Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,57%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 1 1,79%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 20 35,71%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 21 37,50%
Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! 8 14,29%
Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 4 7,14%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-01, 10:25   #4411
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość

A tak w ogóle to mama przywiozła mi 10 kg ogórków do zaprawy, lodówkę mam do odmrożenia i umycia a ja ściemniam . No nijak nie mogę się za to zabrać
Też by mi się nie chciało... W sumie to ja tylko jem

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 10:28   #4412
jo_asiek
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cześć Dziewczynki!!! Chyba jakiś kryzys mnie dopadł Pół nocy nie spałam, bo mnie napierd** plecy i kość ogonowa. Żeby wstać do łazienki musiałam budzić męża i prosić o pomoc. Sama nie dałam rady podnieść się z łóżka, a nawet z wc Nie wiem już sama jaką pozycję przybierać, żeby bolało jak najmniej wymiękam normalnie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
w szpitalu jestem od wczoraj, na wizycie wód wyszło o połowę mniej niż te 2 tygodnie temu
w nocy i dzisiaj dostałam po jednej dawce sterydów na rozwój płuc Mai, 3x dziennie ktg, codzienne sprawdzanie wód i sikanie do butelki w celu kontroli picia i wydalania
Trzymajcie się tam i dbajcie o siebie! Dobrze, że jesteście pod kontrolą - na pewno wszystko będzie dobrze!!!

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Troszke Was podczytuje, ale mam slabe dni ostatnio. Wyczytalam, ze niektore z Was czuly glowke przy aplikacje roznych tablet dopochwowych. Moja ginka przy badaniu na samolocie zakomunikowala, ze spotkala sie z glowa malej i mam teraz stresa, bo to jeszcze 9 tygodni...

Do tego twardnieje mi brzuch i bola krzyze i dostalam Staveran i Fenoterol do polykania. Nie lubie tablet, ale mam nadzieje, ze pomoga. Macie jakies doswiadczenia w tej materii?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kurcze, ja się za bardzo nie znam, ale we wtorek podczas badania na fotelu gin stwierdził, że czuje główkę małego i że wszystko ok (30tc). Póżniej po usg potwierdził położenie główkowe i powiedział, że to dobrze. Twardnienia brzucha i bóle krzyża mam, ale szyjka się nie skraca, więc żadnych tablet nie biorę. Podobno "taka moja uroda". Jeśli jednak u Ciebie ginka zaleciła tabletki, to widocznie miała powody. Bierz je i wszystko na pewno będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
doradźcie , bo zachodzę w głowę... od poniedziałku ciągnie się u mnie z pochwy mega gęsty śluz z krwią, we wtorek bylam u gin, jakieś tam brunatne bylo, no ale dostałam kupe leków. tego śluzu z krwią jakby więcej się zrobilo, czy mam się niepokoić? zastanawiam się, może wieczorem na IP się nie przejechać...

a dodam, ze generalnie plamienie mam od 3,5 tygodnia, tylko wcześniej nie bylo tego śluzu
Mimo wszystko pojechałabym na IP. Lepiej sprawdzić co i jak

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Ej glupie pytanie zadam ;D zawsze chodzilam do ginekolozki w balerinach i skarpetkach do balerin, tak wiec nie straszny mi byl grzyb ktorego moglam zlapac na samolocie a raczej jego pedalach, dzisiaj pasowalobymi isc w sandalach ze wzgledu na pogode ;P wy stajecie boso na tych pedalkach ??;> mimo ze ginka ma schludnie w gabinecie nie wiadomo co sie tam kryje :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
U mojej poprzedniej ginki zawsze dostawało się od położnej takie jednorazowe kapcie, które zakładało się po wejściu do gabinetu. Wypas normalnie U mojego obecnego gina nie ma takich wygód, ale staram się na każdą wizytę zabierać ze sobą skarpetki do balerinek i po prostu zakładam je przed wejściem na fotel

