|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Lady przybijam piątkę! Nasza noc znowu zła A już tak pięknie spala. Budziła się dzisiaj chyba z 15 razy,w tym od 1 do 2.30 nie spala. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Charliz dobrze że z Ola wszystko w porządku. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1592 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,melduje tylko,ze zyje.
Szklanko,bardzo dziekuje,ze pytalas o zdrowie Marciniaka I dziekujemy za polroczkowe zyczenia Marcin zdrowy,ale ja dostalam w zeszlyn tygodniu straszny krwotok. Jak w dniu porodu, lozko,dywany,cale mieszkanie bylo we krwi. Jeszcze najmlodszy szwagier(9lat) sie u nas "wakacjowal" takze czasu jak na lekarstwo,bo pomocny to on nie byl;] A ostatnio czika,wiec duzo spacerujemy,od wczoraj burze i ciemno,aczkolwiek cieplo. Sylwia,Ty to twarda sztuka jestes- i dobrze. Bartulo ma super mame, a maz i jego rodzinka niech se dalej w dupe wlaza:/ Bartulo mial swoje swieto,Ty nie ustapilas- gites majonez Illusion,gratuluje kg spalonego,mi w 2 tygodnie spadlo 2,7kg, a wpadlo sporo grzeszkow. Ale motywacja jest Jestem jeszcze troche do tylu,a to "staroci" sie nie odnosze,bo juz wszystko powiedziane pewnie na ten temat i nieaktualne. Pozdrawiamy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1593 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, jakies fotencje?![]() LADY- współczuje jedzeniowych problemów.... moze sie Pietraszko przekona jak zrobisz tak jak radzi ezzo? moze łapkami i na zasadzie wyboru? FEWCIU- wspólczuje nocki DELI- jacie, jakie Amelcia ma rzęsy.... pada ![]() juz jest za drzwiami od pokoju.... nie nadążam go zawracac chyba musze sprzedac bujak- od trzech tygodni stoi pod stołem zapomniany
|
||||
|
|
|
#1594 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kobieto, ja Ci współczuję, jak Amelka bedzie panienką, to się od potencjalnych kandydatów na zięcia przez te rzęsy nie opędzisz :p Cytat:
Cytat:
Cytat:
Charlitz, dobrze, że wszystko ok, Delicjanko, fajny ten projekt domu |
||||
|
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde!!! Miało być u nas dzisiaj 20 stopni, a teraz prognoza na pulpicie mi pokazuje... 27. Nosz co za cholera!
Ta pogoda nie umie się jakoś wyśrodkować, albo za zimno, albo za gorąco, czemu nie może być codziennie np 24?! I teraz nie wiem, czy pojedziemy z małą obejrzeć te samochody. Znaleźliśmy jeszcze 2 po drodze z Ostródy do Nowego Miasta Lubawskiego... |
|
|
|
#1596 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Podobno niejadków nie wolno wkładać do leżaczka, fotelika, wkładać śliniaka id. bo one już kojarzą, że będzie karmienie i z automatu jest na nie. Bierze się takiego dzieciaczka, kiedy zbliża się pora karmienia, na swoje kolanka i daje mu chociażby ze swojego palca jakiejś papki, tak do oblizania. Dlatego też na początku nie opłaca się korzystać ze słoiczków, lepiej samemu ugotować i mieszać ze swoim mlekiem bo jego smak zna(próbowałaś już tze swoim mlekiem?) Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2013-07-30 o 08:42 |
|||||||
|
|
|
#1597 | ||||
|
Zadomowienie
|
Czytałam gdzieś, że od 6 miesiąca już można , ale jak to jest to nie wiem
![]() Cytat:
A tego banana dałaś mu jak był głodny/ W tej książce oBLW jest napisane, żeby dziecko sadzać do jedzenia jak jest najedzony, to wtedy będzie miało ochotę na zabawę i w ten sposób poznawanie jedzenia . Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratki za zrzucone kg
|
|
#1598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chrupki kuku nie zje sama. Jak trzymam memla, ale z krzywą miną. Lady - piszę o tym z dziewczynami na wątku "wszystko co chciałybyście wiedzieć" - dużo rad mi dają, zajrzyj. A Pietraszko coś pije? on też butli nie chce? macie kubeczek? Ja będę moją maliznę uczyć picia z kubeczka Aventu. Cytat:
Tak samo jak Ola Charliz. Charliz: super, że wszystko w porządku! |
||
|
|
|
#1599 |
|
Zadomowienie
|
Nie miałam wczoraj siły nic pisać, tylko was czytałam, wyjazd do samego centrum śląska w samochodzie bez klimy to było dla mnie jak zabójstwo.
Lady trzymam kciuki za Pietraszka żeby wyzdrowiał i zaczął jeść. Mój Bartuś na razie na szczęscie bardzo ładnie je jak widzi łyżeczke to zaraz buzke otwiera, mam nadzieje że mu się nie odwidzi. Ja jestem właśnie w trakcie sprzedawania 20 letniego golfa 3, jakaś masakra ludzie widzą że 20 lat ma a oczekują że wszystko będzie na picuś glancuś jak w 2 letnim. Mój maluszek odkrył dzisiaj że można robić samolocika Co to onzacza jak dziecko daje raczki do tyłu tzn tak jak gdyby małysz np jak go trzymie przodem do świata.
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny..my już po śniadanku i lecimy na spacer..przed czika jeszcze.
U nas nic ok jeśli chodzi o Antonia...od 22 do 5 spał..ale za oknem u sąsiada impreza... chlopak był w kiciu..za jakieś tam kradzieze..przed ostatnia odsiadka zmajstrowal dzidzie dziewczynie...teraz jak wyszedł chuba gdzieś w maju..to ją ściągał z Polski gdzieś (bo ona miała inngo ale ja kopnął w d....pe i wyjechał, a ona został dzieckiem bez środków..)..więc tatuś po wyjściu się poczuł i ściągnął tu mamusie z dzieckiem...najpierw dzień w dzień piwko o grile na balkonie...a,w nocy..to dopiero się nasłuchamy z mężem...wszystko widzę bo mam okno w okno ...dziecka prawie nie widać..więcej słychać...jeszcze nie widzialam ich na spacerze..a dziecka żeby chodziło. Raczkuje tylko czasem bo betonie na balkonie (ma ponad 1,5 roku)..dodam że mieszka tu też chłopaka ojciec ale dra ze sobą koty...i wczoraj się osiedlili na podworku..ona ..on..dziecko i jakaś para..cały dzień muzyka głośno..grilll...a po 22 głośna muzyka nadal..oni nachlani..albo i nacpani...ojciec jego przyszedl(chodzi o kulach) a synek siekiera mi przed oczam macha....dobra jakoś usnelismy... 3.33....panienka lata..rzuca takim miechem ze szok...raz za razem...on lata za nia -ucisza..a w domu ojciec co ich chyba nie chce wpuscic..ona wyzywa ojca od najgorszych....jeju szok....krzycza oboje zeby na policje nie dzwonil..musialam okno zamknac....czika za oknem..dusze sie ale przynajmniej ciszej..leze 30min..a to trwa..niw wytrzymalam..zadzwoniłam na policje...w końcu cisza. ..pojechali a ona zniw zaczyna mordę drzeć...:banghead: W koncu chłopak ja ucisza...i chyba śpi ..nawalila sie jak nie wiem...potem dziecko zaczęło płakać..spało na górze...szkoda gadać..patologia. Tz ma mu dzis zwrocic uwage..ja p...le takich sasiadow...żal mi dziecka..wczoraj ojciec go tak podrzucał do góry że myslalam że mu kregoslup złamie...a potem za nogi go złapał i krecil się w kółko..-taka k...wa zabawa z 1.5 rocznym dzieckiem...
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-07-30 o 09:02 |
|
|
|
#1601 |
|
Konto usunięte
|
No bez wody, bo w pt wieczorem rura pod piwnicą pękła, a w tym kraju znalezienie osoby chętnej do pracy graniczy z cudem :/
Historie z konikiem polnym - fuj ![]() W nocy padało i jest chłodno teraz, fajnie. P. wieczorem składał łóżko chyba do 22:30, a Agatka... poszła spać z tatą a ja u mamy z dorotką spałam. Jestem mega niewyspana, bo spalam na fatalnym łóżku a młoda zajęła cały środek.Doczytuję was, ale wybaczcie, nie będę cytowała, nie mam weny :/ zaraz prysznic i na reh lecimy. ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Lady, może faktycznie dopraw to jedzenie - sól ziołowa, same zioła (bazylia, mięta lekkomajeranek, oregano - coś wyraźnego), czy nawet odrobinę normalnej soli - niestety są dzieci które nie chcą jałowego jedzenia, tak jak są ludzie którzy uwleibiają pikantne smaki i już. I... chybabym próbowała dawać do dzioba wszystko, co jesz - wiadomo, nie colę i chipsy i frytki ale próbowałabym, niech poznaje smaki. Posmakowanie nie zaszkodzi w takiej sytuacji, mam wrażenie, a może pomóc.Charlizz, jeszcze nie doczytałam jak sprawy, ale tak czy siak mnie wczoraj nie było :/ nie miałam netu u mamy. Natomiast na przyszłość - same wymioty pojedyncze nic nie znaczą, dorosły też czasem chluśnie, oczyszczając żołądek, i nic. Blogerki Borysek tak zrobił kiedyś. Natomiast po całym słonecznym dniu (i to nawet nie na słońcu, ale w upale w ogóle) to waro się skonsultować (szkoda, że trafiłaś na babsztyla!) jednak. Na pewno dopajanie, na pewno chłodne okłady na ręce/nogi - tak jak przy temperaturze. Black, myśmy scenica też szukali, fajne autka. Stanęło na megance, bo akurat się dobra trafiła. Ale mąż dobre pół roku szukał. ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Ninagg, co kupowałas na all bo mi nie znalazło?
|
|
|
|
#1602 |
|
Zadomowienie
|
Przede wszystkim wspolczuje nieprzespanych nocek i problemow z niejadkami tez. Lady, fewciu - ![]() Black co za k...s z tego typa! tyle czasu zmarnowane i jeszcze w taka czike jechac, zeby zlom obejrzec Mam nadzieje, ze szybko znajdziecie cos fajnego. Mysmy w Pl tez taka starsza bmke mieli i Tz ja kochal tyle, ze tutaj nie byloby nas stac na utrzymanie takiego auta. Ubezpieczenie by nas zjadlo. Tutaj najpierw mielismy polo i ledwo co sie wozek Gabi do bagaznika miescil Teraz mamy skode fabie i tfu tfu jestesmy baardzo zadowoleni Ale ubezpieczenie takiego nieduzego autka za rok to i tak blisko 1000 funtow ![]() nomen no wlasnie, skad taki krwotok Mam nadzieje, ze wszystko juz ok Ewik witaj z powrotem ![]() charlizz suoer, ze juz lepiej Aaa moja Lila lezy i pierwszy raz tak porzadnie obraca Sophie ![]() A, Hope masakra z ta kobieta! Szkoda, ze rodzina nie chce jej pomoc
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2013-07-30 o 09:32 |
|
|
|
#1603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ojaciepierdzielę, musiałyście tyle pisać?! Toż oczy mnie już bolą od tego czytania
![]() Cytat:
![]() A podróż nad morze była tragiczna - korek z 15 km. Jechaliśmy 7 godzin. Na miejscu byliśmy dopiero po 13 ![]() Cytat:
![]() Fotki dodam jak już je przeniosę na kompa ![]() Charlizz dobrze, że z Olą już lepiej. |
||
|
|
|
#1604 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
nie ma cziki!!!!! Cytat:
![]() Cytat:
to chyba kupie ![]() ja tez to pamietam ![]() Cytat:
![]() ale jakos niedlugo trza sie wybrac ![]() |
|||
|
|
|
#1605 |
|
Zadomowienie
|
nomen, skąd ten krwotok?
Neti, niezła patologia! W Sulejowku mieszka taka, co ze mną pracowała. Ona też niezła patusiara, w ciążę zaszła a na przerwie szlugi dalej jarała , bo jak nie pali to sie stresuje i dla dziecka niedobrze. Wstyd mi było z nią gadać, bo ona rzucała ciągle mięsem "ku...a ja pier...le..." a jak mi sie żaliła, że słabo bo ona małych dzieci nie lubi, bo to ją "wku... jak jape drze" i "najlepiej jakby sie urodziło już takie odchowane" to w ogóle zaczęłam ją omijać, bo ja nie mogę takich rzeczy słuchać i wstyd mi normalnie było za nią , bałam sie, że ktoś pomyśli że ja sie z nią koleguje -.- w dodatku nie zmienię jej podejścia, więc lepiej tego nie słuchać, bo potem człowiek sie dręczy, że są tacy ludzie a dzieci cierpią! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- czytała któraś Kobiety Dyktatorów? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1606 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Cytat:
jakies wskazowki? jak bedziesz to robic? bo moj nie chce, tzn chce - ale sie bawic tym ustnikiem. o piciu nawet nie pomysli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1607 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jak Ola?
|
|
#1608 |
|
Rozeznanie
|
hej!
nie mam pojęcia co u Was, mam do nadrobienia 20 stron mały ostatnio daje w kość, idzie spać o 23 a wstaje o 7 no i generalnie na nic nie mam czasu. Nie wiem co się mu tak poprzestawiało bo był zawsze wielkim śpiochem, potrafił wstawać o 12, skończyło się ponadto wymaga 100 % mojej uwagi, i oczywiście to moja wina, gdyż ciągle z nim jestem, za dużo ze mną przebywa a lęk separacyjny został wymyślony na potrzeby internetu i głupich matek. Grr!Lecę nadrabiać, może mi się uda, pogoda dziś odpuściła i w końcu jest znośnie, bo wczoraj na termometrze miałam 38 stopni w cieniu
|
|
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1610 |
|
Zadomowienie
|
Blogerko, pisałam już - noc przespana , a dziś jest pogodna, więc chyba ok.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1611 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pozniej zaczal jesc ze smakiem sloiczki z owocem, ale mu zawsze jako deserek po takim kroliku czy innym podawalam wiec nic dziwnego, tez niebo a ziemia jesli chodzi o smak wiec z radoscia jadl slodkie. aha, mamy drugi sloiczek, indyk z dynia z hippa bodajze, zjadl 2/3 duzego ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
|
|
#1612 |
|
Zadomowienie
|
|
#1613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42013600]No bez wody, bo w pt wieczorem rura pod piwnicą pękła, a w tym kraju znalezienie osoby chętnej do pracy graniczy z cudem :/ Historie z konikiem polnym - fuj ![]() W nocy padało i jest chłodno teraz, fajnie. P. wieczorem składał łóżko chyba do 22:30, a Agatka... poszła spać z tatą a ja u mamy z dorotką spałam. Jestem mega niewyspana, bo spalam na fatalnym łóżku a młoda zajęła cały środek.Doczytuję was, ale wybaczcie, nie będę cytowała, nie mam weny :/ zaraz prysznic i na reh lecimy. ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Lady, może faktycznie dopraw to jedzenie - sól ziołowa, same zioła (bazylia, mięta lekkomajeranek, oregano - coś wyraźnego), czy nawet odrobinę normalnej soli - niestety są dzieci które nie chcą jałowego jedzenia, tak jak są ludzie którzy uwleibiają pikantne smaki i już. I... chybabym próbowała dawać do dzioba wszystko, co jesz - wiadomo, nie colę i chipsy i frytki ale próbowałabym, niech poznaje smaki. Posmakowanie nie zaszkodzi w takiej sytuacji, mam wrażenie, a może pomóc.Charlizz, jeszcze nie doczytałam jak sprawy, ale tak czy siak mnie wczoraj nie było :/ nie miałam netu u mamy. Natomiast na przyszłość - same wymioty pojedyncze nic nie znaczą, dorosły też czasem chluśnie, oczyszczając żołądek, i nic. Blogerki Borysek tak zrobił kiedyś. Natomiast po całym słonecznym dniu (i to nawet nie na słońcu, ale w upale w ogóle) to waro się skonsultować (szkoda, że trafiłaś na babsztyla!) jednak. Na pewno dopajanie, na pewno chłodne okłady na ręce/nogi - tak jak przy temperaturze. Black, myśmy scenica też szukali, fajne autka. Stanęło na megance, bo akurat się dobra trafiła. Ale mąż dobre pół roku szukał. ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Ninagg, co kupowałas na all bo mi nie znalazło? [/QUOTE]Wcoraj wywiązała się gadka na temat siateczek i ja się pochwaliłam, że jak wy kupowałyście siateczki w biedrze to ja kupiłam takie coś i jestem w 1000000 % zadowolona. Wygodne, bo nie muszę się męczyć z domywaniem siateczki itp. no i bardziej higieniczne dla mnie jest. http://www.kidsmebaby.com/productdetail.php?id=1&g=4 |
|
|
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
o ray dziewczyn ja po tej burzy dopiero teraz z szafy wyszłam ze strachu
![]() wczoraj jak mi je%$bło w chałupę to chciałam krzyczeć ale że dziedzica przy piersi trzmymałam to wiedziałam,że nie wypada gacie miałam pełne, siedziałam oparta w sypialni o wezgłowie łóżka, jak pieprznęło to dom się zatrząsł, dziś bolą mnie mięśnie karku- tak się napięłam ze strachu Samuel z kuzynem zbiegli z góry z krzykiem i spali w salonie na kanapie ![]() masakra byla a ze śmieszniejszych rzeczy to moje dzikuskie dziecko jadlo dziś pomidora i ogórka- był taki krzyk przy śniadaniu że nie było wyjścia,musiałam mu dać
|
|
|
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz co, ja bym chyba poszla i sama dala jej te ciuszki. jej prawdopodobnie nie w glowie takie bzdety a po co dziecko ma byc pokrzywdzone... nie jego wina ze ma matke taka jaka ma ![]() tylko uwazaj co by sie zbytnio nie przyzwyczaila do tej ''pomocy'' ![]() a co do siateczek to chyba sie nie chwalilaas, albo linka nie podalas bo ja tez nic takiego sobie nie przypominam
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2013-07-30 o 10:42 |
|
|
|
|
#1616 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja dziś kliknęłam http://allegro.pl/kidsme-silikonowy-...420161712.html
|
|
#1617 |
|
Zadomowienie
|
Nina,zapewniam Cię,że gdyby pojawił sie link do all to Pstryczkowa pierwsza by go zlustrowała
|
|
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1619 | |||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Młody dopiero zasnął pierwszy raz od rana więc nadrabiam
Zeżarło mi Agi cytat. Moim zdaniem jak najbardziej możesz w czarnej kiecy iść Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41997517]Patrzcie: http://kwejk.pl/obrazek/1464769 To ja ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale czytałam gdzieś ostatnio że dziecko uczy się przełykania większych cząstek niż papka i gryzienia.Cytat:
dla PiotrusiaCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A te Britaxy to ja w niżej cenie tylko całe czarne widziałam...a czarnego nie chcę. Cytat:
|
|
#1620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Charlizz, cieszę się że z Olikiem w porządku cały wiecór o niej myślałam ![]() U nas czika poszła !!! za niedługo wybieram się na jakiś spacer
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:38.

A już tak pięknie spala. Budziła się dzisiaj chyba z 15 razy,w tym od 1 do 2.30 nie spala. 

Wyjazd udał się bardzo, pogoda była wymarzona. Oczywiście spiekłam się na raka
, jakies fotencje?

pewnie przypadek, ale jestem sklonna juz uwierzyc we wszystko 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
musze meza spytac 

)