Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-29, 19:24   #3391
selena85
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Tak i to dobrze mi wyszło, ale uzupełnieniem tych wynikowjest test z krwi które nie bardzo mi wyszlo podobno hcg i biochemia niepokojące
To ciekawe co oni niepokojącego tam zauważyli....
Mi po wynikach USG nie kazano robić testu z krwi.... :/
A jakie wyniki w liczbach wyszły Ci dla poszczególnych trisomii?

A jak po teście z krwi zestawionym z USG wychodzi, że jest coś nie tak <niedajboze> to co wtedy?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html

Edytowane przez selena85
Czas edycji: 2013-07-29 o 19:28
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 19:30   #3392
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość

A jak po teście z krwi zestawionym z USG wychodzi, że jest coś nie tak <niedajboze> to co wtedy?
Bo generalnie jesli usg wychodzi dobrze i nie ma innych wskazań (typu wiek, choroby w rodzinie) nie robi sie pappa.

Jesli ryzyko usg+pappa wyjdzie wiecej niz 1:300 (większe czyli na przykład 1:50, mniejsze to 1:500) to uznaje sie, ze sa wskazania do amniopunkcji.
Stary 2013-07-29, 19:46   #3393
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ja pilnuje, zeby smarowac 2 razy dziennie, ale smaruje tym, co mi wpadnie w ręce: olejekiem migdalowym, oliwka z rossmanna, masłem shea (to kosztuje niewiele w porównaniu z aptecznymi preparatami, a moim zdaniem jest o wiele lepsze od takiego palmersa na przykład - musteli nie próbowałam), balsamami itp.
W ten upał nie dałabym rady smarować się 2 razy dziennie...i tak się lepię strasznie
Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Witaj w klubie mam ten sam problem fakt zazwyczaj mi co jakiś czas coś wyskoczy ale mnie to bardzo denerwuje Jak już coś wyjdzie to jakiś gigantyczny syf jak np. dziś
Ja mam wrażenie, że jest coraz gorzej...tak bym chciała żeby nieco to minęło, bo nie wiem już sama jak sobie z tym radzić.
Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Pozostając w kulinarnym klimacie.

Właśnie zrobiłam koktajl z pietruszki! rewelacja, bomba witaminowa mega orzeświająca!!
Podaję przepis jakby ktoś miał smaka:
Natka pietruszki
2 pomarańcze
1 cytryna
troszkę miodu
zimna woda

wszystko do blendera, przecedzić (chyba, że ktoś lubi "farfocle") i mmmmniam!!
To ja dziś pozostałam wierna cytrynie, limonkom i mięcie dla mnie nic tak nie gasi pragnienia jak własna lemoniada
Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Zobaczcie :
http://www.9miesiecy.pl/nasze-sklepy.html

Sklep z używana odzieżą ciążowa ciekawe jakie ceny maja, niestety ale w moim rejonie nic takiego nie ma a szkoda bo napewno bym się wybrała.
Fajny asortyment! Spódnice i sukienki bardzo w moim stylu
Szkoda że i u mnie nie ma czegoś takiego.
Stary 2013-07-29, 19:50   #3394
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Zobaczcie :
http://www.9miesiecy.pl/nasze-sklepy.html

Sklep z używana odzieżą ciążowa ciekawe jakie ceny maja, niestety ale w moim rejonie nic takiego nie ma a szkoda bo napewno bym się wybrała.
a to koło mnie
jak będę miała wolne to przejdę się tam. chyba na tym wątku o tym sklepie już było- coś mi się zdaje, że któraś z dziewczyn pisała, że ceny aż tak nie zachwycają. zobaczymy

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 19:51   #3395
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
W ten upał nie dałabym rady smarować się 2 razy dziennie...i tak się lepię strasznie
Polecam oliwke na mokra skórę Po osuszeniu recznikiem nic sie nie lepi.

Edytowane przez perfuzja
Czas edycji: 2013-07-29 o 20:17
perfuzja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 19:55   #3396
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Kuzwa niech już bedzie jutro zwariują chyba...już mnie nos i oczy bolą. Też sobie myślę że lekarz mógł mi powiedzieć żebym przyjechałam po wyniki a nie martwił mnie że niepokojące
Lekarz niepoważny. Na pocieszenie napiszę Ci, co mój lekarz mówił o pappa. Zanim przystąpił do USG opowiedział mi dokładnie o całym możliwym postępowaniu diagnostycznym. Mówił, że jeśli USG wyjdzie dobrze mogę, ale nie muszę robić pappa. Zasugerował, że to nie jest zbyt dobry pomysł, bo często spotyka się z sytuacją, że kobieta po dobrym wyniku USG robi pappa, która wychodzi źle. Zamartwia się tylko niepotrzebnie, niektóre idą na amniopunkcję, a zwykle okazuje się, że z dzieckiem wszystko w porządku. Myślę, że jesteś takim przypadkiem i wszystko skończy się dobrze, a Twój stres pozostanie tylko niewyraźnym wspomnieniem
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 19:58   #3397
senira666
Zakorzenienie

isia4891 nie martw się na zapas bo to w niczym nie pomoże
A ja na dzisiaj spadam zająć się moim TŻtem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-29, 20:23   #3398
krolowa_nilu
Rozeznanie

Isia, spokojnie! Moja serdeczna przyjaciółka miała w ciąży USG genetyczne. Wynik bardzo dobry, wszystkie parametry prawidłowe, jednak uparła się na PAPPA (choć nie było wskazań, jak choćby wiek, czy choroba w rodzinie). Tydzień później dostała wyniki, w których coś było nie tak z biochemią (dosyć duże ryzyko). Tydzień czasu nie jadła, nie piła i ryczała. Jechała do innego miasta (400 km!) do jakiegoś wybitnego specjalisty, tylko po to, by dostać ochrzan za panikowanie i usłyszeć, że z dzieckiem wszystko dobrze. Nie zamartwiaj się na zapas, będzie dobrze!

PS. Pietruszka szkodzi??!! Od kiedy? Wiadomo, że każdy produkt spożywczy wchłaniany wiadrami może zaszkodzić, ale chyba nikt nie wcina pietruchy w ilościach hurtowych! Natka jest świetnym źródłem witaminy C, co w naszym przypadku jest błogosławieństwem. Ja ostatnio lubuję się w pesto z pietruszki do makaronu, polecam!
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 20:28   #3399
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
A jakie wyniki w liczbach wyszły Ci dla poszczególnych trisomii?

Trisomii 21 wg Ma 1/690
Trisomii 21 wg Ma+Nt 1/4058
Trisomii 21 wg Ma +Nt +Nb 1/10822
Trisomii 18 wg Ma +Nt 1/1654
Trisomii 13 wg Ma Nt 1/5195
??
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy..mam nadzieję że usne i jutro w lepszym nastroju się obudze. Czytam dziś o takich przypadkach że ta pappa wychodzi źle a później się okazuje że wszystko oki, ale przeżywanie tego na własnej skórze jest okropne. Trzymajcie za mnie kciuki jutro o 10 jadę po te wyniki do szpitala.

Edytowane przez isia4891
Czas edycji: 2013-07-29 o 20:33
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 20:34   #3400
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Trisomii 21 wg Ma 1/690
??
Czyli wyniki faktycznie ok.
Wygląda na to kochana, że będzie tak jak piszą powyżej.
Napewno z maluchem jest wszystko ok.
Głowa do góry.
A dla uspokojenia - jutro już lada chwila i odetchniesz pełną piersią!
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 20:36   #3401
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Trisomii 21 wg Ma 1/690
??
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy..mam nadzieję że usne i jutro w lepszym nastroju się obudze. Czytam dziś o takich przypadkach że ta pappa wychodzi źle a później się okazuje że wszystko oki, ale przeżywanie tego na własnej skórze jest okropne. Trzymajcie za mnie kciuki jutro o 10 jadę po te wyniki do szpitala.
Nawet sobie nie wyobrażam jak się niepokoisz. Bardzo Ci współczuję i będę z Tobą myślami jutro o 10.00 : kciuki:
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 20:41   #3402
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Dziś byliśmy u babci tżta cały dzień i nie mogłam znieść specyficznego zapachu jaki u niej w domu panuje powiedziałabym, że to zapach starego człowieka i jego rzeczy. Zawsze miałam z tym problem, ale od kiedy jestem w ciąży to już masakrycznie jest. Dziś babcia nie chciała za dużo siedzieć w ogrodzie więc musiałam przebywać w tym domu. Udawałam, że nie jestem głodna bo miałam cofkę To słabe uczucie, bo bardzo lubię tę kobietę. Mimo, że ma 90 lat, jest po 2 zawałach i udarze z ub. roku to jest najnormalniejsza z kobiet z tżta rodziny. Ehh
Myślałam, że tylko ja jestem taka przewrażliwiona. Jak mijam babcię to mam aż odruch wymiotny. Nie wyobrażam jakbym miała usiąść z nia i np pić kawę

Cytat:
Dzięki dziewczyny Dobrze wiedzieć, ze nie jestem z tym sama... Mam nadzieje, ze to tylko wariujace hormony i wszystko minie niedługo, bo aktualnie irytuje mnie nawet to, ze młody bez przerwy kopie
Oj chciałabym poczuć wreszcie te kopniaki

Cytat:
Ja się dziś rozpłakałam jak dziecko bo tż wyjechał do piatku... poważne szlochałam na łóżku. Jak dał buziaka w brzuszek i powiedział jutro zdjęcie "siusiaka" proszę to już wyłam na pół osiedla..

Ale on wraca w piątek... to jest tylko parę dni.. chwilka, a ja się zachowuje jakby jechał z misją do Afganistanu

TAK TO HORMONY, KTÓRYCH NIENAWIDZĘ!
Mam tak jak mój wyjeżdża w trasę na sama myśl, że jest daleko chce się płakać.

Cytat:
Dziewczyny wróciłam właśnie od lekarza nie miałam USG robione . Tylko mnie badał i sprawdził czy serce bije . Ale ogolnie mój lekarz chyba jest uprzedzony to otyłych osób co mnie zaczyna denerwować . Dziś zapytałam się czy jest potrzeba abym brała jakieś witaminy -" Nie ma takiej potrzeby osoby otyłe mają skąd czerpać witaminy . Ogólnie witaminy biorą osoby z niedowagą ważące 40-50 kg " . Wcześniej pytałam się o silny ból w plecach " to na pewno nie od ciąży . Ma pani nadwage i przed ciązą pewanie też panią bolały ." ... jakby mnie bolały to raczej bym się o to nie pytała
Co za pajac. Gdzie on widzi u Ciebie otyłość

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
A i mam jeszcze jedno spostrzeżenie, moja stopa przywdziała rozmiar większy, a w upały to nawet 2! Dosłownie musiałam z TŻem pojechać do CCC i kupić coś na szybkiego bo stopa mi się z balerinek ażurowych zaczęła "wylewać".

I powiem Wam, że w CCC jest prawie wszystko 50% taniej a druga rzecz jeszcze 50% jak się bierze 2 i klapki kupiłam za 39 i żałuje, że nie wzięłam 2 takich samych tylko białych albo kremowych
Chyba się wybiorę do CCC fajne klapki

Cytat:
Wiesz my raczej mamy nadwagę bo otyłość to chyba już sporo poza prawidłowym BMI. Mało kto mi wierzy, że ważę 80 kg przy 167 cm no ale waga nie kłamie . U mnie pofolgowanie sobie po rzuceniu palenia dało 8 kg, normalnie ważyłam tak 68-70 kg. A przy porzuceniu słodyczy i jedzenia po 18 to nawet 58-62, A te pozostałe 2 kg to chyba ktoś wredny mi porzucił .
.
Zmień wagę, bo jednak kłamie. Niemożliwe, zebyś miała 80 kg

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
robię frytki- takie prawdziwe z ziemniaków a nie mrożone
zaraz mi język do tyłka ucieknie chyba
Daj kilkaaaaaa...

W sobotę miałam wieczór panieński. Niespodzianka fajna, wybawiłyśmy się na imprezie, ale jednak cały czas myślałam czy dziecku nie zaszkodzę i nadal się zastanawiam czy wszystko ok...
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 20:46   #3403
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Trisomii 21 wg Ma 1/690
??

specjalista nie jestem ale dla mnie te wyniki sa OK....
wszystko będzie dobrze
Stary 2013-07-29, 20:52   #3404
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Chyba poczułam pierwszego kopniaka! Trzymałam rękę na brzuchu i nagle lekkie puk puk a potem PUUUUK! pod pępkiem. wow...

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

isia4891 trzymam kciuki bardzo mocno
Stary 2013-07-29, 20:59   #3405
_Kluska_
Zakorzenienie

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;42009878]
W sobotę miałam wieczór panieński. Niespodzianka fajna, wybawiłyśmy się na imprezie, ale jednak cały czas myślałam czy dziecku nie zaszkodzę i nadal się zastanawiam czy wszystko ok...[/QUOTE]

piłaś, paliłaś, ćpałaś? nie sądzę. a zatem nie zaszkodziłaś

a ja Wam powiem, że mam znów doła. o co chodzi? w sumie dobre pytanie. albo nie - o wszystko (śmiać się czy płakać?)

jestem wymęczona pogodą jak nie wiem. a może nie pogodą tylko komunikacją - wracając z pracy najpierw tramwaj nie do zniesienia, potem metro więc odetchnęłam a na koniec autobus, w którym nie działała klima. ludziom ciekło po twarzy, całe koszulki mokre i perełki na twarzy myślałam, że zemdleję, wszystko się do mnie przykleiło i wstąpiłam do rodziców pod prysznic. potem przyjechał po mnie tż i wracając się pokłóciliśmy. od tego czasu jestem wściekła. czuję, że za mało o siebie dbam (w sensie zdrowotnym a nie pielęgnacji). 'w nagrodę' chciałabym zjeść wszystko co jest w lodówce, a nie powinnam bo nie jestem głodna buuuuuu

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

aha - i jeszcze nie mam w czym chodzić w taką pogodę. jedne szorty właściwie i sukienka dziś były szorty, jutro sukienka a w środę? muszę dobrze wyglądać bo mam spotkanie u klienta kupować ciuchy letnie? pewne jutro będę szukać czegoś a wcale nie chcę

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Chyba poczułam pierwszego kopniaka! Trzymałam rękę na brzuchu i nagle lekkie puk puk a potem PUUUUK! pod pępkiem. wow...
gratuluję to musi być coś...

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-29, 21:10   #3406
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:
uczucie zapewne nie do opisania

Cytat:
piłaś, paliłaś, ćpałaś? nie sądzę. a zatem nie zaszkodziłaś

a ja Wam powiem, że mam znów doła. o co chodzi? w sumie dobre pytanie. albo nie - o wszystko (śmiać się czy płakać?)

jestem wymęczona pogodą jak nie wiem. a może nie pogodą tylko komunikacją - wracając z pracy najpierw tramwaj nie do zniesienia, potem metro więc odetchnęłam a na koniec autobus, w którym nie działała klima. ludziom ciekło po twarzy, całe koszulki mokre i perełki na twarzy myślałam, że zemdleję, wszystko się do mnie przykleiło i wstąpiłam do rodziców pod prysznic. potem przyjechał po mnie tż i wracając się pokłóciliśmy. od tego czasu jestem wściekła. czuję, że za mało o siebie dbam (w sensie zdrowotnym a nie pielęgnacji). 'w nagrodę' chciałabym zjeść wszystko co jest w lodówce, a nie powinnam bo nie jestem głodna buuuuuu
Od jutra ma być chłodniej to i humorek będzie lepszy

Jeśli będzie dziewczynka to Tżet też będzie ją tak na pewno uczył http://demotywatory.pl/4177277/Kto-powiedzial
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 21:28   #3407
cherubinka
Zadomowienie

Perfuzja, ja walczyłam o ciążę prawie 5 lat, a teraz też ciężko mi zaakceptować zmiany w moim ciele. Jestem się przeszczęśliwa, że się udało, ale głupio mi, bo jednocześnie czuję się wielka, tłusta i mam wyrzuty o tę próżność

Migotka, ten znajomy to jakiś pajac bez taktu Nie martw się, ja ostatnio usłyszałam tekst "przytyłaś?" ...od osoby z pracy, która nie wie jeszcze o ciąży. Nie ma to jak subtelne spostrzeżenia

Migotka, Perfuzja, nie wiem o co chodzi Ja tam widzę zgrabne brzuszki

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
Też tak macie, że obcy Wam do brzucha z łapami się rzucają?
Oj tak, a tym bardziej jak ktoś nie zapyta tylko tak z zaskoczenia Ja nawet nie lubię jak ktoś stoi za blisko mnie

Cytat:
Jutro jak dowiem się jaka płeć (no nic nie poprawiłoby mi tak humoru jak przede wszsytkim dobre wieści, że wszystko z nami ok i ... płeć) to kupie pierwsze bodziaki różowe albo niebieskie z jakimś fajnym napisem, zrobię teżetowi fotkę i wyślę MMSA ))))
Zatem kciuki za ujawnienie się płci maluszka

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
to sie pochwale
poki co więcej sadełka niż ciąży
14 tydzień a według suwaczka 13tc 2d
Przepraszam, jakiego sadełka? Piękny

Cytat:
Ja znów wyprosiłam wyniki na boreliozę - NIC, nie mam boreliozy!!!!!!!!! :jupi
Super

Cytat:
Dziewczyny wróciłam właśnie od lekarza nie miałam USG robione . Tylko mnie badał i sprawdził czy serce bije . Ale ogolnie mój lekarz chyba jest uprzedzony to otyłych osób co mnie zaczyna denerwować . Dziś zapytałam się czy jest potrzeba abym brała jakieś witaminy -" Nie ma takiej potrzeby osoby otyłe mają skąd czerpać witaminy . Ogólnie witaminy biorą osoby z niedowagą ważące 40-50 kg " . Wcześniej pytałam się o silny ból w plecach " to na pewno nie od ciąży . Ma pani nadwage i przed ciązą pewanie też panią bolały ." ... jakby mnie bolały to raczej bym się o to nie pytała

Jest tak gorąco , że nie dało się w nocy spać byłam na mieście chciałam sobie kupić strój kąpielowy ale zrezygnowałam bo jest tak gorąco , że ledwie wróciłam do domu samochodem
A tak się chwalicie brzuszkami to więc to mój 15 tc 2 d .
Co do ciuszów ja jeszcze w pewną część się mieszczę ale chyba lepiej wyglądam w obcisłych ciuchach niż takich liuźniejszych
Co do lekarza ...masakra

Cytat:

17 tydzień
Wow, ślicznie

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Dziewczyny bylam na usg polowkowym, wszystkie paramentry ok, malenstwo zdrowe ale tez byla niespodzianka... bedzie jednak chlopczyk czyli na usg wczesniejszym robionym tydzien temu przez innego lekarza byl blad co do plci, dzisiaj mialam robione usg na dobrym sprzecie
...ale niespodzianka

Cytat:
Trzymajcie za mnie kciuki jutro o 10 jadę po te wyniki do szpitala.
Będzie dobrze

Gosia, za pracę
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 22:41   #3408
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
..

Akkma a co męża użarło? Pamiętaj, że najważniejsze, to w porę leczyć boreliozę! W moim przypadku nie można było jej leczyć bez szkody albo mojej albo malucha, mam uczulenie na PNC Będzie dobrze na pewno!

..
Użarł go oczywiście kleszcz . Miał mały rumień - ale nie taki 'kleszczowy', był u lekarza i dostał antybiotyk. Niedawno go skończył i ma iść na badanie.

Cytat:
o, a ja mam spodnie ciążowe z C&A i to są akurat nie rurki, tylko wąska prosta nogawka (tej szerokości żeby przy cieplejszej pogodzie da się podwinąć pod kolano). przysięgam, że są zupełnie współczesne rozmiar: 38. może to zależy od sklepu? były fajne spódnice wtedy też ale albo małe albo duże, mojego rozmiaru akurat nie było.

co do noszenia zwykłych rurek w ciąży to sobie tego zupełnie nie wyobrażam - ja nosiłam je chyba do 12 czy 13 tygodnia i przy wielu godzinach siedzenia w pracy już mnie piły na dole brzucha (mimo, że rozciągliwe są). może te moje to jakieś mało biodrówki

...
Jak ja byłam to serio wszystkie ubrania były powyżej rozmiaru 42 :| i same dzwony. Wszystko w ciemnych kolorach. Może rzeczywiście to zależy od sklepu.

Kupiliśmy dzisiaj szafę do sypialni Za parę dni będziemy malować i w końcu będziemy mieli własny kąt

Aaaale przeszła u nas burza Przyjemny chłodek teraz panuje
Stary 2013-07-30, 05:59   #3409
senira666
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]aha - i jeszcze nie mam w czym chodzić w taką pogodę. jedne szorty właściwie i sukienka dziś były szorty, jutro sukienka a w środę? muszę dobrze wyglądać bo mam spotkanie u klienta kupować ciuchy letnie? pewne jutro będę szukać czegoś a wcale nie chcę [COLOR="Silver"]
no mi zostały dwie pary długich spodni i 3 sukienki, szorty mam jedne ale dopinają sie tylko rano bo popołudniu brzuszek jest troche większy i już mam problem.

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
Przepraszam, jakiego sadełka? Piękny
No ja mam wrażenie że jednak brzuszek wygląda bardziej na duży z objadania a nie na wypukły od ciąży ale może to tylko ja , bo mój TŻ też mówi że jest już okrąglejszy.
Stary 2013-07-30, 06:25   #3410
AgatkaL
Wtajemniczenie

Trzymam dziś kciuki za wszystkie badania i same dobre wieści...w tym swoje też i sama proszę trzymajcie kciuki, bo strasznie panikuję....

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 06:56   #3411
tajeczka
Zadomowienie

hej
po wczorajszym badaniu wszystko ok dzidzia rośnie tak jak powinna, kość nosowa jest, przezierność w normie, wszystko na swoim miejscu
trzymam kciuki za kolejne badania, ujawnione płci
u mnie kolejne badanie to już pewnie połówkowe będzie
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 07:29   #3412
em ma
Zadomowienie

Dziś z rana maluch skopał oczywiście mnie, ale też mężowi się udało poczuć te kopy/piąstki/główkowanie śmiał się strasznie nawet nie sądziłam, że Mu to sprawi tyle radości.
Cytat:
Super!
Cytat:

aha - i jeszcze nie mam w czym chodzić w taką pogodę. jedne szorty właściwie i sukienka dziś były szorty, jutro sukienka a w środę? muszę dobrze wyglądać bo mam spotkanie u klienta kupować ciuchy letnie? pewne jutro będę szukać czegoś a wcale nie chcę
Ja sobie podkupuję co jakiś czas coś nowego, ale takiego w czym też później będę chodzić (więc nie takie typowo ciążowe). Więc np wynalazłam spódnicę na takiej lekkiej materiałowej gumce, spodnie krótkie tego typu, a na spotkania zaopatrzyłam się w sukienkę bombkę Chcę sobie też jeszcze kupić ze 2 tuniki do spodenek bo jednak w tunikach się lepiej czuję ostatnio Szczerze mówiąc najwięcej takich rzeczy znalazłam na targu
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;42010388]
Jeśli będzie dziewczynka to Tżet też będzie ją tak na pewno uczył http://demotywatory.pl/4177277/Kto-powiedzial[/QUOTE]
Świetne! Aż pokazałam mężowi
Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
hej
po wczorajszym badaniu wszystko ok dzidzia rośnie tak jak powinna, kość nosowa jest, przezierność w normie, wszystko na swoim miejscu
Tajeczko super wiadomość!
Stary 2013-07-30, 07:29   #3413
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
hej
Gratulacje!
Ja tez miałam genetyczne, a następne mam dopiero polowkowe.

Przekroczylam dzis moja psychologiczna granice wagi (tzn.dotarlam do momentu, w którym w normalnych warunkach cokolwiek by sie nie działo brałam tyłek w troki i zaczynałam sie brać za siebie). Eh...
Stary 2013-07-30, 07:30   #3414
em ma
Zadomowienie

Isia4891 trzymam kciuki
Agatka za Ciebie również
Stary 2013-07-30, 07:31   #3415
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Tajka, gratulacje

Isia, Agatka trzymam kciuki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2013-07-30, 07:35   #3416
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Przekroczylam dzis moja psychologiczna granice wagi (tzn.dotarlam do momentu, w którym w normalnych warunkach cokolwiek by sie nie działo brałam tyłek w troki i zaczynałam sie brać za siebie). Eh...
Ja od kilku lat miałam stałą wagę i dziwnie mi z tym dodatkowym kilogramem na plusie. A wiem, że będzie ich jeszcze więcej i więcej...Plusem jest jednak to nie mam ani większych ud, ani ramion czy buzi, więc waga to zdecydowanie cycki, macica, maluch i więcej płynów. Jak sobie tak tłumaczę to znacznie łatwiej mi to zaakceptować
Stary 2013-07-30, 07:43   #3417
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Ja od kilku lat miałam stałą wagę i dziwnie mi z tym dodatkowym kilogramem na plusie. A wiem, że będzie ich jeszcze więcej i więcej...Plusem jest jednak to nie mam ani większych ud, ani ramion czy buzi, więc waga to zdecydowanie cycki, macica, maluch i więcej płynów. Jak sobie tak tłumaczę to znacznie łatwiej mi to zaakceptować
Dodatkowy kilogram to ja miałam od 10 tygodnia chyba Teraz mam na plusie 3,5 kg... Ale pocieszam sie, ze startowałam od jednej z najniższych wag w mojej historii
Stary 2013-07-30, 07:49   #3418
tajeczka
Zadomowienie

ja póki co na wadze w miejscu jestem, nigdy chuda czy szczupła nie byłam, ale za to teraz od wszystkich słyszę, że schudłam albo, że w ogóle jakoś dobrze wyglądam i to do różnych osób i tych co wiedzą i tych co nie
miłego dnia dziewczęta, ja uciekam do pracy, ale na szczęście na jakieś 5 godzin tylko i później muszę się brać za sprzątanie u dziadków, bo wracają pojutrze, więc trzeba im chałupę ogarnąć
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 07:57   #3419
forester
Zadomowienie

Akkma- kciukasy za męża. Nie każdy kleszcz, to borelioza, to także nie jest pora najwyższej ich zaraźliwości.

AgatkaL i Isia kciuki za badania. Na pewno będzie dobrze!

Co do ubrań, na razie wchodzę we wszystkie swoje letnie rzeczy, co prawda sukienki są opięte w biuście, ale daje radę. Jesień i zimę mam zamiar przechodzić w ciepłych legginsach i swetrach-tunikach, ewentualnie w zestawie luźna koszulka i na to sweterek. Z kurtkami będzie problem, bo wszystko dopasowane, ale najwyżej będę chodzić w rozpiętych i długim szaliku.
U mnie waga póki co lekko drgnęła, myślę, że mega skoki jeszcze przede mną. Tż twierdzi, że rozeszłam się w biodrach
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 07:59   #3420
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Dodatkowy kilogram to ja miałam od 10 tygodnia chyba Teraz mam na plusie 3,5 kg... Ale pocieszam sie, ze startowałam od jednej z najniższych wag w mojej historii
Ja od 5 lat ważyłam praktycznie tyle samo (waga skakała maks o pół kilo). Mimo ćwiczeń nie udało mi się więcej zgubić (w biodrach i udach się zgubiło, ale wagowo już nie), więc przywykłam do tej wagi po prostu. U mnie 1 kg na plusie pojawił się koło 16 tygodnia (no ale wcześniej rzygałam, więc i tak nieźle, że nie schudłam, tylko waga w miejscu stała) i jakoś tak sobie trwamy z tym kilogramem do dziś.

A co do brzuszka to przy jego akceptacji bardzo pomaga mi mąż. Jego słowa, że śliczny ten mój brzuszek sprawiają, że patrzę na niego z całkiem innej perspektywy i nie czuję się mniej atrakcyjnie.

Edytowane przez em ma
Czas edycji: 2013-07-30 o 08:01
em ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości