|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Mi też
![]() Cytat:
![]() Będę szukać w aptekach jak przyjdzie pora ![]() A u nas w szpitalu podobno jest tak samo - tyle że nikt nie krzyczy tylko sama musisz szybko przed obchodem zdejmować ![]() Cytat:
![]() ![]() A pokoik piękny! I łóżeczko jakie! ![]() ![]() To jest standardowe 120x60, czy większe? My łóżeczko będziemy mieli kątem w sypialni, nie ma szans ani na przewijak, ani nawet na żadną komódkę, żeby kosmetyki obok postawić ![]() I wczoraj podjęliśmy decyzję, że na razie nie kupimy ochraniacza. Zobaczymy, jak to w praniu będzie wyglądać, kupić zawsze zdążymy ![]()
![]() |
#2372 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale gdzieś w środku mam nadzieje że urodze chociaż 2/3 tygodnie wcześniej ![]() Dziewczyna z lipcowek , ( MIESZKA TU W UK - dlatego się tak czasem interesujemy co u mnie czy u niej ) poszła ponad tydzień po terminie na wywołanie . W sobote ja przyjęli na oddział , dali co trzeba na wywołanie. I się zaczęło , 2 cm rozwarcia , skurcza raz 4 minutowe , za chwilę totalnie zanikają . Dzis jest poniedziałek , ona od dwóch dni praktycznie nie śpi , ale rodzić tez nie rodzi .. Jak dziś się nie rozkręci to może jej zrobia jutro cesarkę , bo póki co stan dziecka jest idealny i nie widza takiej potrzeby . Masakra ![]() Dlatego ja się modle o porod z zaskoczenia ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja i tak planuje pierwsze dwa trzy miesiące mieć Majeczke na noc w naszej sypialni w mojżeszowym koszu , i tam będzie spała w spiworku .
![]() |
#2373 |
Zadomowienie
|
Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Trele piekny pokoik i rzeczywiscie widac ze niezle się zorganizowalas
![]() Ryba co do siostry.. To wiem od swjej kolezanki ze jak bedziesz naciskac, zmuszac zeby się rozstali to tylko moze byc gorzej moja kolezanka tez tak na siostre naciskala az ona pewnego dnia nie informujac nikogo po prostu uciekla z domu do starszego faceta.. ![]() Znalazlam inna krawcowa ![]() ![]() ![]() Sent from my BlackBerry 9320 using Tapatalk
![]() ![]() ![]() ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 ![]() ![]() Leon 31.03.2015 g 12:10 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zmieniłam koncepcję pokoiku małej.. zamiast całego wytapetowanego w sówki pomyślałam, że wytapetujemy ścianę przedzielającą małej pokój i nasza sypialnię, a resztę ścian pomalujemy na taki kolor jak w załączniku (w tym pierwszym zdjęciu ten delikatny fiolet)
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2375 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak były w tym Zatorlandzie to kupiły sobie jajo dinozaura ( takie zabawkowo ![]() ![]() ![]() Cytat:
DAJCIE MI SWOJE MOCE CO BY SIĘ ODKOCHALA ![]()
![]() |
#2376 |
Zadomowienie
|
zwariowane-serduszko, co do kuchni - ja bym wybrała zdecydowanie jasne meble i do tego np turkusowe ściany albo limonkowe albo przynajmniej niektóre z nich w takich kolorach. Ale to jeśli lubisz dość odważnie
![]() nasturcja, no to musisz dbać o siebie teraz! Trele, super mebelki i wszystko do siebie pasuje ![]() Ja wróciłam ze sklepów i już wiem więcej... Jeśli chodzi o łóżeczka: generalnie zbyt wielkich różnic to nie ma między nimi. Standardem teraz są wyciągane 2/3 szczebelki, 3 poziomy wysokości, ewentualnie ściągana ścianka z jednej strony. Jeśli chodzi o jakość wykonana to łóżeczka te firmowe na oko są bardzo podobne. Jedyne co wiem, to np nie zdecydowałabym się na łóżeczko w grawerem/rzeźbieniem w kształcie misia czy innych zwierzątek, bo te rzeźbienia zazwyczaj są kijowo wykonane. Chyba najważniejsze żeby całe łóżeczko i zastosowany lakier miały atesty. Ja przynajmniej na to patrzyłam. Suma sumarum ja się chyba zdecyduję na takie jak na tej aukcji: http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...357174646.html I tam na tym białym boku znajdzie się jakaś zwierzątkowa naklejka ![]() Dobra, uciekam pomóc mężowi przy obiedzie.
#2377 |
Zakorzenienie
|
mogłoby trochę popadać, tak chwilkę, żeby sie lepsze powietrze zrobiło
![]()
#2378 |
Zakorzenienie
|
gdyby któraś chciała:
http://tablica.pl/oferta/kolyska-dre...tml#553e99d5e2 http://tablica.pl/oferta/lozeczko-kl...tml#553e99d5e2 http://tablica.pl/oferta/lezaczek-bu...tml#867d7d8a85 http://tablica.pl/oferta/lezaczek-bu...tml#ffda8af91a ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-29 o 15:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2379 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2380 | |||
Wtajemniczenie
|
Mi też od bimbałków i od brzucha
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Odpoczywaj i dbaj o siebie kochana... ![]() Cytat:
![]() A ja zjadłam rosołek i zdążyłam już się przy nim ugotować... więc teraz leże i się chłodzę przed wentylatorem... P.S U Nas już dziś 2 razy padało... ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-07-29 o 15:09 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2381 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2382 |
Zakorzenienie
|
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2383 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2384 |
Zakorzenienie
|
u mnie tez nei zapowiada się na jakikolwiek deszcz.. a na stacji pogody mi się pokazuje że jest zachmurzenie i słońce tylko wygląda zza chmur
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2385 |
Wtajemniczenie
|
Pń
![]() Temperatura też nie jest zła bo 27 stopni i brak słoneczka, ale przez to że mam nagrzaną całą chatę da się jeszcze odczuć ostatnie upalne dni...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2386 |
Zakorzenienie
|
u mnie też nic a nic...
#2387 |
Zakorzenienie
|
już mnie tyłek od siedzenia boli.. idę się położę trochę
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2388 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a mnie od lezania ![]() Dzis caly dzien jem, cos slodkiego ![]() ![]() Jutro jadę na wizytę u ginekologa ![]() caly czas mysle o porodzie i bolu tak sie boje... nie wiem co sie dzieje! w dodatku leniuszek nie obrocil sie jeszcze glowka w dol ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2389 |
Wtajemniczenie
|
Siedzę z nogami w misce z zimną wodą i jest mi trochę chłodniej. Wypiłam już dzisiaj 2 litry wody. Muszę się zebrać i ugotować na szybko obiad bo znowu mi czytanie forum ¾ dnia zajęło. Zrobie piersi, ziemniaczki i kalafiorka. Widzę, że nie ja jedna miałam ciężką noc. Zapomniałam jeszcze dodać do tropikalnych temperatur w nocy, tropikalne komary które tak mnie pogryzły, że mam bąbel na bąblu! L Ciekawe czy dzisiejsza noc też będzie taka ciężka.. Basia a jak u Ciebie? Bóle przeszły? Byłaś na IP? Daj znać! Ryba a w Katowicach jaki szpital bierzesz pod uwagę? Bo ja chcę rodzić u Bonifratrów. Lineczka mnie się wydaje, ze cały pokój w tych sówkach to za dużo. Ja bym zrobiła jedną ścianę w tapecie, reszte pomalować. Ja się psikam tymi aerozolami na komary. W przeciwnym razie byłabym jednym wielkim bąblem. Mam nadzieję, że to nie szkodliwe dla bejbika. Kociak gratuluję zdrowej córeczki! Mya dobrze, że to fałszywy alarm. I grzybka Ci wyleczą porządnie ![]() Kabriela jakie masz te wyniki morfologii konkretnie? Ile masz wzrostu i ile przybrałaś w ciąży? Na szybko sobie policzyłam że jesteś w 25/26 tyg tak? To jakaś niska waga małej… Skoro masz taką tragiczną morfo to niech Ci dożylnie dadzą żelazo. No i jak lekarz tak proponuje to lepiej się połóż na obserwację. Firjal współczuję cukrzycy, jesteś słodką mamą ![]() Trele gratuluję pokoiku! Jest piękny! Łożeczko zabójcze! Szkoda, że nie ma wyjmowanych szczebelków! Jak przyjdą dodatki/pierdółki to będzie boooosko! Rybka gratki za zakupy! A z siostrą ciężka sprawa. Widzę, że faktycznie ten koleś ma nierówno pod sufitem. No i współczuje samopoczucia. Dzisiaj już Ci lepiej? Wysokie masz to ciśnienie, mierz regularnie i idz do lekarza. Ja na grillu tez przez chwilę się źle poczułam, jakieś mroczki przed oczami i takie ogłuszenie, ale 5 minut leżenia w domku pomogło i później do samej nocy byłam na najwyższych obrotach. Oj Nasturcja, kiepskie wieści. A na skurcze Ci coś dali? Dmuchaj na siebie i odpoczywaj . Nie widzę ani jednego pryszcza i ani jednego rozstępu! A żyły mam 3 razy bardziej widoczne niż Ty. Nie narzekaj :P Piękny brzuszek i ładny ma kształt!
#2390 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2391 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ależ piękne meble ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, chadzam se do kibelka i słyszę płacz dzidziusiów i tak mi się marzy,żeby ta moja Ulka była już ze mną ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2392 |
Zakorzenienie
|
Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
![]() Zmęczona juz jestem.... Co do majteczek, top jak kupowałam w aptece te dodatkowe, to farmaceutka mi powiedziała, ze spokojnie sobie mozna je przepierac w szpitalu i szybko schną.... A jak byl obchod to też chodziły pielęgniarki, zeby ściągać majtki... Ja przy lekarzu sciagalam je jak chciał zobaczyc krocze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2393 |
Zadomowienie
|
Lineczka chcesz Marsa? Na pocieszenie bo ja właśnie mam dwa więc mogę się podzielić...
![]() POKOIK JEST FANTASTYCZNY |
![]() ![]() |
![]() |
#2394 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie w cieniu jest 36,2 a na słońcu od strony mamy 36 ![]() nie dziękuję, nie mam chęci na słodkie :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#2396 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do tego linku... współczuję lasce męża i teściów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2398 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Aaa to wszystko jasne.jakos ubzduralam sobie ze to ozniej bylo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2399 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Czyżbyś sobie czymś zasłużyła ? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do sprawy z siostrą, siłą nic nie zdziałasz. Przede wszystkim do akcji powinna wkroczyć Twoja mama, przecież to ona ma najwięcej do powiedzenia... Mam nadzieję że siostra się w porę opamięta ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ty nie rycz bo dziecko bedziesz miała ryczace I potem dopiero bedziesz ryczec ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.