Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-01, 19:39   #3811
Mya1989
Zakorzenienie

Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ale Cię wysadziło kobieto! Nie wiem czy to ta bluzka wzorzysta i jej krój czy tak urósł Ci brzuszek! pięknie!

Biedaku. Musisz uważać na siebie i maluchy. A jak się czujesz po tym fenoterolu? Ponoć drgawki się po tym ma i jest masakra. Trzymam kciuki za Wasze zdrówko

muchomorki? Dobrze, że się odezwałaś.

Oczywista oczywistość. Prac i prasować marsz! Moje tetry nowe śmierdzą!
moje nowe zwierzaczki

podoba mi sie ten zestaw: http://allegro.pl/klups-szafa-regal-...424344326.html

ktoś tu kiedys wstawiał zdjęcie Klupś, w miare dobrze to jakościoqo wygląda?widzialam w sklepie, ale nie miałam siły sie przyglądać

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 19:40   #3812
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Nie, ale ogólnie gin powiedział, że nawet jak w publicznym miejscu się korzysta z toalety to można załapaca w te upały to już wgl jesteśmy podatne.

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
a to trzeba z wodą i czyms tam jeszcze pomieszac i własnej roboty masz angielska musztarda jest ostrzejsza niż chrzan.

to chodzi o to, jak pod skórą cała macica robi się twarda i o to, jak np. dodatkowo czujesz dyskomfort. macica już jak duża piłka i idzie to wyczuć.
ja skurcze braxtona umiem rozróżnić od tego dziwnego deformowania brzucha... ech. a co do kąpania, to znajomi radzili nie myć tylko przecierać chusteczkami mokrymi. na pewno dziecko nie będzie zniechęcone do kąpania później i coś jeszcze z barierą ochronną skóry
Aha, ja akurat lubię łagodną musztardę, ale w dużych ilościach

Ja dalej nie wiem, jak wyczuć to stawianie się

A poza tym fajnie- po tej glukozie dzisiejszej prawie jeść mi się nie chce, to znaczy nie twierdzę, że mało zjadłam ale już na kolację nie miałam ochoty

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 19:41   #3813
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kar_inka Pokaż wiadomość
Ja dziś miałam ciężką noc. Wieczorem złapały mnie bóle krzyża/miednicy, że ledwo się schylałam, czy chodziłam.. także łóżko i spać, ale zasnąć nie mogłam, w końcu doszłam do wniosku, że serce mi przeszkadza :/ i po kilku godzinach kręcenia i wiercenia zmierzyłam ciśnienie a tam 72/56 i tętno 101... (generalnie jestem nisko-ciśnieniowiec). No i jakoś przysnęłam i przyśnił mi się mój teść, którego nie znam, bo zmarł jak mój mąż miał roczek. I stał w takim jakimś blasku z wyciągniętą ręką i mówił, że mam do niego przyjść. Obudziłam się i nie wiedziałam gdzie jestem, on był tak realny a potem nad ranem mała się nie ruszała i oczywiście mi się załączyło myślenie, że to może jednak do niej było Ale w południe zaczęła kopać i kamień spadł mi z serca! Ale i tak sen chodzi za mną cały dzień.... A nad ranem ciśnienie miałam 64/42... i nie miałam sił ruszyć się w ogóle z łóżka
Ciężka noc to moja specjalność Ale jakbym miała takie sny brrrr wolę bezzz ..
Cytat:
dziewczyny wróciłam wyszlam przedwczoraj ale stwierdziłam, że odpoczynek sobie zrobię przyplątała mi się infekcja i 2 grzyby...
No w końcu Czyli wszystko ok , jeśli Cie wypuścili Jak tam Ula ?
Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
Ja piorę wszystko. Czapeczki, rajstopki i buciki w workach, żeby się nie zniszczyły;-) Maja pozdrawia Maję
POzdrawiamy i my Majeczkę
Tetrowe wypiorę , a buciki sama nie wiem , boje się żeby się nie rozpadły bo to w końcu takie buciki z papieru
Wyprałam dwie pralki samych białych i jasnoróżowych i reszte zostawię na kolejne ciepłe dni , bo na ogrodzie schnie w mig a ja się skupie na prasowaniu . Ale już nie dziś
Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
a powiedzcie co z pościelą nową będziecie ją prać, bo ja nie wiem
Ja tak i Wszystkie kocyki tez

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 19:46   #3814
89Beatka
Wtajemniczenie

Basiaaa dobrze że już jesteś i że z maluchami wszystko ok, szkoda że tak cię potraktowali ale następnym razem nie czaj sie i od razu na IP, należy ci się:cmo k: a wesele będzie udane, a po weselu to chwila minie i juz podwójną mamą będziesz zreszta teraz dzieciaki zaczną szybko przybierać

Mya pewnie masz arsenał tabletek dowcipnych, no ale cóż, lepiej się paskudztwa pozbyć

domi masz termin po mnie a ja mam połowe twojego brzuszka ale łądnie wyglądacie
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 19:54   #3815
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ciężka noc to moja specjalność Ale jakbym miała takie sny brrrr wolę bezzz ..

No w końcu Czyli wszystko ok , jeśli Cie wypuścili Jak tam Ula ?

POzdrawiamy i my Majeczkę
Tetrowe wypiorę , a buciki sama nie wiem , boje się żeby się nie rozpadły bo to w końcu takie buciki z papieru
Wyprałam dwie pralki samych białych i jasnoróżowych i reszte zostawię na kolejne ciepłe dni , bo na ogrodzie schnie w mig a ja się skupie na prasowaniu . Ale już nie dziś

Ja tak i Wszystkie kocyki tez

Ula jest superzdrowa i będzie z neij złośliwiec i uparciuch. Dzisiaj spokojna, ale potrafi cały dzień kopać. już widzę co będzie potem a tka laska co ze mną leżała była w 8 miesiacu i jej synuś nei spał chyba nigdy. NON STOP ją kopał, masakra
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Basiaaa dobrze że już jesteś i że z maluchami wszystko ok, szkoda że tak cię potraktowali ale następnym razem nie czaj sie i od razu na IP, należy ci się:cmo k: a wesele będzie udane, a po weselu to chwila minie i juz podwójną mamą będziesz zreszta teraz dzieciaki zaczną szybko przybierać

Mya pewnie masz arsenał tabletek dowcipnych, no ale cóż, lepiej się paskudztwa pozbyć

domi masz termin po mnie a ja mam połowe twojego brzuszka ale łądnie wyglądacie
2x dowcipne - jeden antybiotyk a jeden badziew plus clotrimazol, no ale clotri mimo zawrotnej ceny 3 zł pomaga

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-08-01, 19:54   #3816
rusalka12
Zadomowienie

Ciezko za Wami nadazyc...

Wczoraj mialam wizyte u lekarza. Standardowo - badanie moczu, sprawdzanie cisnienia, wywiad ze mna i usg. Wszystko ok. No moze procz malego odwodnienia - od 5:00 rano meczyly mnie wymioty, bo zlapala mnie jelitowka :-(
Dzis w miare ok, ale okropnie boli mnie zoladek za kazdym razem jak cos przekasze.
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 19:55   #3817
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
urocza niespodziiankaa
A jak Nawet tutaj , gdzie maja olewke na wszystko od 12 tc powinnam mieć mocz sprawdzany 2 razy do 20 tc , i później co 2/3 tygodnie . Ja w 32 tc miałam az dwa razy i to prywatnie . Teraz albo jej się przypomni czego się w szkole uczyła , albo ja jej przypomnę
Cytat:
no i najnowsze info w sprawie kary dla tych zwyrodnialców http://www.sfora.pl/Koszmarna-smierc...ce-glow-a58258
już jutro wyrok. dobrze że taki huk jest. nie moge patrzeć na tą k**** i tego jej capa
Szczerze ? Urzadziłabym ich tak żeby ne mogli już nigdy zadnego dziecka skrzywdzić . Jej usunęła wszystkie narządy kobiece , jemy upier.doliła jaja!! A póżniej poddawała ich kolejno wszystkim tortura , które oni praktykowali na tym dziecku .. Szkoda słów. Z kąd się tacy ludzie biora ? CHyba nikt nie rodzi się taki ?

Gdzie Lineczka ??

Ja znikam na trochę bo miałam takie plany na dziś ; obiad na jutro , kompot i cisteczko . Nie mówiąc o sprzątaniu , a ja jestem w czarnej

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-08-01, 19:55   #3818
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
A może to tętnica? Lekarz kazał mi odpoczywać dużo na lewym boku, bo z prawej tętnica jest bardziej uciskana przez płód.
nie wiem już sama, dobrze że zaraz wizyta, bo znów bym pewnie leciała poza kolejką

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Jasiek i ja
Przepraszam za niewyjściową mordkę
ślicznie, a mordka wyjściowa jak najbardziej