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

witamy się w 29 tc

Widziałam, że pisałyście o teściach... Moi nie są złymi ludźmi, ale nie mieliśmy łatwych początków. Teraz jak to mąż mówi - wychowałam ich już sobie. Mieliśmy kilka ostrych wymian zdań, raz zdarzyło mi się wyjść podczas kłótni i z całych sił trzasnąć drzwiami Teraz chyba już wiedzą na co sobie mogą pozwolić, a na co nie. Z resztą za każdym razem stanowczo wyrażam swoje zdanie na dany temat i chyba tak jest lepiej. Na początku to w ogóle miałam wrażenie jakby mój teść miał mi za złe, że mu syna zabrałam (wyprowadził się ze mną do Trójmiasta), bo ten miał w planach aby TŻ przejął gospodarkę. Do tej pory teściowi zdarza się krytykować i mówić, że "jak to można pójść do pracy do kogoś", a nie robić u siebie. Praca w biurze była dla niego nie do pomyślenia, teraz już chyba przywykł. Ogólnie jest już spoko i od czasu do czasu nawet sama męża namawiam, żeby do Teściów pojechać

Po porodzie raczej nie będę miała problemów z teściową, bo już kilka razy mówiła, że wtrącać się nie będzie, ale jak tylko trzeba będzie pomoc (chociażby obiad zrobić i przywieźć) to możemy na nią liczyć. "Złotych rad" sprzed wielu lat też mi nie wbija, tylko czasem pyta jakie jest obecnie zdanie na jakiś tam temat. Z resztą jak jej córka urodziła, to sama zadzwoniła do mnie podpoytać co wypada, a co nie - czy jechać do nich od razu, czy nie itp
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 10:30   #4413
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Ty to jesteś twarda kobita
niee, nie lubie sie nakręcać, bo jak już sobie coś wmówię to panika totalna jeśli nic sie nie zmieni do wieczora to pojadę to sprawdzić i tyle, muszę psychicznie sie przygotowac na IP

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...?ticaid=1110c2
eh..
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 10:31   #4414
karolson
Zakorzenienie

mamy remis w sondzie więc kto nie głosował niech odda swój cenny głos

pytanie z serii głupich : kosmetyki dla dziecka do szpitala to normalnie w kosmetyczkę włożyć prawda??
Stary 2013-08-01, 10:33   #4415
Sylwia cypr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
moja na szczęście biletu nie przebukowała i wraca 22.09
taaaa jasne, dodam, że mamunia ma klucz od domu
ale ja jestem przebiegła i w tych drzwiach z wiatrołapu do przedpokoju jest taki łańcuszek, który ją stopuje zawsze mi się morda cieszy jak się od tych drzwi odbija i musi czekać, aż jej otworzę

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Co za noc... Próbowałam napisać Wam wiadomość w nocy na forum, ale jak na złość internet miał jakiś problem Obudziłam się z mega bólem brzucha o 00:45 i tak się męczyłam z biegunką do 2:30 w nocy Dosłownie skręcałam się z bólu, aż było słychać jelita jak pracują. Dobrze, że dziś wizyta u gina
mega mocne kciukasy za wizyte

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Musimy wierzyć ,że wszystko będzie w porządku i po przepisowych trzech dniach wypuszczą nas z maluszkami do domów
hmmm a jest inna opcja MUSI BYC WSZYSTKO DOBRZE i juz

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Kaśka, dziś idę na 14:30 na luzaku, mama wyposażyła mnie w 200zł na ten cel więc posuwam do prywatnego, ślicznego gabinetu fajnego lekarza, który jest ordynatorem w szpitalu w naszym mieście. Zrobi mi te przepływy i całą resztę. Może nawet - jak mały będzie współpracować - zrobimy fajną focię
Doczekać się nie mogę, totalnie mi to robi dzień

Jutro mam na 14:00 NFZ wizytę też u niezłego lekarza (nowego, jeszcze nie miałam z nim kontaktu), ciocia położna załatwiła, że trzeba było czekać "tylko" tydzień. I chyba jego będę się już trzymać do rozwiązania.
oczywiscie za obie wizyty

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

witamy się w 29 tc

Dziś idę do okulisty, będzie sprawdzał czy nie mam przeciwwskazań do porodu sn, także również proszę o kciuki
za 29 tc... i oczywiscie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Kaśka wróciliśmy po 22, chłopaki popili, podrażnili mnie.
O dziwo kolega dał mi za paliwo.

No i news jest taki,że moja koleżanka pozywa do sądu ginkę, która prowadzi moją ciążę
łoooooo matko ale niby czemu? cos powaznego?

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
tak w ogóle to chyba Wam nie podziękowałam za kciuki i ciepłe słowa

wczoraj już miałam więcej wód. Generalnie chyba od jutra zaczyna się remont więc wypisują wszystkich jak leci i pewnie i ja długo tu nei zabawię, moje ginki na razie nie ma, zobaczymy co ona powie nie spieszy mi się do domu
pij pij pij ... ja poprzedni weekend mialam straszny jak mnie gin malowodziem postraszyl, no ale teraz juz wiem ze wszystko jest Ok ... a jak pytalam na szczegolowym USG doktorka co robic przy malowodziu to kazal wlasnie PIC PIC PIC
wszystko bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
hej wam!

mam dzisiaj humor do d... własnie wróciłam z glukozy..a własciwie to byłam u rodziców w biurze koło laboratorium wiec mogłam sobie na spokojnie posiedzieć nie musząc siedzieć w okropnym laboratorium... przerzyłam tą nieszczęsną glukoze fatalnie ;( tak mi było nie dobrze, myslalam że jestem twardsza ale się pomyliłam, niecałe 10 minut przed końcem nie dałam rade i zwróciłam ale poszłam zapytać czy pobiorą mi krew i udało się, w uwadze babeczka powiedziała że tylko napisze że 10 minut przed zwróciłam ale modle się żeby wszystko było ok bo ja nie chce iść drugi raz to były dla mnie masakryczne 2 godziny ;(
oj mam nadzieje ze jednak winiki doktorek zaliczy - za to trzymam
Sylwia cypr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 10:33   #4416
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

pytanie z serii głupich : kosmetyki dla dziecka do szpitala to normalnie w kosmetyczkę włożyć prawda??
Raczej tak Dobrze, że u mnie w szpitalu wymagają tylko dla dziecka linomag zielony i nic więcej

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 10:34   #4417
misia332
Zakorzenienie

hej.

Tak czytam o tych odwiedzinych i mogę powiedzieć, że ja to mam jak w 7 niebie.

Nikt do mnie nie przyjedzie !!!

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 10:37   #4418
Sylwia cypr
Raczkowanie

Cytat:

mowisz i masz

.
Sylwia cypr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 10:38   #4419
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
ja nie będę chciała żeby dzieci tak do mnie mówiły jak D. mówi do rodziców dla mnie to dziwne.. wyobraźcie sobie przykładową sytuację: dzwoni D. do taty i pyta: "był już na zakupach? jak się czuje? pił już kawę?" no dla mnie to jakby mówić o kimś trzecim
to moja teściowa mówi
"podaj mamie torebkę" "zrób mamie herbatę" i mówi tak o sobie do swoich dzieci kiedyś powiedziałam tż ze dla mnie to jest jakieś chore... jakby mówiła o 3 osobie ale jej dzieci mówią do niej normalnie na Ty
ale ostatnio coraz rzadziej tak mówi hmmm
dla mnie to takie wprowadzanie dystansu dziwne

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Czeeeść.Alem niewyspana.Nadrabiam powoli.

Mój też miał wczoraj taki dzień i niech się do mnie lepiej nie odzywa...chociaż to niemożliwe bo my nie mamy cichych dni,ani cichych chwili

Beznadziejna baba...
mój jak walnął do mnie tekstem 'z czym masz znowu problem' - po tym jak od godziny chodził i marudził kij wie o co to nie wytrzymałam i mu puściłam wiązankę
kto tu jest do cholery w ciąży... ja czy on

wczoraj wieczorem dziecko mi się zaczęło wbijać w płuca i żołądek i jednocześnie nie mogłam złapać tchu i mnie mdliło... położyłam się na łóżku (bo siedziałam) żeby go tak nie ugniatać i żeby dał mi żyć... ale normalnie już miałam lzy z bólu w oczach.... i nagle taka myśl...
boże !! jak ja będę rodzić... jak mnie takie coś doprowadza do płaczu/przerażenia/bezsilności to jak przyjdą skurcze
z góry przepraszam wszystkich lekarzy położne pracowników szpitala i osoby które będą się tam znajdować w tym czasie jak będę rodzić... bo już se wyobrażam jak się będę darła..
tż mi nie szkoda

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 10:42   #4420
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
wczoraj wieczorem dziecko mi się zaczęło wbijać w płuca i żołądek i jednocześnie nie mogłam złapać tchu i mnie mdliło... położyłam się na łóżku (bo siedziałam) żeby go tak nie ugniatać i żeby dał mi żyć... ale normalnie już miałam lzy z bólu w oczach.... i nagle taka myśl...
boże !! jak ja będę rodzić... jak mnie takie coś doprowadza do płaczu/przerażenia/bezsilności to jak przyjdą skurcze
z góry przepraszam wszystkich lekarzy położne pracowników szpitala i osoby które będą się tam znajdować w tym czasie jak będę rodzić... bo już se wyobrażam jak się będę darła..
tż mi nie szkoda
jak przyjdą skurcze to mozesz krzyczeć pamiętam jak sie wydzierałam, chcialam urodzić Andzie w domu, słyszeli wszyscy sąsiedzi ostatecznie parte pojechalam do szpitala, tam już nie bylo potrzeby krzyczeć, trzeba bylo oddychać
Stary 2013-08-01, 10:42   #4421
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

a mnie mecza duszności
szczegolnie jak cos intensywnie rekami robie albo zbyt dlugo rece do gory trzymam np ak robie wlosy, ogolnie jakos ciezko mi sie oddycha

tez tak macie?

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 10:43   #4422
teacherka
Zakorzenienie

A ja niby mam dla dziecka wziąć do szpitala tylko ubranka na wyjście. I'm shocked! Shocked! Jesszcze muszę dopytać położną, czy NA PEWNO, ale skoro taką nam listę podała, to chyba tak.

Dzień dobry!
Do 3 nie spałam (po drzemce od 18 do 20, co się dziwić...), czytałam książkę. A teraz się szykuje na SR. nie chce mi się Muszę jakoś pazurki pomalować, wszystkie 20.

Mam jakieś zakwasy, a do tego taki ból w kroczu, to to spojenie chyba, ruszyc się nie mogłam na łóżku ;(

W ogóle, czy Wam dzieci też aż tak uciskają pęcherz? dwa razy mi się zdarzyło, że poleciało kilka kropli moczu przy kichnięciu wstyd mi niesamowicie, ale nie kontroluję tego... Dobrze, że to w domu było...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 10:44   #4423
Brydzia_
Zakorzenienie

a w kwestii odwiedzin
to ja już to widzę... ledwo stanę nogą w domu już tutaj będzie przyjaciel tż - tzn w tym temacie powiedziałam tż że nie ma zmiłuj i nie chce go widzieć przez conajmniej pierwszy tydzień :P
poza tym wiadomo moi rodzice, bracia i babcia... ale oni wpadną za jednym razem i pojadą... a teściów i brata tż mam w domu obok i już się boję jak to będzie, na bank codziennie będą tu non stop przyłazić póki co nie poruszałam z tż tego tematu ale musze mu powiedzieć co i jak
siostra tż mieszka w krk więc pewnie wpadnie na weekend czy tam 2-3 dni do teściów ale to akurat luz
gorzej z rodzinką tż.... wszyscy pewnie będą chcieli ledwo ze szpitala wrócimy wbić się w odwiedziny :/
z mojej strony tylko najbliższa rodzina, a u tż pewnie wszystkie ciekawe kuzynki ciotki
dobrze że mi przypomniałyście o temacie
najbardziej mnie przeraża że teściowa tak blisko

