Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-31, 15:50   #3781
sammi24
Zadomowienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Arrabiata to kciuki

Ona nie przejmuj się, moje posty tez już mało kto komentuje ale i tak se pisze, a co se będę żałować

Kiss, Dzoan
ja mogę do Was dołączyć! dojrzałam do chwili, w której chciałabym się sparować ewentualnie stworzyć trójkąt. Co prawda chciałam mieć dziecko lipcowe ale 1.08 tez mi odpowiada

Oliath dla Lilo i mleczarni mamusi

Misiaczka czkająca kapa

Jakierka ale miło się czyta o tym, że wreszcie czujesz się jak w domu od jakiegoś czasu miałam Cię pytać ale się remontowaliście i zaglądałaś na chwilkę więc nie chciałam Ci głowy zawracać. A teraz już spokojniej, więc pytam Czy Ty kończyłaś jakieś studia polonistyczne czy też inne, które wypracowują zdolność pisania, mówienia? bo nie ukrywam, że Twoje posty bardzo fajnie się czyta, jak dla mnie są stylistycznie, składniowo genialne
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 15:59   #3782
yevele
Zadomowienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Hej dziewczyny, przepraszam nie nadrabiam
Chwalę się tylko że w końcu mi drut kolczasty z tyłka wyciągnęli

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Arrabiata to kciuki

Ona nie przejmuj się, moje posty tez już mało kto komentuje ale i tak se pisze, a co se będę żałować
hehe to se nie żałuj dziewczyno, coś trzeba mieć z życia
Stary 2013-07-31, 16:06   #3783
sammi24
Zadomowienie

Matko, zapomniałam Wam napisać! Tż przywiózł dzisiaj nam klimatyzator przenośny

Gdy kupowaliśmy mieszkanie niecałe 2 lata temu był tu zamontowany taki wypasiony, malutki klimatyzator z Samsunga na ścianie, ale że to był październik i wizualnie nam się to nie podobało (bo był zamontowany w salonie) to dogadaliśmy ze sprzedającym, że opuści nam 3000 zł z ceny mieszkania i go zabierze możecie sobie wyobrazić jacy byliśmy z siebie dumni gdy nadeszło lato i upały no i czym były te 3tyś przy koszcie mieszkania. Byliśmy młodzi i głupi, tylko to nas tłumaczy

Tż będzie ten przenośny montował jakoś do wentylacji, a za jakiś czas trzeba będzie pomysleć o klimatyzatorze na stałe.

Tweed
mnie dosłownie w 3 dni, może nawet nie, wysypało na całej lewej stronie brzucha i mam fioletowe pręgi + wysypkę jakąś

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
hehe to se nie żałuj dziewczyno, coś trzeba mieć z życia
No ba, chociaż postów ponabijam

Pisz co u Was, jak się czujecie. Z zaskoczenia nas wzięłaś
Stary 2013-07-31, 16:10   #3784
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:

Gdy kupowaliśmy mieszkanie niecałe 2 lata temu był tu zamontowany taki wypasiony, malutki klimatyzator z Samsunga na ścianie, ale że to był październik i wizualnie nam się to nie podobało (bo był zamontowany w salonie) to dogadaliśmy ze sprzedającym, że opuści nam 3000 zł z ceny mieszkania i go zabierze możecie sobie wyobrazić jacy byliśmy z siebie dumni gdy nadeszło lato i upały no i czym były te 3tyś przy koszcie mieszkania. Byliśmy młodzi i głupi, tylko to nas tłumaczy

Tż będzie ten przenośny montował jakoś do wentylacji, a za jakiś czas trzeba będzie pomysleć o klimatyzatorze na stałe.

Tweed
mnie dosłownie w 3 dni, może nawet nie, wysypało na całej lewej stronie brzucha i mam fioletowe pręgi + wysypkę jakąś
Ja też często piszę sama do siebie, co zrobisz, nic nie zrobisz

Klimatyzatora naprawdę, naprawdę bardzo zazdroszczę Dopiero po tej fali upałów widzę, jakie zwierzęce instynkty w człowieku mogą się obudzić

A co do rozstępów, to tak się spodziewałam, że pewnie mnie na koniec wysypie i w sumie zbytnio się nimi nie przejęłam, bo i przed ciążą miałam cały tyłek w paski, ale ten brzuch mnie zabił dzisiaj

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Ja właśnie gotuję laktator
Wypadałoby zaraz ruszyć z obiadem, bo dojarką średnio się tż naje

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Oliath i dla Lilo za zastąpienie laktatora! Zuch dziewczyna Mama oczywiście też

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Tak swoją drogą, ciekawie mnie z kim ja będę rodziła, skoro Agrafka, moja super para postanowiła mnie opuścić Raczej żadna nie będzie reflektowała na połowę/końcówkę sierpnia Zresztą ja na tą datę też napalona nie jestem

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Ooo widzisz sammi? Masz próbkę tego, jak lubię gadać do siebie
Stary 2013-07-31, 16:15   #3785
yevele
Zadomowienie

Cytat:
Pisz co u Was, jak się czujecie. Z zaskoczenia nas wzięłaś
hehe z zaskoczenia, tu się idzia z malaczarna o skurczach rozpisywały a ja napisałam że mam tak od 24h, tylko im przeszło a mi nie

czujemy się coraz lepiej, tylko mała ma poprzestawiany tryb nocno-dzienny i nie umie łapać cyca więc muszę karmić przez nakładki na sutki. Ale wolę tak niż mm choć w razie czego też mieszankę mamy
a jak u Ciebie, już byś chciała czy wolisz poczekać?
Stary 2013-07-31, 16:15   #3786
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
To kwestią pieniędzy nie ma co się przejmować, gorzej, że sama herbatka dość średnio zdała egzamin, co
szału nie było

MAMY korzystające z butelek!

mam powoli dosyć wyparzania wszystkiego (smoczki, butelki, laktator) po każdym użyciu w garnku przez 10 minut. szkoda mi czasu, do tego rozpływam się nad tym garnkiem myślę nad kupnem sterylizatora, ułatwił by sprawę. jednak czytam w necie, że inne mamy czasami negują taki sprzęt: że zbyt sterylnie, że wystarczy raz na wieczór wszystko wyparzyć, a tak tylko umyć w ciepłej wodzie. boję się trochę i wyparzam za każdym razem, bakterie bardzo przepadają za resztkami mleka. Jak Wy robicie?
Stary 2013-07-31, 16:21   #3787
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:

Tak swoją drogą, ciekawie mnie z kim ja będę rodziła, skoro Agrafka, moja super para postanowiła mnie opuścić Raczej żadna nie będzie reflektowała na połowę/końcówkę sierpnia Zresztą ja na tą datę też napalona nie jestem
zawsze możesz się zachować jak gwiazda i rodzic sama

tez często piszę ze sobą

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
szału nie było

mam powoli dosyć wyparzania wszystkiego (smoczki, butelki, laktator) po każdym użyciu w garnku przez 10 minut. szkoda mi czasu, do tego rozpływam się nad tym garnkiem myślę nad kupnem sterylizatora, ułatwił by sprawę. jednak czytam w necie, że inne mamy czasami negują taki sprzęt: że zbyt sterylnie, że wystarczy raz na wieczór wszystko wyparzyć, a tak tylko umyć w ciepłej wodzie. boję się trochę i wyparzam za każdym razem, bakterie bardzo przepadają za resztkami mleka. Jak Wy robicie?
a może spróbuj raz dziennie tylko wyparzać.
Moja mama mi mówiła że dla mnie cały czas wyparzała butelki, smoczki itp. i cały czas mi się jakieś pleśniawki w ustach robiły, a z moim młodszym bratem już nie bawiła sie w takie rzeczy i było git
Stary 2013-07-31, 16:22   #3788
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
czylli co ile godzin sciagasz?? bo ja sie zastnawiam czy jak bede sciagac rzadziej to czy pokarmu bede miala tyle samo co jakbym sciagala co 3 godziny czyli tyle ile budzi sie maly???
u mnie szału nie ma z mlekiem, dlatego nie robię przerw dłuższych niż 3 h. może w nocy są po 4h.

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
A to pech ja sie poplakalam jak swoje zobaczyłam. Nie przyzwyczaje sie do nich mam koleżankę która ma tyłek w paski i brzuch (po ciazy). Ona sie średnio tym przejmuje ale ja na plazy nie mogłam oderwać od tego wzroku. Ale co mi pozostanie, bede musiała sie jednak z tym pogodzić
smaruj póki świeże, powinny zblednac
Stary 2013-07-31, 16:22   #3789
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:

ja może nie jestem mamą korzystającą z butelek, ale osobiście jestem za samym wyparzaniem - zabijasz wtedy najważniejsze bakterie, a tworzenie super sterylnego środowiska dla dziecka jest wg mnie dużo bardziej niebezpieczne niż niewielkie ilości bakterii.
Mam zamiar butle sterylizować raz na jakiś czas, a na co dzień tylko wyparzać
Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
Chyba tak zrobię
I Alik będzie sam obchodził własne święto, o!
Stary 2013-07-31, 16:22   #3790
Neni1984
Zakorzenienie

Młody wisiał od 14 do 16 na cycku Oczywiście z przerwami, w których nawet przysypiał, ale ileż można jeść

Mama ugotowała mi pysznej zupki-taki a`la rosół z dużą ilością marchwi, pietruszki i z ryżem

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Napisałam do stokrotki i odpisała, że o 8 dostała oxy i trochę ma skurcze, ale to jeszcze nie to. Zaraz znowu ma mieć badanie i już się boi, bo to boli.

Dziewczyny to jeszcze kciukasy mocne dla stokrotki żeby się migusiem rozkręciło i dzieciaczek jeszcze dzisiaj wyskoczył będzie do pary z idzią, a może i też z malaczarną
No to kciukasy
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Po obchodzie powiedzieli, że może indukcja. Wzięli mnie na badanie, to myślałam, że trafiłam do rzeźnika! Wczoraj badalo mnie 6 osób, dziś on i ruszył mi czop. Bolało jak diabli, no ale cały czas bez postępu. Zapytał, czy mam umówiony poród z polozna-powiedziałam, że się nie umawialam. Popytal mnie o wzrost, wagę, powiedział, że brzuch duży i że zastanowią się nad sposobem porodu i mnie poinformują. Także czekam na glodniaka...
Ehh ale się naczekasz i namęczysz bidulko
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Dziewczyny.. Może to okropne co napisze ale dzisiaj w nocy nie miałam serca do Tomka teściowie go przyzwyczaili trochę na łóżku u siebie leżeć i tak mi sie darl, ze zamiast dziecko uspokajac to siedziałam obok łóżeczka, słuchałam jak krzyczy i sama ryczalam. Za to tz stanął na wysokości zadania i go uspokajał i przytulal. Ja byłam dzisiaj wręcz na niego zła ze śpi tak ładnie jak go dziadkowie zabiorą, a matce robi taki kosmos w nocy
Głupio mi trochę, ale tak właśnie odczuwalam to dzisiaj
No to piona, bo też dziś w nocy skończyły mi się pokłady cierpliwości - Młody nakarmiony, przebrany, utulony, a marudził i pokrzykiwał, a ja byłam TAKA zmęczona, że jak TŻ brał go na ręce to ja zasypiałam w sekundę
On ma chyba jakiś radar i wyczuwa jak się śpi-wtedy się budzi i pokrzykuje
Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
a dla niedowiarków wstawiam (a przynajmniej podejmuję próbę) zdjęcie złożonego łóżeczka i lampy zobaczymy jak sprawdzi się nam ten opuszczany bok
Śliczne łóżeczko i super lampa
Cytat:
Też dostałam smska od idzi, którego niestety przespałam:

Michałek urodził sie o 11, waży 3700g i mierzy 54cm

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Cieszę się, że o mnie pamiętałyście Ja już wykąpana, spakowana i jedziemy na ip... mam jednak nadzieję, że to fałszywy alarm i wrócę tu dzisiaj. Trzymajcie kciuki
Kciuki
Cytat:
Ale się wkurzyłam... zrobiły mi się pasiaki na brzuchu
Żadnymi rozstępami się zbytnio nie przejęłam, ale jak można było tak bezczelnie zaatakować mój brzuch? bosz, dzisiaj już serio mam wszystko gdzieś
Jesteś teraz prawdziwą tygrysicą
A teraz możesz mi przywalić za ten tekst
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 16:22   #3791
Ewusia709
Zadomowienie

Dzień dobry !!!

Melduję iż nie było nas kilka dni ponieważ na weekend musieliśmy opuścić nasze mieszkanko i przenieść się do teściów z powodu upałów. Wczoraj wróciliśmy wieczorem a tu w mieszkaniu 29 stopni, lało się z nas, a Tymoteuszek strasznie marudził, nie znosi upałów, dzis mamy już trochę chłodniej i wywietrzyliśmy porządnie mieszkanie więc narazie zostajemy w naszym gniazdku do czasu aż przyjdą nowe upały.

U teściow na wsi jest znacznie chłodniej i w domu mają znośną temperaturę nawet w upały

Dziś Tymuś grzeczny byłam z nim na spacerze (sama bo TŻ pojechał pozałatwiać sprawy - zawieźć zwolnienie do pracy, odebrać numer pesel naszego szkraba), wyprasowałam górę pieluch i ubranek, posprzątałam mieszkanie- odkurzyłam zmopowałam podłogi, porobiłam prania, obiadek i jestem z siebie dumna bo te wszystkie czynności wykonałam w międzyczasie opiekując się Tymoteuszkiem, a TŻ zajmował się swoimi sprawami bo miał dużo pracy

A teraz się zmieniliśmy rolami, Tymuś śpi a TŻ go pilnuje, a ja sobie troszkę odpoczywam

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 16:28   #3792
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dziś Tymuś grzeczny byłam z nim na spacerze (sama bo TŻ pojechał pozałatwiać sprawy - zawieźć zwolnienie do pracy, odebrać numer pesel naszego szkraba), wyprasowałam górę pieluch i ubranek, posprzątałam mieszkanie- odkurzyłam zmopowałam podłogi, porobiłam prania, obiadek i jestem z siebie dumna bo te wszystkie czynności wykonałam w międzyczasie opiekując się Tymoteuszkiem, a TŻ zajmował się swoimi sprawami bo miał dużo pracy

mam nadzieję że po ciąży odzyskam dawne siły i też będę, tak jak kiedyś, potrafiła ogarnąć milion rzeczy na raz
Stary 2013-07-31, 16:32   #3793
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42040581]
Czasami az co 12 godzin, czasami co 6, ale po każdym karmieniu by mi sie nie chciało.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
ja tak właśnie mam, że po każdym karmieniu. na razie zapasów brak
Stary 2013-07-31, 16:34   #3794
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość

A teraz się zmieniliśmy rolami, Tymuś śpi a TŻ go pilnuje, a ja sobie troszkę odpoczywam
Łał!! Ja jeszcze nie jestem TAK zorganizowana, ale mam nadzieję, że kiedyś będe
Stary 2013-07-31, 16:38   #3795
Ewusia709
Zadomowienie

Shestiger
Katerine2
domciatko
Charlize89
mela1234
idzia111

Ogromne gratulacje!!!

bardzo się cieszę, że tulicie już swoje maleństwa.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 16:50   #3796
paulinka777
Raczkowanie

Ostatni Hit Mojego TŻta

Stary 2013-07-31, 16:53   #3797
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
A jeszcze zapomnialam sie pochwalic, ze my z Lilo zupelnie juz odstawilysmy laktator i butelke . Mala ssie jak odkurzacz, a odkad ssie ona, a nie avent - mleka jest jakby wiecej znacznie do tego stopnia, ze kiedy karmimy sie z lewej, prawa potrafi az przeciekac - i odwrotnie. Lilo spi po 2-3 h po posilku, wiec domniemywam, ze sie najada. Poza tym slychac na pol domu przelykanie, kiedy jemy
Gratulacje!!
Cytat:

Ale super, że już macie swój
Cytat:
Wypadałoby zaraz ruszyć z obiadem, bo dojarką średnio się tż naje:brzydal
Stary 2013-07-31, 17:00   #3798
Guuusiaa
Zadomowienie

Witamy się z Marcelkiem w 40 Tygodniu

Jesteśmy po wizycie u gin i ...

Rozwarcie na palec,
Szyjka zgładzona,
Czop odszedł prawie cały,
Mały dość nisko,
Tylko ta waga mnie przeraża bo wyszło wg USG prawie 3900, no i główka dośc duża... więc będzie ciekawie...

Dziewczyny czy wy po wizytach u gin, plamiłyście???
Bo jakieś dziwne plamienie mam po badaniu na samolocie...
fakt lekarz mówił że po badaniu akcja może szybko nabrać tempa, ale mam jechać na IP z tym plamieniem czy poczekać ???

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 17:01   #3799
d0tkaaa
Zakorzenienie

Ewusia to gratulacje ze ogarnelas ja dzis tez posprzatalam ogarnelam miedzy czasie jak mala spala..korzystam z okazji jak spi zazwyczaj by cos zdzialac nie mam czasu tylko prasowac!!ale musze soe za to zabrac wkoncu...

macie tsk ze przychodzi wieczor i najchetniej o 21w kime isc?ja to ledwo wytrzymuje do 23...ostatnio jak ogladalismy film to usnelam...haha...mam nadzieje ze to minie...:-P

my po wizycie u lekarza,kluska wazy 3770)prawie pol kg w tydzien..dobre mleczko))tak to wszystko ok z mala lekarz mowil o charczeniu w nosku ze to przez kurz i mleko bo nieraz wleci do noska czy cos takiego...no i ulewanie normalnr ale odbijac itp wszystko git mamusia zadowolona

Margos Piotrus bardzo plakal?

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 17:02   #3800
ita83
Wtajemniczenie

witam sie z wami w ten deszczowy dzien - tak tak wrocila typowa irlandzka pogoda.....gratuluje maluszkow - ale was sie rozpakowalo

ja po wizycie u sadysty - cod nie facet nawet nie poczulam ze cokolwiek robi.....niestety mam jeszcze jednego zeba ale to juz po porodzie bo bedzie prawdopodobnie kanalowka dzis mi to tylko wyczyscil i zalozyl tymczasowke zebym wytrzymala jakos do porodu.....

a co do porodu to mnie dalej te niby skurcze lapia ale nie przybieraja na czestotliwosci wiec nie wiem czy cos z tego bedzie czy nie w sunmie mlode ma jeszcze czas bo az 23 dni wiec na razie bez pospiechu
Stary 2013-07-31, 17:05   #3801
d0tkaaa
Zakorzenienie

Aaaa gadalam na szybkiego z Pania pielegniarka chyba..i pytala o szczepionki jakimi bede szczepic..pytalam sie czym sie roznia to mowila ze wedlug niej szkoda kasy na te 6w1 czy 5w1...bo to jest to samo co nfz tylko ze ta iloscia wkloc sie roznia...i ze nie odnotowali zadnych skutkow ubocznych tych szczepionek nfz ze mialy by byc jakies gorsze czy cos...

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Gusia to bedzie porodzik

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 17:07   #3802
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość

Rozwarcie na palec,
Szyjka zgładzona,
Mały dość nisko,
Tylko ta waga mnie przeraża bo wyszło wg USG prawie 3900, no i główka dośc duża... więc będzie ciekawie...

fakt lekarz mówił że po badaniu akcja może szybko nabrać tempa, ale mam jechać na IP z tym plamieniem czy poczekać ???
No to dopakuj torbę i oczekuj
Ja miałam plamienie po ostatnim badaniu-to było w czwartek a w sobotę w nocy mnie chwyciło
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

my po wizycie u lekarza,kluska wazy 3770)prawie pol kg w tydzien..dobre mleczko))tak to wszystko ok z mala lekarz mowil o charczeniu w nosku ze to przez kurz i mleko bo nieraz wleci do noska czy cos takiego...no i ulewanie normalnr ale odbijac itp wszystko git mamusia zadowolona

Ślicznie przybiera, brawo

My mamy wizytę u pediatry dopiero 12 sierpnia Chciałam wcześniej, ale babka mówiła, że dzidziuś jest za malutki i dopiero jak skończy 3 tygodnie. No nic.

Enlevee bierzesz leki na alergię swoją??
Bo ja nie biorę nic, bo nikt w szpitalu nie potrafił powiedzieć, czy mogę brać czy nie Ale długo tak nie pociągnę

I jeszcze z nowin radosnych: mój TŻ od poniedziałku ma 2 tygodnie ojcowskiego
Stary 2013-07-31, 17:07   #3803
Margosia__
Zakorzenienie

Lachryma my nie wygotowujemy Wyparzamy raz na kilka dni nie codziennie A Młody je z butli tak raz dziennie Ale smoczków też nie wyparzamy codziennie

My po szczepieniu... czekamy na reakcje organizmu
Musieliśmy długo stać w kolejce bo się Dotce zachciało przyjść z Zuzinką na wizytę akurat dzisiaj he he he

No i przekroczyliśmy w końcu 4 kilo Pan dr pochwalił przyrost wagi i powiedział, że mogę Go przestać karmić sterydami
I pomyśleć, że niewiele by brakło a przeszlibyśmy na mm przez tamtą lekarkę A wystarczyło dać Glutkowi tylko trochę czasu... ech... co za pediatrzy w tym kraju

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 17:13   #3804
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

My po szczepieniu... czekamy na reakcje organizmu
Musieliśmy długo stać w kolejce bo się Dotce zachciało przyjść z Zuzinką na wizytę akurat dzisiaj he he he

No i przekroczyliśmy w końcu 4 kilo Pan dr pochwalił przyrost wagi i powiedział, że mogę Go przestać karmić sterydami
I pomyśleć, że niewiele by brakło a przeszlibyśmy na mm przez tamtą lekarkę A wystarczyło dać Glutkowi tylko trochę czasu... ech... co za pediatrzy w tym kraju
Kolejne dobre wieści

A na jakie szczepionki się zdecydowaliście?
Stary 2013-07-31, 17:13   #3805
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Ja też często piszę sama do siebie, co zrobisz, nic nie zrobisz

Klimatyzatora naprawdę, naprawdę bardzo zazdroszczę Dopiero po tej fali upałów widzę, jakie zwierzęce instynkty w człowieku mogą się obudzić

A co do rozstępów, to tak się spodziewałam, że pewnie mnie na koniec wysypie i w sumie zbytnio się nimi nie przejęłam, bo i przed ciążą miałam cały tyłek w paski, ale ten brzuch mnie zabił dzisiaj

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Wypadałoby zaraz ruszyć z obiadem, bo dojarką średnio się tż naje

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Oliath i dla Lilo za zastąpienie laktatora! Zuch dziewczyna Mama oczywiście też

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Ooo widzisz sammi? Masz próbkę tego, jak lubię gadać do siebie
ale chociaż pogadasz z kimś inteligentnym

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
hehe z zaskoczenia, tu się idzia z malaczarna o skurczach rozpisywały a ja napisałam że mam tak od 24h, tylko im przeszło a mi nie

czujemy się coraz lepiej, tylko mała ma poprzestawiany tryb nocno-dzienny i nie umie łapać cyca więc muszę karmić przez nakładki na sutki. Ale wolę tak niż mm choć w razie czego też mieszankę mamy
a jak u Ciebie, już byś chciała czy wolisz poczekać?
No pamiętam, że tak pisałaś ale sądziłam, że Tobie te skurcze się rozmyły dziewczyny się nakręcały , a ja czułam że ktoś z cichacza wyskoczy i proszę
A ja mogłabym już rodzić Tak czy siak 4.08 idę do szpitala na indukcję, wolałabym żeby samo się rozkręciło ale nie nakręcam się, że muszę już, wspomagaczy też nie stosuję.
To jak mała sypia nocami/dniami?

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
Tweed to jest myśl!!! bądź egoistką, nie paruj się!!!

Wiecie co, dzisiaj odebrałam 3 telefony od znajomych, takie typu "co słychać" ale z podtekstem "aha, czyli nie rodzisz" Tż dzwonił i mówił, że też zaliczył takie tel póki co mnie to nie wkurza tylko bawi. No chyba, że mi telefon zakłóca drzemkę albo spożywanie posiłku
Stary 2013-07-31, 17:16   #3806
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

W sumie to nie, bo biedaczyna szczepienie przespała
Zapłakał tylko jak się wkuwała i zasypiał dalej... i tak 3 razy...

Ale nie chciał co by Zuzia pomyślała, że mięczak

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Kolejne dobre wieści

A na jakie szczepionki się zdecydowaliście?
NFZ...

jak to określiła pielęgniarka dzisiaj wszyscy szczepili tylko tymi (poczułam się mniej wyrodna po jej słowach)

Mały
Stary 2013-07-31, 17:17   #3807
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:

ja bym czekała, jeśli to nie świeża krew.
Stary 2013-07-31, 17:17   #3808
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Dziewczyny, jestem na skraju załamania... Mam skurcze, ale nic się nie rozkręca... Zjadłam kolację- już nikogo nie pytałam czy mogę. Ale masakra jest.. Chce do domu.
Dziewczynę z mojej sali wypisali i siedzę sama...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 17:22   #3809
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie szału nie ma z mlekiem, dlatego nie robię przerw dłuższych niż 3 h. może w nocy są po 4h.

smaruj póki świeże, powinny zblednac
Smaruje i liczę na cud

Cytat:

Rozwarcie na palec,
Szyjka zgładzona,
Mały dość nisko,

Fajne wieści po wizycie do porodu juz bliziutko
Plamien nigdy nie miałam po badaniu bo moj gin meeeeega delikatny. Az boje sie co będzie w szpitalu, jak Kejt mówi ze 6 osób ja badalo

Wróciłam z miasta. Nie nadaje sie juz do chodzenia
Kapa bolała, chodzę jak pokraka.
Kupiłam brzoskwinie i piri piri (trochę sie ich boje)
Byłam zapłacić za ubezpieczenie mieszkania i dawno tak sie nie wkurzylam dostałam kilka dni temu maila ze konczy sie ubezp i trzeba wpłacić kolejna składkę roczna. No to poszłam zeby zapłacić, wzięłam trochę wiecej kasy gdyby składka trochę wzrosła. A babka do mnie ze wzrosła o 100% wscieklam sie okrutnie, raz ze mozna chyba człowiekowi w mailu przypominającym taka informaje napisać a poza tym w doopie mam ich ubezpieczenie. O 100%? W pale sie nie mieści wrrrrr

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 17:22   #3810
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem na skraju załamania... Mam skurcze, ale nic się nie rozkręca... Zjadłam kolację- już nikogo nie pytałam czy mogę. Ale masakra jest.. Chce do domu.
Dziewczynę z mojej sali wypisali i siedzę sama...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
zeby coś ruszyło

Mały
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości