|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Hej,
u nas noc taka sobie. Teraz na szczęście mała śpi. Elaine, na jakie szczepienia się decydujecie?u nas pediatra raczej kierunkowal nas na skojarzone.Teraz już sami nie wiemy... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3692 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Dzień dobry
Miałam iśc dzisiaj do labo oodac mocz bo ostatnio wyszło mi sporo leukocytów i ginka kazała powtórzyć, ale mie się nie chciało pójdę jutro. Dziś znów zapowiada się taki gorąc a wczoraj było taaaak przyjemnie. No nic, jakoś trzeba przetrwać. Cytat:
Cytat:
za kuchenkę i fotelCytat:
![]() ![]() Cytat:
choc ja usłyszałam ostatnio od swojej ginki, że ciąża donoszona liczona jest od skończonego 38 tc nie wiem już sama jak ona liczy te tc ale do połowy ciązy wpisywała mi w kartę tc rozpoczęte, a od pewnego momentu ukończone![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sam podziwiam Cię, że po takim hardkorze nie zdecydowalaś się na cc tylko czekasz na sn. Szacun bo mi by było już pewnie wszystko jedno, byleby tylko dziecko było na świecie ![]() Stokrotko trzymam mocno kciuki i za Ciebie, oby ruszyło po oxy konkretnie ![]() Dzoan biedaku Ty Elaine za wizyte u pediatry i ładną wagę Igorka.
|
||||||
|
|
|
#3693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
Jakierka - dziekuje
![]() Dzoan - no masz racje, ale ja mam taki juz duzy brzuch ze niedlugo bede naprawde tylko mogla lezec, a ja nie umiem mam robaki w d... To trzymam zeby wyszedl 1sierpnia ![]() Elaine - dziekuje ![]() Straszne to z ta strata pokarmu. Dobrze ze odzyskalas ![]() No stres jest straszny w przypadku kp. Lachryma pij meliske to i maluch bedzie spokojniejszy Wiecie co ja zauwazylam ze mialam na sutkach takie zaschnite cos bialego i to sie opruszylo i troszke wyskrobalam. Nie wiem czy to siara mi zaschla ze nie moglam wziac prysznica i nie pismarowalam sutkow czy co? Teraz tego juz nie mam, ale to dziwne bylo. I teraz mi z kapy taki zel wychodzi z takimi bialymi jak twarog grudkami bialymi i czerwonymi. No i ma troche nieprzyjemny zapach. Umylam kape jak wrocilam ze szpitala , poszlam spac i potem po kilku h robilam siku i siedzac czulam taki dziwny zapach. Fujc! Mam nadzieje ze nie mam infekcji od tego ich grzebania i ze to poprostu moze ten czop taki jest Bo jakos w 35 tyg jak Tz mnie dziabnal to potem taki glut mi wypadl ale byl jasny bez krwi etc.i wlasnie nie wiem czy to ten czop byl czy to Tz sprzetu tyle az sie nazbieralo od celibatu ![]() Nie wiem 35 tydzien to moze za wczesnie na wypadanie czopa? Moze teraz po tych mekach sie odkleja? Trzeba obserwowac . Dziad mnie tak juz meczy moj ze go bym nozyczkami obciela tzn.juz dwa dziady
|
|
#3695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
tym bardziej jak ten usmiech zaczyna byc swiadomy. Ostatnio jak wstalam to sie okazalo ze Hania nie spi tylko sobie lezy w lozeczku wiec wzielam ja na przewijak a ta sobie na mnie popatrzyla,skupila sie i usmiech od ucha do ucha ![]() A do Piri Piri polecam basen i uwalnianie orki ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3696 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za rozwoj akcjiCytat:
ale ślicznotek ztego Tomaszka Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizyte i same dobre wiesci Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moje i od Zuzi, oby szybko, i na temat i czekamy na wiesci Ale wysyp dzieciaczków! |
|||||||||
|
|
|
#3697 |
|
Raczkowanie
|
gratuluję wszystkich Maluszków i tym 'walczącym' życzę szybkiego rozwoju akcji
![]() u mnie nocka jak zwykle już słabo. Przez tą miednicę w ciągu dnia ledwo chodzę, a jakieś zakupy trzeba zrobić (samo przejście z pokoju do pokoju jest problemem), przekręcanie się w łóżku z boku na bok boli, nie mówiąc o wstawaniu do wc i jak się picie skończy (czyli tak do wpół do czwartej co noc wycieczkuję). Do tego stopy... czysta masakra, niechby to dziecko już wyszło ![]() Lecę na te zakupy, planuję nadziewaną cukinię na obiad zrobić, muszę jeszcze poszukać inspiracji czym ją nadziać a do tego bankomat zaliczyć i za mieszkanie zapłacić... padnę jak wrócę, ale jakoś do 13 powinnam do Was wrócić na chwilę dłużej i wtedy wstawię dowód naszej wczorajszej pracy ja nie rozumiem, pochwaliliśmy się wszystkim naszym rodzicom (mój tata w rozjazdach, dlatego dużo telefonów), i wszyscy tacy zdziwieni że daliśmy radę sami i podkreślają jacy są dumni i jakie mają zdolne dzieci. czy my im na aż tak niezaradnych manualnie wyglądamy?! ![]() Trzymajcie się w cieniu
|
#3698 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkie Mamusie!!
Szybko się witamy i zmykamy na szybciutki przedpołudniowy spacerek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3699 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Dziewczyny jak ja się wyspałam ![]() Cytat:
klas ki:![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() :kc iuki:Elaine za wizytęTweed za 38 tcKejt ![]() ![]() żeby teraz czekała tylko porodówkaSam cieszę się, że dochodzisz do siebie Magolina to ja miałam ostatnio tę samą taktykę - każdego ranka przez trzy dni przesuwałam pójście do labu na następny poranek ![]() ![]() Własnie, gdzie jest Roxi i Arrabiata??? A ja sobie zaczęłam coś wkręcać...tydzień temu na usg lekarz pytał, czy zawsze miałam tyle wód płodowych, mówię mu, że zawsze były w normie (nigdy nie podawano dokładnej ilości). No i ten tydzień temu niby były w normie - ale główna granica. I tak dzisiaj sobie zaczęłam o tym czytać, oczywiście wujek google napędził mi niezłego stracha. Bo pod koniec ciąży ich ilość powinna maleć do ok 800ml, a nawet mniej, a u mnie wynika z tej granicy, że jest ok 2l ...
|
||||
|
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
Magolina - dziekuje
![]() Stokrotko - ogromniste ![]() Ja ide spac dalej. Maly se fika cos kombinuje, ale czas odpoczac i nabrac sil na wypedzanie dziecia ![]() Milego dzionka
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Po obchodzie powiedzieli, że może indukcja. Wzięli mnie na badanie, to myślałam, że trafiłam do rzeźnika! Wczoraj badalo mnie 6 osób, dziś on i ruszył mi czop. Bolało jak diabli, no ale cały czas bez postępu. Zapytał, czy mam umówiony poród z polozna-powiedziałam, że się nie umawialam. Popytal mnie o wzrost, wagę, powiedział, że brzuch duży i że zastanowią się nad sposobem porodu i mnie poinformują. Także czekam na glodniaka...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3702 | |
|
Zakorzenienie
|
i dalej, bo nie wszystko zdążyłam, a chciałam prysznic wziąć póki mały śpi. Jednak auto go usypia
) wyciągnełam go z fotelika i przerzuciłam do łóżeczka i na razie cisza.. śpi dalej...Kejt: 3mam kciuki cały czas. Trochę sie też wymeczysz w tym szpitalu... Idzia: pewnie już maleństwo tuli albo lada moment będzie. Czekamy na wieści! Stokrotka: 3mam kciuki mocno! Dzoan: wspólczuję nocki ale brawo za dziabnięcie ![]() Cytat:
super, ze Hania już sie tak ładnie świadomie uśmiecha. Mi się tak wczoraj wydawało, ale to za wcześnie u nas...
|
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#3704 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też o tym czytałam, ale doszłam do wniosku najpierw w 39 tygodniu a teraz w 40 też, że może i do mnie dotarły takie wieści, ale Wiktorii NA PEWNO nikt o tym nie powiedział i nic sobie z tego nie robi jedyne co ją uspokaja to gorąca pogoda i chłodna woda w wannie no i czasem mój czas spania
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
Sammi - dziekuje
![]() Ja kupy bede do wc spuszczac. Czytalam ze tak najlepiej. Sa takie kosze specjalne ale narazie zobacze jak bedzie bez. Napewno kupie jakis porzadny kosz z zamknieciem bo poki co mam otwarte zwykle wiaderko :/
|
|
#3706 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3707 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Was, oby tylko katarek minal i bedzie super ![]() Cytat:
Stokrotko, przyj!!! Oby poszlo jak najszybciej i jak najmniej bolesnie Dzoan, za Ciebie tez trzymam aby sie rozkrecilo!! Kejt, Ciekawe co zadecyduja lekarze
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
Kejt- trzymam mocno kciuki zeby szybko podjęli decyzje i maluszek niedługo już był z Tobą!
Mela- najważniejsze, ze Alicja już jest na świecie. Niech nie będzie Ci głupio, bo na pewno nie wymyślalas ze boli i czy sn czy cc- jest tak samo wartościowym porodem odpoczywaj!Samantha- biedaku, Ty to sie nameczysz.. ![]() Dziewczyny.. Może to okropne co napisze ale dzisiaj w nocy nie miałam serca do Tomka teściowie go przyzwyczaili trochę na łóżku u siebie leżeć i tak mi sie darl, ze zamiast dziecko uspokajac to siedziałam obok łóżeczka, słuchałam jak krzyczy i sama ryczalam. Za to tz stanął na wysokości zadania i go uspokajał i przytulal. Ja byłam dzisiaj wręcz na niego zła ze śpi tak ładnie jak go dziadkowie zabiorą, a matce robi taki kosmos w nocy Głupio mi trochę, ale tak właśnie odczuwalam to dzisiaj
