|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() Jak to czytałam, ze myślałam, ze jestes naprawdę otyla, a u Ciebie ledwo co widac... Lekarz jest potwornym gburem, zmienilabym go w te pędy. Co nie zmienia faktu, ze w kwestii witamin ma 100% racje, w większości przypadków nie ma najmniejszych powodów, zeby je brać.
![]() |
#3332 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3333 |
Zakorzenienie
|
Kluska no ja do tej pory przytyłam 0.5 kg . Na początku schudłam ok. 3 i teraz wróciłam do wagi początkowej i mam tak właśnie 0.5 na + więc myślę , że to nie jest dużo . wiadomo nie obżeram się ale też nie odmawiam sobie jak mam na coś ochotę, fast foodów unikam ew. pozwalam sobie raz kiedyś coś zjeść np. Gazowanych napoi też unikam tylko od czasu do czasu coś wypiję . Więc staram się uważać ale w ciąży wiadomo różnie bywa każda inaczej ją przechodzi ja np. Teraz bym mogła żyć na samych kanapkach bo one najlepiej mi smakują
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3334 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No ja planuję kupić gdzieś w listopadzie/początek grudnia. Mam termin na 7 stycznia więc mogę też urodzić pod koniec grudnia. Ja zastanwiam się nad kupnem używanego wózka, więc nie będę patrzeć na gwarancję, zobaczymy jeszcze. Mam czas, ale dla mnie kupno wszytskiego po porodzie to niepotrzebny stres. Będę zmęczona a moim marzeniem będzie czas spędzony w domu z dzidzią i tż! Wolałabym wrócić do domu w którym czeka pokój z łóżeczkiem, ubranka i podstawowe rzeczy... Takie kupowanie rzeczy dla maluszka to też przeżywanie ciąży, nie zamierzam sobie tego odbierać dla zabobonów.
![]() |
#3335 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przecież to my kobiety będziemy więcej jeździły tym wózkiem i to nam musi odpowiadać i dla nas być wygodny (no i dla dziecka) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3336 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja przytyłam 5kg do dziś czyli 16t6d. uważam, że to sporo - ale tyłam do 14tyg ekspresowo, teraz waga stoi. na pewno różne rzeczy mają na to wpływ, zachcianki miałam straszne nie da się ukryć. do tego to niepalenie no i brak basenu przez te 3 miesiące. fast foodów nie jadam, gofra zjadłam raz. tyle, że np uwielbiam miód do białego sera, mam chęci na chałkę no i zajadam tony owoców ![]() ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3338 |
Zakorzenienie
|
Migotka jak planujesz używany to myślę , że niebawem już możesz zacząć się rozglądać może akurat Wam się jakiś trafi . Mój brat też kupował używany i kupili go wcześniej bo akurat była okazja i nawet w dobrym stanie i dali całe 150 zł .
Jeśli masz tylko gdzie wózek postawić , żeby nie zawadzał to może powoli patrzeć oferty . ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- kluska pewnie samo rzucenie palenia miało duży wpływ na wagę ale w ogóle gratulację , że udało Ci się rzucić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3339 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A brzuszek masz śliczny-od razu widać że ciążowy ![]() Cytat:
![]() Rób tak jak uważasz i nie słuchaj takich pierdół ![]()
![]() |
#3340 |
Rozeznanie
|
upadły anioł ja jestem 17 tydzień i też z krągłych kobiet. Zapytała lekarza o witaminy dla ciężarnych to powiedział, że moje wyniki krwi są idealne, nie wymiotuję więc dostarczam dziecku wszystkiego, czego potrzebuje. Po 3 miesiącu kazał odłożyć kwas foliowy.
Brzuszek masz piękny to mój też należy do pięknych krągłości ![]() 17 tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3341 |
Zakorzenienie
|
Ja musze wygrzebać z szafy wszystkie dopasowane rzeczy bo jednak kobieta w ciąży w przyległych rzeczach naprawdę wygląda super ! A te wszystkie ciążówki to naprawdę jak worki wyglądają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3342 |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też nie lubię tych namiotów dla ciężarnych ![]() ![]()
#3343 |
Rozeznanie
|
A i mam jeszcze jedno spostrzeżenie, moja stopa przywdziała rozmiar większy, a w upały to nawet 2! Dosłownie musiałam z TŻem pojechać do CCC i kupić coś na szybkiego bo stopa mi się z balerinek ażurowych zaczęła "wylewać".
I powiem Wam, że w CCC jest prawie wszystko 50% taniej a druga rzecz jeszcze 50% jak się bierze 2 i klapki kupiłam za 39 i żałuje, że nie wzięłam 2 takich samych tylko białych albo kremowych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3344 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny bylam na usg polowkowym, wszystkie paramentry ok, malenstwo zdrowe ale tez byla niespodzianka... bedzie jednak chlopczyk
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3345 | |||||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Może nie jesteś chuda,ale też nie jakaś mocno otyła. Nie przejmuj się ![]() Brzuszek super! Cytat:
Ja to zawsze kupowałam od początku,bo kupowanie dla malucha to sama radość,więc lubiłam sobie ją często sprawiać,ale także wydatki rozłożone w czasie. Cytat:
Fajny brzuszek,taka sexi z ciebie mama ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() Super,że wszystko jest OK.
![]() |
#3346 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zakupy zaczynam już niedługo, tylko przejdę na l4 i ogarnę trochę rzeczy remontowych ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3347 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co pamiętam ze studiów to powiększanie się stopy jest normalne ![]() Minusem jest jednak to, że chyba się już stopy potem nie zmniejszają... Cytat:
![]()
![]() |
#3348 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() SunShineDoll pieknie wygladasz ![]()
![]() |
#3350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3351 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jak pisałaś o otyłości to wyobrażałam sobie, że jesteś dużo większa. Na zdjęciu żadnej otyłości nie widzę. Lekarz to jakiś kretyn chyba. Brzuszek typowo ciążowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Smaruję cyce, brzuch, biodra, poślady i lędźwie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3352 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyłaczam się do gratulacji bo wiem co to znaczy- sama musiałam rzucić i też wydaje mi się że waga to przede wszystim efeky fajek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
super że wszystko OK i gratuluję synka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- SunShineDoll- super wyglądasz ![]()
![]() |
#3353 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, bez słodko pierdzącego podlizywania się, powiem Wam, że jeśli Wy jesteście otyłe, to na niektóre kobiety już chyba brak kategorii. Raczej bym powiedziała, że jesteście krągłe i z ciążą Wam naprawdę ładnie. U mnie niby trwa 14 tydzień, ale brzuch widzą tylko najbliżsi, bo ja drobna jestem i kurduplasta. Czasem wolałabym być krąglejsza a wyższa, wtedy bym z ciąża nie wyglądała jak kaczka.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dam sobie rękę uciąć, że tak naprawdę jesteś po prostu filigranowa a z brzuchem będziesz wyglądała słodko a nie jak kaczka ![]() brzuszki, które dziś się tu ujawniły są prześliczne ![]() normalnie chyba sobie strzelę dziś fotę ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3355 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/kosmetyki-pielegna...string=palmers znalazłam na allegro i nie drogie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3356 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiesz my raczej mamy nadwagę bo otyłość to chyba już sporo poza prawidłowym BMI ![]() ![]() ![]() Dużo naprawdę dużo daje akceptacja siebie, skupienie się na swoich atutach, które mimo ciaży są fajne nie wiem włosy, paznokcie. Niektórzy mówią, że mam taki błysk w oku jaki mają ciężarne i ponoć to jest piękne. Nie warto sobie dokopywać, a to, że chodzę jak kaczka to swoją drogą. Nawet TŻ mi powiedział, czy muszę tak bujać biodrami jak idę na co mu odpowiedziałam, że dziecko na tym etapie uczy się kołysać w rytm mojego chodzenia i nie mam zamiaru mu tego utrudniać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3357 | |||
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=malaMigotkAaa;42000 621]isia4891 na pewno wyjdzie wszystko dobrze!! Zobaczysz!!
Ja znów wyprosiłam wyniki na boreliozę - NIC, nie mam boreliozy!!!!!!!!! ![]() ![]() Cytat:
Irytuje mnie to jak ktoś z łapskami leci do mnie i mnie łapie. Co innego jak ktoś sie zapyta to wtedy sie zastanowie. Jak była moje przyjciólka w ciązy to tez ja to irytowała ze wszyscy łapali ja za brzuch. Ja sie ładnie zapytałam czy moge i czy napewno nie bedzie jej to przeszkadzać. Wtedy mały juz kopał i był spory bo chyba w 7 czy 8 miesiacu ciąży. Pokopał mnie i swoją mame. Była mi wdzęczna ze sie zapytałam ale nie sądziła ze mały sie tak robryka. Cytat:
Oj u nas wojny sa prawei codziennie. Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3358 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Messuah, gratuluję udanych badań i niespodzianki. ![]() Śliczne brzuszki macie, dziewczyny. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3359 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]()
![]() |
#3360 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.