Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,57%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 1 1,79%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 20 35,71%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 21 37,50%
Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! 8 14,29%
Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 4 7,14%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-31, 11:21   #3601
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
hehe też by mi się nie chciało jakbym miała odbywać tą wątpliwą przyjemność na samolociku rzadziej
Będziesz miała trochę roboty przed samym porodem Wtedy przed maszynką to w ruch pójdą chyba nożyczki
Do porodu to trzeba będzie zaopatrzyć się w kosę do trawy
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja to samo
CHociaż co miesiąc przed wizytą ogarniam piczę, bo głupio tak do gina iść Ale jakbym miała rzadziej wizyty, to normalnie bóbr
Widzę,że nie jestem sama
Miło

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 11:22   #3602
Diorisha
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
dziewczyny drugi dzien ciagnie mnie dol brzucha... nie pachwiny tylko dol brzucha plus bol jajnika
w sobote jade na wesele
nie wiem cyz nie powinnam isc zmierzyc chociaz dlugosc szyjki
albo na IP jechac...
schizuje sie...ale pewnie bez sensu

Mnie z miesiąc temu bardzo bolał prawy jajnik ale po dwóch dniach całkiem przeszło. Mi pewnie dziś na wizycie będzie mierzył szyjkę.
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 11:23   #3603
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
ewaciaooo,gdyby mi tak tż podkradł czekoladę,toooo... ZABIŁABYM
Ej, ale on zjadł tylko pół, jeśli dobrze zrozumiałam, więc aż tak źle się nie zachował
Cytat:
Zjadłam właśnie pączka,pączusia... pączuśka
Szkoda,że sama wyglądam jak ta słodkość!
A ja mam drożdżówę i chyba zaraz sobie zrobię kawę i też zjem... Jakoś mi wrócił apetyt ostatnio
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
dzięki za szczegółowy opis
muszę to w końcu "przetrawić":rolleyes :

powiedz mi ty na SR chodzisz do szpitala na Chałbińskiego?
Nie, chodzę do Jadwigi Wolnej na Wałbrzyskiej. Na Chałubińskiego gdzieś czytałam, że SR jest zamknięta w wakacje, choć nie wiem czy to prawda, a ktoś też mi mówił, że jest mało miejsc i ciężko się dostać i jakoś odpuściłam

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 11:26   #3604
87czarna
Zakorzenienie

papalinkamimo wszystko dostałby batyyyyyy

Stary 2013-07-31, 11:26   #3605
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Ja mam flexi bath http://allegro.pl/flexi-bath-skladan...407355220.html
trochę drogo, ale znajome które korzystały baaaardzo chwaliły.
Niby fajna, ale czemu taka krótka?Są większe?
My nie mamy wanny, brodzik głęboki i może to byłby pomysł na przyszłość o ile są też takie o długości powyżej 100 cm.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
pfff, ale macie jedno auto teraz, nie?
tylko, że u nas teściowa by raczej nie chciała pożyczyć, bo się mnie lęka chyba
No, do przyszłego tygodnia jedno. Tzn. mój mąż ma jeszcze busy, ale komu by się chciało jechać np. do sklepu takim busem?
No ale cóż poradzić, ona musi jechać.

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
Wskazanie głównie, że jestem 2 lata po rozległej operacji brzusznej. Co do oczu - nawet nie byłam w ciąży u okulisty, ale też mam sporą wadę, więc nie wiem, co by powiedziała. Stwierdziłam, że skoro i tak będzie cc, to sobie daruję.

A co do kosztów cc dla szpitala kiedyś zadałam jednemu z lekarzy takie pytanie wprost - powiedział, że owszem jest parcie na poród SN w szpitalach, ale nie ze względu na koszty (bo podobno wbrew pozorom są podobne ) tylko na statystyki co dla mnie jest kompletnie nielogiczne i absurdalne
Myślę,że mimo wszystko warto wybrać się do okulisty i zbadać,czy wszystko ok. W ciąży wada lubi się pogarszać. Ja mam -7 i -8, ale strasznie mam rozrzedzoną siatkówkę i sporo za wysokie ciśnienie wewnątrzgałkowe.

Cytat:
My od początku wprowadziliśmy reguły i przestrzegamy ich pilnowania Odstępstwem są oczywiście wakacje kiedy to mała może dłużej grać na konsoli.
Nie jestem typem generała ale u nas w domu panuje sporo reguł. Mała od chwili narodzin jest naszym oczkiem w głowie i największym skarbem ale uczona jest tego na co sobie może pozwolić a na co nie
Z tego co się wyedukowałam to dobrze bo daje to dziecku poczucie bezpieczeństwa .

hehe a z tą książką to przypał absolutny ale to tylko wina rodziców...
Też tak myślę

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 11:26   #3606
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ej, ale on zjadł tylko pół, jeśli dobrze zrozumiałam, więc aż tak źle się nie zachował
Jeśli nie mają rozdzielności majątkowej to zjadł tą swoją połowę
Stary 2013-07-31, 11:28   #3607
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
papalinkamimo wszystko dostałby batyyyyyy
Może ja dlatego jestem taka liberalna, bo od poczatku ciąży mam absolutny czekoladowstręt...

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-07-31, 11:28   #3608
ewacia85
Wtajemniczenie

zostawił mi jakieś 4 kostki oj wygarnę mu jak wstanie
ej macie jakieś sprawdzone przepisy na domową pizze????
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 11:28   #3609
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-07-31, 11:29   #3610
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Ty wiesz,że ja mam to samo od wczoraj...
Myślałam,że mi przeszło,ale znowu czuję ten dyskomfort :/
Nie wiem..może to dzidzia robi sobie więcej miejsca???
no tez tak wczoraj myslałam...ale teraz juz stresa dostaje
wlasnie polknelam nospe forte... raczej nie zaszkodzi a moze pomoze

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 11:30   #3611
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
nie pomyślałam o tym ale i tak o go nie usprawiedliwia bo nas jest dwoje a on jeden
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 11:30   #3612
Madziuchna27
Zakorzenienie

Hej!
Ale Wy wcześnie siadacie do kompów

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
dużo macie do kupienia z wyprawki jeszcze ?
W sumie to nie Zakupy załatwi kilka kliknięć u "rodzyneczek" - tetra, flanela, higieniczne rzeczy dla mnie, rożek. Zostaną tylko koszule do karmienia, staniki i laktator. Kombinezon jesienny, rajstopki.

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Witam z rana!

Wpadłam zdać Wam relację z wczorajszej wizyty.
Szyjka jest ok jak na ten tydzień ciąży i przy badaniu ginekologicznym ginek stwierdził, że synuś jest główką do dołu. Jednak przy USG okazało się, że jednak siedzi sobie główką do góry!!! A to przecież już 33t2d ciąży. Niby gin mówił, że szansa na odwrócenie jeszcze jest ale już coraz mniejsza. W każdym razie prawdopodobnie czeka mnie cc. Jakoś wcześniej też brałam pod uwagę cc, w razie gdyby była taka potrzeba, ale teraz jak szanse na cc są duże to jakiś cykor mnie obleciał. Ehh no ale nic może przez najbliższe dni oswoję się z tą myślą. W końcu cc też ma swoje plusy. Przede wszystkim, że poród nie będzie trwał nie wiadomo jak długo, bo tego też się bałam. No ale nic. Będzie co ma być.
Gratuluję udanej wizyty
Nie martw się cc

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Jeju dzisiaj T. znowu pożycza moje auto. Zauważyłam,że mi strasznie trzaska drzwiami i jeździ za szybko po hopkach i wybojach (pewnie ma przyzwyczajenie ze swojego suva,wysokie auto to się nie przejmuje). Ja mam niskie i sportowe auto, także aż mnie serce boli,muszę ją pouczyć,ale trochę mi głupio
A czemu T. jeździ Twoim autem?
Ja odkąd mamy samochód to choruję, jak A. daje jeździć np. swemu tacie lub co gorsza młodszemu bratu Choć sama nie mam prawa jazdy

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Mam pytanko czy któraś z Was ma Laktator ręczny Lovi Protect? Bo w 99% chce kupić laktator ręczny Avent Natural ale ten Lovi mnie urzeka jedynie dodatkową funkcją regulacji ssania. Mhm.
Ja biorę z Aventu

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
odstawiam 28.08 więc może uda mi się zacisnąć nóżki do 9.09 byle tylko nie rodzić 1.09
Cytat:
1.09 to faktycznie niezbyt fajna data
Dziewczynki, proszę się opanować! Ważne, żeby Wasze dziewczyny zdrowe się urodziły i bez komplikacji, a data jest nieważna

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
łeeee, kojarzy mi się ze szkołą.. poza tym mieć urodziny w pierwszy dzień szkoły nie wiem jakoś niezbyt mi się podoba.. no ale wiadomo, że najważniejsze, żeby się bez komplikacji urodziła
No właśnie

Cytat:
dziewczyny drugi dzien ciagnie mnie dol brzucha... nie pachwiny tylko dol brzucha plus bol jajnika
w sobote jade na wesele
albo na IP jechac...
Mi się wydaje, że takie bóle mogą być.... ale nie wiem

Edytowane przez Madziuchna27
Czas edycji: 2013-07-31 o 11:35
Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 11:32   #3613
87czarna
Zakorzenienie

Tak piszecie o tych laktatorach...
Ja to na razie chciałam się wstrzymać z zakupem,bo nie wiem czy uda mi się karmić małą... przy Mai kupiłam ręczny z Aventa i pozbyłam się go po pierwszym użyciu. Totalna beznadzieja!

Czy jest ktoś,kto kupuje to cudeńko po porodzie?

Stary 2013-07-31, 11:32   #3614
bojatoja
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
dużo macie do kupienia z wyprawki jeszcze ?
Troszkę tego jeszcze mam do kupienia: m.in. koszule do porodu, pieluchy jednorazowe, część kosmetyków dla dziecka, elektryczną nianie, prześcieradło do łózeczka, chciałabym jakąś karuzelkę na łóżeczko, nożyczki do paznokci, lampke nocną, kombinezon zimowy i tyle co mam na mojej liście wyprawkowej Ale na pewno coś jeszcze dojdzie w praniu.

Cytat:
Ooo zwykly T-shirt to jest bardzo dobry pomysł! Dziewczyny bierzcie stare T-shirty, po co kupować koszulę jak ma być do wywalenia!! A nawet na taką żyrafę za 18 zł szkoda chajsu, bo i tak nawet jak nie wybrudzicie to pewnie w tym paskudztwie chodzić nie będziecie
U nas w szpitalu raczej nie przeszedłby zwykły t-shirt Już słyszę, jak położne gdakają

Cytat:
Figulina późno coś! Moja miała jakieś 7 miesięcy jak miała pierwszą. Nie martw się, wszystko będzie ok. Strasznie mi było żal mojej Lili bo była strasznie nietomna,ale szybko doszła do siebie i rana też się szybko zagoiła.
Właśnie ile mniej więcej zwierzak dochodzi po takiej sterylizacji? Chciałabym wysterylizować moją suczkę jeszcze w sierpniu. Bo nie wiem czy nie będziemy musieli na początek (jak dziecko się urodzi) podrzucić ją do teściów. A oni mieszkają na takim osiedlu gdzie pełno psów i pewnie mogliby 'zlatać' mi moją suczkę

Cytat:
Jeju dzisiaj T. znowu pożycza moje auto. Zauważyłam,że mi strasznie trzaska drzwiami i jeździ za szybko po hopkach i wybojach (pewnie ma przyzwyczajenie ze swojego suva,wysokie auto to się nie przejmuje). Ja mam niskie i sportowe auto, także aż mnie serce boli,muszę ją pouczyć,ale trochę mi głupio
Ja nie lubię pożyczać auta mojemu bratu (jak przyjeżdża z uk nie ma czym jeździć). Zawsze, zawsze jak mi oddaje jest coś zepsute, coś trzeba naprawić i bak jest pusty

Cytat:
Ostatnio wnerwiałyście się na Play.
Otóż ja też się wnerwiłam.
Miałam do listopada mieć obniżkę za internet (taki bonusik za przedłużenie umowy) i płacić 19,90 miesięcznie. I mam to na umowie. A przyszła mi faktura na 49,90. Chyba ich zaciacham...Idę szukać tej umowy, będę dzwonić i się kłócić.
Dzwoń do play i się z nimi wykłócaj
Mam strasznego nerwa na nich
Cytat:
misia ja do porodu kupię taką najtańszą szmachciurę z bazaru. Tak jak piszecie -ona i tak po jednym użyciu idzie w kosz.
Dlaczego tak uważacie, że od razu do wyrzucenia? Moje siostry, znajome rodziły i żadna nic nie wyrzucała. Od razu po porodzie mąż zawozi do prania i jest czysta.
Nie wiem jak u Was ale u mnie w szpitalu przy porodzie ma się koszulę podwiniętą praktycznie pod szyję, więc przy samym porodzie nie ma się jak wybrudzić.
No chyba, że jest inaczej

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
mój starutki przyjeżdża w sobotę wieczorem i dopiero we wtorek rano jedzie i w następnym tygodniu tak samo
Super
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 11:36   #3615
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to na razie chciałam się wstrzymać z zakupem,bo nie wiem czy uda mi się karmić małą... przy Mai kupiłam ręczny z Aventa i pozbyłam się go po pierwszym użyciu. Totalna beznadzieja!

Czarna, nie załamuj Ja taki planuję kupić Jejku, teraz już nie wiem!

Stary 2013-07-31, 11:36   #3616
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Wrocławskie porodówki wg położnej z SR:
Borowska - pokoje 2-os z łazienką odremontowane i nowe, parawany - duża intymność. Mało miejsc na oddziale położniczym, tylko 18. Bardzo duża medykalizacja porodu - leżenie pod ktg, brak możliwości wyboru pozycji, oksytocyna, nacinanie krocza, itp; mało porodów rodzinnych. mało znieczuleń, ale dostępny gaz. Ściśle przestrzegany czas kontaktu matki z dzieckiem po porodzie - co najmniej 2h. Często odsyłają z braku miejsc, bo pierwszeństwo mają matki leżące na patologii, a to największy oddział patologii na dolnym śląsku

Chałubińskiego
- bardzo duża różnorodność pozycji i możliwość wyboru, stołki do porodu, itp; przy porodzie rodzinnym w salach 1-os opłata 150 lub 250 zł (do potwierdzenia, w zależności od sali); oprócz tego są też 4 dodatkowe boksy, gdzie też można rodzinnie; bardzo dobra poradnia laktacyjna na miejscu w szpitalu; mało znieczuleń, ale dostępny gaz. Możliwy poród w wodzie, ale wymaga wcześniejszej zgody ordynatora. Budynek niewyremontowany, stary, hotelu nie przypomina, ale dobra opieka Bardzo duży oddział jak na ilość porodów, więc raczej nie ma tłoku

Kamińskiego - wszystkie sale na porodówce są do porodu rodzinnego, o wysokim standardzie, bezpłatnie, możliwość wyboru pozycji, dobrze wyposażona nowoczesna porodówka, ale położna porównała ten szpital do taśmy produkcyjnej, bardzo dużo porodów a mały i słaby oddział położniczy, często matki leżą na innych oddziałach i różnych piętrach, bo nie ma miejsca, są z dala od dzieci; mało znieczuleń, częściej gaz. Z tego szpitala najczęściej odsyłają, bo nie ma miejsc

Brochów - największy oddział, aż 38 łóżek, dużo pokojów jednoosobowych, najwięcej znieczuleń - jeśli komuś zależy koniecznie na znieczuleniu, to na Brochowie o nie najłatwiej; opłata za poród rodzinny w postaci cegiełki; Jakoś mi umknęła tu informacja o wyborze pozycji...

Trzebnica - bardzo ładne położenie szpitala, kameralny, ładny oddział położniczy, mało porodów, więc nie ma tłoku. Niestety przy porodach rodzinnych zdarza się (gdy jest więcej rodzących), że tatuś może być tylko na ostatniej fazie; rzadkie znieczulenia

Oława - 2-os sale, ale budynek "socjalistyczny", nie ma odwiedzin na salach, tylko w oddzielnym pokoju odwiedzin; możliwość wyboru pozycji, nie ma tłumów, rzadkie znieczulenia

Do tego - na Brochowie i Borowskiej trzeba mieć wcześniej w karcie ciązy wcześniejszy wpis od ordynatora lub lekarza dyżurującego o zgodzie na poród rodzinny

Na Borowskiej i Chałubińskiego są studenci i większe prawdopodobieństwo wizyt pokazowych, gdzie jest profesor i 20 innych osób

Także ogólnie zależy, co jest dla kogo ważne. Ja się utwierdziłam w przekonaniu, że Chałubińskiego to dobry wybór, zwłaszcza że mam tam lekarza
dziękuje za opis

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 11:36   #3617
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
przez Ciebie muszę zjeść pączka dziś
Cytat:
w sobote jade na wesele
albo na IP jechac...
na wszelki bym pojechała, na pewno wszystko jest ok ale nie będziesz się przynajmniej na weselu stresować

kiedyś jak powiedziałam położnej że czasem pobolewa mnie prawy jajnik to mi powiedziała, że to od jelit a nie jajnika.
Twierdzi, że takie ból w ciąży po prawej stronie to właśnie jakieś chwilowe komplikacje z kupą najczęściej. W sumie cały czas mam jakieś przeboje w kibelku a z lewej strony ani razu nie miałam takiego bólu.

Butterfly no nie jest jakoś szczególnie długa tylko pytanie po co dłuższa? Generalnie starsze dzieci zginają się w pasie
a tak na serio to moja bratowa nawet dwójkę dzieci w niej kąpała, młody miał 3,5 roku a młoda jakieś 8 miesięcy chyba. Wrzucę fotkę w K. na dowód.
Zależy czego potrzebujesz, ja sądzę, że mi większej nie potrzeba.
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 11:37   #3618
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
w sobote jade na wesele
albo na IP jechac...
tez tak mam..

Aleksander
Stary 2013-07-31, 11:37   #3619
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Czarna, nie załamuj Ja taki planuję kupić Jejku, teraz już nie wiem!
Kochana,mną się nie sugeruj,bo miałam go w rękach tylko raz. Ogólnie miałam problemy z karmieniem małej,a jak próbowałam cokolwiek odciągnąć,to dostawałam szału

Stary 2013-07-31, 11:37   #3620
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też, dostałam Z Tegi, kolor ma taki perłowy i jakieś naklejeczki kolorowe.Bardzo mi się podoba
ja mam jasnoniebieską i też dostałam
Stary 2013-07-31, 11:38   #3621
87czarna
Zakorzenienie

nena_milka podrzucić Ci jednego? ... zostawiłam na czarną godzinę haha

Stary 2013-07-31, 11:39   #3622
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam reczny i nie planuje wogole kupowac elektrycznego

Aleksander
Stary 2013-07-31, 11:40   #3623
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
ja mam reczny i nie planuje wogole kupowac elektrycznego
ja właśnie nie wiem co zrobię... okaże się po porodzie. Jeśli mała zaakceptuje moje mleko i nie będzie problemu,to wtedy chyba szarpne się na elektryczny...

Stary 2013-07-31, 11:41   #3624
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Dlaczego tak uważacie, że od razu do wyrzucenia? Moje siostry, znajome rodziły i żadna nic nie wyrzucała. Od razu po porodzie mąż zawozi do prania i jest czysta.
Nie wiem jak u Was ale u mnie w szpitalu przy porodzie ma się koszulę podwiniętą praktycznie pod szyję, więc przy samym porodzie nie ma się jak wybrudzić.
No chyba, że jest inaczej
Ja jak rodziłam Natalkę tu u nas w K. to dostałam szpitalną koszulę (taką wiązaną na karku a tyłek goły ) Po porodzie była cała we krwi no i w tej ciąży jakoś od początku zakodowałam sobie,że teraz kupię byle jaką i wywalę.
Stary 2013-07-31, 11:41   #3625
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana,mną się nie sugeruj,bo miałam go w rękach tylko raz. Ogólnie miałam problemy z karmieniem małej,a jak próbowałam cokolwiek odciągnąć,to dostawałam szału
W zasadzie myślę, że to indywidualna sprawa. Niektóre dziewczyny pisały, że u nich Avent się sprawdził i polecały go
Wiem, że najlepszy jest z Medeli electric, ale sorrry, trochę za drogi jak na początek.
Myślę, żeby kupić właśnie coś na początek, w miarę niedrogiego, a jak się - odpukać - okaże, że nie mogę piersią i trzeba będzie lepszy laktator, to zainwestuję w lepszy Np. mojej przyjaciółki siostra karmi swego syna swoim mlekiem, ale z butelki, bo tak zdecydowała od początku, więc ma dobry laktator.

Stary 2013-07-31, 11:41   #3626
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo zwykly T-shirt to jest bardzo dobry pomysł! Dziewczyny bierzcie stare T-shirty, po co kupować koszulę jak ma być do wywalenia!! A nawet na taką żyrafę za 18 zł szkoda chajsu, bo i tak nawet jak nie wybrudzicie to pewnie w tym paskudztwie chodzić nie będziecie

Kurcze a ciekawe czy ja przy cc dostanę szpitalną koszulę

Ja jak znowu zasnęłam to też miałam zboczone sny, z moim mężem w roli głównej
hie,hie, mi też sie chce seksiku.
Cytat:
rubinka - moja kolezanka ktora urodzila 3 tyg temu miala synka do 37 tc glowa do gory i w 38 jak robila usg to juz byl glowa w dol...wiec szanse sa nie ma co sie stresowac na zapas

ale troche lipa z kangurowaniem...bo ci dziecko na cycki klada...to co rozdzierac koszulke zeby byl kontakt skora do skory???
ja biore stara syfiata koszule nocna rozpinana prawie do pepka
i wio do kosza potem
K oszula do góry i luz. Ja tak zawsze pacjentkom robiłam. Wtedy żadnego wstydu już nie.
Cytat:
Diorisha oj nawet nie wiesz jaką! hahahaha
Ja to jestem tak zarośnięta,jakbym trzymała futro na zimę
Pewnie gdyby tutaj na każdej wizycie badali dowcipnie,to bardziej bym o to dbała,a tak? NIE CHCE MI SIĘ W OBECNEJ SYTUACJI
mam tak samo. Dopiero teraz 9 mam wizytę u gina, więc się ogolę w końcu.
Cytat:
Ty wstaw jakieś zdjęcię nowe, a nie narzekasz.
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
zostawił mi jakieś 4 kostki oj wygarnę mu jak wstanie
ej macie jakieś sprawdzone przepisy na domową pizze????
Myślę, że Kaśka ma i się chętnie podzieli, bo ona często robi.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 11:41   #3627
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

w ogóle my tak sie przejmujemy bobrem a tak naprawde ginekolodzy maja to gdzies, a wrecz uwazaja ze kobieta powinna miec tam wlosy;p słyszalam nawet opinie od ginka ze kobieta nie powinna przychodzic specjalinie wygolona na zero bo to wyglada jakby przychodzila na randke a nie do lekarza i jest zle widziane

Aleksander
Stary 2013-07-31, 11:42   #3628
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mąż mówi do mnie Pączuś, Pączek A jak ktoś zapyta dlaczego tak, to mówi, że jestem słodka
Cytat:
Do porodu to trzeba będzie zaopatrzyć się w kosę do trawy
Dlatego trzeba to robić regularnie Nie wyobrażam sobie mieć tam miesięcznego zarostu Za niedługo porody i jeszcze nie zdążycie się ogolić
A nogi mam zawsze gładziutkie
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 11:42   #3629
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
W zasadzie myślę, że to indywidualna sprawa. Niektóre dziewczyny pisały, że u nich Avent się sprawdził i polecały go
Wiem, że najlepszy jest z Medeli electric, ale sorrry, trochę za drogi jak na początek.
Myślę, żeby kupić właśnie coś na początek, w miarę niedrogiego, a jak się - odpukać - okaże, że nie mogę piersią i trzeba będzie lepszy laktator, to zainwestuję w lepszy Np. mojej przyjaciółki siostra karmi swego syna swoim mlekiem, ale z butelki, bo tak zdecydowała od początku, więc ma dobry laktator.
Oczywiście,że to indywidualna sprawa
Wyjdzie w praniu

Stary 2013-07-31, 11:43   #3630
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
ja właśnie nie wiem co zrobię... okaże się po porodzie. Jeśli mała zaakceptuje moje mleko i nie będzie problemu,to wtedy chyba szarpne się na elektryczny...
No, ale czemu? Przecież jak zaakceptuje, to będzie dostawać cyca? Czy wtedy tym bardzie laktator jest potrzebny?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości