Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-31, 10:52   #1891
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

lady Yae tez nie jest butelkowa, ale jesli juz podaje z butelki, to pije bardzo ladnie z Medeli, tam tez jest smoczek a la cycus. Jest jeszcze jedna japonska firma, Betta, tez maja smoczki imitujace piers. Moja kolezanka sprowadzila sobie.
szaja u nas Kaziololo jest wstepem do wieczornej kapieli. Tylko z moim glosem, to nie to samo. A tz spiewa tylko koncowki...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 10:53   #1892
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Fewciu, Dorka też ma takie wzdragania, obstawiam etap? dojrzewanie ukłądu nerwowego?

Sylwia, fajnie

młoda ględzi na macie, pranie włączone, gary też, kuchnia i łazienka ogarnięte
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 10:54   #1893
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
poka

Ja ostatnio w zarze sukienke kupilam, o taka: http://www.zara.com/uk/en/woman/dres...0p1047523.html Swietnie lezy

nafiyqo nie przejmuj sie glupim gadaniem

menequ kochana, czy moglabys mi jeszcze raz napisac nazwe tego japonskiego sklepu podobnego do ikei?
http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/t-...2p1158524.html taka i http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/t-...2p1369520.html taka fajne mają materiały, nie takie szmatowe tylko takie hmmm, jakby lekko dzianinkowe? cięzko powiedzieć. a ta długa ma z tyłu taki fany dekold na plecy
Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Prosimy o kciuki, dzisiaj idziemy na szczypienie a mały marudny jak nie wiem co od rana
powodzenia!
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Witam się z rana

Dziś Tż ma wolne więc pewnie mało mnie tu będzie. A jutro znów wyjeżdżam. To nie nacieszyłam się Wami :/ buu.

Miłego dnia laseczki.
My za godzinke wybywamy na szczepienie.
A to Ty z rodzicami jesteś na tych wakacjach tam? tż ciągle sam w domu

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42032345]Marsi, nie znam tego mleka, ale wydaje mi się że to coś w stylu mlek "R", czyli z kleikiem ryżowym już - tylko tu o gryce jest napisane. Ono może po prostu gęściejsze?

Lady, dla mnie taki kojec bez sensu, bo i tak nie unikniesz lażenia dziecka po domu, a im bardziej będziesz ograniczać tym bardziej dziecko będzie ciągnąć w rejony zakazane. A może być tak, że on wsadzony do kojca będzie buczał jak cholera i tyle będzie Ja ogólnie jestem na nie, jeśli chodzi o zabezpieczanie nadmierne mieszkania czy utrudnianie dziecku. Wiadomo, że środki czystości chowam, w dolnych szafkach szkła nie trzymam. Inaczej jest jak Kija pisze, gdy ma się duuużą przestrzeń i/lub 2 piętra.

Nawijko, a może nie odbijaj już? Ja Dorki praktycznie nie odbijam, no chyba, że zaczyna kwękać to znak, że chce beknąć, ale to już nie biorę na ramię tylko mi siada na kolanach.

Aniu, a wiesz, że Muji jest w wawie? e-sklep też jest

http://www.muji.com.pl/

Zdrówka dla Sylwietty, Nomen i temperaturowych dzieciaków

---------------------------------------
Doniesienia z frontu łóżkowego :d
Przedwczoraj P. złożył, co prawda dół nie tknięty bo już 23 była, no ale o górę nam szło. Ja poszłam z Dorką do mamy spać, bo nie miałam gdzie jej kłaść. Agata wdrapała się na pięterko, ksiązka w łapke, P. mówi, że on tlyko się umyje i do niej przyjdzie poczytać. No ale Agu zmęczona, podminowana,ciągle go wołała. Co ojciec zrobił? Tak! przeniósł dziecko na sofę! wrrr. Już sobie pomyślałam, że po ptokach, jazdy będą. No więc wczoraj dół jeszcze domontowałam (P. w pracy), ale jakoś on wczesniej wrócił i załapał się na kładzenie Agatki. Wlazła na górę, i hasło: tatusiu ale ty ze mną, poczytaj mi. On, że nie, że on na dole się może położyć i poczekać az uśnie. No to Agatka też na dole - zmiana, P. poszedł na górę (po kij!). Ta rozgadana, więc przyszedł po mnie :d A ja młodej na dół weszłam, przytuliłam, na podłogę walnęłam nieużywaną kołdrę na wszelki wypadek upadku młoda usnęła i... spała do rana. Budzić ją musiałam My w pokoju obok na sofie, Dorotka obok nas w swoim łóżeczku, też przespane. Co prawda usypiala dłużej, bo szczebelki są taaaakie fascynujące

U was fuka fuka odżyła, a ja wczoraj śpiewałam "Słoneczko późno dzisiaj wstało", pamiętacie to? rany, jaki zaciesz [/QUOTE]

ah te chłopy.... na łatwiznę zawsze idą
Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

elllmi moze te modelki to manekiny sa
Nieee, ale one tak mają imitować manekiny pozatym ogólnie teraz zara ma takie strasznie mało kobiece fasony.... nie wszystkie co prawda ale wiekszość.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
hehehehehe, a mam pytanie z rzędu tych podszytych ile sie zastanawiałas zanim tżt usłyszał "tak"
buziale dla Filipka

przytulaski dwa

Szajusiu, zapodaj jeszcze raz Kaziola :pros i:
Ellmi ona ewidentnie do Ciebie bije ja nieeeee wiem czemu
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
właśnie się kapnęłam że została nam ostatnia paczka chusteczek muszę do rossa iść, bo nigdzie nie ma pampersów na promo. Przypomnijcie mi proszę opinie o chusteczkach BD
dobry skład, ale suche

cześć z rana !

ide ogarnąć a potem pobawię się ramkami które kupiłam wczoraj w ikei 6 stuk

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2013-07-31 o 10:56
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 10:56   #1894
Konto usunięte

Charlizz, spokojnie, skoro rozulchnione dziąsła i rzadkie kupy to prawdopodobnie zęby.Taka temperatura, nietrwająca nawet 3 dni, to jeszcze nie panika poza tym 37,4 to stan podgorączkowy, nie temperatura. I tak naprawdę powinno się od 38 stopni zbijać - nawet ostatnio któraś to od lekarza pisała, ale nie pamiętam która dawaj dużo pić, często, nie musi dużo wypić ale niech pije.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

A pieluchy ostatnio kauflandowe mam bo nie było pampków (no ale cena 20zł! i rozmiaru nie było!!!), do biedry nie chciało mi się lecieć, to wzięłam pierwsze lepsze tanie. I są ok, szału nie ma, ale bez zapachu, ciut może twardsze niż dady, ale ok. 25zł za 50 sztuk.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 10:56   #1895
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
hehehehehe, a mam pytanie z rzędu tych podszytych ile sie zastanawiałas zanim tżt usłyszał "tak"
buziale dla Filipka

przytulaski dwa

Szajusiu, zapodaj jeszcze raz Kaziola :pros i:
Zlosliwa jestes ;-)
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 11:02   #1896
charlizz
Zadomowienie

Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

W dodatku 8.08 mamy szczepienie, czy to nie będzie za szybko dla Oleczka? (Szaja?) Wiem, mogę iść wtedy i pogadać o tym z pediatrą, przy okazji ja zbada itd, ale mówiłam Wam-nie ufam mu, on powie szczepić i nie będę mogła sie wycofać

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Szaja, a bo dr mi kazał dawać ten Panadol 2-3 dni, to daje

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 11:03   #1897
Konto usunięte

Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Charlizz, to zwyczajnie, jak się obawiasz (a na teraz JA bym przesunęła szczepienie, bo nie wiesz od czego temp.) to dzwonisz do przychodni, powiesz, że chcesz przesunąć z powodu nieobecności/kataru/silnego przeziębienia itd

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Powiem tak - panadol przeciwzapaly nie jest, więc nie pomoże przy ew. infekcji. Jest p.bólowy i p.gorączkowy, i tu bym, stawiając na zęby, patrzyła na ew. działanie p.bólowe. A masz ty jakieś maści na dziąsła?
Stary 2013-07-31, 11:03   #1898
charlizz
Zadomowienie

Szaja, na Ciebie zawsze można liczyć W ogóle na każda z Was można liczyć, kochane jesteście, baby

Stary 2013-07-31, 11:04   #1899
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42034364]Charlizz, spokojnie, skoro rozulchnione dziąsła i rzadkie kupy to prawdopodobnie zęby.Taka temperatura, nietrwająca nawet 3 dni, to jeszcze nie panika poza tym 37,4 to stan podgorączkowy, nie temperatura. I tak naprawdę powinno się od 38 stopni zbijać - nawet ostatnio któraś to od lekarza pisała, ale nie pamiętam która dawaj dużo pić, często, nie musi dużo wypić ale niech pije.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

A pieluchy ostatnio kauflandowe mam bo nie było pampków (no ale cena 20zł! i rozmiaru nie było!!!), do biedry nie chciało mi się lecieć, to wzięłam pierwsze lepsze tanie. I są ok, szału nie ma, ale bez zapachu, ciut może twardsze niż dady, ale ok. 25zł za 50 sztuk.[/QUOTE]

ja kiedys kupiłam Lidlowskie a wkcie desperacji taka sama cena i ilość, też były ok bez szału ale spoko teraz mam pampki z promocji lidlowej
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
W dodatku 8.08 mamy szczepienie, czy to nie będzie za szybko dla Oleczka? (Szaja?) Wiem, mogę iść wtedy i pogadać o tym z pediatrą, przy okazji ja zbada itd, ale mówiłam Wam-nie ufam mu, on powie szczepić i nie będę mogła sie wycofać

Co Ty mówisz? to Ty decydujesz w ostatecności czy szczepisz dziecko czy nie, mnie się zawsze pyta pediatra po zbadaniu mówi że ok i pyta czy szczepimy.

charliz, załącznik
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 999825_527995923920363_536892949_n.jpg (41,3 KB, 18 załadowań)
Stary 2013-07-31, 11:09   #1900
Debrah
Zakorzenienie

Zamieniłam się w Illusion. Dotarła do mnie 4rta paczka z ciuszkami, jeszcze tylko jedna przyjdzie. Ale na swoją obronę powiem, że mam dużo super, większych rzeczy na młodą, w tym jeden mega sweterek i spodenki, a w sumie zapłaciłam bardzo niedużo.Muszę się chyba czasowo wypisać z tych grup:P

Fewcia: moja też się troszkę wzdryga.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 11:09   #1901
iffonka7
Zadomowienie

my juz po szczypieniu Bartuś waży 8100 i zapłakał tylko na wkłuciu a jak już go wziełam na ręce to do pielęgniarki się uśmiechał, ale jestem z niego dumna

charliz a nie możesz zmienić lekarza albo przechodni jak temu nie ufasz, moim zdaniem zaufanie do lekarza swojego dziecka to prawie tak ważne jak zaufanie do swojego TŻ a ja mojej ufam i to bardzo raz byłam u innej i to była kompletna porażka

szaja faceci zawsze idą na łatwizne
Stary 2013-07-31, 11:09   #1902
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
lady Yae tez nie jest butelkowa, ale jesli juz podaje z butelki, to pije bardzo ladnie z Medeli, tam tez jest smoczek a la cycus. Jest jeszcze jedna japonska firma, Betta, tez maja smoczki imitujace piers. Moja kolezanka sprowadzila sobie.
szaja u nas Kaziololo jest wstepem do wieczornej kapieli. Tylko z moim glosem, to nie to samo. A tz spiewa tylko koncowki...

chciałąbym to zobaczyć takie multi-kulti
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

charliz, załącznik
Bokeh kochana tak Ci dziękuję za ten załącznik, drukuje i wieszam nad biurkie
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 11:11   #1903
charlizz
Zadomowienie

bokeh, sprawdze załącznik jak będę na kompie , bo jeszcze fotki od Lady na mnie czekają i klub

A nic sie nie stanie jeśli przełożę szczepienie, prawda?

Szaja, mam Dentinox, tylko Ola w ogóle nie marudzi, nie daje po sobie poznać, że coś by było na rzeczy z zębami. posmarować na wszelki W?
To co z tym panadolem? może zmienić na Nurofen, bo pediatra o nim wspominał? Albo nie kombinować, poczekać?

Stary 2013-07-31, 11:11   #1904
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Zamieniłam się w Illusion. Dotarła do mnie 4rta paczka z ciuszkami, jeszcze tylko jedna przyjdzie. Ale na swoją obronę powiem, że mam dużo super, większych rzeczy na młodą, w tym jeden mega sweterek i spodenki, a w sumie zapłaciłam bardzo niedużo.Muszę się chyba czasowo wypisać z tych grup:P

Fewcia: moja też się troszkę wzdryga.
oooo kolejna
ja też czekam na paczuszkę bo na stronie zary są duże wyprzedaże i naprwdę zamówiłam małemu sporo rzeczy za całkiem przyzwoite pieniądze
ostatnio zdecydowanie wolę zakupy przez net niż latanie za szmatami

z zakupów to kocham robić spożywkę reszta niekoniecznie hehehe
Stary 2013-07-31, 11:17   #1905
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
piękne to prawda/?
Przytulam Cie w związku z problemami

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
jakie spiochy?!

fewciu, sylwia, widze was
fewcii, kolezanko niedoli, jak tam nocka? u nas koszmaru cig dalszy, mlody wstawal co 30min, ciagle mu cos nie pasowalo, eh, moze trzeba faktyczmie go przetransportowac do lozeczka, do jego pokoiku juz buuu, sama sie nabawie leku separacyjnego
ech.... pobudki co godzinę...
ale ja obstawiam tęskntę na tż, bo już tak ładnie spała...

Cytat:
no to tak: nie moge sie ogarnąc odkąd wstalismy, mam biegunkę- nawet nie mysle, zeby po chleb isc bo nie miałabym szans dobiec tych 200 metrów... do tego złapałam chyba zapalenie pęcherza, bo pierońsko boli... ehhhhh- przyjemnosc za przyjemnoscią
doczytałam ze już lepiej

Cytat:
Prosimy o kciuki, dzisiaj idziemy na szczypienie a mały marudny jak nie wiem co od rana

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
U nas nocka nawet dobra... Budzil sie o 1,3 i o 5 juz pobudka Ale ja dostalam znowu ten krwotok Znowu wszystko usyfione,ale chociaz szybciej ustapil,bo ostatnio to po 6 godzinach Ale juz wiem od czego- od bunga bunga. I to tylko przy glebszej penetracji,jak TZ byl u gory to nic sie nie dzialo. I to nie blizna po szyciu,boli mnie przy jajniku lewym,on byl kiedys chory, ale w czasie ciazy sie ponoc wyleczyl Ide do gina sie zapisac zaraz. Nie moge sobie pozwolic na to,zeby nagle tu zemdlec jak bede z maluchem sama
Milego dnia Dzis juz u nas slonko wyszlo
do lekarza marsz!!

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
okropna noc za nami, Filip co chwilę się budził, wzięłam go do siebie, ale i tak się kręcił i popłakiwał przez sen, a rano się taki rozpalony obudził; cholerne zęby

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
może siku robi?
moje oba dzieciaki się wzdrygaly podczas siusiania
nie wiem, musiałabym na otwartym pampersie sprawdzić

Cytat:
Dziewczyny, help!
wczoraj Panadol gorączkę zbił, dziś rano 37.4 panadol daje 3x3,5ml . No i dziś już poszły dwie rzadkie kupy. Dodam, że dziąsełka u góry coraz bardziej spulchnione i jakby białe. Martwię się , bo pediatra wczoraj powiedział, że jak temp będzie sie utrzymywała, to trzeba będzie do szpitala. Normalnie od rana boli mnie głowa i płakać sie chce

może jedź do lekarza jeszcze raz, masz prawo się martwić

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42034319]Fewciu, Dorka też ma takie wzdragania, obstawiam etap? dojrzewanie ukłądu nerwowego?

Sylwia, fajnie

młoda ględzi na macie, pranie włączone, gary też, kuchnia i łazienka ogarnięte[/QUOTE]
też o tym pomyślałam, ale musiałam zapytać

Cytat:

charliz, załącznik

Cytat:
my juz po szczypieniu Bartuś waży 8100 i zapłakał tylko na wkłuciu a jak już go wziełam na ręce to do pielęgniarki się uśmiechał, ale jestem z niego dumna
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 11:18   #1906
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Jak się Kubuś zachowuje po położeniu wieczorem? w łóżeczku, gdziekolwiek? bo moja wszędzie tak samo : oczy trze, rzuca się, macha głową. Jest spokojna, ale nie może zasnąć i jak to się przedłuża to zaczyna płakać. Więc ja wybieram opcję "iść za potrzebą". Bo skoro TAK BĘDZIE przynajmniej przez jakiś czas bo to związane z rozwojem ( a chyba tak skoro wszystkie dzieci mają różne zasypiankowe kłopoty po 4mcu) to po co mam za każdym razem katować siebie i dziecko długim "samodzielnym zasypianiem" , kosztem tego, że dziecko się męczy a ja mam wieczór skasowany który mogłabym wykorzystać na coś innego niż patrzenie na męczącego się malucha. Nic fajnego ani dla mnie ani dla niej. I wiem, że minie - za jakiś czas.
A tak? zasypia sobie przy piersi, ponoszona chwilę - jest spokojna, wtulona, ja się czuję dobrze co zaopiekowałam się dzieckiem kiedy trzeba było i..mam przy tym wszystkim trochę czasu na odpoczynek wieczorem.

Ale to...moja teoria
U nas bardzo podobnie opis zasypiania wyglada...

A z tym katowaniem mysle podobnie.
Doszlam do wniosku, ze nie chce patrzec jak sie meczy.
Trudno, zasypia przy cycu, ale przynajmniej spokojnie.

Cytat:
buziale dla Filipka
O, Ty

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 11:18   #1907
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
oooo kolejna
ja też czekam na paczuszkę bo na stronie zary są duże wyprzedaże i naprwdę zamówiłam małemu sporo rzeczy za całkiem przyzwoite pieniądze
ostatnio zdecydowanie wolę zakupy przez net niż latanie za szmatami

z zakupów to kocham robić spożywkę reszta niekoniecznie hehehe
No ja też właśnie małej zamówiłam, też wole robić zakupy na necie, tzn na allegro nie lubię Pstryczku jedynie wlasnie na takich stronach sklepowych. A co zamówiłaś pochwal się bo takie były fajne gacie chłopięce

co do jedzeniowych ostatnio się ograniczam bo nie zjadam tego potem bo często nie mam kiedy i się marnuje.

myślę co dziś na obiad jak myślicie będzie to to dobre? http://www.kwestiasmaku.com/pasta/z_...i/przepis.html

lubię jej przepisy ale ona zawsze czymś dowali... tak jak teraz tym szafranem do sosu, kogo normalnego stać na originalny szafran ? chociaż Marsi pewnie masz?
Stary 2013-07-31, 11:19   #1908
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

po co spać jak można nie spać?? myslalam że po 4,5h nie spania odpoczynek potrwa dłużej niż 32 min

pozdrowienia od Blanki

hjkjjbvhg fhsdkf dfjmnbsdfg
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 11:19   #1909
charlizz
Zadomowienie

iffonka, już w tym roku zmieniałam przychodnie, tę mam z reszta 3 minuty stąd i wszystko jest swojsko znam te kobitki i wszystko załatwić można. a kolejna najbliższa 11km stąd. A pediatra - no jak Ola zdrowa i chodzi tylko o szczepienie, to z czystym sumieniem idę tu, jak wczoraj mialam taką awaryjną syt to poszłam do innego i tyle.

marsi, też kocham spożywkę robić a po sklepach typu kuchnie świata czy głupi Lidl godzinami mogę krążyć

Stary 2013-07-31, 11:23   #1910
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
No ja też właśnie małej zamówiłam, też wole robić zakupy na necie, tzn na allegro nie lubię Pstryczku jedynie wlasnie na takich stronach sklepowych. A co zamówiłaś pochwal się bo takie były fajne gacie chłopięce

co do jedzeniowych ostatnio się ograniczam bo nie zjadam tego potem bo często nie mam kiedy i się marnuje.

myślę co dziś na obiad jak myślicie będzie to to dobre? http://www.kwestiasmaku.com/pasta/z_...i/przepis.html

lubię jej przepisy ale ona zawsze czymś dowali... tak jak teraz tym szafranem do sosu, kogo normalnego stać na originalny szafran ? chociaż Marsi pewnie masz?
pewnie,że mam szafran- i do tego kpiłam w lidlu na dniach luksusowych za całe 3 zł
marsi nigdy nie przepłaca

a co do ubranek to niestety ale widzę ze juz niektore poznikaly ze strony- kilka t-shirtow i w zakladce ostatnie rozmiary kupilam mu bermudy z paseczkiem
http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...a-c460009.html

co do przepisu to możesz sobie podarować szafran- on raczej daje kolor niż smak- kurki i cukinia ze śmietaną będą ok ja bym tylko czegoś zielonego sypnęla- pietruszkę ,szypiorem na górę bo cukienia plus smoetana plus kurki są lekko mdle ale przepis mi się podoba

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-07-31 o 11:24
Stary 2013-07-31, 11:25   #1911
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
może siku robi?

buziaki i brawa za 6 miesięcy
Moja też się wzdryga

Dziękujemy
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 11:26   #1912
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
po kp od dawna nie odbijam, ale mam wrazenie, ze po mm musze. Miota sie strasznie, a poza tym strasznie glosno mu sie odbija czyli wyglada jakby go to rzeczywiscie meczylo...

Tez raczej odbijam po mm,chyba ze zasnie przy tej butli to chybcikiem do lozeczka,bo a noz bedzie juz spal a jak nie spi i nie odbije to kreci sie,steka,podniose i wtedy wuchodzi wielkie beeeeee
Wiec jednak przeszkadza mu to

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42034319]Fewciu, Dorka też ma takie wzdragania, obstawiam etap? dojrzewanie ukłądu nerwowego?

Sylwia, fajnie

młoda ględzi na macie, pranie włączone, gary też, kuchnia i łazienka ogarnięte[/QUOTE]
Poszalalas:p u mnie dopiero pranie wywieszone,ale na usprawiedliwienie juz spacer zaliczony

Charlizzz Szaja juz wszystko madrze napisala Mam nadzieje,ze to tylko zabki. Jak Marcinkowy juz nie daje rady z zebami,masci
nie pomagaja to wlasnie daje ibum,na zabkowanie tez jest. A nurofen to tak samo chyba dziala Zdrowka dla Oli

Sylwia,dobrze ze juz po Twoich problemach brzuszkowych. Jak to mowo moj TZ "szybka kupa"

Bylam u tego gina, rejestratorka(polozna) mowi,ze na druga polowe wrzesnia termin Opowiadam co mi jest- "te plamienia to po tabletkach pewnie". Qwa, jakie plamienia- toc to jak z prosiaka sie leje. Mowie jej,ze jak po porodzie." Achh no to moze rzeczywiscie warto skonsultowac" I jakis gin bedzie tam na zastepstwie,na 9 sierpnia wizyta Nie bedzie bungowania chyba do tego czasu,no bo jak

nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 11:28   #1913
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie,że mam szafran- i do tego kpiłam w lidlu na dniach luksusowych za całe 3 zł
marsi nigdy nie przepłaca

a co do ubranek to niestety ale widzę ze juz niektore poznikaly ze strony- kilka t-shirtow i w zakladce ostatnie rozmiary kupilam mu bermudy z paseczkiem
http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...a-c460009.html

co do przepisu to możesz sobie podarować szafran- on raczej daje kolor niż smak- kurki i cukinia ze śmietaną będą ok ja bym tylko czegoś zielonego sypnęla- pietruszkę ,szypiorem na górę bo cukienia plus smoetana plus kurki są lekko mdle ale przepis mi się podoba
no ale to taki orginalny jest??

ja kupiłam Hani takie http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...1p1499012.html ale widze ze juz nie ma rozmiarów, a spodenki z szeleczkami są świetne ! i te z paskiem też
Stary 2013-07-31, 11:32   #1914
charlizz
Zadomowienie

Bokeh, cudowny zalącznik, dziękuję

Iffonka, to możesz byc dumna

A propos zary, pamiętacie jak się butami podniecalam? http://www.zar a.com/pl/pl/kobieta/buty/cz%C3%B3%C5%82enka-z-%C4%87wiekami-na-czubku-c457003p1047752.html miałam kupić, ale stwierdziłam, że poczekam, może jeszcze przecenią I bingo, były po 169 zł, potem 149, a teraz 129 zł Taki mój parszywy los, muszę je łyknąć po prostu A ktoś na all próbuje je pogonić za 290 zł, hue hue hue, żartowniś
Stary 2013-07-31, 11:32   #1915
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
iffonka, już w tym roku zmieniałam przychodnie, tę mam z reszta 3 minuty stąd i wszystko jest swojsko znam te kobitki i wszystko załatwić można. a kolejna najbliższa 11km stąd. A pediatra - no jak Ola zdrowa i chodzi tylko o szczepienie, to z czystym sumieniem idę tu, jak wczoraj mialam taką awaryjną syt to poszłam do innego i tyle.

marsi, też kocham spożywkę robić a po sklepach typu kuchnie świata czy głupi Lidl godzinami mogę krążyć

kuchnia świata droga jak diabli- lidla kocham po prostu miloscia nieograniczona ale staram się tam czesto nie zagladac bo potrafie tam cala kasę przez dupę przepuścić nie mogę, mam straszną słabość do tego skleu, jak widzę sery, krewetki ryby- to na wszystko mam ochotę
poza tym lidl zrobil się taki fajny, delikatesowy

wiesz,że są teraz dni hiszpanskie w lidlu? i jest pyszne chorizo w plasterkach- ja dodaje do kanapek na ciepło

Bokeh jak ju jesteśmy przy przepisach to już pisalam na forum, ostatnio robiłam to:
http://www.makecookingeasier.pl/na-o...ymi-warzywami/
tylko,że warzywka upiekłam- cukinie, marchewkę, fasolkę i szparagi jeszcze wtedy były
pilędwiczka-pychotka
Stary 2013-07-31, 11:33   #1916
charlizz
Zadomowienie

Cytat:

ja kupiłam Hani takie http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...1p1499012.html ale widze ze juz nie ma rozmiarów, a spodenki z szeleczkami są świetne ! i te z paskiem też
Bokeh, a te sandalki dla Hani wzięłaś na teraz, czy na przyszłe lato? Bo na teraz to mi szkoda kasy tylko po to, by Ola ładnie wyglądała a na przyszłe lato bym kupiła jakieś, tylko nie wiem jaki rozmiar??
Stary 2013-07-31, 11:35   #1917
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

no pewnie,że oryginalny
na allegro też kupisz od 4 zeta

butki śliczne, też wole w sklepach kupowac niz na allegro, za duzo razy się nacięłam
Stary 2013-07-31, 11:35   #1918
charlizz
Zadomowienie

Oj, Marsi, widzę ,że łączy nas ta sama miłość do Lidla
Stary 2013-07-31, 11:41   #1919
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Bokeh, cudowny zalącznik, dziękuję

Iffonka, to możesz byc dumna

A propos zary, pamiętacie jak się butami podniecalam? http://www.zar a.com/pl/pl/kobieta/buty/cz%C3%B3%C5%82enka-z-%C4%87wiekami-na-czubku-c457003p1047752.html miałam kupić, ale stwierdziłam, że poczekam, może jeszcze przecenią I bingo, były po 169 zł, potem 149, a teraz 129 zł Taki mój parszywy los, muszę je łyknąć po prostu A ktoś na all próbuje je pogonić za 290 zł, hue hue hue, żartowniś
kupuj, pewnie będie okazja gdzieś w nich wyjśc i wtedy pyk jak znalazł

Cytat:
kuchnia świata droga jak diabli- lidla kocham po prostu miloscia nieograniczona ale staram się tam czesto nie zagladac bo potrafie tam cala kasę przez dupę przepuścić nie mogę, mam straszną słabość do tego skleu, jak widzę sery, krewetki ryby- to na wszystko mam ochotę
poza tym lidl zrobil się taki fajny, delikatesowy

wiesz,że są teraz dni hiszpanskie w lidlu? i jest pyszne chorizo w plasterkach- ja dodaje do kanapek na ciepło

Bokeh jak ju jesteśmy przy przepisach to już pisalam na forum, ostatnio robiłam to:
http://www.makecookingeasier.pl/na-o...ymi-warzywami/
tylko,że warzywka upiekłam- cukinie, marchewkę, fasolkę i szparagi jeszcze wtedy były
pilędwiczka-pychotka

kusisz a włąśnie ide do lidla, mam 2 minuty od domu

chorizo mówisz? jest jeszcze to w lasce, lepsze to krojone??
Cytat:
Bokeh, a te sandalki dla Hani wzięłaś na teraz, czy na przyszłe lato? Bo na teraz to mi szkoda kasy tylko po to, by Ola ładnie wyglądała a na przyszłe lato bym kupiła jakieś, tylko nie wiem jaki rozmiar??
na przyszłe, strzeliłam w rozmiar 22, najwyżej komuś oddam, za 35 zeta to nie będę Hanci żałować
Stary 2013-07-31, 11:43   #1920
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
może siku robi?
u nas też, jak go tak otrzepie, to sika

Cytat:
Ellmi ona ewidentnie do Ciebie bije ja nieeeee wiem czemu
czysta małpia złośliwość
ta druga bluzka fajna

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości