|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3932 | ||
BAN stały
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- dokładnie czyli taka norma koło 250 na miesiąc ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
ilości są bardzo duże, za miesiąc będzie 1tysiąć ![]() ![]() Edytowane przez Elusiek Czas edycji: 2013-07-26 o 15:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwsze 5 tygodni - +300g/tydz 6 tydzień - -40g 7 tydzień - +300g 8 tydzień - +140g 9 i 10 tydzień(łącznie) - +270g 11 tydzień (w zasadzie 5 dni) - +60g Czyli tendencja jest wyraźnie spadkowa... I średnia z tygodnia na tydzień nam się mocno pogarsza... Sama nie wiem czemu tak jest. Liczba karmień jest jeśli nie taka sama to większa. Staram się by trwały odpowiednią ilość czasu. Może mleczka jest mniej, może mniej tłuste niż na początku?? No boję się po prostu, że głodzę dziecko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3934 |
Zakorzenienie
|
czy ktoś ma moze do sprze.dania sukienke na chrzest, ale taka rozmiar 62-64? bo pokusilam sie o rozmiar 68i jest duzo za duza nawet na moją wieklą Kluseczke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3935 |
Zakorzenienie
|
coś musiałam pozawyżać bo jak sobie dodałam to mi wyszło 15og za dużo, ale z pamięci to pisałam... No ale tak to się mniej więcej prezentuje...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też kazał Ci ją po przewijaniu trzymać na brzuchu i nogi jak żaba??
![]() |
#3937 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też zrozumiałam panią Tracy jako terrorystkę, ale podobno 70% dorosłych ludzi czyta bez zrozumienia, więc może i ja źle zrozumiałam ![]() Marchewka Wojtek to prawdziwy myśliciel ![]() Co do chusteczek, ja używam BabyDream różowe z Ross i jestem bardzo zadowolona ![]() Motylku super, że się uśmiechasz, tak 3mać!
![]() |
#3938 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wiec nie przejmuj sie, bo jak sie jeszcze bedziesz teraz zamartwiac, to sie to faktycznie na mleku odbije ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3939 |
Zadomowienie
|
Hej, nie wiem już co mam robić. Ta moja mała od poniedziałku nie zrobiła sama kupy, wczoraj jedynie troche ale to po włożeniu czopka glicerynowego. Nie martwiłabym się tak gdyby nie bolał jej brzuszek a on ją boli, płacze mi i puszcza śmierdzące bąki. Dzwoniłam do położnej, kazała mi jeść suszone śliwki, pić sok z jabłek i marchwi z burakiem.
Dziś nawet użyłam WINDI, ale albo coś źle robię albo to na nią nie działa, bo nie lecą żadne gazy ani kupa. Robiłam rowerek, masaż brzuszka i nic. Macie jakiś niezawodny pomysł ? ![]() Czy to moja wina? Coś źle jem czy co?
#3940 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie racja ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3941 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3942 | |||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cześć kochana! Super wieści:-P Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do becikowego to brali ode mnie tylko zaświadczenie z urzędu skarbowego za 2011 oraz papier z zusu o składkach chorobowych też za 2011 i nic więcej. Oczywiście akt ur małego i ksera Waszych dowodów osobistych. Wniosek pomogą Ci na miejscu wypełnić Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Co do wagi to Tymek w 7 tygodni przybrał 1530g. Średnia to 213g tygodniowo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3943 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
![]() Ja becikowe tez zalatwilam i na kase czekalam 2 tyg.:p Moj Misiek w 12 tyg. Przybral 3,100 to wychodzi 258 gr na tydz. Ale wiadomo w jed. Tydz. Przybral 300 a w drugi 100 , teraz w te upaly je mniej i nie ma takiego parcia na jedzenie .. ![]() Bylam w ccc 2 pary rzymianek mam hii i w c& a sukienke i top zakupilam a i w ccc lancuszek na stope ![]()
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-07-26 o 18:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3944 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
A o to zdobycze moje kiece zaraz sfotografuje
![]()
#3945 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3946 |
Zakorzenienie
|
u nas średnia przybierania od początku to około 300g/ tydzień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3947 |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013
Justi jestes moje guru karmienia piersia! Jak Ty to robisz?!
Marchewka, lapiesz mnie za slowka Pani statystyk! Przeciez wiesz, ze chodzi mi o to, ze z.tyg na tydzien coraz mniej przybiera. Moze panikuje a moze cos jest na,rzeczy.... Atena a decyzje o dokarmianiu podjelas sama czy w konsultacji z polozna/lekarzem? I jak dokarmiasz? Po kazdym karmieniu dorabiasz troche mm, czy co.ktorys posilek? Ja sie boje podjac decyzje o.dokarmianiu bo obawiam sie,ze to bedzie koniec kp... Tym bardziej jesli tylko panikuje a dokarmianie nie jest konieczne... Ale jesli.jest I.mala sie nie najada to ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3948 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ash ale czy to nie normalne że teraz dziecko będzie wolniej przybierało ? moja teraz zaczęła wolniej przybierać i pielegniarka powiedziała że to normalne, dziecko się więcej rusza itd. Cytat:
pokaż kieckę koniecznie !! u nas przez pierwsze 2 miesiące po 50 g na dzień co daje 350 tygodniowo a teraz spadek ok 40 g na dzień. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3949 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Chwalimy sie zabkami
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3950 |
Zakorzenienie
|
Zdjecie troche kijowe ale ladna jest
#3951 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() często dokarmianie to pierwszy krok do zakończenia kp ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3952 |
Wtajemniczenie
|
to tak jak u nas, średnia 315 g na tydzień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3953 |
Zakorzenienie
|
no to ja dostałam 1 paczkę, 2 kupiłam i jeszcze nie zużyłam bo teraz zakładamy je tylko na noc albo na spacer. dziś mały był cały dzień na pampkach bo szalał z kupkami (ale to pewnie po moich ziółkach na lepsze trawienie bo mnie pobolewał brzuch)
#3954 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3955 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3956 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() ale Przemuś jest duuuży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3957 |
Wtajemniczenie
|
![]() co do chusteczek to nam najbardziej podchodzą zielone pampersy. cenowo też, bo kupujemy 6-paki za 26 zł ![]() a właśnie mam pytanko co do pieluch DaDa. pisałyście kiedyś o dużych paczkach .... ja takie duże widziałam tylko w czasie promocji, w tych kartonowych dużych opakowaniach po 49,99. a normalnie widzę tylko te za 29,90. są jeszcze jakieś ![]() Przemek zaś nas zadziwił. wykąpany, zaczął włączać syrenę o mleko (jadł o 17, a ostatnio rzadziej je więc się z nim nie spieszyliśmy) - mieliśmy problem z butelką, smoczek się przedziurawił, więc Młody zaczął histeryzować "ja tu umieeeeeram z głooodu" ![]() ![]() ![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-07-26 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3958 | |||||||
Zakorzenienie
|
mały mi padł więc troszkę ponadrabiam, chociaż dzisiejszy dzień
Sharp- za organizację ![]() ogólnie podziwiam Was za takie poukładane dni.. u nas każdy dzień wygląda inaczej.. zero regularności ![]() Aaś-z tą tęsknotą masz tak jak ja i też nie mogę wygospodarować czasu na forum ![]() ![]() Motylek- ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() 2. u nas też ![]() ![]() 3. u nas podobnie ![]() Cytat:
![]() Dzielny chłopczyk niech przybiera jeszcze ładniej ![]() Cytat:
![]() ![]() już się śmiałam że chyba jakieś malibu zamiast mleka mam w cycach ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- widzę, że problem wypadających smoczków jest dość powszechny.. sama już wielokrotnie myślałam o kropelce ![]() czy wasze maluchy tż tak sobie twarz masakrują ? nasz ciągnie się za uszy, wyrywa sobie włosy, wkłada palce do oczu, drapie sobie twarz że masakra.. co drugi dzień muszę mu obcinać paznokcie bo krew by się lała czasem aż się boję czy sobie oczek nie wydłubie.. ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3959 |
Zakorzenienie
|
Mój syncio po kąpieli dostał jeść, nie chciał zasnąć, uśmiechał się do nas
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3960 | ||||
Zakorzenienie
|
własnie nic
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() więc jak tak martwi Cię waga to może spróbuj swoim mlekeim dokarmiać ![]() u nas 400- 500 ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.