|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
ja też
![]() domciatko- nie wierzę, że ktoś na porodówce śmieje się z rodzącej, że stęka ![]() ![]() she- gratki dla Ciebie i Igorka! ![]() ![]() sarna- ja biorę roczny 80%, u mnie wniosek musiałam wysłać do kadr razem ze skanem aktu urodzenia i zaświadczeniem ze szpitala jakie dostałam do macierzyńskiego. dzień dobry ![]()
#3152 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
misiaczka przychodzi oglada dziecko(warunki mieszkaniowe itp) no i rusza oczyszcza pepuszek pokazuje jak klasc na brzuchu patrzy na kape/pisiorka maca i wogole wiec nie obejdzie sie bez ruszania dziecka.. no i odpowiada na pytania i duzo gada.
![]() wlasnie nam oderwala kikutka trzymal soe na wlosku jednym ale ladnie sie prezentuje brzuszek..polozyla mala na brzuchu zeby troche pocwiczyla ![]() szczepicie na rota i pneumokoki?patrzylam w necie jskie to drogie i ile dawek wogole(na pneumo) czy to jest sens niech mnie ktos oswieci kto sie orietuje mormalnym jezykiem:-P |
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Kathe przestan się dolowac. Kochasz swoje dziecko, chcesz jak najlepiej i to jest ważne, a nie że coś nie z twojej winy ci nie wychodzi. Na matki nie nadają się którym zwisa co się z dzieckiem dzieje, nie dbają, biją, porzucają. Kochasz swoje malenstwo i to jest najważniejsze.
Jakierka spokojnie! Nie wybijaj się przede mnie z porodem bo ci nogi przy samych uszach pourywam ![]() Stres niedobry dla dzidziusia. A mnie nic nie boli. Zero objawów. Płakać się chce. Domi jak tam? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Dotka na pneumo opłaca się jak ma się starsze dziecko w domu chodzące do przedszkola/szkoły. Ja będę to szczepila i rota też że względu na Malgosie. Ją zresztą rota tez szczepilam a pneumo przed pójściem do przedszkola 1 dawke. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3154 |
Zakorzenienie
|
Kathe jestes pelnowartosciową matką, stworzoną do rodzenia i opieki nad dziećmi!!! To że nie rodziłaś sn to przeciez nic nie znaczy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do rodzenia - nie martw się tak ![]() Co do bycia matką - ciesze się, ze nią jestem ale łapie częste doly - wczoraj przeryczałam praktycznie cały dzień. Ostatnio nawet rozkleiłam się przy położnej ![]() Także nie jesteś sama ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3156 |
Zakorzenienie
|
Małaczarna ja nie wiem co to zgaga amoje dzieciątko ma czarne włoski i wcale ich nie mało
![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Mela Ty masz termin na jutro?? trzymam kciuki za rozwój akcji ![]() Domi sie meczy teraz bidulka, tyle czasu juz czeka ... |
![]() ![]() |
![]() |
#3157 |
Zakorzenienie
|
kathe- spokojnie, u mnie też nie jest różowo z kp
![]()
![]() |
#3158 |
Zakorzenienie
|
Kathe kazda ma chwile zwatpienia i doly..jeszcze hormony...nie obwiniaj sie o cc..wazne ze z dzieckiem i z toba wszystko ok! a do piersi to mimo to ze moja ladnie ciagla na pocztaku na lezaco to na siedzaco nie chciala i tez chcialam rzucic w ☠☠☠☠ziec kp ale znalazlysmy sposob w sciskanii brodawki prawie calkiem na plasko i dopiero tak zalapala a ile glowa sie namacha zanim zassie cyca...a po za tym w karmieniu butelka nic zlego niema..mozesz odciagac pokarm i karmic ja swoim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3159 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ja się tylko pokazuję, że jestem, żyję i nie rodzę ![]() Wczoraj z mężem sobie czas miło spędzaliśmy, dzisiaj w nocy nie spałam od 2.00, nad ranem o 7.00 przysnęłam. Na 11.00 miałam ktg, lekarz się spóźnił 1,5 ![]() ![]() ![]() Będę na raty nadrabiać bo mam kupe roboty dzisiaj |
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
Zakorzenienie
|
Witajcie po wizycie ...
Mały waży 3250g +/- 300g, ale ja mysle, że raczej +. Łożysko mam nadal młode, bo w II stopniu. Szyjka złagodzona, rozwarcie na dwa palce. Jutro na 10 idę do szpitala, a cc albo jutro po południu albo we srode. Bo łożysko młode, a on musi jutro operowac dwie pacjentki z miesniakami i jesli u mnie bedzie ok, to moze zrobi mi dopiero we środe. Tak czy siak powiedział, ze dzidzia lipcowa będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3161 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3162 |
Zakorzenienie
|
Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Dziewczyny wybaczcie że nie nadrabiam. Doczytalam że she urodziła. Będziemy para. Haha
Mam dobra wiadomość. Od 3 dni dobra wiadomośc. Mam wystarczające rozwarcie na przebicie blon plodowych. Szyjka miękka, rozwarta. Czekam tylko aż sie zwolni miejsce na porodowce i jadę rodzić. Dadzą mi tez oxy i coś sensownego na ból. Bo ja od trzech dni na paracetamolu zdycham. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
Zadomowienie
|
![]() She- ogromne gratulacje- ale z Igorka kruszynka ![]() ![]() Domciątko- już 14- oby podjęli jakąś sensowną decyzję... ![]() Powaliło mnie na łopatki to co napisałaś- coza pinda z tej baby, która się śmiała ![]() ![]() Aaa... co mi szkodzi- żeby tamtą babę, która się z Ciebie śmiała... posrało ![]() ![]() Samantha- ![]() Elaine też pytała o odruch Moro dlatego na szybko odpowiadam póki Młody śpi (a u nas właśnie tak się rozpadało i do tego zaczyna grzmieć więc pewnie długo mi Adaś nie pośpi... ![]() Źle napisałam- my za każdym razem walczymy z Moro. Przy każdym podejściu do spania. Pisząc, że Adaś "zwyciężył" miałam na myśli, że śpi już od pół godziny- a to znaczy, że już mi się nie wybudzi do kolejnego karmienia przez Moro ![]() ![]() Staram się jak mogę żeby te odruchy zminimalizować. My mamy otulaczek- taki jak w załączniku. Fajnie się sprawdza- polecam ![]() Jak Adaś ma dzienną drzemkę w leżaczku to z roluję kocyki i obkładam Młodego z prawej i lewej strony- jak go złapie i rozłoży rączki na boki to te kocyki hamują go i przez to nie wybudza się. Gorzej jest z nóżkami- bo nóżki mu idą do góry niestety. Poza tym przez pierwszy etap snu staram się być blisko i jak się przebudzi to szybko nachylam się nad nim, deliktanie przytrzymuję rączki, głaszczę go po główce i (jak to fajnie mamy majowo-czerwcowe nazywają) szyszam mu do uszka ![]() ![]() Niestety innego sposobu na to nie znam ![]() ![]() Elaine- ja też przyłączam się do pytania o Twoje ćwiczenia ![]() ![]() ![]() No a poza tym ja dalej się "oczyszczam" - dzisiaj 24dzień od porodu a ja nadal krwawię - zaczyna mnie to irytować ![]() jakierka- za remont ![]() ![]() Kathe- nie poddawaj się ![]() ![]() ![]() sami, idzia, kejt- za wizyty ![]() dzoan, stokrotka, mela- ogormne kciuki za Was ![]() ![]() isia- ja miałam testy Pappa - co Ci wyszło? Myśl pozytywnie- te testy to czysta statystyka więc staraj się nie stresować. Poza tym tutaj i Twój wiek odgrywa rolę (może mocno Ci zawyżyć prawdopodobieństwo) i inne czynniki. A jak Ci wyszła przezierność karkowa podczas usg w 12tc? ---------------------------------------------------- Hmm... jakiś czas temu Adaś miał problemu z brzuszkiem. Odstawiłam mleko kilka dni temu (ale od czasu do czasu jem śmietanę a to w zupie a to w jakimś sosie) i mamy sporą poprawę ![]() ![]() Co do obcinania paznokci- ja też już kilka razy skracałam Adasiowi u rączek. Stópek jeszcze nie ruszałam bo mam wrażenie, że paznokcie mu tam nie rosną albo baaardzo wolno ![]() Mam pytanie- czy wychodzicie ze swoimi dziećmi w miejsca publiczne? Mam na myśli supermarkety, kawiarnie itp? Zastanawiam się czy ja nie jestem przewrażliwiona trochę bo my nigdzie jeszcze Adasia nie zabieramy i staramy się go izolować póki co. Tzn spacery jak najbardziej ale przykadowo kontrolna wizyta w przychodni gdzie np starsza pani kichała jak nakręcona bardzo mnie stresowała ![]() Chyba na swoją "obornę" mam to, że Adaś urodził się troszkę wcześniej niż powinien i chcę dać mu trochę czasu na "oswojenie się" ze światem zewnętrznym. A jak to u Was wygląda? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3164 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymaj się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odnośnie przepajania na piersi... myśmy podali wczoraj wodę i wypił duszkiem 30ml... a wcześniej nią pluł dalej niż widział ![]() ![]() I myślę, że jeżeli chcesz dać Zuzince pić to lepiej samą wodę, po co dawać jej cukier od razu? ![]()
![]() |
#3166 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3167 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3168 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W takim razie dalej mocne kciuki, żeby teraz juz poszło szybciutko ![]() Kathe - nie ważne jak rodzisz - czy sn czy cc, ważne że kochasz swojego synka i nie dasz mu zrobic krzywdy. A że masz problemy z kp?? nie Ty pierwsza i nie ostatnia. Głowa do góry ![]() Jakierka przytulam ![]() ![]() Idzia super, że wizyta udana no i na dniach będziesz tuliła synka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3169 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kathe Biedna wymęczyłaś się, ale najważniejsze, że Michaś jest już z wami. I nie ma znaczenia czy urodził się sn czy cc. Hormony jeszcze ci szaleją, ale nieprzejmuj się tym. Ja rodziłam sn i niestety małej już nie karmię piersią, a nie czuję się wcale wyrodną matką. Głowa do góry kochanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3170 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2013-07-29 o 14:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3171 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3172 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dziekuje za wsparcie i pozytywne slowa, przepraszam, ze Wam tu marudze, tak bardzo kocham mojego synka, ze zal mi jak on caly mokry od kp bo kilka razy zassal i przez godzine sie meczy, ja chcialabym karmic peirsia ale wyboredobro mojego dziecka bo nie potrafie patrzec jak on sie meczy przy piersi
|
![]() ![]() |
![]() |
#3173 |
Zadomowienie
|
Też jestem wyrodna w jakimś stopniu
![]() ![]() ![]() Chyba dam sobie póki co na wstrzymanie- jeszcze chwilkę przynajmniej ![]() Margoś, jaką Wy macie chustę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3174 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
co do wychodzenia z dzieckiem, narazie nie wybieramsie w zadne miejsca publiczne typu sklepy, restauracje itp. po pierwsze nie musze bo zaopatruje mnie mąż, a po drugie nie karmie na siedząco i nie odważyłabym sie jeszcze gdziekolwiek wychodzic. Jutro idziemy na pierwsza wizyte do pediatry i juz mam pelno obaw i lekow jak to bedzie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3175 |
Zakorzenienie
|
Ja też się pożalę
![]() Pisałam Wam kiedyś, ze wybieramy się z Tż na wesele we wrześniu... Zostałam też zaproszona na wieczór panieński tydzień wcześniej, który jak to jest w zwyczaju organizuje świadkowa (oprócz Panny Młodej nie znam nikogo z tego towarzystwa)... Odpisałam, że nie dam rady przyjść ale chętnie złożę się z nimi na prezent dla PM (napisała, ze planują kupić kolczyki za około 100zł /10 osób)... Teraz mi napisała, że skoro chce się złożyć tylko na prezent to mam jej wpłacić na konto 50zł... trochę mnie to zdziwiło i zapytałam jakie te kolczyki zamierzają w końcu kupić i że w sumie chyba wolę dołożyć jednak te pieniądze do prezentu dla Młodych- wiem wredna jestem ![]() I laska mi odpisała bardzo niemiło, że kolczyki kosztują 311zł+ będzie jeszcze bielizna+ drogi portfel i 50 zł to nie jest dużo, ale jak nie chcę to nie muszę się z nimi składać z tym, że nikt inny nie ma pretensji i PM na pewno się dowie kto jej pożałował ![]() Może dla kogoś 50zł to nie jest dużo, ale jak u nas Tż pracuje na najniższa krajową a oprócz tego mamy ratę na mieszkanie i niemowlaczka to dla mnie jest to sporo... Ale teraz się czuję jakbym była jakimś nie wiadomo jakim sknerom ![]()
#3176 |
Zakorzenienie
|
she gratuluję kochana, ale masz okruszka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3177 | |
Zadomowienie
|
Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20!
Cytat:
![]() Dziewczyny, dzieki za otuche! ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3178 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Młody ładnie łapie Twoją pierś? Może w tym tkwi cały "problem"? Poza tym jak już wcześniej dzieczyny pisały- jeśli będziesz Michasiowi dawać butelkę a on z tych bardziej "leniwych" i "wygodnych" jest maluszków to z piersi nie będzie chciał Ci jeść ![]() ![]() Ja miałam problem z karmieniem Adasia z prawej piersi- wygodniej mi było karmić go z lewej. Ale zaparłam się w sobie (no i też mnie prawa pierś niejako "zmusiła" bo zaczęła boleć z przepełnienia pokarmem ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamy raczej bez-firmową, dostaną w spadku ![]() Ja krwawiłam 4 tygodnie ![]() ![]()
![]() |
#3180 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
brawo!! Kathe: dzięki za opis, jesteś bardzo dobrą mamą,a to że nie sn i że z kp nie wychodzi do końca tak jak się marzyło to o niczym nie świadczy. Dbasz o swoje malenstwo, kochasz je. Już sama reakcja Twoja na przyjście szkraba na świat mówi, że nie możesz być złą mamą. Ona, Cynamonkowa: dajcie na priw maila. Ćwiczenia są lajtowe, dopasowane do możliwości tuż po porodzie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.