Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,57%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 1 1,79%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 20 35,71%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 21 37,50%
Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! 8 14,29%
Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 4 7,14%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-30, 10:15   #2791
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Bo w pieluszce łatwo o odparzenia i co 2-3 zmianę pieluszki dobrze zabezpieczyć skórę
Fakt.

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość

Ja też zapinam pasy zawsze
Ogólnie to dość duży brzuch mam, ale właściwie to w niczym nie przeszkadza, mogłabym na nim spać
Mnie "przeszkadza" jedynie:
- w wannie jak biorę kąpiel-położę się w niej a później mam problem ze wstaniem
- w nocy, podczas snu, boję się, że małą gniotę i śpię w 99% tylko na lewym boku-niedługo będę miała tam odleżyny (na plecach-od razu zachciewa mi się siku i to drugie, na prawym mała się buntuje)
- jak myje naczynia nie mogę się schylić do zlewu, jak jem to mi jedzenie spada na podłogę, bo nie mogę się do talerza przysunąć-normalnie komedia

Cytat:
Napisane przez wiktom Pokaż wiadomość
Witam się w 35 tc Jak to już blisko
Hej .
Stary 2013-07-30, 10:15   #2792
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ciekawe jak z tymi adapterami, mialam kupic bo baaardzo duzo jezdze autem, ale jakos zlecialo, zal bylo kasy i klops
Ja mam i zazwyczaj z nim zapinam, wtedy ciężar hamowania masz na udach, więc brzuch bezpieczny

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 10:15   #2793
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwia cypr Pokaż wiadomość

dziekujemy bardzo za kciuki - jestescie KOCHANE

ponad 2 godz czekania , ale to nic najwazniejsze ze Wiki prawidlowo sie rozwija - tydz 32+3d waga 2024g i zadnego malowodzia nie ma ... mam ochote mojemu ginowi ze mi takiego stracha napedzil... no ale juz jest dobrze ufffff
MATAL prosze dopisz wage na 1 stronie

Jeszcze raz dzieki dziewczyny i dobrej nocki, bo padam - jutro postaram sie was nadrobic

Jestescie THE BEST

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 10:15   #2794
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie.
Co myślicie o takiej kołysce:
http://www.amazon.com/Dream-Me-Rocki...eywords=cradle

Lepiej taką kołyske (plus materac) czy łóżeczko turystyczne do spania dla dzieciaczka? W sumie cenowo łóżeczko turystyczne wyszło by jakieś 20-30$ taniej, więc nie tak dużo. Nie chce kupować nic drogiego bo to tylko na 3 max 4 miesiące - później wracamy do PL, więc pójdzie do oddania..
mi sie podoba ale tassia dobrze podpowiadala o tym koszu mojzesza,
ja taki dostalam wlasnie bujany i jest super
masz tu przykladowego linka:
http://allegro.pl/mamaspapas-kosz-mo...418507884.html

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 10:18   #2795
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Teraz mi się coś przypomniało z tym kłanianiem Idę siusiu wczoraj po 22, a tu chodzi po podłodze w wc taki obleśny czarny robal, chciałam go zabić, ale przez brzuch nie mogłam się schylić! No to zaczęłam się wydzierać, aż tata przyleciał zobaczyć co się dzieje, myślał, że rodzę

Pewnie robal momentalnie schrzanił bo się wrzasku wystraszył.

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Ja wielokrotnie czytałam/słyszałam, że więcej szkody - zarówno dla mamy jak i malucha - powoduje nie zapinanie pasów niż zapinanie.
Na logikę - jak nie zapięta ciężarówka poleci do przodu, to przecież z dużą siłą trzaśnie brzucholem przed siebie. Ja zawsze zapinam pasy i przeprowadzam pod brzuchem.

Ja w ani pierwszej ciąży ani teraz nie kupowałam tych adapterów-moim zdaniem zbędny wydatek. Nigdy mi się nie zdarza nie zapiąć pasów i tak jak Angel przeprowadzam je pod brzuchem .
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 10:18   #2796
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
no nie wiem czy to tak dobrze ze pełne auto ... ja bym chyba wolala sama niz z doradcami...bo by mi w głowie pokiełbasili tylko

to ja jakas dziwna jestem bo planuje się z 3miesiecznym Maciejem na basen zapisac... juz znalazlam zajęcia dla noworodków
a jak miałam 4 lata to zawsze na duzym basenie z tata skakalam albo z trampoliny, albo robilam salta z jego ramion... fakt ze z tatą, a tu wyglada ze oni dziecko same zostawiaja w tym baseniku... mysle ze bym nie miala tyle odwagi,..albo jak kto woli braku mozgu...
to samo z kapielą
moja mama jak byłam w takim zaawansowanym przedszkolu pozwalala mi samej siedziec w wannie, ale musialam caly czas spiewac zeby mnie słyszała... i jak tylko przestawalam to bylo slychac... Kasia! Spiewaj
My z Edą zaczęliśmy chodzić, jak miał 7 miesięcy
Ale po 4 m-cach kasy na zajęcia zabrakło, a szkoda, tak fajnie już się czuł na basenie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-30, 10:19   #2797
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Wstawiam swój bebzol Leci mi 33tc dokładnie 32t2d . Jak widać cały układ krwionośny mam na wierzchu
Jej u mnie też naczynia krwionośne po bokach wyskoczyły ale cóż - tako to jest Jak się pojawiły tak też znikną

Cytat:

Mi zostało 60 dni do TP
Łeee to jeszcze kupa czasu
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ja zjadłam śniadanie i już nie mam siły. A jeszcze obiad i poodkurzać muszę.
Kurcze też muszę obiad ugotować ale dziś tylko zupka bo Mąż późno wraca

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
mialam wlasnie ktg... I znowu skurcze regularne co 10 minut...wprawdzie polozna mowi ze te porodowe wygladaja calkiem inaczej i mam sie nie martwic...ale lekarz spotkany na korytarzu (moge chodzic 3 razy po 5 minut) wiec kazali mi przyjsc na ktg...juz nie byl tak optymistyczny...leze i czekam na wizyte....ciekawe co dzis zas wymysla...mogli by mi dac jeszcze tablety na 2 tyg i bede je brala w domu...a w 36 tc powiedzieli ze juz moge rodzic...
Oj Samba biedaczko - to już lepiej przeleżeć te 2 tygodnie i urodzić w 36 niż teraz. Może Ci dadzą tabsy do domu??
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Opowiem Wam dziwną sytuację. Przyjechała tutaj żona kolegi z córką od TŻ z pracy.
Ona tez tu kiedyś pracowała i mieszkała. W sumie na nasz ślub nawet przyjechała do Żar.
Wczoraj przyszła do pracy mamy i TŻ umówić się na kawę. Rozmawiając z moją mamą pyta " A monika dużo przytyła od ślubu? No bo teraz przecież nie musi się pilnować jak wcześniej. "

Moja mama jej tłumaczy, że ja sie nie pilnowałam jakoś bardzo i że przytyłam może 5 kg. A ona do niej " to co apetytu nie ma ?" A mama znów jej mówi, ze mam ale ja zawsze raczej zdrowo jadłam i mało, więc teraz też nie potrzebuję jakoś więcej.
Tak mnie to wkurzyło, no bo to, że ona w ciąży przytyła 30 kg, nie oznacza, że każdy tak tyje przecież.
Wiecie, że ona nie zdecydowała sie na drugie dziecko, bo bała sie że straci figurę po raz drugi ??
Ja piernicze co za babsko - ale wiele jest takich zawistnych kobiet. Kumpela z pracy w każdej ciąży przytyła po minimum 25 kg i straciła figurę, non stop na diecie ale urodzenia dzieci nie żałuje.
Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość

A moja siostra? Brała jakieś leki nie pamiętam na co, lekarz powiedział, że jak je odstawi to za kilka dni może się zacząć akcja porodowa. Ta się zaśmiała, że niezły żart. Wzięła ostatniego tabsa i za kilka dni odeszły jej wody . Pojechali do jednego szpitala-brak miejsc, pojechali do drugiego, zbadali i mówią Pani ma już rozwarcie przewozimy na porodówkę. Siostra w szoku. Ledwo co się znalazła na porodówce, zrobiła kilka razy yyyyy yyyyy yyyy i mały pojawił się na świecie.
Boże daj mi taki poród.. A swoją drogą dlatego boję się co będzie po odstawieniu Fenoterolu. W sumie nie biorę aż takiej dużej dawki ale i tak mam stracha czy zaraz nie się akcja porodowa

Dziś jakoś mi się brzucho spina :/ nie lubię tego.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 10:20   #2798
logoasia
Zakorzenienie

tassia ja z Andzią chodziłam na basen gdy skończyła 4mc. każdy gadał, a bo chlor, a bo pije brudną wodę, a bo bakterie...ale dziecko nadal zdrowe wiec chyba jestesmy normalne

Edytowane przez logoasia
Czas edycji: 2013-07-30 o 10:22
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 10:21   #2799
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie robal momentalnie schrzanił bo się wrzasku wystraszył.

Ja w ani pierwszej ciąży ani teraz nie kupowałam tych adapterów-moim zdaniem zbędny wydatek. Nigdy mi się nie zdarza nie zapiąć pasów i tak jak Angel przeprowadzam je pod brzuchem .
Wg mnie to zależy, ile się jeździ, ja kupiłam, bo miałam kasę, a jeździłam codziennie w poprzedniej ciąży
Nie żałuję, a w październiku pewnie sprzedam

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-30, 10:21   #2800
ewacia85
Wtajemniczenie

Wkurzyłam się Mama z siostrą pojechały do babci i zabrały Adiego A chyba wcale nie chciały go zabierać ale akurat był u mamy na dole i by się pewnie zaryczał....coś tam Adi pytał babcie czy jest dla niego miejsce i jak mnie mama zobaczyła to od razu oczywiście było i Adi jedzie. A mnie to już w ogóle w doopie mają i nie zabierają nigdzie. Ja to jestem jak coś trzeba..np wczoraj mieliśmy pogrzeb sąsiada na 15 a ja na 15 do lekarza wiec wiadomo ze nie zamierzałąm pójśc no ale siostra z mamą niby miały isć ale mama źle sie czuła to siostra od razu też i ze skruchą mami do mnie przyszła zebym po drodze do lekarza do kościoła wstapiła msze zamówić od sąsiadów (mogła siostre wysłać zajełoby jej to 5 min a ja sie tylko wklurzałam czy zdażę no ale to była msza też od nas więc) . Jejku albo ja jetsem jakas nienormalna i o wszystko mama ale albo nie wieim
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 10:22   #2801
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
ja wczoraj biegłam w klapkach do tramwaju to mi spadala i nie dosc ze z tym brzuchem smiesznie sie biega to jeszcze te spadajace buty... musialam wygladac komicznie...
a spadaly bo wlasnie spuchniete sa i nie wsuwaja sie do konca
Spróbowałam sobie Ciebie wyobrazić -->
Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Teraz mi się coś przypomniało z tym kłanianiem Idę siusiu wczoraj po 22, a tu chodzi po podłodze w wc taki obleśny czarny robal, chciałam go zabić, ale przez brzuch nie mogłam się schylić! No to zaczęłam się wydzierać, aż tata przyleciał zobaczyć co się dzieje, myślał, że rodzę
To ja tak mam jak coś mi spadnie, pochylam się w ostateczności a tak łapie to coś palcami u stóp i podnoszę. Ale robaka bym nie tknęła.
Stary 2013-07-30, 10:22   #2802
matallewar
Zakorzenienie

Głodna jestem, muszę coś na drugie śniadanie wymyślić, hmm

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-30, 10:22   #2803
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wielokrotnie czytałam/słyszałam, że więcej szkody - zarówno dla mamy jak i malucha - powoduje nie zapinanie pasów niż zapinanie.
Na logikę - jak nie zapięta ciężarówka poleci do przodu, to przecież z dużą siłą trzaśnie brzucholem przed siebie. Ja zawsze zapinam pasy i przeprowadzam pod brzuchem.
tez tak wielokrotnie slyszalam... ale na logike argument za ucisnieciem glowki w jednym miejscu do mnie tez przemawia...
bralam udzial w paru kolizjach (zreszta wypadki w terenie zabudowanym to rzadkosc, generalnie jest masa kolizji) i nigdy nie pociagnelo mnie az tak mocno zebym miala uderzyc o kierownice... tak jak z tym wspomnianym hamowaniem przed panem wyjezdzajacym w garazu podziemnego...

wszystko zalezy od predkosci... dlatego jak dla mnie to i tak loteria... czy zapniesz pasy czy nie, nie wiadomo jak bedzie

mój ojciec mial wypadek na autostradzie i nie mial zapietych pasow... tylko dzieki temu przezyl//. samochod uderzyl w jego drzwi i samochod byl zmiazdzony do skrzyni biegów, a dzieki brakowi pasów jego wyrzucilo na siedzenie pasazera.

daje to tylko jako przyklad na to, ze nie do konca jest reguła... ja zawsze mam pasy zapiete choc cale dziecinstwo jezdzilam bez zapietych i zaczelam dopiero jak zrobilam prawo jazdy
diagnozuje kierowcow wiec temat wypadkow, predkosci itp jest mi bliski bo cale studia podyplomowe na tym byly oparte... i pomimo roznorakich badan.... i tak nigdzie nie ma 100% a nawet 80% szans ze sie przezyje danae zdarzenie drogowe...

dlatego kazdy robi jak chce, czasem go to uratuje czasem zabije
ot konkluzja

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 10:23   #2804
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Wstawiam swój bebzol Leci mi 33tc dokładnie 32t2d . Jak widać cały układ krwionośny mam na wierzchu
:thumbup:
A gdzie zgubilas pepek?
Hmmm trudno mi ocenic, czy jest nisko :screwy:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-30, 10:24   #2805
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
moja mama jak byłam w takim zaawansowanym przedszkolu pozwalala mi samej siedziec w wannie, ale musialam caly czas spiewac zeby mnie słyszała... i jak tylko przestawalam to bylo slychac... Kasia! Spiewaj
Matko miałam podobnie. Miałam się co jakiś czas odzywać i zazwyczaj to było "lalala". Aż mi głupio jak o tym piszę, ale tak było.
Stary 2013-07-30, 10:25   #2806
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Śliczny brzuszek

Nadrobiłam pobieżnie i widzę, że przewinął się temat obwodów brzuszka. Tak więc ja w 33tc mam w pępku 92cm. Jak w niedzielę zobaczył mnie mój wujek to mówił, że mam bardzo duży brzuch i że pewnie się klopsik szykuje, ponoć jego córka miała mniejszy (jak rodziła miała 106 cm w obwodzie więc nie wiem jak to może być mniejszy). Wkurza mnie takie porównywanie
Ja tez mam tyle
Porownywanie jest bez sensu, bo chyba sporo zalezy, ile sie ma na wejsciu...u mnie urosl o 50%

Stary 2013-07-30, 10:25   #2807
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Hej

zaraz nadrabie, na początku chciałam się przywitać

WITAMY SIĘ Z MICHASIEM W 31 TYGODNIU

3 Z PRZODU

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2013-07-30 o 11:29
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 10:26   #2808
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
Wkurzyłam się Mama z siostrą pojechały do babci i zabrały Adiego A chyba wcale nie chciały go zabierać ale akurat był u mamy na dole i by się pewnie zaryczał....coś tam Adi pytał babcie czy jest dla niego miejsce i jak mnie mama zobaczyła to od razu oczywiście było i Adi jedzie. A mnie to już w ogóle w doopie mają i nie zabierają nigdzie. Ja to jestem jak coś trzeba..np wczoraj mieliśmy pogrzeb sąsiada na 15 a ja na 15 do lekarza wiec wiadomo ze nie zamierzałąm pójśc no ale siostra z mamą niby miały isć ale mama źle sie czuła to siostra od razu też i ze skruchą mami do mnie przyszła zebym po drodze do lekarza do kościoła wstapiła msze zamówić od sąsiadów (mogła siostre wysłać zajełoby jej to 5 min a ja sie tylko wklurzałam czy zdażę no ale to była msza też od nas więc) . Jejku albo ja jetsem jakas nienormalna i o wszystko mama ale albo nie wieim
Heh, nie sądzę, że przesadzasz. Wydaje mi się, że po prostu mama i siostra Cię trochę wykorzystują, a że raz i drugi pozwoliłaś na to, to uważają, że mogą

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-30, 10:27   #2809
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 20

Cytat:
Ladan, Sylwia_cypr, graty za udane wizyty Duże już Wasze kluseczki. Też bardzo bym się chciała dowiedzieć ile waży mój wielkolud, ostatnie info mam sprzed miesiąca

Już osiwiałam od tego sondażu z wypytywaniem gdzie mogłabym sobie sprawdzić przepływy i przy okazji nie ogłosić upadłości finansowej.
Położna powiedziała, że szpitalu i na ip tego nie robią w ogóle Potwierdziła, że w jednej przychodni mogę się załapać - ale nie mogę się tam dodzwonić od 2 dni, może dziś jak się przykleję do słuchawki... ?

Jedna para na szkole rodzenia podpowiedziała nam wczoraj, że oni chodzą do kliniki prywatnej w innym mieście i płacą za taką wizytę z USG dopplerowskim bagatelka 400zł Madafaka, toć to prawie połowa ceny naszego wózia

Mam umówioną prywatną wizytę w czwartek, ona jest za 150-200zł, moja mama zaoferowała się za nią zapłacić. To też straszna kwota, ale "głupio" by było potem sobie pluć w brodę, że człowiek tego nie sprawdził i z maluchem przez to jest źle

Ja to mam cyrk z tymi wizytami

A z innej beczki to moja druga połówka przysłała mi swój grafik na sierpień i z tego co widzę, to nawet wcale nie dostał wolnego na weekend - więc nie wiem po hugo w ogóle podnosił mi ciśnienie i robił aferę żeby próbować urwać się ze smyczy Raczej nie uda mu się pozamieniać, bo widzę, że mają natłok roboty, parę nadgodzin się trafiło.
No nie wiem, okaże się niebawem. Ja tam mam opracowany plan zajęć weekendowych (Baby Shower ) i ewentualny program zemsty
Moze sie dla zasady upieral...

Stary 2013-07-30, 10:28   #2810
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Fakt.

Mnie "przeszkadza" jedynie:
- w wannie jak biorę kąpiel-położę się w niej a później mam problem ze wstaniem
- w nocy, podczas snu, boję się, że małą gniotę i śpię w 99% tylko na lewym boku-niedługo będę miała tam odleżyny (na plecach-od razu zachciewa mi się siku i to drugie, na prawym mała się buntuje)
- jak myje naczynia nie mogę się schylić do zlewu, jak jem to mi jedzenie spada na podłogę, bo nie mogę się do talerza przysunąć-normalnie komedia
.
ja jak jem to mi wszystko na brzuchu ląduje

Cytat:
Ja mam i zazwyczaj z nim zapinam, wtedy ciężar hamowania masz na udach, więc brzuch bezpieczny
no wlasnie to mi sie wydaje najmadrzejszym rozwiazaniem, ale teraz juz coraz mniej jezdze bo w polowie zrezygnowalam z pracy wiec nie oplaca mi sie na tge 6 tygodni inwestowac...

Cytat:
Głodna jestem, muszę coś na drugie śniadanie wymyślić, hmm

ja wlasnie przespalam pore posilku i ide na omleta;l)

[/RIGHT]
Stary 2013-07-30, 10:30   #2811
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
no nie wiem czy to tak dobrze ze pełne auto ... ja bym chyba wolala sama niz z doradcami...bo by mi w głowie pokiełbasili tylko

to ja jakas dziwna jestem bo planuje się z 3miesiecznym Maciejem na basen zapisac... juz znalazlam zajęcia dla noworodków
a jak miałam 4 lata to zawsze na duzym basenie z tata skakalam albo z trampoliny, albo robilam salta z jego ramion... fakt ze z tatą, a tu wyglada ze oni dziecko same zostawiaja w tym baseniku... mysle ze bym nie miala tyle odwagi,..albo jak kto woli braku mozgu...
to samo z kapielą
Doradcy zakupowi zostaną wysłani na swoje zakupy, a my z TŻ będziemy sami robić swoje Nie wyobrażam sobie tego, że będą cały czas przy nas, bo i po co... W sumie do najbliższego centrum handlowego mamy spory kawał, dlatego w sumie im się nie dziwię, że chcą się zabrać.

A co do zapisania się na basen z maluchem, to jestem za... Tyle, że ja sama pływać nie umiem Więc byłoby mi żal mojego dziecka Chodziło mi raczej o taką bezmyślność zostawiania dziecka samego w tak dużej ilości wody bez nadzoru - nie wyobrażam sobie tego

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 10:30   #2812
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Bajka, idealny scenariusz na film dla dorosłych...

Co do rozmiarów obwodów brzucha, to można się przejechać jak ktoś do tego przykłada dużą wagę. Ja mam wrażenie, że ilość centymetrów nie przekłada się na to, czy on jest wizualnie "duży" czy "mały" Na drobnej, niskiej dziewczynie każdy brzuszek ciążowy będzie się wydawał imponujący. A ja mam 180cm, ostatnio jak się mierzyłam to było 104 cm w bebzonie a niektórzy ludzie mnie molestują, że chłopczyk będzie malutki, nie wyglądam jak ciężarówka, bla-bla-bla.
Dokladnie. Ja z tymi 92cm wygladam jak prawdziwa ciezarowka

Stary 2013-07-30, 10:31   #2813
logoasia
Zakorzenienie

ewacia tez jestem zdania ze nie umiesz odmawiać za dobre serce masz, a niestety z odwdzięką różnie bywa

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Hej

zaraz nadrabie, na początku chciałam się przywitać

WITAMY SIĘ Z MICHASIEM W 30 TYGODNIU

3 Z PRZODU
na pewno 30tc? masz termin na 7. 10, ja mam na 16.10 i jutro zaczynam 30tc
Stary 2013-07-30, 10:32   #2814
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
ja jak jem to mi wszystko na brzuchu ląduje
Mi z brzucha się odbija i fru na podłogę. Wczoraj mąż musiał po obiedzie pod stołem po mnie posprzątać .
Stary 2013-07-30, 10:33   #2815
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Heh, nie sądzę, że przesadzasz. Wydaje mi się, że po prostu mama i siostra Cię trochę wykorzystują, a że raz i drugi pozwoliłaś na to, to uważają, że mogą
teraz to chyba ja je wykorzystuje bo wzieły Adiego a ja jestem zła Nie wiem dlaczego ale czuje że mi łaske robią choć tak nie jest ( mama twierdzi ze dzieci kocha nad zycie i nawet jak będziemy skłócone to z dziecmi bedzie się zajmować). No ale jak jej rzuciąłm hasło wczoraj czy może chce ze mną pojechac na zakupy (połazic po sklepach bo sa obniżki) to mówi ze nic jej nie trzeba i się jej nie chce a z moją siostrą co chwilę gdzieś jedzie ...bo niby z dziećmi jej pomaga ale często młodszego u teściów siostra zostawia w tym zcasie.... i nawet te wyjazdy do babci ciągnie sistre z dwójką dzieci ...to mnie łatwiej zapytac mnie i chętnie bym pojechała z Adim. Dawno temu powiedzialam mamaie ze jak już nie ma wyjścia to wtedy zwraca si e do mnie. ehhhh wredna jestem
Stary 2013-07-30, 10:34   #2816
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez tak to widze....

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Amelka - gratki za 30 tc!

Stary 2013-07-30, 10:34   #2817
ewacia85
Wtajemniczenie

jak jechały to im mówie że tylko dla mnie tam miejsca nie ma A sisotra mi na to to weź swoje auto i jedź z nami ( ale z taka miną jakby złośliwą)
Stary 2013-07-30, 10:36   #2818
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
teraz to chyba ja je wykorzystuje bo wzieły Adiego a ja jestem zła Nie wiem dlaczego ale czuje że mi łaske robią choć tak nie jest ( mama twierdzi ze dzieci kocha nad zycie i nawet jak będziemy skłócone to z dziecmi bedzie się zajmować). No ale jak jej rzuciąłm hasło wczoraj czy może chce ze mną pojechac na zakupy (połazic po sklepach bo sa obniżki) to mówi ze nic jej nie trzeba i się jej nie chce a z moją siostrą co chwilę gdzieś jedzie ...bo niby z dziećmi jej pomaga ale często młodszego u teściów siostra zostawia w tym zcasie.... i nawet te wyjazdy do babci ciągnie sistre z dwójką dzieci ...to mnie łatwiej zapytac mnie i chętnie bym pojechała z Adim. Dawno temu powiedzialam mamaie ze jak już nie ma wyjścia to wtedy zwraca si e do mnie. ehhhh wredna jestem
wydaje mi się, choć nie chce wyciągać jakiś wrednych wniosków, ze Twoja mama nie szanuje Cię dostatecznie, własnie przez to że tak pozwalasz wejść sobie na głowę.
Stary 2013-07-30, 10:38   #2819
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Będę gruba Od momentu, gdy odkryłam w żabce obok pracy rogaliki z czekoladą, to praktycznie stały się moim codziennym śniadaniem

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 10:39   #2820
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
no nie powiedziałabym ze to ty jestes wredna...
raczej one są .... hmmm brak mi odpowiedniego slowa, a nie chce brzydko
ludzie z dobrym sercem jak Twoje zawsze są wykorzystywani jak ktos tylko poczuje ze mozna..
jestem jedynaczka wiec nie wiem jak to jest miec siostre, ale nie podoba mi sie taka postawa

[/RIGHT]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości