Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-29, 21:12   #2491
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Melduję, że byłam dziś u gina i jednak na 100% będzie chłopak Tak że można mi tam dopisać do listy. Imienia jeszcze nie mamy. Poza tym wszystko dobrze, rośnie zdrowo
Gratulacje zdrowego synusia
A jakie macie typy imion??
Stary 2013-07-29, 21:16   #2492
domii29
Zakorzenienie

Jestem gapa i nie napisałam Wam jak było na oględzinach porodówki
Ale chyba mnie jeszcze stres trzyma i to przez to...

Poza tym mam jakieś gorsze chwile i chce mi się płakać...
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 21:18   #2493
aaby
Zakorzenienie

A w ogóle czy Wy zawsze czujecie ruchy jako takie pojedyncze puknięcia lub serie puknięć? Muszę zapytać gina na najbliższej wizycie, bo mała jak zacznie szaleć, to mam wrażenie, że ona jakichś drgawek dostaje, jakby atak, tak się cała rzuca, i czuję ją z dwóch stron jednocześnie - jakby łapkami i nóżkami naraz! To normalne?! Powiedzcie, że moje dziecko nie ma jakichś ataków

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Poza tym mam jakieś gorsze chwile i chce mi się płakać...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 21:22   #2494
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
A w ogóle czy Wy zawsze czujecie ruchy jako takie pojedyncze puknięcia lub serie puknięć? Muszę zapytać gina na najbliższej wizycie, bo mała jak zacznie szaleć, to mam wrażenie, że ona jakichś drgawek dostaje, jakby atak, tak się cała rzuca, i czuję ją z dwóch stron jednocześnie - jakby łapkami i nóżkami naraz! To normalne?! Powiedzcie, że moje dziecko nie ma jakichś ataków

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Moje dziecko raz kopie seriami, a nie raz to tylko pojedyncze "stuknięcia"
Ale jak się Jaśko mi rozbryka to też go czuję wszędzie i mój brzuch jakoś tak dziwnie pulsuje przez cały czas . Nie martw się bo napewno wszystko jest dobrze

Stary 2013-07-29, 21:23   #2495
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Moje dziecko raz kopie seriami, a nie raz to tylko pojedyncze "stuknięcia"
Ale jak się Jaśko mi rozbryka to też go czuję wszędzie i mój brzuch jakoś tak dziwnie pulsuje przez cały czas . Nie martw się bo napewno wszystko jest dobrze

No właśnie Nina raz kopie seriami, raz pojedynczo Ale po obiedzie od paru dni wygląda to tak, jakby się rzucała. Matko, jak będę miała takie szalone dziecko, to już sobie współczuję

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-07-29, 21:23   #2496
Trele_Morele
Zakorzenienie

Jestem .
Nawiedziła mnie dziś moja PRZYJACIÓŁKA , potwierdziła zaręczyny , na ślub zaprosiła , chętnie zostanie chrzestna Majeczki. Wszystko biore na okredkę . Zobaczymy
Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Przepiekene zakochałam się!
Dziekuje
Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
u mnie w tej chwili 48, 6 nie wytrzymuje !
Ileeeeee????
Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Ależ piękne meble a łóżeczko:slinka:

ojej to trzymam kciuki za poprawę!

Dziewczyny, chadzam se do kibelka i słyszę płacz dzidziusiów i tak mi się marzy,żeby ta moja Ulka była już ze mną
Dziekuje
A co do dzidziusiów to ja bym tam zwariowała Urodziłabym chyba szybciej
Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
POKOIK JEST FANTASTYCZNY

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Kochana super to wszystko wygląda a z dodatkami to wogóle będzie bajka

Kochana oszczędzaj się i za poprawę wyników

Czemu? co się dzieje??

My mieliśmy nie malowac narazie pokoiku małej, ale mąż wczoraj wpadł na pomysł, żeby jednak dac kolorek i na jedną ścianę tapetę Czekamy aż przyjda literki i wtedy dobierzemy kolor, ale wczoraj byliśmy w sklepie budowlanym i taki śliczny lawendowy wpadł mi w oko Teraz czekamy na pakę z Polski, pewnie bedzie za około 2 tygodnie a za 3 w niedzielę malowanko

KUrde , pokaż nam wszystko co przyjdzie. I literki ja jakoś nie mogę się za to wziąć żeby je zamówić . A tak bym chciałą ..
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
oby nie, bo się załamię

swoją drogą, mam nadzieję że nie będę mieć depresji poporodowej bo widziałam na własne oczy matkę, która ją miała i wyglądała tragicznie
Nie będziesz miała silna z Ciebie babka ..
Ja osobiście miałam taka koleżankę , która była tak parta przez teściowa do karmienia piersią , nie mając totalnie pokarmu , że się tej depresji nabawiła , spędziła nawet ponad tydzień w szpitalu a na koniec rozwiodła się z mężem .
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
o matko, mam nadzieję ze to jednak się nie przekałada.. bo moj w taki razie bedzie spał i płakał tylklo

ja też tak chcę

Trele- a Ty nie mialaś przyjechać do Polski jakoś tak? czy już mi się wszystko pomyliło ?

...
Tak miałam jechać , planowałam isc na zwolnienie w maju a w czerwcu pojechać do Polski . Póki co już chyba za późno , bałabym się , a nie wiem czy już nie przekroczyłam tej granicy tygodnia ciąży kiedy jeszcze można latac . Nie wiem kiedy pojade do Polski , pewnie po nowym roku , bo chrzciny tez raczej planujemy tutaj , o ile ochrzczą ..
Ryba doczytałaś co pisałam o szpitalu w Siemianowicach ?? Chcesz tam rodzić ?
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Kochane, dzięki wielkie za wsparcie
Leżę, odpoczywam, trochę śpię
Na skurcze nie dostałam nic, bo podobno wszystkie leki obciążają nerki i póki urolog się nie wypowie, muszę zwyczajnie leżeć...

Zazdroszczę deszczu!! Dajcie trochę!!

Trele, Twój pokoik dla Małej mnie rozczulił

Co do łóżeczka: my ze wzg na finanse kupimy chyba uzywane... Jedynie materac nowy, ale też nie jakiś mega drogi.

Wzieło mnie dziś na kapustę kiszoną , zjadłam już prawie cały woreczek . Myslałam ze na tym etapie ciąży już nie łapia takie smaki

Myślę co tu robic i chyba poukładam ciuszki rozmiarami ..

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 21:25   #2497
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratulacje zdrowego synusia
A jakie macie typy imion??
Na razie wstępnie Dominik Może zostanie, może nie. A miała być Dominika
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-29, 21:27   #2498
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
ja myślałam Dominik, ale Gabriel wygrał.

najgorsze imie dla chłopca jakie może byc to Alfons któraś zna jakiegoś Alfonsa z krwi i kości? ja nie spotkalam sie z tym imieniem jak żyje.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 21:29   #2499
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
najgorsze imie dla chłopca jakie może byc to Alfons któraś zna jakiegoś Alfonsa z krwi i kości? ja nie spotkalam sie z tym imieniem jak żyje.
A Żyraf? Albo Myszon?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-07-29, 21:33   #2500
domii29
Zakorzenienie

No więc tak...
Na Tarnobrzeskiej porodówce po remoncie jest naprawdę bardzo przytulnie. Położne i lekarze super rozmawiali z nami, wszystko tłumaczyli, oczywiście my jako rodzące po raz pierwszy miałyśmy masę pytań.
Sala do porodów rodzinnych wymarzona , wanna, piłki i inne akcesoria. Weszłyśmy też na zwykłą porodówkę na której znajduje się kilka "stanowisk" (że się tak brzydko wyrażę). Nawet trafiłyśmy na zaczynający się poród ale "rodząca" pozwoliła nam wejść, skakała sobie na piłce, a później ją lekarz przy nas badał myślę że byłam bardziej skrępowana niż ona
Weszłyśmy na salę na której leżała dziewczyna po cesarskim cięciu i zwiedziłyśmy sale dla "vipów" oraz pozostałe.
Była jedna kobieta rodząca, jedna z maluszkiem, 2 po cesarskim cięciu i jedna oczekująca na poród czyli w sumie 5 kobiet... cisza taka że aż strach.
Porodówka wygląda naprawdę ładnie ale przeraża mnie tamto miejsce

A tutaj zdjęcia
http://tyna.info.pl/galeria-zdjec/?album=3&gallery=52

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
Ooo jakie ładne imiona... Dominik, Dominika nooo prześliczne
Nie noo dobra bo wyjdzie na to że jestem zakochana w sobie czy coś.
Ale ja po prostu lubię swoje imię
Stary 2013-07-29, 21:37   #2501
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

KUrde , pokaż nam wszystko co przyjdzie. I literki ja jakoś nie mogę się za to wziąć żeby je zamówić . A tak bym chciałą ..

Tak miałam jechać , planowałam isc na zwolnienie w maju a w czerwcu pojechać do Polski . Póki co już chyba za późno , bałabym się , a nie wiem czy już nie przekroczyłam tej granicy tygodnia ciąży kiedy jeszcze można latac . Nie wiem kiedy pojade do Polski , pewnie po nowym roku , bo chrzciny tez raczej planujemy tutaj , o ile ochrzczą ..

Jak dojdzie ta paka to pochwalę się ale to nie wczesniej niż za 2 tygodnie...już nie moge się doczekać
Co do literek to jak chcesz je zamawiać spiesz się, bo na nie się czeka około 2 tygodnie A zanim jeszcze dotra do Ciebie to akurat na powitanie Majeczki

Do 30tc można latać

To już przepadłaś super zajęcie...ja sie tym zajmę jak mi już wszystko przyjdzie

Cytat:
bardzo ładnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-29, 21:40   #2502
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
A Żyraf? Albo Myszon?
to takie istnieją
przejżałam 1850 imion i większość (99,98%) byla na nie.
co niektorych powinni zakazać, bo to podchodzi nad znęcanie sie nad dzieckiem.

najgorsze imiona gw. Was?

Ani

Stary 2013-07-29, 21:42   #2503
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
No więc tak...
Na Tarnobrzeskiej porodówce po remoncie jest naprawdę bardzo przytulnie. Położne i lekarze super rozmawiali z nami, wszystko tłumaczyli, oczywiście my jako rodzące po raz pierwszy miałyśmy masę pytań.
Sala do porodów rodzinnych wymarzona , wanna, piłki i inne akcesoria. Weszłyśmy też na zwykłą porodówkę na której znajduje się kilka "stanowisk" (że się tak brzydko wyrażę). Nawet trafiłyśmy na zaczynający się poród ale "rodząca" pozwoliła nam wejść, skakała sobie na piłce, a później ją lekarz przy nas badał myślę że byłam bardziej skrępowana niż ona
Weszłyśmy na salę na której leżała dziewczyna po cesarskim cięciu i zwiedziłyśmy sale dla "vipów" oraz pozostałe.
Była jedna kobieta rodząca, jedna z maluszkiem, 2 po cesarskim cięciu i jedna oczekująca na poród czyli w sumie 5 kobiet... cisza taka że aż strach.

A tutaj zdjęcia
http://tyna.info.pl/galeria-zdjec/?album=3&gallery=52 T
No to super, ze takie fajne warunki
Ale jak zobaczyłam fotki tych foteli to Jeszcze trochę i będziemy na nich stękać
Stary 2013-07-29, 21:50   #2504
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem .
Nawiedziła mnie dziś moja PRZYJACIÓŁKA , potwierdziła zaręczyny , na ślub zaprosiła , chętnie zostanie chrzestna Majeczki. Wszystko biore na okredkę . Zobaczymy
Dziekuje

Ileeeeee????

Dziekuje

Ja osobiście miałam taka koleżankę , która była tak parta przez teściowa do karmienia piersią , nie mając totalnie pokarmu , że się tej depresji nabawiła , spędziła nawet ponad tydzień w szpitalu a na koniec rozwiodła się z mężem .

Wzieło mnie dziś na kapustę kiszoną , zjadłam już prawie cały woreczek . Myslałam ze na tym etapie ciąży już nie łapia takie smaki

No ja się nie dziwię, ale widziałam przed chwila tą mamusię co rodzi... Nie chcesz wiedzieć jak wyglądała... a to dopiero skórcze i rozwarcie...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 21:55   #2505
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
No to super, ze takie fajne warunki
Ale jak zobaczyłam fotki tych foteli to Jeszcze trochę i będziemy na nich stękać
Ja mimo tego że takie warunki tam to jestem przerażona...
Jak wyżaliłam się TŻtowi to stwierdził że on i tak ten poród bardziej przeżyje niż ja

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-29, 22:00   #2506
nemosek
Zakorzenienie

Witam się wieczornie,o rany myślałam że będzie mniej czytania :/
Dzisiaj po południu pospałam trochę ,potem poleniłam się na działeczce.Żyć nie umierać.
Lecę czytać
Niedługo muszę się położyć bo jutro trzeba wcześnie wstać na glukozę

Cytat:
Szalone!! Nie mam szans Was nadrobić!!

Byłam dziś na wizycie i nie usłyszałam nic dobrego. Infekcja dróg moczowych nawróciła, w dodatku Bejbziol się obrócił i ma położenie miedniczkowe- kolankowe. Co prawda z przyczyn neurologicznych będę mieć cesarkę, ale to położenie jest zwyczajnie niewygodne dla nas obojga. I macica mi potężnie nerkę uciska. Muszę iść do urologa bo jest możliwość kamienia a nawet zatorowości

Miałam skurcze w poczekalni i zrobili mi ktg. Jak się okazało mam skurcze 60% i w razie mocniejszych- Izba Przyjęć, żeby powstrzymywali akcję porodową. Szyjka też skrócona, ale zamknięta. W ogóle lekarz chciał mnie położyć do szpitala, bo morfologia mi strasznie spadła, ale ja się uparłam, żeby mi dał ostatnią szansę. Po obciążeniu glukozą miałam też nieznacznie powyzej normy, więc do powtórki. I dostałam dodatkowo Tardyferon-fol to związek żelaza i za trzy tygodnie do kontroli.

Jest niesamowicie gorąco, o czym pewnie wiecie Siedzę z nogami w zimnej wodzie, w samych majtkach i obok wentylatora To pomaga
O rany już skurcze????

Oby wszystkie wyniki się poprawiły!!!

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Trele pięknie!!! i te białe mebelki!!!
no generalnie uważają, że nie powinno sie nic nosić, w sensie tylko koszula i goła pipka... w szpitalach wtedy wymienia się takie podkłady na prześcieradle (przynajmniej u mnie tak było). Krew ma swobodnie wypływać. Wiadomo, że żadnej z nas to nie pasuje :/ piżama w plamach, jak tu siedzieć. Pamiętam, że w czasie obchodu mały zaczął strasznie płakać i musiałam wstać, żeby mu dać pierś, to krew mi ciekła po nodze a trwało, to przecież chwilę. Dlatego z reguły mamy mają podkłady i majtki tylko udają przed lekarzem i zdejmują gatki. Położne zdają sobie z tego sprawę i dlatego ostrzegają.
Ja nie wiem czemu oni takie cyrki wyprawiają.Dość że kobieta obolała,zmęczona to jeszcze musi dyskomfort psychiczny odczuwać i się martwić czy krew jej nie leci.A wielką podpachę między nogami na pewno trudno jest utrzymać.

Cytat:
No dobra .. Bo na tel nie mogłam sie zalogowac a pozniej czaiłam na aukcje I wygrałam Maxicosi pebble z spiworkiem na zimniejsze dni - co bedzie mi bardzo potrzebne tutaj juz w pazdzierniku. Nòwka za 56£ I to w ostatnich sekundach ktos podbil stawke bo juz prawie go miałam za 36£.

A teraz Majeczkowy pokoik szału nie ma , kazdy mebel z innej parafi , brakuje jeszcze mnostwa rzeczy ktore dadza tak naprawde ten cały efekt : dywanu, lampki, naklejek , firanek ale ja juz I tak mam taka radoche

Załącznik 5343759 łozeczko jak łóżeczko , fajne tylko to ze ma opcje łòżka dla wiekszego dziecka po zdjeciu panela z szczebelkami.
Zdziwilo mnie to ze zaden szczebelek nie jest wyjmowany

Załącznik 5343762 przewijak. Planuje na poleczki kupic takie wiklinowe koszyczki . Trzymać w nich kosmetyki , pieluchy I inne .

Załącznik 5343763 a tu szafa I kratownica . To I to z odzysku . Nie wiem czy widac ale do wymienilam uchwyty z szafy na sòwki I Od razu lepiej.
Do kratownicy czekam na takie plastikowe cztery pudła , takze bedzie bardziej praktycznie.

Jestem z siebie dumna bo pokoik ma 1,65cm na 3.30cm I na zdjeciu tego nie widac ale jest naprawde malutki a nam udalo sie go tak zagospodarowac ze jeszcze sporo miejsca zostalo )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cudny ,piękne mebelki,kosz,łóżeczko,sza fa

A ja się dzisiaj wkurzyłam,miałam upatrzony kosz mojżesza,korzystna cena.Babka miała mi przesłać dodatkowe zdjęcia i ktoś mi go kupił.Kurcze mogę sobie tylko podziękować,zamiast kupić to czekałam.Nie wiem na co
Teraz znowu muszę polować

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
ojej, Nasturcja uważaj na siebie kochana!

zmieniłam koncepcję pokoiku małej.. zamiast całego wytapetowanego w sówki pomyślałam, że wytapetujemy ścianę przedzielającą małej pokój i nasza sypialnię, a resztę ścian pomalujemy na taki kolor jak w załączniku (w tym pierwszym zdjęciu ten delikatny fiolet)
Taka opcja chyba lepsza

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:

no własnie moja mi właśnie powiedziała że jak bede próbować coś robić to ona zabierze rzeczy wyjdzie i nie wróci...
DAJCIE MI SWOJE MOCE CO BY SIĘ ODKOCHALA
Chyba w takim razie nic na siłę.Może sama w końcu zrozumie.Oby!!!
A może nie będzie tak źle...

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 22:04   #2507
anulka2205
Wtajemniczenie

Rinco gratuluję

Żyraf i Myszon cudne

Nemosek- wszystkiego słodkiego

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 22:05   #2508
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
zwariowane-serduszko, co do kuchni - ja bym wybrała zdecydowanie jasne meble i do tego np turkusowe ściany albo limonkowe albo przynajmniej niektóre z nich w takich kolorach. Ale to jeśli lubisz dość odważnie

nasturcja, no to musisz dbać o siebie teraz!

Trele, super mebelki i wszystko do siebie pasuje

Ja wróciłam ze sklepów i już wiem więcej...
Jeśli chodzi o łóżeczka: generalnie zbyt wielkich różnic to nie ma między nimi. Standardem teraz są wyciągane 2/3 szczebelki, 3 poziomy wysokości, ewentualnie ściągana ścianka z jednej strony. Jeśli chodzi o jakość wykonana to łóżeczka te firmowe na oko są bardzo podobne. Jedyne co wiem, to np nie zdecydowałabym się na łóżeczko w grawerem/rzeźbieniem w kształcie misia czy innych zwierzątek, bo te rzeźbienia zazwyczaj są kijowo wykonane. Chyba najważniejsze żeby całe łóżeczko i zastosowany lakier miały atesty. Ja przynajmniej na to patrzyłam.
Suma sumarum ja się chyba zdecyduję na takie jak na tej aukcji:
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...357174646.html
I tam na tym białym boku znajdzie się jakaś zwierzątkowa naklejka I do tego zainwestuję chyba w materac kokosowo-lateksowy.
Dobra, uciekam pomóc mężowi przy obiedzie.
Czyli wniosek z tego że najlepsze te najprostsze

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-29, 22:08   #2509
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Jak wyżaliłam się TŻtowi to stwierdził że on i tak ten poród bardziej przeżyje niż ja
Taa oni zawsze mają najgorzej
Stary 2013-07-29, 22:13   #2510
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

A jak byl obchod to też chodziły pielęgniarki, zeby ściągać majtki... Ja przy lekarzu sciagalam je jak chciał zobaczyc krocze

I to dla mnie będzie nieprzyjemne

Tekst gina proszę krocze odsłonić ...już teraz się wstydzę

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-29, 22:14   #2511
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Taa oni zawsze mają najgorzej
I przede wszystkim ZAWSZE potrafią nas pocieszyć

Uświadomiłam sobie dzisiaj że jak byłam mniej więcej miesiąc w ciąży (o czym oczywiście nie wiedziałam) to było raz tak że troszkę za bardzo "poszalałam" z TŻtem i pamiętam że wtedy miałam dość mocne krwawienie... Myślałam wtedy że to okres ale to było przez 2-3 godziny i ustało... Jakoś tak pierwsze co mi przyszło na myśl to to że mogłam wtedy poronić i nie być niczego świadoma... Zrobiło mi się przykro że Jaśka mogłoby nie być - niewyobrażam sobie tego. Aż się poryczałam
Stary 2013-07-29, 22:20   #2512
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
hello Dziewczyny!

mam calusieńką wyprawkę dla młodego, tylko wózek czeka w kolejce bo nie mam na niego autentycznie miejsca i torba szpitalna dla mnie, o której nie mam pojęcia.
wszystko nowe, cudowne i pachnące... musze porobić więcej zdjęć, bo to co mam to robione na szybko, coby rodzince po prędce pokazać.
wkrótce czeka mnie przeprowadzka na nasze własne M, i tam zacznę szykować pokój dla młodego.
ogólnie czuje się dobrze i mam nadzieje że tak pozostanie
Ta czapeczka
Cytat:
Dziękuję
Dziś nawet jak byłam na mieście to zaczepiła mnie jakaś starsza pani i mówi "tutaj widzę chłopaka" więc jej odpowiedziałam "bo tak jest" a ona na to "wiem bo widzę"
MI tak dwa tygodnie temu powiedziała księgowa . Będzie syn - ja się nie myle .. Helołł !!

Cytat:
Mam podobnie łączę się w bólu!

Co do dolegliwości: moja mama mi powtarza, ze jak w ciąży źle, to potem dzieciol zdrowy i spokojny A jak ciąża wzorowa, bez dolegliwości to potem kolki i cuda. U nas w rodzinie się to podobno sprawdza
Oby to tylko w Twojej rodzinie
Cytat:

a w ogole oprócz tych zajadów mam tak jakby poparzony język, prawie do samej krtani.. nie mogę jeść, pić.. haha i sie zastanawiałam czy ja sie poparzyłam.. ale ja już z 4 dni nic gorącego nie piłam/jadłam.... tylko grilla ale to też czekalam az ostygnie troche.. boli jak cholera.

Byłam właśnie w grycanie- z powodu tego pieczenia jezyka postawiłam na loda. stoje w kolejce i babka do facet-
B-chodź stąd- jakoś mi nie dobrze,,
F- idź do lekarza, wczoraj w restauracji to samo, w kinie też ...
B- rzeciez nie jestem chora tylko jakoś tak nie mam ochoty na te lody
F- to wezme Ci lemoniadę..
B- nie idę do WC bo chyba zwymiotuje.

doszła do mnie kolejka i mówie a da Pani tego ananasa ;D ( a baba mnie TAK NIE MIŁO OBSŁUŻYŁA ŻE CHCIAŁAM JEJ TEGO LODA NA GŁOWE WYRZUCIĆ ALE SZKODA MI BYŁO KASY, A MÓJ JĘZYK WOŁAŁ O POMOC)
i tak stanęłam zeby se przejrzeć te lemoniady co mają, babka wróciła i dalej to samo, że wymiotowała i że chyba coś w powietrzu a gość do niej że to już tydzień trwa wiec moze cos poważnego.. Odwróciłam się i poleciłam test ciążowy apteka obok :d opatrzyli zdziwieni, ale o dziwo poszli do niej . ciekawe jaki wynik

niestety lód nie ochłodził mojego języka i jak piekł tak piecze nadal a sorbet ananasowy- bardzo dobry.
Rybko u mnie się tak objawiało zapalenie jamy ustnej . DO tego te zajady
Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Nie znam szczegółów, tylko lamenty tamtej matki do mojej, ale dziewczyna mieszka tam już długo, męża ma anglika więc chyba zorientowana co ma sobie zaznaczyć ciekawe czy można sobie zażądać cc na życzenie
W sumie nie wiem czy można sobie zamówić na życzenie . Wiem że ogólnie przeciągają cesarkę ( przynajmniej ta nie planowana ) do granic możliwości .. W sumie wykonują ją w ostatnim momencie , gdy dziecku już cokolwiek zagraża i matka rzada ..
Cytat:
dziękuje a ananas to tylko ten świeży zawiera te enzymy i tylko świeżego trzeba jeść jak się jest w terminie. puszkowe i w syropie są chyba baaaaardzo ubogie w tą substancje i w malych ilościach do smaku nie powinny nic zaszkodzić. ale pewna na 100% nie jestem. jedną znajomą prawdopodobnie "ruszył" świeży ananas. 3 dni jadła świeże plastry i zaczęły się skurcze
JA miałam taki etap że jadłam tygodniowo jednego , świeżego ananasa bo akurat był sezon - nie pomyślałabym że mogą zaszkodzić

Cytat:
A w ogóle to byłam dziś na usg 4 D i jestem meeeega niezadowolona. Pierwszy raz w ciąży byłam na badaniu, za które musiałam zapłacić i mam wrażenie, że było najgorsze.

No więc na początku powiedziałam lekarzowi, że już jesteśmy po połówkowym i chcemy pooglądać sobie obrazki 3 D. No i było tak jak "chciałam " prawie nic nie mówił, nie objaśniał coś tam pomierzył, opis badania wielką czcionką na pól strony- na NFZ u mnie w szpitalu dostaję o wiele dokładniejszy

Nie miałam zbyt wygórowanych oczekiwań, wiadomo dziecko może być odwrócone tyłem itp. no ale Helenka leżała w miarę widoczna, zasłonięta trochę ręką, za to ten obraz 3D - ostry pomarańcz, jak jakaś abstrakcyjna grafika.... Caly czas w sumie nam główkę pokazywał, ale ta główka była taka jak by bez tułowia, i rączka też taka jak b
y oderwana od tułowia a twarzyczka straszna, nosek jak kartofelek, usteczka długie, wąskie prawie dookoła głowy, nie wiem po kim - mam nadzieję, że córeczka tak nie będzie wyglądać w rzeczywistości

Zdjęcia dał też okropne, biało- czarne wyglądają jak kawałki rzeźby marmurowej i jeszcze stwierdził, "ach, źle mi się wydrukowało" ( kurcze a co mnie to obchodzi, nawet miałam iść z reklamacją, no ale TZ mnie odwiódł) - o wiele lepsze zdjęcia dostaję w mnie w szpitalu.

W sumie jak w domu obejrzeliśmy filmik, to wychodzi że najwięcej na częściach 2D widać, a te 3 D to jakaś masakra

TZ coś spróbuje wyłuskać z tego filmu, ale jak na razie to nie nadaje się do pokazywania nikomu, bo filmu można się przestraszyć, a zdjęcia marmurowej rzeźby niezbyt dziecko przypominają
Co do 3d/4d to mam takie samo zdanie.
NIe poszłabym drugi raz , poszłam bo Tz chciał .
NIe wiem czy pamiętacie ale moja Majka wyglądala jakby miała dziurę w głowie - no super widok
Cytat:
Melduję, że byłam dziś u gina i jednak na 100% będzie chłopak Tak że można mi tam dopisać do listy. Imienia jeszcze nie mamy. Poza tym wszystko dobrze, rośnie zdrowo
GRatulacje

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-29, 22:21   #2513
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

czy Wam tez tak lecą włosy jak i mi?!
jak tylko będę mogła brać jakieś leki to kupuję Revalid i ratuje moje kudły bo zostanę łysa w końcu
Mi tez wypadają,ale swędzi mnie dodatkowo skóra głowy i łupież się pojawia po każdej odżywce,szamponie nawet bez SLS i parabenów i niby naturalnym Sądzę że najbardziej wypadają właśnie od łupieżu
Zastanawiam się nad wizytą u dermatologa.Chociaż jak kiedyś byłam,dostałam drogi szampon za 40 zł.Pomogło na chwilę i znowu wróciło.Zastanawiam się czy nie mam jakiejś alergii :/

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-07-29 o 22:25
Stary 2013-07-29, 22:25   #2514
anka_85
Zakorzenienie

ja też tak mam... kudly lecą mi garściami i skóra głowy trasznie mnie swędzi

Ani

Stary 2013-07-29, 22:32   #2515
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
zwariowane-serduszko, co do kuchni - ja bym wybrała zdecydowanie jasne meble i do tego np turkusowe ściany albo limonkowe albo przynajmniej niektóre z nich w takich kolorach. Ale to jeśli lubisz .

lubie, lubie tylko ze limonke i turkus planuje w salonie

Cytat:
mogłoby trochę popadać, tak chwilkę, żeby sie lepsze powietrze zrobiło

u mnie taka burza, ze lo ho

Cytat:
Mi się podoba ciemny kolor, sama mam meble/dodatki wenge/orzech tylko wydaje mi się że oba te komplety są błyszczące a więc trudne to utrzymania w czystości, chyba nawet ktoś to pisał

mi sie wlasnie podobaja blyszczace

Cytat:
życzę Ci żebyś miała siłę na noc poślubną :P :P
było wziąć większą kartkę a nie teraz się tu tłumaczysz że niby kartki Ci zabrakło
a ja jeszcze mam talii trochę nawet ciut więcej niż trochę :P

myślę że tu akurat dużo zalezy od lekarza i od sprzętu jaki ma

moja talia tez poki co sie broni ale poza tym to jestem słonicą.. bylam dzis w galeriach na malym shoppingu i po prostu to byla jakas jedna wielka masakra zalamalam sie i stwierdzilam, ze nie cierpie swojego ciala w ciazy,... :banghead: a pozniej to mnie tylko Ewka ratuje

Cytat:
na zdjęciu w avatrze widać że masz wcięcie
mi tylek tak urósł że moje ukochane szorty zatrzymuja się na wysokości ... kolan! na brzuchy i płcie fasolek zaczęłam zwracać uwagę kiedy to dolączyłam do klubu i 99% się zgadza. tak samo z babkami o smakach ciążowych rozmawiałam i z chłopakami smaki na słodkie, to nie bardzo.
ja stojąc przed wyborem śledź, ogórek czy czekolada, zdecydowanie wybieram śledzia z ogórkiem
dzięki za komplement

co do sukienki jakiej szukasz, sprobój szukać z Orsay, mieli jakieś 2 lata temu takie kroje sukienek
U mnie podobno chlopak, a caly czas jem tylko slodkie

Kupilam sobie dzis w Lidlu poduche dla ciezarnych, zaraz zaczne testowac

Zdjecia Trele i Domi poogladam jutro bo pisze z tel..
Dobranoc i duzo zdrowia zycze!! :-*

Stary 2013-07-29, 22:40   #2516
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga uwaga !
Odkryłam w sobie nowy talent i zaprojektowałam Wam moją kiece
Myślę że troszkę przybliżyłam jej obraz wybaczcie "telefonową" jakość
O proszę projektantka

Basiula
Super kiecka

anka Super wyprawka A to takie złożone w ruloniki to takie kocyki narzutki?

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
Mam podobnie łączę się w bólu!

Co do dolegliwości: moja mama mi powtarza, ze jak w ciąży źle, to potem dzieciol zdrowy i spokojny A jak ciąża wzorowa, bez dolegliwości to potem kolki i cuda. U nas w rodzinie się to podobno sprawdza
no to ja się zaczynam

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:

a co do świeżych ananasów - ciekawostka - on może wywołać akcje porodową i jest polecany jak dzidzi nie chce wyjść
za brzucho

A ananas tylko niedojrzały podobno ,tak to można wcinać oczywiście dojrzalutkie

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość

Dziewczyny! Będzie poród! jak dwie godziny temu kładłam się zdrzemnąć to laska miała 3,5cm rozwarcia a teraz juz nawet mąż z nią jest. Boję się dobrze ze sie w miare w dzien wyspalam
Mya luz to nie Ty jeszcze rodzisz

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-29, 22:40   #2517
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Zrobiłam sobie 2 w życiu zdjęcie gołego brzucha
Jakoś gołe brzuchy innych ciężarówek wyglądają dużo lepiej niż mój
Śliczny jest
Cytat:
Jestem .
Dziekuje

Ileeeeee????

Dziekuje

dokladnie bylo 48,1 w słońcu! A w domu 28.9... istny Sajgon!
Cytat:
No więc tak...

A tutaj zdjęcia
http://tyna.info.pl/galeria-zdjec/?album=3&gallery=52

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Ooo jakie ładne imiona... Dominik, Dominika nooo prześliczne
Nie noo dobra bo wyjdzie na to że jestem zakochana w sobie czy coś.
Ale ja po prostu lubię swoje imię
Nono robi wrażenie. PS. Najlepszy uśmiech tej baby na zdjęciu!
A to moja porodowka: http://www.sw-elzbieta.pl/galeria0-kat-47-str-0.html na ustalenie jede za 2 tygodnie jak zacznę III trumestr... Daj Bog mi tam rodzić

Co do imienia... Maksym- jak dla nas idealne Do malenstwa zawsze zwracam sie po imieniu i kiedys zamiast Maksym powiedziałam Marcin śliczne... bardzo mi się podoba, ale z racji że TZ ma tak na imie nie dałabym...
Maksymek i tak już zostanie

Jutro o 6 muszę wstać jadę na wizyte od 7 przyjmuje bylam wczoraj nad jeziorem mam 32 ukaszenia komarzyc na nogach, co moge na to cholerstwo brac? Polecacie coś?

Edytowane przez budowniczka
Czas edycji: 2013-07-29 o 22:47
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 22:45   #2518
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
A w ogóle to byłam dziś na usg 4 D i jestem meeeega niezadowolona. Pierwszy raz w ciąży byłam na badaniu, za które musiałam zapłacić i mam wrażenie, że było najgorsze.

No więc na początku powiedziałam lekarzowi, że już jesteśmy po połówkowym i chcemy pooglądać sobie obrazki 3 D. No i było tak jak "chciałam " prawie nic nie mówił, nie objaśniał coś tam pomierzył, opis badania wielką czcionką na pól strony- na NFZ u mnie w szpitalu dostaję o wiele dokładniejszy

Nie miałam zbyt wygórowanych oczekiwań, wiadomo dziecko może być odwrócone tyłem itp. no ale Helenka leżała w miarę widoczna, zasłonięta trochę ręką, za to ten obraz 3D - ostry pomarańcz, jak jakaś abstrakcyjna grafika.... Caly czas w sumie nam główkę pokazywał, ale ta główka była taka jak by bez tułowia, i rączka też taka jak b
y oderwana od tułowia a twarzyczka straszna, nosek jak kartofelek, usteczka długie, wąskie prawie dookoła głowy, nie wiem po kim - mam nadzieję, że córeczka tak nie będzie wyglądać w rzeczywistości

Zdjęcia dał też okropne, biało- czarne wyglądają jak kawałki rzeźby marmurowej i jeszcze stwierdził, "ach, źle mi się wydrukowało" ( kurcze a co mnie to obchodzi, nawet miałam iść z reklamacją, no ale TZ mnie odwiódł) - o wiele lepsze zdjęcia dostaję w mnie w szpitalu.

W sumie jak w domu obejrzeliśmy filmik, to wychodzi że najwięcej na częściach 2D widać, a te 3 D to jakaś masakra

TZ coś spróbuje wyłuskać z tego filmu, ale jak na razie to nie nadaje się do pokazywania nikomu, bo filmu można się przestraszyć, a zdjęcia marmurowej rzeźby niezbyt dziecko przypominają
Całe dziecko trudno ująć na fotce.Dlatego robi się fragmenty,najważniejesza oczywiście jest buźka.Chyba u większości dzieciaków nosek to jak kartofelek wygląda
No i zależy jak się dzieć ułoży.Mój w pewnym momencie miał dziurę czarną w głowie,po prostu tak się ruszał i ciężko było uchwycić.Ginka nawet jakos nazwała to zjawisko ale nie pamiętam.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-29, 22:46   #2519
Trele_Morele
Zakorzenienie

Tak patrze na te zdjęcia szpitala co DOmi zapodała , i chyba wole rodzić tu .
Zdaje sobie sprawę z tego ze jak przyjdzie ból to będzie mi wszystko jedno , ale tutaj jakos przytulniej jest
http://www.westmidmaternity.org.uk/wm3_c03b.php
Na ta,tych zdjęciach przeraziły mnie te ginekologiczne fotele , bo dawno takich nie widziałam , i aż z ciekawości wyszperałam mój szpital .

Budowniczka - O tak ! Niebo a ziemia . Już się przeraziłam że wszystkie szpitale w Polsce tak wyglądają a jednak nie .. ZYczę CI żebys tam rodzila

KCIUKI DLA ANI

Edytowane przez Trele_Morele
Czas edycji: 2013-07-29 o 22:49
Stary 2013-07-29, 22:49   #2520
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Tak patrze na te zdjęcia szpitala co DOmi zapodała , i chyba wole rodzić tu .
Zdaje sobie sprawę z tego ze jak przyjdzie ból to będzie mi wszystko jedno , ale tutaj jakos przytulniej jest
http://www.westmidmaternity.org.uk/wm3_c03b.php
Na ta,tych zdjęciach przeraziły mnie te ginekologiczne fotele , bo dawno takich nie widziałam , i aż z ciekawości wyszperałam mój szpital .
Jak zobaczylam powiedziałam : Ożeż Kur###a! :P
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości