Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-26, 14:51   #3091
selena85
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

To widzę, że nie jestem sama w HUMORKACH CIĄŻOWYCH...
Ja wczoraj nienawidziłam swojego mężczyzny i chciałam spać osobno mówiąc, że wkurza mnie jego chrapanie a dzisiaj go znowu kocham nad życie i w ogóle love....
Masakra

p.s. Kobietki jak Wy się czujecie w taką upalną pogodę? Bo ja wystarczy, że wyjdę z domu do sklepu i czuję, że mi słabo od razu... :/
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 14:53   #3092
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość

Ja też już chcę, chyba w 17 tyg się dowiem co nie...!? Czuję, że to będzie chłopiec.
Też jestem ciekawa co tam we mnie siedzi.
Na początku przeszedł mi przez głowę chłopiec,a teraz bardziej skłaniam się ku dziewczynce. Ale jakoś pewności nie mam w tej ciąży.
Stary 2013-07-26, 14:56   #3093
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Idę ukręcić sobie powróz a następnie szukać odpowiedniej gałęzi (co by me cielsko utrzymała)
Magnusia myślałaś, że będziesz coraz szczuplejsza ?

A tak na serio to myślę, że pogodzenie się z tym, że brzuch będzie rósł jest kluczem do chwilowej akceptacji swojego stanu, no bo nie oszukujmy się on będzie coraz większy, wydęty . Ciąża ma jednak swoje specyficzne "objawy" . Pocieszę Was, ja przed ciążą ważę więcej niż spora część z Was będzie w dniu rozwiązania a tłusta i z cielskiem się nie czuję
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 14:59   #3094
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość

p.s. Kobietki jak Wy się czujecie w taką upalną pogodę? Bo ja wystarczy, że wyjdę z domu do sklepu i czuję, że mi słabo od razu... :/
W takich dniach ciesze się, że pracuję w dziupli w której jest chłodno w takie dni. Gorzej jest w chłodniejsze trochę dni bo muszę w polarze siedzieć ale teraz jest w sam raz.

Trzymajcie za mnie kciuki o 18. Mam wizytę i jak zwykle przed każdą się denerwuję mocno. Mam nadzieje, że żaden brzdąc nie zabiera nic drugiemu.
Stary 2013-07-26, 15:17   #3095
san_g
Zadomowienie

Witajcie Kochane po długiej przerwie, spowodowanej brakiem czasu i zmęczeniem. Nareszcie doczytałam o czym pisałyście-a było co nadrabiać U mnie wczoraj pojawiły się pierwsze ruchy- nieśmiałe pukanie z brzucha kilka razy i pokochałam tego maluszka jeszcze mocniej (choć myślałam, że bardziej się już nie da). W pracy nerwowo, czekam na kontrolę a jeszcze mam do wyszkolenia zastępcę więc ciągle coś (nie mówię już o zwykłych sprawach które trzeba na bieżąco załatwiać). Czekam już z utęsknieniem na L4 kiedy będę mogła odpocząć i skupić się na dziecku i sobie a nie papierach i firmie. Wakacji niestety nie przewiduję w tym roku, no chyba że coś się zmieni to chętnie bym nad morze pojechała pobyczyć się na piasku W środę wizyta, zobaczę co tam u małego okruszka i może ujawni się płeć...ja z tych niecierpliwców jestem i chciałabym wiedzieć już

Pisałyście o imionach, w tej chwili kompletnie nie wiem jakie wybierzemy. Może będzie łatwiej jak już poznamy płeć.

Dzisiaj odliczam już minuty do końca pracy i zasłużony weekend Pozdrawiam wszystkie mamuśki, które już znają płeć i gratuluję pozytywnych wyników badań. Trzymam kciuki też za badania w przyszłym tygodniu w tym za swoje oby wszystko było dobrze!

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 15:20   #3096
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
ja jakoś nie odczuwam tych upałów ale dla mnie temp taka jak teraz 28C to w sam raz bo uwielbiam ciepełko , dopiero powyzej 30C zaczynam czuć że na dworze jest jednak trochę za ciepło
Stary 2013-07-26, 15:26   #3097
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Kobietki jak Wy się czujecie w taką upalną pogodę? Bo ja wystarczy, że wyjdę z domu do sklepu i czuję, że mi słabo od razu... :/
Niestety takie uroki... A jak tak ciepło, to w niektórych sklepach/innych instytucjach tak strasznie podkręcają klimę, że czasem gęsiej skórki dostaję. A nawet się można przeziębić z powodu różnic temperatur.

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 15:29   #3098
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Po USG dzisiaj i.... na 80% będzie dziewczynka ))) Wszystko okaże się 20 sierpnia, na prenatalnym.
Gratuluję córy.

Cytat:
Jeszcze nie Jakby coś wyrosło jeszcze
Mój Narzeczony jak do niego zadzwoniłam z informacją, to pierwsze co to powiedział: Tylko pamiętaj, nie będzie miała na imię Anielka
Szkoooda...

O nie, nie. To sama chemia, lepiej unikać.
Chociaż... ja bym cały czas cheesburgery z McDon. jadła, i kinder czekoladki...
Mam ostatnio fazę na kinder czekoladki. Codziennie sobie dawkuję jedną, taką mini.

Byłam wczoraj u położnej, liczyłam, że posłucham serduszka, a tu d*pa. Powiedziała, że można jeszcze nie wychwycić bicia i tylko bym się zdenerwowała. Muszę czekać do połówkowego, żeby podejrzeć dziecia.
Stary 2013-07-26, 15:39   #3099
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość

jestem teraz wrażliwa na zapachy i opisy mięsa, ale dawno mi tak nie było niedobrze jak po wyobrażeniu sobie tego co zboldowałam ...
Ja wczoraj stałam w banku i czułam wszystkie paszczękowe wyziewy ludzi stojących w kolejce. Mogłabym wyliczyć kto co jadł i kiedy ostatnio mył zęby. Musiałam się zrobić naprawdę zielona, bo dwóch panów przede mną przepuściło mnie w kolejce

My z TŻ właśnie spędziliśmy trzy godziny w centrum wózkowym i wybraliśmy pojazd dla malucha, o taki: http://jedo.pl/pl/#/fyn/classic/
Trafiliśmy w sklepie na prawdziwego eksperta, który z anielską cierpliwością mówił nam nie tylko o zaletach, ale i wadach. Miałam ochotę ozłocić faceta! Cieszę się, że jeden problem z głowy

Mariee - gratulacje! Nie będę ukrywać, że też chciałabym usłyszeć taką wiadomość
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 15:39   #3100
isia4891
Zadomowienie

Mój mi dał posłuchać serduszka w 10 tyg, dziwni lekarze niektórzy...

Edytowane przez isia4891
Czas edycji: 2013-07-26 o 17:18
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 15:44   #3101
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
świetny tekst

Ja przez pierwsze 4 tygodnie, jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży goniłam na kawie i energy drinkach . Obecnie jak na coś mam zachciankę (a mam przedziwne) to sobie pozwalam. Też jadam pasztet i to dość często, bo uwielbiam ze świeżym pomidorem, czasem skuszę się na fast-fooda, a colę piję codziennie szklankę lub pół, bo pomaga mi na mdłości. Dla coli zrezygnowałam z kawy i herbaty. Generalnie jednak wciągam kilogramy warzyw i owoców, sporo ryb, chudego mięska i trochę nabiału.

No właśnie ja też chcę uniknąć kombinowania z malowaniem i zmywaniem, zwłaszcza na urlopie. Miałam przedłużane rzęsy trzy lata temu i byłam zadowolona. Po zdjęciu moje nie były nadwyrężone, ale minęło trochę czasu zanim się do nich przyzwyczaiłam. No, że są takie liche .

Chciałabym taki naturalny efekt - delikatne przedłużenie i zagęszczenie oraz trochę podkreślony kącik oka. Ponieważ już jestem sporo po 30, a dodatkowo niedługo spodziewam się, że wyskoczy mi brzuszek to jakoś słabo bym wyglądała jako lolitka , raczej jak dzidzia-piernik .

A już o zachciankach wspomniałam to napiszę Wam na co mnie brało:
1. jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży - kotlety schabowe - przez ponad tydzień codziennie 1-2 - nie żartuję
2. wędzone szprotki (nie mam pojęcia skąd mi się o nich przypomniało), wysłałam tż, a jak wrócił wrąbałam pół kilo prosto z foliowego worka dłubiąc je i filetując chyba przez godzinę
3. barszcz czerwony winiary z torebki, uwaga... o 3 nad ranem
4. zupka chińska
5. tost, taki kupny, na którego musiałam jechać ponad 10km

Też Wam się zdarzają takie dziwactwa?
Hehe ja mojego Tż przeciągnęłam 16km za kebabem a na koniec byłam wściekła bo nie dostałam takiego jak chciałam
Ja to mam takie "fazy" tydzień mogłabym jeść samo mięcho a potem przez tydzień nie mogę patrzeć na mięso i wcinam same warzywa i nutelle

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Gratulacje dobrych wyników, córek i synkow , wpisujcie płeć zobaczymy, czy się sprawdzą, ja musze do 14 sierpnia czekać . Choć ostatnio mi lekarz powiedział, ze obstawia chłopca, a ja ze dziewczynkę...i zgłupiałam...chce ddziewczynke, bo brata ma dwóch synów i moje przyjaciółki samych chłopców maja.... byłam ddzis na ciuchach dla siebie po spodnie...i kupiłam dwa swetry mężowi
Na wakacje się nigdzie nie wybieramy, bo teraz troche krucho z kasa a ja się szybko męcze na słońcu... :-(
Z zachcianek to ja niestety muszę coś slodkiego codziennie zjeść, a przed ciążą może raz na dwa tyg coś zjadłam....
Przed ciążą to jak zjadłam kostkę czekolady raz w miesiącu to było coś a teraz MUSZĘ mieć w szafce coś słodkiego a na mdłości pomagały mi marsy i twixy

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Lista jest bardziej ogólnikowa a rajstopki na np. zime - nie znam się na tym i lista jest przykładowa dlatego zachęcam do zmian czy dodawania

agoola83 - piękny brzuszek ( ja taki już teraz mam podobny zwłaszcza wieczorem tylko mój to póki co więcej sadełka niż ciąży )

mi zostały dwie pary a i tak już gumki mam doczepione

Mi wszyscy mówią żeby nie zaczynać od drogich pieluch np.pampers bo potem ciężko jest zmienić na tańsze, że uczulenia się robią i odpażenia ale nie wiem na ile to się sprawdza.

Ja myślę że nie należy popadać w paranoje i jak masz chęć to zjedz ja już parę razy jadłam i żyje według mojego lekarza wszystko jest dla ludzi tylko bez przesady

- gratulację!!!! Fajnie że dziewczynka

a w czym teraz chemii nie ma ??

Ja niestety na najbliższej wizycie nie będę miałą USG w ogóle moje lekarka nie ma w gabinecie tylko daje skierowanie i we wtorki w przychodni robią (piętro niżej niż jej gabinet) ale wątpie żebym dostała bo mi na MFZ tylko jedno już przysługuje. Więc poczekam pewnie do 20 tygodnia i pójdziemy z TŻtem zrobić prywatnie jakieś zdjęcie lepszej jakości... a to jeszcze tyyyyyle czasu
Też mi wiele osób tak mówi o tym pamperuchach

[QUOTE=selena85;41966990] To widzę, że nie jestem sama w HUMORKACH CIĄŻOWYCH...
Ja wczoraj nienawidziłam swojego mężczyzny i chciałam spać osobno mówiąc, że wkurza mnie jego chrapanie a dzisiaj go znowu kocham nad życie i w ogóle love....
Masakra
p.s. Kobietki jak Wy się czujecie w taką upalną pogodę? Bo ja wystarczy, że wyjdę z domu do sklepu i czuję, że mi słabo od razu... :/ [/QUOTE]

Ech co do pogody ledwo żyje... w domu ok ale jak tylko wyjdę to mam dość...

Dajcie spokój jak ja raczej jestem spokojna w ciąży a wczoraj przeszłam sama siebie, zrobiłam biednemu TŻ taka jazde wieczorem że szok tak się rozhisteryzowałam darłam się i płakałam jak by nie wiadomo co a w sumie to nie było o co... a na sam koniec jak mnie już TŻ uspokoił to miałam całkiem świetny humor współczuje mu jeszcze rano go przeprosiłam tak mi było głupio

Chyba mnie choroba rozbiera... od wczoraj mam katar, rano mnie gdzieś kaszel męczył i cały dzień chodzę taka do tyłu głowa mi pęka... zrobiłam sobie syrop z cebuli...

Edytowane przez 23Paula23
Czas edycji: 2013-07-26 o 15:49
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 15:55   #3102
Cicici
Rozeznanie

Ja to nie moge zyc w te upaly. nie moge jesc... Jak tylko pojawi sie na cos ochota to musze odrazu zjesc zeby nie przeszlo!! Na zakupy nie moge chodzic, powietrza nie ma! u nas juz od dluzszego czasu jest ponad 30 (tak ok 3 tyg juz a bedzie jeszcze dluzej), jutro 36 stopni
Od jakiegos czasu jak leze to czuje jak moje serce mocno bije, nie ze szybko, nie z nerwow, nie ze cisnienie wysokie, bo jestem niskocisnieniowcem, tylko poprostu tak mocno ze cala soba czuje.. Nie zeby to bylo jakies niepokojace ale dziwne..

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość

Chyba mnie choroba rozbiera... od wczoraj mam katar, rano mnie gdzieś kaszel męczył i cały dzień chodzę taka do tyłu głowa mi pęka... zrobiłam sobie syrop z cebuli...
Boze ja nienawidze syropu z cebuli, wypije gorace mleko z miodem i czosnkiem (nienawidze mleka, miodu, czosnku) ale syropu z cebuli - NIGDY!!!
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 16:06   #3103
senira666
Zakorzenienie

my z TŻtem na szczęście jutro się na działke mamy zamiar wybrać ale oczywiście pogoda mi na jutro burze pokazuje ... oby nie bo chcemy trawę skosić.
Stary 2013-07-26, 16:21   #3104
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Zachcianki to ja mam non stop
Któraś pisała o sałatce śledziowej i narobiła mi takiego apetytu że już ową zrobiłam i chłodzi się w lodówce
W ogóle zauważyłam że same kwaśne jedzenie chodzi mi po głowie...ciągle śledzie,papryka konserwowa,kwasne powidła...słodkie nie
Zastanawiam się co ja cały tydzień nad morzem będę jadła...hehh
W ogóle to widze że moja spanielka zaczęła jesc to samo co ja...dziś jadła paprykę konserwową i śledzie....oszalała
Stary 2013-07-26, 16:50   #3105
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Zachcianki to ja mam non stop
Któraś pisała o sałatce śledziowej i narobiła mi takiego apetytu że już ową zrobiłam i chłodzi się w lodówce
W ogóle zauważyłam że same kwaśne jedzenie chodzi mi po głowie...ciągle śledzie,papryka konserwowa,kwasne powidła...słodkie nie
Zastanawiam się co ja cały tydzień nad morzem będę jadła...hehh
W ogóle to widze że moja spanielka zaczęła jesc to samo co ja...dziś jadła paprykę konserwową i śledzie....oszalała
Przyznaję się do sałatki śledziowej , ale to podobno jedna z najzdrowszych ryb, więc wskazana w ciąży. Obecnie mam podobne smaki do Ciebie, słodkie mogłoby dla mnie nie istnieć.

Co do upałów to byłam ich miłośniczką, ale teraz ciężko je znoszę. Też czuję takie bicie serca z osłabienia, a wysoka temperatura tylko to potęguje. Tż zakupił mi namiot plażowy, który przyda się też dla maleństwa w przyszłości i podejrzewam, że większość czasu na plaży (gdy dopisze pogoda) spędzę w nim z jakimś czytadłem .

Na tż też czasem mam nerwa bez większego powodu, drę się na niego i wyzywam. Czasem wkurza mnie nawet to, że słyszę jak coś gryzie, czy głośniej oddycha przez sen, nie mówiąc już o chrapaniu. Na szczęście on kuma, że to hormony, bo jak ja wpadam w furię to ma niezły ubaw i strasznie się ze mnie nabija. Nie powiem, że mnie tym jeszcze bardziej nie wkurza . Bywało też tak, że sama zaczynałam się z siebie śmiać. Mam też takie momenty, że patrzę na małża i czuję taką miłość, że aż się wzruszam i rozczulam i myślę sobie "jaki on śliczny i kochany" .
Albo też siedzę sobie, jest mi normalnie i nagle zaczynam beczeć. Jak tż pyta co się stało, ja jeszcze bardzie wyję, a potem zaczynam się śmiać z sytuacji i tego jak mi bije na dekiel . Wzruszam się na reklamach, podczas oglądania wiadomości, a nawet programów kulinarnych

Jeśli chodzi o płeć dziecka, to na początku czułam chłopca, teraz nie mam żadnych przeczuć. Cholernie chcę już wiedzieć, czy to będzie synek, czy córcia.

Edytowane przez Amberella
Czas edycji: 2013-07-26 o 17:00
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 16:52   #3106
senira666
Zakorzenienie

Za mną też kwaśne ale kiszone ogórki, kapusta kiszona, żurek/zalewajka
Stary 2013-07-26, 17:05   #3107
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Przyznaję się do sałatki śledziowej , ale to podobno jedna z najzdrowszych ryb, więc wskazana w ciąży. Obecnie mam podobne smaki do Ciebie, słodkie mogłoby dla mnie nie istnieć.

Co do upałów to byłam ich miłośniczką, ale teraz ciężko je znoszę. Też czuję takie bicie serca z osłabienia, a wysoka temperatura tylko to potęguje. Tż zakupił mi namiot plażowy, który przyda się też dla maleństwa w przyszłości i podejrzewam, że większość czasu na plaży (gdy dopisze pogoda) spędzę w nim z jakimś czytadłem .

Na tż też czasem mam nerwa bez większego powodu, drę się na niego i wyzywam. Czasem wkurza mnie nawet to, że słyszę jak coś gryzie, czy głośniej oddycha przez sen, nie mówiąc już o chrapaniu. Na szczęście on kuma, że to hormony, bo jak ja wpadam w furię to ma niezły ubaw i strasznie się ze mnie nabija. Nie powiem, że mnie tym jeszcze bardziej nie wkurza . Bywało też tak, że sama zaczynałam się z siebie śmiać. Mam też takie momenty, że patrzę na małża i czuję taką miłość, że aż się wzruszam i rozczulam i myślę sobie "jaki on śliczny i kochany" .
Albo też siedzę sobie, jest mi normalnie i nagle zaczynam beczeć. Jak tż pyta co się stało, ja jeszcze bardzie wyję, a potem zaczynam się śmiać z sytuacji i tego jak mi bije na dekiel . Wzruszam się na reklamach, podczas oglądania wiadomości, a nawet programów kulinarnych

