|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 3,57% |
| Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka |
|
1 | 1,79% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
20 | 35,71% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
21 | 37,50% |
| Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! |
|
8 | 14,29% |
| Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
4 | 7,14% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Cytat:
|
|
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Cytat:
szkoda, ale może nie wiedział, że mu strzeliło
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale aż 6 pkt??!!
|
|
#2224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
mój jak miał mandaty to też zawsze za prędkość, ale słit foci nie dostał o dziwo nigdy- tfu! tfu!
![]() Motyl no 6pkt jak przekroczysz o 50km/h to masz 10pkt i 500zł
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-07-29 o 11:10 |
|
|
|
#2226 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja 11 dni temu odetchnęłam, bo mają 6 m-cy na wysłanie zdjęcia, a 18 stycznia w urodziny strzeliło mi fotę jak miałam 75 km/h w mieście ![]() Cytat:
|
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak to zajeżdżałam na południe najdalej do Ostravy, a na północ do Częstochowy ![]() I tak fotki lepsze niż jak policjant złapie,bo jak marna jakość to jeszcze wzięłabym na siebie,żeby mąż nie miał kolejnych pkt ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Ja bym kupiła kukurydzę w kolbie lub bobik jakby mi się gotować nie chciało. A małżowi pierogi z jagodami z pierogarni obok domu ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Może w momencie zdjęcia byłaś na równo z jakimś innym autem?Podobno wtedy nie wysyłają zdjęć.
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wcale nie jeżdżę superprzepisowo Raz dostałam pouczenie za parkowanie, jak z Okęcia siostrę odbierałam. Za to tż dostał już nieraz mandat
|
|
|
#2230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeważnie jadę przepisowo jak drogówkę widzę Cytat:
![]()
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałyście to? A propos narzekania na teżetów
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=707297
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam prawko od lutego 2006
|
#2233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz dmuchałam jak miałam wypadek (jechałam autem TŻa, a baba na mnie pierwszeństwo wymusiła). Cytat:
Miałam to wrzucić. To mnie mąż już dawno powinien wywalić z domu. Kaśkę pewnie też
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
mówił, że coś podejrzewał ale nie był pewien... no i nie chciał mówić wcześniej
wrrrr...wogóle to wykorzystałam moment i mu się popłakałam, że się stresuję remontem, przeprowadzką.. mówię, że ja już nie mam sił, jedynie co to mogę wstać i leżeć... itp itd że czas tyka.. a on mówi, że sądzi, że z pół miesiąca i zaczniemy się przeprowadzać szczerze to bardzo w to wątpię ale skoro tak mówi to będę egzekwować
|
#2235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poli daj spokój z prasowaniem. Temperatura Ci skoczy na 50stopni ![]() Choć bajka pisała,że u Niej chłódeczek to może i u Ciebie też-bo to rzut beretem. Ja mam wczorajszy rosół który przerobię na pomidorową. Kotlety już wyklepałam do nich planuję tylko jakaś sałatkę i wsio. Mój odkąd ma prawo jazdy a już trochę lat je ma to dostał dwa mandaty -jeden na 300zł i 4pkt. (też Mu zdjęcie z fotoradaru przyszło a minę miał na nim nietęgą
|
|
|
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
jemu przyszło zdjęcie z tyłu ...
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co, jakby mi facet wyjechał z takim tekstem, bez względu na to, ile bym pieniędzy wydała, to chyba jemu bym powidziała, żeby sam sobie znikał z mojego życia, bo jest jakiś popier******. Normalnie nie mogę. Laska też się zastanawia, czy za dużo wydała, zamiast się zastanowić, jaki ma problem w związku...
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, obiecałam napisać recenzje szpitalne, no to pisze
![]() Pierwsza na tapecie była Oława - mały szpital, nie wiem czy nowy, czy odnowiony, ale bardzo porządnie wygląda ![]() Porodówka jest nieduża, ale czyściutka. Są dwuosobowe sale przedporodowe oraz sala przedporodowa do porodów rodzinnych - jedno łóżko plus dwa fotele ![]() Sam blok porodowy to długie pomieszczenie przedzielone ścianami, tak, że zostaje tylko wąskie przejście dla lekarzy. Na końcu bloku jest kącik noworodka oraz sala do cięć cesarskich. Sale poporodowe i potem są dwuosobowe, ładne, czyste i odmalowane ![]() Z tego co pamiętam w salach są toalety, niestety prysznic jest jeden na oddział. Plus prysznic dla rodzących - niestety nie na sali porodowej, ale w sumie niedaleko. Zachęcają do rodzenia w pozycjach wertykalnych - mocno zachęcają - na stanie są worki sako, na korytarzu do dyspozycji drabinki, materace, można przywieźć swoja piłkę, bo na stanie niestety już nie ma. Jeśli chodzi o dziecia, to jest kładziony na piersi jeszcze przed odpępnieniem i niekoniecznie od razu zabierany do kącika noworodka. Jeśli wszystko jest ok z matką i dzieckiem nieprzerwany kontakt skóra do skory przez min. dwie godziny i przystawiają do piersi od razu po porodzie. Potem maluch ląduje w mydelniczce z mamą - o ile ona chce. Ojciec może być obecny przez cały okres trwania porodu, może też kangurować. W szpitalu jest położna laktacyjna, a zabierać nie trzeba za wiele - podpaski, ew. ciuszki dla dziecia i dla siebie, pampersy, ale jeśli nie przyniesiesz, to nic się nie stanie - dają - tylko podpaski radzą mieć, bo lignina się klei ![]() Jeśli chodzi o znieczulenie, to tylko gaz, na życzenie nie mają, ze względu na anestezjologa. Poród rodzinny kosztuje, ale nie ma "oficjalnej" ceny - jest dobrowolna cegiełka, o bliżej nieokreślonej wartości ![]() Po porodzie naturalnym i cesarce wypuszczają do domu na trzecią dobę. Są wyznaczone godziny odwiedzin - na TŻów przymykają oko - jest też wydzielony kącik odwiedzin, gdzie może odwiedzać większa rodzina, o ile oczywiście nie jesteśmy same na sali. Kolejne były Ząbkowice Śląskie - zdecydowanie najdalej położony szpital, ale tez o tyle inny, że to szpital EMC - na porody ma umowę z NFZ. Jak się można spodziewać po prywatnym szpitalu, warunki super - czyściutko, wszystko nowe, wygląda jak w hotelu Pokoje dwu-trzy osobowe z łazienkami. Znowu oddział malutki z jedna salą porodową i jedna przedporodową plus sala do cięć cesarskich.Podobnie jak w Oławie brak zzo, jest gaz. Na sali przedporodowej worki sako, drabinki, materace, piłek znowu brak (ciekawe dlaczego). Znowu mocno namawiają na poród w pozycjach wertykalnych Na oddziale jest położna laktacyjna, zabierać nic nie trzeba - szpital daje wszystko, oczywiście jeśli chcemy, to można wziąć swoją koszulę czy ciuszki dla malucha, ale nie trzeba. Poród rodzinny kosztuje, ale tutaj jest w dwóch wariantach: - za 250 zł osoba towarzysząca może być z nami przed, przez cały poród oraz trochę po; - za 500 zł osoba towarzysząca jest z nami przed, w trakcie porodu oraz przez trzy kolejne dni - dostajemy osobny pokój z dwoma łóżkami, własną łazienką oraz pełnym wyżywieniem dla obu osób. Dzieć w mydelniczce oczywiście z nami - o ile chcemy. Nie ma kącika odwiedzin, nie ma wyznaczonych godzin, spokojnie można przychodzić do woli. Wypis po porodzie naturalnym i cesarce na trzecią dobę. No i ostatnia Trzebnica. Zdecydowanie największy szpital z trzech. Porodówka czysta, schludna, tylko jak dla mnie nie do końca przemyślana. Sala przedporodowa jest jedna - na cztery łóżka, bez prysznica - trzeba się przejść spory kawałek korytarzem. Sala porodowa dwustanowiskowa, ale przedzielona tylko kotarkami. Jest osobna sala do porodów rodzinnych - sala przedporodowa i porodowa, ale też bez łazienki. Sale potem fajne - dwuosobowe - na każde dwie sale przypada jeden prysznic i jedna toaleta. Warunki ok, dzieci z mamami w mydelniczkach. Do znieczulenia jest gaz i prąd (nie wiem czemu ale mam lekko makabryczne skojarzenia z elektrowstrząsami), nie ma zzo na życzenie. I teraz tak, jak ma sie fuksa i sala porodów rodzinnych jest wolna, to ma się osobę towarzysząca przy sobie przez cały poród. Jeśli jest zajęta, to niestety, ale na salę wspólną, jeśli ktoś jeszcze akurat rodzi nie wpuszczą TŻ - dopiero na drugą fazę porodu na salę porodową ![]() Nie stosuje się tam pozycji wertykalnych w drugiej fazie porodu - można rodzić na leżąco lub półleżąco. Na oddziale nie ma tez położnej laktacyjnej, trzeba mieć wszystko ze sobą, z podkładami włącznie. Są wyznaczone sztywne godziny odwiedzin - dotyczą też TŻ - jest wydzielony kącik odwiedzin, gdzie może przyjść rodzina, bo na salę tylko TŻ. Wypis po porodzie naturalnym na drugą dobę, po cesarce na trzecią. Chcę podjechać jeszcze na Kamieńskiego, które jest moim wyborem, o ile będzie trzeba rodzić we Wrocławiu. Niestety jest szansa, że będzie zamknięte, ze względu na remont, więc mocno się zastanawiam nad jakaś alternatywą w mieście - Borowska czy Chałbińskiego? Chcę też podjechać jeszcze do Lubina Z odwiedzonych do tej pory zdecydowałabym się na Oławę, bo Bartek nie chce brać wolnego na czas, kiedy będę w szpitalu - gdyby chciał, zdecydowałabym się na Ząbkowice z opcją pobytu. |
|
|
|
#2240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do pogody, wlasnie wrocilam z urzedu, twarz wygl;ada jak poparzona mimo tego ze szukalam drogi w cieniu, to jest jakas masakra a w nastepny wtorek 38 zapowiadaja
|
|
#2241 | |
|
Zakorzenienie
|
ja tam w takie wątki średnio wierze, wakacje są dzieci się nudzą
i nie wyobrażam sobie, żeby facet kazał odejść żonie bo kasę wydała ![]() ale nie był nawet zły teraz się już pilnuję ![]() Cytat:
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
jezuuuu czemu ja sie musze ciagle denerwowac?
rozpakowalam ten cholerny regal i oczywiscie jedna czesc jest uszkodzona mamy znajomych ktorzy zajmuja sie meblami na wymiar i maja swoje maszyny do ciecia plyt i sie zastanawiam czy u nich tego kawalka nie dociac poprostu boze, jak nie urok to sraczka.motyl wspolczuje sytuacji z samochodami, dobrze ze tz nie jedzie! co do mandatow, ja dostalam w zyciu dwa, a dwa razy sie wymigalam w gadce z policjantami jeden mandato to byla fotka, jak ze slupska wyjezdzalam, a moj ex kazal mi przycisnac pedal gazu a jechalismy na festiwal do spotu kazal przycisnac to on zaplacil ![]() a drugi raz zlapali mnie w miescie jak sie spieszylam do szkoly na egzamin, bylam w ciazy z Blanka wtedy. |
|
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Takie wzięłabym na siebie
![]() Ale wiecie...mój mąż naprawdę dużo jeździ,pkt ma sporo i dlatego ![]() Cytat:
|
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój 2 lata temu dostał ostatni mandat za rozmowę przez tel 200 zł. Mówiłam mu, żeby ściemnił, że trzymał się za ucho bo go bolało, ale bez gadania przyjął potulnie mandacik
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
jak któraś używa proszku Ariel to jest na niego promo w TESCO 5kg za 30,99zł z 59,99zł http://www.tesco.pl/produkty/ale-bom...nia-ariel-5-kg
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Vea, położna na SR mówiła, że na Kamieńskiego wygaszają ruch
od 2 września. Podobno na Borowskiej nie ma możliwości wyboru pozycji, a na Chałubińskiego jest. Jutro na SR będzie włąśnie omówienie szpitali, to wrzucę
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale! Teraz to się zmieni, już nie będę tak rozwalać na swoje przyjemności.Teraz dzidzia przede wszystkim. Aż moja mama się zdziwiła jak mnie zapytała co chcę na imieniny, a ja jej na to,że ja nic nie potrzebuję i wszystko teraz dla dzidzi ![]() Bajka ja się nie dziwię,że się wymigałaś-masz gadane kobito!
|
|
#2248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale malo miejsca faktycznie, musisz dobrze pomyslec i rozplanowac a bedzie fajnie i przytulnie![]() a takie pudla tez mam i sa fajne ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
jacys niepoważni
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl ja tez się staram teraz nie wydawać na durnoty
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze Mama Cie wspiera
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.

z 25 maja - nic się nie przyznał 

szkoda, ale może nie wiedział, że mu strzeliło

szczerze to bardzo w to wątpię ale skoro tak mówi to będę egzekwować
Przede wszystkim jak się czują dirty i Lila? I dziewczyny, które wylądowały w szpitalach? Wszystko gra?
jacys niepoważni