Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-27, 18:22   #4051
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A ja wierzę, że tak było, kiedyś naprawdę inaczej wychowywano dzieci. Z ciekawostek, które ja się dowiedziałam, choć nikt mi tego nie poleca to:
1. ja nie byłam karmiona cyckiem i wyobraźcie sobie, że mama dawała mi mleko od krowy rozdrobione z wodą ( nie żadne mm) i żyję i w ogóle nie choruję, ale już się nie dziwie, że mama mówi, że się darłam cały czas prawie ;p Choć podobno jej lekarz powiedział, że to nie kolki
2. Moja babcia mówiła, że kiedyś jak chcieli by dziecko było cicho to nie smoczek, a owinięty w woreczek cukier i do ssania. I te dzieci były cicho i jakoś latem nie domagały się więcej picia
3. No herbatki to już w ogóle były popularne. Zawsze i wszyscy podawali.
Ja też wierzę, mój kuzyn jest jeszcze młody, podstawówkę skończył dopiero.. mojej kuzynki córeczka nie ma roku i babcia ją tak karmi.
Wiem, że kiedyś tak się robiło ale to nie znaczy, że tak jest dobrze... Tylko szkoda, że niektórym (patrz --> moja babcia) nie przetłumaczysz, że teraz są inne zalecenia... :/

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 18:29   #4052
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Magiusa wciągnął mnie ten blog co wrzuciłaś
fajne i ciekawie pisze gość tatapad.pl

któraś pisała o usypianiu "faszystowską" metodą
to chyba to o czym tutaj pisze
http://tatapad.pl/dziecko/jak-skutec...stuprocentowa/
oo dobra metoda , warto wyprobpowac hiii ja tez am troche takie podejscie , gdyby moj si enie zanosil to juz bym to wprowadzila ale tak to poczekam jeszcze z mc i bede teraz ja terrorystka dla mojego synka
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 18:31   #4053
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Młody zaczął dziś się śmiać na głos Śmieszny i radosny ma głosik, polubił nową zabawę okrywam go pieluszką i łaskoczę za stopy a on nie dał rady przestać się śmiać. I tak przez pół godziny aż zgłodniał Wasze maluchy też lubią jak zaczepia się je za stopy, łaskocze ? Bo mój ma na ich punkcie jakiś fetysz

A i co robicie by maluchom nie odstawały uszy? W czapce jest mu za gorąco, opaska też nie zdała egzaminu, a mam wrażenie że ma coraz bardziej odstające jak się przewraca na boki to mu się one zakręcają w rulonik już nie wiem co z tym zrobić
Ale faaajnie

A co do uszu to pilnuję tylko aby nie leżał na zwiniętym uszku, jeśli będzie miał mieć odstające to będzie miał
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
oo dobra metoda , warto wyprobpowac hiii ja tez am troche takie podejscie , gdyby moj si enie zanosil to juz bym to wprowadzila ale tak to poczekam jeszcze z mc i bede teraz ja terrorystka dla mojego synka
ja bym nie mogła takiego malucha zostawić do wypłakania (bo w końcu o to chodzi w tej metodzie, dziecko w końcu się zmęczy i zaśnie)

Stary 2013-07-27, 18:45   #4054
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Byłam dziś u babci i dowiedziałam się ciekawostki Bartosz ma już 2 miesiące, więc może dostawać sok z marchwi Na moje, że to najwcześniej w 4 miesiącu (już nawet nie mówiłam o 6 przy kp) usłyszałam Że mój kuzyn jak miał 4 miesiące to jadł już ziemniaki z sosem
a jak mial 5 miesiecy, to zagryzal to kotletem?
nie no, ja wiem ze sa takie dzieci, a raczej tacy rodzice. daja dzieciom rozne swinstwa. o ile kartofle se moga byc, to juz sobie wyobrazam, co za syf w tym sosie byl... i pewnie soli tyle co racja miesieczna dla takiego szkraba!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 18:49   #4055
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
a jak mial 5 miesiecy, to zagryzal to kotletem?
nie no, ja wiem ze sa takie dzieci, a raczej tacy rodzice. daja dzieciom rozne swinstwa. o ile kartofle se moga byc, to juz sobie wyobrazam, co za syf w tym sosie byl... i pewnie soli tyle co racja miesieczna dla takiego szkraba!
moja babcia robi najlepszy sos na świecie bez ulepszaczy itd. ale właśnie - to nie dla dzieci zwłaszcza tak małych... albo mizeria

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-07-27 o 18:51
Stary 2013-07-27, 18:54   #4056
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
moja babcia robi najlepszy sos na świecie bez ulepszaczy itd. ale właśnie - to nie dla dzieci zwłaszcza tak małych... albo mizeria
mizeria na pewno lekkostrawna
a sos bez polepszaczy to juz polowa sukcesu - ja tez tylko takie robie ale mimo wszystko jest tam sporo soli. a mlode nereczki jeszcze nie sa na to przygotowane. dlatego nawet przygotowujac mm dziecku nalezy robic to na wodzie niskosodowej. nie wiem od kiedy mozna stosowac sol...
Stary 2013-07-27, 18:55   #4057
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
mizeria na pewno lekkostrawna
a sos bez polepszaczy to juz polowa sukcesu - ja tez tylko takie robie ale mimo wszystko jest tam sporo soli. a mlode nereczki jeszcze nie sa na to przygotowane. dlatego nawet przygotowujac mm dziecku nalezy robic to na wodzie niskosodowej. nie wiem od kiedy mozna stosowac sol...
no właśnie

szkoda gadać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-27, 18:56   #4058
cloche
Zakorzenienie

aaa, tak w ogole to dzisiaj tez udalam sie na szoping obuwniczy... ale zaszalalam chyba za bardzo, bo mam wyrzuty sumienia... kupilam 4 pary butow
Stary 2013-07-27, 19:03   #4059
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
aaa, tak w ogole to dzisiaj tez udalam sie na szoping obuwniczy... ale zaszalalam chyba za bardzo, bo mam wyrzuty sumienia... kupilam 4 pary butow
żadnych wyrzutów sumienia

Stary 2013-07-27, 19:07   #4060
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Ale faaajnie

A co do uszu to pilnuję tylko aby nie leżał na zwiniętym uszku, jeśli będzie miał mieć odstające to będzie miał

ja bym nie mogła takiego malucha zostawić do wypłakania (bo w końcu o to chodzi w tej metodzie, dziecko w końcu się zmęczy i zaśnie)
Niby tak ale ale przychodzisz do dziecka w ofstepach czasu i ono wie ze jedtes w poblizu a po kilku takich dniach dziecko damo zasypia i nie pamirya tamtych placxacych chwil , mojego starszego tak zostawialam jak plakal to przychodzilam po kilku minutach i wyrosl na szczesliwe dziecko i byl szczesliwym niemowlakiem
Mysle ze zalezy jak fo tego podejsc ... On byl przytulany w ciagu dnia i on lubil sie tulic ale noc byla od spania tylko ze pewnie nie wiadpmo jak to z innymi dziecmi jeden na to pojdzie tak jak moj a drugi pewnie nie jak moj ale ten mlodszy z nim to nawet sie boje zaczynac ale pewnie wyjscia nie bede miala hiii
Stary 2013-07-27, 19:24   #4061
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Niby tak ale ale przychodzisz do dziecka w ofstepach czasu i ono wie ze jedtes w poblizu a po kilku takich dniach dziecko damo zasypia i nie pamirya tamtych placxacych chwil , mojego starszego tak zostawialam jak plakal to przychodzilam po kilku minutach i wyrosl na szczesliwe dziecko i byl szczesliwym niemowlakiem
Mysle ze zalezy jak fo tego podejsc ... On byl przytulany w ciagu dnia i on lubil sie tulic ale noc byla od spania tylko ze pewnie nie wiadpmo jak to z innymi dziecmi jeden na to pojdzie tak jak moj a drugi pewnie nie jak moj ale ten mlodszy z nim to nawet sie boje zaczynac ale pewnie wyjscia nie bede miala hiii
ja wolę podejść od razu, pogłaskać po główce, podać smoka jak jest potrzeba

Stary 2013-07-27, 19:31   #4062
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
ja wolę podejść od razu, pogłaskać po główce, podać smoka jak jest potrzeba
nie no jak smok wypadnie to odrazuu hehehe z tym tez tak mam z latam do niegoo
Stary 2013-07-27, 19:32   #4063
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
żadnych wyrzutów sumienia
ale prawie 170 ojro wywalilam owszem, juz od maja zeszlego roku zadnych butow nie kupilam, ale nie moge powiedziec, ze nie mam czego na giry wlozyc... kupuje zawsze porzadne buty i sie cholery nie niszcza...
Stary 2013-07-27, 19:41   #4064
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Cześć cioteczki:-D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Boska mina!!! Zakochałam się
Stary 2013-07-27, 19:42   #4065
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Byłam dziś u babci i dowiedziałam się ciekawostki Bartosz ma już 2 miesiące, więc może dostawać sok z marchwi Na moje, że to najwcześniej w 4 miesiącu (już nawet nie mówiłam o 6 przy kp) usłyszałam Że mój kuzyn jak miał 4 miesiące to jadł już ziemniaki z sosem
nieźle
kiedyś się inaczej robiło ... mnie codziennie kusi żeby już Przemkowi dać chociaż łyżeczkę marchewki czy jabłuszka tzn bardzo startej papki czy jabłuszka i tak co 2-3 dni ... najpierw pół łyżeczki, po 2 dniach łyżeczkę itp .. jak myślicie? bo chciałbym żeby się powoli do łyżeczki przyzwyczajał.

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A ja wierzę, że tak było, kiedyś naprawdę inaczej wychowywano dzieci. Z ciekawostek, które ja się dowiedziałam, choć nikt mi tego nie poleca to:
1. ja nie byłam karmiona cyckiem i wyobraźcie sobie, że mama dawała mi mleko od krowy rozdrobione z wodą ( nie żadne mm) i żyję i w ogóle nie choruję, ale już się nie dziwie, że mama mówi, że się darłam cały czas prawie ;p Choć podobno jej lekarz powiedział, że to nie kolki
2. Moja babcia mówiła, że kiedyś jak chcieli by dziecko było cicho to nie smoczek, a owinięty w woreczek cukier i do ssania. I te dzieci były cicho i jakoś latem nie domagały się więcej picia
3. No herbatki to już w ogóle były popularne. Zawsze i wszyscy podawali.
moja teściowa też "karmiła" męża krowim mlekiem. i paliła w ciąży. i mąż zdrowy. fizycznie, bo z psychiką to różnie
ja byłam na mm i piłam herbatkę od pierwszego miesiąca
w ogóle wydaje mi się że za dużo trochę teraz cackania się z dziećmi ... tzn wiadomo, trzeba podejść do wszystkiego z rozsądkiem, z cukrem to
a palenie to już w ogóle...

Cytat:
Młody zaczął dziś się śmiać na głos Śmieszny i radosny ma głosik, polubił nową zabawę okrywam go pieluszką i łaskoczę za stopy a on nie dał rady przestać się śmiać. I tak przez pół godziny aż zgłodniał Wasze maluchy też lubią jak zaczepia się je za stopy, łaskocze ? Bo mój ma na ich punkcie jakiś fetysz

A i co robicie by maluchom nie odstawały uszy? W czapce jest mu za gorąco, opaska też nie zdała egzaminu, a mam wrażenie że ma coraz bardziej odstające jak się przewraca na boki to mu się one zakręcają w rulonik już nie wiem co z tym zrobić
przeeeepraszam ale ten rulonik sobie wyobraziłam. Przemkowi też się czasem zawinie jak go przytulam. ale nie odstają mu, myślę że nic z tym nie zrobimy, to geny.

Cytat:
buty to dobry wydatek, na lata
my byliśmy w smyku. w ramach rozrywki w domu sauna, Młody umierał, na spacer za ciepło, to poszliśmy do CH, Młody miał rozrywkę w oglądaniu otoczenia i chłodno było jutro na działkę do mamy. ale do rzeczy: kupiliśmy mu 5 x body długi rękaw, 5 x body krótki, dres i koszulkę - wszystko rozmiar 80 - za 85 zł pakiety 5 body za 20 zł genialne szkoda że na więcej nas nie było stać, fajne przeceny ale część zaopatrzenia na jesień jest.

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-07-27 o 19:45
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 20:01   #4066
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
nieźle
kiedyś się inaczej robiło ... mnie codziennie kusi żeby już Przemkowi dać chociaż łyżeczkę marchewki czy jabłuszka tzn bardzo startej papki czy jabłuszka i tak co 2-3 dni ... najpierw pół łyżeczki, po 2 dniach łyżeczkę itp .. jak myślicie? bo chciałbym żeby się powoli do łyżeczki przyzwyczajał.
ale to chyba po 4 miesiącu? i właśnie tak stopniowo, po łyżeczce, dwóch

za zakupy

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-07-27 o 20:03
Stary 2013-07-27, 20:05   #4067
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
ale to chyba po 4 miesiącu? i właśnie tak stopniowo, po łyżeczce, dwóch

za zakupy
no za 1,5 tyg skończy te 4

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 20:05   #4068
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
nieźle

moja teściowa też "karmiła" męża krowim mlekiem. i paliła w ciąży. i mąż zdrowy. fizycznie, bo z psychiką to różnie
ja byłam na mm i piłam herbatkę od pierwszego miesiąca
w ogóle wydaje mi się że za dużo trochę teraz cackania się z dziećmi ... tzn wiadomo, trzeba podejść do wszystkiego z rozsądkiem, z cukrem to
a palenie to już w ogóle...

przeeeepraszam ale ten rulonik sobie wyobraziłam. Przemkowi też się czasem zawinie jak go przytulam. ale nie odstają mu, myślę że nic z tym nie zrobimy, to geny.

buty to dobry wydatek, na lata
my byliśmy w smyku. w ramach rozrywki w domu sauna, Młody umierał, na spacer za ciepło, to poszliśmy do CH, Młody miał rozrywkę w oglądaniu otoczenia i chłodno było jutro na działkę do mamy. ale do rzeczy: kupiliśmy mu 5 x body długi rękaw, 5 x body krótki, dres i koszulkę - wszystko rozmiar 80 - za 85 zł pakiety 5 body za 20 zł genialne szkoda że na więcej nas nie było stać, fajne przeceny ale część zaopatrzenia na jesień jest.
ja dziisj weszlam do sklepu po loda z mlodym i nie chcialo mi sie z niego wylazic hehhe wiec rozpoczelam rozmowe z ekspedientka hiii i z 15 min sie chlodzilismy
ja z jednej stroy zaluje ze kupowalam uzywki od kolezaki bo tyle fajnych rzeczy mozna dostac a nie kuuje bo szkoda bo mam

mlody spi od godziny , pewnie juz na noc ...dzisij w nocy 21 stopni wiec zostawiam go gołego
Stary 2013-07-27, 20:10   #4069
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Ale jakiej firmy?
te rossmanowe babydream

Cytat:
no to udane zakupy, niech sumienie zamilknie :P

a ja wróciłam z babskiego spotkania i było przecudnie. Ponad 5h bez zajmowania się I., także czuję się cudnie zrelaksowana no i miał się nim zająć mój mąż, a wpadła mama i porwała małego na spacer, zawiozła do cioci żeby pochwalić się jakiego ma super-wnuka, zgubiła gdzieś smoczka, a młody spał jak aniołek no i mąż zajmuje się nim od jakiś 20 minut maksymalnie, także też jest zadowolony że miał wieczór dla siebie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 20:14   #4070
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
no za 1,5 tyg skończy te 4
niieeee

