio to myślę, że pogodzenie się z tym, że brzuch będzie rósł jest kluczem do chwilowej akceptacji swojego stanu, no bo nie oszukujmy się on będzie coraz większy, wydęty
|
|
|
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymajcie za mnie kciuki o 18. Mam wizytę i jak zwykle przed każdą się denerwuję mocno. Mam nadzieje, że żaden brzdąc nie zabiera nic drugiemu.
|
|
|
#3095 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Kochane po długiej przerwie, spowodowanej brakiem czasu i zmęczeniem. Nareszcie doczytałam o czym pisałyście-a było co nadrabiać
U mnie wczoraj pojawiły się pierwsze ruchy- nieśmiałe pukanie z brzucha kilka razy i pokochałam tego maluszka jeszcze mocniej (choć myślałam, że bardziej się już nie da). W pracy nerwowo, czekam na kontrolę a jeszcze mam do wyszkolenia zastępcę więc ciągle coś (nie mówię już o zwykłych sprawach które trzeba na bieżąco załatwiać). Czekam już z utęsknieniem na L4 kiedy będę mogła odpocząć i skupić się na dziecku i sobie a nie papierach i firmie. Wakacji niestety nie przewiduję w tym roku, no chyba że coś się zmieni to chętnie bym nad morze pojechała pobyczyć się na piasku W środę wizyta, zobaczę co tam u małego okruszka i może ujawni się płeć...ja z tych niecierpliwców jestem i chciałabym wiedzieć już Pisałyście o imionach, w tej chwili kompletnie nie wiem jakie wybierzemy. Może będzie łatwiej jak już poznamy płeć. Dzisiaj odliczam już minuty do końca pracy i zasłużony weekend Pozdrawiam wszystkie mamuśki, które już znają płeć i gratuluję pozytywnych wyników badań. Trzymam kciuki też za badania w przyszłym tygodniu w tym za swoje oby wszystko było dobrze!
|
|
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3097 |
|
Zadomowienie
|
Niestety takie uroki... A jak tak ciepło, to w niektórych sklepach/innych instytucjach tak strasznie podkręcają klimę, że czasem gęsiej skórki dostaję. A nawet się można przeziębić z powodu różnic temperatur.
|
#3098 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Byłam wczoraj u położnej, liczyłam, że posłucham serduszka, a tu d*pa. Powiedziała, że można jeszcze nie wychwycić bicia i tylko bym się zdenerwowała. Muszę czekać do połówkowego, żeby podejrzeć dziecia. |
||
|
|
|
#3099 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My z TŻ właśnie spędziliśmy trzy godziny w centrum wózkowym i wybraliśmy pojazd dla malucha, o taki: http://jedo.pl/pl/#/fyn/classic/ Trafiliśmy w sklepie na prawdziwego eksperta, który z anielską cierpliwością mówił nam nie tylko o zaletach, ale i wadach. Miałam ochotę ozłocić faceta! Cieszę się, że jeden problem z głowy ![]() Mariee - gratulacje! |
|
|
|
|
#3100 |
|
Zadomowienie
|
Mój mi dał posłuchać serduszka w 10 tyg, dziwni lekarze niektórzy...
Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-07-26 o 17:18 |
|
|
|
#3101 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
ja mojego Tż przeciągnęłam 16km za kebabem a na koniec byłam wściekła bo nie dostałam takiego jak chciałam Ja to mam takie "fazy" tydzień mogłabym jeść samo mięcho Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=selena85;41966990] To widzę, że nie jestem sama w HUMORKACH CIĄŻOWYCH... ![]() Ja wczoraj nienawidziłam swojego mężczyzny i chciałam spać osobno mówiąc, że wkurza mnie jego chrapanie a dzisiaj go znowu kocham nad życie i w ogóle love.... Masakra ![]() p.s. Kobietki jak Wy się czujecie w taką upalną pogodę? Bo ja wystarczy, że wyjdę z domu do sklepu i czuję, że mi słabo od razu... :/ [/QUOTE] Ech co do pogody ledwo żyje... w domu ok ale jak tylko wyjdę to mam dość... Dajcie spokój jak ja raczej jestem spokojna w ciąży a wczoraj przeszłam sama siebie, zrobiłam biednemu TŻ taka jazde wieczorem że szok tak się rozhisteryzowałam darłam się i płakałam jak by nie wiadomo co a w sumie to nie było o co... a na sam koniec jak mnie już TŻ uspokoił to miałam całkiem świetny humor współczuje mu jeszcze rano go przeprosiłam tak mi było głupio Chyba mnie choroba rozbiera... od wczoraj mam katar, rano mnie gdzieś kaszel męczył i cały dzień chodzę taka do tyłu Edytowane przez 23Paula23 Czas edycji: 2013-07-26 o 15:49 |
|||
|
|
|
#3102 |
|
Rozeznanie
|
Ja to nie moge zyc w te upaly. nie moge jesc... Jak tylko pojawi sie na cos ochota to musze odrazu zjesc zeby nie przeszlo!! Na zakupy nie moge chodzic, powietrza nie ma! u nas juz od dluzszego czasu jest ponad 30 (tak ok 3 tyg juz a bedzie jeszcze dluzej), jutro 36 stopni
Od jakiegos czasu jak leze to czuje jak moje serce mocno bije, nie ze szybko, nie z nerwow, nie ze cisnienie wysokie, bo jestem niskocisnieniowcem, tylko poprostu tak mocno ze cala soba czuje.. Nie zeby to bylo jakies niepokojace ale dziwne.. ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Boze ja nienawidze syropu z cebuli, wypije gorace mleko z miodem i czosnkiem (nienawidze mleka, miodu, czosnku) ale syropu z cebuli - NIGDY!!!
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
my z TŻtem na szczęście jutro się na działke mamy zamiar wybrać ale oczywiście pogoda mi na jutro burze pokazuje ... oby nie bo chcemy trawę skosić.
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
Zachcianki to ja mam non stop
![]() Któraś pisała o sałatce śledziowej i narobiła mi takiego apetytu że już ową zrobiłam i chłodzi się w lodówce W ogóle zauważyłam że same kwaśne jedzenie chodzi mi po głowie...ciągle śledzie,papryka konserwowa,kwasne powidła...słodkie nie Zastanawiam się co ja cały tydzień nad morzem będę jadła...hehh W ogóle to widze że moja spanielka zaczęła jesc to samo co ja...dziś jadła paprykę konserwową i śledzie....oszalała
|
#3105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, ale to podobno jedna z najzdrowszych ryb, więc wskazana w ciąży. Obecnie mam podobne smaki do Ciebie, słodkie mogłoby dla mnie nie istnieć. Co do upałów to byłam ich miłośniczką, ale teraz ciężko je znoszę. Też czuję takie bicie serca z osłabienia, a wysoka temperatura tylko to potęguje. Tż zakupił mi namiot plażowy, który przyda się też dla maleństwa w przyszłości i podejrzewam, że większość czasu na plaży (gdy dopisze pogoda) spędzę w nim z jakimś czytadłem .Na tż też czasem mam nerwa bez większego powodu, drę się na niego i wyzywam. Czasem wkurza mnie nawet to, że słyszę jak coś gryzie, czy głośniej oddycha przez sen, nie mówiąc już o chrapaniu . Na szczęście on kuma, że to hormony, bo jak ja wpadam w furię to ma niezły ubaw i strasznie się ze mnie nabija. Nie powiem, że mnie tym jeszcze bardziej nie wkurza Albo też siedzę sobie, jest mi normalnie i nagle zaczynam beczeć. Jak tż pyta co się stało, ja jeszcze bardzie wyję, a potem zaczynam się śmiać z sytuacji i tego jak mi bije na dekiel . Wzruszam się na reklamach, podczas oglądania wiadomości, a nawet programów kulinarnych ![]() Jeśli chodzi o płeć dziecka, to na początku czułam chłopca, teraz nie mam żadnych przeczuć. Cholernie chcę już wiedzieć, czy to będzie synek, czy córcia. Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-07-26 o 17:00 |
|
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
Za mną też kwaśne ale kiszone ogórki, kapusta kiszona, żurek/zalewajka
|
|
#3107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystko identycznie <pioneczka> ![]() Ja jem za to co chwile i wszystko co popadnie. Non stop w sumie jestem głodna. I o dziwo same kości i skóra ze mnie...
"Jak wychować szczęśliwe dziecko" John Medina "Mamo, Tato co Ty na to? 1,2,3" Paweł Zawitkowski "Język Niemowląt" Tracy Hogg, Melinda Blau http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html Edytowane przez selena85 Czas edycji: 2013-07-26 o 17:06 |
|
|
|
|
#3108 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fajnie- kolejny wiercipiętek daje o sobie znać ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
ja się czuję bardzo dobrze- jestem ciepłolubna i uwielbiam upały w wakacje w tropikach zawsze urzęduję na słońcu a reszta towarzystwa w cieniu potem się oblewa ![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
o fuuuuuuuuuuuuuuuuuu teraz to i mnie zemdliło---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
herbatka z cytryną, czosnek i do łóżka- lepiej to zdusić w zarodku zanim się całkowicie rozkręci, zdrówka
|
|
|
#3109 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
piszecie o humorkach. Ja też jestem okrutna ale w myślach. To trochę może dziwne. Jak mnie tż poirytuje to płacze cichutko a w myślach mu nawrzucam. Mój małżonek jest obecnie na diecie dunkana i sam ma humorki jakby był w ciąży Dobrze, że jesteśmy sami, bo jakbym była w ciąży 5 miesięcy temu to bym chyba na teściów krzyczała (jeszcze wtedy z nimi mieszkaliśmy) W sumie to ja ciągle na nich krzycze w myślach... tzn może na teściową bardziej. Odkąd dowiedziała się o ciąży to chce na siłe żebyśmy do nich wrócili bo: JAK TY CHCESZ SOBIE DAĆ RADĘ!? NIE MACIE PIENIĘDZY (nie wiem skąd ona takie rzeczy wymyśla) I wszystkim w rodzinie to rozpowiada. Nawet moja mama mi mówi ostatnio: słyszałam, że wracacie do teściów a ja na to: no że nie ma takiej opcji i skąd jej przyszło to do głowy a mamuś mi na to: no Twoja teściowa mi tak mówiła pod Kościołem. I ona wszystkim tak mówi... ![]() mam nadzieje, że sokoro ja na wszystkich krzycze w myślach to dzidzia nie będzie mi po nocach krzyczał Moja inność mnie przeraża Poprosiłam męża, żeby mi kupił śledzie jak będzie wracał z pracy... narobiłyście mi smaka
Edytowane przez Negrid Czas edycji: 2013-07-26 o 17:20 |
|
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooooooo mniam
|
|
|
#3111 |
|
Rozeznanie
|
Gosia - rezolutną masz córeczkę
właśnie tak się zastanawiałam w jakim wieku moje dziecko mnie po raz pierwszy zaskoczy swoim tekstem Takim nie powtarzanym jak papuga, ale przemyślanym i przetworzonym przez jego móżdżek ![]() widzę tu takiego aparata w hotelu na rowerku biegowym, nie wiem ile może mieć lat, ale wydaje się że 2óch jeszcze nie skończył. A na rowerku jak się rozpędzi to nóżki do góry bierze i nie ma kłopotu z równowagą, to chyba naprawdę dobry bajer, żeby w ten sposób dziecia uczyć jazdy na rowerze Można tu podpatrzeć kilka patentów.Można też niestety zauważyć coś... żałosnego. Młoda mamcia z, na oko 3 letnim synem, i maciupką, grzeczną jak nie wiem co, córeczką, leżącą w bujaczku. Siedzi cicho, nie kwili, nie ryczy... cud nie dziecko. Nagle zaczyna płakać, babcie wołają mamuśkę (z prawdziwego zdarzenia ) żeby przyszła nakarmić małą, bo płacze, na co matka "jadła 2 h temu, czas ją oduczyć takiej regularności, bo nie będę miała swojego życia, nic nie załatwie w 2 h!" JA oczy jak 5 złotych - dziecko naprawdę maciupkie, na oko z 2 miesiące...Babcie próbowały uratować sytuację dając małej wodę do picia, ale mała ewidentnie była głodna. Próbują matce babcie obie przetłumaczyć, że to nierozsądne głodzić dziecko, kiedy się ewidentnie domaga jedzenia. Na co mądra mamuśka, że nie zawsze dziecko jak płacze, to jest głodne. Jak ludzie zaczęli ją mierzyć wzrokiem (to się działo nad basenem, mamuśka sobie w nim pływała) to łaskawie wyszła z wody. Dała małej cyca, chwila moment i dziecko spokojne, spało później jak zabite. Normalnie koszmarna matka. Starszym synkiem zajmował się dziadek, ona nie miała dla niego czasu, musiała się chłodzić w basenie, bo gorąco Po co takim matkom dzieci? Już wiem, czemu na wakacje pojechała z taką obstawą... 2 dziadków, 2 babcie i małż. Którego też traktowała, z powiedzmy delikatnie" brakiem większego szacunku. Cyt. (z pełną powagą i pretensjonalnym tonem) " Marek, nie widziałam Cię, żebyś szedł po wodę"... [QUOTE=Cicici;41967974] Od jakiegos czasu jak leze to czuje jak moje serce mocno bije, nie ze szybko, nie z nerwow, nie ze cisnienie wysokie, bo jestem niskocisnieniowcem, tylko poprostu tak mocno ze cala soba czuje.. Nie zeby to bylo jakies niepokojace ale dziwne.. jak się położę na plecach do WIDZĘ wyraźnie jak mi serce bije na brzuchu, mam łożysko na przedniej ścianie i zastanawiałam się, czy to możliwe, że to moje drugie serce?... czy po prostu serce i tętnica mocniej pracuje i w ten sposób się ujawnia nawet na brzuchu jak pompuje krew.
|
#3112 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Jasne ![]() Cytat:
No ale jeśli się nie chce zmieniać na tańsze? Nie wiem jak w Pl czy ta różnica jest znaczna. Bo tutaj jak kupuję pampersy na promocji to nie ma dużej różnicy. No i też cena może iść w parze z jakością i często tak jest niestety. Pisałam już,że raz mąż kupił inne pieluchy,były strasznie sztywne,poza tym czuć było mocz na skórze,a w pampkach sucho. ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
|
|
#3114 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Dziękuje za rady ![]() Cytat:
A ja tam na pampersach sie wogole nie znam więc się nie wypowiadam chodziło mi tylko o to że dużo osób mi powiedziało żebym zmieniała pieluszki bo jak przyzwyczaje dziecko do pampersów to za żadne skarby później ich nie zmienię. I właśnie jak chodzi o tą jakoś i cenę to czytałam że te z biedronki i bodajże z rossmana są fajne i cenowo i jakościowo ale jak jest naprawdę nie wiem nie testowałam jeszcze |
||
|
|
|
#3115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3116 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A teraz pytanie do doświadczonych mamusiek mam do wózka wkład podobny jak ten na zdjęciu zakładając że używałabym go to w co dziecko ubrać do niego bo chyba nie w kombinezon ?
|
|
|
|
|
#3117 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Ja też tak mam,jak przyłoże dłoń to czuje pulsacje....dziwne uczucie
|
|
#3119 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj mam naprawde duzy problem z jedzeniem.. Zjadlam chipsy i w ogole takie ☠☠☠☠☠☠☠y, nie mam juz sily chyba za goraco jest..
|
|
#3120 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ubranka cudowne Cytat:
Cytat:
Wiem, że to przyciąga, że ten glutaminian sodu aż nas prosi by go zjeść, ale lepiej z tego zrezygnować. Skład zarówno samej zupki jak i tego makaronu jest straszny-i już nawet nie chodzi o ilość chemii ale szczególnie ilość soli jest po prostu przerażająca. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja swoją listę utworzę koło września to wtedy dodam. Co tego pulsu na brzuchu-na 100% czujecie puls ze swoich tętnic dziewczyny, które mają detektory tętna ile się muszą naszukać by znaleźć tętno maluszka, więc to nie jest tak, że sobie łapkę przykładamy i czujemy drugie serce. Łożysko serca nie ma Poza tym pomyślcie ile cm ma Wasz maluszek i jak duże przy tym jest to jego serduszko![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- A co do upałów to ja chyba inna jestem-ja czuję się po prostu świetnie! Ciepełko działa na mnie bardzo korzystnie
Edytowane przez em ma Czas edycji: 2013-07-26 o 19:27 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:08.

) żeby przyszła nakarmić małą, bo płacze, na co matka "jadła 2 h temu, czas ją oduczyć takiej regularności, bo nie będę miała swojego życia, nic nie załatwie w 2 h!" JA oczy jak 5 złotych - dziecko naprawdę maciupkie, na oko z 2 miesiące...