Jeśli chodzi o płeć dziecka, to na początku czułam chłopca, teraz nie mam żadnych przeczuć. Cholernie chcę już wiedzieć, czy to będzie synek, czy córcia.
Poczułam się jakbym czytała o sobie Wszystko identycznie <pioneczka>

Ja jem za to co chwile i wszystko co popadnie. Non stop w sumie jestem głodna. I o dziwo same kości i skóra ze mnie...
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html

Edytowane przez selena85
Czas edycji: 2013-07-26 o 17:06
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 17:16   #3108
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane po długiej przerwie, spowodowanej brakiem czasu i zmęczeniem. Nareszcie doczytałam o czym pisałyście-a było co nadrabiać U mnie wczoraj pojawiły się pierwsze ruchy- nieśmiałe pukanie z brzucha kilka razy

ale fajnie- kolejny wiercipiętek daje o sobie znać

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:

ja się czuję bardzo dobrze- jestem ciepłolubna i uwielbiam upały w wakacje w tropikach zawsze urzęduję na słońcu a reszta towarzystwa w cieniu potem się oblewa

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Ja wczoraj stałam w banku i czułam wszystkie paszczękowe wyziewy ludzi stojących w kolejce. Mogłabym wyliczyć kto co jadł i kiedy ostatnio mył zęby. Musiałam się zrobić naprawdę zielona, bo dwóch panów przede mną przepuściło mnie w kolejce

o fuuuuuuuuuuuuuuuuuu teraz to i mnie zemdliło

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:

herbatka z cytryną, czosnek i do łóżka- lepiej to zdusić w zarodku zanim się całkowicie rozkręci, zdrówka
Stary 2013-07-26, 17:16   #3109
Negrid
Rozeznanie

Hej,
piszecie o humorkach. Ja też jestem okrutna ale w myślach. To trochę może dziwne. Jak mnie tż poirytuje to płacze cichutko a w myślach mu nawrzucam. Mój małżonek jest obecnie na diecie dunkana i sam ma humorki jakby był w ciąży
Dobrze, że jesteśmy sami, bo jakbym była w ciąży 5 miesięcy temu to bym chyba na teściów krzyczała (jeszcze wtedy z nimi mieszkaliśmy)
W sumie to ja ciągle na nich krzycze w myślach... tzn może na teściową bardziej. Odkąd dowiedziała się o ciąży to chce na siłe żebyśmy do nich wrócili bo: JAK TY CHCESZ SOBIE DAĆ RADĘ!? NIE MACIE PIENIĘDZY (nie wiem skąd ona takie rzeczy wymyśla) I wszystkim w rodzinie to rozpowiada. Nawet moja mama mi mówi ostatnio: słyszałam, że wracacie do teściów a ja na to: no że nie ma takiej opcji i skąd jej przyszło to do głowy a mamuś mi na to: no Twoja teściowa mi tak mówiła pod Kościołem. I ona wszystkim tak mówi...

mam nadzieje, że sokoro ja na wszystkich krzycze w myślach to dzidzia nie będzie mi po nocach krzyczał

Moja inność mnie przeraża

Poprosiłam męża, żeby mi kupił śledzie jak będzie wracał z pracy... narobiłyście mi smaka

Edytowane przez Negrid
Czas edycji: 2013-07-26 o 17:20
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 17:22   #3110
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Za mną też kwaśne ale kiszone ogórki, kapusta kiszona, żurek/zalewajka

ooooooo mniam
Stary 2013-07-26, 17:49   #3111
PawMaj13
Rozeznanie

Gosia - rezolutną masz córeczkę właśnie tak się zastanawiałam w jakim wieku moje dziecko mnie po raz pierwszy zaskoczy swoim tekstem Takim nie powtarzanym jak papuga, ale przemyślanym i przetworzonym przez jego móżdżek

widzę tu takiego aparata w hotelu na rowerku biegowym, nie wiem ile może mieć lat, ale wydaje się że 2óch jeszcze nie skończył. A na rowerku jak się rozpędzi to nóżki do góry bierze i nie ma kłopotu z równowagą, to chyba naprawdę dobry bajer, żeby w ten sposób dziecia uczyć jazdy na rowerze Można tu podpatrzeć kilka patentów.
Można też niestety zauważyć coś... żałosnego.
Młoda mamcia z, na oko 3 letnim synem, i maciupką, grzeczną jak nie wiem co, córeczką, leżącą w bujaczku. Siedzi cicho, nie kwili, nie ryczy... cud nie dziecko. Nagle zaczyna płakać, babcie wołają mamuśkę (z prawdziwego zdarzenia) żeby przyszła nakarmić małą, bo płacze, na co matka "jadła 2 h temu, czas ją oduczyć takiej regularności, bo nie będę miała swojego życia, nic nie załatwie w 2 h!" JA oczy jak 5 złotych - dziecko naprawdę maciupkie, na oko z 2 miesiące...

Babcie próbowały uratować sytuację dając małej wodę do picia, ale mała ewidentnie była głodna. Próbują matce babcie obie przetłumaczyć, że to nierozsądne głodzić dziecko, kiedy się ewidentnie domaga jedzenia. Na co mądra mamuśka, że nie zawsze dziecko jak płacze, to jest głodne. Jak ludzie zaczęli ją mierzyć wzrokiem (to się działo nad basenem, mamuśka sobie w nim pływała) to łaskawie wyszła z wody. Dała małej cyca, chwila moment i dziecko spokojne, spało później jak zabite. Normalnie koszmarna matka. Starszym synkiem zajmował się dziadek, ona nie miała dla niego czasu, musiała się chłodzić w basenie, bo gorąco Po co takim matkom dzieci? Już wiem, czemu na wakacje pojechała z taką obstawą... 2 dziadków, 2 babcie i małż. Którego też traktowała, z powiedzmy delikatnie" brakiem większego szacunku. Cyt. (z pełną powagą i pretensjonalnym tonem) " Marek, nie widziałam Cię, żebyś szedł po wodę"... Tragiczna kobieta. Ale fakt faktem - szprycha. Jak widać, to niektórym mężczyznom wystarcza.

[QUOTE=Cicici;41967974]
Od jakiegos czasu jak leze to czuje jak moje serce mocno bije, nie ze szybko, nie z nerwow, nie ze cisnienie wysokie, bo jestem niskocisnieniowcem, tylko poprostu tak mocno ze cala soba czuje.. Nie zeby to bylo jakies niepokojace ale dziwne..

jak się położę na plecach do WIDZĘ wyraźnie jak mi serce bije na brzuchu, mam łożysko na przedniej ścianie i zastanawiałam się, czy to możliwe, że to moje drugie serce?... czy po prostu serce i tętnica mocniej pracuje i w ten sposób się ujawnia nawet na brzuchu jak pompuje krew.

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 18:00   #3112
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Trzymajcie za mnie kciuki o 18. Mam wizytę i jak zwykle przed każdą się denerwuję mocno. Mam nadzieje, że żaden brzdąc nie zabiera nic drugiemu.

Jasne

Cytat:
Witajcie Kochane po długiej przerwie, spowodowanej brakiem czasu i zmęczeniem. Nareszcie doczytałam o czym pisałyście-a było co nadrabiać U mnie wczoraj pojawiły się pierwsze ruchy- nieśmiałe pukanie z brzucha kilka razy i pokochałam tego maluszka jeszcze mocniej
Gratuluję pierwszych ruchów

Cytat:
Też mi wiele osób tak mówi o tym pamperuchach
No ale jeśli się nie chce zmieniać na tańsze? Nie wiem jak w Pl czy ta różnica jest znaczna. Bo tutaj jak kupuję pampersy na promocji to nie ma dużej różnicy.
No i też cena może iść w parze z jakością i często tak jest niestety. Pisałam już,że raz mąż kupił inne pieluchy,były strasznie sztywne,poza tym czuć było mocz na skórze,a w pampkach sucho.

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Młoda mamcia z, na oko 3 letnim synem, i maciupką, grzeczną jak nie wiem co, córeczką, leżącą w bujaczku. Siedzi cicho, nie kwili, nie ryczy... cud nie dziecko. Nagle zaczyna płakać, babcie wołają mamuśkę (z prawdziwego zdarzenia) żeby przyszła nakarmić małą, bo płacze, na co matka "jadła 2 h temu, czas ją oduczyć takiej regularności, bo nie będę miała swojego życia, nic nie załatwie w 2 h!" JA oczy jak 5 złotych - dziecko naprawdę maciupkie, na oko z 2 miesiące...

Babcie próbowały uratować sytuację dając małej wodę do picia, ale mała ewidentnie była głodna. Próbują matce babcie obie przetłumaczyć, że to nierozsądne głodzić dziecko, kiedy się ewidentnie domaga jedzenia. Na co mądra mamuśka, że nie zawsze dziecko jak płacze, to jest głodne. Jak ludzie zaczęli ją mierzyć wzrokiem (to się działo nad basenem, mamuśka sobie w nim pływała) to łaskawie wyszła z wody. Dała małej cyca, chwila moment i dziecko spokojne, spało później jak zabite. Normalnie koszmarna matka. Starszym synkiem zajmował się dziadek, ona nie miała dla niego czasu, musiała się chłodzić w basenie, bo gorąco Po co takim matkom dzieci? Już wiem, czemu na wakacje pojechała z taką obstawą... 2 dziadków, 2 babcie i małż. Którego też traktowała, z powiedzmy delikatnie" brakiem większego szacunku. Cyt. (z pełną powagą i pretensjonalnym tonem) " Marek, nie widziałam Cię, żebyś szedł po wodę"... Tragiczna kobieta. Ale fakt faktem - szprycha. Jak widać, to niektórym mężczyznom wystarcza.
Nie ogarniam takich sytuacji,przecież piersią karmi się na żądanie! I ona zastępuje nie tylko jedzenie,ale także picie! W upały młody potrafił być przy cycku nawet co pół godziny,a i bez upałów też bardzo często-bo lubił
Stary 2013-07-26, 18:13   #3113
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
jak się położę na plecach do WIDZĘ wyraźnie jak mi serce bije na brzuchu, mam łożysko na przedniej ścianie i zastanawiałam się, czy to możliwe, że to moje drugie serce?... czy po prostu serce i tętnica mocniej pracuje i w ten sposób się ujawnia nawet na brzuchu jak pompuje krew.
Tez tak mam, ale to zdecydowanie moje tętno
Stary 2013-07-26, 18:15   #3114
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ale fajnie- kolejny wiercipiętek daje o sobie znać

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

ja się czuję bardzo dobrze- jestem ciepłolubna i uwielbiam upały w wakacje w tropikach zawsze urzęduję na słońcu a reszta towarzystwa w cieniu potem się oblewa

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

o fuuuuuuuuuuuuuuuuuu teraz to i mnie zemdliło

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

herbatka z cytryną, czosnek i do łóżka- lepiej to zdusić w zarodku zanim się całkowicie rozkręci, zdrówka
Fujj... co jak co ale czosnek nigdy w życiu Herbatę z cytryna to ja co drugi dzień przed spaniem wypijam Dziękuje za rady

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Jasne

Gratuluję pierwszych ruchów

No ale jeśli się nie chce zmieniać na tańsze? Nie wiem jak w Pl czy ta różnica jest znaczna. Bo tutaj jak kupuję pampersy na promocji to nie ma dużej różnicy.
No i też cena może iść w parze z jakością i często tak jest niestety. Pisałam już,że raz mąż kupił inne pieluchy,były strasznie sztywne,poza tym czuć było mocz na skórze,a w pampkach sucho.

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Nie ogarniam takich sytuacji,przecież piersią karmi się na żądanie! I ona zastępuje nie tylko jedzenie,ale także picie! W upały młody potrafił być przy cycku nawet co pół godziny,a i bez upałów też bardzo często-bo lubił

A ja tam na pampersach sie wogole nie znam więc się nie wypowiadam chodziło mi tylko o to że dużo osób mi powiedziało żebym zmieniała pieluszki bo jak przyzwyczaje dziecko do pampersów to za żadne skarby później ich nie zmienię. I właśnie jak chodzi o tą jakoś i cenę to czytałam że te z biedronki i bodajże z rossmana są fajne i cenowo i jakościowo ale jak jest naprawdę nie wiem nie testowałam jeszcze
Stary 2013-07-26, 18:29   #3115
san_g
Zadomowienie

Cytat:
A ja tam na pampersach sie wogole nie znam więc się nie wypowiadam chodziło mi tylko o to że dużo osób mi powiedziało żebym zmieniała pieluszki bo jak przyzwyczaje dziecko do pampersów to za żadne skarby później ich nie zmienię. I właśnie jak chodzi o tą jakoś i cenę to czytałam że te z biedronki i bodajże z rossmana są fajne i cenowo i jakościowo ale jak jest naprawdę nie wiem nie testowałam jeszcze
Ja się dowiedziałam, od różnych osób że najlepiej finansowo i jakościowo wychodzą pampersy zielone (np 1 są też w białym opakowaniu i o połowę droższe a jakość podobno średnia). Te biedronkowe "1" są droższe niż pampersy oryginalne ale potem jak dziecko większe to podobno biedronkowe, rossmanowskie dają radę. No właśnie ale to wszystko "podobno". Natomiast trójka naszych znajomych, którzy mają dzieciaczki z tego roku używa tylko pampersów zielonych i żadnych innych (a ludzie ze sobą się nie znają:P) coś w tym musi być, każdy dla swoich dzieci chce jak najlepiej.

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 18:57   #3116
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Ja się dowiedziałam, od różnych osób że najlepiej finansowo i jakościowo wychodzą pampersy zielone (np 1 są też w białym opakowaniu i o połowę droższe a jakość podobno średnia). Te biedronkowe "1" są droższe niż pampersy oryginalne ale potem jak dziecko większe to podobno biedronkowe, rossmanowskie dają radę. No właśnie ale to wszystko "podobno". Natomiast trójka naszych znajomych, którzy mają dzieciaczki z tego roku używa tylko pampersów zielonych i żadnych innych (a ludzie ze sobą się nie znają:P) coś w tym musi być, każdy dla swoich dzieci chce jak najlepiej.
No cóż każde dziecko jest inne Na razie musi nam wystarczyć "PODOBNO" jak wypróbujemy to się dowiemy jak z tym jest he he ale tez się zastanawiam tak jak już Gosia wspomniała jak sie dorwie gdzieś na promocji to chyba nie będzie znacznej różnicy w cenie ?

A teraz pytanie do doświadczonych mamusiek mam do wózka wkład podobny jak ten na zdjęciu zakładając że używałabym go to w co dziecko ubrać do niego bo chyba nie w kombinezon ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 73773241_1_644x461_spiworek-fusak-welniany-do-wozka-na-sanki-skoczow.jpg (38,8 KB, 34 załadowań)
Stary 2013-07-26, 19:12   #3117
Cicici
Rozeznanie

Cytat:

Ja tez to widze!! Co to jest w takim razie?
Stary 2013-07-26, 19:15   #3118
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
No cóż każde dziecko jest inne Na razie musi nam wystarczyć "PODOBNO" jak wypróbujemy to się dowiemy jak z tym jest he he ale tez się zastanawiam tak jak już Gosia wspomniała jak sie dorwie gdzieś na promocji to chyba nie będzie znacznej różnicy w cenie ?

A teraz pytanie do doświadczonych mamusiek mam do wózka wkład podobny jak ten na zdjęciu zakładając że używałabym go to w co dziecko ubrać do niego bo chyba nie w kombinezon ?
Ten śpiwór do wózka to jest świetna rzecz U nas zimą schodzi jak świeże bułeczki,też taki zakupie ale dłuższy żebym mogła potem go do spacerówki wykorzystać i na sanki

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Ja tez to widze!! Co to jest w takim razie?
Ja też tak mam,jak przyłoże dłoń to czuje pulsacje....dziwne uczucie
Stary 2013-07-26, 19:24   #3119
Cicici
Rozeznanie

Dzisiaj mam naprawde duzy problem z jedzeniem.. Zjadlam chipsy i w ogole takie ☠☠☠☠☠☠☠y, nie mam juz sily chyba za goraco jest..
Stary 2013-07-26, 19:29   #3120
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Może teraz się uda

P.s. Ja pierdziele, ale obrobiłam, cały pasek zadań macie, nie wycięłam odpowiednio, jestem dziś naprawdę nie do życia :P
Jaki śliczny brzusio!!!
A ubranka cudowne
Cytat:
Zrobilam sobie zdjecie na tle hotelu i stwierdzam, ze mam brzuch i tylek tej samej wielkosci LOL, dwie pilki z kazdej strony ciala przyklejone, jak bede miala okazje zrzucic zdjecia z aparatu, to Wam pokażę, ale wyszło to komicznie
PawMaj przepraszam, ale tak się rozbawiłam wyobrażając sobie takie 2 piłki no opisałaś to tak, że się powstrzymać nie mogę
Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
Co myślicie w o zupkach chińskich w ciąży chodzi za mną ten smak od miesiąca Tż mi nie pozwala a inni mówią że jedna nie zaszkodzi :P
Lusso w ciąży czy nie ja jestem przeciwna zupkom chińskim...
Wiem, że to przyciąga, że ten glutaminian sodu aż nas prosi by go zjeść, ale lepiej z tego zrezygnować. Skład zarówno samej zupki jak i tego makaronu jest straszny-i już nawet nie chodzi o ilość chemii ale szczególnie ilość soli jest po prostu przerażająca.
Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
eh dziewczyny, żebym ja miała tylko takie problemy jak wasze ...Boję się wtorku, raz, że prenatalne mnie czeka, a dwa, że idę do szpitala na szew... Może tak bardzo nie martwiłabym się tym szewkiem, ale wykryto w pochwie bakterię coli... Niech mnie ktoś pocieszy
Na pewno wszystko będzie dobrze
Cytat:
Po USG dzisiaj i.... na 80% będzie dziewczynka ))) Wszystko okaże się 20 sierpnia, na prenatalnym.
Gratulacje
Cytat:
Lista jest bardziej ogólnikowa a rajstopki na np. zime - nie znam się na tym i lista jest przykładowa dlatego zachęcam do zmian czy dodawania
Wcisnąć na dupkę noworodka rajstopy (szczególnie przy kikucie pępowinowym) to dla mnie głupota
Ja swoją listę utworzę koło września to wtedy dodam.

Co tego pulsu na brzuchu-na 100% czujecie puls ze swoich tętnic dziewczyny, które mają detektory tętna ile się muszą naszukać by znaleźć tętno maluszka, więc to nie jest tak, że sobie łapkę przykładamy i czujemy drugie serce. Łożysko serca nie ma Poza tym pomyślcie ile cm ma Wasz maluszek i jak duże przy tym jest to jego serduszko

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

A co do upałów to ja chyba inna jestem-ja czuję się po prostu świetnie! Ciepełko działa na mnie bardzo korzystnie

Edytowane przez em ma
Czas edycji: 2013-07-26 o 19:27
em ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości