Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-30, 14:03   #1681
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
hahaha!
to teraz przy najblizszej okazji pojade mu z grubej japonskiej rury
Haha

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

insolito chcialam obejrzec Twoje filmy, ktore zamiescilas w k. i nie moge. Zablokowalas je, skasowalas?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 14:03   #1682
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Hej Dziewczyny
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

co do koloru oczu - Dawid ma niebieskie z brązową obramówką źrenic. Ja mam brązowe TZ niebieskie . podobno do 9 miesiąca mogą się zmienić.

ZARAZ to ma cyganka między nogami, dlatego ja notorycznie słyszę "JUŻ"
jeszcze jest takie fajne słówko "MOMENT"

my tez mamy problemy z piciem z butelki, generalnie masakra... najpierw była butelka tommee tippee - nie zdała rezultatu, teraz kupiłam aventa jest troszkę lepiej, jak ostatnio Laura wypiła 20ml za jednym razem byłam przeszczęśliwa no i najlepiej podchodzi jej woda, żadne herbatki, u nas to chyba dlatego, że smoczka nie stosujemy, nie wiem sama. Najgorsze, że ona nie umie się normalnie napić tylko dziamdzia tego smoka, jak pociągnie to tylko przypadkiem ehhh i jak ja jej będę podawać mleko w butli;/

Edytowane przez antoinette
Czas edycji: 2013-07-30 o 14:10
antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 14:05   #1683
elllmi
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
pstryczku u nas "zaraz" znaczy "natychmiast", taki urok japonskiego.
bokeh Yae miala bardzo ciemnobrazowe, ale teraz juz ma czarne, niemal nie mozna odroznic teczowki od zrenicy. Wloski tez ciemnieja.
lady mam szatanski pomysl ;-) moze sobie piersi papka wysmaruj.
szaja wspolczuje braku wody. W poprzednim mieszkaniu woda byla, ale prysznic nie dzialal i to byla duza niewygoda.

My od wczoraj jestesmy w domu razem z tz. Jest cudownie!
A dzis odkulam sie i zdalam egzamin na prawo jazdy, scielam jedno skrzyzowanie, bo na momemt zapomnialam, ze tu obowiazuje ruch lewostronny.
to gratulacje ogromne za zdane prawko
i super, że już z TŻ jesteście

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 14:09   #1684
charlizz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Co do koloru oczu to Nadzi też się zmieniają. Miała takie piekne niebieskie jak Borysek, a teraz już brązowieją po TŻ

Gadałam ostatnio z koleżanką, która ma 3 letniego syna, też paliła w ciaży, efektem było to że mały przy porodzie ważył 2600g a urodzony w 42tc. słabiutki,kruchutki.. do tej pory to dziecko jest bardzo chorowite i podatne na różne infekcje ..
Gadałysmy o drugiej ciaży, a ona mi z tekstem, że skoro Marcelek urodził się zdrowy przy paleniu, to jak zajdzie w druga ciaze to tez nie przestanie palic,bo takie rzucenie palenia moze zaszkodzic dziecku...
o to to, z tym też się spotkałam "moja koleżanka paliła w ciąży i dziecko fakt! urodziło sie małe ale poza tym ok"

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 14:12   #1685
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
o to to, z tym też się spotkałam "moja koleżanka paliła w ciąży i dziecko fakt! urodziło sie małe ale poza tym ok"

ehhh
i z czego takie podejście się bierze, same były tak traktowane?

Stary 2013-07-30, 14:13   #1686
LadyWhisper
Zakorzenienie

to nie byla jakas mega wielka ilosc tego banana, bardziej go obgryzl dookola, poslinil i wyssal, ale zawsze cos myslicie, ze jeszcze mu podawac dzisiaj? czy juz dac sobie spokoj do jutra?

co myslicie nt kojcow/szczebelek dla dzieci? mi sie osobisxie kojarzy z wiezieniem ale zastanawiamy sie z malzem, bo kurcze Pietraszko coraz bardziej kombinuje, probuje za nami raczkowac (dzisiaj przypelznal za mna do kuchmi ) i kurcze boimy sie o niego, bo to jest sekunda doslownie a laduje w przedpokoju, pod stolem, przy kanapie....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 14:15   #1687
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
my tez mamy problemy z piciem z butelki, generalnie masakra... najpierw była butelka tommee tippee - nie zdała rezultatu, teraz kupiłam aventa jest troszkę lepiej, jak ostatnio Laura wypiła 20ml za jednym razem byłam przeszczęśliwa no i najlepiej podchodzi jej woda, żadne herbatki, u nas to chyba dlatego, że smoczka nie stosujemy, nie wiem sama. Najgorsze, że ona nie umie się normalnie napić tylko dziamdzia tego smoka, jak pociągnie to tylko przypadkiem ehhh i jak ja jej będę podawać mleko w butli;/
u nas identyko!
ja podaje rano mm z kleikiem lyzeczka, picie tez lyzeczka

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 14:18   #1688
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
to nie byla jakas mega wielka ilosc tego banana, bardziej go obgryzl dookola, poslinil i wyssal, ale zawsze cos myslicie, ze jeszcze mu podawac dzisiaj? czy juz dac sobie spokoj do jutra?

co myslicie nt kojcow/szczebelek dla dzieci? mi sie osobisxie kojarzy z wiezieniem ale zastanawiamy sie z malzem, bo kurcze Pietraszko coraz bardziej kombinuje, probuje za nami raczkowac (dzisiaj przypelznal za mna do kuchmi ) i kurcze boimy sie o niego, bo to jest sekunda doslownie a laduje w przedpokoju, pod stolem, przy kanapie....
hmm wygląda to jak wygląda... Gabi miała kojec - kupilismy największy jaki był wtedy na rynku (10 lat temu) i ... no przydał się, właśnie z tego powodu o którym piszesz, zawsze miała tam multum zabawek a ja mogłam zrobić obiad i co tam potrzebowałam na spokojnie

Stary 2013-07-30, 14:21   #1689
s i l v e r
Zakorzenienie

meneq za zdane prawko

lady super że Pietraszko tak polubił banana
Stary 2013-07-30, 14:21   #1690
LadyWhisper
Zakorzenienie

allegro.pl/skladany-kojec-drewniany-8-el-wysylka-48h-zabawka-i3429448528.html

taki wydaje sie ok? do kiedy Gabi w tym siedziala? w tym mies na pewno nie kupimy, ale moze w przyszlym.....

o wlasnie, podliczylismy wydatki, ja dostalam jeszcze wyrownanie z zusu i generalnie nie jest tak zle, do przyszlej wyplaty powinmo starczyc kasy

Stary 2013-07-30, 14:25   #1691
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
hej!

nie mam pojęcia co u Was, mam do nadrobienia 20 stron mały ostatnio daje w kość, idzie spać o 23 a wstaje o 7 no i generalnie na nic nie mam czasu. Nie wiem co się mu tak poprzestawiało bo był zawsze wielkim śpiochem, potrafił wstawać o 12, skończyło się ponadto wymaga 100 % mojej uwagi, i oczywiście to moja wina, gdyż ciągle z nim jestem, za dużo ze mną przebywa a lęk separacyjny został wymyślony na potrzeby internetu i głupich matek. Grr!

Lecę nadrabiać, może mi się uda, pogoda dziś odpuściła i w końcu jest znośnie, bo wczoraj na termometrze miałam 38 stopni w cieniu

Yellow, a pytanie mam, bo Młody gabarytowo jak Dorka mniej więcej. Jak on ruchowo?

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Wcoraj wywiązała się gadka na temat siateczek i ja się pochwaliłam, że jak wy kupowałyście siateczki w biedrze to ja kupiłam takie coś i jestem w 1000000 % zadowolona. Wygodne, bo nie muszę się męczyć z domywaniem siateczki itp. no i bardziej higieniczne dla mnie jest.
http://www.kidsmebaby.com/productdetail.php?id=1&g=4
dziękować
fajne, ale nie kupię, skoro siateczkę mam

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
o ray dziewczyn ja po tej burzy dopiero teraz z szafy wyszłam ze strachu

wczoraj jak mi je%$bło w chałupę to chciałam krzyczeć ale że dziedzica przy piersi trzmymałam to wiedziałam,że nie wypada
gacie miałam pełne, siedziałam oparta w sypialni o wezgłowie łóżka, jak pieprznęło to dom się zatrząsł, dziś bolą mnie mięśnie karku- tak się napięłam ze strachu
Samuel z kuzynem zbiegli z góry z krzykiem i spali w salonie na kanapie
masakra byla

a ze śmieszniejszych rzeczy to moje dzikuskie dziecko jadlo dziś pomidora i ogórka- był taki krzyk przy śniadaniu że nie było wyjścia,musiałam mu dać
współczuję :/
ja kiedyś na początku grzmienia wyglądałam przez okno, pizgnęło i tylko zobaczyłam, jak po piorunochronie niebieskie języczki latają
bo akurat piorunochron blisko leciał

Cytat:
Proszę oto marchewkowy potwór Mr Samodzielny
cudny!

Cytat:
Przepraszam ze wam tak medze i gledze o moim niejadku ale mam wizje 18 letniego Pietraszka na cycu

noooo kochana, ja cię zapewniam, że bliżej 18tki to twój syn będzie zdecydowanie u kogo innego na cycu

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej Hej

Dziś przyjechałam z wakacji ale tylko na 2 dni
Musiałam dziś przyjechać bo jutro idziemy z Darią na szczepienie.
Ciągle mi mało i przedłużyliśmy sobie wczasy Nie wiem kiedy dokładnie wrócę. Może coś koło 9-10 sierpnia

Aaaaaaaaaaaaaaale się za Wami stęskniłam.
dla WAS!!

Jestem ciekawa co tam u Was.
witaj

Hmmmm...
Spora część siedzi, niektórzy zapitalają na czworaka, co poniektórzy wstali, a niektórzy dopiero opanowali obrót na boczek

Cytat:
A tak się pluskała w ogrodzie. Taka czika wczoraj była że wytrzymać nie szło.

fajnie jej

Cytat:
dziewczyny, poszukuje oslonki do lozeczka. chodzi mi o cos takiego:
http://www.fabrykawafelkow.pl/ochran...zzu-paryz.html
rzucilo sie ktorej w oko cos takiego na all? bo na tych wafelkach jest troche drogo no chyba ze to tyle kosztuje
szukaj pod hasłem "plastikowa nakładka na łóżeczko" albo silikonowa, wiem, że ikea miała takie kiedyś?
albo takie:

http://dino.sklep.pl/nowy/oslonka-pr...pm-p-7311.html

Cytat:
bokeh Yae miala bardzo ciemnobrazowe, ale teraz juz ma czarne, niemal nie mozna odroznic teczowki od zrenicy. Wloski tez ciemnieja.
szaja wspolczuje braku wody. W poprzednim mieszkaniu woda byla, ale prysznic nie dzialal i to byla duza niewygoda.

A dzis odkulam sie i zdalam egzamin na prawo jazdy, scielam jedno skrzyzowanie, bo na momemt zapomnialam, ze tu obowiazuje ruch lewostronny.
gratuluję prawka
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 14:29   #1692
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
elllmi Pustułkowa ze Szczawnickiej https://www.facebook.com/profile.php...990503&fref=ts

aaaaaaa, to nie wiedziałam, że ona takie jaja odstawia; ale dawno jej już nie widziałam

Cytat:
aktualizacja co do jedzenia sluchajcie jaki agent. dalam w siateczce banana, skoro wczoraj cos tam zjadl to heja - nie wiedzial co z siatka zrobic wiec mu przy buzce trzymalam i co? ciamral jak zaczarowany!!!!!!!! az sie oblizywal. zaczal sie denerwowac ze chyba za malo leci, to wyjelam banana i z reki mu dawalam - jak w raczce sam trzymal to do buzki nie, musialam mu trzymac. odgryzl sobie kawalek i zjadl!!!!! to ten sam kawalek banana odkroilam i chcialam dac z kyzeczki - sluchajcie, histeria!!!!!! szczekoscisk i koniec! nabilam banana na widelczyk i co? - jadl jadl jadl w pewnym momencie jak sie zagapilam to hyc mi za widelczyk i caly kawal do buziulki chcial wlozyc
ciekawy egzemplarz z niego co?
ale wazne, ze cosik ruszylo
no i fajnie, może teraz będzie lepiej

Cytat:
Gadałam ostatnio z koleżanką, która ma 3 letniego syna, też paliła w ciaży, efektem było to że mały przy porodzie ważył 2600g a urodzony w 42tc. słabiutki,kruchutki.. do tej pory to dziecko jest bardzo chorowite i podatne na różne infekcje ..
Gadałysmy o drugiej ciaży, a ona mi z tekstem, że skoro Marcelek urodził się zdrowy przy paleniu, to jak zajdzie w druga ciaze to tez nie przestanie palic,bo takie rzucenie palenia moze zaszkodzic dziecku...
to tak w temacie opowiem Wam historię (mam nadzieję, że się znów nie powtarzam ) pod koniec mojego pobytu w szpitalu położyli razem ze mną na sali dziewczynę, która dość długo przed porodem była w szpitalu, bo miała jakieś problemy z ciążą po koniec; ze mną już była po porodzie i coś tam zaczęła gadać, że będzie sobie mogła w końcu włosy zafarbować, bo w ciąży nie chciałą, żeby dziecku nie zaszkodzić; myslałam, że padnę jak to usłyszałąm, bo pamiętam ją jak jeszcze przed porodem była i latała na klatkę schodową wieczorami palić po kryjomu a farbowaniem nie chciałą szkodzić głupia pipa

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42019984]
noooo kochana, ja cię zapewniam, że bliżej 18tki to twój syn będzie zdecydowanie u kogo innego na cycu [/QUOTE]

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 14:43   #1693
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Jeszcze nie do końca złożone:

http://img90.imageshack.us/img90/7332/ch01.jpg
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 14:44   #1694
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że wreszcie jesteście razem i gratulacje z okazji zdanego egzaminu

Co do głupoty "matek" to nie będę komentować Tylko dzieci, jak zawsze szkoda

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42020381]Jeszcze nie do końca złożone:

http://img90.imageshack.us/img90/7332/ch01.jpg[/QUOTE]

Fajnie Agatce się chyba podoba?

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 14:47   #1695
LadyWhisper
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42019984]

noooo kochana, ja cię zapewniam, że bliżej 18tki to twój syn będzie zdecydowanie u kogo innego na cycu

[/QUOTE]

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42020381]Jeszcze nie do końca złożone:

http://img90.imageshack.us/img90/7332/ch01.jpg[/QUOTE]
superanckie!!!!!

Stary 2013-07-30, 14:52   #1696
hje
Zakorzenienie

Obecnie 22 stopnie, piździ i leje, więc jest za☠☠☠iście.
Przez naszą gminę przejeżdżał TdP, siora z tatą tam wybyli, młoda spała, więc zmyłam podłogi, rozwiesiłam pranie i rosołek sobie pyrka. Pola w tym czasie odwróciła się na brzuszek i obróciła o 180 stopni. I do tej pory śpi.

Cytat:
no teraz uważajcie Black bo po tych załamaniach pogodowych to strasznie dużo aut zalanych sprzedają.
A co do scenica to jak ja chciałam to tz kategoryczne nie. Zna się i mówi że te auta do duszy, że awaryjne. ale nie wiem i że z częściami do renówek róznie
Sceniki mają drogie zamienniki.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

A, takie pytanie do Was
- kiedy szczepiłyście ostatnią dawką WZW B? Bo my jesteśmy umówieni na jutro, ale wszędzie jest napisane, że po 6 miesiącach od urodzenia, a Oliwia jeszcze nie ma 6 miesięcy... Więc nie wiem, dlaczego lekarz jutro kazał nam przyjść?
Pola ostatnią dawkę miała 24 czerwca, czyli nie miała jeszcze skończonych 6 miesięcy. No ale to wypadało 6 tyg. po ostatnim szczepieniu, więc poszłyśmy.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
mam pytanie, czy waszym dzieciom zmienił się już kolor oczu???
Pola miała czarne jak węgiel, a teraz ma ciemne brązowe, zobaczymy, czy jeszcze zjaśnieją.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 15:12   #1697
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzkb!
Mialam zamiar sie przejechac, jak uspie Yae, ale dzis nie chce wspolpracowac.
Ale jutro jedziemy juz na pewno. Mam cel: do sklepu po puzzle piankowe.
W moim miescie prawo jazdy i samochod sa niezbedne. Teraz to bede miec ulatwione zycie.

Gratulacje meneq
myslalam ze jestem najmlodszym watkowym kierowcom ale nie
jezdzij jak najwiecej, ja zrobilam ten blad ze nie jezdzilam zaraz po zdaniu i teraz ze mnie niedzielny kierowca - boje sie

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Co do koloru oczu to Nadzi też się zmieniają. Miała takie piekne niebieskie jak Borysek, a teraz już brązowieją po TŻ

ja kiedys slyszalam taka brednie - szwagierka mojej siostry cala ciaze palila! usprawidliwaia to bym - niby lekarz tak jej powiedzial ze skoro na poczatku ciazy jeszcze o niej niewiedzac palila to pozniej lepiej dla dziecka bylo juz nie odstawiac bo byl do nikotyny przyzwyczajony czy cos w ten desen i gorzej b y bylo gdyby go tej nikotyny nagle pozbawic

bijkorka - jak Twoja praca w barze? (to Ty sie chwalilas, ze zaczelas pracaowac, chyba)

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:

my kuimy jak Borys w koncu zacznie sie przemieszczac
Stary 2013-07-30, 15:13   #1698
hje
Zakorzenienie

Bobo mi śpi od 13, nie mam jak sprzątnąć pokoju, bo ją obudzę. Nudzi mi się.
Stary 2013-07-30, 15:14   #1699
e_vel
Wtajemniczenie

normalnie mam mega doła... k.
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 15:15   #1700
hje
Zakorzenienie

Lady, my na pewno kupimy kojec, tylko jak Pola będzie bardziej mobilna.
Nawet jak trzeba coś zrobić np. w kuchni właśnie, a nie chcesz samego dziecia zostawiać, a ono w w bujaczku/krzesełku nie chce, to do kojca, zabawki dać i wsio. Albo Cię poobserwuje.
Stary 2013-07-30, 15:20   #1701
bijkora
Rozeznanie

Blogerko praca w porządku, czasem zbyt nudnawo, najgorzej jest użerać się z pijakami. Wiecie, to raczej ten z podrzędnych barów. Idzie tylko piwo, a ludzie raczej przychodzą grać na automatach

Włosomaniaczka

Stary 2013-07-30, 15:27   #1702
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Hej Hej

Dziś przyjechałam z wakacji ale tylko na 2 dni
Musiałam dziś przyjechać bo jutro idziemy z Darią na szczepienie.
Ciągle mi mało i przedłużyliśmy sobie wczas Nie wiem kiedy dokładnie wrócę. Może coś koło 9-10 sierpnia

Aaaaaaaaaaaaaaale się za Wami stęskniłam.

Jestem ciekawa co tam u Was.
Hej, miło, że jesteś, ale szkoda, że na tak króciutko

Wow, ale Daria pięknie siedzi

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Melduje że żyje i mam się lepiej ale narazie tylko tyle
Dobrze, że lepiej się czujesz

Cytat:

predzej czy pozniej czeka to kazda z nas
najwazniejsze zeby malenstwo nie bylo glodne
------
jejkuuuuuuuuuuuuuu!
czy wasi mezotezety tez maja tak zaprogramowane ze slowo "zaraz" znaczy prawdopodobnie "nigdy"!?
prosilam go rano zeby zalatwil sprawe z mega cma ktora se spokojnie spala na scianie przy lazience.
-ok ok, zaraz...
no i pojechal zalatwiac jakies swoje sprawy a to gigantyczne "zaraz" lata nam wlasnie po pokoju!
O nie, ćmy to po pająkach najgorsze obrzydliwe paskudy jakie mogą być

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Blogerko, matki są nie lepsze. Po porodzie przywieźli mi na salę dziewczynę , nastolatka. Chłopczyk urodził sie długi ale chudziutki, bo paliła. Ona z tekstem do mnie wyjechała, że nie będzie kp, bo to za dużo wyrzeczeń dla niej. Przyszła lekarka i mówi dziewczyno przestan palić i chociaż od tego momentu nie truj dziecka, a ona na to "no właśnie razem z mamą rzucamy" matka jej przyszła to chyba zdążyła zgasić kiepa przed wejściem , bo za całej sali było czuć papierosy od niej. Przyszła połozna i mówi, żeby tulila małego bo on potrzebuje ciepła i żeby go przystawiała, bo malutko waży i będzie musiał dostać kroplówkę. a jak poszła to ta dziewczyna z matka tylko ramionami wzruszyły, że ciekawe gdzie kroplówkę takim dzieciom, jak powiedziałam , że w główkę to sie w ogóle nie przejęły, a ta jej matka "Ty jak byłaś mała to też nie chciałaś piersi"no to luzik, co sie spinać, nie?

Cytat:

Sper, że jesteście już u siebie Miłego czasu z Tż

[QUOTE=elllmi;42018954

ale każdą czy jakąś konkretną tylko?

[/QUOTE]

Szaja , jak to z tą wodą ?

Cytat:
meneq, brawa za prawko!!!!! i super, ze z malzem juz razem
hahahaha a wiesz, ze myslalam o tym? ciekawe, czy potem by cyca w ogole chcial

ewulka kochana gdzie Ty sie podziewasz, ze Cie w ogole nie ma?

aktualizacja co do jedzenia sluchajcie jaki agent. dalam w siateczce banana, skoro wczoraj cos tam zjadl to heja - nie wiedzial co z siatka zrobic wiec mu przy buzce trzymalam i co? ciamral jak zaczarowany!!!!!!!! az sie oblizywal. zaczal sie denerwowac ze chyba za malo leci, to wyjelam banana i z reki mu dawalam - jak w raczce sam trzymal to do buzki nie, musialam mu trzymac. odgryzl sobie kawalek i zjadl!!!!! to ten sam kawalek banana odkroilam i chcialam dac z kyzeczki - sluchajcie, histeria!!!!!! szczekoscisk i koniec! nabilam banana na widelczyk i co? - jadl jadl jadl w pewnym momencie jak sie zagapilam to hyc mi za widelczyk i caly kawal do buziulki chcial wlozyc
ciekawy egzemplarz z niego co?
ale wazne, ze cosik ruszylo
Dobrze, że coś ruszyło

Cytat:

insolito chcialam obejrzec Twoje filmy, ktore zamiescilas w k. i nie moge. Zablokowalas je, skasowalas?
Nic nie robiłam, mi wszystko działa

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 15:28   #1703
ania13.03
Zadomowienie

Boze, laski jakie mam niskie cisnienie to chyba zaraz zejde z tego swiata

Dzieci pozasypialy a ja zamiast tez sie polozyc to nieee, poczytam co tam u Was

meneq moje gratulacje

bokeh mojej chyba wlasnie zaczynaja ciemniec

Lady ja mam kojec w salonie. Myslalam, ze tak bedzie bezpieczniej ze wzgledu na starsza corke ale ona jak chce to moment do niego wlazi

Szaja swietne lozko.

Silver Wracaj bo nam Ciebie brakuje Ale Daria urosla i jeszcze ladniejsza sie wydaje Brawo za samodzielne siedzenie!

Nie pamietam co jeszcze mialam pisac. Oczy mnie bola bo kilka zdjec probowalam przedtem obrobic ale srednio mi wyszly

Sa jeszcze u Was wyprzedaze? Chce pozniej meza na shopping wyciagnac ale cos czuje, ze u mnie juz po

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 15:29   #1704
insolito
Zadomowienie

Szaj i jak się Agu podoba łóżko ?

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 15:35   #1705
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
allegro.pl/skladany-kojec-drewniany-8-el-wysylka-48h-zabawka-i3429448528.html

taki wydaje sie ok? do kiedy Gabi w tym siedziala? w tym mies na pewno nie kupimy, ale moze w przyszlym.....

o wlasnie, podliczylismy wydatki, ja dostalam jeszcze wyrownanie z zusu i generalnie nie jest tak zle, do przyszlej wyplaty powinmo starczyc kasy
wiesz co, nie pamietam już ile w nim siedziała, na pewno bardzo się przydał, tylko my mieliśmy taki siateczkowy, przypuszczam, że tylko coś takiego było wtedy na rynku i chyba miał kółeczka, bo to było dla mnie jak znalazł i ciągałam to po całym mieszkaniu za sobą

Stary 2013-07-30, 15:42   #1706
mala_19kw
Zakorzenienie

Evel,Bijkora-właśnie przeczytałam o nieodpowiedzialnych mamuśkach ... Ja też mam taki przykład-moja mądra bratowa (strasznie jej nie lubie bo to typowa blondynka) paliła w ciąży,wypiła trochę piwa,wina (bo to dla zdrowia przecież) i Kuba urodził się wcześniakiem. Na początku bardzo odbiegał od dzieci i dużo czasu spędził w szpitalu-był mikroskopijny dosłownie i założe się że ta tępa pipa do tej pory nie czuje się temu winna i oczy by wydłubała jakby ktoś jej powiedział że to przez nią

Ostatnio mnie przekonywała jaki to chodzik jest cudowny i że jak wsadze w niego Oskara to "w końcu" odpoczne. Jakby to ona się męczyła
A jak powiedziałam że Oskar nie będzie miał chodzika po to żebym tylko ja mogła odpocząć to padło głupie czeeemu?
Powiedziałam czemu i skończyłam dyskusję bo nie miała ona sensu.

Meneq-gratuluje
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 15:44   #1707
ania13.03
Zadomowienie

mala wyslalam Ci pw

18.01.2013 - Lili
Stary 2013-07-30, 15:50   #1708
Lenova
Wtajemniczenie

hejka
Przeleciałam Was na szybko ale nie dam rady cytować wybaczcie.
Głupek ze mnie straszny i przesadzxiłam ze słońcem wczoraj i dzisiaj umieram, mam zapalenie spojówek i mega migrenę
Mam nadzieję że to mnie usprawiedliwia

Napiszę co u nas co byście mnie nie zapomniały
Jak wiecie Blanka wczoraj skończyła pół roczku-dziękujemy za gratulacje;*
No i już nie potrafię jej powstrzymywać w siadaniu- w wózku nie ma innej opcji jak siedzenie,ciągle się podnosi i siedzi ,w wanience to samo ,czasem jej się uda też z pozycji leżąco bocznej siadać. no cóż dziecko mi dorasta...
Ostatnio też robi coś dziwnego że jak siedzi w wanience np to trzyma się rękami za oparcie i podnosi dupkę do góry jakby chciała wstać(?)
Aczkolwiek teraz skupiła się na rozwoju mowy niż motoryki bo non stop śpiewa,jak tylko usłyszy muzykę to zaczyna śpiewać,kupa śmiechu przy tym na prawdę.
Boje się tylko że coś jest nie tak z zębami u nas, bo Blanka ząbkuje już ok 2 miesiące a zęby nie wychodzą, tak bardzo się męczy a ja nie wiem jak jej pomóc ;/

Z tego co mi się rzuciło w oczy :
Silver kopę lat dziewczyno ! wiiitaaaaj .Buziaki dla Darii

Meneq bardzo się cieszę że już jesteście z tż no i gratki za prawko !

Lady uff,super że coś Wam z jedzeniem ruszyło , mam nadzieję że będzie coraz lepiej i lepiej!

Wstawię Wam jeszcze fotkę mojego półroczniaka i uciekam bo oczy mi już łzawią
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0199.jpg (76,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1020662.jpg (136,5 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1020658.jpg (106,5 KB, 24 załadowań)
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 15:56   #1709
ania13.03
Zadomowienie

Lenova sliczna dziewczynka z Blanki brawa za postepy a co do zebow to wspolczuje, ze sie tak biedna dlugo meczy Moze jak najczesciej dawac jej gryzaki

18.01.2013 - Lili
Stary 2013-07-30, 16:05   #1710
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Hejka!
nie ma cziki!!!!!

troche mnie martwi ze to jak smoczek a moj smoczka absolutnie niet

ale skoro ma pomoc w piciu czegokolwiek z czegokolwiek to chyba kupie

ja tez to pamietam

my jeszcze nie szczepilismy a mamy juz prawie 7,5 miecha
ale jakos niedlugo trza sie wybrac

u nas identyko!
Nie no wczoraj może przesadziłam, bo to nie dokońca działa jak smoczek może jak lizak prędzej. Ola trzyma sobie za te uchwyty , wkłada do bożki mamle to w buzi. Wyjmuje i wkłada, bo te dziurki mają jakby takie brzegi wyższe i dziąsełka sobie masuje.Czasem dwoma sobie trzyma czasem jedną i to dla niej jak zabawka..
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości