|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013
Cytat:
![]() ![]() ************************* ************************* ***** Mam zjazd i depreche az milo ![]() ![]() ![]() Mam dosc dzisiaj. Lilo NIE SPI OD 8.00 RANO. Wiekszosc czasu przeryczala, uspokaja sie tylko przy piersi. Raczej nie jest glodna, byla kupka i mokre pieluszki, ulewanko jak zwykle, slyszalam przy karmieniu gul-gul przelykanie, odbijala slicznie, laktator tez w uzyciu byl dwa razy, wiec nie wiem. Dalam jej kropelki na kolki, ale chyba brzusio nie boli, bo przy piersi uspokaja sie natychmiast i na rekach tez. Caly calutki dzien nic nie zrobilam, tylko Lilo. Ma pupke odparzona, ale nie wyglada bardzo zle, zasypujemy maka ziemniaczana w dzien, po kapieli Penaten z cynkiem. Teraz juz w rozpaczy zawinelam ja ciasno w bawelniany kocyk, bo ma sen jak krolik i cala poskakuje na najlzejszy dzwiek. Maz mi nic nie pomaga, bo ledwo chodzi, na powaznie mu ten dysk wypadl, jesxzcze tak nigdy go nie bolalo. MAM DOSYC wizyty tesciowej po 2 tygodniach, podstepem zamierzamy sie jej pozbyc we srode (sciema ze chcemy nad jakies jeziorko z dziecmi wyskoczyc na pare dni dopoki maz ma urlop). MAM DOSYC gosci, a jutro tesc dojedzie ze szwagierka, za ktora nie przepadam na dodatek ![]() MAM DOSYC mojego ojca fochow, jak pamietacie on do tej pory Lilo nawet nie widzial, ale to maly pikus, gorzej ze Lala za dziadziusiem placze i wciaz pyta, kiedy go zobaczy, a ja juz nie wiem, co odpowiadac dziecku, bo przeciez nie ze dziadzius jest kawal gnoja i egoisty, prawda? telefonow nie odbiera, odpisal na sms: powiedz jej, ze dziadzius ja kocha najbardziej na swiecie. Na co ja nie wytrzymalam - nie no, super, jestem przekonana, ze ta odpowiedz ja usatysfakcjonuje. 5letnie dziecko stesknione za kochanym dziadziusiem. No nie moge. MAM DOSYC syfu w moim niegdys pieknie wysprzatanym domu, dosyc lusek skory na podlodze, na desce klozetowej, na sofie, WSZEDZIE. Psie klaki, uroczyscie przysiegam, juz nigdy mi przeszkadzac nie beda po tym hardkorze. MAM DOSYC nieswiezego zapachu. Ludzie, co ja wyrabiam zeby tylko Lili nie brala na rece i nie tulala to szok. Moze jestem podla, ale az mnie skreca z obrzydzenia. K.urwa mac, jest 21 wiek, przeciez nie powiem komus w twarz, ze smierdzi i ze mycie nie jest az tak ciezkim procesem, zeby sie zmeczyc nim przesadnie ![]() NIE POSZLAM NA SLUB przyjaciolki z dawnych lat, bo o 16 to siedzialam w sypialni z Lilo na rekach i beczalam jak krorkodyl. Napisalam jej wczesniej, ze na wesele nie damy rady przyjsc, bo maz nawet po schodach nie zejdzie, na co ona odpisala, ze szkoda, bo siedzimy obok nich, a w ogole to moglam wczesniej dac znac, bo w piatek placili za gosci. No to przewrazliwiona w tej depresji poczulam sie jakby to nie moja nieobecnosc spraila jej przykrosc (czego znowu nie chcialam bardzo i bardzo ja przepraszalam), tylko stracona kasa. Ekstra. Bo ja akurat wiedzialam, ze mezowi sie popitoli kregoslup tak strasznie. To sie wygadalam troche, siedze i rycze jak kretynka w kuchni, spac mi sie nie chce, na zlosc wszystkiemu skoncze to prasowanie do rana ![]() Juz chce, zeby byla sroda i wszyscy wyjechali, wysprzatam sobie jak na Boze Narodzenie i zapomne o tym koszmarze na rok. Aha, obok mnie stoi butla z mm, 120 ml. Jesli malutka sie jeszcze raz wybudzi i bedzie krzyczec, dam jej ta butle. Boze, jestem beznadziejna, sypie zlotymi radami jak z rekawa, a jestem tak beznadziejna dzis, ze az sie rzygac chce ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Przedziwne, jak wiele z nas dzisiaj zale wylalo w sumie. Cos w powietrzu wisi? moze ten skwar i duchota tak dziala?
![]() |
#2732 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2733 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() A miałas ręcznik dla małego? Czy wycieralas w szpitalny? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Normalnie mnie uspokaja to prasowanie ![]() Lili poki co spi, oby tak pospala do 3 to primo skoncze prasowanie, secundo wyleje MM do zlewu z ulga i radoscia ![]() DOMI, prosze o update, zasluguje przeciez, przeciez nie spie!!!! ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Z moich doswiadczen, misiaczku: o kant d.py rozbic kaftaniki, bluzeczki i wszystko, co sie roluje na pleckach malenstwu. Natomiast wynalazek genialny to RAMPERS ![]() ja tylko jeden mam poki co, ale juz wyczailam kilka cudnych uzywek za bezcen na All i zaopatrzanie trwa ![]() Lepszy od body, a na upaly bezcenny ![]() I jeszcze a'propos sukieneczek na lato - te polaczone z body (2 w 1) sa NAJLEPSZE!! EDIT: aaaaaaaaa, i jeszcze do kitu jest wszystko, co sie zapina na pleckach chocby na jeden guzinek. Tzn. do kitu wg mnie dopoki dziecie nie siedzi samo.
Iza ![]() Diablicja ![]() Lilo ![]() Kubulek ![]() Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-07-27 o 23:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2735 | |
Wtajemniczenie
|
U mnie jak co noc, sen z głowy.
Dalej sie roztapiam ale zamknelam okna i przynajmniej te mendy robactwo mnie nie wpienia. Zaliczyłam juz dwa skurcze nog ![]() ![]() Dzisiaj chyba z 15 razy brałam prysznic (strach sie bać jaki rachunek będzie), brzuch miałam jak kamień więc dużo lezalam. Sypie sie na koniec ![]() Cytat:
![]() Juz nie prasuj tylko idź spac ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2736 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Mam pytanie o kupki ![]()
![]() |
#2737 |
Zakorzenienie
|
Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
U mnie skurcze delikatne nadal, ale odczuwam Coraz mocniej.. Probuje spac ,aby miec sily nad ranem jak sie rozkreci.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2738 |
Zakorzenienie
|
Domi, babo
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:11 ---------- Poprzedni post napisano o 02:07 ---------- Grrrrrrrrrrrghghgrrrr, najgorszy dzwiek posrod nocnej ciszy?... - skrobanie, drapanie i czochranie suchej skory ![]()
#2739 |
Zakorzenienie
|
Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
U mnie Nadal to samo. Mam skurcze, boli, ale do zniesienia. Tak jakby akcja stoi, nic bardziej do przodu. Nie moge spac bo skurcze mi dokuczaja, a każą mi odpoczywać żeby zebrać siły jak juz sie rozkreci. Eh.
![]() ![]() |
![]() |
#2740 | ||
Zakorzenienie
|
witajcie,
pozdrowienia dla mleczarni ![]() Cytat:
![]() Jestes super babeczka tylko, że każdy czasami już nie wyrabia. Nawarstwiło się i tyle. Może w powietrzu też coś wisi ... ![]() Pamiętaj, że łzy nie sa oznaką słabości, nie płacze sie z powodu tego, że jest się słabym, tylko dlatego, że zbyt długo było się silnym. Cytat:
![]() ![]() ![]() Mnie czysci znowu, ale chociaz juz nie boli ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2741 |
Rozeznanie
|
Wstalam na siku I zagladam,czy Sara juz jest,ale jeszcze nie ma
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Oliath jak sie czujesz?mam nadzieje,ze troszke lepiej I ze przespalas chciaz kilka godzin.Z tym prasowaniem to Ty wariatka jestes,ale jak uspokaja,to ja chetnie cos mojego podrzuce ;-) ps.napierdziela mnie jedna piers,prawa I wydaje mi sie troche wieksza od lewej,tp to 18.08 myslicie,ze ruszyla produkcja? Edytowane przez kubus puchatek Czas edycji: 2013-07-28 o 02:46 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2742 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Dobry,
Mazowiecka mleczarnia zaczyn prace po kilku h spokoju. Pozdrawiamy! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2743 |
Konto usunięte
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Śląsk się melduje. Bolą mnie już cycki, ale dziecko mi nie chce samo spać i nie mam jak odciągać :/
Odłożyłam, ale boję się, że mi się rozwyje ![]() Oliath mocno Cię przytulam i wysyłam dużo pozytywnej energii - oby do środy!!!! Wcale a wcale Ci się nie dziwię... A swoją drogą ja przy Królewiczu nie mogę zrobić nic, mam prawie każdy dzień jak Ty dziś - on wiecznie mi śpi na rękach... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2744 |
Zakorzenienie
|
Domi pozazdroscilam....bede Twoja para.....
Lew zaryczal o 1.40 , Witus ma 3850 55 cm, 10 pkt....dziewczyny chyba Anulke przegonilam!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2745 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 03:59 ---------- Poprzedni post napisano o 03:57 ---------- Cytat:
EKSPRESOWY PORODZIK ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2746 |
Zakorzenienie
|
Odezwe sie rano bo dzis w szoku jestem....moze uda mi sie zdrzemnac.Buzka
![]() ![]() |
![]() |
#2747 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41985488]Śląsk się melduje. Bolą mnie już cycki, ale dziecko mi nie chce samo spać i nie mam jak odciągać :/
Odłożyłam, ale boję się, że mi się rozwyje ![]() Oliath mocno Cię przytulam i wysyłam dużo pozytywnej energii - oby do środy!!!! Wcale a wcale Ci się nie dziwię... A swoją drogą ja przy Królewiczu nie mogę zrobić nic, mam prawie każdy dzień jak Ty dziś - on wiecznie mi śpi na rękach... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse, moj ma podobnie. Zasypia na rekach. Po odlozeniu sie budzi. Kurcze tak w kolko. Eksploatuje mamusie niezle. Wszyscy mowia ze rozpuscilam juz dziecko. Ryczec mi sie chce bo wcale to jeszcze nie to. Widze ze on potrzebuje bliskosci to mam mu zrobic zafundowac zimny wychow? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2748 | |
Rozeznanie
|
Re: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2749 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
Cytat:
Oliath (sorry), ale wreszcie się posypałas. Wreszcie jesteś Matka Polka a nie cyborgiem. Masz prawo do płaczu. Płacz bo to oczyszcza. Ją często płacze a po chwili mam dobry humor. Poza tym kiedy masz odsapnac? Całą ciążę harowalas z meblami, potem szybki poród i goście (mimo wszystko meczaca teściowa). Daj spokój, kto by to zniósł. I tak cię podziwiam bo ja juz dawno bym stamtad uciekła. Dziewczyny a myslalyscie o chustowaniu maluchów? Ręce wolne, małe zadowolone, kręgosłup odciążony podobno. Domi czekamy!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-07-28 o 03:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2750 |
Zadomowienie
|
Madi... Aaa... Nie wierzę...- gratulacje kochana
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 03:39 ---------- Poprzedni post napisano o 03:29 ---------- Olitah- dziewczyny juz napisały wszystko... Wszystko skumulowalo sie w jednym czasie. Teściowa, Lilowy kryzys, dysk męża, slub przyjaciółki, problemy z tata- to za dużo jak na jedna, nawet tak dzielna i zorganizowana kobietę jak Ty. Pozostaje mi tylko trzymać kciuki za to żeby środa przyszła szybko- przynajmniej jeden "problem" spadnie z tej listy- no więc ja trzymam mocne kciuki, "zieciu" swoje małe piasteczki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 03:40 ---------- Poprzedni post napisano o 03:39 ---------- Domciatko- dajesz... :thumbup: ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje ![]() Domi- wez mnie nie strasz ze te wywolywanie tyle trwa. Ile juz h tam jestes? ![]() Oliath- jak mozesz tak mowic! Podly to jest ten kto by Cie nie zrozumial nie bedac w Twojej sytuacji. Moge se wobrazic jakiego masz wkur.a z tej calej sytuacji. Ja bym wyszla z siebie i stanela obok. Wspolczuje Ci z calego serca i zycze szybkiej samotnosci ![]() Ja nic sie nie odzywalam mimo ze czytam Was caly dzien bo mam zalamke i mega wywalonego w czosnek hiper stresa. Chyba bym wolala jeszcze raz mature zdac, potem ezg na studia i potem najtrudniejszy egz ze Zrodel informacji jaki mialam. Tz mnie caly dzien pociesza. Jedynie moj syn mnie nie szczedzi. Naciska mi na jelita na pachwiny na pecherz na szyjke. Myslalam ze se moze zrobie lewatywe, ale po co jak sie osrywam caly dzien, a jutro bedzie jeszcze gorzej. Jestem jakas stuknieta. Chcialam te dziecko cala ciaze bylam jak lwica, a teraz panika i placze jak bobr :/ Tak mi kosci bola i pachwiny, ze masakra az mi kosci biodrowe sie rozchodza. Ciezko wytlumaczyc. O to chyba jest kosc udowa przy pachwinie. W ogole to ja tak se myslalam ze nie bede miec zadnej pary, a dzis do mnie doatarlo ze ja to sie umiem w zyciu ustawic. Bo czy ktoras z Was w niedz urodzi czy w pn to i tak bede miec wiele z was do wyboru bo se wybiore , ktorys czas czy moj czy Pl ![]()
![]() |
#2752 | |
Zakorzenienie
|
Gdańska mleczarnia też siemelduje
Cytat:
![]() Oliath: przytulam bardzo mocno! Kryzys kochana minie, tesciowa wyjedzie,przyjaciolka zrozumie,a lilo będzie slodka,a teraz kilka łez nie zaszkodzi a może pomoże. Jesteś silna i niesamowita babeczka! Domu,Samanta: 3mam kciuki za porodziki.
![]() |
#2753 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:14 ---------- Poprzedni post napisano o 04:10 ---------- Samanta jestem w szpitalu od 10 rano. O 14 dostałam tampon wywołujący. Jest 4 nad ranem mam skurcze coraz mocniejsze, zaczyna boleć jak cholera Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2754 |
Zadomowienie
|
Domi- u mnie tym samym wywoływali- podobno przez ten "tampon" odczuwa sie ból bardziej niż przy normalnej akcji porodowej. Trzymam kciuki żebyś szybko doszła do pelnego rozwarcia i miała juz Sare obok siebie :thumbup:
Idę spac- jakiś dol mnie łapie. Głupi jest ten kraj jak nie wiem co- jeśli następne dziecko to nie w tym kraju :banghead: Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2756 |
Zakorzenienie
|
U mnie ból sie zasilą. Booooli na skurczach . Ale mam nieregularne. Niech to szlak
![]() ![]() |
![]() |
#2757 |
Zakorzenienie
|
O szlak! Nie chce takiego tampona. Ja ide na 18sta i mi polozna mowila ze do polnocy powinnam urodzic.
Trzymaj sie Domi ![]() Ja chyba wyproznie sie z flakow ciagle 2mnie ganiaja :/ Czy musze zawsze byc takims stressowaczem ![]()
#2758 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratulacje !! Oliath- kazdy ma prawo do chwili zalamania. Dla mnie i tak jestes niedoscignionym wzorem do nasladowania. W zyciu sie tak nie zorganizuje jak Ty Jeju jak ja bym chciala takie noce jak wczorajsza. Pobudki co 3h, jedzenie na spiocha przez 10 min i spanie dalej. Czy wasze dzieci tez tak wedruja po lozeczku? Moja ciagle sie znajduje w poprzek z glowa i nogami w szczebelkach.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#2759 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oli - ![]() ![]() madi82 - gratuluje sporego Lewka ![]() Rocky- Marika to oczko w głowie tż-ta ![]() Domi - a może poczekasz z porodem do jutra? :P My wczoraj odebraliśmy fotelik samochodowy i tak myślę żeby gdzieś dokupić do niego ramę i adaptery ( adaptery namierzyłam na necie ale gdzie znaleźć samą ramę z kółkami???). Fotelik firmy Baby Design Dumbo hmm.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2760 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.