|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Hejka.
Troszkę mnie nie było, ale nawet nie mialam kiedy usiąść do kompa. Samochód naprawiony. Część jakiś zawór EEG czy coś takiego znalazł wujek w Żywcu u siebie, bo w pobliżu Zakopanego nie było więc wyjechaliśmy wcześniej z Zakopca. Dziś w nocy już jedziemy do domu. Z jednej strony się cieszę a z drugiej chciałabym jeszcze pourlopować. Wczoraj byliśmy w Krakowie ale nie udalo mi się z Monią spotkać, bo czasu nie starczylo. Bardzo nad tym ubolewam. Nadrabiam na raty bo żeście rozpisały się jak kiedyś ![]() Zaraz sprawdzę te szczepienia bo się wystraszyłam. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Iwonka ja uwielbiam ople, wlaśnie vectrę szczególnie. Miałam jeszcze corsę i Omegę. Nie mogę narzekać, teraz stało się jak stało, ale mogło wszędzie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#302 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Od urodzenia mieliśmy jakieś skody: 105, favorit, potem felicje baaaardzo długo i jak ją sprzedawałam to mi sie serce kroiło ![]() ![]() ![]() Fajnie Wam na tym urlopie (pomijając pecha z autem). Jak za rok nie pojade gdzieś to chyba padne w tym mieście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#303 | |||||||
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle to Matin tutaj jest zaczarowany. Wieś, kury, baranki. Dotyka, głaska baranki, no przeszczęsliwy jest.
I papa zaczął robić oficjalnie bo wcześniej to tylko w ukryciu robil . A teraz już każdemu, dziś wstal i lezie do Pauli, na czterech oczywiście, pytam go gdzie idzie, a Ten dada i papa mi robi ![]() Cytat:
Cytat:
U nas też indianin jest, robi sobie i wszystkim innym w zasięgu ręki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie, ze jest powiazanie miedzy MMR a autyzmem, juz kilka rodzin w sadzie wywalczylo ogromne odszkodowania, Czytalam nawet ostatnio o jakiejs wloskiej rodzinie, ze maja kilkaset euro odszkodowania i walcza o wiecej. Zrzeszta mnie nie interesuje co mowia niedouczeni i niedoinformowani jak widac lekarze. Jak juz pisalam znam osobiscie dwa przypadki autyzmu, ktory rozwinal sie w kilka godzin po podaniu szczepienia. Doslownie w oczach dzieci sie zmienialy. Jedna z matek natychmiast poszla to lekarza spanikowana to uslyszala, ze dziecko juz takie bylo przed podaniem szczepienia. ![]() Ja nikogo nie przekonuje zeby nie szczepic. Kazdy robi jak uwaza, ale sa paskudne powiklania poszczepienne. Tez bym wolala zeby szczepienie bylo w 100% bezpieczne i zdrowe, chetnie bym wtedy zaszczepila na co sie da, a tak to nie szczepie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#305 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 201
Cytat:
![]() fon mój słodki fon ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#306 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, odnośnie szczepień
![]() jeśli już nawiązała się dyskusja na ten temat to przydałyby się konkretne argumenty. bo tak to zawsze można powiedzieć gdzieś słyszałam, gdzieś czytałam... ciekawe tylko gdzie ![]() Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-07-27 o 12:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#307 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień dobry! Dziś na obiad serwuję kurczaka duszonego z pieczarkami+młode ziemniaczki+kalafior podsmażany ![]() Rano Oliwka podciągnęła się za ramę łóżka i sama stanęła ![]() Budzę szybko Tż ta"patrz patrz" a on mówi "wiem już wczoraj wstawała" ![]() A wogóle to byłam wczoraj u fryzjera i mam nowy kolorek taki miodowy blond ![]() ![]() Zapłaciłam 120zł w jakimś salonie w którym nie byłam wcześniej ![]() W Pepco jest wyprzedaż do -75% i ubranka dziecięce te przecenione dodatkowy rabat 30%.Kupiłam dzieciom 3 pary spodni po 6,99a dla starszych dziewczynek takie cuda były ![]() A! i na szmatach byłam i kupiłam sobie sukienkę New Look w stanie idealnym za 3zł ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Zakorzenienie
|
http://www.dailymail.co.uk/news/arti...R-vaccine.html
http://healthimpactnews.com/2013/mmr...vaccine-court/ http://www.dailymail.co.uk/news/arti...#ixzz1xu7lMBW5 Tak na szybko odkopalam to, na zyczenie Aga_ton. Jak kogos nie interesuje to prosze nie czytac. ![]() http://www.monitor-polski.pl/alarm-w...racym-uczynku/ A tu o powiklaniach i zgonach poszczepiennych. W grudniu 2012 amerykanski sad zdecydowal o przyznaniu Ryanowi Mojabi i jego rodzinie odszkodowania, nastepnie byla sprawa Emily Moller z Houston z takim samys skutkiem. Inne sprawy sadowe zakonczone odszkodowaniami od tamtego czasu (we Wloszech i USA): Hannah Poling, Bailey Banks, Misty Hyatt, Kienan Freeman, Valentio Bocca i Julia Grimes (w tych przypadkach doszlo do uszkodzenia mozgu i w nastepstwie do autyzmu). Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2013-07-27 o 13:58 Powód: Dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#309 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hahaha ale minka ![]() Ja karmię już tylko rano około 7-8, ale to kilka minut i nie chce więcej. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#310 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Dzisiaj znowu gardził kurczakiem i warzywami a kiedyś zjadł. Chyba woli troche pomielone niż takie normalne jak my jemy... Musiałam kaszke mu wcisnąć bo nic nie miałam pod ręką akurat ![]() Zobaczymy jak bedzie z chlebem dzisiaj ![]() Też te poduchy porozkładam bo sie przewraca brzdąc jeden ![]() Chyba własnie wstał z drzemki 1,5h ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Jednak spi jeszcze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#311 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Jaki zadowolony
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Widzę że Lili zdrowieje tak szybko jak Paula. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Reszty nie rozumiem ![]() Poza tym przecież jest jeszcze priorix. |
|||||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jejku, żar z nieba sie leje!! Ani małego zefirku nie ma a ja dzisiaj balkon zaliczyłam oczywiście jak dzidzia spała ![]() A w poniedziałek ma być 36 stopni - zdechne chyba. Alanek sie nauczył mówcić "bam" jak zegar bije ![]() ![]() ![]() Zbliża sie czas jedzenia chlebka - aż sie boje ![]() Powinnam chyba 5 melis wypić przed kazdym jego obiadem i podwieczorkiem żeby sie nie denerwować ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Kurrrrr!!!! Co mu z tym cholernym jedzeniem jest!!!! Chleba nie, obiadu nie - wyciąga rękami z buzi i wyrzuca albo jeszcze tak wetknie te paluchy głęboko że mu chleb utknie w gardle i sie dusi!!! Noż cholery z tym jego jedzeniem dostane!! Nie dostanie nic do kolacji. Przegłodzi sie to zacznie jesc może. Szczyt wszystkiego żeby tylko słoiczki i kaszki jadł :banghead: i do kiedy tak bedzie z tym jedzeniem?? Aż bedzie miał 2 lata? To sie nerwicy nabawie prędzej ![]() Nienawidze pór karmienia bo sie to już robi denerwujące. A co najlepsze że z podłogi najmniejsze paprochy do buzi wkłada ale konkretnego jedzenia nie :banghead: |
|
![]() ![]() |
![]() |
#313 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Zakorzenienie
|
![]() miałam być na bieżąco ale ciężko mi to idzie, podczytuję z pracy jednak z odpisywaniem kiepsko ... brawo za kroczki i nowe umiejętności, U nas puszczanie już ładnie idzie ale kilka kroczków i zawrót bach ... kiedyś będzie lepiej, a ząbków brak ... My mamy kubeczek ze słomką i Duśka świetnie sobie z nim radzi ![]()
#315 |
Zakorzenienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Iwoncia ale sloiczki je? Wszystkie? Bo mój ma ulubione i na dodatek papki to muszą być. Chleb to on tylko memla. Owocu żadnego do reki nie weźmie ani też nie ugryzie, czasem polize. Na każdą nowość reaguje niechętnie. Z dobrych wieści nauczył się pić z niekapka, tzn dziś raptem wypił trochę bo jest gorąco. Jeszcze wczoraj nie pił nic, bo było chłodno.
fon mój słodki fon ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#316 |
Zakorzenienie
|
Lewek, tak, słoiczki zjada wszystkie. Czasem nie zje całego ale w większości je całe za jednym razem.
Dzisiaj był kurczak z warzywami i ziemniakiem podrobnione na talerzu. Kiedys zjadł 3/4 z tego talerza a dzisiaj i to i chleb z wędliną wyciągał z buzi jakby było to ze szpilkami. Wczoraj chleb zjadł cudnie za co go tu chwaliłam a dzisiaj to tylko kaszki zjadł bez problemów. Nie wiem o co chodzi... już z sil opadam czasem... |
![]() ![]() |
![]() |
#317 |
Zakorzenienie
|
Iwoncia pewnie pogoda ma duże znaczenie i Alanek ma mniejszy apetyt, Dusia zazwyczaj pięknie je i to duże porcje a dzisiaj też malutko zjadła, za to kolację wsunęła całą, ważne że chce pić to podstawa
#318 |
Zakorzenienie
|
Dorotko, na szczęscie pije ale kurcze dzisiaj przez caly dzień jadł 2x tylko kaszke
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- A jutro chcemy jechać w plener i juz sie booje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#319 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
A dajesz mu np ziemniaczki z masełkiem ? moja w upały woli zupki, uwielbia pomidorową z ryżem ale ten ryż taki parowany w niej więc mięciutki, dzisiaj zjadłam - na śn mleczko, II sn 3 łyżeczki kaszki strasznie mało więc dałam jej w południe galaretkę mięsną ale też niewiele zjadła, około 14:30 zjadłam może 10 łyżeczek rosołu i na kolację mleczko+kleik wypiła 180ml ale przez cały dzień dużo piła łącznie wypiła 3x120 ml wody + 150 herbatki + z kubeczka ale to już nie wiem ile mąż dał jej jeszcze jabłuszko ale nie chciała
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Witam się wieczornie,nie było nas cały dzień dlatego dopiero teraz. Bardzo Wam dziewczyny współczuję z tym niejedzeniem Waszych dzieciaczków,ja mam to szczęście że u nas nie ma rzeczy która by nie smakowała. Odpukać oby tak dalej. Dzisiaj był taki żar że w pewnym momencie aż słabo mi było a jutro jeszcze cieplej ale w końcu lato jest. Tamlin szkoda że Cię nie poznałam na żywo ![]()
#321 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A upał tu straszny, a my jeszcze oszołomy na Matyskę wchodziliśmy, mimo że góra malutka było ciężko. Dobra trzeba się brać za pakowanie... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#322 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() szczęśliwego powrotu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#324 |
Zakorzenienie
|
około 4 butelki po 150 ml wody nie licząc oczywiście mleka
#325 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#326 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dzisiaj były ziemniaki też i nie chciał. No może zjadł dwa malutkie kawałki tak jak mięska i warzyw i to wsio z obiadu. Chleba nie tknął wcale. No ale kasza 210ml zjedzona. Dzisiaj 3x ![]() Cytat:
ja jak zejde ze słońca to sie dosłownie nażre AŻ dwoma kanapkami ![]() Cytat:
![]() Mój wypija tak 300-450ml. 150ml ma na jeden raz bo jak chce go brać na spacer to nalewam całą butle i mu daje żeby cos pociumkał. Odwróce sie żeby poszukać coś w szafce to wypita cała butla ![]() Pije dosc dużo no bo upał więc mu nie zabronie ![]() Idziemy lulać bo teraz mnie tż wkurzył na koniec dnia. Wiecznie go nie ma od rana do nocy (oprócz ostatnich dwóch dni) - dzisiaj przyjechał przed 19tą to 4 razy był w sklepie po 15 minut ![]() ![]() Po co? Raz po chipsy których nie tknął wcale, drugi raz po jakieś chrupki co pół paczki zeszło w minute, trzeci raz po totka wysłac a czwarty po solone orzeszki ![]() Aaaah, wczoraj dzień idealny to dzisiaj wsio do góry nogami ![]() Dobranoc Wam kochane, troche posmęciłam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#327 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Iwoncia tak jak dziewczyny mówią dobrze że Alanek chociaż pije ![]() Lewek Jaś w ciągu dnia pije tak 700 ml w tym woda, herbatka i soczek ![]() ![]() Gda dzięki, właśnie dziś zrobiłam Jaśkowi na obidek cukinię na parze z innymi warzywkami i kurczakiem i wcinał że hej ![]() mały zasnął chwilę po 20 ale wierci się biedny pewnie mu zagorąco ...
![]() |
#328 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, załamujecie mnie
![]() Przypomniałam sobie, że on przecież w nocy cyca doi jak szalony... ostatnio coraz częściej. Ale ile tam z niego leci to ja nie mam pojęcia... Edytowane przez Lewek Czas edycji: 2013-07-27 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#329 | ||
Zakorzenienie
|
W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
![]() Zrobił mu się zajad. Mamy kupić witaminki dla niemowląt i dawać. Od tego nie jedzenia chyba ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#330 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 20
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A poza tym ta moja pindzia w ogóle nie chce jeść mięsa ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.