|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
hejka
nadrabiam was nadrabiam i nadrobić nie mogę ![]() za szybko lecicie ![]() któraś z was pytała o bujaczek. U nas mała zasypia w samochodzie ale wibracje w bujaczku tak nie działają. Ale też się przydają. Ogólnie uważam że bujaczek to najlepsza i najbardziej przydatna rzecz jaką kupiliśmy dla małej ![]() Było o robieniu sobie "krzywdy" przez dziecko. U nas to jest na porządku dziennym ![]() dzięki dziewczyny ale ja dalej uważam że jestem mało zorganizowana. Ogólnie chodzi o to że ja to lubię mieć wszystko co do minuty jak w zegarku a przy małej się tak nie da. Tyle miałam pisać a już pozapominałam;/ w ogóle nie wiem czy wam pisałam ale jak byłam u rodziców to mała dostała fazy że jej nikt nie mógł wziąć na ręce oprócz mnie. Gadać do niej proszę bardzo- uśmiechnięta od ucha do ucha ale jak tylko ją ktoś dotknął to wielki ryk. Mojej mamie się dała ponosić po tyg przebywania z nią. Nawet jak tatusia zobaczyła to dopiero na następny dzień przestała krzyczeć. No i jak wróciliśmy to teściowa oczywiście ją chciała na ręce bo babcie to ona na pewno pamięta ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4142 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
U nas to jednak skok. Poczytałam trochę. Między 11 a 12 tyg przypada skok pt."niuanse" (po nim dziecko coraz bardziej widzi, słyszy, odczuwa subtelne różnice (np, że słońce zaszło za chmury, sprawniej wodzi wzrokiem po przedmiotach). A mi się wcześniej wydawało że skok to tylko zwiększone zapotrzebowanie na mleczko ![]() Dziś było appogeum, ale wynalazłam sposób, żeby ją nakarmic cycem: podczas karmienia muszę się bujać w przód i w tył i szyszać jej do ucha. Ssała jakieś 15 min co jej się w ostatnich dniach nie zdarzało. Mam nadzieje, ze kolejne karmienia też da radę tak zrobić bo nie chcę podawać jej butelki (mamy TT niby w kształcie kobiecej piersi, ale jakoś nie wierze, że mała się nie rozleniwi... A nowych butelek nie chcę kupować, bo nie używam ich na codzień i mam nadzieję, ze tak zostanie ![]() Cytat:
![]() Polecam Ci pozostanie przy piersi bo nie wiesz czy na mm będzie lepiej, a jakby nie było pierś jest za darmo ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dla Bartusia też ![]() Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4143 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
nie pamiętam wszystkich zdjęć ale zdjęcia ząbków Przemusia aż mnie rozczuliły. vil to było piękne!!! kiedy zaczął wychodzić pierwszy ząbek?
a właśnie u nas czasami mała w ciągu ostatniego karmienia do pierwszego w nocy (czyli jakieś 5 godz) ma suchego pampersa. Brat mówił że u nich też tak czasami było. Ale dziś jak mała miała założonego pampka o 19:30 to spała do 5 i pampek był suchutki. Trochę mnie to przeraziło. Czy to jest normalne? w sumie teraz upał i ona się poci. Sama już nie wiem;/ kalka brawa za postępy ![]() cześć Tymuś, buziak od ciotki ![]() aaa i nie wiem czy się chwaliłam że jak była u rodziców to nabyłam (tzn bratowa nabyła) prawie 20 kiecek dla małej ![]() ![]() ![]() ![]() aaa i moja mała też teraz mniej je ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4144 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
słodziak
![]() aaa i nie napisałam na górze że później w dwie godziny pamki małej są mokrusieńkie ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
Elusiek naszej małej też zaczęły odstawać uszy ale zauważyliśmy że to nasza wina bo się wyginały przy karmieniu ![]() ![]() vil ja czytałam że można dopiero po 17 tyg życia. Więc Ty chyba dopiero od przyszłej niedzieli możesz. Dobrze liczę? mnie też już kusi a jeszcze mam czas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4145 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zamówiłam wiatrak, bo mamy taki mały w dodatku to niby farelka ciepło/zimno więc ciągnie prądu jak szalona. Mam nadzieję, że ten wiatrak da radę choć na oku mam jeszcze drugi, bo jestem pewna, że dzisiejszy dzień byłby ciut lepszy gdybyśmy mieli chłodniej. Cytat:
Swoją drogą znów dochodzę do wniosku, że jestem beznadziejna, ale to dlatego, że u nas w sumie szarpanie po kilka razy dziennie jest już od 2,5tygodnia ( tak sobie dziś liczyłam) i co??? i ja ani nie umiem znaleść przyczyny ani sobie z tym poradzić. A dlaczego?Bo kur...wa nie umiem zdać się na intuicję tylko kieruję się faktami czyli jak pije po kilka minut z cycka i się szarpie nawet po odbiciu to np. zamiast dać drugiego cycka i sprawdzić to ja na siłę tego jednego, bo się boję, że za dużo mleczka laktazowego wypije. Na pomysł z bujaniem też nie wpadłam. W ogóle tylko fakty, fakty i fakty zamiast intuicyjnie działać i kombinować.
![]() |
#4146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() któraś wstawiała taką mapkę ze słoneczkiem skoków rozwojowych. Mogłabym znów o to prosić? Magiusia fajny smoczek. A do pytania o masaż dziąseł się dołączę ![]() salviae moja mała wczoraj dostała czkawki od śmiechu. Ma to chyba po mamusi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4147 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
No to tak na szybko wstawiam Wam moje ulubione foto z Kościoła
---> GANGNAM STYLE podczas chrztu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4148 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
![]() antoine z tego co wiem to można przejść normalnie od razu na mm. Ale zastanów się jeszcze. Ja żałuję że nie mogę karmić piersią. Chociaż z drugiej strony dzięki mm problemy z brzuszkiem i kolki są mi obce (tfu tfu) nuna nie dawaj wody. Częściej ją przystawiaj to się napije. puhcatkowa u mnie przy mm są zawsze śmierdzące bąki i kupki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4149 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a zdjecie malej w sukieneczce przeslodkie! Cytat:
![]() ![]() fajnie, ze znalazlas sposob na karmienie. nie kupuj zadnych butli, nie bedziesz juz ani razu potrzebowala! u mnie ewidentnie brak mleka w cycorach. najczesciej popoludniu. wtedy trza dokarmic i mlody najpierw ma problem z trawieniem, a potem spi pare godzin. nie rozumiem tych cyckow. ale niech se robia co chca, powtarzam sobie ciagle: kazda kropelka sie liczy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4150 |
Zakorzenienie
|
loney fajnie że chrzciny się udały. Zdjęcie boskie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4151 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4152 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja też włącza syrenę jak ją ktoś obcy bierze, także może to normalne?! A co do pampersa to u nas też sucho do pierwszego karmienia od jakiegoś czasu (jakieś półtora tygodnia), bo wcześniej zawsze jej zmienialiśmy bo był mokry. Cytat:
![]() ![]() I chyba cały tatuś? ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Lonely brązowe oczy ma?
Nasza Miłość - Matylda ![]() 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was ![]() Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-07-28 o 20:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4153 |
Zakorzenienie
|
MoTyleKsw no to chyba normalne. Dzieciaczki nie czują wtedy zapachu mamusi
![]() Kurcze wiecie że już niedługo powstanie wątek mamusiek majowo-czerwcowych 2014!!! chyba się wtedy popłacze Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2013-07-28 o 20:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4155 | |||||
Wtajemniczenie
|
cały dzień na działce ... do dziś nie sądziłam że mały dzieciaczek może się tak spocić i tak mu brzydko pachną ciuszki po tym
![]() ![]() była wojna o to kto się pierwszy kapie w domu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Przemek ostatnio się na prawy boczek przewraca. tylko na prawy ![]() Cytat:
![]() a kiedy zaczął rosnąć to trudno mi powiedzieć bo on się urodził już z tymi dwoma zalążkami ![]() u nas też zazwyczaj pierwsze nocne przewijanie = suchy pampers. fajna sukienusia a jeszcze fajniejsza Karolcia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam zamiar najpierw dać ziemniaka a później marchewkę, po trzy dni. Albo ziemniaka przez trzy dni i jak będzie ok to później marchewka + ziemniak. I później inne warzywko. I jak już będą trzy to podam jabłuszko. Tylko zastanawiam się jeszcze kiedy mam podawać dziecku większe ilości żeby obiadek był zamiast mleczka. i polecam książkę zdrowy start, ta z TVNnu. Jest na prawdę rewelacyjna. Postaram się zrobić tabelki kiedy i co dziecko może jeść. Ale to jak znajdę czas ![]() dobra zmykam spać aaaa i jeszcze wam miałam pisać ![]() ![]() Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2013-07-28 o 20:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4157 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mamy w domu 27 stopni na dole, a na górę nie wchodzę bo jest sauna ![]()
![]() |
#4158 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wcześniej czytałam niektóre rzeczy dużo na wyrost ![]() a książkę przeglądałam jak pracowałam w księgarni, faktycznie ciekawa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4159 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() === byliśmy na spacerze, spociliśmy się strasznie, szybko wykąpałam Bartka w chłodniejszej wodzie, zjadł i śpi... cały dzień mi spał, jestem w szoku!! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4160 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() no ale chyba przeginam, bo kupiłam Przemkowi już kilka książek 7+ ![]() ![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-07-28 o 21:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() chociaż nasz krzykacz osttanio drze się na światlach więc muszę unieszkodliwić poduszkę i niestety wozić go z przodu bez bazy jak jadę sama, żeby smoka mu zapodać ![]() młody poznał dzisiaj praprababcię (103 lata) i jest mega marudny przez upał a w domu w miarę chłodno ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4162 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. ![]() ![]() ale jak tylko wróciliśmy do domu, nakarmiłam małego, wzięłam do odbicia i całą mnie os*ał ![]() ![]() sharpnowaja-ale Wasza już duża ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no właśnie nie ma brązowych oczek ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4164 | ||
Zakorzenienie
|
sharp śliczna Twoja Karolcia
![]() Lonely Twój Wiktor niezły przystojniak i elegancik ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Motylek i sharp dzięki za info o kupach i bąkach ![]() Ta woda jest w R. Po 1,9 a teraz jest w promocji po 1, 49 za litr. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4165 |
Zakorzenienie
|
Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Skoki fajnie wytlumaczyla jedna dziewczyna na watku o kp. Tutaj (chyba) link do jej postu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=35197590 mam nadzieje, ze dobrze skopiowalam bo na tel pisze
![]() Magiusa, ten pomysl z bujaniem to mi przyszedl do glowy po tym jak zaczelam ostatnio stosowac metode dra Karpia ( ![]() ![]() A z tym zmienianiem piersi-nie zmieniaj skoro leci. Darus ssie lepiej niz laktator, zawsze mozesz zwrocic uwage czy polyka I bedziesz wiedziala czy cos mu leci. Lonely nie mow, ze swe piekne ubranko I Twoja kreacje tak Wiktor zalatwil? ![]() Niezle jaja, dzieciaczki grzeczniutkie, ale charakterne: Adi zrobil kupke z dzwiekowymi efektami specjalnymi w kosciele, a Wiktorek pokazal co potrafi juz w domu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-07-28 o 21:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4166 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() |
#4167 |
Wtajemniczenie
|
a propos fotelików. mogłabym zamordować męża a by mnie uniewinnili. od samego początku trułam, że Przemkowy fotelik jest jakoś nie teges zamontowany, bo Młody w nim siedzi bardzo pionowo, przecież to nie jest pozycja dla noworodka/małego niemowlaka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4168 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Cytat:
Ja najpierw dam marchewke jak bedzie ok to na 2 dzien skonczy porcje a na 3 dzien juz pelna porcja i jablko po 3 dniach i bananka i w tydzien chce zeby poznal psre smakow i juz jednym daniem zastapic mleko a na noc kasza ![]()
![]() |
#4169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4170 |
Wtajemniczenie
|
http://allegro.pl/80-puchowa-gap-sko...426320847.html kurteczka za 5 zł
![]() ![]() i to upolowałam, za 3,90 ![]() http://allegro.pl/lupilu-boska-polar...415435405.html Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-07-28 o 21:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.