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Witajcie,

Wróciłam.....
W sobotę pojechałam na IP. Na wstępie z☠☠☠ka, gdzie mam rzeczy, żeby zostać. Mówię, ze przyjechałam zobaczyć co się dzieję, a skąd mogłam wiedzieć że od razu mnie zostawią. Kazala zadzwonic, żeby ktos przywiózł rzeczy, a ja odpowiadałam na mnóstwo pytań, ta piperzona papierologia, siedzę z bolu a ta coraz więcej egzemplarzy wyciąga.
Przyszedl lekarz, wziąl mnie na fotel, a ja w ryk. Cały ten stres tak na mnie wpłynął, lekarz się darł, że sama sobie winna jestem bo mogłam w piątek przyjechać a nie czekać. Piguła chamska jak sto pięcdziesiąt Lekarz mowi, że badanie ok, usg w niedziele, a do tego czasu kładę się na oddział.
Oczywiście jak to bywa, bedac u lekarza wszystko mija. W poniedzialek jednak lekarz zauważył, że macica napięta, i pyta czy to często tak sie dzieje, mowię, że tak, stawia się ale lekarka mowiła, że jest to częste w ciązy...Jak mnie o☠☠☠☠☠☠☠ił.......Kaza l liczyc kazde stawienie, no i zmienili mi leczenie na ten przeklęty Fenerol, Staweran Magnez, Luteina....Wczesniej mialam tylko NoSpe i magnez. Końska dawka, bo skurcze sa za silne, i może dojsc do porodu a to przeciż 23 tydz. Maluchy mają po pół kg więc to za mało.
Dzisiaj wyszlam z receptą na milion leków, mam liczyć skurcze powyżej 20 znów na IP.
Oczywiście w domu sajgon, burdel na kółłkach, a ja ledwo co sie ruszam, ehhh, Slub za 10 dni a ja w czaarnej dupie....

Przepraszam was za literowki, interpunkcję, przekleństwa, ale pisze szybko żeby wyjasnić czemu tak długo mnie nie bylo. W szpitalu ani neta, w telefonie nie ł,aczyło, nie bylo komu dać znać. wybaczie
dobrze, że w domku, dbaj o Was i olej wszystko co przyziemne jeszcze nikt od bałaganu nie zginął

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 19:58   #3819
NEWTREND
Rozeznanie

Już po wizycie. Ogólnie wszystko ok z malutką, tylko ta zwapniała kropeczka w serduszku nie zniknęła, dalej tam jest. Trzeba to obserwować.
pani doktor zaniepokoiła się moim ciśnienie 135/85 - muszę sobie mierzyć często. A i szyjka mi się skracać zaczęła a to niedobrze więc musze dużo leżeć i nie męczyć się. Ale nie martwię się na zapas bo w poprzednich ciążach było to samo - taka już chyba moja uroda. Przytyłam 2 kg - czyli od początku ciąży już 4 kg - mam teraz 56,5kg. Mam zakaz batoników i objadania się.
A i najważniejsze dostałam L4 - ale się cieszę. następna wizyta 22,08 godz 17.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 20:03   #3820
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
JA tak miałam czasami traciłam oddech , innym razem tylko bolało , zwalniałam i przechodziło . Teraz mi przeszło może dlatego ze nie jestem w stanie już wni w połowie tak przyspieszyc
czyli może jednak z przemęczenia

Cytat:
Jaki duży! Mój przy Tobie to kruszynka ;-)

Ja znów miałam nadrabiania tyle stron, że... ale dałam radę
Tylko z odpisywaniem mi gorzej idzie, bo jest tyle tematów, że potem mi się miesza wszystko

Ja dziś miałam ciężką noc. Wieczorem złapały mnie bóle krzyża/miednicy, że ledwo się schylałam, czy chodziłam.. także łóżko i spać, ale zasnąć nie mogłam, w końcu doszłam do wniosku, że serce mi przeszkadza :/ i po kilku godzinach kręcenia i wiercenia zmierzyłam ciśnienie a tam 72/56 i tętno 101... (generalnie jestem nisko-ciśnieniowiec). No i jakoś przysnęłam i przyśnił mi się mój teść, którego nie znam, bo zmarł jak mój mąż miał roczek. I stał w takim jakimś blasku z wyciągniętą ręką i mówił, że mam do niego przyjść. Obudziłam się i nie wiedziałam gdzie jestem, on był tak realny a potem nad ranem mała się nie ruszała i oczywiście mi się załączyło myślenie, że to może jednak do niej było Ale w południe zaczęła kopać i kamień spadł mi z serca! Ale i tak sen chodzi za mną cały dzień.... A nad ranem ciśnienie miałam 64/42... i nie miałam sił ruszyć się w ogóle z łóżka

Cytat:
co za gnidy na tej IP

dziewczyny wróciłam wyszlam przedwczoraj ale stwierdziłam, że odpoczynek sobie zrobię przyplątała mi się infekcja i 2 grzyby...
witaj znów

Cytat:
no i najnowsze info w sprawie kary dla tych zwyrodnialców http://www.sfora.pl/Koszmarna-smierc...ce-glow-a58258
już jutro wyrok. dobrze że taki huk jest. nie moge patrzeć na tą k**** i tego jej capa

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Już po wizycie. Ogólnie wszystko ok z malutką, tylko ta zwapniała kropeczka w serduszku nie zniknęła, dalej tam jest. Trzeba to obserwować.
pani doktor zaniepokoiła się moim ciśnienie 135/85 - muszę sobie mierzyć często. A i szyjka mi się skracać zaczęła a to niedobrze więc musze dużo leżeć i nie męczyć się. Ale nie martwię się na zapas bo w poprzednich ciążach było to samo - taka już chyba moja uroda. Przytyłam 2 kg - czyli od początku ciąży już 4 kg - mam teraz 56,5kg. Mam zakaz batoników i objadania się.
restrykcyjna ta Twoja ginka, ciekawe czy mój się ucieszy jak mnie zważy a niech tylko batoników mi zabroni

