|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
lady Yae tez nie jest butelkowa, ale jesli juz podaje z butelki, to pije bardzo ladnie z Medeli, tam tez jest smoczek a la cycus. Jest jeszcze jedna japonska firma, Betta, tez maja smoczki imitujace piers. Moja kolezanka sprowadzila sobie.
szaja u nas Kaziololo jest wstepem do wieczornej kapieli. Tylko z moim glosem, to nie to samo. A tz spiewa tylko koncowki... |
|
|
|
#1892 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Fewciu, Dorka też ma takie wzdragania, obstawiam etap? dojrzewanie ukłądu nerwowego?
Sylwia, fajnie ![]() młoda ględzi na macie, pranie włączone, gary też, kuchnia i łazienka ogarnięte |
|
|
|
#1893 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne mają materiały, nie takie szmatowe tylko takie hmmm, jakby lekko dzianinkowe? cięzko powiedzieć. a ta długa ma z tyłu taki fany dekold na plecy Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42032345]Marsi, nie znam tego mleka, ale wydaje mi się że to coś w stylu mlek "R", czyli z kleikiem ryżowym już - tylko tu o gryce jest napisane. Ono może po prostu gęściejsze? Lady, dla mnie taki kojec bez sensu, bo i tak nie unikniesz lażenia dziecka po domu, a im bardziej będziesz ograniczać tym bardziej dziecko będzie ciągnąć w rejony zakazane. A może być tak, że on wsadzony do kojca będzie buczał jak cholera i tyle będzie Ja ogólnie jestem na nie, jeśli chodzi o zabezpieczanie nadmierne mieszkania czy utrudnianie dziecku. Wiadomo, że środki czystości chowam, w dolnych szafkach szkła nie trzymam. Inaczej jest jak Kija pisze, gdy ma się duuużą przestrzeń i/lub 2 piętra.Nawijko, a może nie odbijaj już? Ja Dorki praktycznie nie odbijam, no chyba, że zaczyna kwękać to znak, że chce beknąć, ale to już nie biorę na ramię tylko mi siada na kolanach. Aniu, a wiesz, że Muji jest w wawie? e-sklep też jesthttp://www.muji.com.pl/ Zdrówka dla Sylwietty, Nomen i temperaturowych dzieciaków ![]() --------------------------------------- Doniesienia z frontu łóżkowego :d Przedwczoraj P. złożył, co prawda dół nie tknięty bo już 23 była, no ale o górę nam szło. Ja poszłam z Dorką do mamy spać, bo nie miałam gdzie jej kłaść. Agata wdrapała się na pięterko, ksiązka w łapke, P. mówi, że on tlyko się umyje i do niej przyjdzie poczytać. No ale Agu zmęczona, podminowana,ciągle go wołała. Co ojciec zrobił? Tak! przeniósł dziecko na sofę! wrrr. Już sobie pomyślałam, że po ptokach, jazdy będą. No więc wczoraj dół jeszcze domontowałam (P. w pracy), ale jakoś on wczesniej wrócił i załapał się na kładzenie Agatki. Wlazła na górę, i hasło: tatusiu ale ty ze mną, poczytaj mi. On, że nie, że on na dole się może położyć i poczekać az uśnie. No to Agatka też na dole - zmiana, P. poszedł na górę (po kij!). Ta rozgadana, więc przyszedł po mnie :d A ja młodej na dół weszłam, przytuliłam, na podłogę walnęłam nieużywaną kołdrę na wszelki wypadek upadku młoda usnęła i... spała do rana. Budzić ją musiałam My w pokoju obok na sofie, Dorotka obok nas w swoim łóżeczku, też przespane. Co prawda usypiala dłużej, bo szczebelki są taaaakie fascynujące U was fuka fuka odżyła, a ja wczoraj śpiewałam "Słoneczko późno dzisiaj wstało", pamiętacie to? rany, jaki zaciesz [/QUOTE]ah te chłopy.... na łatwiznę zawsze idą Nieee, ale one tak mają imitować manekiny pozatym ogólnie teraz zara ma takie strasznie mało kobiece fasony.... nie wszystkie co prawda ale wiekszość.Cytat:
![]() ja nieeeee wiem czemu ![]() Cytat:
cześć z rana ! ide ogarnąć a potem pobawię się ramkami które kupiłam wczoraj w ikei 6 stuk
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-07-31 o 10:56 |
|||||
|
|
|
#1894 |
|
Konto usunięte
|
Charlizz, spokojnie, skoro rozulchnione dziąsła i rzadkie kupy to prawdopodobnie zęby.Taka temperatura, nietrwająca nawet 3 dni, to jeszcze nie panika
poza tym 37,4 to stan podgorączkowy, nie temperatura. I tak naprawdę powinno się od 38 stopni zbijać - nawet ostatnio któraś to od lekarza pisała, ale nie pamiętam która dawaj dużo pić, często, nie musi dużo wypić ale niech pije.---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- A pieluchy ostatnio kauflandowe mam |
|
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
|
|
|
|
#1896 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
W dodatku 8.08 mamy szczepienie, czy to nie będzie za szybko dla Oleczka? (Szaja?) Wiem, mogę iść wtedy i pogadać o tym z pediatrą, przy okazji ja zbada itd, ale mówiłam Wam-nie ufam mu, on powie szczepić i nie będę mogła sie wycofać
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Szaja, a bo dr mi kazał dawać ten Panadol 2-3 dni, to daje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1897 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Charlizz, to zwyczajnie, jak się obawiasz (a na teraz JA bym przesunęła szczepienie, bo nie wiesz od czego temp.) to dzwonisz do przychodni, powiesz, że chcesz przesunąć z powodu nieobecności/kataru/silnego przeziębienia itd
![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Powiem tak - panadol przeciwzapaly nie jest, więc nie pomoże przy ew. infekcji. Jest p.bólowy i p.gorączkowy, i tu bym, stawiając na zęby, patrzyła na ew. działanie p.bólowe. A masz ty jakieś maści na dziąsła? |
|
|
|
#1898 |
|
Zadomowienie
|
Szaja, na Ciebie zawsze można liczyć
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42034364]Charlizz, spokojnie, skoro rozulchnione dziąsła i rzadkie kupy to prawdopodobnie zęby.Taka temperatura, nietrwająca nawet 3 dni, to jeszcze nie panika
poza tym 37,4 to stan podgorączkowy, nie temperatura. I tak naprawdę powinno się od 38 stopni zbijać - nawet ostatnio któraś to od lekarza pisała, ale nie pamiętam która dawaj dużo pić, często, nie musi dużo wypić ale niech pije.---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- A pieluchy ostatnio kauflandowe mam ja kiedys kupiłam Lidlowskie a wkcie desperacji taka sama cena i ilość, też były ok bez szału ale spoko Cytat:
charliz, załącznik
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
Zamieniłam się w Illusion. Dotarła do mnie 4rta paczka z ciuszkami, jeszcze tylko jedna przyjdzie. Ale na swoją obronę powiem, że mam dużo super, większych rzeczy na młodą, w tym jeden mega sweterek i spodenki, a w sumie zapłaciłam bardzo niedużo.Muszę się chyba czasowo wypisać z tych grup:P
Fewcia: moja też się troszkę wzdryga. |
|
|
|
#1901 |
|
Zadomowienie
|
my juz po szczypieniu
Bartuś waży 8100 i zapłakał tylko na wkłuciu a jak już go wziełam na ręce to do pielęgniarki się uśmiechał, ale jestem z niego dumnacharliz a nie możesz zmienić lekarza albo przechodni jak temu nie ufasz, moim zdaniem zaufanie do lekarza swojego dziecka to prawie tak ważne jak zaufanie do swojego TŻ a ja mojej ufam i to bardzo raz byłam u innej i to była kompletna porażkaszaja faceci zawsze idą na łatwizne
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałąbym to zobaczyć takie multi-kulti![]() Bokeh kochana
|
|
|
|
|
#1903 |
|
Zadomowienie
|
bokeh, sprawdze załącznik jak będę na kompie , bo jeszcze fotki od Lady na mnie czekają i klub
A nic sie nie stanie jeśli przełożę szczepienie, prawda? Szaja, mam Dentinox, tylko Ola w ogóle nie marudzi, nie daje po sobie poznać, że coś by było na rzeczy z zębami. posmarować na wszelki W? To co z tym panadolem? może zmienić na Nurofen, bo pediatra o nim wspominał? Albo nie kombinować, poczekać? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też czekam na paczuszkę bo na stronie zary są duże wyprzedaże i naprwdę zamówiłam małemu sporo rzeczy za całkiem przyzwoite pieniądze ostatnio zdecydowanie wolę zakupy przez net niż latanie za szmatami z zakupów to kocham robić spożywkę |
|
|
|
|
#1905 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja obstawiam tęskntę na tż, bo już tak ładnie spała... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie wiem, musiałabym na otwartym pampersie sprawdzić ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42034319]Fewciu, Dorka też ma takie wzdragania, obstawiam etap? dojrzewanie ukłądu nerwowego? Sylwia, fajnie ![]() młoda ględzi na macie, pranie włączone, gary też, kuchnia i łazienka ogarnięte[/QUOTE] też o tym pomyślałam, ale musiałam zapytać Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
A z tym katowaniem mysle podobnie. Doszlam do wniosku, ze nie chce patrzec jak sie meczy. Trudno, zasypia przy cycu, ale przynajmniej spokojnie. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedynie wlasnie na takich stronach sklepowych. A co zamówiłaś pochwal się bo takie były fajne gacie chłopięce![]() co do jedzeniowych ostatnio się ograniczam bo nie zjadam tego potem bo często nie mam kiedy i się marnuje. myślę co dziś na obiad jak myślicie będzie to to dobre? http://www.kwestiasmaku.com/pasta/z_...i/przepis.html lubię jej przepisy ale ona zawsze czymś dowali... tak jak teraz tym szafranem do sosu, kogo normalnego stać na originalny szafran ? chociaż Marsi pewnie masz?
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
po co spać jak można nie spać??
myslalam że po 4,5h nie spania odpoczynek potrwa dłużej niż 32 min ![]() pozdrowienia od Blanki hjkjjbvhg fhsdkf dfjmnbsdfg |
|
|
|
#1909 |
|
Zadomowienie
|
iffonka, już w tym roku zmieniałam przychodnie, tę mam z reszta 3 minuty stąd i wszystko jest swojsko
znam te kobitki i wszystko załatwić można. a kolejna najbliższa 11km stąd. A pediatra - no jak Ola zdrowa i chodzi tylko o szczepienie, to z czystym sumieniem idę tu, jak wczoraj mialam taką awaryjną syt to poszłam do innego i tyle. marsi, też kocham spożywkę robić a po sklepach typu kuchnie świata czy głupi Lidl godzinami mogę krążyć Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() marsi nigdy nie przepłaca ![]() a co do ubranek to niestety ale widzę ze juz niektore poznikaly ze strony- kilka t-shirtow i w zakladce ostatnie rozmiary kupilam mu bermudy z paseczkiem http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...a-c460009.html co do przepisu to możesz sobie podarować szafran- on raczej daje kolor niż smak- kurki i cukinia ze śmietaną będą ok ja bym tylko czegoś zielonego sypnęla- pietruszkę ,szypiorem na górę bo cukienia plus smoetana plus kurki są lekko mdle ale przepis mi się podoba
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-07-31 o 11:24 |
|
|
|
|
#1911 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1912 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Tez raczej odbijam po mm,chyba ze zasnie przy tej butli to chybcikiem do lozeczka,bo a noz bedzie juz spal a jak nie spi i nie odbije to kreci sie,steka,podniose i wtedy wuchodzi wielkie beeeeee Wiec jednak przeszkadza mu to [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42034319]Fewciu, Dorka też ma takie wzdragania, obstawiam etap? dojrzewanie ukłądu nerwowego? Sylwia, fajnie ![]() młoda ględzi na macie, pranie włączone, gary też, kuchnia i łazienka ogarnięte[/QUOTE] Poszalalas:p u mnie dopiero pranie wywieszone,ale na usprawiedliwienie juz spacer zaliczony ![]() Charlizzz Szaja juz wszystko madrze napisala nie pomagaja to wlasnie daje ibum,na zabkowanie tez jest. A nurofen to tak samo chyba dziala Zdrowka dla OliSylwia,dobrze ze juz po Twoich problemach brzuszkowych. Jak to mowo moj TZ "szybka kupa" Bylam u tego gina, rejestratorka(polozna) mowi,ze na druga polowe wrzesnia termin Opowiadam co mi jest- "te plamienia to po tabletkach pewnie". Qwa, jakie plamienia- toc to jak z prosiaka sie leje. Mowie jej,ze jak po porodzie." Achh no to moze rzeczywiscie warto skonsultowac" I jakis gin bedzie tam na zastepstwie,na 9 sierpnia wizyta Nie bedzie bungowania chyba do tego czasu,no bo jak![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupiłam Hani takie http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...1p1499012.html ale widze ze juz nie ma rozmiarów, a spodenki z szeleczkami są świetne ! i te z paskiem też
|
|
#1914 |
|
Zadomowienie
|
Bokeh, cudowny zalącznik, dziękuję
Iffonka, to możesz byc dumna A propos zary, pamiętacie jak się butami podniecalam? http://www.zar a.com/pl/pl/kobieta/buty/cz%C3%B3%C5%82enka-z-%C4%87wiekami-na-czubku-c457003p1047752.html miałam kupić, ale stwierdziłam, że poczekam, może jeszcze przecenią I bingo, były po 169 zł, potem 149, a teraz 129 zł Taki mój parszywy los, muszę je łyknąć po prostu A ktoś na all próbuje je pogonić za 290 zł, hue hue hue, żartowniś
|
|
|
|
#1915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mogę, mam straszną słabość do tego skleu, jak widzę sery, krewetki ryby- to na wszystko mam ochotępoza tym lidl zrobil się taki fajny, delikatesowy wiesz,że są teraz dni hiszpanskie w lidlu? i jest pyszne chorizo w plasterkach- ja dodaje do kanapek na ciepło ![]() Bokeh jak ju jesteśmy przy przepisach to już pisalam na forum, ostatnio robiłam to: http://www.makecookingeasier.pl/na-o...ymi-warzywami/ tylko,że warzywka upiekłam- cukinie, marchewkę, fasolkę i szparagi jeszcze wtedy były pilędwiczka-pychotka |
|
|
|
|
#1916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a na przyszłe lato bym kupiła jakieś, tylko nie wiem jaki rozmiar??
|
|
|
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na allegro też kupisz od 4 zeta butki śliczne, też wole w sklepach kupowac niz na allegro, za duzo razy się nacięłam |
|
|
|
|
#1918 |
|
Zadomowienie
|
Oj, Marsi, widzę ,że łączy nas ta sama miłość do Lidla
|
|
|
|
#1919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kusisz ![]() chorizo mówisz? jest jeszcze to w lasce, lepsze to krojone?? na przyszłe, strzeliłam w rozmiar 22, najwyżej komuś oddam, za 35 zeta to nie będę Hanci żałować
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
u nas też, jak go tak otrzepie, to sika
czysta małpia złośliwość ![]() ![]() ta druga bluzka fajna
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

poka 
fajne mają materiały, nie takie szmatowe tylko takie hmmm, jakby lekko dzianinkowe? cięzko powiedzieć. a ta długa ma z tyłu taki fany dekold na plecy 

ja nieeeee wiem czemu

a ja mojej ufam i to bardzo raz byłam u innej i to była kompletna porażka

Znowu wszystko usyfione,ale chociaz szybciej ustapil,bo ostatnio to po 6 godzinach
panadol daje 3x3,5ml . No i dziś już poszły dwie rzadkie kupy. Dodam, że dziąsełka u góry coraz bardziej spulchnione i jakby białe. Martwię się , bo pediatra wczoraj powiedział, że jak temp będzie sie utrzymywała, to trzeba będzie do szpitala. Normalnie od rana boli mnie głowa i płakać sie chce
Opowiadam co mi jest- "te plamienia to po tabletkach pewnie". Qwa, jakie plamienia- toc to jak z prosiaka sie leje. Mowie jej,ze jak po porodzie." Achh no to moze rzeczywiscie warto skonsultowac"
Nie bedzie bungowania chyba do tego czasu,no bo jak