Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-26, 14:49   #3931
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
kurcze te nowe foty dzieciaczkow ... ach... maluchy coraz bardziej dorosle! juz tak ladnie glowki trzymaja... kiedy to bedzie u nas pewnie ledwie da rade tak utrzymac, to mu znow klate potna i tyle z tego bedzie...
bo F. zbiera siły na prawdziwą walkę i nie marnuje jej na podnoszenie główki i niby jest najmniejszy, ale bardzo dzielny i silny
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 15:20   #3932
Elusiek
BAN stały

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
jakie chusteczki nawilzane mozecie polecic? mamy huggies natural ale wkurzają mnie bo ciągną się od razu kilka zamiast jednej
ja kupowałam na początku pampersa, potem w promocji cleanic kindii i chyba przy nich zostanę, są tańsze ale nawilżeniem się nie różnią, a pojedynczo da się je wyjąć. Odradzam chusteczki z happy są bardzo suche i więcej się ich zużywa na szczęście na testy kupiłam tylko 1 opakowanie

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
to chyba podobnie bo wy o miesiąc starsi

dokładnie czyli taka norma koło 250 na miesiąc

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

jak patrzę na te ilości to się cieszę że próbujemy wielorazówek choć niektóre wciąż są za duże i mały je przesikuje

ilości są bardzo duże, za miesiąc będzie 1tysiąć nasi znajomi przy odwiedzinach zawsze dają jakąś paczkę pampersów, to sama może kupiłam z 2 paczki

Edytowane przez Elusiek
Czas edycji: 2013-07-26 o 15:22
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 15:46   #3933
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
alez kochana, to wychodzi przeciez prawie 180 g na tydzien! bo 11 tygodni miala we wtorek... wiec swietny wynik! i to od poczatku na twoim mleczku tylko - a wiec nalezy sie cieszyc!
Gdyby było co tydzień 180g to bym myślała,że jest ok. A to wygląda tak:
pierwsze 5 tygodni - +300g/tydz
6 tydzień - -40g
7 tydzień - +300g
8 tydzień - +140g
9 i 10 tydzień(łącznie) - +270g
11 tydzień (w zasadzie 5 dni) - +60g

Czyli tendencja jest wyraźnie spadkowa... I średnia z tygodnia na tydzień nam się mocno pogarsza... Sama nie wiem czemu tak jest. Liczba karmień jest jeśli nie taka sama to większa. Staram się by trwały odpowiednią ilość czasu. Może mleczka jest mniej, może mniej tłuste niż na początku?? No boję się po prostu, że głodzę dziecko Ale wszyscy mi mówią, że jest ok...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 15:54   #3934
iwona335
Zakorzenienie

czy ktoś ma moze do sprze.dania sukienke na chrzest, ale taka rozmiar 62-64? bo pokusilam sie o rozmiar 68i jest duzo za duza nawet na moją wieklą Kluseczke
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 15:55   #3935
Ashyshqa
Zakorzenienie

coś musiałam pozawyżać bo jak sobie dodałam to mi wyszło 15og za dużo, ale z pamięci to pisałam... No ale tak to się mniej więcej prezentuje...
Stary 2013-07-26, 16:12   #3936
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
oszzzzz tyyyyy! bylas w bielsku i nie dalas znac? pewnie trafilyscie do tego samego doktorka co my może we wrześniu uda się spotkać? my mamy kontrole 09.09.
a promocje ccc dostałam na maila i chyba tez musze się wybrać
ps. w Sferze 1 jest ten rosyjski sklep Centro - tez maja niezle ceny butow, takie idealne do biegania z wozkiem, a po miesiącu nie szkoda wyrzucić hehe.
Nie dałam znać bo Tż do pracy na popołudnie a wizyta o 11,20. Do sfery udało mi się bo musiałam małą przewinąć i tam trafiłam. Byliśmy w Centrum Pediatrycznym. Na razie kazał przyjechać 13 września.
Też kazał Ci ją po przewijaniu trzymać na brzuchu i nogi jak żaba??

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 16:47   #3937
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Każdy ma inną metodę, każdemu komu bliżej do rodzicielstwa bliskości zrozumie o co mi chodzi z tą całą t.hogg. Ja ostatnio podczas kąpieli włączam kołysanki i lecą non stop dopóki nie zaśnie, a zasypia albo przy cycu, albo na rękach, albo w łóżeczku podczas głaskania, smoczka nie używam wcale - nawet nie wiem gdzie go wtryniłam. Jak przyjdzie czas i będzie gotowa to zacznie zasypiać sama, póki mnie potrzebuje to daję jej całą siebie bezwarunkowo. Trzeba budować wzajemne zaufanie już teraz, bo to zaowocuje w przyszłości

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Bardzo ładnie napisane
Ja też zrozumiałam panią Tracy jako terrorystkę, ale podobno 70% dorosłych ludzi czyta bez zrozumienia, więc może i ja źle zrozumiałam

Marchewka Wojtek to prawdziwy myśliciel

Co do chusteczek, ja używam BabyDream różowe z Ross i jestem bardzo zadowolona

Motylku super, że się uśmiechasz, tak 3mać!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-26, 16:48   #3938
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
bo F. zbiera siły na prawdziwą walkę i nie marnuje jej na podnoszenie główki i niby jest najmniejszy, ale bardzo dzielny i silny
o wlasnie!!!
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
6 tydzień - -40g
7 tydzień - +300g
8 tydzień - +140g

Czyli tendencja jest wyraźnie spadkowa... I średnia z tygodnia na tydzień nam się mocno pogarsza... Sama nie wiem czemu tak jest. Liczba karmień jest jeśli nie taka sama to większa. Staram się by trwały odpowiednią ilość czasu. Może mleczka jest mniej, może mniej tłuste niż na początku?? No boję się po prostu, że głodzę dziecko Ale wszyscy mi mówią, że jest ok...
Cytat:
coś musiałam pozawyżać bo jak sobie dodałam to mi wyszło 15og za dużo, ale z pamięci to pisałam... No ale tak to się mniej więcej prezentuje...
spokojnie moga zdarzyc sie tygodnie, gdzie Sofia mniej przybierze - chociazby przy wazeniu bedzie akurat wykupkana i glodna, a poprzednim razem miala pelna pieluche i byla najedzona po kokardke i juz bedzie wynik pokrzywiony... dlatego lepiej obserwowac dluzej. no i mimo wszystko wyglada na to, ze przybiera ci ladnie. miedzy 120 a 210 g na tydzien na cycu jest norma. a ze czasem bedzie mniej, czasem wiecej - standard. teraz w taka pogode to duzo dzieci ma problemy.
wiec nie przejmuj sie, bo jak sie jeszcze bedziesz teraz zamartwiac, to sie to faktycznie na mleku odbije
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 16:57   #3939
antoinettee
Zadomowienie

Hej, nie wiem już co mam robić. Ta moja mała od poniedziałku nie zrobiła sama kupy, wczoraj jedynie troche ale to po włożeniu czopka glicerynowego. Nie martwiłabym się tak gdyby nie bolał jej brzuszek a on ją boli, płacze mi i puszcza śmierdzące bąki. Dzwoniłam do położnej, kazała mi jeść suszone śliwki, pić sok z jabłek i marchwi z burakiem.
Dziś nawet użyłam WINDI, ale albo coś źle robię albo to na nią nie działa, bo nie lecą żadne gazy ani kupa. Robiłam rowerek, masaż brzuszka i nic.
Macie jakiś niezawodny pomysł ?
Czy to moja wina? Coś źle jem czy co?
Stary 2013-07-26, 16:57   #3940
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
jakie chusteczki nawilzane mozecie polecic? mamy huggies natural ale wkurzają mnie bo ciągną się od razu kilka zamiast jednej
kurcze wszystkie jakie używałam wyciągały się po kilka.. a miałam bambino, pampersa zwyklego, pamersa sensitive, biedronkowe dla noworodków, biedronkowe dla dzieci, i fitti.. chyba wsio..

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

wzrost nie ma znaczenia a tusza ja mam 4,6 i jest ok
cieszę się
w sumie racja

Cytat:
6 tydzień - -40g
7 tydzień - +300g
8 tydzień - +140g

specjalnie dla Ciebie zrobiłam wykres, ja widzę tendencje wzrostowa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg waga Sofci.jpg (12,2 KB, 18 załadowań)

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 17:00   #3941
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
6 tydzień - -40g
7 tydzień - +300g
8 tydzień - +140g

Ash to masz podobnie jak u mnie....u nas przez pierwsze 3 tyg mała przytyła prawie 500g a potem już przestała prawie przybierać bo w kolejnych 3 tyg tylks 320 g przybyła i każde prawie karmienie kończyło się jej płaczem, czy niespokojnościa i preżyła się przy cycu , keciła....wiec dałam mleko wkońcu mm i w tydzień przybrała tyle co w 3 tyg wcześniej i odrazu lepiej spała nawet wiec może i u Ciebie Sofii trzeba dokarmić mm bo może twoje mleko jej niewystarcza...u mnie tak było
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-26, 17:23   #3942
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Pawie my juz mielismy dwie kontrole bioderek, i zapis na kolejna.... co mi wlasnie uswiadomilo ze chyba po wyjsciu z przychodni nie zapisalam kiedy i nie pamietam ;p

Marchewka niezle z tymi statystykami pieluch

Cos mialam jeszcze napisac i mi umknelo.... spac nie moge, ktos mi wyslal linka na fb do strony jakiegos chorego niemowlaczka zeby wspomoc, a ze malenstwo w wieku Przemka to od razu mialam glupie mysli i wizje Przemka w szpitalu, samotnego, zaplakanego.... i zas rycze :/ ale glupek ze mnie, Mlody na razie nawet kataru nie mial i oby tak pozostalo.

Brawo za bioderka! Ja zapisałam średniego do ortopedy i też nie pamiętam na kiedy. Trzeba się przejść zapytać

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
hej dziewczęta
ostatnio leżąc z małą jak śpi w dzień wpadłam na to że mogę was podczytywać przez tel bo pisać to już ciężko. I kurcze zastanawiam się czy ja jestem jakaś nie teges czy co. Że nie jestem w stanie nic zrobić.
Ogólnie nasz dzień wygląda tak:
5:30 mała wstaje na mleczko i już nie śpi (dziś o dziwo zasnęła przed 7 i śpi nadal ) no i przeważnie leżymy/bawimy się do 7:30
później ja się ogarniam, jem śniadanie, mała chwilę leży w łóżeczku pod karuzelą, ubieram ją, przebieram. I ze mną idzie do kuchni gdzie myje naczynia, później do łazienki gdzie się lekko maluję i myję zęby (strasznie wtedy cieszy)
o 9 je i idziemy na spacerek. Z racji że a najbliższą ławkę mam 30 min no to w drodze mi zaśnie i śpi 40 min czasami godz. Wtedy czytam książki/gazety o tym karmieniu. Później z pół godz do niej gadam. Wracamy. I jeszcze z godz spacerujemy.
Więc w domu jesteśmy tak 12-12:30. Mała je, ja ogarniam obiad z grubsza. O 13:30 kładę się z nią na łóżku. Ona śpi ale ciągle muszę być przy niej, a bo to smoczek wypadnie a to odruch moro itd.
O 14 już wstawiam obiad a ona czasami jeszcze śpi.
O 14:30 wraca TŻ, jemy (mała jest wtedy na macie). No i tak nam leci czas do następnego karmienia czyli do 16 i znów idziemy na spacer o 16:30 i chodzimy z 2 godz. Wracamy to jest kąpiel, jedzoko i usypianie które czaasmi trwa 2 godz

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

I już nie śpi wiedziałam że tak się skończy włączenie kompa

Któraś pisała o mieszaniu mleko. I dziewczyny, zmieniając mleko NIE można mieszać w czasie jedego karmienia 2 różnych mlek!!! Albo się całkiem zmienia albo stopniowo raz to mleczko raz to. Mieszać miarki można jak się przechodzi z nr 1 na nr 2.

Magiusia widzę że u Ciebie dalej karmienie nie rozwiązane. Życzę podjęcia szybkiej decyzji.

Któraś pisała o spaniu na rękach. U nas byyło to samo. Ja małą oduczyłam tego będąc u rodziców ale było ciężko.
Ale moja siostra miała ten sam problem i jej mały sam się przestawił

vil wszędzie czytam żeby nie zaczynać rozszerzania diety od deserków bo później jest trudniej z warzywami.

paiwe oczko czyli znów robimy podobnie ja chciałam chrzciny 18 ale nie można było;/ i wkurzyłam się bo miało być 30 osób (najbliższa rodzina + dziadkowie TŻta) i już wiemy że 8 osób z rodziny TZta nie przyjdzie. Jakbyśmy wiedzieli to byśmy w domu robili bo tyle może pomieścimy.

axella dalej się nie odzywa?

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

od 7, co ja bym za taką godz dała.
U nas to jest zawsze 5:30 a małą kładziemy 20-21

dobra zmykam do mojego maleństwa

a co do rozwoju to u nas mała dalej nie chce podnosić główki. Nie chce jej się ćwiczyć, leniwa po tatusiu. Ale na rękach ładnie trzyma.
Już od paru tyg śmieje się na głos, non stop gada. Już dwa razy złapała sama zabawkę i oglądała (ale myślę że nie było to świadome). Rączki ogląda i wkłada do buzi non stop.
brawa za postępy!!:-*

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Zdecydowanie powiadam
SZCZĘŚLIWA MATKA = SZCZĘŚLIWE DZIECKO!

Nie przestaję się uśmiechać od 3 dni co równa się tym, ze moje dziecko również
Przeszłyśmy skok milowy

Na USG wyszło, że ma torbiel międzykomorową i do obserwacji za miesiąć, póki ciemiączko jeszcze jest czy się zmniejsza, ale to nic groźnego U neurologa, pani doktor powiedziała, ze pięknie trzyma główka i symetrię, ale jeszcze widać, że ucieka na prawą stronę i mamy pracować po lewej. Wyników krwi nie odebrałąm jeszcze. Wizyta moja u PSYCH przełomowa nie była, bo chyba dałam sobie póki co radę sama, ale jesteśmy pod obserwacją

dziewczyny jestescie jak narkotyk

Cześć kochana! Super wieści:-P

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
snilyscie mi sie
W śnie wykanczalyacie wątek, a ja wymyśliłem świetny nowy tytuł
Ale juz go nie pamietam
Nie mam za bardzo dla Was czasu bo sporo sie dzieje..
W ndz chrzciny (ma być 37st juz cieżko wytrzymać a co to bedzie)
Rodzinka mi sie zjeżdża, mamy troszke ganiania
Dodatkowo nowe stare problemy na horyzoncie
Nie wiem ile jeszcze to bedzie trwało nie wyrabiam juz
Kujutro przylatuje moja psiapsiola z Londynu wieki jej nie widziałam..

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Muszę sie jakoś zorganizować i ponadrabiac, bo wypadne z łizażowego rytmu
Postaram sie poprawić (jeszcze nie wiem jak ale sie postaram.

Oooo poszła kupa po pachy lecimy na prEbierak
trzymam kciuki za chrzciny

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Hej ciotki, dziś skończyłem 8 tyg i nabyłem nowa umiejętność, łapania zabawek - tzn próbowania
no i niezły ze mnie klocek bo ważę 6100 kg

---
diabli słuchaj bo ja nie wiem jakie dokumenty im dać tzn tż pracował na umowę w zeszłym roku i mamy z us papierek, ja w zeszłym nie pracowałam tzn od sierpnia zaczęłam i tez mam ze skarbówki ze brak dochodów za 2011
no i nie wiem czy też dać im papierek ze pracowalam od sierpnia 2012 do dnia porodu ? tzn dać im za 2012papierek ze skarbówki?
brawa za wagę i postępy maluszka
Co do becikowego to brali ode mnie tylko zaświadczenie z urzędu skarbowego za 2011 oraz papier z zusu o składkach chorobowych też za 2011 i nic więcej. Oczywiście akt ur małego i ksera Waszych dowodów osobistych. Wniosek pomogą Ci na miejscu wypełnić

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Co do wagi to Tymek w 7 tygodni przybrał 1530g.
Średnia to 213g tygodniowo

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 18:00   #3943
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Brawo za bioderka! Ja zapisałam średniego do ortopedy i też nie pamiętam na kiedy. Trzeba się przejść zapytać

brawa za postępy!!:-*

Cześć kochana! Super wieści:-P

trzymam kciuki za chrzciny

brawa za wagę i postępy maluszka
Co do becikowego to brali ode mnie tylko zaświadczenie z urzędu skarbowego za 2011 oraz papier z zusu o składkach chorobowych też za 2011 i nic więcej. Oczywiście akt ur małego i ksera Waszych dowodów osobistych. Wniosek pomogą Ci na miejscu wypełnić

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

No to ladnie
Ja becikowe tez zalatwilam i na kase czekalam 2 tyg.:p

Moj Misiek w 12 tyg. Przybral 3,100 to wychodzi 258 gr na tydz. Ale wiadomo w jed. Tydz. Przybral 300 a w drugi 100 , teraz w te upaly je mniej i nie ma takiego parcia na jedzenie ..

Bylam w ccc 2 pary rzymianek mam hii i w c& a sukienke i top zakupilam a i w ccc lancuszek na stope

Edytowane przez banka26
Czas edycji: 2013-07-26 o 18:07
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 18:09   #3944
banka26
Zakorzenienie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

A o to zdobycze moje kiece zaraz sfotografuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1374858470277.jpg (61,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1374858513681.jpg (48,7 KB, 16 załadowań)
Stary 2013-07-26, 18:38   #3945
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

super bardzo ladny wynik!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-26, 18:50   #3946
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

u nas średnia przybierania od początku to około 300g/ tydzień

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 19:01   #3947
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Justi jestes moje guru karmienia piersia! Jak Ty to robisz?!

Marchewka, lapiesz mnie za slowka Pani statystyk! Przeciez wiesz, ze chodzi mi o to, ze z.tyg na tydzien coraz mniej przybiera. Moze panikuje a moze cos jest na,rzeczy....

Atena a decyzje o dokarmianiu podjelas sama czy w konsultacji z polozna/lekarzem? I jak dokarmiasz? Po kazdym karmieniu dorabiasz troche mm, czy co.ktorys posilek?
Ja sie boje podjac decyzje o.dokarmianiu bo obawiam sie,ze to bedzie koniec kp... Tym bardziej jesli tylko panikuje a dokarmianie nie jest konieczne... Ale jesli.jest I.mala sie nie najada to ja mam niestety takie dziecko, ktore krzykiem glodu nie oznajmia wiec ona.mi nie powie...

Stary 2013-07-26, 19:09   #3948
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
6 tydzień - -40g
7 tydzień - +300g
8 tydzień - +140g

Ash ale czy to nie normalne że teraz dziecko będzie wolniej przybierało ? moja teraz zaczęła wolniej przybierać i pielegniarka powiedziała że to normalne, dziecko się więcej rusza itd.

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Hej, nie wiem już co mam robić. Ta moja mała od poniedziałku nie zrobiła sama kupy, wczoraj jedynie troche ale to po włożeniu czopka glicerynowego. Nie martwiłabym się tak gdyby nie bolał jej brzuszek a on ją boli, płacze mi i puszcza śmierdzące bąki. Dzwoniłam do położnej, kazała mi jeść suszone śliwki, pić sok z jabłek i marchwi z burakiem.
Dziś nawet użyłam WINDI, ale albo coś źle robię albo to na nią nie działa, bo nie lecą żadne gazy ani kupa. Robiłam rowerek, masaż brzuszka i nic.
Macie jakiś niezawodny pomysł ?
Czy to moja wina? Coś źle jem czy co?
a te espumisany itd nie pomagają ? Cięzko mi coś powiedzieć, my mamy problem w drugą stronę, naszych kup jest dużo i płyną. Jedyne co mogę polecić to dużo układaj na brzuchu i klep w pupę wtedy najlepiej sie brzuszek masuje, u nas właśnie wtedy gazy odchodzą.

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
pokaż kieckę koniecznie !!

Cytat:
u nas przez pierwsze 2 miesiące po 50 g na dzień co daje 350 tygodniowo a teraz spadek ok 40 g na dzień. I krzycz,ą na mnie że zatłuściłam dziecko
Stary 2013-07-26, 19:22   #3949
vil84
Wtajemniczenie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Chwalimy sie zabkami zaraz ponadrabiam

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1374862898883.jpg (29,0 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1374862942163.jpg (43,6 KB, 55 załadowań)

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-26, 19:23   #3950
banka26
Zakorzenienie

Zdjecie troche kijowe ale ladna jest
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1374862968298.jpg (63,4 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1374863009726.jpg (64,9 KB, 29 załadowań)
Stary 2013-07-26, 19:25   #3951
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Ja sie boje podjac decyzje o.dokarmianiu bo obawiam sie,ze to bedzie koniec kp... Tym bardziej jesli tylko panikuje a dokarmianie nie jest konieczne... Ale jesli.jest I.mala sie nie najada to ja mam niestety takie dziecko, ktore krzykiem glodu nie oznajmia wiec ona.mi nie powie...

Ja nie wiem po prostu karmię

często dokarmianie to pierwszy krok do zakończenia kp
Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Ash ale czy to nie normalne że teraz dziecko będzie wolniej przybierało ? moja teraz zaczęła wolniej przybierać i pielegniarka powiedziała że to normalne, dziecko się więcej rusza itd.
Bartuś też zwolnił teraz

Stary 2013-07-26, 19:35   #3952
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
to tak jak u nas, średnia 315 g na tydzień

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 19:40   #3953
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość

ilości są bardzo duże, za miesiąc będzie 1tysiąć nasi znajomi przy odwiedzinach zawsze dają jakąś paczkę pampersów, to sama może kupiłam z 2 paczki
no to ja dostałam 1 paczkę, 2 kupiłam i jeszcze nie zużyłam bo teraz zakładamy je tylko na noc albo na spacer. dziś mały był cały dzień na pampkach bo szalał z kupkami (ale to pewnie po moich ziółkach na lepsze trawienie bo mnie pobolewał brzuch)
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 20:03   #3954
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

Marchewka, lapiesz mnie za slowka Pani statystyk! Przeciez wiesz, ze chodzi mi o to, ze z.tyg na tydzien coraz mniej przybiera. Moze panikuje a moze cos jest na,rzeczy....

Atena a decyzje o dokarmianiu podjelas sama czy w konsultacji z polozna/lekarzem? I jak dokarmiasz? Po kazdym karmieniu dorabiasz troche mm, czy co.ktorys posilek?

ale tam pomijając tydzien gdzie miałaś spadek jest ciągly równomierny wzrost, można by walnąć linię prostą.. na upartego można się doszukiwać, że wzrost jest coraz wolniej rosnący ale na podstawie tylu obserwacji jeszcze nie można niczego powiedzieć:p więc ja bym się nie doszukiwała ze coraz wolniej rośnie.. jak Ci nie każą dokarmiać to nie dokarmiaj.. możesz spróbować między karmieniami odciągnąc i zobaczyć czy Ci pociągnie z butelki.. no chyba ze czujesz ze nie chcesz KP karmic to wtedy coś kombinować.. bo inaczej to Ci się możę jednak pogorszyć laktacja..

Cytat:

hehe jakie ładne

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 20:06   #3955
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z

Cytat:
No to ladnie
Ja becikowe tez zalatwilam i na kase czekalam 2 tyg.:p

Moj Misiek w 12 tyg. Przybral 3,100 to wychodzi 258 gr na tydz. Ale wiadomo w jed. Tydz. Przybral 300 a w drugi 100 , teraz w te upaly je mniej i nie ma takiego parcia na jedzenie ..

Bylam w ccc 2 pary rzymianek mam hii i w c& a sukienke i top zakupilam a i w ccc lancuszek na stope
U nas też było różnie. raz więcej,raz mniej. Ja wyliczyłam sobie ogólną średnią

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 20:06   #3956
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:

ale Przemuś jest duuuży

Stary 2013-07-26, 20:14   #3957
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
za zakupy !

co do chusteczek to nam najbardziej podchodzą zielone pampersy. cenowo też, bo kupujemy 6-paki za 26 zł

a właśnie mam pytanko co do pieluch DaDa. pisałyście kiedyś o dużych paczkach .... ja takie duże widziałam tylko w czasie promocji, w tych kartonowych dużych opakowaniach po 49,99. a normalnie widzę tylko te za 29,90. są jeszcze jakieś

Przemek zaś nas zadziwił. wykąpany, zaczął włączać syrenę o mleko (jadł o 17, a ostatnio rzadziej je więc się z nim nie spieszyliśmy) - mieliśmy problem z butelką, smoczek się przedziurawił, więc Młody zaczął histeryzować "ja tu umieeeeeram z głooodu" dostał butlę, wypluwał, darł się ... i tak kilka min, w końcu nalałam mu wody do butelki ... rzucił się jak dzikus, wypił 90 ml, mleka nie tknął i poszedł spać trzy butelki po 130 ml wypił samej wody dziś

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-07-26 o 20:21
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 20:28   #3958
lonely_lady
Zakorzenienie

mały mi padł więc troszkę ponadrabiam, chociaż dzisiejszy dzień

Sharp- za organizację
ogólnie podziwiam Was za takie poukładane dni..
u nas każdy dzień wygląda inaczej.. zero regularności

Aaś-z tą tęsknotą masz tak jak ja i też nie mogę wygospodarować czasu na forum pięknie Ci dziewczyny przybrały zdrówka dla księżniczek [/QUOTE]

Motylek- jak to dobrze czytać takie info.. oby uśmiech nie znikał z Waszych twarzyczek

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja widzę, że wy spędzacie dużo czasu na spacerach, mnie te upały przerażają i siedzimy w ogródku tylko do południa i po 17, mi się młody męczy i co chwilę cyca woła bo mu się chce pić i ja nie wiem czy on jest wrażliwszy, czy ja przesadzam, w sumie dla mnie też żadna przyjemność spacer po osiedlu więc albo ogródek albo go autem zabieram gdzieś do parku, z tym
mam podobnie..
Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Hej ciotki, dziś skończyłem 8 tyg i nabyłem nowa umiejętność, łapania zabawek - tzn próbowania
no i niezły ze mnie klocek bo ważę 6100 kg
Przystojniaczek, świetna waga i za nowe umiejętności

Cytat:
To jeszcze mam pytanie co do szczepien - czy lnfanrix IPV+HIB to jest to 5w1?? I ile płaciłys[FONT=Tahoma]cie za nią? u nas w przychodni jest 102 zł to dobra cena?
świetna cena, u nas 130, my kupiliśmy 6w1 za 200zł

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
1.widzę, że Wasze dzieciaczki coraz to więcej potrafią- np chwytać jakieś zabawki,
mój nadal nic... i nie obraca się na boki..
no cóz... wszystko w swoim czasie

2.i z kupami ciągle mamy problem... ehh

3.zazdroszczę Wam tych planów dnia sharp
u nas nie ma regularności :/
na spacery czasem w ogóle nie wychodzimy, a ja czasem nie mam kiedy zrobić obiadu...
jedyne co to staram się ostatnio kąpać go ok 19 i ok 20-21 Młody już śpi w łóżeczku(jeśli go nic nie boli, nie męczą gazy, kupka...)
1. nasz też ma mało umięjętności wszystko w swoim czasie. za to Wojtuś pięknie główkę trzyma - przystojniaczek
2. u nas też
3. u nas podobnie

Cytat:
no niestety nie... on to przybiera tak 20, czasem 30 g na dobe... co i tak jest dobrym wynikiem, bo dzieci z chorym serduszkiem przybieraja duzo wolniej, no i do tego on jest na moim kulejacym cycu... tylko troche dokarmiamy mm. dzisiaj przez chwilke waga pokazywala rowne 4 kg, ale jak sie ustabilizowala, to bylo 3990 g. no ale jutro juz musi byc czworka z przodu!!!
Rośnie nam Florek, rośnie
Dzielny chłopczyk niech przybiera jeszcze ładniej

Cytat:
To mój Wojtuś dzisiaj wygladał jak na niezłym kacu...ach to mleko z procentami tłuszczu

hahaha.. znam to mój tak często po cycu wygląda
już się śmiałam że chyba jakieś malibu zamiast mleka mam w cycach

Cytat:
mam nadzieję że takiej temp. nie będzie.. bo wtedy rzeczywiście najlepszym strojem chrzcielnym będzie sama mucha+pielucha
)
nadziei chyba nie ma co mieć, lepiej przygotować do ubrania zestaw chippendales czyli mucha i pieluch no i szelki można dorzucić

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

widzę, że problem wypadających smoczków jest dość powszechny..
sama już wielokrotnie myślałam o kropelce

czy wasze maluchy tż tak sobie twarz masakrują ?
nasz ciągnie się za uszy, wyrywa sobie włosy, wkłada palce do oczu, drapie sobie twarz że masakra..
co drugi dzień muszę mu obcinać paznokcie bo krew by się lała
czasem aż się boję czy sobie oczek nie wydłubie..

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 20:32   #3959
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Mój syncio po kąpieli dostał jeść, nie chciał zasnąć, uśmiechał się do nas ale w końcu wzięłam go do łóżeczka, puściłam karuzelę, nie minęło 20 minut i śpi bez jęknięcia i bez smoka

Stary 2013-07-26, 20:41   #3960
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
potterka, co ty mu za prochy dorzucasz do mleka???
własnie nic
Cytat:
no niestety nie... on to przybiera tak 20, czasem 30 g na dobe... co i tak jest dobrym wynikiem, bo dzieci z chorym serduszkiem przybieraja duzo wolniej, no i do tego on jest na moim kulejacym cycu... tylko troche dokarmiamy mm. dzisiaj przez chwilke waga pokazywala rowne 4 kg, ale jak sie ustabilizowala, to bylo 3990 g. no ale jutro juz musi byc czworka z przodu!!!

Cytat:
ale za to jak pięknie łepek trzyma Przemek nadal nie potrafi na przedramionach się podeprzeć.
R. tez nie
Cytat:
6 tydzień - -40g
7 tydzień - +300g
8 tydzień - +140g

ja tam nie wiem ile na tydzień jest normą.. muy pierwsze 2 tyg po wyjściu ze spzitala mieliśmy po +50 io lekarka kazała dokarmiać mm.. ale ja postanowiłam dokarmiać swoim mlekiem.. tzn rpzeszliśmy całkowicie na butelkę z moim mlekiem i juz po tgodniu było prawie 500 g więcej.. Tak zostało do dziś
więc jak tak martwi Cię waga to może spróbuj swoim mlekeim dokarmiać
Cytat:
u nas 400- 500
Cytat:

potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości