Może rysować map nie umiemy, lecz do ołtarza drogę znajdziemy ! :D PM2013 cz.58 ! :D - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-30, 12:48   #3091
agassek
Zakorzenienie

Dot.: Może rysować map nie umiemy, lecz do ołtarza drogę znajdziemy ! :D PM2013 cz.58

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
impreza w domu też może mieć swoje dobre strony:
obcy ludzie nie będą na Was patrzeć, więc będzie można poszaleć
np biegać po chacie w gorsetowej bieliźnie i skórze, jak ostatnie lafiryndy, podoczepiać sobie świecące rogi, możecie wszystie zrobić sobie tzw gothick mc-up, albo coś w tym stylu, możecie zaopatrzyć się w najróżniejsze gadżety, tj. wszelkiego rodzaju peniski jakie znajdziecie, upiec wielkiego torta penisa, którego uroczyście pokroicie, możecie np poszukać instruktażu robienia striptissu, albo czegoś innego (w sieci jest wszystko, więc to chyba też będzie jak się dobrze poszuka) i zrobić sobie lekcję
Jak nie ma ograniczeń, to fantazja nieźle może ponieść, moja się zaczęłą rozkręcać, więc może trochę przystopuję
Faktycznie widzę, że wyobraźnia pracuje
Beforek w mieszkaniu będzie na pewno... Chciałyśmy dodatkową atrakcję jakąś, ale na razie brak pomysłów

Cytat:
Napisane przez poziomkapaula Pokaż wiadomość
U nas tablic nie będzie, chyba że są od razu w pakiecie z samochodem też mi się nie chce w takie rzeczy bawić. TŻ w ogóle nie chce, żeby samochód był ozdabiany (sam w sobie jest "stylowy"), więc jedyne co, to może spróbuję go przekonać do delikatnych kokard przy klamkach i tyle
My mieliśmy delikatnie ozdobiony samochód, wrzucę jakieś zdjęcia jak dostanę, uważam, że mimo wszystko przystrojony wyglądał lepiej

Cytat:
Napisane przez naiat Pokaż wiadomość
Ja się jakoś nie widzę na sesji... nie lubię mieć robionych zdjęć i nie sądzę żeby to była dla mnie fajna sprawa
Dokładnie o to mi chodzi

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 12:48   #3092
19izka89
Rozeznanie

Dot.: Może rysować map nie umiemy, lecz do ołtarza drogę znajdziemy ! :D PM2013 cz.58

Cytat:

Ad.2. TŻ zawsze powtarza że jest mu cholernie przykro, że tak wyglądają układy w jego rodzinie, ale mam nadzieję, że sam będzie potrafił utrzymać i stworzyć normalne więzi (choć nie powiem, kłótliwy jest i pamiętliwy )
Mój sprawę zatargów rodzinnych rozwiązał tak, że nie zaprosił nikogo i nie obchodziło go co będą gadać później. Nie miał ochoty zapraszać kogoś tylko dlatego, że wypada. W związku z tym z jego rodziny była tylko mama, brat i chrzestna.
Stary 2013-07-30, 12:56   #3093
Kin_Ga07
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Może rysować map nie umiemy, lecz do ołtarza drogę znajdziemy ! :D P

Jesssuniu ile ja mam dziś roboty, ledwo wyrabiam na zakrętach

Cytat:
Heloł
jakoś ostatnio nie mam weny na wątek, ciężko mi się tu wbić

Jeśli chodzi o odmowy: rodzina TŻ prawie cała się na nas wypięła (odmówili przyjścia), bo jego chrzestna będzie na ślubie. A z chrzestną wszyscy są w stanie wojny lub zimnej wojny
dla mnie to gów**niane wytłumaczenie, więc jestem na nich delikatnie mówiąc wkurzona. Widać totalny brak więzi rodzinnych między nimi
Co za ludzie, zachowują się jak dzieci... Wkurzyłabym się tak samo jak Ty

Cytat:
Napisane przez Edzik_87 Pokaż wiadomość
Hello

W przedślubnym szale przygotowań niestety coraz mniej czasu na zaglądanie na wątek..
Dziś jestem ostatni dzień w pracy a od jutra urlop! zostawiłam sporo rzeczy do ogarnięcia w te wolne dni..i trochę stresik mnie łapię czy ze wszystkim zdążę.. ślub za 11 dni..!!
Byliśmy już na dwóch indywidualnych lekcjach tańca..uczymy się choreografii do " Can't take my eyes off you" Frankie Vallie.. i wychodzi nam póki co super.. umiemy już połowę układu.. ( skrócliliśmy utwór do 2min 20 sek) trochę obrotów, kroków salsy, wygięć, podnoszeń..fajna zabawa..

U mojego tż w rodzinie odmówiła 5 osoba rodzina bo "ich córki tak bardzo przeżywają śmierć babci ( zmarła na przełomie marca/kwietnia) i że nie będą w stanie bawić się na weselu"..powód przyjęliśmy..zrozumieliśm y..w końcu to też Tż babcia..ale postanowiliśmy,że przecież ślubu z tego powodu odwoływać nie będziemy...i nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt..że owe wnuczki które tak bardzo przeżywają śmierć babci i są w żałobie..jeżdzą na imprezy, dyskoteki, piana party itp i chwalą się zdjęciami na fb.. żal..po prostu żal...

jakie tablice? pochwal się

Edit: doczytałam
To już 11 dni! Jak samopoczucie? Chyba stresu nie ma, co?

U&I
Kin_Ga07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 13:01   #3094
naiat
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Może rysować map nie umiemy, lecz do ołtarza drogę znajdziemy ! :D P

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
No i właśnie dlatego zastanawiam się czy w ogóle zawracać chłopu głowę zmianą, ale chyba jednak napiszę, bo będzie mnie denerwowała sama świadomość

Ja u siebie właśnie tak planuję, skoro mama koniecznie chce jakoś udekorować dom.
ad.1 to zmien i miej to z głowy
ad.2 skoro koniecznie chce to pewnie, że tak. ja mam nadzieję, że swoich jakoś od tego mimo wszystko powstrzymam

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez 19izka89 Pokaż wiadomość
Mój sprawę zatargów rodzinnych rozwiązał tak, że nie zaprosił nikogo i nie obchodziło go co będą gadać później. Nie miał ochoty zapraszać kogoś tylko dlatego, że wypada. W związku z tym z jego rodziny była tylko mama, brat i chrzestna.
Zupełnie jak mój - zaprosił mamę, ciotkę i kuzyna.
Resztę ma w.... poważaniu
Stary 2013-07-30, 13:04   #3095
emma90
Wtajemniczenie

dla autorek smutnych wiadomości

Cytat:
Heloł
jakoś ostatnio nie mam weny na wątek, ciężko mi się tu wbić

Jeśli chodzi o odmowy: rodzina TŻ prawie cała się na nas wypięła (odmówili przyjścia), bo jego chrzestna będzie na ślubie. A z chrzestną wszyscy są w stanie wojny lub zimnej wojny
dla mnie to gów**niane wytłumaczenie, więc jestem na nich delikatnie mówiąc wkurzona. Widać totalny brak więzi rodzinnych między nimi

moim zdaniem w czasie tak ważnej uroczystości swoje humory odkłada się na bok i cieszy szczęściem pary młodej, a nie wydziwia
choć u nas jest podobnie, rodzice tż są rozwiedzeni i jego tata się na ślub i wesele nie wybiera bo będzie na nim jego była żona
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 13:09   #3096
MagdaLena8504
Raczkowanie

Witam się z Wami i szybciutko zmykam, bo dzisiaj jest moja kolej gotowania obiadu .
Chyba Bozia mnie skarała za nadmierne używanie klimatyzacji bo już jestem chora.. .

MagdaLena8504 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 13:18   #3097
VwVampirka
Zakorzenienie

Edzik, kuzynki nie mogą przyjść, bo przecież piana-party nie będzie, a to to już zupełnie co innego!!!
Ale takich osób, bo ja bym nie żałowała. Bardzo się cieszyłam, że nikogo z TŻ nie zapraszaliśmy na siłę. Nie usłyszeliśmy takich wymówek, cieszyliśmy się z obecności każdej osoby i każy kto przyszedł, to przyszedł z ochotą
Nie było później problemów z salą, miejscami itd...

Jeśli zdecydujemy się kiedyś z TŻ na ślub kościelny, to też zrobimy później takie małe przyjątko... chociaż będzie w nim kilka drobnych ulepszeń

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Faktycznie widzę, że wyobraźnia pracuje [COLOR=White]
oj, dopiero się zaczęła rozkręcać, ale przystopowałam, bo sama siebie się wystraszyłam

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 13:21   #3098
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
ad.1 to zmien i miej to z głowy
ad.2 skoro koniecznie chce to pewnie, że tak. ja mam nadzieję, że swoich jakoś od tego mimo wszystko powstrzymam
ad.1 - wysłałam maila, zobaczymy czy sprzedający go uwzględni jeśli nie to trudno, będą Nowożeńcy
ad.2 - powodzenia

Matko, mój panieński za 2,5 tygodnia a ja nadal nie wysłałam listy gości macie prawo mnie zlinczować jeśli dzisiaj tego nie zrobię.

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 13:28   #3099
naiat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość

Matko, mój panieński za 2,5 tygodnia a ja nadal nie wysłałam listy gości macie prawo mnie zlinczować jeśli dzisiaj tego nie zrobię.
Możemy się zlinczować wzajemnie bo ja maila do świadkowej tez jeszcze nie napisałam
Stary 2013-07-30, 13:37   #3100
tusia0708
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Może rysować map nie umiemy, lecz do ołtarza drogę znajdziemy ! :D PM2013

Cytat:
Możemy się zlinczować wzajemnie bo ja maila do świadkowej tez jeszcze nie napisałam
Będzie walka w kisielu?

tusia0708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 13:40   #3101
biibi
Zakorzenienie

Odp: Może rysować map nie umiemy, lecz do ołtarza drogę znajdziemy ! :D PM2013 cz.58

Podczytuję was cały dzień ale jakoś nie mogę się wbić... idę ćwiczyć

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
biibi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 13:41   #3102
Edzik_87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kin_Ga07 Pokaż wiadomość

To już 11 dni! Jak samopoczucie? Chyba stresu nie ma, co?
Stresu nie ma póki co no jedynie martwię się czy zdąże ze wszystkim..czy wszystko co zamawiałam dojdzie na czas ( np. winietki :P )itd.. ale ogólnie jest luuuzik

żonka od 10.08.2013

Aleksander 24.04.2015

Edzik_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 13:43   #3103
naiat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tusia0708 Pokaż wiadomość
Będzie walka w kisielu?
Mnie się nie chce walczyć, nawet taplać mi się nie chce

Uznałam, że dwie najważniejsze rzeczy ślubne mam, reszta luuuzik.
Choć z drugiej strony...wypadałby kupić jakieś buty

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Napisane przez biibi Pokaż wiadomość
Podczytuję was cały dzień ale jakoś nie mogę się wbić... idę ćwiczyć

Poćwicz za mnie

Cytat:
Napisane przez Edzik_87 Pokaż wiadomość
Stresu nie ma póki co no jedynie martwię się czy zdąże ze wszystkim..czy wszystko co zamawiałam dojdzie na czas ( np. winietki :P )itd.. ale ogólnie jest luuuzik

No i prawidłowo
Stary 2013-07-30, 13:56   #3104
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
no to umawiamy się, że obie załatwimy to dzisiaj

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 14:19   #3105
Kin_Ga07
Wtajemniczenie

Co tu tak cicho?

Wszystkim się tak nic nie chce jak mi? Na dzisiaj wykorzystałam swoją porcje energii przeznaczoną na pracę

U&I
Stary 2013-07-30, 14:27   #3106
Visez
Zakorzenienie

Hej Dawno nie zaglądałam, ale widzę że chyba nie tylko ja Bo jakoś spowolnił wątek z nabijaniem postów Żonki męzami zajęte
Stary 2013-07-30, 14:28   #3107
agassek
Zakorzenienie

Wrzucam zdjęcia moich dekoracji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg deko.jpg (74,1 KB, 51 załadowań)

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 14:39   #3108
Kin_Ga07
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Visez Pokaż wiadomość
Hej Dawno nie zaglądałam, ale widzę że chyba nie tylko ja Bo jakoś spowolnił wątek z nabijaniem postów Żonki męzami zajęte

Oj racja, racja, Żonki pouciekały do mężów, ale nie wszystkie

Cytat:
Ładnie, ładnie

U&I
Stary 2013-07-30, 14:43   #3109
VwVampirka
Zakorzenienie

VwVampirkowa RELACJA dla nieklubowiczek :

c z w a r t e k

pamiętam tylko, że upiekłam 4 ciasta i nieudało mi się zrealizować połowy zaplanowanych rzeczy... i miałam przedślubnego doła...

p i ą t e k

obudziłam się z samego rana. Dokończyłam robić polewę do cycków murzynki, zawiozłam ciasta i alkohol na salę, szampana do USC.
Jak wróciłam, to zaliczyłam dość nieciekawą rozmowę z mamą (o czym pisałam na wątku) ale w efekcie dostałam od mamy cudowną, własnoręcznie robioną poduszeczkę na obrączki i mi przeszło. W międzyczasie zafarbowałam halkę herbatą (miałam śmietankowo białą, a potrzebowałam ecru) i kolorek wyszedł idealny.
Potem, jak zaczęłam farbować włosy, dostałam wiadomość o tym, że mój fotograf (brat TŻ) stracił aparat... o tym też Wam pisałam na wątku, więc nie będę się powtarzać, tym bardziej, że w końcu udało nam się pożyczyć fajny aparat od znajomych i szybko zapomniałam o "drobnych" trudnościach

Ale za to przypomniałam sobie, że nie mam kompletnie żadnej torebki na swoje rzeczy ani nic do ozdoby samochodu, a było już po 17-tej i wszystkie sklepy były pozamykane Wpadłam w panikę, pojechałam do wszystkich supermarketów w mieście z nadzieją, że coś tam znajdę. Na szczęście znalazłam żółte i ecru gerbery w biedronkach i nettcie i wykupiłam wszystkie (czyli o ok połowę za dużo)
Torebki nie znalazłam, ale w domu znalazłam złoty materiał i sobie uszyłam taki worek na skarby.... nawet fajnie mi wyszedł i pasował do sukienusi Jakiś czas później bratowa spytała się, czy mam jakiś szal dla Niej... szukając go znalazłam śliczną, malutką, atłasową, złotą torebkę miałam więc malutką torebkę, idealną do USC i porządny worek na większe rzeczy

TŻ przyjechał do mnie ok 18-tej. Wyjechałam po Niego i ulokowałam go na parterze tak, by przypadkiem nie zobaczył sukienusi. Dałam mu misję umycia i odkurzenia samochodu, by mi nie przeszkadzał
i przypadkiem nie zobaczył sukienusi, którą miałam jeszcze wyprasować...

Sobą zaczęłam zajmować się dopiero po 23-ciej
zdążyłam się wykąpać, wydepilować, i o północy poszłam spać z nadzieją, że nie będę mieć worów pod oczami spaliśmy tej nocy oddzielnie... i całe szczęście, bo udało mi się wyspać

s o b o t a - ślub

Wstałam rano, na śniadanie zjadłam tylko jogurt. Ubrałam się, zaczęłam robić paznokcie i na 8:45 pojechałam do fryzjerki. Warkocz wyszedł rewelacyjnie, wszyscy zwrócili na niego uwagę i go chwalili.
Jak wróciłam do domu ok 9:40, zaczęłam robić ozdoby na samochód: taką koronę z bukszpanu i gerberów na tył za otwieranym dachem i po kwiatuszku na klamkę. Zajęło mi to trochę więcej czasu niż myślałam, ale wyszło fajnie. O 11-tej pojechałam do florystki po kwiaty (chciała bym była osobiście, bo miała dla mnie niespodziankę). Przyjeżdżama, a tam 3 bukiety ze słonecznikami do wyboru jeden piękniejszy od drugiego Były tanie, więc wzięłam 2: jeden za 30 zł, a drugi za 50 zł (ten wzięłam do ślubu) do tego kwiatek dla TŻ za 10 zł i 2 kwiatki do włosów za 2 złote. Jak za darmo
Od florystki pojechałam do fryzjerki, by mi wpięła kwiatka we włosy, a potem biegiem do domu się malować.... Czas mi uciekał nieubłaganie... Skończyłam się malować ok 12-tej, potem szybkie ubieranie i w między czasie dokończenie malowania paznokci
Z efektu końcowego byłam bardzo zadowolona, makijaż wyszedł mi lepiej niż na "próbnym" (dziękuję za radę, którą tu dostałam, by podkreślić brwi) i wszysko idealnie się zgrało: sukienusia, fryz, bukiet, makijaż... Na szybko ubrałam kolczyki i brązoletkę i wyszłam do TŻ. Wcześniej pilnowałam, by nie widział mnie odkąd wróciłam od fryzjera, więc zobaczył dopiero efekt końcowy... Reakcja standardowa, był zachwycony, zadowolony i zaniemówił... Przypiełam mu jeszcze kwiatek i goście z domu pojechali pod USC. W między czasie dostaliśmy wiadomość, że brat TŻ (ten od aparatu), bratowa i rodzice TŻ mogą się spóźnić... wyjechli z domu tak, by być przed czasem, ale na autostradzie był wypadek i bardzo ich to opóźniło... postanowiliśmy z TŻ, że spóźnimy się na ślub o ok 5-10 min (my mogliśmy), by dać im jeszcze chwilę.

Wyjechaliśmy z domu o 13:00. W kiecy i wysokich szpilach dość ciekawie się prowadziło, ale dałam radę. Przeżyliśmy chwię grozy, bo TŻ zamiast trzymać poduszkę, to położył ją na kokpicie, i zjechała na zakręcie no i pogubiliśmy obrączki do tego okno od jego strony było otwarte na maxa i nawet nie wiedziałam, czy ta poduszka i obrączki wypadły zza okno, czy do samochodu... na szczęście były w samochodzie, daliśmy je na miejsce i pojechaliśmy do USC. Brat TŻ zdążył przed nami

Ceremonia bardzo mi się podobała, pani w USC (znajoma mamy) bardzo ładnie opowiadała o małżeństwie, powiedziała parę ciekawostek (np, że akty małżeństwa będą w USC 100 lat a potem trafią do archiwum państwowego, itd... Bardzo miło się tego słuchało... Jak TŻ składał mi przysięgę, to czułam, że zbierają mi się łezki w oku i przemknęło mi przez myśl, że ja nie dam rady powtarzać za urzędniczką, to za trudne... ale obawy były oczywiście nieuzasadnione Oczywiście cały czas patrzyliśmy się na siebie. Później był pocałunek i TŻ tak się do mnie przyssał, że zjadł mi całą szminkę skończył dopiero, jak już nic nie zostało czułam błysk fleszy, i sobie wyobrażałam, jak ja teraz wyglądam: przy oczach krechy od łez, a dookoła ust czerwono od rozmazanej szminki... podobno dobrze wyglądałam, ale to sobie jeszcze pooglądam na zdjęciach
potem były obrączki, podpisy, życzenia (pani z USC już nas zaprosiła na złote gody za 50 lat), życzenia gości, szampan i poszliśmy na salę...
I tu zaliczyliśmy wtopę, bo ja wyszłam z sali jako jedna z pierwszych osób, a TŻ jako jeden z ostatnich... dopiero w połowie korytarza się zorientowałam, że coś jest nie tak i po Niego wróciłam

Wystrój sali bardzo mi się podobał, jedzenie było pyszne, wszyscy świetnie się bawili, chociaż tańców było mało. Furorę zrobiła kolacja:
kaczka z pieczonym jabłkiem i musem malinowych. Była przepyszna, a podawana na płonącym tależu. Super to wyglądało, a ten ogień był zaskoczeniem nawet dla nas. Jestem zadowolona, że było tyle osób ile było, było dość kameralnie, wszyscy szybko się poznali i rozmawiali ze wszystkimi... przy zapoznawaniu gości ze sobą podrzucaliśmy z TŻ jakieś wspólne tematy i towarzystwo bardzo szybko się ze sobą zżyło

W między czasie wyskoczyliśmy z TŻ i świadkami na miasto na mini sesję. Fotki w większej części wyszły fajne

Imprezę przedłużyliśmy o godzinę (czyli 9 godz. na sali). Na pożegnanie goście dostali od nas po cieście weselnym (pojemniczki kupione w piątek z gerberami), wszyscy byli zadowoleni i mówili, że świetnie się bawili

no i myślę, że w tym miejscu spokojnie można zakończyć relację z Naszego Dnia
W klubie jest nieco więcej.

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Wypiszę Wam może listę 10 rzeczy, które bym poprawiła na kolejnym weselu, które będę robić:

1. Muzyka z kompa - przy takim małym przyjęciu jak nasze pomysł się sprawdził, ale błędem naszym było zrobienie listy z ponad 200 kawałkami przez to dużo fajnych piosenek nawet nie została puszczona, no i co jakiś czas trzeba było biegać do kompa i wybierać co by tu puścić.
Dużo lepszym wyjściem byłoby tu wybranie max 70 piosenek, ale za to takich na prawdę fajnych, wtedy wszystkie by poleciały i nawet gdyby któraś poleciała drugi raz to i tak by nic się nie stało, nie trzeba by było biegać i ich wybierać itd... a te 200 kawałków dać do osobnego foldera na wypadek, gdyby komuś z gości brakowało jakiejś piosenki i wtedy puścić ją na życzenie...

2. Organizacja i Logistyka - trochę na tym polegliśmy... jak się nie ma wynajętej osoby, która za to odpowiada, to obowiązkowo trzeba przemyśleć każdą minutę imprezy, co robimy, co mówimy, co się będzie działo, co będziemy potrzebować itd... Obowiązkowo trzeba też zanieść wszystkie potrzebne rzeczy na salę przed weselem!!! My wszystko władowaliśmy w samochód i w trakcie imprezy musaiłam lecieć 5 min. do samochodu by przynieść worek awaryjny, pudełka na ciasto itd...
No i jednak nawet na takich małych weselach jak nasze lepiej jest mieć osobę, która prowadzi zabawę (np DJ, wodzirej, osoba z zespołu lub właściciel sali), u nas wszystko to było jedną wielką improwizacją i z trudem to ogarnęliśmy (a raczej ogarnęłam, bo TŻ po prostu nie wiedział co ma robić i zostawił wszystko mi )

3. W dniu ślubu zajmować się TYLKO SOBĄ!!! Ja w dniu ślubu robiłam jeszcze wystrój samochodu z bukszpanu i gerber... nie mogłam tego zrobić dzień wcześniej, bo by mi kwiaty zdechły... robiłam więc to w pośpiechu, ledwo się ze wszystkim później wyrobiłam, zniszczyłam sobie lakier na paznokciach i pół godziny przed ślubem ja jeszcze paznokcie malowałam... A mogłam spokojnie dać bukszpan i kwiaty mojej florystce... tego żałowałam najbardziej...

4. Zostawić duuuuży zapas czasu na wszystko: u nas wszystko robiliśmy na ostatnią chwilę i przez to nie było czasu na zrobienie zdjęć z przygotować, zdjęć przed ślubem, zdjęć w samochodzie (który z takim poświęceniem zdobiłam, a w sumie nie mam z nim zdjęć, bo nie było na to czasu - tu też zawaliłam LOGISTYKĘ)

5. 2 koszula dla TŻ!!! Mój swojej zapomniał i brał ślub z plamą krwi na kołnierzu

6. FOTOGRAF - Pisałam Wam, że fotki miał robić brat TŻ, który dzień przed ślubem stracił aparat... Nikomu tego nie życzę... aparat w końcu mu załatwiliśmy, zdjęcia mamy, ale... profesjonalista pamiętałby o zapasowych bateriach... Zdjęć od Niego mamy sporo, ale jednak mogliśmy mieć więcej...

7. Zdjęcia robione przez gości - ZAKAZAĆ!!! My z TŻ jeszcze prosiliśmy wszystkich by zabrali swoje aparaty - w związku z informacją o stracie aparatu przez fotografa... efekt tego jest taki, że na prawie wszystkich zdjęciach, każdy patrzy się w inną stronę - do innego aparatu

8. Pamiętać o prezęcji!!! Wcześniej wogle o tym nie myślałam, oglądałam fotki PM-ek i wszyskie zawsze, w każdej sytuacji wyglądały bosko
Ja niestety jestem wyjątkowo niefotogeniczna i mało który fotograf daje radę mnie ustawić... a i to od przypadu...
A ja mam skłonności (o których wcześniej nie wiedziałam) do robienia dziwnych min, marszczenia się jak się zbyt mocno cieszę (a cieszyłam się ciągle jak głupia), stawania i siadania w okraku, krzywienia nóg, wyginania stóp... przy zdjęciach pozowanych parę razy mnie za to (!!!) więc jakoś wyszły, ale na zdjęciach z ceremoni i robionych w trakcie imprezy... katastrofa...

9. Buty - moje po prostu były tandetne... gdzie ja miałam oczy jak je kupowałam

10. ZAPAMIĘTAĆ - z USC, czy z Kościała - młodzi Wychodzą RAZEM !!!

Poza tym nic bym z imprezy nie zmieniała, bo mimo w/w niedociągnięć i tak było super

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 14:44   #3110
tusia0708
Zakorzenienie

Odp: Może rysować map nie umiemy, lecz do ołtarza drogę znajdziemy ! :D PM2013 cz.58

Zaraz wyrzuce komputer. Przez okno

Stary 2013-07-30, 14:48   #3111
Kin_Ga07
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Może rysować map nie umiemy, lecz do ołtarza drogę znajdziemy ! :D PM2013

Cytat:
Napisane przez tusia0708 Pokaż wiadomość
Zaraz wyrzuce komputer. Przez okno

Co jest?

U&I
Stary 2013-07-30, 14:54   #3112
tusia0708
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Może rysować map nie umiemy, lecz do ołtarza drogę znajdziemy ! :D PM

Cytat:
Napisane przez Kin_Ga07 Pokaż wiadomość
Co jest?
Od godziny 12 próbuje wejść do klubu

Stary 2013-07-30, 15:03   #3113
Visez
Zakorzenienie

Wampirka wrzucisz na chwilę zdjęcie dla nieklubowych? Chciałabym was wszystkie zobaczyć wiem wiem marzenie ściętej głowy:p
Stary 2013-07-30, 15:09   #3114
naiat
Zakorzenienie

Cytat:
Wampirka wrzucisz na chwilę zdjęcie dla nieklubowych? Chciałabym was wszystkie zobaczyć wiem wiem marzenie ściętej głowy:p
Może juz kiedyś pisałaś, ale dlaczego nie ma Cie w klubie?
Wtedy mogłabyś wszystkie zobaczyć
Stary 2013-07-30, 15:09   #3115
biibi
Zakorzenienie

Cytat:
biibi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 15:11   #3116
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Może juz kiedyś pisałaś, ale dlaczego nie ma Cie w klubie?
Wtedy mogłabyś wszystkie zobaczyć
Bo nie chciałam pokazać swojej gęby:P
Stary 2013-07-30, 15:13   #3117
naiat
Zakorzenienie

Cytat:
Bo nie chciałam pokazać swojej gęby:P
Swojej nie chcesz pokazać, ale inne oglądąc tak...oj nieładnie
Stary 2013-07-30, 15:17   #3118
amarela
Zakorzenienie

Dziewczyny, które same robiły winietki jaki dawałyście rozmiar czcionki ? Właśnie chcę się za to zabrać, a nie wiem jaki rozmiar dać

Cytat:
ładne i gratulacje dla Młodej Żonki
Stary 2013-07-30, 15:18   #3119
missbennet
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Może rysować map nie umiemy, lecz do ołtarza drogę znajdziemy ! :D PM2013

Cytat:
Za chęci
Dzieki, ale ja mialam tylko checi, za to brak czasu a siostry uwinely sie w jedne wieczor

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
Fajnie Ja teraz będę robić kokardki na ramki tolsby na nr stołów
My na razie mamy dosc

Cytat:
Napisane przez Kruche Ciastko Pokaż wiadomość
Nie, nie ma jubilera obecnie, a mama tz jest na wakacjach i nie ma jak tego rozwiazac.

Gdybym pisala wczoraj, to napisalabym, ze swietnie i dziekuje i wlasnie ide na piwo, mimo, ze 13, bo przeciez trzeba sie schodzic jak taki upal.

Ale ze jest dzisiaj, to niestety prosze o pocieszenie, bo rano dowiedzialam sie, ze bardzo bliska mi osoba ma bialaczke i jest juz w stanie agonalnym. stracilismy kontakt na rok, probowalam odnowic znajomosc i takie cos.. Nie chce powiedziec gdzie lezy, nie chce aby go widziec i chodze po scianach

Cytat:
Napisane przez Kruche Ciastko Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Piekne kolory i jak starannie wykonane.
za wiesci...

A w imieniu siostr dziekuje ja jestem w tych wstazkach zakochana... az szkoda mi je wiazac teraz...

Wysyłane z Tapatalk 2
missbennet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 15:22   #3120
Kin_Ga07
Wtajemniczenie

Cytat:
Swojej nie chcesz pokazać, ale inne oglądąc tak...oj nieładnie
O to to - Naiat trafiłaś w sedno

Gdzie jest Karoloo? Widział ją ktoś dzisiaj?

U&I
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości