|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Info od idzi:
"Idę właśnie na kroplówkę. Na 10 planują cc. Trzymać kciuki"
|
#3662 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Ty Alek- pokazuj sie niedlugo,bo Hania chcialaby Cie poznac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
czekamy na maluszka!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3663 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Kiepska noc u mnie. Moj brzuch nie jest jakiś ogromny a tak mi ciazy ze szok. Wstawanie to dla mnie katorga a w nocy jak na złość mam kilka kursów. Ciagle musze tez przerzucac sie z boku na bok bo kręgosłup boli. Idę jeść sniadanie. Mała czka w brzuchu. Dzoan jak u ciebie? Cytat:
A jak sie ma Małgosia? ![]() Cytat:
dla HaniCytat:
|
|
|
#3664 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
o 1.30 i 5A problemy z brzuchem niedlugo sie skoncza Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Mela, śliczne imię, też chciałabym tak nazwać córeczkę
![]() miałam ktg, skurcze regularne co 6 minut. czekam na obchod na glodniaka, bo może mnie zabiorą na porodowke... Chciałabym... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3666 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Różnica wieku nam się niebezpiecznie wydłuża ![]() Cytat:
). Cudem jest, że nocne pielgrzymki mnie chociaż ciągle omijają ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#3667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Kejt-oby juz Fi wychodzil! Trzymam kciuki!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3668 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Cytat:
To mówisz, że mam czas nawet do przyszłego roku z porodem?? wtedy pobiję nawet margo z jej listopadem
|
|
#3669 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratki tygodnia ![]() Cytat:
![]() No ja nie lubie wlasnie lezec jak taka krowa rozwora, ale u mnie w szpitalu mi nie pozwalali lazic. Bo kroplowka bo pod ktg bylam ciagle podlaczona. I jeszcze kolejny kabel od mierzenia mojego tetna i cisnienia. Koszmar jakis. Do kibla pojsc to bylo najcudowniejsze uczucie. Siedzialam w nim dlugo zeby se postac czy powyginac sie. Tyle ze z kazda godzina juz mi sil braklo na stanie. Lozko se tak ustawialam zeby siedziec i sie rozkraczalam jak do porodu to oni nie bo tetno dziecka im ucieka i najlepiej hak bym plasko lezala no szlak Juz 3dnia przyszla kolejna polozna i mowi ludzie tyle czasu lezysz i nic. Chcesz wstac a ja no prwnie i taki banan mialam jakby mi cukierka dala. A kak mi przyniosla soku pomaranczowego to mimo ze nie przepadam to w 3sekundy wypolam bo moglam tylko ciagle usta lodem zwilzyc i sikalam do takiego specjalnego pojemnika ,, ktory mierzy siku. To one byly krwisto pomaranczowe az syrach mnie bral ze wtf co jest grane. Przed samym wyksciem usnelam na takim bujanym fotelu ze one myslaly ze zemdlalam i zaczely krzyczec omg Cytat:
|
|
|
#3670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
Cytat:
ale miejmy nadzieje,ze wyklujesz wczesniej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Shestiger Katerine2 domciatko Charlize89 mela1234 Dziewczynki GRATULUJE Moje dziecię w końcu padło i mogę usiąść na trochę. Godzinę prawię na rękach przesiedział, najpierw bolał go brzuszek, to w pełni rozumiałam, a potem to już nie wiem co chciał Napił się troszkę wody i przysnął, ale zaraz się obudził i w płacz i zaczął gardzić smokiem ostatecznie zassał i śpi.Wczoraj moja mama mnie troszkę zdenerwowała. Nie powiem, jest mi pomocna i mogę na nią liczyć, nie ma żadnych przeszkód aby została z Franiem, no i tu już się zaczyna. Jak mały troszkę kwęknie to ona go już na ręcę, więc wczoraj jej powiedziałam, że nie ma brania od razu, tylko najpierw spróbować go uspokoić jak leży, jak zacznie się poważniejsza awantura to wtedy. Ale widzię, że Młody po tych kilku razach kiedy został u mamy przyzwyczaił się, że jak kwęknie to już na ręcę, a ja i Tż tego nie robimy... No i wczoraj usłyszałam, że powinnam go brać na ręce, bo jak tak plącze to się powietrza nałyka, a ja i tak będę miała jedną rękę wolną i mogę sobie coś nią robić No jasne, na jednej ręce mały, drugą będę obiad gotować a jeszcze nogą odkurzać. Jak cyborg Chyba będę musiała troszkę ograniczyć spotkania. |
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
Kejt - to oby sie ruszylo cos
Dawaj znaki ![]() Karolajn - tez lubie mlodszych. Mialam chlopaka 5lat mlodszego. Ex byl rok mlodszy, a Tz jest miesiac mlodszy ale zawsze to mlodszy ![]() Jak wchodzilam w 30rok zycia to Tz mowil, ze fajnie tak ze se taki 20sto latek jeszcze moze z trzydziecha pofiglowac Twee- wg mojej tesciowej mozna se nawet 11mcy w ciazy byc, takze masz czas kochana jeszcze
|
|
#3673 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
http://www.youtube.com/watch?v=YBYmkGO_9aQ
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas tęz było nie najgorzej 2 i po 5 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Resztę nadrobię później, bo młody już tak ciumka tego smoka, więc czas na karmienie. |
|||||
|
|
|
#3674 |
|
Rozeznanie
|
witam
gratuluje maluszków i czekamy na więcej ![]() ja do 2 w nocy nie spałam bo miałam bóle jak na okres + upał = kompletny brak snu ![]() później ponadrabiam, teraz lecę pod prysznic i chyba do Rossmana skoczę, może połażę po CH to mnie jakieś skurcze dopadną (oby)jaka ta końcówka ciąży jest straszna, a to oczekiwanie takie dołujące
|
|
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
Ona- mysle ze ogranicznik to dobry pomysl.
Babcie to czesto przesadzaja. Dzieci rozpuszczaja, a Ty potem sie mecz wez. Mojej bratowej syn przez jej matke jest tak rozpuszczony, ze do babki mowi mamo, a do matki po imieniu se mowi Dla mnie to jest chore, a one sie smieja z tego
|
|
#3676 |
|
Zadomowienie
|
witam wszystkie
małaczarnakejt ![]() a mnie od 2 dni bola stopy nie mam spóchniętych moze troszke ale to minimalnie
|
#3677 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana!
Mela-GRATULUJE! A tym co mówi lekarz się nie przejmuj bo jak by widzieli,że dasz rade to nie zrobili by cc!Dochodz szybko do siebie!Ja coraz gorzej znosze te końcówke,boli mnie już chyba wszystko,noce to koszmar(po 3 razy do toalety,skurcze łydek).Budze się po 5 i walcze ze sobą aby wyleżeć do 6-7,a pierwszy spacer z psem to dosłownie się czołgam za nim.Aby do weekendu-małż wróci,przejmie spacery z psem i zostanie juz w domu na 3 tygodnie.Jak ja czasem nie lubie tej jego roboty!
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
Kurde znowu upalnie.. Noc taka fajna..przez okno świeże powietrze wlatywało, a teraz już sauna ![]() malaczarna, Sam jak czytam o tych szpitalnych 'torturach', to mi się moja wizyta szpitalna przypomniała.. gdzie po pół doby i po samych badaniach czułam się właśnie jak przejechana przez czołg i zorana od środka.. i spierdzielałam ze szpitala, żeby nie dać sobie za wcześnie wywołać porodu..zdechłabym doszczętnie, a nic by nie ruszyło..jestem pewna.. Dlatego jak jeszcze macie czas i nic złego się nie dzieje dzidziolkom, to bym do domu uciekała i czekała do ostatniego możliwego dnia. Trzymajcie się mela piękne imię wybraliście tweed za tydzień.. coś mi się wydaje, że jeszcze mnie przeskoczysz ![]() idzia mocne za cc..czekamy na Twoje maleństwo ![]() misiaczka dziękuję, że pytasz Tracę nadzieję, że zdążę do piątku urodzić. A dziabać się nie ma sensu, bo namęczę się jak do porodu, a i tak nic z tego..no i zaczynam się bać, że rzeczywiście po którymś razie przegapię i nie pojadę do szpitala w porę, bo znowu uznam, że to nie TE bóle. Powiedziałam dzisiaj mężowi, że jak dzisiaj nie urodzę, to nasz syn będzie sierpniowy i teraz się oswajam z tą myślą Dobra może sobie wyjść 1 sierpnia, 1 września nasza rocznica ślubu, to nawet fajnie będzie z tymi jedynkami A dzisiaj muszę cisnąć do przychodni do mojego ogólnego lekarza.. na 14:35 jestem zarejestrowana. L4 od gina miałam do wczoraj i jak nie dostanę kolejnego, to macierzyński zacznie lecieć. Mam nadzieję, ze lekarka nie będzie robić problemów. Tylko zastanawiam się o ile dni prosić..niby od piątku czy soboty będę już w szpitalu się meldować.. ale z drugiej strony może warto brać od ogólnego na tydzień, w tym czasie urodzę i nie będę już musiała w szpitalu kombinować z kolejnym zwolnieniem?? Już zgłupiałam |
|
|
|
#3679 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Nie mogłam do was zajrzeć wczoraj, bo mały cały dzień marudził niesamowicie, a tu tyle dzieciaczków na świecie Dziewczyny gratuluję wam serdecznie, zaraz spróbuję trochę nadrobić
|
#3680 |
|
Zadomowienie
|
Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20!
Witam sie mamusie
Ja jak zwykle nie moge juz spac, klade sie coraz pozniej, budze coraz wczesniej, chyba organizm przystosowuje mnie na nadejscie Edzia i na nastanie bezsennych nocy ![]() Kejt, bylam pewna, ze juz tulisz Fi, a tu widze akcja nie postepuje. Wydaje mi sie, ze Filip jest na Ciebie za duzy aby urodzic sie sn, trzymam za przyspieszenie akcji! Obys jak najszybciej przytulila Filipka ![]() Samantha, podziwiam Cie za wytrwalosc w oczekiwaniu na sn i zycze aby maluszek urodzil sie wlasnie w ten sposob ![]() Idzia, za zabiegRasha, za lozeczko, czekamy na dowod ![]() Tweed, za 38tc Pijesz herbate z lisci malin? Ja chyba od dzis zaczne, choc nie wiem czy to nie za poznoKarolajn, dla Hani za ladnie przespana nocOna, nie dziwie Ci sie, takie podejscie rodzicow tylko denerwuje. Kazde dziecko jest inne, sa inne czasy i nie zawsze czyjes rady maja rache bytu. Zycze duzo sily we wprowadzaniu wlasnych zasad wychowawczych Mela, Alicja to piekne imie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja po troszku będę odpisywać
![]() Wymęczyli cię tymi kroplówkami. Miałyśmy podobne przeżycia widzę ![]() Cytat:
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3683 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() my już po wizycie u pediatry. Igorek waży 4kg, czyli ładnie przybrał przez 9 dni.. poza tym jest zdrowy, płucka i oskrzela czyste. Ma katarek delikatny, stąd charczenie..mam nawilżać wodą morską izotoniczną i ściągać fridą, do tego jak leży na brzuszku oklepywać plecki żeby żadna wydzielina mu na płucach i oskrzelach nie osiadała i inhalować solą fizjologiczną 2xdziennie. Poza tym miałam szkolenie ze szczepień i generalnie nawet nie darł paszczy został pochwalony że taką ładną skórę ma, lekarka pytała w czym kąpie - woda z kilkoma kropelkami oliwki. Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42025171]Dziewczyny powiedzcie mi, czy u Was też tak jest? Jak się Artur budzi (na karmienie), to zaczyna od razu płakać i się nakręca i jak go przebieram przed karmieniem, to czasami tak się drze, że się boję, że nam go kiedyś jakaś opieka odbierze..... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] oj tak.. ) ale to raczej takie "leee, leeee" jest.Cytat:
Cytat:
Cytat:
brawa dla bratowej ![]() Cytat:
))Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
aparatka jesteś!
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam do stokrotki i odpisała, że o 8 dostała oxy i trochę ma skurcze, ale to jeszcze nie to. Zaraz znowu ma mieć badanie i już się boi, bo to boli.
Dziewczyny to jeszcze kciukasy mocne dla stokrotki ![]() ![]() żeby się migusiem rozkręciło i dzieciaczek jeszcze dzisiaj wyskoczył będzie do pary z idzią, a może i też z malaczarną
|
|
|
|
#3685 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rozczulilam sie, jakie wspaniale muszą być poranki gdy budzisz sie i widzisz w lozeczku swoje malenstwo, a jeszcze jak przywita uśmiechem to Cytat:
![]() Cytat:
za 38tc, ja od dzis mam w planach wciagac piri piri![]() Cytat:
Dobrze ze TZ przyjedzie i odpoczniesz Cytat:
ostatnio chociaż czop wyszedł a teraz nic. TZ sie zapowiedział na dzisiaj tez ale kiepsko u mnie z chęcią bo czuje sie jak inwalidka
|
|
|
#3687 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42021704]Kawę piję, ale po tym, jak ściągnę pokarm na przynajmniej 2 karmienia (karmię co 3 godziny, więc następne odciąganie mam za jakieś 6-7 godzin).
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- A i dziś pobiłam swój rekord ściągania Po ok. 12 h od poprzedniego ściągnęłam 400 ml :O 2 szklanki mleka w cyckach ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] jak czest sciagasz pokarm? bo ja na razie co karmienie ale mnie meczy to |
|
|
|
#3688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masakra jakaś. Nie cierpię takich ludzi, wymuszać na innych kasę. A PM na pewno wie jaka jest wasza sytuacja i nie będzie miała o nic pretensjiPytanie mam: Dziewczyny, które wstrzykiwały Clexane - gdzie wyrzucałyście strzykawki? Jakoś mam opory po prostu je do kosza wrzucić
|
|
#3690 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Też mam nadzieję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z l4 nie pomogę, bo nie mam pojęcia ![]() Cytat:
Nie piję. Szkoda mi pieniędzy i nadziei na to, że to pomaga, patrząc po naszych wątkowych dziewczynach. Kwestię wyjścia z brzucha zostawię Alkowi ![]() Bo jedyne co mogę, to się trochę podziabać, najeść ostrych rzeczy i nieco pochodzić, ale wtedy od razu mnie skurcze łapią, więc dziękuję bardzo ![]() Cytat:
Piękne trio na koniec lipca! Cytat:
Mam nadzieję, że poskutkuję czymś lepszym niż wzdęcia![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

czekamy na maluszka!
). Cudem jest, że nocne pielgrzymki mnie chociaż ciągle omijają 

Dla mnie to jest chore, a one sie smieja z tego
nie mam spóchniętych moze troszke ale to minimalnie