Stary 2013-08-01, 10:45   #4424
papalinka83
Zakorzenienie

Też miałam ciężką noc, jak niektóe z Was. Wszystko mnie bolało, ciągneło, nie mogłam oddychać, ciągle latałąm sikać i raz zobaczyłam w wc małego robaczka na podłodze i coś mi się wkręciło i śniły mi się potem robaki i w ogóle jakieś schizujące sny. Padnięta jestem, a oddychać nadal nie mogę... W ogóle jakoś się kiepsko czuję w tym tygodniu. I mam schizę, bo teraz wizyta za 1,5 tygodnia po 5 tygodniach od poprzedniej, jakąś strasznie długą przerwę mi wyznaczyła i się teraz jakoś zaczęłam martwić, że nie wiem, czy z dzieckiem ok, czy dobrze przybiera na wadze itp.... ehhh... niech mnie ktoś kopnie I brzuch mi ciągle twardnieje, może to te skurcze BH, oby...

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
jakoś mi smutno....
opróżniłam jedną szufladę i 2 półki i trochę rzeczy posegregowałam do wywiezienia do tż smutno mi będzie jak już tu nie będę mieszkała dziwnie tak kurde chyba ;/ ehhhh no ale cóż życie, taka kolej rzeczy

powiedzcie że i Wam było smutno wyprowadzając się z domu
Ja się wyprowadziłam jak szłam na studia i nie było mi chyba smutno. A treraz to już 11 lat minęło jak mieszkam sama, więc w sumie cięzko powiedzieć, już sobie nie wyobrażam z rodzicami Na pewno się szybko przyzwyczaisz, a przecież widywać się będziecie
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A ja się zbieram z Edą na TRAMWAJE
On ma taką radochę, że czasem jeździmy sobie pojeździć

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

WOW!!
Dostałam więcej wypłaty o jakieś 100 zł!

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
A mój uwielbia zupy, krem z dyni, z brokułów.

On jakiś dziwny jest, bo dla niego mięso może nie istnieć.

Pamiętam jak 2-letnia córka mojej kuzynki miała flet.... Co wizytę prezentowała nam swoje umiejętności....
Moja siostra też miałą flet. Uszy puchły
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Moje dziecko ma zakaz spotykania się z chłopakiem/dziewczyną do 30 !!!
Obawiam się, że ten chytry plan może się nie powieść
Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
mam nadzieję
no bo jak im delikatnie wytłumaczę, że nie chcę NIKOGO w domu po porodzie
Musisz wytłumaczyć niedelikatnie i już! Ja już teściom mówiłam, koleżankom też, wszyscy się dziwią, że jak to, że nie chcę pomocy, itp, ale sorry to nie jest czas na odwiedziny. Co do rodziców, to powiedziałam, że dam znać po porodzie w zależności jak się będę czuła

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Logosia podobno jak czop śluzowy odchodzi to pojawia się śluz z krwią. Jedź Ty lepiej na IP. I to szybko.
Też pomyślałam o tym czopie...

Pawełek 20.03.2015

Edytowane przez papalinka83
Czas edycji: 2013-08-01 o 10:46
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 10:46   #4425
teacherka
Zakorzenienie

Lolaa, takie duszności miałam kilka-kilkanaśce tygodni temu. Słabo mi było jak malowałam rzęsy albo myłam zęby nawet... Minęło. LEkarz mówił, że normalne.

a całkiem wysoko to niby nie powinnyśmy rąk podnosić, czyli jakieś mycie okien, ściąganie czegos z góry szafek odpada. Czesanie włosów chyba nie powinno być zakazane...
Stary 2013-08-01, 10:46   #4426
marysia_258
Zadomowienie

Hej

Co to teściowych.
Moja właśnie zadzwoniła i powiedziała że przyjeżdża i ZOSTAJE DO JUTRA
Jak ja mam jej powiedzieć,że nie chcę!!!
A mój TŻ jak zadzwonił i mu o tym powiedziałam to stwierdził,że bardzo dobrze bo biedna sama nie będzie siedziała w bloku (teść jest w szpitalu)

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 10:49   #4427
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
jak przyjdą skurcze to mozesz krzyczeć pamiętam jak sie wydzierałam, chcialam urodzić Andzie w domu, słyszeli wszyscy sąsiedzi ostatecznie parte pojechalam do szpitala, tam już nie bylo potrzeby krzyczeć, trzeba bylo oddychać
wiem że mogę... ale będę się darła pewnie bardzo niecenzuralnie
a tż to ma przeje*ane jednym słowem...
swoją drogą wiecie że mój tż 'nie wie' czy chce być przy porodzie dla mnie to niepojęte
byłam pewna że będzie CHCIAŁ być a on mówi że sam nie wie i co ja chcę... powiedziałam mu że jak on nie wie to ja nie chcę
wkurzył mnie tym... chociaż myślę że jak zacznę rodzić to mnie nie zostawi (obym się nie zdziwiła )

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość

W ogóle, czy Wam dzieci też aż tak uciskają pęcherz? dwa razy mi się zdarzyło, że poleciało kilka kropli moczu przy kichnięciu wstyd mi niesamowicie, ale nie kontroluję tego... Dobrze, że to w domu było...

też mi się tak zdarzyło

Stary 2013-08-01, 10:49   #4428
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
a mnie mecza duszności
szczegolnie jak cos intensywnie rekami robie albo zbyt dlugo rece do gory trzymam np ak robie wlosy, ogolnie jakos ciezko mi sie oddycha

tez tak macie?

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 10:51   #4429
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
mi tez sie czasem zdarza nie powinno byc Ci wstyd

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Hej

Co to teściowych.
Moja właśnie zadzwoniła i powiedziała że przyjeżdża i ZOSTAJE DO JUTRA
Jak ja mam jej powiedzieć,że nie chcę!!!
A mój TŻ jak zadzwonił i mu o tym powiedziałam to stwierdził,że bardzo dobrze bo biedna sama nie będzie siedziała w bloku (teść jest w szpitalu)
hihi poplotkujecie trochę
Stary 2013-08-01, 10:52   #4430
teacherka
Zakorzenienie

Marysia, współczuję.......... Ja bym z moją nie wysiedziała sama... Ale jeszcze gorzej z samym teściem. Ten to wiecznie przynudza o dawnych czasach, a istotne to jest jak nie wiem co, nie można pogadać o tym co TERAZ tylko o tym co 30-40 lat temu
Stary 2013-08-01, 10:56   #4431
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
wiem że mogę... ale będę się darła pewnie bardzo niecenzuralnie
a tż to ma przeje*ane jednym słowem...
swoją drogą wiecie że mój tż 'nie wie' czy chce być przy porodzie dla mnie to niepojęte
byłam pewna że będzie CHCIAŁ być a on mówi że sam nie wie i co ja chcę... powiedziałam mu że jak on nie wie to ja nie chcę
wkurzył mnie tym... chociaż myślę że jak zacznę rodzić to mnie nie zostawi (obym się nie zdziwiła )
Moj TŻ od razu mi powiedział,że przy porodzie nie chce być.
Zresztą ja też nie chciałam żeby on był
Jeszcze o niego musiała bym się martwić
Drzeć się nie darłam. Obiecałam to sobie za mim weszłam na łóżko porodowe po tym jak się nasłuchałam jak inne się drą
Wiem,że to jest silniejsze od nas i czasem w bólu nie da się tego kontrolować

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
Stary 2013-08-01, 10:58   #4432
87czarna
Zakorzenienie

Witam się przy kawce

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 10:58   #4433
teacherka
Zakorzenienie

Dzieki za słowa pocieszenia

Mój Tż bardzo chce być przy porodzie i ja się z tego cieszę

Co do odwiedzin - nasi mają 25 i 50 km. Codziennie nie bedzie im się chciało przyjeżdżać (przynajmniej moi nie będą mogli, bo pracują, gorzej z teściami na emeryturze ), teraz odwiedzają nas raz, dwa razy do roku.... Więc może nie będzie tak źle My mamy 1 pokój, więc nie ma warunków do długich odwiedzin. O.
Stary 2013-08-01, 11:00   #4434
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Drzeć się nie darłam. Obiecałam to sobie za mim weszłam na łóżko porodowe po tym jak się nasłuchałam jak inne się drą
mój TŻ tez raczej nie chce być przy proodzie chyba ze mu sie cos odmieni;p ale mi tez bybylo jakos dziwnie,
co do darcia sie to mam nadzieje ze uda mi sie nie drzec japy na caly szpital, wiem ze to bol niesamowity ale to brzmi okropnie jak kobiety tak sie wydzieraja

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 11:02   #4435
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
doradźcie , bo zachodzę w głowę... od poniedziałku ciągnie się u mnie z pochwy mega gęsty śluz z krwią, we wtorek bylam u gin, jakieś tam brunatne bylo, no ale dostałam kupe leków. tego śluzu z krwią jakby więcej się zrobilo, czy mam się niepokoić? zastanawiam się, może wieczorem na IP się nie przejechać...

a dodam, ze generalnie plamienie mam od 3,5 tygodnia, tylko wcześniej nie bylo tego śluzu
kochana nie czekaj do wieczora i jedź!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Karolson muszę Cię rozczarować- mamy termin na 5.09 więc 9 miesiąc zaczynamy jutro (35tc+1) falstart
Cytat:
wiem że Ty liczysz inaczej, ale ja od początku liczę od czwartku do czwartku, tygodnie, a kalkulator ciąży na którym sobie sprawdzam już pokazuje http://www.ciazowy.pl/kalkulator,kto...ien-ciazy.html wiec nie sprzeczajmy się o to, bo tysiąc postów powstanie i matal niezdąży

to ja was rozczaruję - jeśli ktoś tak jak wy i ja miał OM w środę, to tygodnie powinien liczyć od środy do środy... tak więc nic dziwnego kochana karolson, że pokazuje Ci kalkulator, że już jesteś w 9 miesiącu - bo tak naprawdę obie jesteście między nami są równe 2 tyg.

ale jak już wielokrotnie pisaliśmy - niech każdy liczy jak chce
Stary 2013-08-01, 11:03   #4436
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
mi tez sie czasem zdarza nie powinno byc Ci wstyd

hihi poplotkujecie trochę
Cytat:
Marysia, współczuję.......... Ja bym z moją nie wysiedziała sama... Ale jeszcze gorzej z samym teściem. Ten to wiecznie przynudza o dawnych czasach, a istotne to jest jak nie wiem co, nie można pogadać o tym co TERAZ tylko o tym co 30-40 lat temu
Jedyne pocieszenie jest takie,że teściówka pobawi się z Mają a ja troszkę poleniuchuje Bo mój nakaz leżenia jakoś niestety nie jest przeze mnie przestrzegany Aż się boję następnej wizyty

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
Stary 2013-08-01, 11:04   #4437
87czarna
Zakorzenienie

logoasia jedź wcześniej do szpitala... niech to lepiej sprawdzą...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 11:05   #4438
ladanseuse14
Zakorzenienie

a tak wogóle to zniknęłam, bo przytuliłam się do D. i zasnęłam
a teraz poleciał do OBI po jakieś listwy, później na mieszkanie a na 12 do pracy
Stary 2013-08-01, 11:05   #4439
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ja też... może w końcu sie wyspie, nawet jak bede spala po 2 godiznki ale na brzuchu i od razu zasne a nie bede meczyc się z boku na bok

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Mam dziś taką sukienkę, że mi całe cycki widać Nie zauważyłam tego w domu, tylko teraz jak się schylam... Wiedziałam co ubrać na wizytę do gina
zboku Ty

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki!!! Chyba jakiś kryzys mnie dopadł Pół nocy nie spałam, bo mnie napierd** plecy i kość ogonowa.

Cytat:
a mnie mecza duszności

tez tak macie?

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Witam się przy kawce

jestem już u teściowej której na szczęście nie ma

Ladan chyba się chłop zaczął lękać, że Julka wyskoczy a chata nie gotowa

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 11:08   #4440
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
no raczej, nie inaczej

Motyl a co się stało? coś z jej dzidzią?
Napiszę w K.

Cytat:
dobra ja myknę do kota, po drodze może kupię gdzieś te koszule do szpitala, zahaczę o aptekę, roska i nara
Pochwal się jak jakąś kupisz

Cytat:
Karolson ok to już się nie odzywam

ja po ciąży będę spać jak zawsze na brzuchu
Też tak myślałam,ale podobno ni ma tak łatwo. Jak karmisz piersią to nie zaleca się podobno spania na brzuchu, bo mogą się robić zastoje i inne barachła

Cytat:

Ale jakie bierzesz kosmetyki?U mnie nic nie trzeba.

Cytat:
to moja teściowa mówi
"podaj mamie torebkę" "zrób mamie herbatę" i mówi tak o sobie do swoich dzieci kiedyś powiedziałam tż ze dla mnie to jest jakieś chore... jakby mówiła o 3 osobie ale jej dzieci mówią do niej normalnie na Ty
ale ostatnio coraz rzadziej tak mówi hmmm
dla mnie to takie wprowadzanie dystansu dziwne

mój jak walnął do mnie tekstem 'z czym masz znowu problem' - po tym jak od godziny chodził i marudził kij wie o co to nie wytrzymałam i mu puściłam wiązankę
kto tu jest do cholery w ciąży... ja czy on

tż mi nie szkoda
Mój-o ile jest naprawdę kochany i pomocny, do rany przyłóż i we wszystkim mi pomaga, robi masaże, po stopkach całuje-wczoraj miał jakiś zły dzień, mi powiedział,że ma dość moich humorów i jeszcze mi dopiekał (niby na żarty) przy znajomych. I twierdził,że ja jestem naburmuszona, a wszyscy mu powiedzieli,że on siedzi z naburmuszoną miną. Po czym powiedział,że ma męski @ i tyle
Moja koleżanka się śmiała i powiedziała,że to zupełnie jakby widziała siebie i swojego faceta jak była w ciąży
Dzisiaj na szczęście już jest ok, wszystko sobie wyjaśniliśmy w łóżeczku i nie ma już tematu.

Cytat:
Mój powiedział,że chciałby być gdybym miała sn, ale ja bym go wtedy nie chciała.To nie kwestia,że mu nie ufam itp., mamy bardzo partnerskie relacje,ale ja jestem wstydzioch.
W życiu nie robiłam żadnych czynności fizjologicznych przy nim, mnie to strasznie krępuje, toalety publiczne też mnie krępują. I nie chciałabym,żeby patrzył na to wszystko.Ot taki mój odchył

Wróciłam z zakupków, lecę do K. bo dawno nie byłam

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
logoasia jedź wcześniej do szpitala... niech to lepiej sprawdzą...
Też tak myślę

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
A ja niby mam dla dziecka wziąć do szpitala tylko ubranka na wyjście. I'm shocked! Shocked! Jesszcze muszę dopytać położną, czy NA PEWNO, ale skoro taką nam listę podała, to chyba tak.

Dzień dobry!
Do 3 nie spałam (po drzemce od 18 do 20, co się dziwić...), czytałam książkę. A teraz się szykuje na SR. nie chce mi się Muszę jakoś pazurki pomalować, wszystkie 20.

Mam jakieś zakwasy, a do tego taki ból w kroczu, to to spojenie chyba, ruszyc się nie mogłam na łóżku ;(

U mnie też tak jest.

Moja nie uciska, ale czasem jak przywali to mam uczucie,że zaraz popuszczę

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości