|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 3,57% |
| Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka |
|
1 | 1,79% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
20 | 35,71% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
21 | 37,50% |
| Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! |
|
8 | 14,29% |
| Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
4 | 7,14% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Ja zjadłam śniadanie i już nie mam siły. A jeszcze obiad i poodkurzać muszę.
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Cytat:
![]() Nadrobiłam pobieżnie i widzę, że przewinął się temat obwodów brzuszka. Tak więc ja w 33tc mam w pępku 92cm. Jak w niedzielę zobaczył mnie mój wujek to mówił, że mam bardzo duży brzuch i że pewnie się klopsik szykuje, ponoć jego córka miała mniejszy (jak rodziła miała 106 cm w obwodzie więc nie wiem jak to może być mniejszy). Wkurza mnie takie porównywanie
|
|
|
|
|
#2733 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
zazdroszczę Wam tej burzy, u mnie nawet kropelka deszczu nie spadła... Ladan pięknie Julcia rośnie Sylwia to Ci gin stresu napędził, ale dobrze że się wszystko wyjaśniło idę pod wiatrak, bo się zaczynam rozpływać... |
|
|
|
#2734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Cytat:
Cytat:
Ja na odparzenia mam linomag z cynkiem, do codziennej pielęgnacji chce kupić maść linomag zielona. Choć tak sobie myśle, że jak skórka będzie odpowiednio nawilżona to po co ją chemią smarować? A na buzie nie mam nic, jeszcze.
|
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
mialam wlasnie ktg... I znowu skurcze regularne co 10 minut...wprawdzie polozna mowi ze te porodowe wygladaja calkiem inaczej i mam sie nie martwic...ale lekarz spotkany na korytarzu (moge chodzic 3 razy po 5 minut) wiec kazali mi przyjsc na ktg...juz nie byl tak optymistyczny...leze i czekam na wizyte....ciekawe co dzis zas wymysla...mogli by mi dac jeszcze tablety na 2 tyg i bede je brala w domu...a w 36 tc powiedzieli ze juz moge rodzic...
|
|
|
|
#2736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ochłodziło się w końcu, w nocy była straszna burza, a teraz wichura, ale jest czym oddychać nareszcie. Wczoraj miałam dzień słonia - ledwo się ruszałam, bobas brzuch wypychał i ogólnie było do doopy. Byliśmy z mężem w Auchan na zakupach i w empiku po odbiór fotoksiążki, to moje tempo chodzenia było jak babci 80-letniej o lasce. Ciężko jakoś, nie wiem, czy to od brzucha czy od pogody. A dziś od rana córcia strasznie kopie i to znowu po bokach, mam nadzieję, że to nie znaczy, że znowu jest poprzecznie ułożona. A w ogóle to zważyłam się i właśnie przekroczyłam magiczną granicę 10 kg... Ja też!!! Na 11 idę do dentysty...
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, idę chociaż kuchnię ogarnąć, bo nie ma ani odrobiny miejsca na blacie
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
Opowiem Wam dziwną sytuację. Przyjechała tutaj żona kolegi z córką od TŻ z pracy.
Ona tez tu kiedyś pracowała i mieszkała. W sumie na nasz ślub nawet przyjechała do Żar. Wczoraj przyszła do pracy mamy i TŻ umówić się na kawę. Rozmawiając z moją mamą pyta " A monika dużo przytyła od ślubu? No bo teraz przecież nie musi się pilnować jak wcześniej. " Moja mama jej tłumaczy, że ja sie nie pilnowałam jakoś bardzo i że przytyłam może 5 kg. A ona do niej " to co apetytu nie ma ?" A mama znów jej mówi, ze mam ale ja zawsze raczej zdrowo jadłam i mało, więc teraz też nie potrzebuję jakoś więcej. Tak mnie to wkurzyło, no bo to, że ona w ciąży przytyła 30 kg, nie oznacza, że każdy tak tyje przecież. Wiecie, że ona nie zdecydowała sie na drugie dziecko, bo bała sie że straci figurę po raz drugi ??
|
#2740 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja nie spałam do 3, bo mieliśmy straszną burzę za oknem, ale było warto! pięknie się ochłodziło, w domu 25 stopni, na dworze jeszcze mniej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
super że z malutką wszystko dobrzeCytat:
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
Ladan, Sylwia, Ewacia - gratuluję udanych wizyt
![]() Makrela, Angel - kciuki, żeby wszystko było ok
|
#2742 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2743 |
|
czyli Endżi
|
Dot.: Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c
Ladan, Sylwia_cypr, graty za udane wizyty
![]() Już osiwiałam od tego sondażu z wypytywaniem gdzie mogłabym sobie sprawdzić przepływy i przy okazji nie ogłosić upadłości finansowej. Położna powiedziała, że szpitalu i na ip tego nie robią w ogóle Potwierdziła, że w jednej przychodni mogę się załapać - ale nie mogę się tam dodzwonić od 2 dni, może dziś jak się przykleję do słuchawki... ? Jedna para na szkole rodzenia podpowiedziała nam wczoraj, że oni chodzą do kliniki prywatnej w innym mieście i płacą za taką wizytę z USG dopplerowskim bagatelka 400zł Madafaka, toć to prawie połowa ceny naszego wózia Mam umówioną prywatną wizytę w czwartek, ona jest za 150-200zł, moja mama zaoferowała się za nią zapłacić. To też straszna kwota, ale "głupio" by było potem sobie pluć w brodę, że człowiek tego nie sprawdził i z maluchem przez to jest źle ![]() Ja to mam cyrk z tymi wizytami A z innej beczki to moja druga połówka przysłała mi swój grafik na sierpień i z tego co widzę, to nawet wcale nie dostał wolnego na weekend - więc nie wiem po hugo w ogóle podnosił mi ciśnienie i robił aferę żeby próbować urwać się ze smyczy Raczej nie uda mu się pozamieniać, bo widzę, że mają natłok roboty, parę nadgodzin się trafiło.No nie wiem, okaże się niebawem. Ja tam mam opracowany plan zajęć weekendowych (Baby Shower
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-07-30 o 09:33 |
|
|
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
hejo
u mnie dziś wizyta, mam nerwa. jeszcze tz dokłada swoje, znowu auto w warsztacie, drugie nie odpala musialam prosic kolezanke zeby mnie zawiozla. ale przynajmniej przyjemnie chłodno obecnie![]() Cytat:
anka spała jak zabita, ale sunia wariowała, więc wzięliśmy ją do sypialni.
|
|
|
|
|
#2745 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej.
I u mnie poprawa pogody. Pada deszcz ![]() Cytat:
U mnie też widać cały układ krwionośny ![]() Cytat:
Cytat:
Ogólnie to dość duży brzuch mam, ale właściwie to w niczym nie przeszkadza, mogłabym na nim spać
|
|||
|
|
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Heh śmieszne
.Ja wczoraj piekłam ciasto z malinami. Cukier lekko podwyższony. Nawet dzisiaj po wielkiej ulewie obudziłam się o 2.00 i skubnęłam 2 kawałki. Nie pytaj o cukier na czczo .Cytat:
Plan tzn? Amelka mi mózg wyssała .A moja siostra? Brała jakieś leki nie pamiętam na co, lekarz powiedział, że jak je odstawi to za kilka dni może się zacząć akcja porodowa. Ta się zaśmiała, że niezły żart. Wzięła ostatniego tabsa i za kilka dni odeszły jej wody . Pojechali do jednego szpitala-brak miejsc, pojechali do drugiego, zbadali i mówią Pani ma już rozwarcie przewozimy na porodówkę. Siostra w szoku. Ledwo co się znalazła na porodówce, zrobiła kilka razy yyyyy yyyyy yyyy i mały pojawił się na świecie.
|
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
ktoś z zewnątrz by pomyślał, że jesteśmy psychicznie chore
|
|
|
|
#2748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c
za wizytę!Cytat:
Masz TP tak jak ja na 23 września Mój układ krwionośny też jest dorodny ![]() Matal ważne, że zechciał zrobić bierzmowanie
|
|
|
#2749 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Sprzątnęłam kuchnię i już płynę ![]() Dobrze, że wiatr jest
|
|
|
#2750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie też była burza i lało, ale ja nic nie wiem
|
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak nie zrobi do listopada, to weźmiemy kogoś innego
|
|
|
#2752 |
|
Wtajemniczenie
|
Misiu dziwna ta kobitka, chyba w ten sposób próbuje się dowartościować, co jej chyba kiepsko wychodzi
Nie lubię ludzi, którzy żyją życiem innych osób i karmią się cudzym nieszczęściem itp. Niestety u mnie rodzina od strony mojej mamy taka jest - wiedzą zawsze wszystko, nie wiadomo skąd - tzn. my wiemy, że podsłuchują rozmowy, gdy jesteśmy u babci... Tak jakbym jakąś gwiazdą telewizyjną byłam Może jestem, a nawet nie wiem ![]()
|
|
#2753 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w 35 tc
![]() Diorisha piękny brzusio Też mam takie żyłki jak Ty, w dodatku na klatce piersiowej też, wyglądam jak zombi
|
|
|
|
#2754 |
|
Wtajemniczenie
|
A to co tak późno? U nas jest w 3 klasie gimnazjum (moja sis miała rok temu, obecnie jest w 1 klasie ponadgimnazjalnej).
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
kurde ja musze do domu a przynajmniej do sklepu kupic se pizame na zmiane... Moj tz nie wydala z praniem
ja mam malo rzeczy ciazowych a jeszcze jak probuje wytlumaczyc tz co ma mi przyniesc to zawsze przyniesie co innego... I musze se radzic tym co mam...a nie nabram tego duzo bo nie przewidzialam ze az tyle tu bede lezec....
|
|
|
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam 96, dziś kończę 29tc
|
|
|
|
|
#2757 | |||
|
czyli Endżi
|
Haha, wyobraziłam sobie mojego Rambo jak stoi na dwóch łapkach i buja tą kołyskę,
Kaśka, jesteś Mistrzem !Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tam uważam, że wręcz TRZEBA uważać bardziej niż wcześniej. Bardziej uważać na to, czy to co się je jest wartościowe, a nie wpierniczać wszystko w zasięgu ręki, "bo dziecko potrzebuje"
|
|
#2758 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bede probowac dopiero dzis na drugie snaidanie generalnie nie jest calkiem bez cukru, bo jest z galaretka no i ma biszkopty, ale wiecej nic nie dosypywalam. do serkow homo naturalnych dodalam galaretke, tortownica wylozona biszkoptami, na to truskawki i maliny, zalane masa, jak stezala ulozylam truskawy i zalalam galaretka. ciekawa jestem co z tego wyjdzie...Cytat:
a mi tam takie cichce dni nie robia, powiem szczerze ze odpoczywam wtedy. dawno nie mielismy takiej akcji, ale teraz te wszystkie napiecia to przez remont, jego durny pomysl o ktorym pisalam w klubie no i moj szpital i to ze generalnie nic robic nie powinnam. ja poprostu jestem sfrustrowana.Cytat:
Cytat:
![]() Witam ![]() zimno kuzwa! 16 stopni poki co, deszcz padal pol nocy w domu w koncu ochodzenie do 25. tak to ja moge zyc ![]() bozeee ale jaki ja sen mialam ![]() najpierw dwa razy snilo mi sie ze jakims cudem osy mi sie do sypialni dostawaly a ja biegalam z kapciem i je tluklam, a ich co raz wiecej i wiecej :/ a drugi sen to juz w ogole hard core snilo mi sie najpierw ze pracuje w labolatorium, jakiemus gosciowi krew pobieralam, pozniej zwrot akcji i znalezlismy sie na boisku z jeszcze dwoma innymi osobami i zaczelismy grac mecz. gramygramy wszystko cacy, nagle ktos pilke wybil po za boisko. wszyscy pobiegli jej szukac tylko ja zostalam. jakims cudem na boisku byl tort, wiedzialam ze zaraz tz sie pojawi, wiec sie na golasa rzucilam w ten tort (duzy byl ) i sie nim wytaplalam i tak czekalam na tz ![]() ja pierdziele, co ten brak seksu robi z czlowiekiem |
||||
|
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
co tam u naszej Inwersji z pierscieniem i Passion? Wie ktos cos?
|
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
Wielu ludzi ma tak, że nie może przełknąć, że ktoś ma lżej, lepiej i mniej problemowo
![]() Mi też mówili, że te 11 kg z Edim to za mało Teraz pewnie z 20-22 kg będzie, to pewnie już ok, bo będzie co zrzucać
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

Leci mi 33tc dokładnie 32t2d . Jak widać cały układ krwionośny mam na wierzchu 

mojemu ginowi ze mi takiego stracha napedzil... no ale juz jest dobrze ufffff
super że z malutką wszystko dobrze

Madafaka, toć to prawie połowa ceny naszego wózia
Raczej nie uda mu się pozamieniać, bo widzę, że mają natłok roboty, parę nadgodzin się trafiło.
musialam prosic kolezanke zeby mnie zawiozla. ale przynajmniej przyjemnie chłodno obecnie
za wizytę!
Mój układ krwionośny też jest dorodny