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
rasha, paulinka: moje dziecię do końca było bardzo aktywne
)En: to nic złego, myślę że każda matka ma takie momenty ktoś wie co u Ghia? dawno się nie odzywała..
|
#3710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale to chyba nie oznacza wyrodnej matki?
|
||
|
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
Elaine, mi pediatra polecał infanrix hexa,z tym że teraz patrzę a ona kosztuje ponad 200 zł
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"nie człowieka kocham mniej, lecz naturę bardziej" Edytowane przez lachryma Czas edycji: 2013-07-31 o 11:14 |
|
|
|
#3712 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
Cytat:
Młody się obudził, a niecałe 3 godziny temu zjadł 100 i potem dopił 30.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3713 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ile Fi waży wg USG?Cytat:
A z teściami może porozmawiaj, żeby go tak nie uczyli w łóżku spać?
|
|
#3714 | ||
|
Zakorzenienie
|
tweed, paulinka no to mnie pocieszyłyście z tymi ruchami.. czyli jest szansa, że Mały swoimi częstymi ruchami nie bawi się ze mną, tlyko wierci sobie drogę do wyjścia
![]() Cytat:
![]() za przespaną noc! (zazdrość mnie ściska Cytat:
i szybko..żebyś z głodu nie zeszła ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- en czekam aż sama będę płakać przy łóżeczku razem z Lolem.. myślę, że wszystko z Tobą w porządku.. przebywanie z dzieckiem właściwie non stop przy różnych jego i swoich nastrojach, to nie taka prosta sprawa..
|
||
|
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
[QUOTE=magdalennne;4203491 2]Biedulka wymęczą ciebie też. Oby szybko podjęli właściwą decyzję
A ile Fi waży wg USG?/QUOTE] 3800-4100 ![]() Jeszcze nic nie zdecydowali :-( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
nadrobialm 5/10:-P u nas noc taka sobie niewiem co sie dzialo mala co chwile sie budzila i chciala cyca...dzis rano tez jakas dziwna wogole spac ani nic..uspokojala sie tylko przyccycu.. cumlala cumlala i usnela ale zaraz oczy jak 5 cos mnie tknelo i wzielam ja do odbicia...jak sobie zygla to ja musialam przebrac i siebie...!ale to dlatego ze jest lapczywa...smoczka nie chce a ssac chce to cycek ...no i taki skutek...ale jej ulzylo chyba bo zaraz usnela...dzis odziemy do lekarza zobaczymy ile wazy mala itp a poznirj na poczukiwanie krotkiego smoczka,to jedyna rada chyba....moze taki nie bd wywolywal u niej odruchu wymiotnego..no i z...nikt nie mowil ze bd latwo...:-P En..ja tez mam nieraz takie mysli,mydle ze kazda nieraz ma poprostu dosc... |
|
|
|
#3717 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3718 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Cytat:
za tydzieńCytat:
za wizytęCytat:
Cytat:
![]() Samantha za Ciebie oczywiście też bezustannie trzymam kciuki Biedactwo,żeby Cię już tak nie męczyli,oby dzidzia sama postanowiła przyjść na świat,bez wywoływania. Trzymaj się! |
||||
|
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
Czy wasze dzieci jak spia to tez nieraz zaplacza jakby przez sen wystarczy do nich podejsc(albo i nie) i zasypiaja spowrotem?
niewiem czy malej sie cos sni czy cos... trzymam kciuki za eszystkie dziewczyny oby szybko i bezbolesnie i sprawnie poszlo! |
|
|
|
#3720 |
|
Zadomowienie
|
eline
za udaną wizyte u pediatry... ja dziś kończe 36 tc-teraz liczę skończone tc tak jak lekarz ![]() I brzycholek się czesciej napina-jutro izyta u zrytego lekarza moze powie coś konkrentego
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

pójdę jutro.
a wczoraj było taaaak przyjemnie. No nic, jakoś trzeba przetrwać. 

za kuchenkę i fotel

ja nie rozumiem, pochwaliliśmy się wszystkim naszym rodzicom (mój tata w rozjazdach, dlatego dużo telefonów), i wszyscy tacy zdziwieni że daliśmy radę sami

klas ki:

teściowie go przyzwyczaili trochę na łóżku u siebie leżeć i tak mi sie darl, ze zamiast dziecko uspokajac to siedziałam obok łóżeczka, słuchałam jak krzyczy i sama ryczalam. Za to tz stanął na wysokości zadania i go uspokajał i przytulal. Ja byłam dzisiaj wręcz na niego zła ze śpi tak ładnie jak go dziadkowie zabiorą, a matce robi taki kosmos w nocy