|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Znowu mnie te bóle łapią
![]() Moja znajoma położna, sąsiadka do tego tak mi powiedziała, wg niej nawet jesli tej cc nie miałabym we wtorek to i tak jest to mój ostatni weekend z Michałkiem w brzuszku. Ale on się wierci, nie wiem jak ona tam miejsce znajduje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2552 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
witamy sie z Majulką w 38 tc
![]() Ale zlecialo ![]() Ps. Myślicie ze warto spakować torbę? ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2553 |
Zakorzenienie
|
Witam się, jak dla mnie porannie
![]() Dopiero wstałam, tż jeszcze coś w łóżku mamrocze ![]() domcia trzymamy wszystkie kciuki za to, żeby Sarcia wyszła jak najszybciej! Najlepiej sama ![]() misiaczka ![]() ![]() dzoan, idzia ![]() Ja się rano zestresowałam, bo młody nie obudził mnie jak zwykle mega kopniakiem, zero ruchu, brzuch wiotki... poruszałam trochę brzuchem, a ten zaczął tak latać, że teraz nie mogę wygodnie usiąść, siedzę jak z kijem w tyłku, bo wbija mi się całym ciałkiem w prawy bok i nogi w żebra wciska ![]() ![]()
#2554 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny
![]() Misiaczka ![]() ![]() Ja zaraz znowu kibelek zaliczę.. już rano raz byłam.. kurde wkurza mnie to już..mój Mały chyba też mi wszystko swoimi ruchami z jelit ściąga ![]() A właśnie.. mam zwolnienie od gina do 30 lipca, a jeśli w tym czasie jeszcze nie urodzę, a będę w szpitalu, to co wtedy? oni mi coś wypiszą? nie wiem jak to ogarnąć, co w pracy mam dać..jaki papierek? |
![]() ![]() |
![]() |
#2555 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dzoan za Twoj pobyt w szpitalu tez mocniutko trzymam kciuki, oby sprawnie poszło ![]() Cytat:
![]() Kochana ja torbe już mam od miesiąca spakowaną także wstydź się, że Ty jeszcze nie masz ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() niestety lepsza nie jestem ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2556 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!
Witam się z naszym 1 miesięcznym Tymoteuszkiem ![]() ![]() Przenieśliśmy się na kilka dni do teściów bo w nas w bloku w te upały jest strasznie gorąco, a tutaj na wsi chłodniej i w domu normalna temperatura no się tak nie nagrzewa, wczoraj wieczorem wręcz było nam chłodno, ale Tymuś tutaj pięknie śpi i nie marudzi nawet ![]() ![]() Pozdrawiamy i kciuki dla wszystkich Mamus z poczekalni, szybkiej i lekkiej akcji porodowej ![]()
![]() |
#2557 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć Słoneczka
![]() Niestety kolka dopadła i nas ![]() ![]() Jeszcze do tego coś mi pralka zalała (nowa) ![]() Do tego zanikła mi laktacja ![]() Coś pechowy dla mnie ten dzień ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2558 | |||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Domi trzymam mocno kciuki, wygląda na to, że jest duża szansa, że jednak Sara sama wyskoczy ![]() ![]() Dzoan za Ciebie tez kciuki, żeby szpital się dzisiaj do Ciebie ładnie uśmiechał ![]() ![]() Surka ![]() Misiaczka portfel się znalazł na szczęście ![]() ![]() Jakierka już coraz bliżej zakończenia remontu ale doskonale Cię rozumiem. Taki stres i strach są związane chyba też z tym, że ma się gdzieś w świadomości, że ten poród zbliża się nieubłaganie i staje się taki bardziej rzeczywisty. Przynajmniej ja tak mam ![]() Idzia szkoda, że to nie był poród ale fajnie, że skoro to fałszywy alarm to chociaż przestało tak bardzo boleć Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2) komarzyska pewnie szybko żywot zakończyły ![]() Samantha no to trochę Cię przemaglowali w tym szpitalu ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Ja się dematerializuję - będę skręcać szafkę ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/atdcwn15l9xp4yuo.png http://dzidziusiowo.pl/zabki/img5-11...ale_Jakuba.jpg Edytowane przez sammi24 Czas edycji: 2013-07-27 o 10:16 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Surka, biedna maleńka.... Szkoda z laktacja, ale niektórych rzeczy nie da się przeskoczyć :-( Misiaczka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | |
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Dziękuję wszystkim za miłe słowa odnośnie mojego tłuściocha ![]() ![]() RATUNKU Jak mam nauczyć dziecko leżeć w łóżeczku???? Od poniedziałku zostajemy sami w domu i jak on chociaż 3 godziny nie przeleży w łóżeczku, to ja nawet się nie wysikam...... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2561 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
AgaPlast
Powiem ci, że tż jest trochę nie poważny, skoro ona zaprasza znajomych to on powinien przy nich skakać i sprzątać, a nie kobieta w ciąży ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41977045] RATUNKU Jak mam nauczyć dziecko leżeć w łóżeczku???? Od poniedziałku zostajemy sami w domu i jak on chociaż 3 godziny nie przeleży w łóżeczku, to ja nawet się nie wysikam...... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ja moją poprostu odkładam, kwęczy trochę i potem usypia, ale jak już nauczyć tego maleństwo, które wie, jak dobrze jest na rękach u mamuni to nie mam pojęcia ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2562 | ||||||||
Rozeznanie
|
Witam się z rana,a raczej za chwilkę w Polsce już południe
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mam dzisiaj w planach się wybrać z Tż na zakupy w poszukiwaniu przewijaka i dokupienia kilku dupereli jeszcze,za tydzień idę po stanik do karmienia(kazali przyjść w 38 tc). Życzę miłego dzionka Mamuśki ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2563 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41977045]Wiesz co Artur nie był ani pod lampami ani w inkubatorze ani nie miał żółtaczki - tylko niska waga, może on ma z tego powodu skierowanie? Nie wiem.
Dziękuję wszystkim za miłe słowa odnośnie mojego tłuściocha ![]() ![]() RATUNKU Jak mam nauczyć dziecko leżeć w łóżeczku???? Od poniedziałku zostajemy sami w domu i jak on chociaż 3 godziny nie przeleży w łóżeczku, to ja nawet się nie wysikam...... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] No co Ty, 3 godziny bedziesz sikac? ![]() A tak powaznie to mam ten sam problem, z tym, ze mi maz poki co nie pomoze, bo brak mu zasadniczego narzedzia do uspokajania.... cyca ![]() A poza tym dysk mu wypadl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EDIT: dlatego prasuję po nocach ![]() ![]()
Iza ![]() Diablicja ![]() Lilo ![]() Kubulek ![]() Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-07-27 o 10:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Zakorzenienie
|
Nadrabiałam karmiąc. jestem wyrodną matką, że zamiast nawiązywać więź, patrzeć na synka patrzyłam w monitor?
![]() Mam nadzieję, że Michaś troszkę pośpi i da mamie ugotować obiad. Agrafko- Gratuluję. ![]() ![]() Dotka, Kallisto- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Sammi ją biorę hemofer i ładnie na mnie podziałal.
Siedzę z nogami w misce, planuje pazury malować. Kręce te sutki od kilku dni ale cisza. Na dworze nie da się wysiedziec niby pochmurnie, ale strasznie duszno. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2566 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziś w nocy to ja budziłam dziecko ![]() ![]() Niestety sen miał dobry, więc musiałam uciec się do postępu i zmienić mu pampersa ![]() ![]() ![]() Cytat:
Niby miałam współlokatorkę, ale przypilnować dziecka jak się idzie siku to tak, ale jak się idzie pod prysznic to trochę za długo i też nie chciałabym żeby mnie tak wkopała ![]() A tak w ogóle to byłam po porodzie tylko zgrzana-nie ubrudziłam się wcale. Koszula też nie ma ani jednej plameczki ![]() Tantum Rosa się przydały,teraz też się tym psikam - na zmianę z Octenispetem ![]() Ojej bidulko ![]() W pewnym momencie już myślałam, że czytam opis porodu ![]() A powiedzieli Ci ile Mały waży? Cytat:
![]() Cytat:
I miałam rację! Na 2 dni przed porodem wg mojego lekarza Mały ważył 3300 - 3400 ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-07-27 o 11:02 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Zakorzenienie
|
Mam jeszcze pytanie do mamuś karmiących piersią. Nic zupełnie kochane nie smażycie? Tylko pieczone i gotowane?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2568 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Dziewczyny twardnienie brzucha to taki skurcz prawda?
Anulka wiem że trendy się zmieniają, ale ja te 4.5 roku temu smażone zjadłam jak mała miała 3 mce. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2570 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Zakorzenienie
|
Dopiero się ogarnęłam w łazience..
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chyba zaraz po raz któryś zerknę na ciuszki Małego na wyjście.. ciągle zmieniam zestaw na wyjście ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2572 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Hmm torbę? A ja wiem? ![]() Cytat:
![]() ![]() Jestem krainą mlekiem płynącą ![]() Mój ssaczek nie nadąża choć bardzo się stara. Odciągam troszkę laktakorem - tak do odczucia ulgi. Nie wiem, co robić z tym mleczkiem-zamrozić? I martwią mnie te grudki w piersiach, choć położna mówiła, że niby ok ![]() I chciałam dodać, że laktator ręczny BabyOno daje radę ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, Neni, nie martw sie grudkami, ja je mam ilekroc sie mleczka duzo zbierze - kiedy Ci minie nawal zobaczysz, ze znikaja kiedy piers jest dobrze oprozniona ![]() Mleczko zamrazaj ![]() ![]()
![]() |
#2575 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
Tia, wzrasta poziom mojej irytacji.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2576 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Domcia, Dzoan trzymam kciuki za dzisiejsze zgłoszenie się w szpitalu i oby coś się ruszyło ![]() zaraz nadrobię resztę bo wczoraj późno wróciłam od koleżanki i już mi się nie chciało kompa włączać. Dzisiaj zakupy zrobione, coś wypadałoby posprzątać a wieczorem robimy grilla. Ze spraw porodowych to nic się nie dzieje, zero skurczy. W poniedziałek w TP idę do szpitala na badanie i będą decydować co dalej
#2577 |
Konto usunięte
|
Też mam grudki i jakieś zgrubienia w piersiach, już mam wizję, że to rak i kto mi dziecko wychowa, no ale są w obu, więc może nie będzie tak źle.
Możesz zamrozić w jałowym pojemniku. Ja w lodówce trzymam 1 dzień (no ale moje dziecko pije to mleko na bieżąco). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Zadomowienie
|
oj oli współczcia bo jeszcze teściową masz teraz na głowie
![]() Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Juz mi lepiej zwłaszcza ze leze na łóżeczku pod wentylatorkiem z lemoniadka ( na hamak za goraco) a TZ zasuwa ze szmatka odkurzaczem mopem i praniem-musiał sam posprzatac sypialnie po swoim koledze ![]() Na obiadek to chyba machne zapiekanke makaronowa albo sałatke z krewetkami ![]() a kryzys kp to oprócz 3-6-9 tydz to podobno jeszcze 3-6-9 miesiac wystepuje no masakra jakas |
![]() ![]() |
![]() |
#2580 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i baw sie dobrze ze skrecaniem ![]() Dziękuje ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41977045] RATUNKU Jak mam nauczyć dziecko leżeć w łóżeczku???? Od poniedziałku zostajemy sami w domu i jak on chociaż 3 godziny nie przeleży w łóżeczku, to ja nawet się nie wysikam...... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] A moze bujaczek dał by ci trochę odsapnac? Macie? Cytat:
![]() Miłych zakupów ![]() Cytat:
![]() Super ze tantum rosa sie sprawdza ![]() No i brawa dla synka który daje rodzicom tak długo pospac ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wyszorowalam dywanik w salonie i wstawilam pranie. Idę cos przekasic dobrego i pakuje torbę ![]() Trochę z tym zwlekam bo to będzie juz oznaczało ze ja naprawdę bede rodzic ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.