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-08-01, 20:06   #3821
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

2x dowcipne - jeden antybiotyk a jeden badziew plus clotrimazol, no ale clotri mimo zawrotnej ceny 3 zł pomaga
To dobrze, przynajmniej jedna tania maść która faktycznie pomaga i bez recepty jest
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 20:11   #3822
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Oj ta kropeczka niedobra ale może się jeszcze usunie
Ja przytyłam w sumie 3kg od początku, ale w 1 trym. schudłam, bo nie jadłam, więc w sumie to przytyłam 4. Nie uważam tego za jakieś super wielkie przytycie.

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
To dobrze, przynajmniej jedna tania maść która faktycznie pomaga i bez recepty jest
wgl dziwili się dlaczego dopiero teraz przyszłam i żałuję, że nie wczęśniej. Ale z jednej strony to wina ginekologa moojego ale zmianiam go, jeszcze jedna kontrolna wizyta i idę do innej babeczki

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-08-01, 20:18   #3823
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Kurde I mi zrobilas smaka. Dobrze ze IDe do sklepu. Kupie ile uniose I tez sobie ugotuje kompocik.

Swoja droga przypomnialo mi sie jak mama gotowala nam gar kompotu z jablek , gar herbaty mietowej , mieszala , lod wrzucila I byl Tymbark jablko/mieta

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Aha . W UK nie ma spiochpw w takim razie takze czuje sie usprawiedliwiona. Wiem ze PAULA z PL sciagala I ja tez sie zastanawiam

Ale macie fajne pajacyki i taniooo

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Ja też

To jest pajac... Pamiętaj, że są jeszcze rampersy

Ja też! Właśnie się robi

U mnie tak samo - choć jedno zmartwienie mniej
ciesze sie ze nie jestem sama
Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Ja hemoglobinę mam co miesiąc a nawet co dwa tygodnie ale to ja trupia mama z pijawką w środku jak to określiła położna.
Jestem w trakcie szykowania się do kiszenia ogórków, słoje umyte, chrzan obrany, liście umyte, czosnek obrany, tylko brakuje zalewy ale z tym poczekam na przyjazd męża z pracy, On się będzie bawił w zalewanie i zakręcania słoików- ja mam przykaz uważania na siebie bo to gorące, bo mam się nie wysilać i takie tam.
Obiad ugotowałam więc teraz jedynie szykuje się do robienia pierogów z jagodami.
Ech.....
Dziewczyny nie piszcie o takich strasznych rzeczach bo się stresujemy i tylko denerwujemy nasze maleństwa, myślę, że każda z nas chciałaby wysłać swoją krucjatę do tych "stworzeń"- bo ludźmi ich nie nazwę.
Ja tez dzisiaj kisilam ogóry
Cytat:
Ja o tym nie mysle na zapas. Czytam I interesuje sie owszem ale wydaje mi sie ze kazda z nas dostosuje sposob karmienia czy usypiania do siebie a przedewszystkim do swojego dziecka, gdzie kazde bedzie inne. Oczywiste ze zadna nie da noworodkowi czekolady czy truskawek ale kwestia np tego czy karmic na rzadanie czy nie, czy nosic na rekach czy w bujaczku kołysac, czy w cale - to sprawa indywidualna.
To takze moje pierwsze dziecko I nie nastawiam sie ze musi byc tak czy siak bo wiem ze miedzy innymi z tad sie biora depresje poporodowe. Ktos cala ciaze tłukł jej ze musi byc TAK a po porodzie okazało sie ze wcale sie tak nie da.

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Łopatologicznie

No tak, ale tu bardziej chodzi nie o fakt, jak to robic, tylko jak to bedzie i co zrobic zeby bylo dobrze i nam i dziecku...

Cytat:
Jasiek i ja
O jaki brzucholek!

Cytat:
Witajcie,

Wróciłam.....
W sobotę pojechałam na IP. Na wstępie z☠☠☠ka, gdzie mam rzeczy, żeby zostać. Mówię, ze przyjechałam zobaczyć co się dzieję, a skąd mogłam wiedzieć że od razu mnie zostawią. Kazala zadzwonic, żeby ktos przywiózł rzeczy, a ja odpowiadałam na mnóstwo pytań, ta piperzona papierologia, siedzę z bolu a ta coraz więcej egzemplarzy wyciąga.
Przyszedl lekarz, wziąl mnie na fotel, a ja w ryk. Cały ten stres tak na mnie wpłynął, lekarz się darł, że sama sobie winna jestem bo mogłam w piątek przyjechać a nie czekać. Piguła chamska jak sto pięcdziesiąt Lekarz mowi, że badanie ok, usg w niedziele, a do tego czasu kładę się na oddział.
Oczywiście jak to bywa, bedac u lekarza wszystko mija. W poniedzialek jednak lekarz zauważył, że macica napięta, i pyta czy to często tak sie dzieje, mowię, że tak, stawia się ale lekarka mowiła, że jest to częste w ciązy...Jak mnie o☠☠☠☠☠☠☠ił.......Kaza l liczyc kazde stawienie, no i zmienili mi leczenie na ten przeklęty Fenerol, Staweran Magnez, Luteina....Wczesniej mialam tylko NoSpe i magnez. Końska dawka, bo skurcze sa za silne, i może dojsc do porodu a to przeciż 23 tydz. Maluchy mają po pół kg więc to za mało.
Dzisiaj wyszlam z receptą na milion leków, mam liczyć skurcze powyżej 20 znów na IP.
Oczywiście w domu sajgon, burdel na kółłkach, a ja ledwo co sie ruszam, ehhh, Slub za 10 dni a ja w czaarnej dupie....

Przepraszam was za literowki, interpunkcję, przekleństwa, ale pisze szybko żeby wyjasnić czemu tak długo mnie nie bylo. W szpitalu ani neta, w telefonie nie ł,aczyło, nie bylo komu dać znać. wybaczie
Boshe tez mialam skurcze w 23 tc i tez dostalam takie leki jak Ty... Trzymaj sie i odpoczywaj bo WASZE zdrowie jest NAJWAZNIEJSZE!
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 20:25   #3824
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
czyli może jednak z przemęczenia

witaj znów

restrykcyjna ta Twoja ginka, ciekawe czy mój się ucieszy jak mnie zważy a niech tylko batoników mi zabroni
Ona jest uczulona na kilogramy normalnie bym musiała tylko surowe warzywa i chude mięsko wcinać. Powiedziała że jak tak dalej pójdzie to będę jak pączek.

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Oj ta kropeczka niedobra ale może się jeszcze usunie
Ja przytyłam w sumie 3kg od początku, ale w 1 trym. schudłam, bo nie jadłam, więc w sumie to przytyłam 4. Nie uważam tego za jakieś super wielkie przytycie.

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Ja nie zniknie to małą będzie trzeba przebadać dokładnie po porodzie
Stary 2013-08-01, 20:26   #3825
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Ona jest uczulona na kilogramy normalnie bym musiała tylko surowe warzywa i chude mięsko wcinać. Powiedziała że jak tak dalej pójdzie to będę jak pączek.
Chyba nienormalna jest
Ja jeszcze nic nie przytylam, fakt Maksym ma juz 720 g ale to nie za dobrze dla mnie i powiedziala mi, ze przy moim wzroscie i wadze wyjsciowej powinnam w 24 tc przytyc minimum 5,5 kg...

No przeciez To juz polowa, prawda?albo i wiecej, daj sobie spokoj i jedz na co masz ochote, bo to naprawde niewiele
Stary 2013-08-01, 20:29   #3826
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Chyba nienormalna jest
Ja jeszcze nic nie przytylam, fakt Maksym ma juz 720 g ale to nie za dobrze dla mnie i powiedziala mi, ze przy moim wzroscie i wadze wyjsciowej powinnam w 24 tc przytyc minimum 5,5 kg...

No przeciez To juz polowa, prawda?albo i wiecej, daj sobie spokoj i jedz na co masz ochote, bo to naprawde niewiele
No ja właśnie jem bo mi apetyt dopisuje, w poprzedniej ciąży się bardzo martwiłam bo przytyłam tylko 7 kg, były miesiące że nic na plus nie przybyło, a moja ginka gadała że wzorowo - mały miał 3150.
Stary 2013-08-01, 20:30   #3827
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość

Wczoraj mialam wizyte u lekarza. Standardowo - badanie moczu, sprawdzanie cisnienia, wywiad ze mna i usg. Wszystko ok. No moze procz malego odwodnienia - od 5:00 rano meczyly mnie wymioty, bo zlapala mnie jelitowka :-(
Dzis w miare ok, ale okropnie boli mnie zoladek za kazdym razem jak cos przekasze.
oby problemy z ukladem pokarmowym szybko minely ...
Stary 2013-08-01, 20:30   #3828
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

OJ biedaczko mnie tez złapała jelitówka koło 25tc . Wiem jaki to ból brzucha , ja nie miałam wymiotów na szczęście . Lekarz Ci coś zalecił na to ? Mi powiedział wtedy że nic nie może pomoc bo nic nie mogę brac , ale na szczęście tylko 3 dni trwało
Cytat:
Cytat:
Masz 4 kg na plusie i zakaz batoników ? Żartujesz że CI tak powiedziała ? I jeszcze Cie straszy że będziesz pączkiem , przy Twojej wadze 52 kg na start ? NO z pewnością
Na moje 10 kg w 12 tc chyba by na zawał zeszła

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-08-01, 20:31   #3829
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------
A mi się podoba takie podejście , na pewno ci to nie zaszkodzi a pewnie na zdrowie wyjdzie ,ja mam trochę taki bacik w postaci TŻ

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 20:32   #3830
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
No ja właśnie jem bo mi apetyt dopisuje, w poprzedniej ciąży się bardzo martwiłam bo przytyłam tylko 7 kg, były miesiące że nic na plus nie przybyło, a moja ginka gadała że wzorowo - mały miał 3150.
a mi na to ze nie tyje powiedziala, ze to patologia, bo dziecko wazy, krew, łożysko itd.
Dziwni są ci lekarze co jeden to, co innego
Stary 2013-08-01, 20:33   #3831
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
OJ biedaczko mnie tez złapała jelitówka koło 25tc . Wiem jaki to ból brzucha , ja nie miałam wymiotów na szczęście . Lekarz Ci coś zalecił na to ? Mi powiedział wtedy że nic nie może pomoc bo nic nie mogę brac , ale na szczęście tylko 3 dni trwało

Masz 4 kg na plusie i zakaz batoników ? Żartujesz że CI tak powiedziała ? I jeszcze Cie straszy że będziesz pączkiem , przy Twojej wadze 52 kg na start ? NO z pewnością
Ona jest chyba na cukier bardzo wrażliwa, bo jej powiedziałam że mój tata ma cukrzycę typu II no i sobie nagrabiłam przez to, a niepotrzebnie się przyznałam że teraz mam słabość do batoników
Stary 2013-08-01, 20:34   #3832
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:

jestem tego samego zdania... dziwne podejscie jakies
Stary 2013-08-01, 20:48   #3833
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Przyglądając się sobie zauważyłam, że mój brzuch wygląda wręcz idealnie.
Smarując się oliwą i kremem zauważyłam pod światło, że to jest dosłownie piłka tylko z przodu, wcięcie w talii co prawda mam mniejsze, ale dalej jest, w okolicy jajników, tak w sumie troche poniżej mam zarys unoszącego się brzucha, takie dwa wgłębienia podkreślają ten brzuch po prostu idealnie
mimo tych już 23 kg na plusie to podobam się sobie jak nigdy.
jedyne co nie podchodzi mi, to żylasty cyc i cellulit na dupsku.
jest coś niesamowitego w tym wszystkim, i nawet ten żylasty cyc i cellulit nie mącą za bardzo tego jakże kobiecego wyglądu
Pokaż pokaż

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Jasiek i ja
O Domi od ostatniego zdjęcia to tak jakby Cię trochę wybrzuszyło

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Witajcie,

Wróciłam.....

Super że już lepiej i że się odezwałaś odpoczywaj!!!
Do czasu ślubu musisz nabrać sił chociaż tyćkę.Dasz radę!!!
A leki jak mają pomóc i zapobiec skurczom to trzeba brać.Na pewno będzie lepiej

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Miki ciągle zapominam zapytać- dały Ci coś te tabletki z buraka?

Widziałyście ten konkurs, że za przyłączenie się do programu Rossne można wygrać wózekx-lendera?? mi się w oczy rzucił gdzieś banerek, potem szukałam wszędzie na ich stronce info i nic, ślepa jestem chyba wiecie o co chodzi?

Kurde nie mogę już normalnie na spacer wyjść nawet. Czy jakchodzicie nawet nie szybko, to macie coś w rodzaju nie wiem jak to określić- kolki w okolicy jajników po jednej stronie??
Z bólem nie pomogę

To on jeszcze trwa ten konkurs? kiedyś coś mi się rzuciło w oczy , ale myślałam że zakończony
Trzeba było chyba wymyślić reklamę x landera jak dobrze pamiętam

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

haha a Tobie to nic nie umknie
Mąż ma przerwę o 2, więc jade do niego i razem chodzimy po mieście, załatwiamy sprawy i robimy zakupy

Wczoraj byłam w H&M i widziałam półśpiochy ale w komplecie z kaftanikiem/bluzeczką już z nowej kolekcji na jesień...chyba w Nexcie tez były w kompletach, ale tam ceny masakryczne bez promocji

Ja jak dłużej pochodzę to mam trochę twarde podbrzusze, ale to tylko chwilowo Zastanawiam sie czy to nie są te skurcze Braxtona-Hicksa, bo wczoraj wyczytałam, że one są bezbolesne i to takie własnie napinaie sie maci

Też mam coraz bardziej twardy brzuch, jak się przemęczę,pochodzę to twardnieje
Ale wezmę nospę i jest ok.

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
NIe będę tu nawet straszyć - ale tu podobno dziecka po porodzie się nie bada. Jak nie zapytasz to nie powiedzą Ci ile ma cm , bo tu się tego nie praktukuje . Ważą ale nie mierzą . Pewnie na oko oceniają czy wszystko ok na tyle byle ocenic dziecko w skali Apgar , jak ok to do domu . JA nie żartuje ..
Około 24h po wyjściu ze szpitala przychodzą położne i ogladaja malucha , wtedy niby badają . Zaraz po nich przychodzi Health Visitor i on sprawdza jakie dziecko ma warunki itd.
Wczoraj przy okazji listy szpitalnej , wyczytałam żeby mi nie przyszło na myśl wziąć do szpitala żadnych kosmetykow dla dziecka bo mnie położne zjedzą . Tutaj podobno praktykuje się aby przez kilka dni po porodzie dziecko w ogóle nie było kąpane , i po porodzie tez dziecka nikt nie kąpie ..
W szoku jestem!!!!

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Leżę, ale widząc ten syf, mam ochotę go sprzątnąć
Mamy wesele normalnie zespół, wszystko. Ale wiesz, jako że zawsze Para Mloda je tylko obiad, bo potem nie ma czasu tak ja sprobuje wszystkich potraw :P bede wiedziała za co płace oglądałai rozmawiała z gośmci i cieszyła się, że maluchy są w brzuchu. jakoś nie jest mi zal samej zabawy. Odwołać nie chcieliśmy, bo to było nasze marzenie. Mam pozwolenie od lekarza na 4 tańce, pierwszy, potem z ojcami i na koniec
Na sali pielęgniarki się smiały, że pójdę liczyć koperty
No widzisz czyli nie jest tak źle

a sprzątanie nie zając nie ucieknie

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Nieciekawy ten sen
Dzisiaj kiepski dzień,ja po południu chodziłam jak śnięta ryba,dosłownie jakby mnie ktoś popchnął to bym się przewróciła.Po kawie mi się lepiej zrobiło

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 20:49   #3834
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
co za gnidy na tej IP

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Nie, ale ogólnie gin powiedział, że nawet jak w publicznym miejscu się korzysta z toalety to można załapaca w te upały to już wgl jesteśmy podatne.
No ja tak łapię,chociaż ostatnio tfu tfu wszystko jest ok.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-01, 20:51   #3835
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
fotka ze ślubu, już jako małżeństwo cud, że mamy tyle zdjęć ze ślubu bo mój TŻ strasznie mało zdjęciowy jest i nasz tort tutaj tego nie widać, ale miał sporą średnicę i jak sobie przypomnę jego smak to mi ślinka cieknie
Ślicznie wyglądaliście i torcik wygląda baaaaaardzo smakowicie

Cytat:
Jasiek i ja
No no jak łądnie CIę wybrzuszyło, masz chyba większy brzuchol ode mnie

Cytat:
Witajcie,

Wróciłam.....

A niech ich wszystkich na tej IP szlag trafi, całe szczęście że z Wami lepiej, leż i odpoczywaj, dbaj o maluszki niech pięknie rosną

Cytat:
co za gnidy na tej IP

Super że już w domku, i oby te cholerstwa szybko sobie poszły dlaeko

Cytat:
moje nowe zwierzaczki

podoba mi sie ten zestaw: http://allegro.pl/klups-szafa-regal-...424344326.html

ktoś tu kiedys wstawiał zdjęcie Klupś, w miare dobrze to jakościoqo wygląda?widzialam w sklepie, ale nie miałam siły sie przyglądać
My kupiliśmy chrzesniakowi męża fotelik do karmienia z klupsia i byli bardzo zadowoleni, ogólnie fajnie wykonane, nie jakiś badziew. Znajomi też mają z klupsia tylko że chyba z misiem i są zadowoleni z łóżeczka i komody bardzo

Ja dzisiaj po wizycie, wszystko jest ok, ładnie pozamykane wszystko, serducho małej bije jak szalone, a ona w żaden sposób nie pozwala mi o sobie zapomnieć, od kilku dni kopie mnie prawie non stop, już się śmieje do męża że nasza córcia ma chyba ADHD w tym moim brzuchu.
Ja ciśnienie jak zwykle 100/70, a waga no cóż od samiuśkiego początku, nie od tego co mam wpisane w karcie ciąży mam +8 kg

Edytowane przez maomami
Czas edycji: 2013-08-01 o 20:52
maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 20:54   #3836
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tunieczka Pokaż wiadomość
Witam się
Nadrobiłam od wczoraj ufff
Bardzo ładne zdjęcia ślubne wklejacie Gratulacje!!!
Domii super brzuszek, bardzo ładnie wyglądasz
Basia współczóje szpitala i tego przyjęcia. Trzymam kciuki żeby było wszystko ok. Nie przemęczaj się teraz.
Tyle się naczytałam że już nie wiem co komu miałam napisać.
Bardzo ładne kocyki wklejacie, muszę się zacząć za czymś rozglądać bo my z wyprawki to praktycznie nic nie mamy, czekamy aż się Fasolek ujawni Ale chyba czy chłopczyk czy dziewczynka i tak będzie miało wszystko niebiesko-białe (takiego hopla ma Tż)
Byłam dziś u Dentystki, bo mi strasznie dziąsła krwawiły...oczyściła mi trochę i dała jakiś żel do smarowania. Naszczęście nie muszę nic innego robić bo panicznie boję się dentysty, a bez znieczulenia to bym chyba z fotela uciekła

Fasolek szaleje dziś strasznie, ale bardzo mnie to cieszy...lubię te jego charce...pewnie dopóki nie podrośnie i nie staną się bolesne.

Tż wkońcu się odezwał bo złapał zasięg przy Bornholmie Zadzwonił o 6 rano, a później przysnełam jeszcze to mi się śnił.

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Ktoś pisał o stawiającej się macicy...też mam niestety, nieprzyjemne i bardzo bolesne uczucie. Brałam luteinę prawie od początku na podtrzymanie, odstawiłam na tydzień i zaczeły się skurcze i stawianie, więc mi lekarz znowu przepisał tylko mniejszą dawkę i tak mam mieć do końca cięży. Mówił że to lepsze niż No-spa, i że nie docenia się jej działania rozkurczowego...no i rzeczywiście jest lepiej. Skurcze ppojedyńcze teraz mam tylko. Każdy lekarz ma swoje przyzwyczajenia i "warsztat" jeden daje no-spe drugi luteinę, a niektórzy mówią że takie uroki ciąży
Też brałam lutkę od początku gdzieś do 16 tygodnia,a potem miałam zaleconą nospę gdzieś od 20 tyg 3x1.A właściwie wszystko jest ok.

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Espere Pokaż wiadomość
Basiaaaaaaaaa dobrze, ze jesteś już w domu, ale uważaj na siebie
Ja na końcu pierwszej ciąży miałam twardy brzuch, ale oprócz tego miałam jeszcze wrażenie jakby ktoś ściskał w pasie jakiś pasek. U mnie skończyło się odklejeniem łożyska i cc. Na szczęście byłam pod opieką w szpitalu a Młody był już w 36 tc. Jednakże gdybyśmy wcześniej zbagatelizowali objawy, mogłoby nas już nie być. Podobno były to książkowe objawy przedwczesnego odklejania się łożyska. Nie piszę tego, by ani Ciebie, ani kogoś innego wystraszyć, jedynie poprzez moje niezbyt miłe doświadczenie apeluję by uważać na siebie i na takie objawy. Odpoczywaj i nie przejmuj się ani bałaganem, ani tym co inni mówią. Teraz Ty i Maluchy jesteście najważniejsi.

Niestety nie jestem w stanie Was nadrobić, bo Młody ciągle odciąga mnie od komputera Od tego tygodnia Klub Malucha ma przerwę wakacyjną i widzę po Młodym, że bardzo mu brakuje tych zorganizowanych zabaw z dziećmi. Ciągle ciągnie mnie za rękę i chce bym się z nim bawiła. Nawet obiad trudno mi podgrzać! A tak potrafił się ładnie sam bawić, teraz za to ciągle słyszę: Mama choć proszę
Ale mi jak najbardziej odpowiada że piszecie o różnych przypadkach
To jest dobre ostrzeżenie jakby się coś działo.Im więcej się wie tym lepiej

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-01, 20:55   #3837
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

To on jeszcze trwa ten konkurs? kiedyś coś mi się rzuciło w oczy , ale myślałam że zakończony
Trzeba było chyba wymyślić reklamę x landera jak dobrze pamiętam

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

a to może już po ptakach i dlatego informacji nie mogę znaleźć na ten temat, tylko ni ewiem czemu mi się ten banerek dziś wyświetlił w takim razie

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-08-01, 20:58   #3838
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Ale maję mordy zakazane ,s☠☠☠☠ysyny

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość

Aha, ja akurat lubię łagodną musztardę, ale w dużych ilościach

Ja dalej nie wiem, jak wyczuć to stawianie się

A poza tym fajnie- po tej glukozie dzisiejszej prawie jeść mi się nie chce, to znaczy nie twierdzę, że mało zjadłam ale już na kolację nie miałam ochoty
Ja też

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
moje nowe zwierzaczki
o sympatycznie!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-01, 20:58   #3839
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:

Taki tam nadbagaż

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-08-01, 21:04   #3840
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

To dobrze że wizyta udana

Żeby szybko ci przeszła jelitówka!!!

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
A takie masz cały czas?Czy Ci tak skacze?Ostatnio u kardiologa miałam 140/80 i tylko zapytał czy nie miewam wyższego.I tyle.
No i super że wizyta ok Będziecie pod obserwacją i wszystko wróci do normy

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-08-01 o 21:06
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości