|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cześć... pamięta ktoś o nas jeszcze?
ehhh czytam regularnie od jakiegoś tygodnia ale mój depresyjny stan nie pozwala nic napisać. Baśka mnie zmobilizowała do napisania, bo... przeszła dziś pierwsze 3 kroki samodzielnie!!! ![]() także tego, może się wdrożę i zainstaluje tapa talk - bo na mnie innego sposobu chyba nie będzie... Buziaki dla Was kochane ![]() ps. Przepraszam że tak chaotycznie piszę, ale jak widać chaos z głowy przenosi się na słowa tutaj ![]() przepraszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 20
|
![]() ![]() |
![]() |
#214 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
Dearlie za to Antoś widzę, bardziej rozmowny jest. Mój świadomie to chyba nawet mama nie mówi, choć często bardzo to powtarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |||||
Wtajemniczenie
|
Nie,nie do Ciebie-ogólnie.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem jaka u Was duża ta gospodarka i co tam macie czy hodujecie ale żebyśmy my mieli wyżyć z gospodarki to byśmy chyba kit z okien jedli ![]() W miesiącu w którym jest Krus do zapłaty nasze rachunki przewyższają roczny dochód z gospodarstwa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hatti pisała że jest z córeczką w szpitalu i się nie odezwała ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Jak już w wannie siedzi sam albo na ziemi to mam radoche bo fajnie to wygląda jak taki maluch sam siedzi ![]() ![]() Nawet kilka razy wstał na nóżkach z małą pomocą ale na chwilunie tylko ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- O właśnie, a jak Wam dzieci zaczynały siedzieć to w jaki sposób opanowały nieprzewracanie sie do tyłu?? Bo no u nas ciągle sie do tyłu przewraca i sie złości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#218 | |
potworkowa
|
Cytat:
śmietanowy albo czekoladowo-owocowy, sama nie wiem jaki szczerze mówiąc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Myslalam, ze to bylo odnosnie mojego pytania o karmienie piersia, na ktore nota bene nikt nie odpowiedzial... Zreszta to juz niewazne. Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2013-07-25 o 19:15 Powód: dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#220 | ||
Rozeznanie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja z kolei jestem w szoku że moja tak dużo je, szczególnie obiadku... Nastawiałam się na ciężkie przeprawy bo sama byłam ciężkim przypadkiem. Nie dość że nie chciałam jeść to jak już udało mi się cokolwiek wcisnąć - wszystko zwracałam ![]() Jutro idziemy na pobranie krwi, żeby sprawdzić czy Paula ma odpowiedni poziom wit D. Będziemy jeżdzić na rehabilitacje, musi ćwiczyć żeby wzmocnić plecki i móc usiąść i raczkować. Nie pisałam jeszcze co potrafi ![]() ![]()
![]() |
#221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
potworkowa
|
ostatnie wiadomości Hatti są z początku czerwca i z tego co widzę, to jest ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 | ||||
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, czy dla naszych dzieciaków kromka pieczywa dziennie to mało, dużo czy w sam raz?
![]() pytam bo Lena uwielbia chlebek ale nie chcę przesadzić z jego ilością... Cytat:
![]() jeszcze do tego dochodzą psie zabawki i obierki z warzyw ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a zanim ruszyła po przodu to pełzała ponad miesiąc. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#224 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jak mnie dziś brzuch bolał
![]() No i dziś wróciliśmy do siebie... dobrze mi było u rodziców ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co do karmienia to ja się staram powoli odstawiać, ale kiepsko nam idzie, mam nadzieję, że do roku się wyrobimy Cytat:
![]() ![]() ![]() Jasiu już chodzi sam?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nam tort piecze moja mama Cytat:
![]() i zaglądaj częściej
![]() |
#225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam podobne pytanie z pierogami ale nadal sie nie dowiedziałam ![]() Z chlebem też dobre pytanie ![]() Mój sam nie siada a pełza 2m-ce jak nie więcej. Tak mu dobrze ![]() Niemiecki niebieski lenor ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Witam się dopiero wieczorem bo byłyśmy dzisiaj z Otylką na rehabilitacji i tak jakoś zleciało ![]() Otylka postawiona już zaczęła sama stać ![]() ![]() Apropos tych szczepień jeszcz rozmawiałam dziś o nich z naszą rehabilitantką i ona ma synka (5-6 lat nie wiem dokłądnie) i mówiła, że nie chciała go szczepić na Hajnego-Medina i lekarz jej powiedział, że oczywiście może nie zaszczepić ale żeby nie była zdziwiona jak małego nie zechcą przyjąć do przedzszkola ![]() pochwal się efektami koniecznie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wszystkiego naj z okazji rocznicy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A i jeszcze Iwoncia i aga_ton pytacie ile można podać dziecku pieroga czy chlebka według mnie tyle na ile ma ochotę ![]() ![]() Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-07-25 o 20:10 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#227 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też bym pieroga czy chlebka dawała tyle ile chce o ile nie pojawiają się żadne niepożądane objawy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
potworkowa
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
Melduję tylko że czytam na bieżąco, ale nie wyrabiam z odpisywaniem. Na dokładkę jakiś nerwoból mi wlazł w okolice nerki i chodze jak połamana...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeeeejku, super że sama stoi ![]() ![]() Dzięki za odpowiedź. U nas jest tak że chleba czy pieroga zje mało a dorobiłam kaszy 210ml i wciągnąl wszystko. A kasze dziś po chlebie tak zjadł a chlebem z pomidorem pogardził po 10 minutach ![]() Cytat:
![]() Ja już nie wiem co z tymi jedzeniami bo kaszki i deserki czy owoce ktore mu daje to je, ale obiady z naszego talerza czy chlebek to znowu od wczoraj niebardzo ![]() Eh, idziemy już spać - dobranoc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
wrrrr nacytowałam się i przypakowo zamknęłam zakłądkę
![]() to tyle iloe pamiętam: ![]() ![]() ![]() ![]() dużo zdrówka dla Lili ![]() Agnes zaciskam kciuki aby rehablitacja przyniosła szybkie efekty ![]() ![]() ![]() katiaskaa oj to ciekawe co uczuliło :/ ![]() ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=pM5GZ...ature=youtu.be kasiam no masakra z ceną tej maści u nas tubka 15g 70 zł ![]()
#234 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zdolniacha z tego Twego synia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#236 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:28 ---------- Cytat:
![]() Maja też potrafi robić Indianina, z tym, że to ja muszę ręką ją tak "uderzać", a ona wydaje te dzwięki. Robi papa, raczkuje, wstaje, kroczy jak się ją trzyma pod paszkami i też "tańczy" jak słyszy muzykę ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Cytat:
O tak. Antoś jest rozgadany, prawda Dearlie ![]() Aaaa i jeszcze tak śmiesznie pokazuje nie jak jej czegoś nie pozwalamy ![]() ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- I jeszcze na koniec: Maja wczoraj (bo już po północy) skończyła 9 miesięcy... Kiedy to minęło... ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Witam się z rana
![]() ![]() Wszystkiego dobrego dla Majki z okazji skonczenia 9 miesięcy a czas mija bardzo szybko czasem sobie myślę że zdecydowanie za szybko ![]() Dopiero co zmienilam pieluche a tu kupa ... KATIASKAA Antek jak byliście na pepti tez robił takie luźne zielone kupy?
#238 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
witam się z rana, u nas dzisiaj kupna masakra
![]() Czemu te niemieckie rzeczy muszą być lepsze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jasiek, jest super z tym chodzeniem ![]() ![]() ![]() miałam jeszcze wstawić mojego brzdąca ![]()
Moja miłość - Antek 16.09.2012 ![]() Edytowane przez Katiaskaa Czas edycji: 2013-07-26 o 07:35 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#239 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wow brawa ogromne dla Jasia!!! ![]() co do masci, u nas cena taka sama. i tak jakos super ekstra nie działa, tzn jak były jakies silniejsze zmiany, to nie radził sobie, na drobne jest ok, my go delikatnie na buzie stosowali i wygładził. jak bylo zle to alergolog kazała stosoac 2 razy dziennie przez 14 dni. a teraz powiedziała mi że tak 2 razy w tyg. Cytat:
zdrówka!! ![]() Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2013-07-26 o 07:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#240 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie też mnie zastanawia dlaczego muszą być lepsze ![]() Zapach niemieckiego a naszego zdecydowanie sie różni, a kolor ten sam ![]() Focia cudna ![]() ![]() Cytat:
![]() Matko, Wercia!!! Twój Jasiek to bije nas na głowe !! ![]() Szczerze pisząc to zazdroszcze bo mój to leń strasznyyyyyyyy ![]() ![]() Dopada mnie jakiś dół psychiczny ![]() Całymi dnami od dwóch tygodni jestem sama z małym i daje mi to w kość... ten mały pełzacz jest nieusłuchliwy, jak mu zabronie czegoś to wrzeszczy tak, że mnie to irytuje. Straszny nerwus i strasznie szybko sie poddaje i marudzi. 3 razy próbuje sie wspiąć na coś i jak objedzie to ryk i płacz :banghead: jak go nie wezme na ręce to potrafi tak beczeć 10 minut. Niech już ten mój chłop ma urlop bo sie wykończe ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.