Stary 2013-07-27, 20:15   #4071
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
te rossmanowe babydream

no to udane zakupy, niech sumienie zamilknie :P

a ja wróciłam z babskiego spotkania i było przecudnie. Ponad 5h bez zajmowania się I., także czuję się cudnie zrelaksowana no i miał się nim zająć mój mąż, a wpadła mama i porwała małego na spacer, zawiozła do cioci żeby pochwalić się jakiego ma super-wnuka, zgubiła gdzieś smoczka, a młody spał jak aniołek no i mąż zajmuje się nim od jakiś 20 minut maksymalnie, także też jest zadowolony że miał wieczór dla siebie
ooo jak dobrze .... tylko pozazdroscic tyle godzin w pelnym relaxie hehehe
Stary 2013-07-27, 20:17   #4072
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

hump cyce nie pękają? ja raz zostawiłam młodego na dłużej, jak wróciłam do domu to on spał, więc pęęęędem do laktatora i musiałam odciągnąć bo bym eksplodowała

Stary 2013-07-27, 20:19   #4073
Magiusa
Zakorzenienie

Dziewczyny,
ten blog jest naprawdę rewelacyjny.
Czytam go i śmieję się do łez
http://tatapad.pl/tag/odpowiedzialny-rodzic/

Poczytajcie

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 20:36   #4074
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
hump cyce nie pękają? ja raz zostawiłam młodego na dłużej, jak wróciłam do domu to on spał, więc pęęęędem do laktatora i musiałam odciągnąć bo bym eksplodowała
tez tak chceeeeeeeeeee
Stary 2013-07-27, 20:40   #4075
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
tez tak chceeeeeeeeeee
kochana ale ja miałam łatwiej, w szpitalu Młody ssał cały czas między drzemkami, przez pierwsze dwa tygodnie karmienie trwało do dwóch godzin nawet (z małymi przerwami) - tylko dzięki temu rozkręcił laktację... i Wy w końcu sobie dacie z tym radę

Stary 2013-07-27, 20:43   #4076
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
kochana ale ja miałam łatwiej, w szpitalu Młody ssał cały czas między drzemkami, przez pierwsze dwa tygodnie karmienie trwało do dwóch godzin nawet (z małymi przerwami) - tylko dzięki temu rozkręcił laktację... i Wy w końcu sobie dacie z tym radę
dziekuje za slowa otuchy, mowcie mi tak jeszcze, bo powoli zaczynam w to wierzyc, a to pierwszy krok do sukcesu! juz teraz jest lepiej... taki szkrabek przy cycusiu to najlepsza pompa na swiecie!
Stary 2013-07-27, 20:45   #4077
karolina2121
siedzę i myślę

Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V

Diabli ale on zaczal robic kupe gdy zdjelam mu pieluszke tzn lezal na niej jeszcze zawsze tak robi
Stary 2013-07-27, 20:53   #4078
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Ooo mamo babcia jest dobra
My mamy jutro chrzciny. Mam dwie kreacje sukienkę i spódnice z bluzka.. I raczej idę w spódnicy.
A małemu chyba ubiore tylko białe body z kolnierzykiem, myszkę i białe skarpetki.. Bo ma być straszna goraczka..
Mam spodnie i szelki ale chyba nie będę go przegrzewac..
Kolega zamówił mi z Allegro krótkie spodenki dla małego (bo ja nie mam konta) no ale jeszcze nie doszły tak to jest jak sie ma kimś polega

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Slodziak a na drugim foto ma taka minke jak W. Często robi
Wkońcu forumowe ''bliźniaki'';-)

Cytat:
nie wyobrażam sobie Adiego który za miesiąc miałby już jeść ziemniaki, wtedy może dopiero delikatnie marchewkę lub jabłuszko zacznę wprowadzać

siema

ja też co chwile mu poprawiam te uszka. Nic więcej

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Boska mina!!! Zakochałam się
:-*

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 20:57   #4079
Magiusa
Zakorzenienie

Muszę Wam wrzucić tą tabelkę

http://tatapad.pl/zdrowie/rodzaje-pl...ziecko-placze/

Ostatni wpis to moze nasza odpowiedź ( przynajmniej czasami) na rwanie się przy piersi

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 21:50   #4080
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Wkońcu forumowe ''bliźniaki'';-)

ja też co chwile mu poprawiam te uszka. Nic więcej

:-*

jak to w koncu??
jdna para blizniakow juz jest Florek i Michas ;P hehehe
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości